Autor Subiect: Lucruri interesante  (Citit de 33675 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #60 : Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013, 11:31 »
Cele mai mari 10 mall-uri din lume

1.Siam Paragon



Siam Paragon este situat în frumosul oras Bangkok, Thailanda. Mall-ul are o varietate de magazine de specialitate si restaurante, un multiplex pentru film, un imens acvariu, o galerie de arta Thai, o sala de concerte de opera şi multe altele. Exista, de asemenea, un centru de karaoke si o pista de bowling pentru copii mai mari si adulti. Este o experienta plina de distractie sa calatoresti prin mall o zi întreaga si sa te bucuri de tot ce descoperi.

2. Berjaya Times Square



Un mall situat in Kuala Lumpur, gazduit de Berjaya Times Square, care cuprinde hoteluri de cinci stele precum si un condominiu. Mall-ul are 65 de tarabe cu mancare, mai mult de o mie de magazine retail si diverse alte atractii. Acolo se afla faimosul Berjaya Times Square Theme Park, cel mai mare parc tematic din Asia si primul cinematograf IMAX 2D&3D.

3. Istanbul Cevahir




Un mall de 3.47 milioane metri patrati, situat in Istanbul, Turcia, cu mai multe opţiuni de cumparaturi si divertisment pentru vizitatori. Mall-ul a fost deschis în 2005. Mall-ul gazduieşte mai mult de 343 de magazine de retail, 34 de restaurante fast-food si 14 cele mai exclusiviste restaurante. Istanbul Cevahir are si 12 cinematografe, bowling, roller coaster si multe altele.

4. SM Megamall



SM Megamall a fost deschis in 1991, in orasul Metro Manila si este declarat a fi unul din cele mai mari mall-uri din Filipine. Mall-ul consta din 2 cladiri, A&B, în care A găzduieşte un cinematograf, Regatul Jucăriilor şi un atrium de concerte in mall, iar B diverse magazine de retail. Podul care conectează cele două cladiri este plin de restaurante.

5. West Edmonton Mall



West Edmonton Mall, situat în oraşul Edmonton, a fost cel mai mare mall pană in 2004 si este în continuare cel mai mare mall din America. Mall-ul gazduieşte aproximativ 800 de magazine şi alte servicii, alaturi de cel mai mare parc de distractii de interior. Acesta are si cel mai mare parc acvatic de interior si un palat de gheata. Tot aici se gasesc si bowling si cinematografe.

6. Dubai Mall



Dubai Mall, situat in complexul Dubai Downtown este considerat ca fiind cea mai inalta structura construită de om, făcându-l astfel cel mai mare mall din lume, pe baza spaţiului acestuia. Mall-ul are mai mult de 1200 de magazine, un patinoar, cel mai mare magazin de dulciuri din lume, un hotel de lux de 5 stele, 120 de restaurante si cafenele, 22 de ecrane pentru filme si multe altele pentru toti vizitatorii săi.

7. SM Mall din Asia



SM Mall din Asia este situat in Bay City, Filipine, si a fost deschis in 2006. Acesta ofera activitati pentru copii mai mari şi adulţi, cum ar fi hochei pe gheata, patinaj, patinaj pe gheaţă şi mult mai mult. Mall-ul este format din 4 clădiri, interconectate cu alei separate. Mall-ul are şi un tramvai de 20 de locuri, care te duce în jurul mall-ului. Una din cele mai importante atractii ale mall-ului este cinematograful IMAX, care are unul din cele mai mari ecrane 3D din lume.

8. CentralWorld



Mall-ul CentralWorld a fost deschis in 1990. Este un mall de 8 etaje, considerat ca fiind cel mai mare din Bangkok. CentralWorld este numai pentru thailandezii din clasa de mjloc si marketingul acestuia a fost realizat tinand cont de acest grup tinta. Mall-ul are restaurante, fast-food-uri, magazine de imbracaminte si cosmetice si un patinoar de interior.

9. Golden Resources Mall



Cu mai mult de 6 milioane de picioare patrate spatiu, Golden Resources Mall a fost considerat ca fiind cel mai mare shopping mall din lume înainte de 2005, fiind situat în afara oraşului Beijing.

10. New South China Mall



Mall-ul New South China Mall, situat in oraşul Dongguan din China are mai mult de 6,46 milioane de picioare patrate si este declarat a fi cel mai mare mall din intreaga lume, pe baza suprafetei inchiriabile brute. Mall-ul are sapte zone ce au ca modele orase internationale, precum si o copie a Arcului de Triumf si un canal cu gondole. Exista, de easemenea, un roller coaster interior si exterior. Mall-ul are de toate, mai puţin clienţii aşteptati. Astfel, mall-ul a fost poreclit „mall-ul fantoma” al lumii.

silviu

  • Vizitator
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #61 : Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013, 12:11 »
imi plac mall-urile. contin pitzipoance :giggle:

Offline Ana Maria

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #62 : Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013, 22:13 »
Hmm... ceva interesant... despre cum se te incalzesti iarna cu doar 2 lei pe zi...  ???  :)

Articolul este aici: http://www.oradesibiu.ro/2013/11/uita-de-centrala-cum-sa-te-incalzesti-iarna-cu-2-lei-pe-zi-salvand-planeta/

Si un filmulet explicativ:
heating your home office for 8 pence a day- Potheadforkandle- www.keepturningleft.co.uk


Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #63 : Marți, 03 Decembrie 2013, 07:30 »
Machu Pichu, Peru
Pe aici coboram sau  ne rostogolim?

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #64 : Miercuri, 04 Decembrie 2013, 07:11 »
O casă de 180 euro. Foarte tare. Mie mi-ar ajunge  :)

găsiți imagini din interior aici
http://www.gandul.info/magazin/cum-arata-casa-de-180-de-euro-galerie-foto-11720338
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #65 : Miercuri, 04 Decembrie 2013, 12:48 »
o casuta pentru hobbiti  :) sau cel putin asa imi pare mie ( cred ca am vazut prea multe filme !!!  :giggle: ) dar totodata seamana si cu casele vechi din satele noastre facute din chirpici

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #66 : Vineri, 06 Decembrie 2013, 09:51 »
Accidente care au dus la descoperiri stiintifice


* Inginerul Percy Spencer a fost cel care a descoperit ca mancarea poate fi incalzita la microunde. Insa, in realitate, el studia cu totul si cu totul altceva. Angajat la Raytheon (o companie americana din industria aerospatiala si a apararii), Spencer realiza o cercetare asupra radarelor cand a observat ca in prezenta unui astfel de dispozitiv i s-a topit un baton cu ciocolata pe care il tinea in buzunar. Cand a realizat ca este posibil ca microundele sa fie vinovate pentru fenomen, Spencer a repetat experimentul cu porumb de floricele si ulterior cu un ou care i-a explodat in maini. Gratie acestei descoperii, in 1945 a luat nastere cuptorul cu microunde.

* Acidyl lisergic dietilamid (in engleza Lysergic acid diethylamide), cunoscut mai curand sub numele de LSD, nu a fost descoperit accidental. Insa efectele lui, da.
Cand chimistul elvetian Albert Hofmann a inceput sa lucreze pentru laboratoarele Sandoz in 1929, misiunea lui a fost aceea de a studia compusii derivati dintr-o ciuperca din genul Claviceps. Examinand si evaluand proprietatile acestor compusi pentru a decide eventuala lor utilizare in medicina, el a produs un derivat numit LSD-25. Totusi, alti oameni de stiinta ai timpului nu gasesc ca acest compus ar avea ceva special, iar Hofmann isi abandoneaza proiectul.
Cinci ani mai tarziu, omul de stiinta se decide sa mai arunce o privire asupra produsului, in speranta ca va descoperi proprietati unice ale acestuia. In timp ce tocmai il producea, in 1943, Hofmann a declarat ca a fost „intrerupt din lucru de senzatii ciudate”.  Din greseala, in timpul procesului de producere a LSD-ului, el ingerase substantele care ii dadeau tocmai aceste senzatii ciudate. Dupa ce a ajuns acasa si s-a intins pe pat, Hofmann a perceput „imagini fantastice” si forme „caleidoscopice”. Asa a fost descoperit efectul unuia dintre cele mai puternice droguri psihedelice.

* In 1964, Stephanie Kwolek era responsabila pentru crearea unei noi fibre usoare dar rezistente din care sa se poata confectiona pneuri. Pentru aceasta sarcina, Kwolek lucra cu polimeri care aveau potentialul de a fi utilizati pentru uz comercial. In mare, sarcina ei era de a amesteca solutii pentru a le determina reactiile si apoi asezarea solutiilor intr-o filiera (Piesa de metal cilindrica, avand fundul prevazut cu orificii, prin care se trage in fire solutia de matase artificiala sau de fibre textile obtinuta pe cale chimica). In una din zile, ea a amestecat un solvent pentru a dizolva un polimer, iar rezultatul a fost un amestec neasteptat care s-a separat in doua straturi cu doua caracteristici diferite: un strat era curat si galben, iar celalalt era tulbure, stralucitor si subtire. Cand Kwolek a creat fibre din acest material a constat ca ele erau foarte rezistente, dar si usoare comparativ cu restul de pana atunci. Zece ani mai tarziu, descoperirea poarta numele de KevlarŽ, un material de cinci ori mai rezistent ca otelul, folosit pentru vestele antiglont.

* In anii 1900, elvetianul Jacques Brandenberger este inspirat de un client al unui restaurant care a varsat vin pe fata de masa si a inceput sa se concentreze asupra formarii unui invelis impermeabil care sa se aplice pe materialele textile. De-a lungul timpului a realizat cercetari cu o multitudine de materiale. In cele din urma a aplicat vascoza lichida pe material textil. Experimentul a esuat, in sensul ca materialul a devenit prea rigid si totodata fragil. Cu toate acestea, Brandenberger a notat ca invelisul se cojea ca o pelicula transparenta care ar putea avea alte aplicatii. Asadar, cercetatorul incepe sa se concentreze asupra unui nou proiect legat de aceste pelicule si in 1908 creaza o masina care produce foi de vascoza transparenta numite celofan.

* Poate parea amuzant, insa sticla securizata a fost inspirata de neindemanarea unui cercetator care a daramat un pahar Berzelius de pe un raft. Cand a observat ca recipientul desi spart nu s-a imprastiat in zeci de cioburi pe podea, cercetatorul a analizat mai atent paharul. Astfel el si-a a dat seama ca recipientul nu fusese spalat bine si prin urmare plasticul pe care il continuse candva a captusit paharul pe interior si l-a impiedicat sa se imprastie cand a fost spart.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #67 : Duminică, 15 Decembrie 2013, 09:13 »
Brazi de Crăciun cum nu mi-ar fi trecut prin minte :D
Bine, nici n-aș fi avut atâtea sticle de bere, ca într-una dintre idei.
În rest, nimic imposibil de realizat:)

http://www.topdreamer.com/wp-content/uploads/2013/10/DIY-christmas-trees-28.jpg




Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #68 : Vineri, 20 Decembrie 2013, 14:10 »
Cuvintele incrucisate implinesc in aceasta luna 100 de ani de existenta

Avand ideea de a include casute negre intr-un patrat, un violonist american de origine britanic, Arthur Wynne, poate fi considerat ca fiind adevaratul inventator al cuvintelor incrucisate. El a propus prima lui grila in Germania, fara a avea insa succes. Pe 21 decembrie 1913, Arthur Wynne a publicat-o in ziarul american New York World (in suplimentul acestuia, intitulat Fun), insa fara acele patrate negre, pe care le-a introdus mai tarziu. Succesul a venit imediat. La inceput, in Anglia (Morley Adams, in 1924, in Sunday Express - unde a infiintat prima agentie de cuvinte incrucisate), apoi in Franta, in acelasi an (pe prima pagina a ziarului Dimanche-Illustré, apoi in alte publicatii, precum Le Gaulois si l'Excelsior).



Recorduri - Cotidianul francez Le Nouvel Observateur a publicat în 1989 o grilă 7x7 (7 rânduri şi 7 coloane) fara nicio casuta neagra. În 2010, Claude Coutanceau a creat o grila de 9x9 fara nicio casuta neagra si fara niciun cuvant care sa se repete .  Revista l'Impossible a publicat o grila 8x8 fara nicio casuta neagra, creata de Jean-Jacques Salgon. In 1997, Didier Clerc si Pierre-Claude Singer au construit o grila de 160.000 de patrate şi 50.139 de cuvinte, care a fost inclusa în Cartea Recordurilor Guinness.

Prima grila - Primele cuvinte incrucisate apar pe un zid din orasul antic Pompei. Este vorba de un patrat magic, ale carui cuvinte se citesc in toate directiile: de la dreapta la stanga, de la stanga la dreapta, de sus in jos, de jos in sus. Sensul lor nu se schimba, intrucât ordinea cuvintelor conteaza prea putin an latina. Sensul aproximativ al acestei fraze este urmatorul: "Muncitorul Arepo foloseşte rotile ca forma de munca".


Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #69 : Sâmbătă, 21 Decembrie 2013, 06:50 »
Top 10 muzee europene, gata făcut aici: http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=495

5. Galeria Ufizzi, Florenta
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline elenuca

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #70 : Sâmbătă, 21 Decembrie 2013, 09:26 »
ai niste idei minunate de postari!
mi-am amintit, uitasem totalmente,ca vizitand cateva dintre ele, vreo trei-4 veri la rand ,m-am impacat cu mine si cu Dumnezeu.....
fara sa ma laud cu o educatie care sa ma ajute sa inteleg prea bine( cred ca Noica zicea ca omul vede ceea ce stie),este acolo ceva ce depaseste umanul, realul, palpabilul...e de ajuns sa fii acolo, restul, are ea arta grija!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #71 : Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014, 05:31 »
Locuinta mea de vara... :)

Copaci modelati in locuinte naturale de catre Patrick Dougherty
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #72 : Miercuri, 05 Februarie 2014, 08:00 »
Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla la  noi cu locurile abandonate/dezafectate. Uneori chiar si cu cele abandonate, desi s-ar cadea sa fie amenajate, puse in valoare si in circuitul turistic. :strambatura:

Ce fac altii? Iata un exemplu de creativitate

vedeti mai multe http://www.messynessychic.com/2014/02/04/metro-makeovers-for-the-abandoned-stations-of-paris/#
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

silviu

  • Vizitator
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #73 : Luni, 17 Februarie 2014, 11:19 »
În ciuda diferenţei de vârstă dintre noi, Victor Eftimiu mi-a acordat prietenia lui, mai ales după ce am jucat rolul vagabondului din "Omul care a văzut moartea".

Făceam deseori vacanţele împreună la mare şi ne pierdeam în lungi discuţii peripatetice, el în plina facondă, eu fermecat de erudiţia lui în multe domenii.

O dată, la Constanţa, ne-am oprit în faţa unei vitrine în care erau expuse vreo douăzeci de busturi în miniatură ale lui Ovidiu, exilatul de la Tomis. Nişte orori din ghips, trase în serie. Peste grămada de busturi kitsch, un anunţ scris cu litere mari preciza: "OVIZI, 6 lei bucata".

Îmi amintesc explozia de râs pe care ne-a stârnit-o acest plural stupefiant şi de aici, consideraţiile de ordin lingvistic. În fond, negustorul făcuse o analogie: GUVID - GUVIZI, OVID - OVIZI...

Eftimiu, care se născuse în Boboştiţa din Epirul albanez şi n-a ştiut până la şapte ani, nici o boabă românească, era pasionat să descopere originea unor cuvinte şi deţinea secretul multor etimologii neaşteptate. De pildă, îmi spunea el, cuvântul săndulie, cu care oltenii numesc covoraşul de lângă pat, vine de la franţuzescul "descente du lit". Cine şi-ar fi închipuit că atât de neaoşul mujdei vine tot din franceză: mousse d'ail (adică spumă de usturoi)?

Cuvântul mişto, revendicat de ţigani, derivă, după Eftimiu, de la sintagma nemţească "mit stock", adică "cu baston", ceea ce înseamnă cineva de condiţie bună. Un tip cu baston e un tip mişto!

Tot din germană ne vine şi cuvântul şmecher. Boierii olteni care aveau podgorii, îmi explica Eftimiu, au angajat specialişti în degustarea vinurilor. În germană, schmecken înseamnă a avea gust, a fi bun la gust.
Omul care făcea operaţia era un şmecher, adică un specialist pe care nu-l puteai păcăli cu un vin prost. De aici, prin extensiune, un individ isteţ, imposibil de tras pe sfoară.

Cu totul neaşteptată este originea altor două cuvinte a căror etimologie o descoperise Eftimiu. E vorba de paţachină şi joben. Dicţionarul ne spune că paţachina e planta numită în latineşte Rubia tinctorum, dar nu ne arată că tot paţachină se spune şi unei femei de moravuri uşoare. Care e rădăcina acestei paţachine? În Bucureşti, exista pe vremuri un vestit mezelar pe nume Paţac. Fratele acestuia a fost cel dintâi care a deschis în România un "şantan" pe bulevardul Elisabeta, importând de la Viena nişte fete vesele care circulau seara pe bulevard în faţa "instituţiei", ca să atragă clientela. Acestea erau "fetele lui Paţac", adică paţachinele...

În ce priveşte cuvântul joben, multă lume se întreabă de ce acest soi de pălărie e desemnată în toate limbile cu cuvinte care indică forma ei (în franceză haut-de-forme, în engleză top hat, în germană zylinder, în italiană cilindro, limba română fiind singura în care numele înaltei pălării are cu totul altă denumire, afară de aceea populară de "ţilindru".
Explicaţia este simplă: cel ce a introdus în Bucureşti prestigiosul acoperământ era un negustor francez care avea magazinul pe Calea Victoriei şi se numea Jobin.

Tot Eftimiu mi-a revelat că, în limba engleză, animalele comestibile au două nume, un nume când sunt moarte şi un alt nume când sunt vii.

Boul se cheamă ox când e pe patru picioare, iar când e tăiat se cheamă beef. Viţelul viu se cheamă calf, mort se cheamă veal. Porcului i se pune pig, când e viu şi porc când e mort. Oaia este sheep când trăieşte şi când moare, devine mutton.

De ce? Fiindcă în Anglia, începând cu secolul al XIII-lea, paznicii de turme au fost întotdeauna nemţi: ox, sheep, calf, pig. În vreme ce bucătarii au fost totdeauna francezi: veau - veal; porc - porc; mouton - mutton; boeuf - beef!
Interesant, nu?

Note de insomniac - Radu Beligan

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Lucruri interesante
« Răspuns #74 : Luni, 24 Februarie 2014, 07:32 »
Pentru că tot mă pregătesc de Carnaval, încerc sa intru si in atmosfera...destinatiei. Am descoperit acest blog, Povesti săsești, cu multe informatii interesante si povesti frumos asternute.
Asa am descoperit c㠔Pe malurile Isarului și ale Cibinului, la München și Sibiu, există două oaze de relaxare cu arhitectură asemănătoare, fiind operele aceluiași renumit arhitect. În ambele orașe, aceste clădiri sunt locurile în care generații de copii au învățat să înoate și continuă să fie refugii iubite de localnici, descoperite cu surprindere și de către turiști: Müllersches Volksbad din München și Baia Neptun din Sibiu.”
vedeti mai multe pe:
http://povestisasesti.com/2014/02/21/munchen-si-sibiu-doua-superbe-cladiri-surori-opere-ale-aceluiasi-arhitect/
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.