Autor Subiect: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014  (Citit de 20498 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014

Tarif: 445 RON/persoana  cazare in camera DBL
Check in: 22 octombrie 2014
Check out: 25 octombrie 2014
Cazare: 3 nopti la un hotel din Cozia - Calimanesti
Servicii incluse:
     • cazare 3 nopti la hotel 3*, mic dejun inclus
     • acces nelimitat piscina, zona SPA din hotel
     • ghidaj parc national
     • transport local de la hotel pana la capete de traseu si preluare la revenire
Transportul cu microbuzul, organizat de la Bucuresti pana la Cozia si inapoi. Tarif 105 RON.
Cei care vin din zona de Ardeal, pot lua microbuzul care pleaca din Sibiu. Sibiu - Cozia si retur = 35 RON
Obervatii si mentiuni
Aceleasi locuri pe care le vizitam in fiecare primavara de 3 ani incoace. De data aceasta ajungem toamna...Un program cu totul schimbat fata de ceea ce faceam pana acum....Deja am schimbat cu Pavel primele idei, pt a avea la fel ca si in primavara un program full.
Cu siguranta o sa avem Lotrisorul, de data asta vazut de sus (noi pt a vizita cascada am mers pe drumul forestier), acum mergem pe o carare care o sa ne duca pe crestele pe care le priveam de jos...Paradisul caprelor negre...De data asta sper sa putem si fotografia una, nu doar sa o vedem miscandu-se la distanta...
Apoi Pavel ne propunere o incursiune in lumea padurii, recunoasterea speciilor de copaci cu toate caracteristicile, a ciupercilor comestibile dar si a celor de care nu e bine sa ne atingem.
O sa avem inca un traseu montan in afara de cel de la Lotrisor, dar repet nu ce am facut pana acum. Urmeaza sa stabilim cu Pavel. Posibil sa mergem pre Naretul.
Cireasa de pe tort o sa fie o escalada cu coarda de alpinism pe unul dintre peretii stancosi ai Coziei. Nu ceva foarte complex si nici riscant, o sa fie mai mult o lectie de cum se face asigurarea, nodurile de alpinism, ce inseamna rapel. Posibil si o via ferrata.
Urmeaza sa revin pe topic cu mai multe detalii, dupa ce le stabilesc cu Pavel.

Rezervari: pe site www.singlescam.ro la "Rezervari" sau daca nu va descurcati pe Email office@singlescamp.ro


Fotografie Š Cezar Machidon  https://www.facebook.com/CezarMachidonPhotographer

Offline liliana m

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #1 : Joi, 04 Septembrie 2014, 16:31 »
buna, din pacate nu pot veni, am platit avansul... se poate ca cineva nou venit sa imi preia locul?  ca sa nu pierd banutii...
multumesc, si vacanta frumoasa celor care vor merge in Cozia

Offline cz_irina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #2 : Vineri, 05 Septembrie 2014, 16:36 »
Buna ziua....Intrebare scurta: transportul de la Bucuresti este inclus in pretul de 445 RON sau e separat?
Intrebari aditionale (tot scurta): cum e cu plata? pana la ce data pot sa platesc?
Sunt noua aici....dar invat repede 8)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #3 : Vineri, 05 Septembrie 2014, 16:55 »
Transportul este separat, de aceea este si specificat cuantumul sau.
Rezervarile se fac in ordinea achitarii avansurilor, deci limita este data de disponibilitatea locurilor. In acest moment mai sunt locuri libere, dar de multe ori s intampla ca intr-o saptamana sa nu mai fie nici un loc...
Ce spun eu este sa te inscri pe site, la Rezervari si cand primesti de la agentie Email-ul de plata a avanului, sscrie-i Samizei pana cand il poti achita. Asa te asiguri ca iti poti tine un loc rezervat.

Offline cz_irina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 06 Septembrie 2014, 17:39 »
multumesc pt raspuns :-)
offf :-)...am pierdut undeva link-ul cu descrierea totala a excursiei, nu-l mai gasesc :(
Am uitat sa intreb daca traseul este greu. Conditia mea fizica necesita imbunatatiri..

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #5 : Duminică, 07 Septembrie 2014, 07:46 »
Nu  ai pierdut link-ul, e prima postare din topic. In general descrierea totala a oricarei excursii e in deschiderea topicului, pe pagina 1, completata cu detalii pe parcurs. De aceea e Gigi ne roaga si ne recomanda sa urmarim forumul.

So, si aici e la fel. Citeste cu atentie prima postare a lui Gigi. Pentru ca e o actiune noua, programul nu e detaliat, dar tot el spune ca...
Urmeaza sa revin pe topic cu mai multe detalii, dupa ce le stabilesc cu Pavel.


Dar, orice drumetie la munte cere un echipament specific si o conditie fizica buna - capacitate si rezistenta la efort. Cu siguranta, Gigi va preciza si ce fel de echipament e nevoie, atunci cand va posta programul detaliat al excursiei.

Daca totusi te ajuta sa iti faci o idee, poti sa arunci un ochi pe recomandarile (nu programul, care va fi diferit), pentru Cozia de primavara. Iata ce zice Gigi:
"Este o actiune dinamica necesita pregatire fizica corespunzatoare pentru un traseu de munte. Echipament obligatoriu: ghete trekking sau de munte, pantalon lung, pelerina, rucsac mic. Traseele sunt cu grad de dificultate mediu, pentru cei care nu au cunostiinte montane, am rugamintea sa va informati inainte de a va  inscrie ce inseamna asta. Pentru o persoana obsnuita cu muntele inseamna usor, pentru cineva care nu a fost niciodata la munte nu este indicat sa incerce. Nu pt ca ar exista riscuri ci in special pentru ca incetineste intregul grup. Din pacate stiti vorba aceea: tot ce este frumos se atinge cu greu si tot ce e bun este interzis...Oricum va recomand celor care aveti activitati de birou sa iesiti in natura, sa alergati, sa aveti o musculatura tonifiata. Va ajuta in ceea ce priveste starea psihica, optimism etc. Si nu in ultimul rand sa ajungeti sa vedeti frumuseti pe care nu aveti cum sa le admirati decat ...urcand. "
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1725.0.html

Actiunile montane, in general,  nu sunt plimbari pe alei, sau pe dealuri impadurite.

So, daca se cere putin antrenament - aerobic, jogging, mers pe jos pe distante mari. Am vazut ca scrie si ceva de escalada, via ferrata, deci ceva mai multa atentie trebuie acordata si mainilor. Spun ca una care pe Cheile Galbenei a regretat ca nu cara niciodata sacose grele, iar la sala   ma stramb cand e vorba de exercitii cu gantere :D
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #6 : Vineri, 12 Septembrie 2014, 11:51 »
Am definitivat programul de Cozia. Am pus cu Pavel totul la punct, acum trebuie doar ca si vremea sa ne mai ajute....Sper sa va surprind placut si de ceasta data, pt ca impreuna cu Pavel, pe care multi l-ati intalnit deja, am gandit ceva inedit si deosebit de ceea ce facem vara in actiunea de acolo.
Nu am sa pun programul pe zile, pt ca va depide si de timp si va trebui sa ne adaptam la fata locului. Ca sa nu va speriati, trebuie sa stiti ca de obicei, perioada de sfarsit de octombrie in Muntii Lotrului, Capatanii si in Masivul Cozia, este caracterizata printr-o vreme linistita si calduta, foarte potrivita pt drumetii. Sper sa fie la fel si anul acesta pt ca vedeti ce atipic si capricios a fost... :-\ Am sa insir activitatile pe care o sa le facem, cu precizarea ca spre deosebire de actiunea din vara, profilul participantilor poate sa fie mai putin dinamic...si o sa vedeti de ce.

1. Asa cum deja prezentam, o sa invitam un alpinist profesionist pt o demonstratie si o lectie despre cum se urca, cum se coboara cu ajutorul cordelinei, carabinierelor, cum se fac nodurile, cum se face o asigurare. Dupa ce ne va arata cum se urca un perete de stanca, cei care doresc pot face o incercare, cu echipament de asigurare cu tot ce trebuie pt a fi feriti de emotii si bineinteles de pericol... :)

2. Incursiune in tara dinozaurilor. Dupa cate stiti, la fel ca si zona Hategului si cea a Coziei este cunoscuta a fii una in care s-au gasit multe urme ale giganticelor fiinte ce populau acum milioane de ani Pamantul. Pavel are la Parcul National cateva mostre, are sa vina cu cateva pt a vi le prezenta si a va povesti, in locul de unde provin - Valea Doabra - cate ceva despre istoria lor.

3. Calatorie in Muntele Basarab. Locul este habitatul multor capre negre, asa ca in perioada de sfarsit de octombrie, cand vegetatia se va rari si vizibilitatea va creste, o sa avm toate sansele sa le vedem...Este o drumetie de cca 3-4 ore in total, cu un picnic in zona si un timp de asteptare a caprelor... :) Nu este un traseu nici macar mediu asa ca va putea fi parcurs cu usurinta de oricine care are echipament si o minima pregatire fizica.

4. Cunoasterea ciupercilor. Desi nu mai est perioada de full season la ciuperci, daca toamna este calda, asa cum se anunta, padurile vor fi inca pline de ciuperci. Ocazie buna ca Pavel sa vi le arate pe fiecare, care este comestibila, care nu, cum se numeste fiecare, cam tot ce tine de fiecare...E un foarte bun cunoscator, multi ati mancat din buretii de fag stransi de el...

5. Cunoasterea copacilor. Trecem de multe ori prin paduri, ne bucuram de racoarea lor, de lumina difuzata printre crengi si frunze, dar nu stim speciile...Intr-o plimbare in una dintre padurile Parcului National Pavel o sa tina o "lectie" despre soiurile de copaci si arbusti...

Dupa cate stiti si am prezentat, hotelul la care o sa stam are o baza moderna de SPA, asa ca plimbarile si lectiile cu Pavel vor fi completate cu relaxare la piscina cu apa sarata, la cea cu apa normala, la sauna, la pestera de sare...O actiune deci de relaxare si cunoastere...De aceea va puneam ca nu e nevoie de un profil neaparat dinamic... ;)



















Prezentarea acestei baze:
S-a deschis in luna august 2013 si pune la dispozitia celor cazati: o piscina cu apa dulce incalzita la 28°-30° C, o piscina cu apa sarata incalzita la 35° 36° C – adusa direct de la Ocnele Mari, un jacuzzi pentru "rasfat maxim", dusuri moderne cu hidromasaj si cromoterapie, etc.
Sauna finlandeza cu cromoterapie, baie turceasca – hamam, care va invaluie in aburul inmiresmat de menta si eucalipt, fantana de gheata pentru revigorare maxima, dusul emotional ce imbina ploaia tropicala cu ceata rece dar si cu masaj acvatic, cabina de masaj si sala de cromoterapie si de relaxare.
Are de asemenea si o salina cu pereti din caramizi de sare de Himalaya, cu proprietati terapeutice speciale, si o grota de sare formata din bolovani de sare de la Ocnele Mari. In salina sunt inhalati aerosoli salini cu ajutorul carora se trateaza diverse afectiuni, in special afectiunile respiratorii.

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #7 : Vineri, 12 Septembrie 2014, 18:38 »
 :D Gigi, pai doar din descrierea ultima a facilitatilor hotelului si as veni in actiune: -  Piscina cu apa dulce, piscina cu apa sarata, jacuzzi, hamam, sauna finlandeza, DUS EMOTIONAL, hidromasaj, cromoterapie, salina, etc. si etc.
Toate astea sunt incluse in pret sau sunt extra?

Ma si vad motaind in hamam in timp ce viciosii se vor deda placerii vinovate de a urca si urca si apoi a mai urca un pic pentru a cobora ca sa mai fie de unde urca in continuare... Apoi intoarcerea!

Mai sunt locuri?  *|*

Offline iuliana leonte

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #8 : Luni, 15 Septembrie 2014, 08:14 »
Pentru mine suna minunat.Eu o sa vin.

Offline ioana

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 61
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #9 : Duminică, 28 Septembrie 2014, 15:16 »
Mai sunt locuri ?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #10 : Duminică, 28 Septembrie 2014, 16:39 »
Da Ioana, mai sunt. Anunt intotdeauna daca se inchid inscrierile.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #11 : Duminică, 28 Septembrie 2014, 16:45 »
Anuntam posibilitatea unui transport in grupaj pt cei din Bucuresti, Cine doreste sa vina cu microbuzul organizat cu plecare din Bucuresti il rog sa se treaca pe tabelul de mai jos. Se face ca de obicei prin preluare cu copy/paste a celui precedent si adaugare a numelui.

Lista de inscriere pt microbuzul Bucuresti - Pitesti - Valcea - Caciulata (14 locuri)
1.


Un microbuz va pleca din Sibiu, costa 30 RON dus si intors. Cine doreste sa se inscrie la acesta o poate face in tabelul de mai jos:

Lista de inscriere pt microbuzul Sibiu - Caciulata (6 locuri)
1.

Offline Ana Maria

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #12 : Duminică, 28 Septembrie 2014, 21:00 »
Sa ne trecem pe lista, asadar...  ;)

Lista de inscriere pt microbuzul Bucuresti - Pitesti - Valcea - Caciulata (14 locuri):

1. Ana Maria T.
2. Oana P.
3.
4.



Lista de inscriere pt microbuzul Sibiu - Caciulata (6 locuri):

1.
2.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #13 : Miercuri, 01 Octombrie 2014, 11:14 »
Vad ca lumea nu se prea inghesuie la microbuz... ??? Se gandesc sa vina individual? Ar cam trebui sa stiu, pt ca daca e asa, va trebui sa anulez microbuzul...ar costa nejustificat de mult pt 2-3 persoane pe care le vad acum inscrise...
Deci daca doriti sa veniti cu microbuzul din Bucuresti...

Despre echipament:

- rucsac mic montan, in care sa aveti cu voi o pelerina, ceva in plus de imbracat (daca e rece), apa si sa va ramana si loc de sandvici
- gheata trekking cel putin. Cei care au de munte sa si le ia cu ei. Nu adidasi, nu alt tip d incaltaminte.
- pantalon lung care sa permita piciorului sa fie flexibil. Deci nu ceva strans pe picior gen blug.
- tricouri, pe cat posibil sintetice termice. Le recomand pt ca permit transpiratiei sa iasa din imbracaminte.
- bluze de munte (tot asa recomand termice) sau/si polare groase (nu de vara), oicum genul de bluza sau canadiana sport, nu de oras in care se transpira mult, nu tine caldura si este si fixa pe corp

Nu uitati si de:
costum de baie
slapi

Ca intotdeauna recomand imbracaminte sport, nu veniti imbracati ca de gala...sau city casual...

Offline adiisp

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Parcul Cozia in culori de toamna tarzie 22 - 25 octombrie 2014
« Răspuns #14 : Joi, 02 Octombrie 2014, 13:46 »
Lista de inscriere pt microbuzul Bucuresti - Pitesti - Valcea - Caciulata (14 locuri):

1. Ana Maria T.
2. Oana P.
3. Adina I.
4.



Lista de inscriere pt microbuzul Sibiu - Caciulata (6 locuri):

1.
2.
[/quote]