Autor Subiect: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014  (Citit de 53204 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« : Miercuri, 23 Octombrie 2013, 18:02 »
Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014

Tarif:     575 RON / persoana - cazare in camera DBL sau tripla (in tripla tariful este 525 RON)
Check in : 6 august 2014
Check out:   10 august 2014
Cazare:    4 nopti - IC Ponor, zona Padis, adica inima Muntilor Apuseni
Servicii incluse:
     • cazare 4 nopti la pensiune de 3*, mic dejun inclus
     • acces piscina
     • 4 pranzuri reci, sub forma de pachet pentru munte
     • 4 cine calde, servite la intoarcerea de pe traseu, cu feluri de pranz: ciorba sau supa + fel de baza
     • ghidaj
     • transport zonal cu microbuzul (cca 40km/zi)

Transport pana la destinatie
Pentru cei din Bucuresti si pentru cei care vor alege sa vina cu microbuzul organizat:
urmeaza sa se strabata cca 540 km pana la destinatie, adica IC Ponor, aceasta inseamna cca 9-10 ore de mers cu masina, in conditii de trafic mediu. Cel mai probabil, se vor face 3-4 opriri de cate 15 minute, deci cu totul se va ajunge la 10-11 ore.

Traseul microbuzului: Bucuresti - Ploiesti - Campina - Sinaia - Brasov - Rupea - Sighisoara - Ungheni - Turda - Cluj Napoca - IC Ponor

Costul de transport / persoana este influentat de numarul de persoane care aleg sa foloseasca microbuzul. Si depinde evident de numarul de kilometrii pe care-i face fieacare. Tariful/persoana se va calcula functie de locul de imbarcare, deci cei care vor lua microbuzul de pe traseu, vor achita doar corespunzator kilometrilor pe care-i parcurg.

Microbuzul organizat si inchiriat pe distanta Bucuresti - IC Ponor costa: 540 km x 1.8 ron/km x 1.24 (TVA) x 2 (dus si intors) = 2.410 RON + cazarea si masa soferului la care cel mai probabil ca o sa avem ceva gratuitati sau poate chiar total. Consideram 2.500 RON ca si tarif de calcul. Deci, aceasta suma se va impartii proportional, functie de kilometrii pe care-i face fiecare.
Daca sunt de exemplu 15 persoane care merg cu microbuzul si pt un calcul mai simplu - urca toti din Bucuresti, atunci tariful/persoana este 2500/15 = 166 RON. Deci in jur de 170 - 180 RON
Inca un microbuz va pleca din Sibiu, calculatia pt acesta fiind: 500 km x 1.15 RON/km *1.24 = 713 RON. Deci pt 7 persoane: 713 ron/7 pers = 100 RON.
Acest al doilea microbuz va urma ruta: Sibiu - Sebes Alba - Alba Iulia - Campeni - IC Ponor. Sunt 250 km pe sens, deci in total 500 km dus si intors.

O sa am nevoie de la cei inscrisi, sa-mi comunice cum aleg sa calatoreasca. Comunicarea se va face aici pe forum.

Programul are sa fie unul specific de munte. Traseele sunt medii, astfel ca vor ridica probleme celor care nu sunt obsnuiti cu un ritm de efort tipic drumetiilor montane. Este necesara o pregatire si forma fizica corespunzatoare, de asemenea se impune echipament de munte: bocanci sau ghete pe glezna, pantalon si bluza elastica, bat trekking, rucsac si de data aceasta pe intrarea in grote si pesteri neaparat frontala sau lanterna.

Programul celor 4 zile:
06 august  Plecare din Bucuresti ora 7.00, se ajunge la Padis in jur de ora 17.00. Cazare, refresh, cina si apoi o seara pe malul Somesului, care curge chiar prin fata pensiunii.

07 august O sa facem un traseu mai usor, dupa un drum cu microbuzul de vreo 20 km, ajungem la Glavoi - Padis si urmam un traseu care ne aduce in zona Cetatile Ponorolui, cel mai grandios fenomen carstic din Romania. Partea de balcoane este cea de vizitare, de acolo putandu-se admira ce minunatii a putut sa creeze natura. Se coboara apoi, segment in care este nevoie de un pic de efort si de atentie, unghiul de inclinare a povarnisului fiind destul de mare. Asta solicita o gheata cu aderenta si care tine glezna fix, si recomandate sunt si niste manusi de sala, pt ajutor, echilibrare si asigurare cu mainile. Ddrumul trece de la o dolina la alta, nu este solicitant, aceasta zi asa cum spuneam fiind mai mult de acomodare. Traseul nu dureaza mai mult de 5-6 ore, asta in conditiile unor pauze corect facute.


Cetatile Ponorului

08 august Adica de ...ziua mea!  :) Am ales traseul de Cheile Galbenei, care implica traversare pe segmente asigurarate cu lanturi. Nu este periculos, dar nu este deloc recomandat celor care au vertij sau care nu au echilibru. Parcurgerea acestui traseu impune o pregatire fizica buna, pentru ca dureaza in jur de 7-8 ore. Efort dar si satisfactie. Acest traseu ne aduce prin niste locuri formidabile, din care unul este cu totul special: Poiana Florilor.



Poiana Florilor
 
Ajungem si la Focul Viu, o sa incercam sa fim acolo la orele amiezei, pentru a vedea acea relexie unica pe care o are ghetarul sub bataia razei de soare strecurate prin hornul pesterii. Cheile Galbenei sunt o provocare pentru oricine, partea dintre izbucul Galbenei si pod impunand un pic de curaj si mai ales conditie fizica. Eu am sa conduc acest grup, pentru ca in situatia in care dupa evaluarea participantilor pe care o s-o fac in prima zi, constat ca sunt persoane pe care nu le vad trecand cheile, ghidul montan pe care o sa-l avem cu noi, ii va prelua pe acestia si ii va conduce pe un traseu alternativ, mai usor, asa cum este de exemplu Circuitul Izvoarelor Somesurilor.


Pe Cheile Galbenei

09 august o sa vizitam Pestera Onceasa, cel mai mare zacamant fosil de oase de urs de pestera. Veti avea neaparata nevoie de frontala sau lanterna, fara nu se poate intra. Pestera se afla in varful unui deal un traseu de urcare de cca 30 minute ducand pana la intrare. In partea a doua a zilei vom face un "circuit al grotelor", zona carstica fiind caracterizata printr-o multime de pesteri si avenuri.



In aceasta excursie vom ajunge intr-una dintre zile si in Rachitele, la Cascada Valul Miresei, una dintre cele mai frumoase caderi de apa din Romania.


Cascada Valul Miresei

Apusenii sunt unii dintre cei mai frumosi si accesibili munti din Romania, iar peisajele sunt absolut fantastice. Este foarte greu de dscris in cuvinte ceea ce simti acolo...



Grupul va fi format de 30 persoane.

Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”
Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu. Email: office@bonvoyagesibiu.ro


Offline Annemarie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #1 : Vineri, 06 Decembrie 2013, 17:39 »
Splendid traseu!!! Este parca "cireasa de pe tort" cand e vorba de Apuseni.L-am facut de cateva ori in liceu si facultate,impreuna cu gasca innebunita de munte. Daca ar fi sa mai iau dupa entuziasmul meu,citind prezentarea facuta de tine Gigi,as striga: "ma inscriu". Apoi ma gandesc daca oare mai fac fata? Oare un "oldie" mai poate face acest minunat traseu? N-am probleme de sanatate,sunt sprintena,n-am kg.in plus (decat cateva), regulile mersului pe munte imi sunt in sange. Si totusi.... Vorba ta Gigi,n-ar fi bine sa incetinesc grupul.

Citind randurile prezentarii,m-am amintit cum stateam in casutele Politehnicii (oare mai exista?) si la priciuri,am dormit la Padis intr-o noapte si intr-un pod pe fan. Mama,ce frig ne-a fost.Insa nu conta. Am fost la Cetatile Ponorului, pe traseul Galbena,la Lumea Pierduta,in Poiana Florilor,la Focul Viu,etc. Aceste locuri te imbata. Despre echipamentul nostru ce sa povestesc? Gigi,tu mai trebui sa tii minte acele rucsacuri verzi,de padurar. Inca nu existau rucsacurile cu sine. Ce vremuri.....
Plecam de acasa pe cate o luna,parintii stiau doar ca suntem in Apuseni. Atat. Ne intorceam cand ne intorceam.Baza noastra era la cabana de la Vladeasa,la lelea Veronica si la baciu Nicolae. Oare mai traiesc? De acolo plecam catre Valea Draganului,Stana de Vale,Padis, Scarisoara,etc. Ar fi multe de povestit.

Multumesc Gigi ca mi-ai amintit de toate astea. Gata,ma opresc.Va pup!

Mari_a

  • Vizitator
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #2 : Vineri, 06 Decembrie 2013, 18:46 »
"Crânguri din Apuseni" - un filmulet publicat acum cateva zile...
(Uh, abia astept sa vina vara!)
Cranguri din Apuseni

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #3 : Luni, 06 Ianuarie 2014, 16:34 »
am fost acum cativa ani acolo si printre altele am facut si traseul Cheile Galbenei, pe lanturi, pe sufe. nu stiu cum o fi acum, daca s-a mai "modernizat" (securizat) intr-un fel sau daca au ramas aceleasi sufe destul de precare.  a treia portiune, cea dupa care urmeaza un fel de lac de acumulare al Galbenei, a fost destul de grea, stateai cu picioarele pe o margine destul de ingusta (sub care era prapastia) si te tineai cu mainile de sufa (niste sarme mai groase).  cand am ajuns la acea acumulare de apa, cum plouase foarte mult, singura optiune de a ajunge pe partea cealalta, era sa mergem pur si simplu cu picioarele pe stanca, tinandu-ne tot de o sufa. am reuntat pentru ca eram si cu copii dupa noi si nici noi nu eram cine stie ce echipati.  exista riscul sa cadem in apa iar acolo erau niste pietre foarte mari.  asa ca, am facut cale intoarsa pe unde am venit. mi-a placut foarte mult zona, as mai repeta cu multa placere dar nu in conditiile de acum cativa ani.  nu stiu ce formula de traseu are adminul acum, poate are ceva mai usor.  :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #4 : Luni, 06 Ianuarie 2014, 16:47 »
Cheile Galbenei raman la fel, nu a suferit modificari majore. Asigurarea se face pe lanturi si cabluri, sigure pentru oricine are conditie fizica, echilibru fizic si mental bun. Traversarea se poate face pe anumite portiuni si prin apa, asta inseamna ca la echipament trebuie adaugate cizmele. Ayouni te referi cu siguranta la zona de Izbuc al Galbenei, acolo unde stanca formeaza un arc de cerc si are o poteca ingusta, deloc generoasa unde sa-ti pui piciorul. Este chiar la iesire (sau la intrare cum am mers noi in 2013). Se poate evita insa, trecand raul de la poteca ce coboara din traseu.

Nu stiu daca am scris pe aici sau nu, raspund mai in repezeala, pregatesc un material pt Sibiel si zona... In ziua de Cheile Galbenei, la fel ca si anul trecut o sa existe doua optiuni: un grup format din cei pe care in prima zi, cea de Ponor o sa-i consider pregatiti de traseul de Cheile Galbenei si care de asemenea o sa-si doreasca travesrarea acestora, condus de mine si unul care va avea traseul de Izvoarele Somesului, care va fi coordonat ca si in 2013 de un salvamontist, mult mai simplu, dar care ofera multe peisaje spectaculoase.

Offline andreuta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #5 : Joi, 20 Februarie 2014, 18:26 »
nu pot sa stau departe de asa frumuseti. vin si eu!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #6 : Joi, 20 Februarie 2014, 20:12 »
Yes!  :dance:

Offline ella_cj

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #7 : Luni, 24 Martie 2014, 21:00 »
Salut,

Eu tocmai ce m-am intors dintr-un weekend petrecut la Rachitele, si cum nu puteam sa ajung asa de aproape fara sa vizitez Valul Miresei am zis ca numai bine mi-ar prinde o "mica" plimbare - asa cam vreo 7 km intr-un sens 7 inapoi  :o de la pensiune la cascada.

A meritat tot drumul mai ales ca vremea era ideala pentru plimbare si cascada foarte frumoasa dupa cum se si poate vedea:



abia astept sa o revad pe ea (cascada) si pe voi la vara  :kissing:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #8 : Luni, 24 Martie 2014, 21:18 »
Si eu, si eu! Va fi o bucurie sa te revad, ella draga. Si, mi-a soptit o pasarea ca nu doar pe tine, si pe alte fete cucuiete si dragi. :kissing:
 :oops:sper ca Gigi anunta si pe aici cand se apropie inchiderea listei, ca inca imi iau elan :happy: sa ma inscriu.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline maria marinela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #9 : Marți, 25 Martie 2014, 09:41 »
Bine v-am gasit ! Eu sunt noua pe aici...:)Numele meu a Marinela si sunt din Cluj. Mi-ar face placere sa va cunosc si, cum nu mai vreau sa stau acasa singura in concedii si weekend-uri, as fi incantata sa merg cu voi, desigur, atat cat imi permite timpul.
Cum eu iubesc natura si muntele, as vrea sa incep cu Apusenii. Padisul e un loc superb, mi-e dor de locurile acelea. Am facut cate-va trasee, dar n-am facut Cheile Galbenei, (sper sa fac fata...!) pentru ca imi doresc tare mult! :)
Toate bune.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #10 : Marți, 25 Martie 2014, 10:05 »
Bine ne-ai gasit si bun venit! Eu n-am fost niciodata in Apuseni, abia astept. Dar, stii, intai tre sa ne inscriem pe butonul de rezervari de pe site. Dar cred ca mai e un pic de timp :giggle: :kissing: :
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #11 : Joi, 27 Martie 2014, 10:33 »
Campeni, judetul Alba, Gigi?
 :oops:Am vrut sa atasez si un pdf cu o harta dar nu ma lasa.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #12 : Joi, 27 Martie 2014, 11:19 »
Nu suporta format pdj decat ca attach al mesajului. Dar asta incarca forumul, mai bine poze care stau pe servere specializate, asa cum e typic.

Da e vorba de Campeni de Alba, am scos harti si tot ce trebuie, am sa le postez si eu aici, multumesc Wonderland de ajutor. Vreau ca lumea sa inteleaga exact unde merge. Am gasit si o harta excelenta cu schematizarea muntilor care fac parte din Apuseni.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #13 : Joi, 27 Martie 2014, 11:22 »
Multumesc. N-aveam intentii  altruiste :giggle:. Voiam sa-mi clarific eu unde trebuie sa ajung, si care sunt variantele de transport bune pentru mine  >:D

Plus ca eram derutata ca eu am gasit ca e de la Turda in jos, nu stiam de ce mai merge microbuzul pana la Cluj. Dar probabil pentru cei care pleaca de acolo.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Re: Drumet in Muntii Apuseni 6 – 10 august 2014
« Răspuns #14 : Joi, 27 Martie 2014, 15:23 »
Oare cum voi ajunge eu la IC Ponor ?   :-\  :help:  ;)  :(  :)