Autor Subiect: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației  (Citit de 11932 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« : Sâmbătă, 22 Februarie 2014, 06:31 »
Limbajul  bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
scris de wonderland

Ni se tot explică nouă femeilor că dacă vrem să fim fericite într-o relație se cere, printre altele, să învățăm limbajul bărbaților. Da, știu suntem de pe planete diferite. Da, am aflat creierul nostru funcționează diferit, când e vorba de comunicare, emoții și abordarea lumii. Da, mă gândesc la toate diferențele instalate prin non-educația de gen.

Și, totuși mă înspăimântă dicționarul rudimentar oferit spre studiu fetelor, femeilor dornice să descifreze mesajele emise de bărbații doriți, iubiți sau închipuiți.
Și, care găsesc tot felul de indicații despre cum să se simtă atractivă, dacă buzele lui se întredeschid când se uită la ea prima dată. Îmi și vine în minte imaginea unui bot de câine care se deschide reflex și secretoriu la vederea unei bucăți de carne aromate.
Ori cum să fie sigură că este fascinantă, dacă sprâncenele lui rămân ridicate, într-o expresie ușor surprinsă, chiar ciudată.
Na, că mă pocni râsu. Serios, e amuzant. Dacă lucrurile ar fi atât de simple, ar însemna că, și femeile și bărbații ar fi de pe aceeași planetă - a maimuțelor!
Alte mostre:
Mi-e foame = Mi-e foame
Te iubesc = Hai sa facem sex acum
Hai sa vorbim = Incerc sa te impresionez aratandu-ti ca sunt o persoana sensibila si poate apoi vei vrea sa faci sex cu mine.

Prea rudimentare, ca să le iau în calcul!

Asa scriam eu mai demultisor, când tot îmi spuneam că e cazul să fac studii aprofundate în domeniul limbajului bărbaților. Între timp, am renunțat să încerc să ghicesc, să presupun, să îmi imaginez cam ce ar gândi, chiar dacă nu spune, sau ce spune dincolo de cuvinte.
Vrând nevrând, credem și în cuvinte, mai ales când sunt sunetul lor ne gâdilă frumos auzul, credem în priviri, în zâmbete, ne mai luăm și după semne. Cel mai important este acordul între ceea ce se gândește, se spune și se face.
Nu mai știu cine spunea ”Singura relație adecvată dintre bărbat și femeie este complementaritatea, adică acceptarea, cunoașterea de sine și armonizarea diferențelor”

Dar, dacă doar unul se străduiește să învețe, să înțeleagă felul celuilalt de a comunica, relația nu prea are șanse să reziste, să se transforme, să dureze.  Singurul efort care merită este încercare de a înțelege, aflând împreună codul individual, apoi, in cele din urmă să creeze un limbaj comun, cu un ghid unic de decodificare.

Nici nu are importanță dacă eu spun ”Mi-a fost dor nespus de tine” iar răspunsul e ”Și eu te doresc de mor” dacă în limbajul relației dintre cei noi contează privirea adâncă în ochii mei, de parcă acolo s-ar afla începutul și sfârșitul lumii.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 22 Februarie 2014, 07:07 »
Partea asta cu studiile asupra limbajelor, apoi cu sfaturile date in comunicare, in raportul intre sexe, mi se par si mie, ca si tie wonderland, o mare tampenie. Intre oamenii care intradevar se iubesc sau se doresc exista o chimie, nu mai este nevoie ca vreunul dintre cei doi sa se faca inteles prin vorbe, partenerul il intelege subconstient. Asta chiar si in cazul lucrurilor marunte....Chiar pt sex (sa nu-l bagam totusi in categoria lucrurilor marunte... ;D ;D).

Mai important este non-verbalul pt ca este mult mai sugestiv si mai explicit. Noi oamenii ne-am inteles intai prin semne si atitudini si mult mai tarziu am descoperit comunicarea prin sunete. Subconstientul nostru a pastrat aceasta proritate si suntem mult mai atenti la ce arata cel din fata noastra, decat la ce spune...Uite vad ca studiul se si refera la reactia experesiva a barbatului, nu la ce zice...Non verbalul ne vine direct din subconstient, fara sa fie prelucrat prin laboratoarele mintii, care l-ar putea prelucra, finisa, adapta la situatia de fata. Astfel nu putem ascunde nimic. Limbajul se zamisleste in centrul vorbirii, parcurge un labirint care pana la mecanismul anatomic care face posibile sunetele, este puternic influentat si modulat. Ce spunem nu este neaparat ceea ce gandim...

Toata povestea asta cu "gandit una, spus alta" vine din faptul ca ne place sa auzim lucruri bune despre noi si privim cu putin deranj si rautate pe cei care ne fac observatii...Nu ne-am obisnuit sa auzim adevarul, iar de cele mai multe ori nici nu suntem pregatiti pt asta. Avem nevoie de ceva care sa ne impulsioneze, motiveze, asa ca ne-am obisnuit sa spunem ce asteapta celalalt, nu adevarul...In pat o femeie va avea cu atat mai mult succes, va fi cu atat mai placuta unui barbat si-l va motiva, cu cat ii va lauda calitatile si va exagera un pic placerea de a fi cu el...Ce s-ar intampla daca s-ar spune intotdeauna adevarul ... ::) Pai daca tot eram aici, in pat  :), sa ne gandim cam ce reactie, adica mai bine zis ce lipsa de reactie  ??? ar avea un barbat daca cea de langa, sub sau deasupra, i-ar spune: "nu esti bun de nimic, nu-mi face nici o placere sexul cu tine.." ::)

Comunicarea si relationarea este o chestie tare complexa si de aceea nu suporta retete. Suntem diferiti, avem reactii diferite, ne plac lucruri diferite, ne motiveaza lucruri diferite. Ne putem educa si adapta limbajul, putem invata ce place si ce nu, putem chiar deveni "incentive"...Dar atat. Restul face non-verbalul si mai ales chimia... Si cu astea e mai greu...Nu te poti preface fara sa-ti pierzi la un moment dat controlul, nu poti sa arunci intre tine si cealalta persoana o punte si sa ai siguranta ca o si trece...

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 22 Februarie 2014, 07:53 »
Nu ne-am obisnuit sa auzim adevarul, iar de cele mai multe ori nici nu suntem pregatiti pt asta.

Da, nu prea ne-am obișnuit nici să spunem adevărul în așa fel încât să nu fie critică, acuzație, reproș sau injurie. Pentru că, de multe ori ne e greu să ajungem la acest adevăr care spune ceva despre noi, nu care caută vinovați.

Comunicarea râmâne cheia. Non-verbalul e încărcat, cum spui și tu de conținuturi din subconștient, chiar și din inconștient.  Fără să vrem acordăm importanță non-verbalului. Doar să nu cădem în capcana utilizării unor coduri-șablon. Cum spuneai si tu ființa umană e mult mai complexă.

Doamne ferește să încadrăm sexul în categoria lucrurilor mărunte! Doamne ferește să-l tratăm ca pe ceva lipsit de importanță în viața noastră. Pentru că e o parte importantă a relației. Modul în care ne asumăm și ne manifestăm sexualitatea, erotismul, fie că suntem femei, fie bărbați.
Dar de ce să exagerăm? Sau să mințim? Lucrurile, nici măcar în pat, nu sunt în alb și negru. Important e și ca el să nu-și dorească să fie mințit.  :)
Și in pat se construiește un cod comun al plăcerii. Pornind de la chimia inițială, de la sentimentele care leagă pe cei doi, dar și de la dorința fiecăruia de a oferi și primi plăcere,  de a transmite, prin această formă - sexul - iubirea și afecțiunea, recunoștința sau bucuria.

E foarte important și ce se spune - nu m-aș baza doar pe intuiție. Sau pe ideea ca e de la sine, înțeles. Ne face plăcere să auzim de la celalalt lucruri frumoase, plăcute, încurajatoare. Nu minciuni sau exagerări, doar exprimarea a ceea ce simti si gandesti. Iar dacă ceea ce simți sau gândești e chiar atât de rău, încât să nu găsești nimic bun și frumos de spus, poate se cade o discuție despre ce se poate face. Împreună. Și nu aruncând vina si responsabilitatea doar pe unul singur. Doar suntem doi într-o relație.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 22 Februarie 2014, 08:01 »
Da, asta e: asteptam vorbe frumoase, care sa ne incarce, care sa faca sa ne simtim bine. Iar cu adevarul...E bine sa fie spus, dar intr-o manta corecta si placuta, sa nu sune un analitic, observativ sau chiar cinic...
"Minte-ma frumos!" asta este ce-mi vine acum in minte....

Offline Laur

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 249
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 22 Februarie 2014, 11:15 »
:slap: ... incep sa inteleg de ce nu prea scriu restul membrilor pe forum. Voi doi "inhibati" forumul :pleasantry:. Scrieti atat de bine incat devine foarte greu sa mai adaugi ceva.

Intr-o relatie comunicarea este esentiala, corect. Totul merge bine cat timp nu ti-e "frica" sa spui ce-ti place sau ce nu-ti place. Pana si ciondaneala/tachinatul sunt importante (cele mai longevive cupluri sunt cele care par ca se ciondanesc foarte des). Este un dans pe sarma sa tii pasul cu jumatatea. Nu trebuie si nici nu este posibil ca cei doi sa fie fix la fel de inzestrati cu calitati. Aici apare straduinta, disponibilitatea, vointa si placerea de a fi in ton cu partenerul de viata. Culmea ca totul se realizeaza fara efort constient ... vine de la sine ... si apare compatibilitatea :kissing:

"Minte-ma frumos!" asta este ce-mi vine acum in minte....

Irina Sarbu - Minte-ma
Everthing will be ok in the end. If it's not ok, then it's not the end.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 22 Februarie 2014, 11:28 »
asta cu apare...compatibilitatea, ma face sa ma intreb ce-a fost mai intai, oul sau gaina?

Da...daca vorbesti de comunicare in cuplu si mai intri si in teritoriul sexului, se desfac atatea fire de depanat ca ne-ar durea degetele pe taste.
Dar azi, brusc m-am simtit satula de discutii si reflectii in...neant.  In sensul de saturata, nu exasperata.  E un sentiment... ciclic. Ca si temperamentul meu, de altfel :giggle:

Laur, vad ca tu nu te-ai inhibat. :thumbup: Si, cum sunt corecta, te asigur ca sunt multe persoane pe aici care scriu bine, chiar mai bine. Or fi si ele...saturate, cine stie. Sunt perioade si perioade pentru fiecare.



Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Laur

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 249
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 22 Februarie 2014, 11:35 »
Laur, vad ca tu nu te-ai inhibat. :thumbup: Si, cum sunt corecta, te asigur ca sunt multe persoane pe aici care scriu bine, chiar mai bine. Or fi si ele...saturate, cine stie. Sunt perioade si perioade pentru fiecare.
::) De asta am pus niste ghilimele pe acolo.
Everthing will be ok in the end. If it's not ok, then it's not the end.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #7 : Luni, 09 Iulie 2018, 07:17 »
Asa sa fie?
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Louie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 04 August 2018, 23:46 »
Allan Pease - De ce barbatii nu asculta iar femeile nu stiu sa se orienteze pe harta ?

Nu cred ca exista vreun barbat care sa nu se recunoasca macar un pic in cele ce se spun in acest clip.
Doamnelor...o sa va amuzati copios!

! No longer available

„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai aflat de ce" - Mark Twain

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #9 : Vineri, 19 Octombrie 2018, 07:37 »
M-am amuzat! Dar serios! Să luăm aminte!  :thumbup:

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Louie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #10 : Marți, 06 Noiembrie 2018, 20:56 »
Patru tipuri de barbati...(fara suparare domnilor)  :giggle:


! No longer available



„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai aflat de ce" - Mark Twain

Offline Edith

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #11 : Duminică, 18 Noiembrie 2018, 07:38 »

   :)Masura  suferintei  ne arata   masura  greselilor noastre .
                Anatol Basarab

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #12 : Duminică, 18 Noiembrie 2018, 16:12 »
Nice filmultetul! :applause:

Offline Edith

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #13 : Duminică, 25 Noiembrie 2018, 20:44 »
 :)Cat   de  tarziu   ne  invata   viata  sa  pretuim    sentimentele  la adevarata  lor  valoare ....
  Cu cata  inversunare   ne  risipim  toti  frumoasa si inselatoarea  tinerete ,
  care nu mai  revine   niciodata........ Cu   cata   darnicie    risipim   aurul   curat  in schimbul  tuturor  tinichelelor   sclipitoare .......
      Panait Istrati  :)

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Limbajul bărbaților, limbajul femeilor, limbajul relației
« Răspuns #14 : Duminică, 03 Martie 2019, 08:41 »
Până la urmă, e nevoie să învățăm și să acceptăm că există și diferențe... neurochimice, să zicem, care generează diferențe în modul de gândire, comunicare și comportament.
Acu, e drept că masculinul-femininul se împletesc, era să zic se mai și împleticesc,  în fiecare dintre noi.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.