Autor Subiect: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016  (Citit de 18241 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« : Marți, 06 Octombrie 2015, 09:15 »
Nu mai sunt locuri disponibile.

Tarif = 1330  Euro/ persoana – cazare in camera DBL hotel 4*
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/vacanta-in-paradisul-verde-al-insulelor-azore-13-21-iunie-2016/
Avans: 700 EUR
Check in: 12.06
Check out: 22.06 
Cazare: 10 nopti
Servicii incluse*:
• transport avion  Bucuresti – Lisabona - Ponta Delgada si retur  toate taxele incluse, inclusiv cele de aeroport, bagaj cala  si un bagaj mana
• transport avion Ponta Delgada (insula Sao Miguel) - Lajes (insula Terceira)
• transport avion  Lajes (insula Terceira) - Lisabona
• cazare 10 nopti hotel 4* (2 nopti la Lisabona, 4 nopti pe insula Sao Miguel in Ponta Delgada, 4 nopti pe insula Terceira in Agra de Heroisimo.
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• mesele de pranz si cina
• costurile legate de excursiile pe insule (o sa se procedeze la fel ca in 2015, inchiriere microbuz 8 + 1 si costurile au sa fie impartite intre participanti - este cea mai ieftina solutie de vizitare a insulelor) - 170 EUR/persoana (daca toata lumea participa)
• transfer de la aeroport Ponta Delgada - hotel si de la hotel la Ponta Delgada (cca 5 EUR/pers/cursa - este cota din tariful de 20 EUR)
• transfer de la hotelul din Terceira pana la aeroport (in 2015 am avut un shutlle care ne-a costat 5 EUR/pers)
• tarif traversare cu ferry sau alta ambarcatiune in insula Terceira si insula Pico
• tarif excursie cu ambarcatiune pt a vedea delfinii si balenele (whale&dolphin watching)
• intrarile la obiective
Grup  = 8 + 1 persoane
Observatii
Insulele Azore, la fel ca Madeira constutuie o destinatie de vacanta activa. Nu este indicata celor care prefera genul de vacanta all inclusive, cu plaja nisipoasa la doar cateva sute de metri de hotel, cu program de entertainment la hotel si mancare pe saturate. Este o destinatie exotica, are o flora si un rellief neobinuit noua, tot acolo sunt singurele plantatii de ananas si de ceai din Europa. Se adreseaza iubitorilor de excursii, celor care vor sa descopere lucruri noi, deosebite de ceea ce au vazut pana atunci. Amplasarea lor departe de tarm, la 1500 km si faptul ca sunt relativ departe una de cealalta, face un pic dificil si accesul si vizitarea. Insulele sunt legate intre ele prin trasee maritime, sunt ferry ce circula intre acestea si de asemenea prin linii aeriene. In tariful de excursie este inclus zborul intre Sao Miguel si Terceira, iar intre Terceira si Pico o sa calatorim cu ferry sau cu o ambarcatiune inchiriata.
Program Azore
Ziua 1 12.06 Intalnirea pentru plecare va fi duminica 12 iunie ora 13.30, pe Aeroportul Otopeni  Plecari Internationale in fata Cafenelei Lavazza (partea din dreapta in directia de intrare in incinta)
Zborul va fi cu Wizz Air, decolam la ora 15.30 si ajungem la Lisabona la ora 18.10 (ora Portugaliei).
Rugaminte si intelegere maxima: asigurati-va ca ajungeti pana la ora mentionata pentru intalnire, astfel incat sa nu riscati pierderea avionului. Eu am sa fiu la ora 13.10 la locul de intalnire, urmand sa ne deplasam in grup pentru check in. Va dati seama ca nu mai are cine sa ramana sa astepte intarzierierile... :-\ Wizz Air nu are birou de incinta, nu am unde sa va las ticket-urile si se creeaza o situatie neplacuta...Vreau sa pornim cu zambetul pe buze in vacanta nu sa avem emotii la imbarcare... :)

Pt imbarcare sa aveti pregatite cartile de identitate. Termen de valabiltate a actului, in ziua de decolare: minim 6 luni. Verificati va rog din timp documentele, sa va asigurati ca puteti iesi fara probleme din tara. Aveti dreptul si inclus in biletul de calatorie la un bagaj de cala si unul de mana, conform normelor Wizz Air. Daca depasiti greutatile si dimensiunile va trebui sa achitati personal diferenta. Pentru toate conditiile de calatorie, cititi va rog pe site-ul https://wizzair.com Ceea ce este inclus e un bagaj de cala de 23 kg si maxim unul de mana cu dimensiuni maxime 42x32x25cm.
Ziua 2 luni 13.06 Dimineata 8.00 in hol hotel, taxi la aerport, check out si la 11.45 avem plecare spre Ponta Delgada, unde sosim in jur de ora 13.10. Taxi pana la hotel, check in si apoi iesim la o plimbare in zona centrala a orasului, unde vom servi si masa. Pana la ora 19.00 trebuie sa iau microbuzul (atunci se inchide biroul) Autatlantis car Rental office Portas do Mar ( at the Harbor) R. dos Manaias 53/57,9500-084 Ponta Delgada. autatlantis.com +351 296 205 340  09.00 –19.00
Ziua 3 marti 14.06 Dupa micul dejun la ora 9.00 urcam in microbuzul inchiriat si mergem sa vizitam o plantatie de ananas, aflata nu departe de hotelul nostru, pe Rua Sao Joao de Deus. Apoi traseul de vizitare al zilei va fi: Pisao view point - Vila Franca do Campo si insula Vila Franca (unde va propun si o baie intr-una din zile) - Senora da Paz Mirador - Lacurile Furnas si Izvoarele calde - apoi satul Furnas (o sa parcam pe avenida Arraga) si mancam cozido la Tony's. De vizitat Parque Terra Nostra, o zona verde cu vegetatie luxurianta. De la Furnas ne intoarcem un pic sa vedem Pico de Ferro view point, apoi pe un drum secundar spre Sao Bras si inainte de a ajunge acolo bem un ceai adevarat, la singura plantatie de ceai verde din Europa, Cha Gorreana. Continuam cu Achada, vedem in drum cascada Nordeste si ajungem la mirador Ponta di Mandraguda. Trecand doar prin Provoacao si Ribeira Quente, in jur de 21.00 ajungem la hotel, in Ponta Delgada. Total zi 200 km, o multime de locuri exceptionale, la care o sa oprim sa ne bucuram de imagini, sa fotografiem.
Ziua 4 miercuri 15.06 Costumele de baie, slapi si prosoape toata lumea! Ora 9.00 imbarcare in microbuz plecam la Lagoa do Fogo, apoi urmatoarea noastra oprire va fi Ribeira Grande. Vizitam acolo Fabrica de lichior, Rua do Estrela - Rua Praca si plecam spre Caldeira Velha. Directia este Rabo de Pexe. In drum, dupa o curba gasim poate cea mai interesanta gradina exotica de pe insule, acolo plantele incalzite de izvoare termale ajungand la dimensiuni uriase. Putem face si o baie in lacul de la cascada, ne uscam si luam directia Rabo de Pexe - Ferral da Luz - Capelas - viewpoint - San Antonio. Mergem sa vedem Sete Citades spre interior, un loc absolut fantastic, o sa si coboram apoi, traversam pe podul dintre lacuri si luam directia Mosteiros. Acolo sunt mai multe piscine naturale, se poate inota daca apa va fi...cat de cat buna. Ne intoarcem spre Ponta do Ferraria si de acolo direct spre Ponta Delgada, la hotel. Masa de pranz undeva pe drum, cel mai probabil la Mosteiros.
Ziua 5 joi 16.06 Este o zi cu program free. Ce va propun pt prima parte a zilei, asta daca timpul este bun si apa potrivita pt baie: sa mergem impreuna pana la Villa Franca si sa ne asezam de dimineata frumos la rand sa trecem cu o ambarcatiune pana pe insula rezervatie Villa Franca. Este spectaculos. Practic o sa facem baie intr-un crater vulcanic. Fiind rezervatie doar 400 pers/zi sunt admise pe micuta insula...La intoarcere avem ocazia sa mancam la un restaurant din micutul golf, unul in care se pregatesc cele mai bune preparate de peste si fructe de mare. Dupa amiaza o sa ne-o petrecem in Ponta Delgada.
Ziua 6 vineri 17.06 Check out...cam matinal stiu, la ora 5.45, luam un taxi pana la aeroport si la 7.40 avem zborul spre alta insula, Terceira. Aterizam la Lajes la ora 8.20 nu departe de Agra do Heroisimo, capitala si locul in care vom fi cazati. Vom inchiria un microbuz care o sa ne ramana 2 zile, pt  a vizita insula. Imbarcam bagajele si mergem 25 km pana la hotel. Check in-ul nu este posibil la acea ora, ne vom multumi sa lasam bagajele si incepem turul insulei incepand cu grota Algarve, apoi mergem spre Biscoitos. Baie in piscinele naturale de acolo, sunt cele mai interesante pe care le-am vazut undeva...Daca vremea nu va fi prielnica, urcam cu microbuzul pana la Mirador Santa Barbara (cel mai inalt punct de pe insula). Peisajele sunt mai mult decat incantatoare de acolo de sus....Seara trebuie sad au o fuga in port pentru ambarcatiune.
Ziua 7 sambata 18.06  Program free. Ne plimbam in Agra, neaparat in gradina publica si urcam pana la mirador-ul de deasupra acesteia, de acolo se vede tot orasul. Un oras atat de pitoresc incat nu ai cum sa nu te indragostesti de el. Sunt acolo o multime de stradute inguste cu case de poveste...
Ziua 8 duminica 19.06 Ora 7.30 in holul hotelului. Haine de ploaie, de vant, ceva mai gros pentru seara. Rucsac cu apa, sandviciuri.  Traversam la Madalena, pe insula Pico. Din port luam un microbuz inchiriat, cu care vom da un tur insulei, dar si varfului Pico, cel mai inalt din intreaga Portugalie. Vom vizita culturile de vita de vie, sunt cu totul speciale si particulare, adaptate zonei. In traseul nostru vom vedea ochiurile de apa dulce ce impanzesc insula...
Ziua 8 luni 20.06 Free. Hotelul in care sta, este pe malul oceanului, are o pozitie fantastica, anul trecut toata lumea a fost de-a dreptul fermecata de loc. Este pacat sa nu zabovim o zi acolo, sa facem o baie in piscina...
Ziua 9 marti 21.06 Este cea de plecare...9.00 check out, 9.15 imbarcarea intr-un taxi sau un microbuz inchiriat si plecam la Lajes. La 12.10 avem zborul, iar la 15.25 vom ateriza la Lisabona. Cazare hotel si o iesire in zona centrala
Ziua 10 miercuri 22.06 Vizitare si program free. Zbor Lisabona - Bucuresti  19.25 - 01.40.

Ca reper va dau cateva costuri:
- excursie pe apa din Sao Miguel, whale&dolphins watching 50 EUR
- intrare grota Terceira 5 EUR
- intrare Caldeira Velha 2 EUR
- traversare cu ambarcatiune inchiriata dedicat pt grup Terceira - Pico 80 EUR/pers - daca toata lumea traverseaza in acest fel. Este posibil sa existe si ferry, depinde de programul de anul viitor.
- o masa costa in Azore cca 12 EUR
Inchiriere microbuze pe insule. in care intra consumul de carburant: 170 EUR/persoana - daca toata lumea va participa la excursiile pe insule. Programul de vizitare cu microbuzul include:
- 2 zile de excursii full day Sao Miguel
- 1 zi  cu full day trip Terceira
- 1 zi cu full day trip Pico
Inscrierile  se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Pot participa doar membri Singles Camp care au mai participat la minim 2 actiuni impreuna cu noi. Dupa inscriere veti primi de la Bon Voyage Sibiu, agentia care se ocupa de Singles Camp, un Email cu toate detaliile de plata si conditiile. In situatia in care in termen de 5 zile de la inscriere nu ati primit Email-ul de rezervare de la agentie, adresati-va va rog la Email: office@bonvoyagesibiu.ro

Am marit aceasta excursie de la 7 zile de cazare la 8...nici asa nu cred ca o sa fie suficient, dar stiu, niciodata nu este destul. In 2015 era atat de greu sa te desprinzi de acolo si ai fi vrut sa vezi si mai multe si mai multe.

Hotelurile la care vom fi cazati, ambele de supertop!

Royal Garden 4* Ponta Delgada http://www.azoreshotelroyalgarden.com/home.html
Camerele au aer conditionat si balcon. Mobilier modern ?i decorate în culori neutre. Sunt prev?zute cu TV prin cablu ?i baie privat? cu usc?tor de p?r.
Are o piscin? în aer liber cu teras? cu ?ezlonguri ?i una interioara incalzita, in cadrul unui centru SPA.
Restaurantul Jardim serve?te o gam? larg? de preparate din buc?t?ria interna?ional? ?i specialit??i regionale.
Hotelul include un bar cu pian cu muzic? live ?i o cafenea care serve?te înghe?at? ?i are vedere la gr?dinile amenajate.

Terceira Mar Hotel 4* Agra do Heroisimo. http://www.bensaude.pt/terceiramarhotel/en/
Se afla amplasat in golful Fanal Bay,
Toate camerele au sea view si balcon ce da spre ocean.
Are o piscina infinita cu apa sarata, amplasata idilic intrun parc cu palmieri si alte plante exotice. Are si o piscina interioara, in cadrul unui centru SPA.
Toate camerele sunt decorate in culori calde, mobilierul este din lemn. TV cablu, baie cu uscator de par. Imi amintesc ca erau foarte bine izolate fonic, nu se auzea nimic din vecini....

Cateva fotografii:

























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 13 - 21 iunie 2016
« Răspuns #1 : Marți, 20 Octombrie 2015, 19:12 »
Se pare ca aici trebuie deja sa inchid rezervarile...8 dintre cei vechi, cu care am fost in mai multe excursii, mi-au transmis Email intentia lor de a participa la aceasta excursie....Este posibil sa ramana totusi un loc...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 13 - 21 iunie 2016
« Răspuns #2 : Miercuri, 04 Noiembrie 2015, 19:12 »
Va confirm in acest moment un loc liber,pt asta am lasat rezervarile deschise azi si maine...Cine are noroc... :) Daca intrati pe site, la Rezervari, o sa gasiti acum optiunea de Azore! Un loc deci, atat, restul sunt ocupate.

Va anunt totodata ca am primit si ultimele oferte, am reusit astfel sa fac calculatia de pret. Asa cum anuntat, pt 2016 am introdus o zi in plus de sedere in Azore, in conditiile in care am reusit sa pastrez acelasi pret ca in 2015! Gasiti toate detaliile acum pe forum...

Cei 7 inscrisi o sa primeasca zilele urmatoare, din agentie, facturile de avans.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 13 - 21 iunie 2016
« Răspuns #3 : Miercuri, 27 Ianuarie 2016, 20:27 »
Din pacate si fara sa avem vreo posibilitate ca agentie de turism sa intervenim cu ceva, toate biletele rezervate pentru 2016 cu TAP Portugal pe ruta Bucuresti - Lisabona s-au anulat. Aparuta acum o saptamana doar ca un zvon, stirea a fost confirmata intai de biroul teritorial din Budapesta si apoi si de sucursala din Romania.
Accesand link-ul veti putea intelege ce masura unilaterala a luat TAP-ul: http://airlinestravel.ro/update-tap-portugal-renunta-la-ruta-bucuresti-lisabona-din-27-martie-2016.html
In agentie s-au analizat toate variantele posibile si avand in vedere ca excursia in Azore presupune pe langa zborul Bucuresti - Lisabona si retur si alte actiuni logistice de rezervare:
- zbor Lisabona - Ponta Delgada
- zbor Ponta Delgada - Terceira
- zbor Terceira - Lisabona
- rezervare hotel Ponta Delgada
- rezervare hotel Terceira
s-a ales  cea mai apropiata dpdv organizatoric si care presupune cele mai simple modificari:
- zbor Wizz Air Bucuresti - Lisabona 12 iunie
- cazare o noapte Lisabona 12/13
- cazare 21/22 iunie Lisabona
- zbor Wizz Air Lisabona - Bucuresti 22 iunie
In acest moment excursia are ca interval 12 - 22 iunie si are ca servicii incluse:

• transport avion  Bucuresti – Lisabona - Ponta Delgada si retur  toate taxele incluse, inclusiv cele de aeroport, bagaj cala  si un bagaj mana
• transport avion Ponta Delgada (insula Sao Miguel) - Lajes (insula Terceira)
• transport avion  Lajes (insula Terceira) - Lisabona
• cazare 10 nopti hotel 4* (2 nopti la Lisabona, 4 nopti pe insula Sao Miguel in Ponta Delgada, 4 nopti pe insula Terceira in Agra de Heroisimo.
• insotitor grup pe toata perioada excursiei

Excursia se va scumpi cu maxim 40 EUR, in conditiile in care se stau 2 nopti in plus.

Bon Voyage a transmis celor care au facut rezervari pentru aceasta excursie un Email explicativ a situatiei create de renuntarea unilaterala a TAP Portugal de a mai efectua curse Bucuresti - Lisabona, decizie care a afectat nu doar agentia noastra ci sute de alte agentii si a solicitat permisiunea de a efectua schimbarile care mentineau ca posibila aceasta excursie, fara sa afectam cazari si zboruri spre si intre insule. Pentru ca nu s-a primit raspuns pozitiv de la toata lumea si pentru ca exista acum o mare presiune pe liniile care vor prelua zborurile Bucuresti - Lisabona, urmeaza ca maine sa se faca switch-ul la noua companie de zbor pt cei care au raspuns pozitiv, iar locurile ramase disponibile sa fie scoase urgent ca neocupate.

In acest moment avem 2 raspunsuri negative comunicate, deci doua locuri libere, este insa posibil ca disponibilul sa creasca cu inca unul sau doua locuri.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #4 : Vineri, 29 Ianuarie 2016, 09:42 »
In final au fost 3 persoane care nu au inteles situatia creata de TAP Portugal si care au renuntat la excursie. Toate cele trei  locuri s-au ocupat deja, nu mai este nici un loc disponibil.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #5 : Vineri, 29 Ianuarie 2016, 19:10 »
E cea mai frumoasa destinatie cu putinta. Am fost acolo. Mi-am vazut visul cu ochii. Voi, cei care ezitati, pierdeti! Organizarea e ireprosabila. Lasati implicatiile sau "complicatille" TAP Portugal, avioane etc. Important este sa ajungeti acolo si va veti convinge de "decoruri, si  ... nu numai, de la mama natura", UNICAT. Oameni minunati, altceva decat orice alta excursie de pe continent. Nu fac reclama nimanui ci ... doar la "tot ce am trait acolo" anul trecut.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #6 : Miercuri, 18 Mai 2016, 12:08 »
Mai avem mai putin de o luna si zburam spre....America.  :) Ramanem insa undeva la jumatatea drumului, in mijlocul Atlanticului, in minunatul arhipelag al Azorelor. Asa ca incepem sa pregatim calatoria....si sa intram in atmosfera. ::) :dance:

Nu ma indoiesc ca deja ati citit pe net ce s-a scris despre acele locuri, ati vazut fotografii. Anul trecut am adus cu mine cateva impresii pe care le-am impartasit pe forum, asa ca va puteti informa si de aici. Oricum acolo o sa aflati mai multe, in fiecare zi inainte de a pleca in excursiile pe insule o sa va povestesc despre locurile pe care urmeaza sa le vedem.

Nu avem inca vesti sau prognoze meteo, probabil nu o sa avem certitudini nici cand ne apropiem de plecare. Vremea este imprevizibila acolo, acum e soare, acum ploua, pt ca dupa o jumatate de ora sa fie din nou soare....

O sa va scriu mai multe lucruri legate de excursie in aceste zile, incep insa cu ceva la care astept un raspuns de la voi cei care participati si functie de ce imi comunicati si bineinteles de ce oferta primesc din Agra, voi organiza vizitarea insulei Pico. Am trimis deja cererea de oferta catre compania cu care am facut anul trecut traversarea intre Terceira si Pico, astept acum un raspuns. Va explic acum in detaliu, sa stiti fiecare despre ce este vorba.

Nu stiu daca aveti imaginea arhipelagului in fata, daca nu, ar fi bine sa deschideti google maps si sa dati cautare Terceira, Agra do Heroismo. Micsorati apoi un pic harta si vizualizati grupul de trei insule: Sao Jorge, Faial si Pico. Noi ne propunem vizitarea celei din mijloc, ca directie de mers  din Terceira, a insulei Pico. Anul trecut a fost din punctul de vedere al celor care au pasit pe ea, cea mai interesanta, cea mai salbatica, cea mai romantica....

Distanta dintre Terceira si Pico pare mica pe harta, ca o aruncatura de bat...Nu e tocmai asa...Pentru a va face o idee cat este intre cele mai apropiate puncte ale celor 2 insule adica Calheta si Agra de Heroisimo, va spun ca avionul face 40 minute (un fel de Bucuresti - Sibiu), ferry in jur de 5 ore si jumatate, iar o ambarcatiune usoara si rapida face acest drum in 3 ore - 3 ore si jumatate.
Iau pe rand fiecare posibilitate, asa cum am facut-o si anul trecut cu cei care au fost cu mine in Azore:
- avionul costa cca 150 EUR dus si intors, dar din pacate pleaca tarziu, astfel incat se ajunge acolo la 11.30, iar inapoi pleaca la 18.00, cu escala insa la Ponta Delgada, astfel ca zborul se prelungeste pana a doua zi...Oboseala deci, timp putin si destul de scump...
- ferry este mai ieftin, ar fi in jur de 60 EUR dus si intors, doar ca nu circula decat de 2 ori pe saptamana si nu in aceiasi zi. Deci tehnic nu avem cum sa folosim acest mijloc de transport.
- a treia varianta si cea folosita anul trecut este sa se treaca intre insule cu o ambarcatiune privata, rapida. Ne-a costat 700 EUR dus si intors, adica 80 EUR/persoana, am plecat pe la 9.00 si am ajuns la 12.00 in Calheta. De acolo am luat un microbuz pana in portul Madalena, ne-a costat dus si intors in jur de 15 EUR/pers. (daca vizualizati harta o sa vedeti ca La Calheta este intr-un colt al insulei iar Madalena in celalalt). Din Madalena luam microbuzul inchiariat cu care o sa facem turul insulei, iar in jur de 19.00 ne intoarcem la ambarcatiune. In jur de 21.30 am ajuns in Agra, dupa o calatorie magnifica pe un apus de soare in ocean superb.

Ambarcatiunea cu care am traversat era una foarte sigura, cu doua punti de comanda si pe care se poate sta in conditii foarte bune , o mica sufragerie cu coltar si fotolii. iar echipajul a fost format din 4 persoane. Pozele ambarcatiunii le puteti vedea urmarind link-ul: http://www.atlantiangra.com/galeria/?cat=27  Pe parcurs intalnim cu siguranta delfini si mari sanse sa vedem si balene. Anul trecut am vazut mai multe - nu doar una, in conditiile in care nu era sezon. Acum ca ne aflam chiar in mijloc de migratie a cetaceelor sansele sunt mult mai mari sa vedem casaloti si poate chiar alte specii de balene.

Eu va consult, este optiunea fiecaruia de a participa la aceasta excursie pe Pico. Luati insa in calcul 2 lucruri: nu mai ajungeti inca o data pe Azore si este foarte pacat sa nu vedeti insula Pico (urcam acolo pana aproape de cel mai inalt varf din intreaga Portugalie si vedem singurele plantatii de vie din lume protejate UNESCO), iar in al doile rand va spun ca experienta asta pe mare este una cu adevarat deosebita. Chiar daca pare mica, ambarcatiunea este sigura si transforma drumul intr-o croaziera minunata pe ocean.

In situatia in care toata lumea va spune da, va propun sa anulam excursia la delfini de la Ponda Delgada, avand in vedere ca oricum o sa-i vedem cu aceasta ocazie. O economie de 50 EUR, atata costa un whale&dolphin watching.

Astept deci reactile voastre aici pe forum.

Offline Fana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #7 : Miercuri, 18 Mai 2016, 14:31 »
Eu aleg sa renuntam la excursia din Ponta Delgada si sa mergem pe insula Pico.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #8 : Joi, 19 Mai 2016, 09:54 »
Am primit acum raspunsul de la compania de navigatie. O sa faca bucurosi aceasta traversare cu noi!  *|* :dance: :thumbup: Si-au amintit ca anul trecut am fost un grup tare vesel si fain, le-a placut tare mult cu noi.  :) De aceea au si acceptat aceasta cursa, in loc de obisnuitele lor iesiri pe mare cu turisti pt a vedea delfini.

Trebuie sa le dau raspunsul cat mai urgent pentru a rezerva ambarcatiunea. Este perioada plina de vizitare la balene si din acea activitate pot castiga dublu decat cu noi. Whale watching este 55 EUR, am cautat anul trecut in lung si-n lat si nu am gasit sub (doar la delfini, era 50 EUR). Noi practic impuscam doi iepuri deodata, ajungem si pe Pico, vedem si delfini cu sanse mari si balene. Am discutat cu ei ca in drum sa stationam undeva o jumatate de ora pt delfini, iar asa cum va spuneam probabilitatea sa intalnim in traseul nostru balene este destul de mare.

Vreau sa va explic ca nu am nici un motiv sa insist pt vizitarea insulei Pico altul decat dorinta de a va arata aceea minunata insula. Pt mine este un cost de cca 120 EUR in plus...am mentionat asta doar pentru a va arata cat de interesat sunt in a va arata ceva ce pe mine m-a impresionat teribil anul trecut. Si evident, nu doar pe mine.

Va mai explic odata cum s-a desfasurat si cum vreau sa fac si anul acesta cu excursia pe Pico. In situatia in care toata lumea spune da (altfel costurile/persoana o sa creasca... :-\) o sa impartim costul traversarii intre noi. Pornim cat mai dimineata spre port (este foarte aproape de la hotel, nu facem mai mult de 10 minute pe jos), asta bineinteles dupa ce luam micul dejun, ne imbarcam si iesim intai sa vedem delfinii, apoi pornim cu toate motoarele spre La Calheta, un mic port de pe coasta insulei Pico. O sa vorbesc din timp sa avem acolo cand ajungem un microbuz care sa ne duca pana la Madalena. Acolo avem deja inchiriat un microbuz cu care o sa mergem sa vziitam insula: culturile de vie foarte interesant amenajate - de aceea sunt si incluse in Patrimoniul mondial UNESCO. O sa ajungem evident pana aproape la varful Pico (nu va speriati, nu pe jos ci cu microbuzul), o sa vedeti cea mai batrana padure de dracena, facem si o scurta baie in piscinele naturale de langa Sao Rocque.

Dupa ce terminam programul de vizitare, eu o sa predau microbuzul si o sa luam din nou un microbuz taxi pana la Calheta, unde ne imbarcam si plecam inapoi spre insula. O sa ne prinda apusul pe drum, imaginile sunt extraordinare...In jur de 21.00 - 22.00 ajungem la hotel...Cu niste super-amintiri.

Costul acestei excursii inseamna deci: impartim tariful de ambarcatiune la fiecare (in jur de 80 EUR) + taxi pana la Calheta si inapoi (total cca 20 EUR). Total 100 EUR. Asa cum va spuneam costul microbuzului cu care facem turul este inclus in tariful vacantei. Scadeti din aceasta suma 55 EUR, adica atata cat se plateste pt un dolphins&wale watching si vedeti ca vizitarea insulei Pico ajunge sa coste doar in jur de 45 EUR.

Asept azi maxim maine raspunsurile tuturor.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #9 : Joi, 19 Mai 2016, 19:58 »
Inca nimeni, nimic... ??? ::) Nu aflam pareri, ganduri, planuri, raspunsuri la propunerea mea? E asa departe vacanta? Haideti ca mai e un pic!  :)  :yeah:

Cum mie mi se pare foarte aproape...va spun despre intalnire si plecare. Vin din Italia cu doar 2-3 zile inainte de aceata excursie si tin sa aveti toate informatiile din timp...

Intalnirea pentru plecare va fi duminica 12 iunie ora 13.30, pe Aeroportul Otopeni  Plecari Internationale in fata Cafenelei Lavazza (partea din dreapta in directia de intrare in incinta)

Zborul va fi cu Wizz Air, decolam la ora 15.30 si ajungem la Lisabona la ora 18.10 (ora Portugaliei).

Rugaminte si intelegere maxima: asigurati-va ca ajungeti pana la ora mentionata pentru intalnire, astfel incat sa nu riscati pierderea avionului. Eu am sa fiu la ora 15.10 la locul de intalnire, urmand sa ne deplasam in grup pentru check in. Va dati seama ca nu mai are cine sa ramana sa astepte intarzierierile... :-\ Wizz Air nu are birou de incinta, nu am unde sa va las ticket-urile si se creeaza o situatie neplacuta...Vreau sa pornim cu zambetul pe buze in vacanta nu sa avem emotii la imbarcare... :)

Pt imbarcare sa aveti pregatite cartile de identitate sau pasapoartele. Termen de valabiltate a actului, in ziua de decolare: minim 6 luni. Verificati va rog din timp documentele, sa va asigurati ca puteti iesi fara probleme din tara. Aveti dreptul si inclus in biletul de calatorie la un bagaj de cala si unul de mana, conform normelor Wizz Air. Daca depasiti greutatile si dimensiunile va trebui sa achitati personal diferenta. Pentru toate conditiile de calatorie, cititi va rog pe site-ul https://wizzair.com Ceea ce este inclus e un bagaj de cala de 23 kg si maxim unul de mana cu dimensiuni maxime 42x32x25cm.

Cum procedam la coborarea din avion. Ne regrupam la linia de preluare, ramanem apoi impreuna sa nu se piarda nimeni... :) Luam bagajele de pe banda stam cu randul la pazit si se merge la toaleta. Bagajele nu trebuie lasate nici un moment singure. Amenda este foarte mare pt ca se pune problema pericolului de explosibil si o echipa de genisti este deplasata imediat. Deci nu lasati bagajele nesupravegheate!

Iesim din aeroport, luam 3 taxi-uri, pt care impartim costurile si mergem la hotel. Cred ca in jur de 19.15 o sa ajungem la check in, un refresh si iesim un pic in oras. Hotelul este langa o gura de metrou deci ne deplasam foarte usor. Se numeste Hotel Alif Campo Pequeno. iar adresa: Av. Joao XXI 80, Campo Pequeno, Areeiro, Lisboa.  O sa facem o plimbare in zona centrala si apoi va propun sa mergem impreuna la fado in Alfama. Nu ramanem mult pt ca a doua zi plecam de dimineata spre insule.

A doua zi check out la 8.00, luam taxiuri mergem la aeroport, facem check in-ul si la 10.50 decolam spre Ponta Delgada. La 11.45 ajungem...La fel ca in Lisabona, taxi si mergem la hotel. In continuare programul este anuntat, o sa vi-l mai repet si eu atunci.. . :)

13.06 Zbor TAP - SATA Lisabona 10.50 - Ponta Delgada  11.45

Va spun si cum ne intoarcem:

In 21 iunie avem zbor din Lajes, Terceira 11.10 decolare, ajungem la 12.10 in Lisabona

Avem aproape o zi la dispozitie pentru a vizita Lisabona. Ramanem peste noapte si ne cazam la TURIM Iberia Hotel, a doua zi facem o vizita a orasului, iar dupa amiaza in 22 iunie la 19.25 avem avion spre Bucuresti. Ajugem in capitala la 01.40 ora Romaniei

Offline cristinah

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #10 : Joi, 19 Mai 2016, 21:34 »
Gigi,am toata increderea ca propunerea ta este cea mai buna posibila,deci,raspunsul meu este DA.Mergem in Pico. 😀

Offline EmaSo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #11 : Joi, 19 Mai 2016, 22:26 »
Servus Gigi,
Sunt de acord sa mergem pe Pico.

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 21 Mai 2016, 14:00 »
Cred si eu si-au adus aminte de noi, eram sase gagici si un print ;D
Este cel mai fain loc din Azore, merita sa mergeti.
Asfintitul este super, nu mai vedeti alta data asa ceva.
Gigi sa le duci la baieti niste palinca de la noi, ca si ei ne-au servit cu bautura lor locala.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #13 : Duminică, 22 Mai 2016, 11:11 »
Anul acesta for fi doi printi.... :)

Ultimele detalii. Am lucrat la excursia pe Pico cat pentru o excursie intreaga in tara, acum in sfarsit am toate confirmarile si datele necesare pentru a vi le transmite. Nu am vrut sa scriu ceva pana nu rezolv...

Dupa ce primisem de la companie confirmarea ca da, ne poate oferi croaziera Angra do Heroisimo, Terceira - Calheta, Pico, au revenit si mi-au spus ca tariful nu mai poate fi acelasi ca anul trecut adica 700 EUR ci 800 EUR si am inteles de ce. v-am explicat intr-un mesaj anterior ca acum este sezon full de whale watching. Am spus ok, suntem in jurul bugetului, daca impartim cresterea de 100 EUR la 9 persoane sunt 10 EUR de persoana....este o suma dar nu atat de mare incat sa afecteze tinerea excursiei. Nu m-am linistit pt prea mult timp pt ca dupa doua zile compania revenine si imi transmite: portul Calheta, cel in care am ancorat pe Pico si pana unde solicitasem traversarea nu mai este accesibil ambarcatiunilor si trebuie sa ancoram in alt port. Dar ca pana acolo nu sunt 800 EUR ci 1000 EUR. Ii cunosc bine pe cei de la companie, sunt persoane foarte corecte si de incredere, nu i-am banuit deloc de o incercare de a mari tariful artificial cu tertipuri si motive. Mi-am amintit ca anul trecut intradevar ne-a lasat intr-un port de unde am luat taxiul si am plecat dintr-altul, radeam noi seara cand ne-a adus taxiul cum de nu il recunoastem...Pe drum am dezlegat atunci enigma: capitanul il sunase pe taximetrist si i-a spus sa nu ne mai duca la Calheta ci la Sao Rocke. Dar noua nu ne-a spus nimeni nimic asa ca ne-am trezit intr-un port de care nu ne aminteam...Intradevara dimineasa cand am ajuns ploua, iar seara la plecare era soare, dar vremea nu putea schimba intr-atat un loc incat sa nu recunosti.... ::) Am ras mult pe tema asta atunci... :)

Deci probabil ca nici atunci nu era tocmai ok unde ancorasem noi si omul s-a informat acum sa vada exact cum e...Vreau sa va spun ca aceasta cursa este aproape unicat pt ei, nu au in program asa ceva, nimeni nu le cere un astfel de servicu si ei personal nu au motive sa traverseze cu ambarcatiunea de pe o insula pe alta. Folosesc avionul pentru ca este cu mult mult mai ieftin decat sa mergi o persoana sau doua cu o ambarcatiune de 12 persoane...Am facut paranteza asta pt a se intelege ca nefacand acest traseu decat la o cerere special nu avea cum sa stie de regulile de pe alta insula...

Le-am explicat ca v-am comunicat deja un tarif, adica in jur de 80 EUR/persoana + taxiul dus si intors de la Calheta pana la Madalena si inapoi, ceva in jur de 20 - 25 EUR (sunt vreo 60 km pe ambele sensuri) si ca nu mai am cum sa revin pe suma...De atunci ma tot rog de ei, caut la alte companii oferte...

Am primit cateva dar mai mari decat aceasta si cu ambarcatiuni mai mici...asa ca tot la ei era speranta...Vineri seara le-am propus ca ultima varianta ca macar sa ne duca pana la Madalena de 1000 EUR, nu sa ne lase la Sao Roque, de unde trebuia sa luam taxi vreo 36 km dus si intors (era in jur de 15 EUR/persoana pe ambele sensuri). N-m sperat prea mult, dar aseara pe la 23.00, bing imi intra un Email de la agentia companiei:

"Hi  :)

Ok, we take you from Angra do Heroísmo to Madalena do Pico on the sea for 1000€.

Its ok?

Best Regards.
Atlantiangra"

Am sarit pana in tavan de bucurie!

Acum tot ce mai ramane este:
- ca toata lumea sa mearga, astfel incat sa impartim 1000 la 9 persoane, asta vine 111 EUR/persoana. Este adevarat, e mai mult cu 11 EUR decat v-am comunicat initial, dar solutia cu mesul pana la Madalena ofera o posibilitate extraordinara: o sa vedem o jumatate din insula de pe mare. Pe partea stanga o sa avem Pico, iar in dreapta vedem pe toata lungimea, o alta insula Sao Jorge. Iar cand ajungem in Madalena in fata ni se va deschide imaginea fantastica a celei de-a treia insule din grupul de centru din cadrul arhipelagului: Faial. O sa fie ceva cu totul deoesebit!
- vremea atunci in 19 sa fie ok. Prognozele marine sunt foarte bine puse la punct, vom stii exact cum e cand ajungem in 17 pe Terceira.

Mi-au raspuns pana acum aici pe forum "da" la aceasta excursie 3 persoane, sper ca pana plec in Napoli sa aflu ce zic toti... :) Atunci prima necunoscuta din cele doua punctate mai sus ar deveni...cunoscuta.

Offline moon

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 12 - 22 iunie 2016
« Răspuns #14 : Luni, 23 Mai 2016, 10:15 »
Buna Gigi. Si eu sunt de acord cu propunerea ta.  :)