Autor Subiect: Singuri si optimisti.... exista asa ceva?  (Citit de 15411 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

carmentoma

  • Vizitator
Singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« : Duminică, 21 Martie 2010, 23:43 »
      Am constat ca pentru majoritatea celor care scriu pe acest forum singuratatea e o mare povara! Sau un munte mult prea greu de suit! Chiar nu exista persoane singure (ca mine) care se simt bine in pielea lor? Toti cauati sa analizati unde ati gresit, ce trebuie sa schimbati in viitor pentru a scapa de aceasta stare de fapt! Sincer, eu sunt foarte fericita si optimista tocmai pentru ca sunt singura! De ce sunt fericita? Pentru ca pot sta la serviciu, sau oriunde altundeva fara sa ma justific de intarziere fata de cineva! Sau sa fac shopping fara numar, daca am chef, fara sa dau explicatii pentru banii cheltuiti pe aiureli! Sau ca pot sta in fiecare noapte pana la ce ora vreau pe net la chat cu voi! Si inca ceva! Exista singuratati in doi mult mai greu de suportat si mai mancatoare de energie pozitiva decat ceea ce traim noi! Repet: pentru mine singuratatea e un lucru asumat, constient, care ma face sa traiesc din plin fiecare zi a vietii!  Am ales sa ma inscriu pe acest forum tocmai pentru ca Domnul Administrator a precizat de la inceput ca e un mod de socializare, nu are substrat matrimonial! Exista destule asemenea site-uri! Problema, desi e mult spus, este ca suntem priviti critic de societatea in care traim! Ne automarginalizam si dam impresia ca am avea o mare suferinta si suntem demni de compatimit! Singurul inconvenient e cu iesirile in timpul liber: nu avem, cum au mai spus si altii pe forum, locuri ALE NOASTRE! De exemplu un restaurant, un club, ceva, unde sa bei o cafea, sa joci o carte sau sa mananci , pur si simplu, fara sa fii privit ca si cum ai fi iesit la agatat! Sau in excursii sa se uite sotii sau sotiile gelosi amenintator la tine! De aceea, acum , ca am descoperit aceasta comulnitate, sper din tot sufletul sa fie ceea ce imi doresc! Sa fiu singura, inconjurata de singuratati prietene!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #1 : Luni, 22 Martie 2010, 07:34 »
      Sincer, eu sunt foarte fericita si optimista tocmai pentru ca sunt singura! De ce sunt fericita? Pentru ca pot sta la serviciu, sau oriunde altundeva fara sa ma justific de intarziere fata de cineva! Sau sa fac shopping fara numar, daca am chef, fara sa dau explicatii pentru banii cheltuiti pe aiureli! Sau ca pot sta in fiecare noapte pana la ce ora vreau pe net la chat cu voi!

 Singurul inconvenient e cu iesirile in timpul liber: nu avem, cum au mai spus si altii pe forum, locuri ALE NOASTRE! De exemplu un restaurant, un club, ceva, unde sa bei o cafea, sa joci o carte sau sa mananci , pur si simplu, fara sa fii privit ca si cum ai fi iesit la agatat! Sau in excursii sa se uite sotii sau sotiile gelosi amenintator la tine! De aceea, acum , ca am descoperit aceasta comulnitate, sper din tot sufletul sa fie ceea ce imi doresc! Sa fiu singura, inconjurata de singuratati prietene!

Carmelona si eu am preferat intotdeauna singuratatea. Asa cum spui si mie imi place singuratatea. Problema la mine a aparut cu cativa ani in urma cand am facut o depresie si a aparut nesiguranta si teama de neprevazut. Pana la aceea data eram "zmeu". Acum am devenit "vrabiuta".
Sincera sa fiu as vrea sa regasesc aceea stare de atunci cand nu aveam nici o problema si ma descurcam foarte bine! :)

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #2 : Luni, 22 Martie 2010, 09:25 »
@carmentoma, povara singuratatii devine un handicap la multe persoane singles insa nevoia de partener intr-o iesire, lipsa acestuia devine apasatoare, aici ai dreptate.
trebuie sa ne simtit, asa cum spuneai si tu, bine in pielea noastra, sa nu ne refugiem in singuratate (aviz @awana), sa nu cautam pretexte in a ne eschiva de la a relationa chiar daca acest site nu are conotatie de site-dating si asta ma bucura.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #3 : Luni, 22 Martie 2010, 09:54 »
trebuie sa ne simtit, asa cum spuneai si tu, bine in pielea noastra, sa nu ne refugiem in singuratate (aviz @awana) , sa nu cautam pretexte in a ne eschiva de la a relationa chiar daca acest site nu are conotatie de site-dating si asta ma bucura.

de ce oare singuratatea nu m-a afectat multă vreme şi apoi a devenit o problemă? ???

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #4 : Luni, 22 Martie 2010, 09:57 »
@awana, buna intrebare :)
poti sa-ti raspunzi ? incearca macar sa analizezi acest aspect si vei gasi motivul, cauza apoi poti interveni asupra ei pt a remedia :*

Offline Crista

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 230
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #5 : Luni, 22 Martie 2010, 20:48 »
Carmentoma,ai dreptate,e bine singur/a mai ales daca ai trait o alternativa care te-a condus la aceasta solutie pe deplin asumata.Sunt avantaje de netagaduit iar pentru situatiile cand ai nevoie de cineva,apar asemenea ocazii cum e acest site,sau altceva - ultima mea experienta de "altceva" m-a convins din nou de avantajele starii mele de single

Offline Catherinna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 631
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #6 : Luni, 22 Martie 2010, 22:09 »
@carmentoma, am inteles ca aici ne intalnim mai multi oameni singuri pentru a socializa si umple timpul, poate am inteles gresit. Nu cred ca doresc sa schimb ceva in viata mea. Deocamdata doresc sa nu deranjez cupluri.

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #7 : Marți, 23 Martie 2010, 22:20 »
      Am constat ca pentru majoritatea celor care scriu pe acest forum singuratatea e o mare povara! Sau un munte mult prea greu de suit! Chiar nu exista persoane singure (ca mine) care se simt bine in pielea lor? Toti cauati sa analizati unde ati gresit, ce trebuie sa schimbati in viitor pentru a scapa de aceasta stare de fapt! Sincer, eu sunt foarte fericita si optimista tocmai pentru ca sunt singura! De ce sunt fericita? Pentru ca pot sta la serviciu, sau oriunde altundeva fara sa ma justific de intarziere fata de cineva! Sau sa fac shopping fara numar, daca am chef, fara sa dau explicatii pentru banii cheltuiti pe aiureli! Sau ca pot sta in fiecare noapte pana la ce ora vreau pe net la chat cu voi! Si inca ceva! Exista singuratati in doi mult mai greu de suportat si mai mancatoare de energie pozitiva decat ceea ce traim noi! Repet: pentru mine singuratatea e un lucru asumat, constient, care ma face sa traiesc din plin fiecare zi a vietii!  Am ales sa ma inscriu pe acest forum tocmai pentru ca Domnul Administrator a precizat de la inceput ca e un mod de socializare, nu are substrat matrimonial! Exista destule asemenea site-uri! Problema, desi e mult spus, este ca suntem priviti critic de societatea in care traim! Ne automarginalizam si dam impresia ca am avea o mare suferinta si suntem demni de compatimit! Singurul inconvenient e cu iesirile in timpul liber: nu avem, cum au mai spus si altii pe forum, locuri ALE NOASTRE! De exemplu un restaurant, un club, ceva, unde sa bei o cafea, sa joci o carte sau sa mananci , pur si simplu, fara sa fii privit ca si cum ai fi iesit la agatat! Sau in excursii sa se uite sotii sau sotiile gelosi amenintator la tine! De aceea, acum , ca am descoperit aceasta comulnitate, sper din tot sufletul sa fie ceea ce imi doresc! Sa fiu singura, inconjurata de singuratati prietene!

Eu ma simt fericita de-a dreptul, fie ca sunt singura sau nu, atunci cand sunt sanatoasa si puternica si optimista. Nu toti oamenii isi pot gasi sufletul pereche. Dumnezeu stie cel mai bine ce este bine pentru fiecare.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #8 : Miercuri, 24 Martie 2010, 07:29 »
Uite Lucia, iti raspund tie, dar este un raspuns care este bine sa fie citit si inteles de toti singles. Multi incearca sa generalizeze acest statul hai sa-i zicem de om singur, in incercarea de a crea un numitor comun pentru toti. Este insa o mare greseala, pentru ca exista doua categorii distincte de oameni singuri si care au intre ele diferente majore:
- prima categorie se refera la acei singles care isi accepta conditia si care accepta statutul lui de om singur. Nu face din asta o tragedie, este perfect adaptat la viata de single, nu face nici o tragedie din asta si nici nu are nici o problema din a-si recunoaste situatia; pe care de cele mai multe ori o considera mai potrivita si mai compatibila firii pe care o are. Este pozitiv, optimist, duce foarte usor responsabilitatea cresterii unui copil, nu are nici un fel de problema de a se adapta in orice mediu.
- a doua categorie este cea a celor singles care nu vor vrea sa-si recunoasca niciodata statutul de om singur. Nu se vor impaca niciodata cu ideea ca sunt singuri si vor spera permanent la o relatie. Asta ii marcheaza, diminuandu-le energia si puterea. Socializarea lor este mult greu de determinat, de aceea mare parte din proiectul Singles Camp se refera la aceasta categorie. Pentru prima in conditiile unui cadru potrivit, proiectul se va autoamorsa si va autofunctiona. Aici insa problemele sunt mai adanci, mai complexe, determinand o munca mai atenta si necesitatea unei perseverente sporite.
Deci niciodata nu se va putea face o medie. Analizati-va fiecare si ganditi-va carei categorii apartineti. De aici trebuie sa pornim. Optimismul si pozitivismul sunt semnele ca va situati in prima categorie.
Proiectul se bazeaza foarte mult pe influenta pe care cei care apartin primei categorii pot sa o aiba asupra celei de a doua. Vor constitui un punct de sprijin pentru parghia noastra.
Deci Lucia tu faci parte pe langa Awana, Marcutza, Capsuna, Maria si multe altele (sper ca nu se supara ca nu le nominalizez, dar se stiu foarte bine care sunt) in prima categorie.
Ce le sugerez celor din a doua: incercati si stabiliti relatii si pe forum si in afara DOAR CU MEMBRII DIN PRIMA CATEGORIE! Doar asa veti beneficia de o gura de optimism!

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #9 : Miercuri, 24 Martie 2010, 10:31 »
intradevar ma regasesc in prima categorie, adimu' are dreptate si a explicat f bine fiecare categorie de single in parte.
si spun ca si antevorbitorii mei, daca in viata mea apare un om care poate fi compatibil cu mine ca si dorinte, sentimente etc, si fac referire si la inscrisul de la avatarul lui noiembrie68, voi incerca o viata de cuplu. ramane de vazut, mai ales ca nu caut si n-am cautat niciodata.

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #10 : Miercuri, 24 Martie 2010, 13:38 »
Perfect valabil si pentru mine! Niciodata sa nu zicem niciodata! Pestii ca mine sunt alunecosi, in vesnica miscare si independenta este un ingredient de baza pentru asemenea fire! Vreau sa va molipsiti de la mine de optimism, buna dispozitie, (desi cateodata putin acida), de speranta si incredere in noi insine! Sa fie o pandemie de asemenea trairi!

Offline katie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #11 : Joi, 25 Martie 2010, 09:57 »
 :) Ai descris foarte bine cele doua caractere ! Chiar m-am regasit in prima si poate de aceea am fost puternica sa duc tot greul si sa fac schimbarile mai usor , pentru ca nu am asteptat nimic de la nimeni si am luat-o ca atare !

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #12 : Joi, 25 Martie 2010, 20:30 »
Uite Lucia, iti raspund tie, dar este un raspuns care este bine sa fie citit si inteles de toti singles. Multi incearca sa generalizeze acest statul hai sa-i zicem de om singur, in incercarea de a crea un numitor comun pentru toti. Este insa o mare greseala, pentru ca exista doua categorii distincte de oameni singuri si care au intre ele diferente majore:
- prima categorie se refera la acei singles care isi accepta conditia si care accepta statutul lui de om singur. Nu face din asta o tragedie, este perfect adaptat la viata de single, nu face nici o tragedie din asta si nici nu are nici o problema din a-si recunoaste situatia; pe care de cele mai multe ori o considera mai potrivita si mai compatibila firii pe care o are. Este pozitiv, optimist, duce foarte usor responsabilitatea cresterii unui copil, nu are nici un fel de problema de a se adapta in orice mediu.
- a doua categorie este cea a celor singles care nu vor vrea sa-si recunoasca niciodata statutul de om singur. Nu se vor impaca niciodata cu ideea ca sunt singuri si vor spera permanent la o relatie. Asta ii marcheaza, diminuandu-le energia si puterea. Socializarea lor este mult greu de determinat, de aceea mare parte din proiectul Singles Camp se refera la aceasta categorie. Pentru prima in conditiile unui cadru potrivit, proiectul se va autoamorsa si va autofunctiona. Aici insa problemele sunt mai adanci, mai complexe, determinand o munca mai atenta si necesitatea unei perseverente sporite.
Deci niciodata nu se va putea face o medie. Analizati-va fiecare si ganditi-va carei categorii apartineti. De aici trebuie sa pornim. Optimismul si pozitivismul sunt semnele ca va situati in prima categorie.
Proiectul se bazeaza foarte mult pe influenta pe care cei care apartin primei categorii pot sa o aiba asupra celei de a doua. Vor constitui un punct de sprijin pentru parghia noastra.
Deci Lucia tu faci parte pe langa Awana, Marcutza, Capsuna, Maria si multe altele (sper ca nu se supara ca nu le nominalizez, dar se stiu foarte bine care sunt) in prima categorie.
Ce le sugerez celor din a doua: incercati si stabiliti relatii si pe forum si in afara DOAR CU MEMBRII DIN PRIMA CATEGORIE! Doar asa veti beneficia de o gura de optimism!

Buna seara. Abia acum am citit ceea ce ati scris despre cele 2 categorii de singles. Eu mai am un strop de optimism, datorita increderii in Dumnezeu, datorita parintilor mei, datorita cateluselor mele, datorita faprului ca mai scriu inca versuri... Multumesc pentru tot ceea ce ati scris pentru mine si pentru ceilalti...Eu cred ca exista totusi o formula a fericirii, dar trebuie sa o gasim mai intai de toate inlauntrul nostru...

Offline DaFY

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #13 : Vineri, 26 Martie 2010, 16:33 »
buna, astazi am aflat si eu de acest site si forum.

Sincer va invidiez, dar in sensul bun al cuvantului. As vrea si eu sa am o gandire ca voi si sa ma pot bucura de singuratate.
Am avut o relatie de aproape 7 ani de zile, care s-a terminat de aproximativ 5 luni. In disperarea mea de a nu fi singura, m-am agatat de un tip, (agatat pot spune si indragostit) care mai mult mi-a provocat rau. A fost totul frumos timp de 2 saptamani dupa care s-a stricat totul. Am incercat sa trag de el, sa salvez ceva ce nu mai poate fi salvat. Iar dupa aproape 3 luni de cand l-am cunoscut si tot cam atat am si tras de relatia asta sa mearga, s-a terminat. Acum sufar si disper pt ca nu suport sa fiu singura. Ce ar trebui sa fac sa trec peste asta? sa ma obisnuiesc sa stau singura pt ca altfel am mai mult de suferit.

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: singuri si optimisti.... exista asa ceva?
« Răspuns #14 : Vineri, 26 Martie 2010, 16:41 »
@DaFY

in primul rand bine ai venit printre noi si felicitari pt curaj si mai ales pt ca ai impartasit cu noi temerile tale.
e o vorba "timpul vindeca" si te rog sa ti cont de ea :) inceputul e greu si deprimant (al unei rupturi) insa cu siguranta prin puterile tale si cu noi aici vei reusi sa treci peste impas si sa te consideri linistita pt a porni pe drumul tau.
nu pot spune ca te sfatuiesc sa "te obisnuiesti" cu singuratatea, viata iti rezerva surprize placute si nu. lasa timpul sa curga si vei intelege ce ai de facut :)

multa putere si succes :)