Autor Subiect: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online  (Citit de 18730 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 08:39 »
Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online scris de wonderland

Recunosc  (ce ar fi de ascuns?!) am (pe)trecut, relativ recent, ceva timp prin lumea site-urilor de matrimoniale.
Mânată de ”Hai să o încerc și pe asta”. Plus îndemnuri directe, de la prietene, sau indirecte din povești de succes, din lumea vedetelor, dar și a cunoscuților, în care unii chiar s-au găsit și au pășit de mână din online în real. În unele cazuri e ca în filme, povești cu The end plasat la începutul care pare așezat pe direcția fericirii, fără ca cineva să mai poată ști cum s-au derulat lucrurile de acolo încolo. Rămânem suspendați în replica de încheiere ”și au trăit fericiți...”



M-am îndrăgostit (da, se poate întâmpla, dar asta e altă poveste) aruncându-mă într-o bulă de iluzie online, mi-am făcut unul-doi prieteni, m-am observat pe mine în această ipostază.

M-am amuzat ,  m-am speriat, m-am îngrozit de stilul de abordare al unora.

M-am îngrijorat de felul în care oamenii ajung să gândească, să reacționeze, să acționeze.

M-am înfuriat ori doar m-am simțit exasperată de câți cu statut de relații complicate, în relații deschise sau furnizori de pachete discrete și curate de plăceri garantate poți găsi.

M-am simțit înspăimântată de câtă frivolitate, superficialitate, imaturitate, vulgaritate se poate întâlni într-un timp și spațiu limitat.

Am simțit din plin frica care te ține departe de ceea ce îți dorești.

M-am întristat de cât de puțin sunt dispuși oamenii să învețe din propriile experiențe și să schimbe ceva la ei. Parcă asistam la o întrecere în a învinovăți și de a perpetua idei preconcepute și generalizări impregnate de misoginism.
Un adevărat război între sexe. O luptă fără cauză și fără învingători. Atacuri și contraatacuri menite să apere singurătatea, acreala și cinismul, teama, disperarea, dureri din trecut care nu se vor, nu pot nu știu cum să fie vindecate.
Un dialog – monolog, în care comunicarea reală nu-și găsește izvor, în care fiecare vede paiul din ochiul fostului/fostei și o înfinge în ochii tuturor reprezentanților sexului respectiv. Și, cei mai mulți,  nu par deranjați sau preocupați să vadă, înainte de toate, bârna din propriul ochi.

Un loc în care mulți păreau să găsească o plăcerea ciudată (să nu zic  perversă) de a arunca cu toate nemulțumirile strânse în relații anterioare, în oricine se nimerește, fără să mai ții seama că habar nu ai cine și cum este el de fapt.
Bărbați convinși că femeile nu pot trăi fără sex, că ele înșeală după cum se trezesc de dimineață, că părăsesc bărbații buni pentru că le place singurătatea sau pentru bărbați care să le garanteze suferința veșnică.
Femei convinse că aceleași lucruri sunt valabile exclusiv în cazul bărbaților, pe care îi băgau în aceeași oală să fiarbă acolo cu toate viciile adunate și presupuse a fi impregnate de-a valma în ADN-ul lor. O  lume în care fiecare o ține pe a lui și lumea de împarte în două, fără punți de trecere, fără puncte de intersecție...

În cele din urmă, de teamă să nu mă molipsesc de starea predominantă de confuzie și de conflict, am zis ”Stop, de ajuns, prea mult!”,  am tras linie și concluzia -  ”Am făcut-o și pe asta!” și ....mi-am luat câmpii în altă direcție.

Nu spun ”niciodată nu voi mai accesa un astfel de site...”, dar e clar că am intrat fără nici o așteptare sau convingere interioară pre-setată și am ieșit mai convinsă că raportul consum de timp și energie/rezultate e unul care nu merită trecut în top pe lista opțiunilor care te pot scoate din statutul de single.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 09:30 »
Evident ca nu se poate face o statistica a "reusitelor" in urma accesarii site-urilor matrimoniale. Ceea ce percep eu este ca rata este foarte scazuta, sunt o gramada de motive care ma fac sa cred asta. Dar nu l-a acest lucru am vrut sa ma refer, ci la efectul pe care-l are aceasta zona de spatiu virtual, asupra unor cupluri.
Cunosc doua cazuri apropiate si am convingerea ca multe perechi sunt afectate de relatii in afara cuplului, "infiripate" pe aceste site-uri. Spatiul virtual asigura o oarecare usurinta in abordare si creeaza posibilitatea dezvoltarii unor astfel de legaturi. Nu stiu de ce (asta pentru ca probabil nu am cunoscut nici un cuplu format pe un site matrimonial, in schimb stiu doua casatorii care au sfarsit datorita unor relatii care au debutat in acest mediu online) am senzatia ca sunt mai numeroase cuplurile destramate mai multe, decat cele care s-au format prin intermediul website-urilor de profil... :o
Daca am dreptate, poate ca ar fi bine sa se schimbe denumirea de matrimonial online in altceva... ???

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 10:40 »
Da, ar trebui să le schimbe denumirea.
Deși eu chiar știu un cuplu  format astfel, care a trecut proba timpului. Ea, chiar a trecut și un ocean.
Cât despre cazurile menționate de tine, Gigi.... Ce să zic? N-aș da vina pe site. Cât pe cel, el sau ea, care a început căutările online.
Nu poți să distrugi ceva ce e distrus deja. Așa cred, că intrarea pe site a celor care formează deja un cuplu e un simptom a unei disfuncționalități existente (bine, dacă nu vorbim de aventurieri, neserioși de ambele sexe). Adică sunt, după părerea mea, deja în fază de destrămare avansată.

Da, știu și eu persoane care își justifică această alegere ca pe o soluție de defulare a frustrărilor. De obicei se plâng că nu au cu cine comunica și că în online găsesc persoane care să le înțeleagă.
Evident,  dacă alegi așa o metodă de echilibrare a tensiunilor, separarea devine un final previzibil. Pentru că soluția stă în comunicarea directă și eficientă cu partenerul/partenera ta (comunicarea aia de care vorbește toată lumea, dar puțini o aplică), nu în evitarea acesteia și devierea spre alte preocupări care să te țină departe de sursa conflictului.

Îhmmm, mă cam întristează subiectul. :bully:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

mihaela1961

  • Vizitator
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 25 Mai 2013, 13:28 »
Cu vreo zece ani in urma, ce-i drept, am avut si eu experienta navigarii in...'ape tulburi' prin aceste site-uri de prietenii-matrimoniale!
Stiu si eu mai multe cupluri formate in acest fel(in general femei care si-au cunoscut viitorul sot-italian sau roman stabilit de ceva vreme prin alte tari) si nu am auzit pana acum de vreo despartire!
Teoretic:exista o logica intru supravietuirea acestor site-uri: femeile care traiesc intr-un cerc inchis de prieteni si care prieteni nu au cunostinte, rude pentru a media o intalnire, femeile mai singuratice, din oraselele mici, cum, in ce context, cerc ar putea sa-si cunoasca ipoteticul viitor sot?Din acest punct de vedere, poate in timp ai o sansa.In opinia mea, sansa este minima, dar daca ai epuizat toate celelate mijloace 'intru cunoastere', daca nu te mai simti deloc confortabil cu tine insuti si crezi ca fericirea vine de la celalalt, daca pornesti de la premiza 'hai sa incerc, sa nu zic ca n-am incercat si aici', navigheaza si pe acolo! Mai stiu ca in alte tari exista site-uri de genul acesta chiar pentru un anumit interval de varsta(sa zicem-pentru cei in plina maturitate).Aparent: nimic rau!Doar ca trebuie sa dai dovada de perseverenta daca chiar crezi ca poti gasi jumatatea in acest fel, capacitate de FILTRARE(90% sunt casatoriti, aventurieri, cu deficiente caracteriologice masive), sa nu te implici emotional sub nici o forma, chiar daca vorbesti destul de des pe internet cu o 'cunostinta' de pe aceste site-uri, pentru ca la intalnirea face-to-face s-ar putea sa ai o crunta dezamagire(si in general chiar o ai).Pe cat posibil, daca tot cunosti, ar fi ideal dupa cateva convorbiri pe net, telefonice, sa provoci o intalnire in 'carne si oase' si sa pornesti de la premiza ca nu e nimic rau in a bea o cafea, in nici un caz ca el sau ea va fi alesul/aleasa.
Repet:cel putin 90% din persoanele de sex masculin de pe aceste site-uri nu sunt demne de incredere!Feminine nu stiu, dar cred ca marea majoritate dau dovada de multa naivitate!

Offline Sunrise

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 66
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #4 : Luni, 03 Iunie 2013, 16:23 »
eu am 2 prietene care asa i-au cunoscut si s-au casatorit fiecare dintre ele dupa cativa ani de relatie, insa alta categorie de varsta  25-30 ani, poate aici lucrurile sunt mai clare

mihaela1961

  • Vizitator
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #5 : Luni, 03 Iunie 2013, 20:26 »
Articolul Simonei Catrina(pe care o iubesc pentru umorul ei savuros)pica exact pe subiect. Eu una,m-am amuzat copios  ;D ;D
http://adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/domndoresc-cunostinta-doamna-rog-neseriozitate-1_51acb7f5c7b855ff56533ab1/index.html#

Offline Sunrise

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 66
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #6 : Luni, 03 Iunie 2013, 22:17 »
Am ras cu pofta, o citesc si eu pe Simona in Tango, imi place stilul ei la nebunie!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #7 : Luni, 03 Iunie 2013, 22:26 »
Da, e genială!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #8 : Vineri, 27 Noiembrie 2015, 10:48 »
Se pare ca nu doar pământul, ci și lumea virtuală a matrimonialelor e rotundă.
Oricum gluma de mai jos e valabila si din directia noastra a femeilor, nu?

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Râsu-plânsu încercărilor matrimoniale online
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016, 08:12 »
Un astfel de site ar trebui să rămână doar...metoda folosită pentru a extinde zona de posibilă întâlnire nu alternativa virtuală pentru o relație autentică.

Adevărul e că singura șansă ca o relație să capete contur din virtual în real este ca ea să fie trecută urgent la testul realității. Lâncezirea în online e semn clar că cei doi, unul dintre ei sigur, fie caută o metodă de umplere sterilă sau perversă a timpului, fie nu e cu adevărat disponibil pentru o relație. Motivele pentru  care cineva amână contactul cu realitatea pot fi multe și diverse: e deja implicat într-o relație, nu are suficientă încredere în sine sau în ceilalți, și-a construit un profil fantezist pe care nu are cum să-l confirme într-o întâlnire, nu are suficient curaj, nu are nicio intenție de a iniția o relație...

De fapt, dacă stau să mă uit,  nici nu sunt așa de multe motive, după cum nu e nevoie de prea mult timp ca să îți dai seama dacă cineva intentionează să iasă în real sau să rămână în spatele măștilor virtuale. :uglystupid2: :crazy2:



Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Râsu-plânsu încerc?rilor matrimoniale online
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 29 Iulie 2017, 10:45 »
Lumea matrimonialelor online mi se pare, in continuare, o lume care ar merita o soarta mai buna. ca si in cazul Terrei, putem spune "pacat ca e populata" :o
Ati observat ca indiferent cate site-uri de matrimoniale ar aparea, gasesti cam aceleasi persoane peste tot. Nici nu e nevoie sa-ti faci cont...se vede din avion la o vizionare in trecere. Cu aceleasi asteptari sau fara nicio asteptare ca si in urma cu 2-3-5-nspe ani de cand s-au inscris. Eventual, cu aceleasi fotografii si date de nastere.  ;D
Nu mi-am schimbat opinia - ma tin departe,  desi mai am mai avut cate o recidiva, in sensul de a trece si a fugi repede de acolo. Pe principiul speranta moare ultima, sau daca nu m-am lecuit, asa imi trebuie  :2funny:

Cred ca singura solutie ar fi ca cei care propun astfel de site-uri, sa-si faca treaba serios si cu pasiune. Chiar sa trieze, filtreze...

In fine, nu cu gandul asta am intrat aici. Ci, ca sa incerc sa mai aduc la suprafata forumului un subiect abordat pe aici, care poate pentru cei noi devine o noua tema de dezbatere. :whistle:
 
Si cu o relatare din amintiri, care v-ar putea parea o gluma, dar nu e.

Un tip, se da onest si se recunoaste, ca de s-a scapat,  ca e insurat. Acadamecian fiind  :faint: gaseste niste argumente elaborate pentru optiunea lui. La un moment dat, se da iar de gol si marturiseste ca si-a gasit deja pe cineva, o amanta, adicatelea. Dar de, ne ferim de cuvinte si imbracam realitatea dupa cum ne convine. Mai ales daca avem pretentii de fin intelectual. Atunci n-o numim amanta, el nu era un nesimtit, ci chiar un tip care a gasit o solutie prin care sa nu-si raneasca nevasta, dar sa aiba si o iubita tanara, proaspata si plina de entuziasm generos. Trecem peste faptul ca era cu beneficii reciproce.

Dar, ce credeti voi ca mai cauta pe site desi, teoretic, macar pentru o vreme gasise ce cauta?
Acu nu stiu ce sa fac? sa va las sa va dati cu parerea sau sa va spun finalul (ne)asteptat?

Hai sa va spun dupa :)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Râsu-plânsu încercarilor matrimoniale online
« Răspuns #11 : Duminică, 11 Februarie 2018, 07:34 »
Da, se pare ca nu trezit interesul sa incercati un raspuns la ultima postare. :angel:

Vad ca, mai nou, unele saituri de gen au publicitate pe TV si promoveaza asa o imagine idilica si un procent maxim de reusita in formarea cuplului dorit. Cred ca oricine a poposit macar 1 zi pe un astfel de sait, simte disproportia dintre ceea ce se prezinta si ceea ce se intampla in fapt.  :slap:

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Râsu-plânsu încerc?rilor matrimoniale online
« Răspuns #12 : Duminică, 11 Februarie 2018, 09:35 »
Se pare ca Facebook-ul a devenit un fel de site nu doar de socializare, ci si de matrimoniale.

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Re: Râsu-plânsu încerc?rilor matrimoniale online
« Răspuns #13 : Duminică, 11 Februarie 2018, 09:36 »
Ei uite ca m-ai facut curios , care e finalul ?
Din cate stiu eu , atat ca experienta propie cat si ca documentare . cineva continua sa caute altceva deoarece ne e multumit cu ce are , deci daca domnul are o nevasta probabil de varsta dansului , gospodina , inteleapta , linistita  si mai are o amanta tanara , exuberanta , ce-i lipseste ? dupa parerea mea moralitatea ( si nu vorbesc din punct de vedere religios, beneficii reciproce ), curajul de a pune capat unei casnicii disfunctionale , resptectul personal in primul rand , precum si respectul fata de altii , cata vreme inseli pe cineva , cica mai e academician , adica un exemplu de urmat nu ?
POATE  , ma hazardez aici , o fi vreo "nimfomana" si nu am gresit genul , daca nu e suficient ce si cat are .
Scuze e un subiect fierbinte , pentru mine , desconsider total astfel de persoane indiferent de gen . :thumbdown:
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Râsu-plânsu încerc?rilor matrimoniale online
« Răspuns #14 : Duminică, 11 Februarie 2018, 09:42 »
Nu stiu daca esti cu adevarat curios sau doar ai vrut sa ma...salvezi de suspansul prelungit :))))))  :magic:
Domnul acadamecian nu-si cauta moralitatea, nici pe departe. Cauta, in plus,  o partenera de...conversatie, pe masura lui.  :2funny:  :crazy2: :uglystupid2:
Jenant mi s-a parut ca nu sesiza ridicolul posturii in care singur s-a asezat.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.