Autor Subiect: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"  (Citit de 13700 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #30 : Duminică, 28 Aprilie 2013, 07:57 »
Un articol-mi s-a parut mie interesant-de pe internet, ce-i drept din 2009:

"Televizorul: instrument de manipulare a maselor"

"In secolul 20 a aparut un nou canal de propaganda, unul foarte eficient: televizorul. Astfel orice familie ajunge sa-si petreaca o parte din timpul liber in fata acestui aparat. Copii sunt obiusnuiti de mici sa stea ore in sir in fata televizorului si continua sa faca asta toata viata. A devenit deja evident faptul ca televizorul influenteaza mentalitatea maselor. Asta se intampla la nivel global iar Romania nu face exceptie.

Mereu a fost in interesul celor de la putere sa manipuleze opinia publica si normal ca un popor indobitocit este mult mai usor de condus, politicienii stiu sa faca un popor sa-i urmeze, asa cum un cioban stie sa-si controleze turma de oi. Nimic nu demostreaza asta mai bine decat campania electorala, cand acei oameni care 4 ani de zile criticau politicienii, atunci, merg cu totii la vot convinsi cu un mic si o bere sau de un concert de manele. Sunt multi factori care contribuie la prostirea maselor, dar nici una nu este mai eficienta decat televizorul, sau mai bine zis tembelizorul. Traim intr-o epoca cand educatia se face prin intermediul televiziunii. Omul nu mai este incurajat sa gandeasca pentru el, ci doar sa imite ce vede la televizor.

Trecand peste canale precum Discovery, Animal Planet, Viasat History, etc, ajungem la canalele cu audienta mai mare: OTV, DDTV, Taraf TV, Antena 1, Pro TV, Kanal D, National TV, Acasa TV. Prin intermediul lor populatia Romaniei isi primeste doza zilnica de show-uri ( de prosta calitate, unde sunt invitati toti incultii), manele, telenovele, stiri despre crime si violuri, incultura si prostie. Daca totusi exista unele emisiuni atat de proaste incat nimeni nu se uita la ele, problema se rezolva imediat: apare o fata care “neintentionat” ajunge pe jumatate dezbracata, cel putin pana acum cativa ani, ca deja s-a ajuns sa se faca streaptease in direct. Cine au ajuns astazi idolii copiilor nostrii? Manelistii, vedetele de carton, toti incultii invitati la 0TV.

Asta este o mica mostra din ce putem vedea zilnic la TV: (1), (2), (3), (4). De la o varsta frageda copiii sunt expusi acestor gunoaie morale. In 20 de ani de la revolutie, o generatie intreaga a crescut sub influenta televizorului, asa zisa generatie MTV, mai bine zis generatia Taraf, ca nu e nici o diferenta intre esenta muzicii promovata pe MTV si manele. Dupa ce suntem bombardati zilnic cu incultura, ajungem sa nu mai gandim. Omul este redus la nivelul unui animal: tot ce mai are in cap este sexul, banii si idolatrizarea propriei persoane, astfel el devine egoist si se pune in centrul universului ignorandu-i pe ceilalti si crezandu-se superior, dar ajungand inferior in gandire. Se pune accentul din ce in ce mai mult pe materialism, pe aspectul fizic, pe bani, pe bunuri. Grosimea portofelului are prioritate in fata personalitatii si inteligentei unui om.

Odata ce masele au fost tembelizate, este destul de usor ca ei sa fie manipulate prin intermediul mass-mediei vandute politicienilor. Un discurs ieftin, o baie in multime, sau chiar un politician care se imbata si apoi isi permite sa faca orice sunt de ajuns pentru a controla opinia publica. Si cum am devenit atat de comozi incat stam cu petul de bere in mana in fata televizorului, nici nu mai e nevoie sa ne miscam de acolo, ca politica se face tot prin televizor. Toate posturile TV sunt niste instrumente de propaganda, nu de informare. Nu mai e mult si o sa cred ca obiectivitatea e ceva utopic pentru televiziunile din Romania."


mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #32 : Duminică, 09 Iunie 2013, 09:16 »
...cam asa 'se poate traduce' uitatul la TV:


mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #33 : Duminică, 28 Iulie 2013, 17:36 »
Am gasit pe un blog pasajul urmator; mi s-a parut haios  ;D

"Când moartea ia o pauză, televiziunile înnebunesc. În lipsa unor morți proaspeți, sunt nevoiți să dezgroape din cei vechi. Pentru că în televiziune, singurii morți care nu sunt agreați sunt timpii morți. În televiziune, moartea nu are dreptul la vacanță.

Așa că…
Români,
Nu vă opriți din murit!

E șansa voastră să deveniți celebri.

Credeți că ați realizat ceva în viață…? E doar o iluzie! Doar moartea vă garantează succesul. Moartea vă asigură nemurirea – în direct și în exclusivitate!

Muriți, dar nu oricum! Muriți tragic, muriți violent, muriți spectaculos! Moartea care nu spune o poveste nu face rating!

Și nu vă temeți de banalitate. Nu știți voi să muriți în câte feluri pot ei să vă descrie moartea!"

mihaela1961

  • Vizitator


mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #36 : Duminică, 29 Septembrie 2013, 20:34 »
Io am alta dilema azi:
Stie careva cand divorteaza Dragusanu?  :crazy2:

mihaela1961

  • Vizitator
Re: "Stiri de chinuit neuronii" sau "Dilemele romanilor"
« Răspuns #37 : Luni, 13 Ianuarie 2014, 18:14 »
Io am alta dilema azi:
Stie careva cand divorteaza Dragusanu?  :crazy2:
Uite dovada care ma va face celebra: de pe 29 septembrie, prima care va sa zica, am dedus ca preafericita Bianca(nu mai stiu daca Slav sau Dragusanu) va divorta.
Cred ca in curand pot deveni un soi de Mama Omida
 :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah:
p.s. sa nu aruncati cu pietre in mine, atat timp cat si stirile de la ora de maxima audienta incep cu ....