Autor Subiect: Atitudine  (Citit de 119521 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #480 : Marți, 30 August 2011, 20:58 »
 :) Ideea cu bărbaţii visători.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Atitudine
« Răspuns #481 : Miercuri, 31 August 2011, 13:48 »
Intruna din serile petrecute in tabara din Adriatica am "adastat" la o terasa unde era si ring de dans. Dupa ce ne-am asezat a si inceput muzica sa cante si au iesit perechile la dans - incredibil dar majoritatea erau varsta a 3-a.  se descurcau destul de binisor ( de invidiat avand in vedere ca unii treceau de 60 de ani cu mult).  Dintre toti ne-au atras atentia o pereche haioasa care dansa extraordinar - degajat si cu simtul umorului  ;D - stiu ca suna neobisnuit dar asa am vazut cum se poate dansa extraordinar - fluid, amuzant si liberi in miscari.
Atitutinea lor fata de dans, expresiile destinse ale fetelor,  placerea pe care le-o facea dansul mi-a dat convingerea ca erau genul de oamenii a caror atitudine in viata este una dezinvolta - asa cum poate numai oamenii trecuti de o anumita varsta isi mai permit in ziua de azi sa o aiba.
Cat de frumoasa este aceasta atitudine flexibila in viata!

marcutza

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #482 : Sâmbătă, 17 Septembrie 2011, 13:30 »
Tot ceea ce  obţinem în viaţă, se bazează pe convingerile noastre subconştiente. Am început să învăţ cum gândurile influenţează calitatea vieţii pe care o trăim.Persoana cu o atitudine negativă gândeşte ,,NU POT,,.Persoana cu o atitudine pozitivă gândeşte ,,POT,,.

Persoana cu o atitudine pozitivă este asemenea unui copil. Este suficient să privim copiii mici, ei râd şi chicotesc tot timpul, au o dispoziţie veselă, le place să exploreze lucruri noi.Care e atitudinea unui copil care învaţă să meargă? Ce face ( sau ce nu face ) el atunci când se împiedică şi cade? El nu se încruntă şi nici nu învinuieşte covorul, nu îşi acuză mama sau tatăl, nu renunţă. Zâmbeşte, se ridică din nou şi încearcă încă o dată. Continuă să încerce săptămâni întregi, cu o atitudine pozitivă.Trebuie să fim asemeni unui copil, a cărui fereastră mintală este curată şi care simte că poate cuceri lumea. Dar, din păcate, există momente în viaţă când fereastra noastră mintală se umple de murdărie. Ferestrele noastre se murdăresc din cauza criticilor, ridiculizării, respingerilor, dezamăgirilor, îndoielilor şi   mulţi oameni nu fac nimic în această privinţă. Continuă viaţa având ,,ferestrele,, murdare, îşi pierd entuziasmul, devin frustraţi, deprimaţi, renunţă la visele lor.Cum putem îndepărta murdăria de pe fereastra noastră mintală? Controlându-ne ATITUDINEA!Atitudinea este mai importantă decât trecutul, decât educaţia, decât banii, decât circumstanţele, decât succesele. Gândurile influenţează calitatea vieţii pe care o trăim.


Institutor Eva Faur - Studentă la Facultatea de PsihologieUniversitatea Babeş-Bolyai

luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #483 : Sâmbătă, 01 Octombrie 2011, 08:24 »
  Am sa scriu aici cateva randuri, deoarece nu le-am gasit locul altundeva...
  Cred ca nimic nu dezbina mai mult oamenii decat invidia, gelozia si vorbirea de rău. Invidiosul se macină în sine când vede reusita altora. Se mâhneşte când vede că altul o duce bine si ar face orice că să-l doboare.
  Vorbirea de rău este un viciu, o greşeală foarte des întâlnită care poate naşte mari conflicte si poate pune la zid niste oameni total nevinovaţi.
  Gelozia este o boală care, cred eu, nu se poate trata, este incurabilă... Gelozia poate duce la despărţire, la certuri si chiar la ceea ce poate fi mai rău si mă gândesc acum la crimele pasionale...

luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #484 : Vineri, 07 Octombrie 2011, 22:57 »
  Astazi am mers mai mult prin oras, cu treburi...  Si am citit graffiti pe sub poduri, in ganguri, pe diversi pereti, am citit poezii unde nu m-as fi asteptat, pe zidurile centralelor termice... Cuvantul mai are oare multa putere, asa scris pe toti peretii, fălfâind pe clădiri?

Mari_a

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #485 : Sâmbătă, 08 Octombrie 2011, 12:35 »
Pai... eu nu mai cred de mult ce scrie pe pereti... Ca am mai vazut scris mareeee undeva....... si m-am dus fuga! Dar inauntru era depozit de lemne  ;D

luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #486 : Sâmbătă, 08 Octombrie 2011, 15:58 »
   :)Te cred, Mari_a, te cred. Si eu am privit vitrinele colorate frumos, am privit firmele luminoase si m-am grabit sa vad interiorul magazinelor ori diverselor firme... M-am grabit degeaba fiindca am fost dezamagita de preturi si de ceea ce se afla in interiorul cladirilor respective... Dar de grabit m-am grabit. Fugeam prin timp spre nu stiu ce...

luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #487 : Sâmbătă, 08 Octombrie 2011, 17:05 »
   Am auzit ca-n Occident, oricat de intim ai fi fost cu cineva, intrebari asupra a ceea ce  castiga acel cineva nu se puneau, considerate fiind de-a dreptul dovadă de proastă creştere si de crasă indiscreţie.

julia

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #488 : Miercuri, 12 Octombrie 2011, 21:22 »
ce atitudine trebuie sa ai cind te confrunti cu mizeria si meschinaria? cum ar trebui sa fii tu ca sa iesi neatins si nepatat ?

luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #489 : Miercuri, 12 Octombrie 2011, 21:26 »
Sa nu te injosesti, sa nu iti pierzi cumpătul si sa te indepartezi cu tact de tot ce este mizer si meschin.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #490 : Sâmbătă, 22 Octombrie 2011, 19:54 »
   Cred că atitudinea fiecăruia dintre noi depinde de caracterul fiecăruia, de educaţie, de temperament, de conjunctură...

luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #491 : Sâmbătă, 22 Octombrie 2011, 20:25 »
  Intr-un spital de stat din Bucuresti, cu renume, oamenii sunt tratati ca niste obiecte. Diagnostice gresite, fuga dupa bani, operatii nereusite, lipsa de medicamente. Concluzia cand moare cineva: era predispus sa moara.

Offline flaviaa

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
Re: Atitudine
« Răspuns #492 : Sâmbătă, 22 Octombrie 2011, 23:29 »
hai sa fim optimisti , tu MIKI , cu credinta in DUMNEZEU , sa nu mai generalizam , era ... cum spui tu intr-un spital ...din BUCURESTI , era doar unul , nu sunt toate asa , nu toti oamenii sunt asa , sunt si medici de buna credinta .
eu... nu inteleg ceva , de ce tb sa dramatizam mereu ? la ce ne foloseste ? si de ce sa ne plangem mereu ?
sunt de acord ca sunt obstacole , dar din aceasta cauza ,  sunt ca sa ne definim si descoperim, pt mine ... e simplu.
si in felul acesta iti acoperi deficientele ...
eu sunt o luptatoare de felul meu , ii multumesc lui DUMNEZEU ca ma pune la incercare zii de zii....

julia

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #493 : Marți, 25 Octombrie 2011, 19:28 »
uite asta da atitudine

Daca cineva e prea obosit sa-ti daruiasca un zimbet, atunci da-i tu unul, caci nimeni nu are mai multa nevoie de un zimbet decat cel care nu are niciunul de daruit.


luciamanta

  • Vizitator
Re: Atitudine
« Răspuns #494 : Marți, 25 Octombrie 2011, 21:00 »
Extraordinara atitudine, Iulia. Asa da!