Autor Subiect: Parcul National "Loch Lomond & The Trossachs". Scotia  (Citit de 5060 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Parcul National "Loch Lomond & The Trossachs". Scotia
« : Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015, 15:16 »
Parcul National "Loch Lomond & The Trossachs". Scotia

Loch Lomond este unul dintre marile lacuri cu apa dulce ale Scotiei. De fapt este cel mai mare ca luciu de apa din intreaga Mare Britanie si al doilea ca volum de (dupa Loch Ness) Si daca sunt la capitolul cel mai, trebuie amintit ca pe el se afla in jur de 30 de insule si insulite, dintre care se evidentiaza Inchmurrin cea mai mare insula de apa dulce din Marea Britanie. Trebuie mentionat ca unele dintre insule sunt considerate artificiale. provenind din perioada preistorica.



Fiind atat de intins fireste ca este si disputat, aflandu-se pe teritoriu a 3 land-uri: Stirling, Argyll si Bute si West Dunbartonshire. Lungimea sa este de 39 km, iar latimea intre 1,2 si 8 km. Adancimea medie = 37 metri. Raul Leven este cel care-i conduce apele spre estuarul raului Clyde, cel pe marginea caruia este asezat Glasgow.



Este unul dintre locurile cele mai cautate de turisti, atat pt vizita cat si pt relaxare, drumetii, zona fiind strabatuta de o multime de trasee si poteci. Considerat in top 10 cele mai frumoase lacuri din lume, Lomond face parte din „Parcul National Loch Lomond & The Trossachs” (Trossachs este o vale ingusta si foarte impadurita, amplasata intre Loch Achray si Loch Katrine, care a devenit cunoscuta datorita descrierii facute de Sir Walter Scott). Fiind salbatic, pe teritoriul sau traiesc o multime de specii comune de pasari si animale, dar si unele protejate. Vidre, cocosi de munte, nurci, caprioare, veverite, si multe altelele populeaza aceasta arie.



Pe lac sunt organizate croaziere, in jurul insulelor sau de-a lungul sau. Este o experienta extraordinara, peisajele tarmului fiind de-a dreptul fantastice. O traversare de la Balhama la Luss, doua sate pitoresti dureaza in jur de 45 de minute si costa dus intors in jur de 11 lire.



Se pot vizita si insulele, cea mai recomandata fiind Inchcailloch. Este acoperita de paduri vechi de stejar, are o flora spontana foarte bogata si deosebita si acolo cuibaresc o multime de pasari.



Lacul si zona sunt cunoscute si unui cantec foarte popular in Scotia: balada "The Bonnie Banks o' Loch Lomond".

www.youtube.com/watch?v=feLT7Btuqpc