Autor Subiect: Dacă tu..., atunci eu...  (Citit de 6116 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13263
Dacă tu..., atunci eu...
« : Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013, 08:56 »
Dacă tu..., atunci eu...
scris de wonderland

Doar dacă… atunci... e formula care ne indică foarte clar că suntem pe drumul greșit al condiționării bucuriei tale de ceva ce nu depinde de tine, de schimbări care nu sunt supuse influenței tale, de certitudini pe care nimeni si nimic nu ți le poate oferi.
Doar dacă tu mă vei iubi, doar dacă tu nu mă vei părăsi, doar dacă tu îmi vei oferi siguranță, doar dacă tu mă vei împlini, doar dacă tu îmi vei oferi, dacă tu te vei lăsa modelat, transformat, subjugat...si lista condiționărilor născute din frica noastră sau din nevoia de a controla ceea ce e de necontrolat - libertatea celuilalt și dreptul celuilalt la iubire- poate continua.
 

Și când toate aceste nu se întâmplă... Și cum ar putea să se întâmple fără ca celălalt să nu se simtă sufocat, anihilat, controlat sau fără ca tu să nu te simți mereu nefericit și dezamăgit, măcinat de durere și acuzând, reclamând schimbări în celălalt, vinovat pentru suferința ta...

Când te trezești, înțelegi că doar în tine poți schimba ceva, că durerea nu înseamnă iubire. Tot ce poți face e să te eliberezi, să arzi și să renaști într-o nouă atitudine. Cea în care știi că tot ce dăruiești e ceea ce contează. Și dacă ceea ce dăruiești nu se întâlnește în darul celuilalt, atunci... nu este iubire. Ci, doar o relație în care frica de singurătate, nevoia de a depinde de cineva,  dorința de a aparține cuiva ori de a lua în posesie, ca și cum oamenii ar fi lucruri materiale, ca și cum menirea noastră este să ne împlinim nevoile sacrificând sau, cine știe, exploatând slăbiciunile, hrănindu-ne pe seama nevoilor celuilalt.

Pe de altă parte, alegem să ne ținem departe de iubire de frică să nu fim din nou dezamăgiți.
Și, când frica ne ține departe, încă nu suntem liberi, încă nu știm cum să dăruim, să ne lăsăm în bucuria a ceea ce putem trăi, atenți doar la ceea ce noi putem schimba la noi, la ceea ce putem trăi, fără cereri si revendicări de la celălalt la împlinirea unor vise pe care tu le ai, or a unor promisiuni pe care le-ai lăsat să trezească în tine așteptări.

Dacă o șansă la iubire ne este dată iar noi alegem să fugim, atunci merităm tot ce nu știm cum va fi fost să fie. În cele din urmă, nu poți să pierzi ceva ce n-ai avut. Pierzi o șansă, poate. Iubirea poartă în ea bucurie, încredere si puterea de a a trece peste obstacole. Chiar si peste cel mai greu obstacol - teama de a nu suferi, de a nu te trezi într-un coșmar. Și credința că dacă o relație se încheie înseamnă că încă nu am învățat să facem alegeri bune, că nu iubirea ne-a îndrumat în acea relație. Așa cum nu Iubirea, doar Frica ne face să fugim. Nimeni nu poate sta în calea noastră, o dată ce alegem să fugim. Și nimeni nu ne poate opri din fuga noastră. Pentru că e lupta noastră cu demonii noștri. În care nimeni nu poate interveni. De care doar noi înșine ne putem elibera.

Pentru că fiecare e responsabil pentru fericirea proprie.  Implicit, suntem responsabili și de propria nefericire.  Pentru că nimeni și nimic nu are puterea, dar mai ales datoria de a ne vindeca de temerile noastre.

Dacă ajungem să înțelegem, până în moleculă sta, poate, vom fi răsplătiți cu liniștea de a iubi si de a ne lăsa iubiți. Fără așteptări, fără garanții... Doar cu recunoștință pentru ce ne este dat să trăim. Atât cât este, atât cât putem...

Pana la urmă iubirea nu e un cadou cu certificat de garanție. E un dar de care e nevoie să avem grijă, pentru a-l face să dureze. 

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Dacă tu..., atunci eu...
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 08:17 »
Prea tare!!!!!

 Ar putea fi maxima, sloganul, motto, cum vreti sa-i spuneti, SC. De fapt a celor care, single fiind, incercam sa gasim fericirea in viata noastra. Sau, daca nu ne plac cuvintele mari, putem spune bucuria, echilibrul. Daca nu putem fi fericiti, impacati cu noi insine, singuri, am putea sa fim impreuna cu altcineva?!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline aprilie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 304
Re: Dacă tu..., atunci eu...
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 10:36 »
Daca nu putem fi fericiti, impacati cu noi insine, singuri, am putea sa fim impreuna cu altcineva?!
Cred ca da, daca acel "altcineva" ne ofera ceea ce ne lipseste: afectiune, protectie, siguranta ...
Toti simtim nevoia, mai mult sau mai putin, de afectiune, voi cum va satisfaceti aceasta dorinta ? Este suficienta afectiunea parintilor, fratilor, copilului, catelului ... ? Sau aveti nevoie si de un alt fel de afectiune ? Cum stingeti dorurile ? De unde va luati puterea de a merge mai departe, de a va simti impacati cu voi insiva ?

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Dacă tu..., atunci eu...
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 11:14 »
aprilie, risc sa te supar sau sa te revolt, dar primul raspuns care mi-a venit in minte a fost:
Imi ajunge afectiunea pe care mi-o ofer eu.
Afectiunea celor dragi si apropiati e doar un bonus, un dar pe care il primesc cu recunostinta si apreciere pentru sufletul lor bun.
N-am nevoie de un barbati ca sa imi ofere afectiune. Vreau un cu care sa fac schimb... de afectiune.

Dupa cum protectia si siguranta mi le asigur cum pot si cum stiu mai bine. N-as vrea ca un barbat sa-si consume energia incercand sa ma faca pe mine sa ma simt protejata. Ci, doar sa se simta implinit in relatie cu mine. Si sa-si doreasca in fiecare zi sa facem, separat si impreuna, ce e mai bine pentru ca relatia noastra sa fie in siguranta, protejata si, mai ales infloritoare.

Nu vreau sa-i cer unui barbat sa-mi dovedeasca afectiunea, ci sa ma bucur de modul in care el simte si isi manifesta iubirea.

Nu stiu de unde imi iau puterea de a merge mai departe. Poate din acest gand ca ceea ce se intampla e cel mai bun lucru care se poate intampla. Si ca nimeni nu e dator sau responsabil sa-mi asigure nevoile mele. De asta mi-a si placut asa de mult textul postat mai jos. Pentru ca doar asa o posibila relatie vine dintr=o intalnire a doi oameni pregatiti, fiecare sa daruiasca, nu din nevoia de a nu se mai simti singur, lipsit de afectiune sau protectie.

Multumesc ca mi-ai dat ocazia sa descopar si sa exprim aceste ganduri. Sper ca nu le vei primi altfel decat asa cum sunt - o impartasire a ceea ce simt si gandesc.  :flori:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline aprilie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 304
Re: Dacă tu..., atunci eu...
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 11:36 »
Multumesc, wonderland. Nu m-ai suparat sau revoltat, dimpotriva, m-ai incurajat  :) Gandurile tale au avut un efect mai mult ... terapeutic. Poate asa ar trebui sa gandesc si apoi sa simt si eu ...  :flori:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Dacă tu..., atunci eu...
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, 13:15 »
Poate asa ar trebui sa gandesc si apoi sa simt si eu ...  :flori:

Poate da, poate nu. In orice caz nu e dupa cum trebuie, ci dupa cum iti face bine, te ajuta, te face sa te simti linistita si senina.

Cine poate sti cum e mai bine. Eu mai spun si ca daca un barbat e pus sa aleaga intre doua femei, o va alege pe cea mai vulnerabila sau cu nevoie mai mare de protectie.
Acum o sa-mi urc barbatii (aia multi :giggle:) din SC in cap sau pot fi suspectata de inconsecventa. De fapt nu cred ca exista o reteta absoluta. Si ca oamenii se intalnesc si ajung sa fie impreuna cu anumit scop.
Ramane ca fiecare sa inteleaga ce scop, ori ce nevoie i-a manat in acea relatie.

Iar daca relatia e fericita, de fapt nici nu ne mai batem capul atata. Doar traim ce ne e dat si ce putem sa traim.

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Dacă tu..., atunci eu...
« Răspuns #6 : Luni, 21 Aprilie 2014, 07:08 »
Pe vremea cand citeam Liviu Rebreanu, n-am sesizat profunzimea acestui citat. Nici nu stiu daca e din vreunul din romanele lui sau e o zicere pur si simplu. Cu ochii de acum, mi se pare revelator:
"Iubirea nu e târg: te iubesc pentru că mă iubești. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru că te iubesc!" Liviu Rebreanu

Ca si:
"Suferinta apare atunci cand asteptam ca ceilalti sa ne iubeasca in felul dorit de noi" Paulo Coelho
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Dacă tu..., atunci eu...
« Răspuns #7 : Duminică, 11 Mai 2014, 11:14 »
cica,  lectia independentei, cea in care inveti sa separe a avea nevoie si a iubi, e a doua lectie din cele 7 lectii de evolutie.

"Cel mai des apar confuzii intre “a avea nevoie”  si “a iubi” pe celalalt. Cand ai nevoie de cineva, asta nu inseamna decat ca tie iti lipseste ceva, nu ca ai deja acel ceva. Iar cand iti lipseste ceva inseamna ca interiorul tau e inca gol.

Cand simti ca ai nevoie de celalalt, esti la lectia a doua. Doar cand simti ca nu conteaza decat iubirea pe care tu o simti pentru celalalt si ca poti sa iti iubesti partenerul orice ar fi, atunci esti la lectia a patra si ai ajuns la acest nivel de dezvoltare. "

merita citit si rumegat:
http://www.nlpmania.ro/care-e-lectia-ta-in-relatia-de-cuplu-7-lectii-ale-evolutiei/#.U28vMfmSySN
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.