Autor Subiect: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"  (Citit de 13641 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
"Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« : Joi, 04 Aprilie 2013, 21:16 »
"Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"

Vin de la job, obosita, ciufulita, ma tarai pe drum ca o umbra sub ploaia de primavara! Simt ca neuronii mei sunt storsi la maxim, topaie si ei printre picaturi, oricum umbrela am uitat-o acasa! Clar am nevoie sa ma delectez cu ceva specific pentru turatia zero.
Acasa deschid televizorul si vad pe un post ca  o "multpreavestita"  a ramas insarcinata la 54 de ani! Apare EA pe sticla, sifonata, cu rimelul scurgandu-se pe obraz, fondul de ten amestecat cu lacrimi, expunand tarii o problema de o profunzime nemarginita: pastreaza sau nu copilul? Eu ma gandeam ca poate apare moderatoarea respectivei emisiuni cu un sondaj in prime time, eventual SMS cu un simplu NU sau DA, (adicatelea pastreaza copilul sau nu), tarifat acolo cu catva centi!! Oricum, daca ideea asta a prins la o alta televiziune (ce-i drept, disparuta intre timp), in fond oarescare idei le putem prelua de acolo, nu-i asa? In fond si Hamlet cu a lui  "To be, or not to be", a nascut controverse, interpretari, dileme si polemici literare! Chinuita de intrebari existentiale, artista a parasit daramata platoul, ramanand sa mediteze acasa ce decizie trebuie adoptata.
Nelamurita, dau pe alt post. Aici se dezbate un caz celebru, mult mediatizat, cel al Elodiei care acu’ niste ani buni a tinut Romania treaza nopti intregi, cu ochii bulbucati (cafele garla - daca atipeai cumva, puteai pierde ceva esential intru rezolvarea dilemei, urmata de intrebarea chinuitoare "Unde se afla Elodia?"). Desigur ca a doua zi la job, lumea discuta despre Elodia, in fata cu alte cafele, randament in campul muncii zero sau la cote minime, dar ce conteaza asta cand nu stim unde e Elodia! Alta dilema nerezolvata! Iarasi apare "to be, or not to be" (adica e vie sau nu?)! Dilema perpetua....Nu cumva "femeia disparuta" rade de toata zbaterea de  pe o plaja din Dubai? Daca Agatha Christie s-ar putea reincarna, ar avea o sursa inepuizabila pentru noi romane in ton cu vremea! Incep sa fiu si eu chinuita de intrebari, in urma celor doua probleme proaspat aruncate pe tapet. Iau un Distonocalm, nu de altceva, dar de atatea dileme incep sa devin anxioasa!
Dau pe alt post. In sfarsit, o raza de soare se iteste in coltul drept al ecranului. Asta ca sa ma exprim poetic, pentru ca in fapt a ...aparut Bote, dat disparut si el acu’ vreo trei zile. Atunci, stirea disparitiei a isterizat mai ales o parte din sexul frumos care nu se vedea traind fara Bote (pe sticla, evident). Zambitor nevoie mare, odihnit...rasuflu usurata  :angel:, nu de altceva, dar mi-ar fi parut rau tare dupa el.
Si uite asa renaste speranta in sufletul romanului! Poate maine-poimaine apare si Elodia bronzata si cu operatii multiple de lifting, umpand televizorul cu zambetul ei larg!

PS. Am uitat sa va intreb ceva de maxima importanta:
Stie cumva, careva din voi ce face artista noastra de 54 de ani? Pastreaza sau nu copilul, ca asta ma chinuie acum! Va rog sa-mi dati un e-mail in cat mai scurt timp, daca se poate pana la orele 24, asta ca sa nu fac noapte alba!

Sa-l intreb oare pe Shakespeare?  :help:


Offline bog68

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
  • Sunt melancolic, dar mă tratez.
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #1 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 07:47 »

Sper că nu ai făcut noapte albă!
Păi nu astea fuseră vorbele dânsei săptămâna trecută?
„Săptămâna viitoare merg la medic pentru chiuretaj. Ne pare foarte rău, mai ales că o să fie în Postul Paștelui, dar mă iartă Dumnezeu, pentru că sunt bolnavă. Nu mai am voie să nasc, asta mi-a spus și medicul, nu ar fi bine pentru vederea mea și-așa slabă din pricina retinopatiei pigmentare."
Eu zic să punem pe urmele ei SRI-ul, FBI-ul, CIA-ul sau de ce nu pe Cioacă al Elodiei sau pe Bote...
 

Offline bog68

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
  • Sunt melancolic, dar mă tratez.
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #2 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 07:51 »
Ptiu, am uitat de dilema mea!
Ne-o spune ce-o fost, fată sau băiat?!
Iartă Doamne pe păcătosul tău Bogdan!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #3 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 08:17 »
Te iarta Bogdane! Am un amic bun, care este preot. Nu prea-i plac lui canoanele bisericii, este mai mult laic...
Il nimeresc odata acasa in plin post, facea "gratare". Si-i zic, razand: "Auleu parinte, ce faci, nu-i post?" Si-mi raspunde, facand semnul crucii, peste carnea sfaraind..."Le-am dezlegat Luminate, le-am dezlegat!" Asa ca D-zeu iarta... :)

Si apropo de penibilitatea si grotescul dus pana la grobian: cum poate un om sanatos la cap sa apara la televizor afisandu-si probleme si stari atat de intime? Si cum poate un post de televiziune sa arate asemenea personaje, in asemenea situatii? Pai mai lipseste un pic, sa se dezbrace Ciutacu, Badea, Banciu, Maruta, Pora, Madalin Ionescu si tinandu-se de mana sa ne arate cum se joaca ei in papalasca...
Groaznic, incredibil ce se intampla acum la tv!

Eu nu sunt nici un ingeras, nici un sensibil si nici unul care face pe deranjatul de situatii "pus poalele in cap". In fond fiecare face ce vrea si atata timp cat nu-mi creaza un disconfort sau vreo atingere, din partea mea poate se faca orice: sa se dea de-a berbeleacu, sa guite, sa latre, sa se pupe intre ei: nu ma intereseaza! Dar cand stiu ce efect pot avea toate astea asupra unei populatii din pacate in continua dezalfabetizare, atunci ma revolt! Nu astept sa faca nu stiu ce emisiuni de culturalizare si modelare a tineretului (si nu numai) ci doar sa aiba o anumita decenta, sa manifeste o atentie lucrurilor sensibile, intime. Sa fie atenti la persoanele pe care le supermediatizeaza: sa nu ajunga cumva modele personaje care chiar nu au nimic ce arata...

mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #4 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 08:26 »
Sper că nu ai făcut noapte albă!
Eu zic să punem pe urmele ei SRI-ul, FBI-ul, CIA-ul sau de ce nu pe Cioacă al Elodiei sau pe Bote...
Cioaca! E cea mai buna solutie!Asta ar trebui angajat de interpol, 'ca are stofa'!
Ce bine ar fi sa dai peste Elodia! Stii tu unde e?Pai daca ai dat de urmele ei, eu zic sa te duci la posturile tv!Vei ajunge vedeta(vezi persoana publica) in cel mai scurt timp, mai ceva ca Base!Iti dai tu seama?NIMENI n-a gasit-o  pe Elodia! Cu ocazia gasirii Elodiei, ar creste PIB-ul Romaniei, protectia sociala si toate celelalte!Te intrebi poate ce treaba au una cu alta - e o 'chestie subtila aici'
Bote? Asta 'nu le are pana in zona cu copii/fara copii',ce-i drept nu stiu ce ar zice budistii la treaba asta!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline CamiCamelia

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 149
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #6 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 08:42 »
Nu-i mai bine de mine?
Acum 2 ani, in vacanta de vara, m-au innebunit copiii. Toata ziua numai desene animate (cica desene animate), cu Hannah Montana, cu Ben 10 si toate prostiile. In afara de asta, am inceput sa invat si cantaretii si melodiile aparute, pentru ca trebuia sa fie si Kiss Tv pe langa "desenele animate".  :yeah: Ce poti invata din astea? Cum sa razi de fratii tai si sa ii batjocoresti? Cum sa furi, sa fugi de acasa, sa te razbuni, sa te bati?   >:(  Sa nu mai spun de videoclipurile in care majoritatea fetelor sunt goale... Ce pot invata copiii din asta?
Asa ca am spus PAS! Am desfiintat cablul tv si gata. Asa ca am scapat si de Elodia si de Bote si de Cioaca... si de durerile de cap! :)
Mai greu cu internetul, dar asta e alta poveste...  :hammer:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #7 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 10:23 »
Am semnat si eu acum petitia. Dar din pacate la noi lucrurile astea nu sunt luate in seama. N-au luat ei in seama rezultatul referendumului in care romanii au votat in majoritate parlament unicameral cu 300 deputati.! Sa ne amintim de rezultatul acelui referendum: marirea numarului de paraziti cu inca vreo 70...?! :(

Desi nu sunt adeptul violentei, cred pana la urma ca in tari ca Romania, nu se poate ordona, constientiza si aduce cu picioarele pe pamant clasa politica si de-alde producatorii tv a lui peste', decat cu nuiaua, ca sa nu-i spun bata. Se pare ca altfel astia chiar n-au de gand sa faca ceva pozitiv...Doar interese personale sau de grup, comerciale, de conjuctura, fara sa tina cont de efecte, de noi... :hammer:

silviu

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #8 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 11:15 »
Anamaria Prodan vrea să nască ÎN DIRECT la TV
in direct si la o ora de varf. abia astept :yeah:

mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #9 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 11:29 »
Un adevar trist, dar asta e!
Sa nu uitam ca exceptand TVR sponsorizat din buzunare noastre, restul posturilor TV sunt private, deci supravietuirea lor depinde de rating.Emisiunile acestora trebuie 'sa se muleze' pe ceea ce se cere! este o vorba:'Cerem paine si jocuri de circ'-asta in vremea Imperiului roman cand plebea ajunsese la o asa decadere incat era multumita daca primea sange(vezi gladiatorii), circ si paine. Trist, dar adevarat!
Asta vrea romanul, asta se da, asta face rating, iar cu ratingul asta se hranesc televiziunile!
Pacat de copiii care nu au posibilitatea de a alege! Suntem inoculati sistematic cu telenovele, manelisti, fufe care in afara de un trup si ala 'modelat', nu au ce arata!
Oameni buni, daca apare Plesu la Tv, scade ratingul!Cine se uita la Plesu?(am dat un oarecare ex la nimereala). Ma refer la majoritatea emisiunilor tip tabloid, pentru ca din fericire mai sunt si emisiuni bune!
Si atunci nu ma condamnati ca stau cu nasul in Facebook unde am lista mea de interese vizand anumite site-uri, articole, etc!!

Offline Cory

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 550
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #10 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 11:44 »
Desi nu sunt adeptul violentei, cred pana la urma ca in tari ca Romania, nu se poate ordona, constientiza si aduce cu picioarele pe pamant clasa politica si de-alde producatorii tv a lui peste', decat cu nuiaua, ca sa nu-i spun bata. Se pare ca altfel astia chiar n-au de gand sa faca ceva pozitiv...Doar interese personale sau de grup, comerciale, de conjuctura, fara sa tina cont de efecte, de noi... :hammer:
Vad ca nu sunt chiar  singura care gandeste asa... nici eu nu sunt pentru violenta, dar atunci cand cineva calca in picioare orice valoare  doar pentru as atinge interesele proprii, si se comporta de parca nu ar avea nici un D-zeu ,si nici o frica fata de nimic ,  parca ar trebui sa existe cumva o pedeapsa  :box: .... acum de unde o sa vina si cand anume  ramane de vazut ... :(

mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #11 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 14:13 »

mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #12 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 15:44 »

Am gasit ceva in ton cu articolul!

Caroline

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #13 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 17:06 »
Te iarta Bogdane! Am un amic bun, care este preot. Nu prea-i plac lui canoanele bisericii, este mai mult laic...
Il nimeresc odata acasa in plin post, facea "gratare". Si-i zic, razand: "Auleu parinte, ce faci, nu-i post?" Si-mi raspunde, facand semnul crucii, peste carnea sfaraind..."Le-am dezlegat Luminate, le-am dezlegat!" Asa ca D-zeu iarta... :)

 :happy:
Atunci ne iarta si pe noi, astialanti, daca nu credem in ei, ci in El...
Credeti-ma pe cuvant (sau din experienta proprie). Tara NU e in curs de analfebetizare, indiferent ca X sau Y din media sau din politica si-ar dori asta, mai mult sau mai putin constient, pentru folosul sau ratingul propriu. Nici o actiune NU este degeaba, chiar daca, la un moment dat, pare asa. Dimpotriva, e foarte folositoare intru atingerea masei critice necesare pentru a fi altfel. Copiii nostri nu sunt atat de naivi pe cat ne par noua (sau cel putin nu atat de naivi cat am fost noi, la vremea lor). Eu am incredere in ei. Si n-am nevoie de nimic altceva in afara de asta.  ;)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #14 : Vineri, 05 Aprilie 2013, 21:38 »
Anamaria Prodan vrea să nască ÎN DIRECT la TVR
in direct si la o ora de varf. abia astept :yeah:

De ce oare imi "suna" a sezonul 2 din "nasterile" la TV ( primul apartine lui Moni, asistata cu emotii de Irinel !!  ;D) ?