Autor Subiect: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015  (Citit de 43193 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« : Marți, 15 Septembrie 2015, 14:54 »
Nu mai sunt locuri

Tarif:  630 RON/persoana  cazare in camera DBL pt cei din Bucuresti
Tarif:  530 RON/persoana  cazare in camera DBL pt cei din tara
Check in: 28 noiembrie 2015
Check out: 01 decembrie2015
Cazare:  Hotel Afrodita Resort & SPA 3*
Servicii incluse:
     • cazare 3 nopti, mic dejun inclus
     • acces gratuit la piscina, sauna, sala de fitness si jacuzzi.
     • insotitor de grup pe toata perioada excursiei
     • ghidaj la obiective
     • transport Bucuresti - circuit - retur - pt cei din Bucuresti
     • transport zonal 3 zile de traseu
Nu sunt incluse:
     • intrarile la obiective
     • activitatile optionale: drumetie
Program:
sambata 28.11 Bucuresti - Drobeta Tr Severin (Cetatea Medievala, Muzeul Portile de Fier) - Baile Herculane
duminica 29.11 Baile Herculane - Orsova - Cazanele Mici ale Dunarii (Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal) - Clisura Dunarii - Drencova (ruinele cetatii) - Baile Herculane
luni 30.11 Baile Herculane - Valea Cernei (drumetie Lacurile antropice Cerna si Iovanu, Grota Haiducilor, Grota cu aburi, Cascada Vanturatoarea) - Baile Herculane
marti 01.12 Baile Herculane - Tg Jiu (Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Coloana infinitului) - Manastirea Polovragi - Pestera Polovragi - Cheile Oltetului - Horezu (Colectia de ceramica, satul Olari, Manastirea Hurez) - Rm Valcea - Pitesti - Bucuresti
Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie. Daca nu l-ati primit in 5 zile, am rugamintea sa contactati agentie la adresa de Email: office@bonvoyagesibiu.ro. Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu.
Rezervarea devine activa in momentul achitarii avansului. Ocuparea locurilor se va face in ordinea platii avansurilor.

Pt cei care vin din tara: programul incepe la Drobeta Tr Severin (sau direct la Baile Herculane) - in 28.11 si se termina la Rm Valcea in 01.12. Orele am sa le comunic atunci cand fac timing-ul programului.

Cum am vazut ca guvernul a decis zile libere de 1 Decembrie, m-am gandit la o iesire  :dance:. A carui program sa fie flexibil si adaptabil la vreme. Din nou, la fel cum v-am obisnuit, este ceva inedit, un traseu pe care nu stiu daca l-au incercat si altii...  ???::) Oricum este ceva ce sper sa fie potrivit si nimerit pt voi...Si care sa va placa... :) Sunt practic 4 zile aproape complete, timp in care veti vizita, veti drumetii, va veti relaxa la SPA...

Hotelul ales are SPA deci una dintre activitatile din program, care nu depinde in nici un fel de vreme este relaxarea intr-o baza cu ape calde si saune...
Daca vremea va fi frumoasa (se anunta o toamna lunga) o sa avem o drumetie pe Valea Cernei - ceva usor...
In program am inclus mai multe obiective (parte dintre ele le-am parcurs in alte excursii - dar de data asta sunt intr-un traseu cumulativ):

Muzeul Regiunii Portilor de Fier
Dateaza din 1912, cand functiona ca o sectie pe langa Liceul Traian, apoi in 1926 se  muta intr-o cladire dedicata, langa Castrul roman. După 1945 se mareste sin primeste denumirea de azi. La 15 mai 1972 s-a deschis muzeul în forma pe care o veti vedea, cu doua sectii: una de istorie si stiintele naturii si alta de etnografie si arta. Sunt prezentate piese din faună şi floră, un acvariu cu pesti dunăreni şi exotici), istorie - documente, arheologie (incluzând un lapidariu din epoca romană), numismatică, etnografie (port, ceramică, ţesături din zonă), artă plastică românească (opere de Luchian, Petraşcu, Pallady, Tonitza, Dimitrescu, Şirato, Stoenescu, Iser, Ressu). Secţia de Istorie-Arheologie este compusă din nouă săli: Preistorie - vestigiile vieţii materiale şi spirituale din cultura Schela Cladovei, Civilizaţia geto-dacică, Războaiele daco-romane, Monumente antice romane (podul de la Drobeta din anii 103 - 105), Viaţa spirituală la Drobeta, Istorie medievală, Epoca modernă, Artă feudală românească şi Epoca contemporană. Secţia de etnografie şi artă populară dispune de un patrimoniu preţios şi bogat, valoros din punct de vedere documentar. Expoziţia de bază prezintă în primul rând aspecte ale civilizaţiei rurale în Mehedinţi şi în zona Porţile de Fier. Alături, asa cum va spuneam se poate vedea si castrul roman Drobeta.

Cetatea Severinului
A fost una dintre fortificatiile de prima importanta pt sistemului defensiv al Tarii Românesti constituind un punct de rezistenta împotriva agresiunilor otomane.
Este formată din două incinte, datate diferit. Cetatea Severinului a fost zidită de Regatul Maghiar ca centru strategic militar constituit împotriva Țaratului Bulgar de Vidin.
În 1524 , după un atac nimicitor al turcilor lui Soliman Magnificul, din cetatea Severinului a mai rămas în picioare doar un turn. Cetatea nu a mai fost refăcută. Astazi se pot vizita ruinele acestei cetati, intrate din fericire intr-un proces de conservare si prezentare turistica.

Mănăstirea Mraconia se află în cel mai frumos defileu al Dunării, în Cazanele Dunării, pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare a vaselor, unde datorită adâncimilor mari şi a stâncilor colţuroase din adâncuri se formează vârtejuri mari, parcă ar fierbe apa în cazane.
Vechiul lăcaş era pe valea Mrăcuniei într-un loc ascuns (mraconia înseamnă loc ascuns), distrus insa in timpul războiului ruso-austro-turc.
În 1931 s-a început reconstruirea mănăstirii, dar din pacate a fost acoperita de apele lacului de acumulare creat la Portile de Fier.După acest eveniment mănăstirea nu a mai primit dreptul de a fi reconstruită. A devenit Mănăstirea de sub ape, Mraconia. În anul 1993 se pune piatra de temelie a noii biserici actuale. De la mănăstirea veche se mai păstrează doar uşile împărăteşti şi o candelă, care se află în muzeul parohial de la Eşelniţa.

Cetatea Drencova
Cetatea Dranko a fost situată pe malul Dunării in comuna Drencova. Data probabila de construire: 1419. Între anii 1429-35 a fost proprietatea ordinului cavalerilor germani, iar din 1457 a familiei Iancu de Hunedoara. Fiind o cetate de graniţă a fost atacata de mai multe ori si intr-o data necunoscuta ruinata de turci. Documentele vechi spun ca avea 20-25 m lungime, 15 m înălţime, iar grosimea pereţilor 1,5 m. După construirea hidrocentralei Porţile de Fier, ruinele au fost înconjurate de apele Dunării şi de atunci sunt upuse unei eroziuni continue. Ceea ce a mai ramas din cetatea se poate vedea la 25-30 m în Dunăre. Vizibil este un segment de zid de cca 15 m lungime, restul odihnindu-se in adancuri.

Manastirea Hurezi – Horezu
„Cel mai frumos si mai rafinat exemplar de arhitectura romaneasca”, Manastirea Hurezi inaltata in 1693 de Constantin Brancoveanu.

Printre manastirile monumente istorice, care impodobesc pamantul romanesc, Manastirea Hurezi este considerata, impreuna cu schiturile sale, ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru „stilul brancovenesc”.

Este asezata la poalele muntilor Capatanii, strajuita de codrii, intr-un loc plin de farmec si singuratate, a carui liniste o tulbura doar cantecul huhurezilor, acele pasari de noapte care au dat, probabil, numele acestor locuri si al manastirii.

Constantin Brancoveanu (1688-1714), domnitorul Tarii Romanesti la inceputul sec. XVIII, vazand nestatornicia vremurilor, indata dupa primirea sceptrului Tarii, cum glasuieste hrisovul de intemeiere al manastirii „intr-al doilea an al domniei noastre pus-am temelie si am inceput a zidi manastire”.

Sfanta Manastire de la Horezu, importanta si valoroasa asezare monahala, reprezinta cel mai vast ansamblu de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca. El cuprinde manastirea propriu-zisa, biserica bolnitei, ctitorita de doamna Maria, sotia lui Constantin Brancoveanu, ridicata la 1696 si zugravita de Preda Nicolae si Ianache; Schitul Sfintilor Apostoli, la circa 50 de metri spre nord, ctitorit de marele staret Ioan Arhimandritul in 1698 si zugravita de Iosif si Ioan in 1700, si Schitul Sfantul Stefan, dupa numele fiului cel mare al domnitorului, la 1703 si zugravit de Ianache, Istrate si Harinte.

Domnitorul a incredintat supravegherea acestor mari si valoroase lucrari rudei sale Parvu Cantacuzino, mare stolnic, caruia, decedand in 1691, i-a urmat Cernica Stirbei, fost mare armas. Lucrarile incepute in 1690 s-au terminat in 1697. Dintre mesteri mentionam pe Manea vataful zidarilor, Istrate lemnarul si Vucasin Caragea, pietrarul, toti pictati pe perete, in pridvorul bisericii mari.

Cateva fotografii cu obiectivele care urmeaza a fi vizitate


Muzeul Regional Portile de Fier


Cetatea Severinului


Manastirea Mraconia


Cetatea Drencova


Cascada Vanturatoarea


Masa Tacerii


Poarta Sarutului


Coloana Infinitului


Manastirea Polovragi


Pestera Polovragi


Manastirea Hurez


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #1 : Miercuri, 16 Septembrie 2015, 22:48 »
Maine se vor deschide rezervarile si la aceasta excursie. Urmeaza sa mai primesc o cotatie si pot apoi sa comunic si tariful de excursie.
O sa plec si eu cu microbuzul din Sibiu, asa ca daca sunt doritori din zona, putem face drumul impreuna pana la Dobreta si apoi de la Horezu pana la Sibiu.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #2 : Joi, 17 Septembrie 2015, 17:37 »
Am deschis rezervarile si la acesta noua excursie.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #3 : Joi, 17 Septembrie 2015, 21:52 »
Herculane - mai 2015







Eu m-am înscris...   :dance:

Offline aaaddd

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #4 : Vineri, 18 Septembrie 2015, 11:26 »
Me too... :thumbup:

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #5 : Vineri, 18 Septembrie 2015, 11:32 »
Mă bucur, Adina  :yeah:
Ar fi a treia acţiune în care ne reîntâlnim  :thumbup:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #6 : Vineri, 18 Septembrie 2015, 11:58 »
Pentru voi doua cel mai bine este sa veniti cu mine din Sibiu...Cred!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #7 : Vineri, 18 Septembrie 2015, 12:55 »
Da şi eu mă gândeam că mi-ar fi mai simplu să vin la Sibiu. Tare mă bucur că este şi această posibilitate...  :flori:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #8 : Vineri, 18 Septembrie 2015, 14:03 »
Da, chiar daca este un Singles Travel, am sa particip si eu si cred si Samiza...Ne mai relaxam si noi un pic, zona este foarte potrivita pentru asa ceva...A fost un sezon lung si foarte greu pt amandoi, asa ca avem nevoie de cateva iesiri usoare, sa ne mai deconectam... :)

Offline aaaddd

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 19 Septembrie 2015, 17:32 »
Diana,si eu ma bucur ca ne revedem. Ar fi f bine daca am putea veni din Sibiu cu tine, Gigi. Tinem legatura.

Offline simo arad

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 19 Septembrie 2015, 20:17 »
Servus Gigi, mi-ar placea si mie sa vin   :) daca mai ai loc in microbuz din Sibiu, exact in acea perioada mai am cateva zile de concediu. Eventual vorbesc cu Samiza saptamana viitoare la Sibiel si daca se poate o sa las atunci si banii.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #11 : Duminică, 20 Septembrie 2015, 07:11 »
Eu merg sigur cu microbuzul. Asa cum le-am spus Krondiei si Adinei, fara probleme puteti veni cu mine spre Herculane.  :)

Offline Mokika

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 98
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #12 : Luni, 21 Septembrie 2015, 14:32 »
Bună ziua, tuturor! Imi doresc de foarte mult timp sa particip la acțiunile organizate aici. Iată ca am prins curaj și m-am înscris iar astăzi am achitat avansul.
Acum mi se pare ca am o gramada de așteptat pana pe 28 noiembrie...

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #13 : Luni, 21 Septembrie 2015, 19:52 »
Bine ai venit, Monica! Și eu de-abia aștept ieșirea. Împreună, timpul va trece repede, vei vedea  :whistle:

Offline Mokika

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 98
Re: De 1 Decembrie la Herculane si imprejurimi 28.11 - 01.12.2015
« Răspuns #14 : Luni, 21 Septembrie 2015, 20:46 »
Mulțumesc,  Krondia! Sunt convinsa ca timpul va trece atât de repede încât mă voi trezi înapoi acasă și voi crede ca a fost un vis.