Autor Subiect: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013  (Citit de 22168 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline frezya

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Portugalia – circuit + sejur 18.09 – 26.09.2013
« Răspuns #15 : Sâmbătă, 14 Septembrie 2013, 09:58 »
Va doresc sa fiti sanatosi,voiosi si plini de energie pozitiva, in frumoasa calatorie pe care o veti incepe in curand!

Offline matca 1

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Portugalia – circuit + sejur 18.09 – 26.09.2013
« Răspuns #16 : Sâmbătă, 14 Septembrie 2013, 11:02 »
Multumesc mult, astept cu nerabdare aceasta experienta :   :yeah:  :dance: 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 18.09 – 26.09.2013
« Răspuns #17 : Sâmbătă, 14 Septembrie 2013, 11:12 »
Dupa stabilirea orelor de zbor si extinderea excursiei cu o zi, iata cum o sa arate ca si program, vacanta noastra:

Portugalia– program de vizitare

17 septembrie – prima zi
- intalnirea la ora 3.00 pe aeroportul Otopeni Bucuresti
- decolare 5.35 ora Romaniei
- aterizare ora 8.00, ora Portugaliei (10.00 a Romaniei)
- de pe aeroport vom fi preluati de shuttle bus-ul hotelului sau am sa asigur achitate de Bon Voyage 3 taxi-uri
- check in hotel, daca exista camere libere la acea ora, daca nu, vom lasa bagajele la camera special destinata pastrarii acestora
- hotelul la care o sa stam in Lisabona este Lutece ****, Av Frei Miguel Contreiras, N.52, 1749-086 Lisabona
- suntem la 200 de m de staţia de metrou Roma-Areeiro, 8 statii de centrul vechi, Baixa si 4 de partea moderna a Lisabonei, statia Oriente, aflata la 4 statii de noi. Pt ambele nu trebuie schimbata linia, este directa.
- hotelul Lutecia este situat la doi pasi de bulevardul plin de viaţă Avenida de Roma, avem acolo si restaurante si supermarket-uri
- programul de vizitare are sa inceapa cu cartierul modern (statia Oriente), este aproape de noi si ne permite sa ne intoarcem usor pentru a ne prelua camerele de hotel, in situatia in care nu vom reusi la sosire. In Lisabona majoritatea obiectivelor turistice sunt inchise lunea, asa ca ne raman in principal doar doua de vazut pe interior: Oceanariul, este cel mai mare din Europa si merita pe deplin sa-l vedeti si Castelul Jorge, care ofera o panorama extrordinara asupra orasului, fiind totodata si un loc bun de promenada si relaxare, binevenita dupa o noapte de calatorie. 
- ora 10.00 - plecare spre Oriente. Vizitarea Oceanarium-ului, apoi gondola (cable car) peste Parcul Natiunilor. De acolo avem o panorama a imensului pod Vasco Da Gama si a intregii zone moderne. O sa mai putem admira: Pavilionul Atlantic si pe cel al Portugaliei
- ora 14.00 - ne intoarcem la hotel, pt a face check in-ul sau daca este deja facut, pt refresh si putina odihna.
- ora 16.30 - plecam in zona centrala si vizitam Placa de Commercio, apoi urcam dealul unde este amplasat Castelul San Jorge. In drum, Catedrala Santa Maria Major. Daca ne ramane ceva timp, urcam si in Santa Justa Elevator, pt o panorama a zonei centrale. Ramanem in zona Baixa pana in jur de ora 19.30, ne intorcem apoi spre hotel.

18 septembrie - a doua zi
- micul dejun ora 8.30 (il propun asa de devreme pentru ca pentru noi este...10.30, datorita fusului orar). Dupa, la 9.30 se pleaca pt vizitare in zona Belem: Turnul Belem, Manastirea Jeronimos, Padrăo dos Descobrimentos (Monumentul Descoperitorilor), Museu dos Coches (Muzeul calestilor), apoi Palatul Ajuda. Pranzul la celebra Pasteia de Nate. In drum poate intram sa vizitam si Gradina tropicala
Programul acestei zile este destul de plin, dar nu dureaza mai mult de ora 16.30. Revenim in zona centrala, apoi programul este liber. Cine doreste sa ramana pt cumparaturi sau o plimbare pe Tejo, o poate face singur, cine doreste sa se odihneasca, ma poate insoti spre hotel

19 septembrie – a treia zi
- Nu avem o ora de mic dejun, ci doar una de intalnire, asta se va intampla la 10.00, pt plecarea spre Obidos. Eu am sa fiu plecat pt preluarea microbuzului, la ora 9.00 trebuie sa fiu la Aeroport. Pana la ora de intalnire va puteti organiza ora de masa si pregatirea pt excursia de o zi.
- Pana la Obidos avem cca 100 km, ceea ce inseamna o ora de mers cu masina. La cca 11.30 o sa ajungem acolo, urmeaza sa vizitam orasul. Ramanem pana la ora 15.00, o sa luam pana atunci si pranzul la unul din localurile centrale.
- Plecam apoi spre Sintra. Obidos - Sintra, sunt cca 90 km, deci o ora de mers cu masina. La 16.30 ajungem la Palacio de la Pena, care ne va lua pentru vizitare cca 2 ore si jumatate, inclusiv gradinile. Deci in jur de 19.00, aproape de ora de inchidere, vom porni spre Lisabona, la hotel. Avem de acolo doar 30 km, deci inainte de 20.00 o sa ajungem la hotel. O zi plina, pentru care va trebui sa va pregatiti, cu pantofi confortabili, cu haine lejere, apa.

20 septembrie ziua 4
- Micul dejun – ora 8.30.
- Check out ora 9.30, incarcam bagajele in microbuz si plecam spre Fatima. Vizitam apoi in apropiere extraordinarele manastiri Bathala si Alcobaca.
- Din Lisabona pana in Porto avem cca 312 km, cca 4 ore de mers cu masina, cu devierile de traseu, au sa fie in jur de 360 km, cca 4.5 ore de mers. Plecand la 9.30 si fixandu-ne pentru fiecare obiectiv in jur de o ora si jumatate, inseamna  in total 9 ore, deci un check in aproximativ la 20.00, la hotel. Seara o vizita in partea de Gaia, la una dintre "caves". E patria vinului de Porto. Recomand Ruby... ;D

21 septembrie – ziua 5
Dupa micul dejun ne asteapta Porto..
O sa iesim pt vizitare dupa ora 9.00.  Obiective: Estaçăo de Săo Bento, o opera de arta, un adevarat muzeu, decorat cu azulejos, Livraria Lello, celebra librarie, Muzeul de Istoria Naturii, Torre de la Clerigos si Igreja Clerigos. Continuam: Igreja Misericorda, Palacio de Bolsa, apoi intram in labirintul de stradute al cartierului vechi al orasului, Ribeira do Porto. Unde cel mai probabil o sa si mancam. O sa ne petrecem dupamiaza vizitand in continuare Sé Catedral do Porto, pe care la fel o sa o vizitam pe interior, zidurile defensive Ferdinanda. Podul pe care o sa-l avem aproape mereu in raza de vizibilitate este Dom Luis I.
Daca ne ajunge timpul ar fi potrivita si o croaziera pe Douro. Orasul este superb, iar vazut spre mal arata cu adevarat fabulos.

22 septembrie – ziua 6
- Servim micul dejun, in jur de 8.00 si la 9.00 facem check out-ul. Ne indreptam spre Estoril, locul inca care o sa ramanem pt partea de sejur
- pe drumul spre Estoril o sa avem o oprire la Cabo da Roca – cel mai vestic punct al continentului nostru si apoi una la Sintra, unde deja am vizitat Palacio de la Pena. Este situat la 30 km de Lisabona si foarte aproape de Estoril destinatia noastra de sejur. Este practic un mic orasel - parc unde se gasesc: Palatul National Sintra, Palatul de Regaleira, Castelul Maur, Palatul National Pena si inca altele. Ramanem in zona pana la cca 16.00, urmand sa ne bucuram de atmosfera acestui minunat orasel.
- de la Porto pana la Cascais avem 342 km, cu devieri si vizitari inseamna in jur de 4 ore, deci pentru oprirea la Sintra si cea de la Cabo do Roca, avem la dispozitie in jur de 4-5 ore, suficient pentru a ne bucura de panorama de pe stanca de pe malul oceanului si pt a mai vizita inca unul dintre palatele din Sintra.

23,24 si 25 septembrie zilele 7, 8 si 9 – sunt zile complete de plaja si baie. Nu mai exista un program, dar putem merge impreuna pana la Cascais, sa vedem Grota del Inferno, sa vizitam centrul, portul. Estoril este foarte cunoscut, in primul rand datorita circuitului de Formula 1 de aici si a imensului Cazino, aflat la doi pasi de hotelul nostru. Plaja Tamariz este la doar doi pasi, urmeaza sa ne bucuram de nisip si ocean.

26 septembrie - ziua 10 – check out din Estoril, plecam spre aeroport cu shuttle-ul. Nu pot preciza inca ora, este functie de intelegerea si posibilitatea celor de la hotel de a ne mai prelungi cu cateva ore sederea. Retur 26.09.2013  TAP Portugal
Decolare Lisabona 22:45  Sosire Buc 04:45 (27.09.2014)

Dupa cum ati remarcat, datorita programului de zbor se castiga practic aproape o zi de sedere. In prima zi ajungem dimineata la ora 8.00 si in ultima zi plecam la 22.45. Deci doua jumatati de zi in plus....!!! :dance: :thumbup: *|*

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 18.09 – 26.09.2013
« Răspuns #18 : Sâmbătă, 14 Septembrie 2013, 12:00 »
Acum cateva lucruri ce le consider intotdeauna util de precizat inainte de o excursie:

In microbuz:
– dupa cum stiti in mijloacele de transport este obligatorie purtarea centurii de siguranta, nu doar de catre sofer ci si de ceilalalti pasageri Riscul unei amenzi ii revine pasagerului, nu soferului! Eu am sa incerc sa va reamintesc de fiecare data, dar este posibil sa omit uneori, de aceea este bine sa aveti in reflex cuplarea centurii de siguranta.
- pentru a asigura un mediu placut si a nu deranja pe cei din jur, la fel ca si in orice mijloc de transport si in microbuzul cu care o sa calatorim, este interzis sa se consume alimente. Va rog sa respectati aceasta regula, este sensibil si jenant sa atrag atentia, in situatia unui grup mic si apropiat. Avem distante scurte de strabatut, deci oricine poate astepta pana se tancheaza sau se face oprire, pt a servi ceva.
- rotirea intre pasageri pe durata excursiei este o chestiune ce tine de intelegere si toleranta. Deci locurile nu sunt batute in cuie: "unde am am ocupat si stat prima oara acolo urmeaza sa stau pe tot percursul excursiei". Am sa rog ca in fiecare zi sa aiba loc mutari intre voi, astfel incat fiecare sa treaca prin cate un loc poate mai favorabil ca si confort si panorama.

Bani – In Portugalia moneda este Euro. Indicat este sa aveti o parte cash si o parte pe card, puteti retrage oricand suma necesara. Nu tineti banii numerar in acelasi loc! Impartiti-i, astfel incat daca veti avea ghinionul sa fiti furati, sa nu pierdeti intreaga suma.

Program zilnic. Fiecare zi, va fi inceputa, cu un briefing ce cuprinde obiectivele ce urmeaza sa le vizitam si programul pe care vi-l pregatesc. Dupa servirea micului dejun, ne grupam in zona de receptie si 10-15 minute va voi expune pe scurt tot ce tine de acea zi. Comunicarea orei de intalnire in zona de receptie va fi facuta cu o zi inainte. Daca nu ati auzit, sau nu ati fost atenti, am rugamintea sa veniti sa ma intrebati.
Programul de vizitare. In timpul programului de vizitare, nu sunt posibile iesiri din grup spre magazine sau alte atractii. Ritmul de inaintare va fi unul lent dar continuu. O sa primiti informatii despre obiective si dimineata la briefing si pe drumul spre acestea, astfel incat la fata locului doar sa punctez si sa completez, lasandu-va posibilitatea de admirare si fotografiere. La fiecare obiectiv, va fi un timp de fotografiere, dar limitat, sa aveti de grija sa nu va pierdeti de grup, furati de peisaj.
Ore de intalnire, pierdere de grup. Orele de intalnire vor fi dupa ora Portugaliei, nu dupa cea a Romaniei. Am rugamintea ca in situatia in care nu aveti un ceas sau telefon care schimba automat fusul orar, sa va modificati, inca de la ajungerea pe aeroportul din Malaga, ora: ceasurile se dau cu o ora in urma. Ajungem la ora 10.00 ora Romaniei, va deveni deci ora 8.00, cea a Portugaliei. Orele pe care o sa le comunic pt  intalnire vor fi cele de plecare. Asigurati-va deci sa ajungeti acolo cu 5-10 minute mai devreme. Nu se asteapta, nici 15, nici 10, nici 5 minute. Intarzierile se amplifica si dau peste cap tot programul.
Extraprogram: Cine nu doreste sa participe la o zi de vizita sau un anumit program isi poate face unul propriu. Trebuie insa neparat anuntat, sa stiu sa nu asteptam inutil dupa cineva.

Masa. Suntem un grup mic ne putem organiza usor pt a servi masa. Dar pt ca gusturile difera foarte mult, cunoscand cat de greu de multumit este un grup din acest punct de vedere, am sa ma rezum doar la sfaturi. Am sa va indic si am sa va conduc, la ora de masa in zona de restaurante, de unde se poate alege ceva pe placul fiecaruia si o sa avem apoi un punct de reintalnire. Fiecare este liber sa-si aleaga ce doreste. In fiecare zi, in timpul amiezii, o sa avem in program o ora si jumatate de pauza, fiecare si-o foloseste cum doreste: servind masa sau vizitand ceva in jur.
Seara, cina se poate servi la hotel sau in oras, functie la fel de optiunea fiecaruia. Putem face si un program comun, eu am sa va comunic propunerea mea, asta insa este extraprogram. Puteti de asemenea opta pt cumpararea a cate ceva din alimentara si servit apoi in camera de hotel.
Micul dejun il avem inclus la fiecare hotel, iar 4 zile, cele de la Estorile o sa avem si cina tip bufet. Raman deci celelalte zile, pt a va organiza mesele.
Serile. Am sa anunt cate o propunere de program la care daca se doreste a participa ok, daca nu fiecare este liber sa-si aleaga ce face.

Cazarea. Impartirea pe camere – roomlist-ul o sa-l facem la hotel. Atunci fiecare imi comunica cu cine doreste sa stea in camera, cine nu o face am sa incerc sa-i asez eu impreuna, dupa cum ii consider ca profil.

Recomandat in bagaje: un rucsac mic de mana pe care sa-l aveti in permanenta cu voi, acolo va puteti pune o sticla de apa, un mar, un pachet de biscuiti. Daca o sa cumparati ceva, nu va fi nevoie sa tineti in maini. Apoi: aparat foto, acumulatori cu incarcator, medicamente curente. Incaltaminte usoara, sport, nu recomand sandale. Se vor parcurge ceva kilometri, ori in sandale este destul de greu. Costume de baie, slapi, ceva, o palariuta de soare. Nu uitati si de o umbrela, nu se stie niciodata. In general haine comode, nu va ganditi la nu stiu ce toalete pt ca nu prea aveti unde sa le purtati. Pt seri insa, daca doriti sa serviti masa la restaurantele hotelurilor, este nevoie totusi de o toaleta pretabila la un hotel de 4*.

Documente: carte de identitate sau pasaport. Verificati valabilitatea amandurora.

Obligatoriu cu voi: voie buna! Plecati in vacanta si voi, dar si cei din jur! Intotdeauna solicit toleranta si o incercare de armonizare cu grupul. Chiar daca poate sunt lucruri care va nemultumesc la cei din jur sau va dau o stare de disconfort, incercati sa treceti peste.ele. Nu toti suntem la fel, nu avem cum sa ne placem unanim. Toleranta, comunicativitatea si sociabilitatea sunt calitatile de baza ale unui om. Ele fac diferenta intre cei care sunt intotdeauna apreciati, indiferent unde merg sau cu cine intra in contact si cei care se autoizoleaza, fiind de regula neacceptati, lumea ferindu-se de ei in incercarea de a evita conflicte, situatii sensibile sau penibile. Deci ....zambetul pe buze, problemele lasate acasa! Plecam in vacanta!!!!!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 18.09 – 26.09.2013
« Răspuns #19 : Sâmbătă, 14 Septembrie 2013, 12:04 »
Este bine sa aveti listat:
- ce include ca servicii excursia in Portugalia
- programul de excursie pe care vi l-am comunicat
- hotelurile si adresele lor

In mesajul urmator am sa va transmit lista hotelurilor, cateva lucruri despre fiecare parte si foarte important adresele. In situatia in care va pierdeti de grup, sau va faceti un program separat, este bine sa stiti unde trebuie sa ajungeti.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 18.09 – 26.09.2013
« Răspuns #20 : Sâmbătă, 14 Septembrie 2013, 12:25 »
17.09-20.09.2013 Hotel Lutecia 4*Lisabona
Adresa: Avenida Frei Miguel Contreiras, N.52, 1749-086 Lisabona
Este amplasat în cartierul rezidenţial Areeiro, este de tip design, are clasificare de 4 stele. 175 de camere.
mobilier ultramodern care include scaune de design şi TV cu ecran plat montat pe perete.
Restaurant cu bucătărie mixtă, mâncăruri portugheze şi indiene. InFusion oferă un meniu ŕ la carte, într-o atmosferă modernă. Meniul include mai multe alternative vegetariene. Oaspeţii care doresc să ia masa într-un cadru privat au la dispoziţie room service.
Staţia de metrou Roma-Areeiro se află la aproximativ 200 de metri.

20.09-22.09.2013 Cliphotel 3* Porto
Adresa: Avenida Da República Nr 1559, 4430-205 Vila Nova de Gaia (cartierul cu crame al orasului Porto)
Situat la 5 minute de mers cu metroul de centrul oraşului Porto şi la 15 minute de mers pe jos de pivniţele de vinuri din Porto, ClipHotel Gaia Porto are camere modern mobilate, accesorizate cu televizor cu ecran plat, aer conditionat bineinteles. În întreaga incintă există acces Wi-Fi gratuit. In primavara, la receptia hotelului se puteau consuma gratuit sucuri, cafea, ceai, fructe.

22.09-26.09.2013 Vila Gale Estoril Coast 4*
Adresa: Estrada Marginal, 2665-901 Estoril
Amplasat în zona de coastă din Estoril, in imediata apropiere a Cazinoului, la 2 minute de mers pe jos de cunoscuta plaja Tamariz,
126 de camere, toate au aer condiţionat, sunt spaţioase şi includ un birou şi TV prin satelit.
Piscina exterioară a hotelului oferă privelişti ale Golfului Cascais şi ale Oceanului Atlantic.
Exista si sauna, se poate face si masaj profesional, dar la un cost suplimentar.




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #21 : Sâmbătă, 14 Septembrie 2013, 12:47 »
Ce va mai recomand:
Avand in vedere ca de data aceasta avem mai multe zile legate si nu o sa mai avem ca in iunie norocul unic al unei zile cu intrari free, va recomand sa achizionam fiecare cate un card Lisabona, care include multe intrari gratuite si altele cu discount. La fel tramvai, tren metrou. Una peste alta daca doriti sa vizitati tot ceea ce va propun eu, atunci este mai indicat sa cumparati cate un Lisboa Card.
Aici aveti informatiile necesare:
http://www.golisbon.com/Lisboa-Card/

Iata si lista de obiective pe care vi le propun pt vizitare:

Zona Belem

Turnul Belem
Avenida da India, Belem.
Tram 15
Orar: 10AM-5PM (Oct.-April), 10AM-6:30PM (May-Sept.), Closed Mondays
Tarif: 5 euros or FREE with the Lisboa Card

Manastirea Jeronimos
Praça do Império, Belem
Tram 15
Orar: 10AM-5PM (Oct.-April), 10AM-6PM (May-Sept.) (Closed Mondays)
 www.mosteirojeronimos.pt
Tarif: 6 euros, or FREE with the Lisboa Tourist Card

Monumentul Descoperitorilor
Avenida de Brasilia, Belem
Tram 15
When: 10AM-6PM (Closed Mondays)
30% discount prin Lisboa Card

Muzeul trasurilor (Coaches Museum)
Praça Afonso de Albuquerque, Belem
Tram 15
Orar: 10AM-6PM (Closed Mondays)
www.museudoscoches-ipmuseus.pt
Entrance: Free entrance with the Lisboa Card tourist pass!

Tropical garden
Calçada do Galvăo, Belem
Tram 15
Orar: 10AM-5PM

Palatul Belem (al presedintelului)
Praça Afonso de Albuquerque, Belem
Tram 15
Orar: Palace - Saturdays only, 10AM-5PM; Museum - 10AM-6PM (Closed Mondays)
www.museu.presidencia.pt

Palatul Ajuda
Largo da Ajuda, Belem
Tram 18
Orar: 10AM - 5PM (Closed Wed.)
Intrare: 10 EUR or Fre cu Lisboa Card

Podul 25 aprilie
Where: Best seen from Doca de Santo Amaro.
How: Take the Cascais train from Cais do Sodré, getting off at Alcantara-Mar station and take exit in the direction of the river.

Zona centrala, Baixa

Castelul San Jorge
Where: Alfama
How: Walk up from Alfama or bus 37.
When: 9AM-9PM (March-Oct.), 9AM-6PM (Nov.-Feb.)
30% discount cu Lisboa Card

Catedrala
Where: Largo da Sé, Alfama
How: Walk up from Baixa or tram 28.
When: 9AM-7PM

Pantheon National
Where: Campo de Santa Clara, Alfama
How: Tram 28
When: 10AM-5PM (Closed Mondays)
Entrance: Free admission is available, amongst other sights, with the Lisboa Card

Santa Justa Elevator
Where: Rua de Santa Justa, Baixa
How:Metro - Baixa-Chiado Station
When: Every day 7AM-9PM
Entrance: Included with the Lisbon Card

Oriente station

Oceanarium
Where: Doca dos Olivais, Parque das Naçőes
How: Metro - Oriente Station
When: 10AM-6PM (Winter), 10AM-7PM (Summer)
Tarif: cca 9 EUR, depinde de expozitiile temporare, 15% discount cu Lisboa Card

Cable car (gondola)
De langa Oceanarium si parcurge zona de Parque das Naçőes, se vede Podul Vasco da Gama.
Tarif: 5 EUR.

Turnul Vasco da Gama
Where: Parque das Naçőes
How: Metro - Oriente Station

Podul Vasco da Gama
Where: Parque das Naçőes
How: Metro - Oriente Station

Portugal Pavilion
Doca dos Olivais, Parque das Naçőes
How: Metro - Oriente Station

Atlantic Pavilion
Where: Rossio dos Olivais, Lote 2.13.01A, Parque das Naç&oyilde;es.
How: Metro - Oriente Station
What: www.pavilhaoatlantico.pt

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #22 : Sâmbătă, 14 Septembrie 2013, 12:48 »
Uitati-va la fiecare in parte, cantariti unde vreti sa intrati si unde nu. Cumulati tarifele si vedeti daca va este mai bine cu Lisboa Card. Daca imi spuneti da, atunci eu de la hotel plec imediat pana in centru, cumpar cardurile si ma intorc sa plecam spre Oriente.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #23 : Miercuri, 25 Septembrie 2013, 10:03 »
Desi mai avem o zi, am trecut deja si aceasta excursie la 'Actiuni incheiate'. Maine va fi vanzoleala plecarii, iar cand ajung sar direct in straie de sarbatoare! *|* :dance: *|* Abia astept sa va intalnesc si sa petrecem! Si sa-mi revad muntii! Frumos la mare, frumos sa vizitezi, dar pt mine nimic nu se compara cu inaltimile stancoase, padurile verzi, aerul acela minunat de reavan, aromat de multitudinea de flori. Unde mai pui ca acolo si oamenii sunt parca altfel. Intimizati de natura, feriti de tentatiile si impulsurile de shopping, stransi mai mult de siguranta grupului, sunt mult mai prietenosi...

Offline acbard

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #24 : Miercuri, 25 Septembrie 2013, 22:06 »
Hai Gigi , hai... :thumbup:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #25 : Miercuri, 25 Septembrie 2013, 22:46 »
Fine, sunt aproape...Vezi ca primul dans e al meu...! ;D ;D ;D


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #26 : Luni, 30 Septembrie 2013, 12:59 »
Am ajuns, am petrecut Sarbatoarea Recoltei...Acum revin un pic la Portugalia... Promit la sfarsitul lui octombrie...multe poze si explicatii. Anul viitor v-ati anuntat multi pentru aceasta excursie si vreau sa va fac un preambul...Locurile sunt minunate...

Acum transmit si fotografiile... :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #27 : Vineri, 18 Octombrie 2013, 10:22 »
Am promis despre Portugalia mai multe... Si ma tin de cuvant... Am inceput prin in a descrie, doua locuri minunate, asa cum le-am vazut eu. Nu stiu cat de mult le-a placut celorlalti, nu stiu cat de mult au fost incantati de Portugalia si de ce ea ofera, eu va scriu doar ce am trait si simtit eu.

Despre Obidos: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1707.0.html

Despre Nazare: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1708.0.html

Vreau sa va mai scriu despre muzica fado, despre cartierul maur al isabonei, despre Gaia, patria vinului de Porto...si multe altele. Timp sa am si dispozitie de scris...Si am multe, multe poze. O parte, le-am postat pe facebook, pe pagina noastra: www.facebook.com/singlesforum

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #28 : Marți, 22 Octombrie 2013, 09:42 »
Am continuat, cu inca doua povestiri:

Despre muzica fado: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1709.0.html

Despre Pedro si Ines, povestea de dragoste de la curtea regala portugheza http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1710.0.html

Offline nuska

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Portugalia – circuit + sejur 17.09 – 26.09.2013
« Răspuns #29 : Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 09:56 »
cui ii place fado in perioada 18 noiembrie,  2 decembrie la City grill in Bucuresti va cinta Cristina Madeira.un weekend placut va doresc
fericire