Autor Subiect: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015  (Citit de 49897 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« : Sâmbătă, 21 Februarie 2015, 14:43 »
Plecare:  11 iunie 2015
Sosire:   14 iunie 2015
Cazare: 3 nopti la Pensiunea Cheile Nerei 3*
Numar de locuri: 34 + 1(insotitor) + 1 (sofer)
Servicii incluse:
     • cazare 3 nopti la pensiune 3*, mic dejun inclus
     • 3 cine
     • ghidaj
     • transport zonal + capete de traseu (microbuz Bucuresti + microbuz local inchiriat)
Transportul pentru cei din Bucuresti se face cu un microbuz, care pleaca de acolo pe ruta: Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Romana. Returul pe "Clisura", soseaua care urmareste Dunarea pana la Cazanele Mari, apoi continua ca si la sosire, pana inapoi in Bucuresti. Transportul nu este inclus in pretul excursiei, se va achita separat, la fata locului. Informativ, tariful este de cca 176 RON/persoana si se calculeaza functie de numarul de persoane care urmeaza sa calatoreasca cu microbuzul si de locul de imbarcare. Tariful pe microbuz, incluzand cazarea soferului, este de 3.000 RON. Daca din Bucuresti calatoresc de exemplu 17 persoane, tariful/persoana scade fata de cel aproximat de mine, fiind undeva in jur de 160 RON.
Pentru cei din tara, care nu se pot conecta la traseul de Bucuresti  o sa ma incercam o solutie, dar asta depinde de numarul de inscrisi/zona.
Despre zona Zona este de un pitoresc si un farmec aparte. Si este atat de particulara si personala, incat ai senzatia ca pasesti pe un taram nou, nemaintalnit. Sunt atatea lucruri de vazut si admirat acolo, incat poti sa-ti petreci o saptamna ratacind pe potecile parcului, vizitand cascade, pesteri, tuneluri sapate in stanca si bucurandu-te de peisaje de vis. Combinatia perfecta intre roca de calcar si o vegetatie mediteraneana bogata, intre apa de rau de munte si stancarie acoperita de muschi, iti creeaza un sentiment si un efect de placere vizuala de neexplicat. Culoarea ireala a Ochiului Beiului, lacrima verzui - albastra a ofiterului otoman care si-a vazut iubita romanca moarta, pastravii curcubeu ce se joaca in apele limpezi si repezi, racoarea potecilor umbrite, zgomotul cascadelor, iti influenteaza atat de mult starea, incat te simti levitand in frumos.
Observartii: Actiunea se adreseaza profilului mai dinamic, conditie fizica medie, iubitor de natura si de calatorii. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant pe o distanta de cca 15 km.
Traseul Cheilor Nerei este unul simplu, fara prea multe coborasuri sau urcusuri, se pastreaza practic poteca care insoteste firul apei. Exista cateva balcoane de trecere, dar pt o persoana care a mai fost la munte nu reprezinta nici un obstacol, nici o problema. Cei care insa au probleme de vertij, desi distanta pana jos la luciul apei este mica (cca 5 m), este indicat sa se gandeasca...de doua ori inainte de a se inscrie. Avem si cateva coborari pe treapta de stanca, fara grad de risc, dar unde este nevoie de un pic de concentrare si evident de conditia fizica necesara pt un astfel de traseu asigurat cu cablu. Distantele de coborare sunt scurte, cel mult 10m, iar asigurarea cu cablu vine mult in ajutor. Cheile Nerei sunt parcurse si de persoane cu varste de peste 60 de ani, dar care evident au conditie fizica intretinuta prin excercitii. Deci nu reprezinta o problema pt persoane tinere.
Problema Cheilor Nerei este rezistenta la anduranta, acolo nu se pune problema de capacitate de efort de urcare, pt ca nu este cazul. Dealurile din jur, nu au mai mult de 600 m si in nici un punct nu le urcam pana in varf.
Ca un mare ajutor, microbuzele va vor duce la capat de traseu si va vor astepta la celalalt capat, scutind astfel de un efort inutil si de ore bune de mers.
Program:
11.06 joi Pentru cei din Bucuresti: se pleaca la ora 7.00 si se ajunge dupa cca 9-10 ore, adica la 17.00, la Sasca Romana, la Pensiunea Cheile Nerei. http://www.cheilenerei.ro/
Locatia are 36 de locuri, 34 sunt disponibile pt inscrieri (soferul si insotitorul de grup ocupa cate o camera). In prima seara cina si Sel o sa va dea cateva amanunte despre fiecare traseu in parte. Muzica...si ma gandesc si la un pic de dans... *|* :dance:
12.06 - vineri. Dupa micul dejun, la ora 8.00 la microbuze si se pleaca intr-o excursie usoara pana la Ochiul Beiului, apoi se urca pana la doua dintre cele 3 cascade de pe Beusnita. Se pleaca cu microbuzul din Sasca  Montana, pana la Podul Beiului, unde va fi o prima pauza. Microbuzul ramane in parcarea amenajata, iar grupul urca in partea dreapta prin Tunelele Romane, pana la platou. Se face drum intors pana la Podul Beiului, imbarcare in microbuze si se merge la Pastravarie, pe partea cealalta a podului. Drumul urmeaza Beiul, iar la cca 8 km o sa intalniti o cascada superba, Vaioaga. Se opresc microbuzele pe margine, se coboara, se fac poze, apoi din nou in microbuz si se continua drumul. La Pastravarie este amenajat un camping, o sa fie acolo mai multa lume, dar grupul nostru nu are treaba cu acel loc... Excursia continua pe poteca din stanga pastravariei, pe langa gard. Se urca un pic pana in padure apoi o poteca umbrita conduce spre locul in care Beusnita se varsa in Bei. Se poate admira Ochiul Beiului, senzationalul albastru smarald al apei acestuia, apoi cine se incumeta, lipa - lipa desculti pe valea Beusnitei prin cascadele calcaroase, gen Pamukale. Drumul continua spre Cascada Beusnita, un loc absolut mirific. Apa cade printre muschi si formatiuni calcaroase, de o rara frumusete. Acolo se formeaza travertinul. De la aceasta cascada se mai poate urca pe Beusnita pt celelalte doua cascade, dar doar cine se incumeta... Fotografii, apoi intoarcerea la microbuz. Tot acest traseu, cu drumul auto cu tot, dureaza cca 5 ore. Trebuie sa va incadrati in program, pt ca ziua nu se termina aici...Continua cu microbuzul pana la gara Oravita, de unde veti lua trenul, "semmeringul banatean" pana la Anina. Este foarte interesant si pitoresc acel traseu de cca 2 ore si jumatate...Este prima cale ferata montana si a patra construita in Romania. Tunelurile sunt sapate de mesteri frulieni, sub supravegherea austriecilor. Sa va luati pt acel drum apa, suc, bere, ceva sandvici-uri sa aveti pe tren. "Nasa" o sa va dea explicatii...Este o femeie tare placuta si binevoitoare. Biletul costa modic, 10 RON, pt cei 34 km cat masoara traseul intre cele doua statii. Detalii: ww.oravita-anina.eu/ro/index.php In gara la Anina o sa va astepte microbuzele. de acolo mergeti spre cascada Bigar, in top 5 in lume. Spre seara ajungeti la pensiunea, va asteapta cina....
13.06 sambata Ziua - zilelor. Dupa micul dejun, la ora 8.00 in microbuze si se pleaca spre capatul traseului. Pt a va face o idee despre traseul de urmat, consultati harta de mai jos. Cu un click pe ea, se va deschide mai mare si cu rezolutie mai buna.

Se pleaca cu microbuzele din Sasca Romana, urmand cursul Vaii Susarei. Drumul auto urmeaza un traseu in dreapta, sus spre culme, in timp  poteca pietonala duce spre cascada Susara. Drumul sinuos de urcare ne duce in satul Carbunari, o localitate intinsa. De acolo va indreptati spre Poiana lui Logort, de fapt o imprejmuire cu gard de laturoaie de lemn. Acolo va despartiti de microbuz si urmeaza sa parcurgeti cei 20 de kilometri de traseu, pe Cheile Nerei. Drumul merge prin padure, iar indicatorul care se urmeaza este cel spre Lacul Dracului. Drumul este placut, in prima faza este unul forestier, de caruta. Cam o jumatate de ora se merge asa, apoi se intra pe carare de padure. Se merge in mars, fara probleme de orientare sau de dificultate pana la o intersectie de indicatoare. Se numeste "La scaune", pt ca acolo erau 3 - 4 bancute de odihna. In fiecare an mai dispare cate una, semn ca "civilizatia" a patruns si acolo. Langa, crucea unui tanar de douazecisiceva de ani... Drumul spre Lacul Dracului urca intai culmea printr-o padurice de arbusti, apoi coboara pana la Nera. Nu este chiar usor, dar bine ca e scurt...Lacul este superb, de un albastru straveziu ireal. Carduri de pastravi se rotesc si sar in apa. Un colt de rai! Coborati pana la apa, va balaciti un pic, serviti un sandvici, apoi inapoi la traseu. Va intoarceti la scaune si mergeti spre Cantonul lui Damian. Acela este reperul. (sarmanul, doar asta a mai ramas din maretia si frumusetea acelui loc - acum o ruina napadita de balarii...). Inca nu sunteti intrati pe chei, doar am parcurs intrarea in defileu. De aici incepe frumusetea: ogase, izbucuri, poieni si evident celebrele balcoane, poteci sapate in stanca de la malul Nerei, de cine si de ce ...nu se stie! Noi zicem bogdaproste ca avem pe unde sa mergem....Balcoanele au de 2-3 ani cabluri montate in stanca, asa ca va veti putea tine de ele... Mai sariti cate un pom cazut, mai admirati o floare, o frunza, uite asa se ajunge la pasarela, in Poiana lui Vogiun. Este de fapt acolo o gospodarie, pe partea cealalta a Nerei, care face reclama pe o bucata de lemn tintuita pe un pom ca vinde miere, branza, nu mai stiu ce. Acolo se face un popas si pregatiti-va intrati in cea mai frumoasa zona a Cheilor Nerei. Si ca pt orice lucru deosebit trebuie sa fi pregatit. Si odihnit. Peisajele stancii modelate de Nera si de vant sunt grozave, sunt convins ca o sa stati mirati la acele minunatii si nu va vine sa credeti ca sunteti pe pamant. Si apa aceea minunata care trece la doi pasi! Se merge asa vreo 2,5 ore bune (pana la Poiana lui Vogiun sunt vreo 3, cu pauze cu tot) si dupa ce trecem o serie de mai multe balcoane si coborasuri, ajungem la o trecere prin vad. Un indicator rasarit parca din poteca iti arata ca trebuie sa-ti inmoi picioarele in Nera, pt a ajunge la Cantonul lui Damian. Pt aceasta trecere sugerez celor cu care merg, sa aiba la ei papuci din aceia de plaja pietroasa, inchisi. In acest fel nu se vor zgaria de pietrele din apa. Traversam, facem si o baie, plecam apoi spre canton. Drumul este tot mai usor, este o poteca prin padure practic. Se ajunge la canton, apoi la zona de surpare a drumului, care practic a inchis accesul spre cladire si se urmeaza drumul forestier pana la Podul Beiului. Acolo unde cu o zi inainte ati vazut tunelele romane. In parcare va vor astepta microbuzele. Sunt total vreo 9 ore de mers, dar depinde si de grup. De aceea propun plecare cat mai de dimineata, pt a evita ajungerea pe intuneric. Seara, un refresh, cina si poate...cine stie...din nou o petrecere...
14.06 duminica - ultima zi! In jur de ora 9.00 se pleaca spre Bucuresti cu vizitarea clisurii, acolo o sa si opriti pt masa, va recomand Steaua Dunarii....
Echipament
Veti avea nevoie de ghete, in special pentru traseul di ziua 2 (in prima zi puteti avea si doar niste adidasi), si avand in vedere ca vor fi cateva treceri peste rau, este foarte bine ca in rucsacul pe care il veti avea cu voi in excursie sa se gaseasca si o pereche de slapi cu bareta la spate sau cel mai bine papuci ca aceia contra aricilor de mare, pe care-i gasiti si ii poarta toata lumea la Adriatica si Tireniana. Este foarte indicat sa aveti jambiere sau pantalon lung, protejarea gambei este foarte importanta. In rucsac obligatoriu pelerina, medicamentele pe care le aveti ca indispensabile sau necesare in diferite situatii, tricou de schimb si asa cum spuneam ceva pt traversarea apei. Sapca care sa va acopere parul, este bine ca in general la munte sa purtati un astfel de accesoriu, in primul rand pt ca radiatiile sunt mult mai puternice decat la campie si evitati sa va agatati parul in crengi sau tufisuri. Un bat de trakking este la fel un accesoriu foarte util, va da un sprijin suplimentar si va asigura stabilitate si echilibru. Este extensibil, asa ca incape intr-un rucsac mic. Insist sa aveti la voi si o lampa frontala sau o lanterna...Nu se stie niciodata...
Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie. Daca nu l-ati primit in 5 zile, am rugamintea sa contactati agentie la adresa de Email: office@bonvoyagesibiu.ro. Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu.
Rezervarea devine activa in momentul achitarii avansului. Ocuparea locurilor se va face in ordinea platii avansurilor.
Important: Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.
La toate actiunile noastre transmiterea informatiilor se face doar pe forum, pe topicul deschis pentru fiecare vacanta in parte. De aceea daca intentionati sa participati si mai ales daca v-ati facut rezervare este recomandat sa urmariti ceea ce apare pe topic. Daca sunteti o persoana ocupata, atunci indicat este sa folositi abonarea la topic. Cum se face? Simplu! - deschizand topicul si apasand tasta "notify" (zona de deasupra ferestrei principale), veti primi pe Email tot ceea ce se scrie pe topic (asta in situatia in care aveti cont de user pe forum si v-ati dat adresa de Email corecta). Este adevarat ca pot fi doar discutii intre cei care s-au mai inscris la respectiva actiune si poate nu sunteti interesati de comunicare, dar pot fi de asemenea informatii si detalii importante pe care le-am transmis noi. Legate de transport, de intalnire, echipament, vreme si multe altele. Nu transmitem informatii nici pe Email, nici telefonic, folosim acele canale doar in mod exceptional pentru lamuriri si lucruri ce nu pot fi puse la punct in alt fel. Deci gasiti tot ce aveti nevoie. In cazul in care aveti nelamuriri sau intrebari postati-le pe topic, raspunsurile pe care le dau pot fi generale, interesand si pe altii.

Cateva poze din anii trecuti...


















Ochiul Beiului


Balcoanele sapate in stanca, de-a lungul Nerei...


In trecerea ei, Nera oglindeste stancile semete ce o strajuiesc...


Un "fir" al Casadei Beusnita...sper ca in 2014 sa vedem mai multa apa...


La varsarea Beusnitei in Bei...


Anul acesta am ajuns si la Bigar, considerata in top5 cele mai frumoase caderi de apa din Europa...

Ar fi a V-a oara cand organizam in Singles Camp o excursie pe Cheile Nerei. Pentru a vedea ce s-a intamplat atunci, urmariti link-urile:
2014: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1737.0.html
2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1423.0.html
2012: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1197.0.html
2011:http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1060.0.html

Offline Nasabv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #1 : Marți, 24 Februarie 2015, 14:29 »
 :strong: am inceput sa lucrez la conditia fizica; doar asa sper sa reusesc pe traseele superbe din oferte
Gigi, cheile Nerei sunt si in lista mea de carari nebatute, asa ca daca consideri ca ma descurc, te rog sa ma treci si pe lista pentru traseul de recunoastere. Nu de alta, dar doua optiuni sunt mai sigure ca nu voi rata iesirea din cauza altor programe.
Spor la organizari! O zi frumoasa Samizei :)
 
Angela

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #2 : Luni, 04 Mai 2015, 07:36 »
Bun, hai ca incet - incet se strange si aici "gasca". O sa fiti in jur de 30 persoane acolo, in Sasca Romana.
In privinta organizarii va comunic ca pe langa insotitorul de grup comunicat, Sel - o sa aveti si un ghid local, care o sa va indrume si o sa va prezinte locurile pe parcursul celor 3 zile.
Despre transport: pentru cei din Bucuresti si de pe traseul spre Sasca Montana, adica: Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Romana este pus la dispozitie un microbuz. Asa cum prezentam in mesajul principal costa 3.000 RON, suma ce va fi impartita intre cei care vin cu el, bineinteles calculat la numarul de km parcursi de fiecare. Microbuzul are 19 locuri, din care unul este al insotitorului, a lui Sel. Daca toate cele 18 locuri se ocupa atunci costul/per persoana pt cei din Bucuresti este dus - intors: 3000/18, adica 166 RON.
Deschid mai jos lista de transport, rugamintea este sa luati cu copy/paste ultima:

1.

Offline Cricstina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #3 : Luni, 04 Mai 2015, 09:36 »
Buna dimineata,

Ma inscriu si eu pe lista de transport din Bucuresti:

1. Cristina V.
2.


Offline luci_s

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #4 : Luni, 04 Mai 2015, 09:40 »
Buna dimineata,

Ma inscriu si eu pe lista de transport din Bucuresti:

1. Cristina V.
2. Luci S.

Viva

  • Vizitator
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #5 : Luni, 04 Mai 2015, 14:57 »
Si eu...


1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.

Offline adrianada

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #6 : Luni, 04 Mai 2015, 17:23 »
1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4.Adriana A

Offline tymeea

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #7 : Luni, 04 Mai 2015, 20:41 »
1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4.Adriana A
5. Mihaela S. - daca nu includeti si o alta varianta de transport din tara...vin din Brasov

Offline simona_v1

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #8 : Luni, 04 Mai 2015, 20:53 »
1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4.Adriana A
5. Mihaela S. - daca nu includeti si o alta varianta de transport din tara...vin din Brasov
6. Simona V.

Offline luci_s

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #9 : Miercuri, 06 Mai 2015, 14:46 »

1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4.Adriana A
5. Mihaela S. - daca nu includeti si o alta varianta de transport din tara...vin din Brasov
6. Simona V.
7. Rodica I.

Offline virginia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Bine ai venit in grupul nostru!
.
« Răspuns #10 : Joi, 07 Mai 2015, 23:30 »
1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4.Adriana A
5. Mihaela S. - daca nu includeti si o alta varianta de transport din tara...vin din Brasov
6. Simona V.
7. Rodica I.
8. Virginia O.

Offline Catalin_

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 16 Mai 2015, 09:33 »
1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4.Adriana A
5. Mihaela S. - daca nu includeti si o alta varianta de transport din tara...vin din Brasov
6. Simona V.
7. Rodica I.
8. Virginia O.
9. Catalin D. (Craiova)

Offline acinom

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 16 Mai 2015, 14:38 »
1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4.Adriana A
5. Mihaela S. - daca nu includeti si o alta varianta de transport din tara...vin din Brasov
6. Simona V.
7. Rodica I.
8. Virginia O.
9. Catalin D. (Craiova)
10.Brasov Monica

Offline melis

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #13 : Duminică, 17 Mai 2015, 16:42 »
1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4.Adriana A
5. Mihaela S.
6. Simona V.
7. Rodica I.
8. Virginia O.
9. Catalin D.  - urcare din Craiova
10.Brasov Monica
11.Meli S.

Offline cristi

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 170
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #14 : Luni, 18 Mai 2015, 11:34 »
1. Cristina V.
2. Luci S.
3. Violeta V.
4. Adriana A
5. Mihaela S.
6. Simona V.
7. Rodica I.
8. Virginia O.
9. Catalin D.  - urcare din Craiova
10. Brasov Monica
11. Meli S.
12. Cristi B.