Autor Subiect: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei 21 - 28 septembrie 2015  (Citit de 60755 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei 21 - 28 septembrie 2015
« : Sâmbătă, 21 Februarie 2015, 13:40 »
IN ATENTIA CELOR INSCRISI: In situatia renuntarii, avansul se pierde, deoarece acesta reprezinta contravaloarea biletelor de avion, iar acestea au fost deja emise nominal, compania aeriana neacceptand nici o modificare.  Multumim pentru intelegere!

Tarif*: 685 EUR
Servicii incluse:
• cazare 7 nopti  in cuseta dubla
• mic dejun, pranz, ceai si prajituri la ora 17.00 si cina (pensiune completa)
• transport cu avion Bucuresti - Marmaris si retur
• transfer de la aeroport pana in port la imbarcarea pe guleta
• croaziera cu guleta
• insotitor de traseu pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurare medicala
• excursii optionale
• bauturi
Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie. Daca nu l-ati primit in 5 zile, am rugamintea sa contactati agentie la adresa de Email: office@bonvoyagesibiu.ro. Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu.
Rezervarea devine activa in momentul achitarii avansului. Ocuparea locurilor se va face in ordinea platii avansurilor.
*Acest tarif este valabil pana la data de 01.04.2015. Este posibil ca de la acea data tarifele de zbor sa creasca si vor afecta majorand tariful excursiei.
Important: Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.
La toate actiunile noastre transmiterea informatiilor se face doar pe forum, pe topicul deschis pentru fiecare vacanta in parte. De aceea daca intentionati sa participati si mai ales daca v-ati facut rezervare este recomandat sa urmariti ceea ce apare pe topic. Daca sunteti o persoana ocupata, atunci indicat este sa folositi abonarea la topic. Cum se face? Simplu! - deschizand topicul si apasand tasta "notify" (zona de deasupra ferestrei principale), veti primi pe Email tot ceea ce se scrie pe topic (asta in situatia in care aveti cont de user pe forum si v-ati dat adresa de Email corecta). Este adevarat ca pot fi doar discutii intre cei care s-au mai inscris la respectiva actiune si poate nu sunteti interesati de comunicare, dar pot fi de asemenea informatii si detalii importante pe care le-am transmis noi. Legate de transport, de intalnire, echipament, vreme si multe altele. Nu transmitem informatii nici pe Email, nici telefonic, folosim acele canale doar in mod exceptional pentru lamuriri si lucruri ce nu pot fi puse la punct in alt fel. Pe forum gasiti tot ce aveti nevoie. In cazul in care aveti nelamuriri sau intrebari postati-le pe topic, raspunsurile pe care le dau pot fi generale, interesand si pe altii.

Aceasta excursie este de fapt o calatorie pe mare de-a lungul coastei  de sud vest a Turciei . Iata cum se "prezinta" ea:

Padurile de pin care coboara pana in apele turcoaz ale Marii Mediterane , stancile dezgolite si nisipul fin vor face din Blue Cruise, caci asa se numeste croaziera noastra, o vacanta ideala  pentru iubitorii de mare, soare, inot si peisaj  extraordinar.

Vom serpui tarmul cu guleta turceasca,vom descoperi locuri ascunse de  vazul lumii, vom inota in cele mai frumoase golfulete cu apa turcoaz si cristalina, ne vom relaxa pe punte si vom admira peisajul sub razele soarelui, vom incerca bucataria turceasca, cunoscuta in lume pentru preparatele sale gustoase si rafinate, vom intalni oameni noi si vom lega prietenii frumoase, toate acestea  intr-o singura calatorie “ Blue Cruise”.

Ce  este o guleta?

Pentru a va face o idée despre Croaziera albastra incerc sa va introduc mai intai in lumea guletelor.
O guleta este o nava de mare (30 m lungime si 8 m latime), moderna, construita pentru curse charter, avand intre 6-8 cabine.
Fiecare cabina are o toaleta proprie si un dus.
Sunt nave din lemn cu motor dar pot naviga si sub vele daca vantul este bun.
Sunt construite in partea de sud vest a Turciei , unul dintre locuri fiind la Bozburun (40 km de Marmaris) .
Gulete pot fi standard si de lux. Calatoria noastra se va face cu una standard.







Programul Croazierei albastre:

Ziua 1 Marmaris
Sosire in Marmaris si transfer  la guleta care se afla in portul din Marmaris. Dupa check in avem timp liber pana la cina. Cina va fi servita  pe punte si vom ramane in portul din Marmaris peste noapte.Ne putem bucura de viata de noapte din Marmaris, sunt foarte multe baruri si cluburi pentru toate gusturile.

Ziua 2 Ekincik
Dupa micul dejun unul dintre ghizi va sosi pe punte si  va furniza informatii legate de traseu, excursii optionale si va raspunde la intrebarile noastre Apoi vom  naviga catre Ekincik. In acest golf avem o excursie optionala  care se numeste Dalyan Caunos. Vom innopta in golful Ekincik.

Ziua 3 Insula Tersane- Kizilada
Dis de dimineata capitanul va porni motorul pentru a trece prin Disibilmez si vom intra in lumea vestitulul golf Fethiye. In acesta  zona  ne vom bucura de cele mai frumoase golfulete. Micul dejun se va servi in zona insulei  Tersane  si vom innopta in Kizilada.

Ziua 4 Fethiye
Vom pleca  de dimineata catre  portul din Fethiye si vom ancora.In acest port guleta se va aproviziona cu cele necesare dar pentru dumneavoastra am pregatit  excursia optionala jeep safari.Puteti vedea secretele canionului Tlos dar si vestita plaja Oludeniz ( pranzul este inclus in acest tur).Cina se va servi pe guleta si seara o putem petrece in portul din Fethiye.

Ziua 5 Insula Gocek-Insula Yassica
Dupa micul dejun vom pleca din portul Fethiye si vom naviga catre insula Gocek (nu este port). Vom trece printre cateva insule si vom inota in apa turcoaz. Seara vom innopta langa insula Yassica , privelistea extraordinara din acest loc ne va incanta privirea.

Ziua 6 Golfurile Bedridahmi , Sarsala, Agalimani
Dupa micul dejun vom pleca catre  golful Bedri Rahmi, apoi catre golful  Sarsala si vom innopta in golful Agalimani. Vom hoinari prin aceste golfulete , ne vom bucura in apa curata si cristalina. 

Ziua 7 Kadirga- Insula Paradisului- Marmaris
Dupa micul dejun vom naviga catre golful Kadirga, vom inota si apoi vom pleca catre Marmaris trecand pe langa statiunea Turunc si insula Paradisului. Vom ajunge in Marmaris in jur de 17h. Vom avea timp liber pentru  a face cumparaturi din bazarul  din fata  portului,  sau pentru a ne plimba pe stadutele inguste si intortochiate din Marmaris sau vom vizita  castelul construit de Suleyman  Magnificul. Seara vom lua cina pe punte si dupa o asemenea  calatorie  care ne-a incarcat cu energie si voie buna vom lua la pas barurile dupa Bar Street.

Ziua 8 Debarcarea
Dupa micul dejun vom parasi guleta. Urmeaza transferul la aeroport si zborul la Bucuresti.

Optionale:

Tinutul Dalyan - tarif 35 EUR

Dalyan este un sat de pescari pe malul raului Dalyan (rau care se varsa in Marea Mediterana). Zona este o rezervatie naturala, un colt de paradis, o zona de o frumusete naturala deosebita dar si  presarata de istorie.

Dupa ce vom servi pranzul pe guleta  ne vom urca intr-o barcuta care ne va purta prin Delta  raului Dalyan catre lacul Koycegiz.
Bucurandu-ne de aceasta plimbare cu barca la un moment dat ni se va deschide in fata ochilor splendidele morminte sapate intr-un perete imens de stanca. In aceste morminte se odihnesc Regii din Caunos (vechi oras care a apartinut civilizatiei cariene dar si celei lyciene). Aceste morminte Lyciene din Caunos dateaza din anul 400 i HR.
Ne vom opri in fata lor , le vom admira si fotografia.

Apoi ne vom continua  drumul  cu barcuta pe rau si vom ajunge la baia cu namol. Un loc cu namol unde ne vom transforma in niste mici negrisori.

Ultima oprire va fi la frumoasa plaja Iztuzu  lunga de 7 km si cu un nisip foarte fin si auriu ( este plaja broastelor testoase). Este o arie protejata deoarece “broscutele” (care pot cantari intre 300 si 400 kg) vin si isi depun ouale in nisip. Plaja este bariera dintre Delta Dalyan si Marea Mediterana asadar puteti inota in marea sarata dar si in raul cu apa  dulce.
Aceasta va fi ultima oprire prin lumea Dalyan dupa care ne vom intoarce pe guleta si vom cina.

Safari in zona Fethiye - tarif 40 EUR

Programul excursiei:

09:00h Intalnire cu ghidul si cu soferul in portul din Fethiye.
09:10h Vom parasi orasul Fethiye si ne vom indrepta catre valea Esen.Soferul ne va conduce prin padurile racoroase de pin catre Canionul Saklikent.
10:30 Ajungem la Saklikent. Vom avea o pauza pentru a explora canionul si vom avea pranzul la un restaurant situat pe malul raului Karacay.
13:30.Plecam catre Oludeniz, cea mai cunoscuta plaja din Turcia. Vom trece mai intai prin satele din  valea Esen , apoi vom incepe sa urcam muntele Taurus.Vom ajunge la 1200 m si ne vom opri pentru a privi minunata panaorama care ni se deschide, plaja Oludeniz, golful Fethiye si insulele Gocek.Pauza pentru poze.
15:30 Ajungem la Oludeniz unde vom avea timp liber sa inotam in laguna albastra, sa ne plimbam pe celebra plaja sau sa stam la o terasa si sa admiram peisajul.
17:00 Ne vom urca in masina si drumul ne va duce prin padurea de pin pe vechile drumuri de tara catre Kayakoy, un sat abandonat cu o poveste lunga dar si trista, ghidul ne va impartasi istoria acestui loc.Pauza de ceai la Kayakoy unde vom primi informatii legate de viata locala.
17:45 Ne vom intoarce  pe guleta dar mai inati vom trece pe vechiul drum al Regilor din Telmessos ( situl in jurul caruia s-a construit orasul Fethiye).
18:15 Ajungem in portul din Fethiye pe guleta.

Despre masa:
Personalul este amabil iar mancarea turceasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai sanatoase si gustoase. Tot ce se mananca in aceasta excursie se pregateste pe guleta de personal specializat.
Un meniu, pt a va forma o parere despre ceea ce se serveste pe vas:
Mic dejun: doua feluri de sunca, miere, masline, branza alba, branza galbena, ou, rosie, porumb, paine, lapte, ceai si cafea la discretie
Pranz: pui, vinete gatite, mazare, legume la gratar, salata cu iaurt, ciuperci sote, spaghetti, orez, cartofi prajiti, fructe
Fara limita: ceai, biscuiti
Cina: peste, carne la gratar, pui, file de curcan, cartofi prajiti, sote cu carne, salata, garnituri de fasole, cacik, orez, spaghetti, fructe

Bauturile sunt extra si se vor achita  cash in ultima zi capitanului.
Deasemenea excursiile optionale se achita tot cash ghidului local.


















Offline codrina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 126
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 21 Februarie 2015, 19:19 »
Bună seara....as vota o de pe acum...ne lansata fiind...mă interesează. ..as putea afla..în principiu care ar fi perioada?
Lidia

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 21 Februarie 2015, 19:38 »
Nu pot da un raspuns. Dupa vot...

Offline codrina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 126
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 21 Februarie 2015, 19:53 »
Am inteles...multumesc
Lidia

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #4 : Duminică, 22 Februarie 2015, 01:45 »
 *|*  :dance:  :thumbup:  :yeah:  :applause:  O0   :bow:

Adica DA !!
 - pe la inceput de Iunie (sau chiar sfarsit de Mai) cand ziua este lunga si nu este foarte cald, preturile sunt mai mici, iar personalul este inca neobosit si serviabil.  (sau sfarsit de Septembrie).

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #5 : Duminică, 22 Februarie 2015, 06:52 »
Rentzi da, cred ca asta ti se potriveste perfect! Cum esti mare iubitor de navigatie (si mai nou si de placa... :)), sigur o sa-ti placa mult! Ieri dupa ce am postat pe forum mi-a scris Doina, o cunosti bine pt ca am fost impreuna anul trecut in Austria. A facut o croaziera exact ca aceasta dar in Grecia si a venit acasa foarte incantata. Sa vedem ce iese la vot sau chiar si aici, daca se strag 12 persoane... si vad ca 2 ati fi deja dispusi...pot incepe sa concretizez calatoria. Sa stabilesc perioada, sa ma interesez de zboruri...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #6 : Duminică, 22 Februarie 2015, 09:30 »
Dupa o ora de la inceperea votarii, vad ca in poll position este aceasta vacanta, cu 4 puncte...

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #7 : Duminică, 22 Februarie 2015, 10:04 »
Este Duminica, intai merge lumea la biserica, apoi se mirueste si ia anafura, mai sta de vorba mai face o plimbare, urmeaza masa de pranz, un somnic si abia pe seara voteaza.... Uite, nici eu nu am votat inca.... dar ma pregatesc!
Intrebare: am un singur vot, dar as vrea sa merg in mai multe actiuni, cum se rezolva?

Offline MAC

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 180
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #8 : Duminică, 22 Februarie 2015, 10:05 »
Foarte faina ideea.Daca n-a fost sa fie golfuletele din Croatie,sa fie cele din Turcia!
Pentru mine... anul viitor. :-\

Offline cris_gl

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #9 : Duminică, 22 Februarie 2015, 10:34 »
am votat  Turcia pentru ca imi place teribil  ( chiar daca nu stiu perioada si nu stiu daca as putea merge) , dar as fi  votat si Grecia  .Poate  ar mai trebui inca o lista cu cea de a doua optiune . Sunt prea tentante actiunile  .

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #10 : Duminică, 22 Februarie 2015, 11:07 »
Am ales ca toata lumea sa aiba o singura optiune, considerand ca astfel rezultatul o sa fie mult mai apropiat de cel care o sa fie la inscrieri. Nu prea pot risca sa lansez actiuni care nu se apropie de 100% grad de ocupare...Timpul e scurt acum...

N-am lasat mai multe optiuni si pt a preintampina unele neintelegeri. Se intampla nu des, dar totusi semnificativ, ca cineva sa se inscrie la 20 vacante...Multi nu citesc, nu se informeaza si apasa pe "bumb" evaluand asta ca o chestie informativa pt noi. Doar ca Samiza trimite Email-uri, suna, pt ca trebuie sa tratezi totul ca facut responsabil...Si pierzi timp..Pretios...In situatia chestionarelor, cand am mai trimis am patit acelasi lucru. Mai multi s-au inscris la 75% din actiuni sau chiar la toate. Si nu pot depista asta, mie imi apar doar voturile/actiune. Si va dati seama cat de viciate sunt rezultatele. Asa ca prefer sa limitez la un vot, desi sunt constient ca sunt persoane care ar dori sa participe la doua excursii...

Offline codrina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 126
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #11 : Duminică, 22 Februarie 2015, 11:39 »
Ai dreptate...e și cazul meu...
Lidia

Offline Mari_a

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 179
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #12 : Duminică, 22 Februarie 2015, 13:41 »
Da, intr-adevar, este greu sa te decizi la una singura! Ce sa aleg dintre Pozar, pe unde am trecut odata, ori insula greceasca despre care am citit numai de bine, ori Turcia pe corabie (Doamne, cum te simti ca femeie in Turcia!  ::) Turcii inca mai fac complimente, era s-o marit acolo pe fosta soacra!  ;D ) Ce sa mai zic de Delta/mon-amour, de Cheile Nerei unde am fost si as mai vrea, de Maramu’ unde n-am fost, dar vreau…

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #13 : Duminică, 22 Februarie 2015, 14:00 »
 :angel: Poate un chestionar cu primele 3 optiuni, in ordinea preferintelor... Pentru ca si eu as merge si in Samothraki si poate prin Bulgaria si/sau Cheile Nerei....  >:D

Offline codrina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 126
Re: Croaziera albastra. Cu guleta in apele Turciei
« Răspuns #14 : Duminică, 22 Februarie 2015, 14:22 »
Nu cred ca sunteți singurele care își doresc sa meargă în mai multe excursii...eu de exemplu...as vrea și în Cheile Nerei. ..
Lidia