Autor Subiect: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...  (Citit de 52951 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Re: Desp?r?irea nu e sfâr?itul lumii...
« Răspuns #60 : Duminică, 04 Februarie 2018, 14:47 »
Binenteles ca exista viata dupa o despartire , ne adaptam situatiei , ca oameni suntem "programati " genetic sa apartinem unui grup , sa fim acceptati  in cadrul grupului si ne validam ca individualitati in interiorul lui . Pentru unii, grupul poate fi familia , restransa sau extinsa , pentru altii prietenii , colegii de la munca , sau SCT in cazul nostru , esential e sa te simti implinit in grupul din care faci parte , daca trebuie sa te prefaci , sa minti , sa inseli , atunci nu mai esti in grupul potrivit , daca ai fost vreodata . Asta se intampla si in familie , grupul mic din care faci parte , daca faci compromisuri care te fac sa te simti inconfortabil , nu mai faci parte din familia respectiva , nu tu ca personalitate , poate doar una din mastile tale . Eu cred ca "moartea ne va desparti " se refera in primul rand la moartea noastra ca personalitate in cadrul relatiei , indiferent de motivul care duce la aceasta ( disparitia iubirii , pasiuni , interesului , compabilitaiti , etc ) ,la aparitia mastii "fac ce trebuie ca sa fie bine , sa nu fie mai rau ". Despartirea este mai demna decat asta ,cu tot ce implica , durere , invalidare , dezamagire , pierderea unor prieteni , perioada de doliu etc , asa cred eu . A FI TU INSUTI E MAI ESENTIAL.
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #61 : Luni, 30 Aprilie 2018, 19:58 »
Am tot stat sa ma gandesc unde se potriveste mai bine discutia generata de cererea de ajutor a lui Mihnea, la Prezentare nou intrati.
M-am gandit la Chat..., apoi la Singuratatea nu e o boala (http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1550.0.html), pana la urma am zis ca poate aici se potriveste mai bine.

Adevarul ca nu e placut si nu e usor. Si ca in faza imediat urmatoare, te simti doborat, incapabil sa faci ceva, aproape nu crezi ca vei reusi sa treci peste. Trecem, fiecare in modul lui, in ritmul lui, cu sechelele lui.

Mihnea, repet, ai primit deja foarte multe sfaturi bune. Totusi spui ca nu esti pregatit pentru nimic. Respingi ideea ca ai putea socializa intr-o excursie.
Inteleg si ca prietenii si-au epuizat arsenalul de incurajari. Oare de ce? Poate pentru ca s-au simtit si ei descurajati...
In cele din urma prietenii nu pot actiona in locul nostru. Si nici nu le putem cere sa fie langa noi permanent.
Daca te ajuta, citeste topicul asta de la inceput, de la pagina 1. (http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1611.0.html)
E important sa faci lucruri care sa te ajute sa accepti prezentul si sa incepi sa intelegi ce poti face tu pentru tine, incepand de azi. Sa renunti la orice, sa te lasi cuprins de disperare nu ajuta.

Daca problemele tale ti se par asa de grave, am vazut ca spui ceva si despre atacuri de panica atunci, ia in considerare si sfatul alexutei: mergi la psiholog.

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #62 : Luni, 30 Aprilie 2018, 20:17 »
Wonderland,  nu esti deloc insensibila (cum ziceai pe celalalt topic) , din contra, sfaturile tale sunt punctuale si la subiect, mai mult decat atat gasesti topicul potrivit imediat ::)
Cu ocazia aceasta Mihnea descopera si forumul, poate rasfoind subiectele de aici îsi ocupa o parte din ziua de azi sau maine...

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #63 : Marți, 01 Mai 2018, 13:32 »
Cred ca sunt mai multe topicuri potrivite. Doar ca se pare ca Mihnea nu cauta ceva cu care sa-si ocupe timpul, sa indeparteze gandurile negre...
Poate ca despartirea e prea recenta si atunci inca nu poate sa se desprinda.
Orice despartire, fie ca am parasit, fie ca am fost parasiti, e dureroasa. e nevoie sa trecem prin acest doliu.
Si chiar daca ni se pare ca viata noastra nu mai are rost, dupa o vreme, mai scurta sau mai lunga, cu totii iesim la lumina, nu? Poate mai tristi, mai tematori, poate, dimpotriva, mai puternici, capabil sa ne redescoperim ca persoana, capabili sa ne re-construim, cu noi preocupari, noi moduri de a vedea lumea..

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Mihnea

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #64 : Duminică, 06 Mai 2018, 08:07 »
Buna dimineata,

Revin cu o rugaminte/intrebare: are cineva vreo recomandare referitoare la un psiholog ?
Locuiesc in Bucuresti, deci pentru aici as dori, daca se poate.
Eu am gasit cativa specialist pe internet, insa m-am gandit ca poate, au mai fost persoane single care au apelat, si au un feedback.
Va multumesc!
Mihnea

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #65 : Duminică, 06 Mai 2018, 08:43 »
Intrebarea ta m-a facut sa-mi dau seama cat de greu e sa recomanzi sau sa alegi.
si aici e dificil. nu toti psihologii sunt la fel de potriviti pentru doua persoane, chiar daca au aceeasi "problema". Avem personalitati, experiente diferite, rezonam diferit...
Terapeutii au specializari diferite, abordari bazate pe teorii diferite. Psihanalisti, cognitiv-comportamentalisti, experientialisti, gestaltisti, analiza tranzactionala hipnoza,asta asa ca sa enumar cateva curente de baza, fara sa iau in calcul si posibile...combinatii. Plus ca sunt scurte, de durata, individuale sau de grup. pentru adulti, pentru copii, pentru cuplu, familie...
Posibil sa nimeresti din prima. Posibil sa fie nevoie sa mai incerci pana simti ca metoda e potrivita pentru tine.
Totul e sa nu renunti din prima...impresie.

N-as risca sa dau nume.
 Dar, daca ar fi sa caut pe google as cauta:
"terapeut specialist divort, doliu, anxietate, fobii." sau ce crezi tu ca ti se potriveste. eu am scris dn ce ai mentionat tu.
Vad ca sunt ceva clinici prin Bucuresti.
As incerca la Institutul SPER, La Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei, vad ca exista si o Clinica Hope...
As cauta cartile legate de cuplu, autoeducare ale  lui Adrian Nuta...

E un proces de descoperire si autodescoperie si cautarea in sine...

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Cgabriela

  • Vizitator
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #66 : Duminică, 06 Mai 2018, 12:11 »
Buna dimineata,

Mihnea, intr-unul din mesajele tale ai folosit sintagma "duhovnicul meu". Ai incercat sa vorbesti cu el despre problemele tale? Mai ales ca, din spusele tale, ai nevoie de iertarea lui Dumnezeu, ma gandesc ca discutiile cu duhovnicul ar putea sa te ajute. Sau poate ca el ar putea sa-ti recomande o persoana mai potrivita sa te ajute....
Nu sunt o persoana religioasa dar cred in puterea credintei si cred ca ai nevoie de cineva sau ceva care sa te ajute sa crezi ceea ce poate parea incredibil si sa poti face ceea ce poate parea imposibil...
Ar putea fi un psiholog sau un preot, sau ai putea fi chiar tu.....“Credinta inseamna sa faci primul pas chiar daca nu vezi toata scara.” - Martin Luther King.
Fa primul pas: ridica-te si zambeste!
O zi frumoasa!  :)

Offline Mihnea

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #67 : Joi, 10 Mai 2018, 21:17 »
Buna seara tuturor,

Am lipsit o vreme.
Multumiri (din nou) ptr. Wonderland si Cgabriela.
Ca sa va mai relatez despre mine, va anunt ca am inceput un tratament cu un psiholog.
Sper sa mearga bine, adica "din prima" si sa nu fie nevoie sa mai caut, e obositor foarte.
Nu stiu daca au uncercat si altii, pentru mine e premiera, si pot spune: wow!
Am primit inclusiv tema ptr. acasa !!! In masura in care e ok, si voi putea, iar voi, ceilalti, sunteti interesati, va tin la curent.
Nu vreau sa agasez pe nimeni, nici sa ma mai lamentez, caci am facut-o deja....
Pentru Cgabriela: desigur ca am discutat cu parintele Daniel, duhovnicul la care ma refeream.
Ma incurajeaza si dansul atat cat poate. Toata "lumea" cam asta spune, precum ca de la mine tebuie sa vina.
Dar de la mine, acum, nu vin decat lacrimi. M-am referit la iertarea pe care mi-o doresc din partea Domnului - asa cum ar trebui sa si-o doreasca toti, caci stiti vorba cu rdicatul pietrei, deci nimeni nu e fara greseala - in contextul in care, orice despartire are de fapt doi co-autori, iar eu imi asum partea mea de vina. E adevarat ca spuneam si ca trebuie sa ma iert si pe mine totodata, dar e mult de povestit. Si nu cred ca intereseaza pe nimeni. Voiam sa-ti mai spun ca am intalnit recent minunatul citat pe care mi l-ai adresat, intr-un film documentar, "The Secret", pe care-l recomand cu caldura. Se gaseste atat in engleza cat si dublat/subtitrat in romana. Motivant l-as descrie, de vazut si de comentat apoi. Ca sa revenim, de zambit nu se pune problema, de ridicat nici atat, dar, am inceput sa fac ceva, de acolo, de jos: vorbesc cu voi, ma tratez (sunt si timid, ca sa mai glumim putin). Sper ca scara sa nu plece nicaieri, iar cand voi putea, voi incepe sa urc (ce bine suna !!!), poate si din doua in doua trepte, daca o iau razna  :2funny:. Mai sper de asemenea sa nu ma tin neaparat de balustrada, ci mai bine pe cineva de mana ! Nu va suparati pe mine, cu cea mai mare bucurie am venit printre voi, si mai mult, mi-ati facut o super primire, dar.... Dar sper sa nu raman singur restul vietii, caci nici nu vad rostul si ca sa va spun si pe-aia dreapta, mi-e frica ! Apoi mai sper sa mor eu primul, caci sufar prea tare de singuratate si de dor. (Of, Doamne, ce dor imi e ....). Iar voua la fel va doresc ! Caci banuiesc ca toti ne dorim sa nu fie acest statut (single) forever.
Scuze ! Am luat-o pe aratura ! Nu va ganditi ca gata, m-am vindecat, vorbesc si eu sa ma aflu in treaba.... Sa va arat ca nu ati stricat orzul pe gascan, dandu-mi sfaturi. Adica chiar le pretuiesc, si incerc sa aplic din ele, ce mi se potriveste, desigur.
As mai avea o intrebare (da, inca una  :)): m-am gandit la o activitate de voluntariat. Am citit in diverse postari o referire la niste copii institutionalizati. As dori sa ma implic, sa incerc sa ajut. Ma poate indruma cineva, undeva ?
Multumesc,
O seara buna, si weeken placu sa aveti !
Mihnea




Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #68 : Joi, 10 Mai 2018, 21:46 »
Cateva grupuri SinglesCamp erau hai hui prin tara in perioada cand tu ai simtit nevoia sa vorbesti cu noi.
Am stiut de tine imediat, cei ramasi acasa au raspuns present, incercand sa ajute.
E frumos ca nu suntem neatenti la suferinta din jur si ca putem da,macar putin.

Tu esti un om profund,nu ai voie sa renunti la scutul de protectie,oricat ai iubi !
Traim intr-o lume in schimbare,oamenii se adapteaza sau nu.
Viata e frumoasa si inainte de a-I iubi pe altii,IUBESTE-TE pe TINE !

Offline IoanaMM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #69 : Joi, 10 Mai 2018, 23:40 »
Buna, Mihnea! Nu esti, nu ai fost si nu vei fi singurul in aceasta situatie. Asta este societatea in care traim. Casnici/relatii inchegate de ochii lumii, pentru ca “asa e bine”, asa da bine, din disperarea de a nu fi singuri, din lipsa de rabdare, neincredere in sine, ne multumim cu orice. Din acest motiv divorturile/despartirile sunt la ordinea zilei, iar multi care mai sunt inca intr-o relatie proasta o fac din dependenta, obisnuinta cu raul, se complac, de ochii lumii, nu au curaj s.a. Din pacate, foarte putine familii mai sunt autentice. Asta ca si inceput, poate iti mai ridica putin moralul :) Esti in normalitate. Invata din experienta trecuta si mergi mai departe. Viata nu se termina aici. Din contra, poate incepe cea mai frumoasa etapa a vietii tale. Acum esti singur si liber sa faci ce vrei. Oare cati oameni ar vrea sa aiba libertatea pe care o ai tu? Oare cati o recunosc? Perioada prin care treci este normala. La fel este si pentru un dependent de droguri cand renunta, pentru un fumator, pentru un alcoolic etc. In aceasta ecuatie sunt doua necunoscute. Timpul si Tu. Ambele au rolul lor. Nu poti sa lasi doar timpul sa vindece, pentru ca nu se va intampla. Trebuie sa si vrei sa te vindeci. In perioada de timp care iti este necesara. Poti sa astepti zile, luni, ani. Sau poti sa te trezesti intr-o dimineata, sa intelegi ca totul depinde de tine si ca nimeni altcineva nu iti poate spune ce sa faci, decat tu. La fel ca si alti membri ai forumului, iti recomand sa mergi la psiholog. Este varianta cea mai buna. Si acorda-ti timpul necesar sa fii singur. Este foarte important sa fii tu cu tine o perioada. Sa te redescoperi. Sa vezi ce iti place si ce nu, ce te face fericit, ce te face sa zambesti, ce te face sa plangi. Iti doresc din suflet sa depasesti cat mai repede aceasta etapa! Si fii fara grija, se va termina perioada in care esti. Pentru unii poate insemna zile, pentru altii luni sau ani.  Viata este frumoasa, cu bune si nu vreau sa spun cu rele, ci cu experiente. Este un dar de la Dumnezeu. Si totul are sens. Nimic nu este intamplator. Poate intr-o zi vei intalni partenera potrivita si vei zambi cand iti vei aminti de aceste zile. Sau poate vei intelege care este rolul tau in aceasta viata. Numai bine!

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #70 : Vineri, 11 Mai 2018, 00:21 »
Buna Mihnea, ma bucur sa observ ca deja esti pe drumul cel bun si mai optimist sper ;...eu am vrut sa-ti recomand o carte...poate ai citit-o deja:
"Lasa grijile,incepe sa traiesti"- Dale Carnegie f. usoara de citit si asimilat cu povestioare interesante. Apoi sa stii ca unii dintre noi chiar ne dorim sa fim single  :)  e chiar reconfortant o perioada cel putin astazi  ;) Iar daca vrei sa ajuti pe cineva (tot copii si acestia)...urmareste emisiunea martea sau aici:
www.stareanatiei.ro/category/momente/ceasul-bun/   Numai bine iti doresc !!! O0 
PS. pt. voluntariat si altele poate cei din Bucuresti stiu mai multe...

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #71 : Vineri, 11 Mai 2018, 09:17 »
Da, cred ca indiferent daca suntem acasa, hai-hui, nou sau vechi, reactionam la cererile sensibile, profunde, autentice, primite pe forum.
Asa se face ca Mihnea a primit in foarte scurt timp, multe mesaje, chiar de la persoane intrate recent. Bravo, noua!

Ma bucur si eu ca Mihnea pare pe o directie.
E important sa nu ai asteptari. Nimic nu se petrecce peste noapte. si, da toata lumea spune ca ajutorul e la tine, pentru ca indiferent ce ti-ar spune cineva, sau ce sfaturi bune ai gasi tu, alegerea si decizia de actiune e la tine.
La fiecare dintre noi, pentru el.
Dar, important e ca tonul tau e nu mai e asa de disperat, semn ca esti pe drumul linistirii. Iar faptul ca iti asumi partea de co-autor al despartirii e cu adevarat un semn de profunzime si responsabilitate personala.    Important e sa nu te culpabilizezi prea mult sau la nesfarsit.

Ma bucur ca esti interesat de alte activitati. Chiar daca inca nu te simti pregatit sa interactionezi in mediul real, mergand in excursie, poti sa continui sa interactionezi pe forum.
De ex. poti continua sa povestesti sau sa ne impartasesti reflectiile tale despre despartire aici.
Sau sa povestesti despre filme pe linkul:http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,125.750.html

Despre voluntariat, ti-am lasat un mesaj: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1668.msg133488/topicseen.html#msg133488


Am sentimentul ca ai rasfoit deja prin paginile forumului.
Si sa nu crezi ca cineva de aici isi inchipuie ca "vindecarea" de suferinta se produce peste noapte.  :(
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #72 : Vineri, 11 Mai 2018, 09:48 »
Asta cu puterea e la fiecare din noi ,mi-a starnit un gand,pe care sa-l astern in cuvinte…

Cand te afli intr-un moment atat de critic,cam tot ce spun altii,chiar daca au dreptate ,pare ireal.
Te simti ca o "rufa"intr-un lighean,poti fi inmuiat,sapunit,rasucit cu putere,ti se poate turna detergent,
balsam,apa calda, apa rece,degeaba…
Astepti degetele delicate ale cuiva care sa stie ce sa faca cu tine...te clateste putin,te stoarce bine,
te agata pe o sfoara,cu doi clesti…
Tu astepti cuminte o raza calda de soare,adierea blanda a vantului,te usuci,apoi te zmulgi din clesti
si zbori...putin.
Ceva sau cineva te va murdari iar,mai curand sau mai tarziu…
Zambiti,dragii mei !

Offline Laur

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 249
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #73 : Vineri, 11 Mai 2018, 11:16 »
infricosatoare metafora :o
Everthing will be ok in the end. If it's not ok, then it's not the end.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Despărțirea nu e sfârșitul lumii...
« Răspuns #74 : Vineri, 11 Mai 2018, 11:26 »
 :2funny:ce te-a infricosat? Posibilitatea de a fi sapunit sau cea de a fi murdarit din nou?

Frumoasa metafora, noiembrie. Desi, la final am avut un gand: de murdarit ne murdaresc doar gandurile, faptele si actiunile proprii. Alea rele negative. Ale celorlalti, ii murdaresc pe ei.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.