Autor Subiect: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016  (Citit de 34419 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #15 : Marți, 09 Februarie 2016, 20:57 »
! No longer available

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #16 : Sâmbătă, 20 Februarie 2016, 18:45 »
Of, Gigi, nu mai trece timpul asta? Ia sa se faca odata toamna! Dupa "minunea minunata"=Azore, asta ... da ... o alta destinatie pe care o astept cu sufletul la gura. Imaginile sunt superbe. De altfel, si eu caut mereu pe net imagini din Maroc. E magnific. Abia astept. Seara buna!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #17 : Marți, 12 Aprilie 2016, 13:47 »
Am completat mesajul principal cu descrierea unei parti din obiectivele pe care o sa le parcurgem impreuna. Am schitat si harta excursiei noastre...
Said, amicul meu din Tangier mi-a confirmat azi ca el o sa ne insoteasca, asa ca vesti bune!

10 lucruri despre Maroc:

! No longer available

Offline ileana_b

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #18 : Vineri, 15 Iulie 2016, 15:26 »
Maroc, frumoasa destinatie! Fascinant si plin de mister.
Acum aproape un an, sfarsit de septembrie, inceput de octombrie imi implineam si eu un vis. A inceput ca o idee, apoi ca o fixatie, datorat filmelor din anii 60 din seria Angelica (Angelica si sultanul) apoi romanelor cu acelasi nume.
Desi plecam la drum (tot un circuit) cu o mie de temeri si intrebari, fiind o tara musulmana, Marocul este o tara sigura, cu oameni prietenosi probabil nu numai cu turistii, grupul avand doi ghizi, iar in Medine mai erau tocmiti doi insotitori care aveau grija sa nu se rataceasca cineva din grup.
In Fes, Rabat si Meknes au fost si acei insotitori. Frumoase Fes (mi s-a parut de departe cea mai frumoasa medina), capitala cea verde Rabat cu palate, mausolee si garzi imperiale (pozati-va cu frumosii soldati si caii lor), Meknes oras istoric, Casablanca cu faleza oceanului si marea moschee Hassan, dar de departe orasul preferat este Marrakeshul cel viu si animat. Palatul si gradinile Bahia, mormintele saadiene, piata Gemaa el Fna unde veti zabovi mult si bine. Veti manca produse bune si proaspete din carne facute pe loc, veti bea sucuri din tot felul de fructe bune si foarte ieftine, veti manca fructe de cactus cu gust minunat, veti privi la spectacolul de dans al cobrelor si la obraznicia maimutelor, veti cumpara produse din piele ieftine si bune, tocmindu-va la sange, veti cumpara curmale aromate, moi si  proaspete, atunci fiind perioada de cules, si doamnele e musai sa se picteze pe maini cu frumoasele arabescuri facute rapid si ieftin de femeile din piata, tot tocmindu-va aprig. Daca puteti vedeti si un spectacol Fantasia este frumos, caii fac  spectacol noi din pacate nu prea am avut parte, in acea zi a plouat torential, un adevarat potop si nisipul din ring era un adevarat noroi. In oras nu mai plouase de 2 luni!
Eu am mai trecut si prin canionul Todra, pe la poalele muntilor Rif, prin muntii Atlas prin transfagarasanul lor unde temperatura scazuse la 10 grade, am vazut fortareata Ait ben Haddou si frumosul oras cetate Essaouira unde a fost cea mai nesuferita umezeala, oceanul aproape ca nu se vedea desi era la doi pasi, si am trecut spre Sahara prin asezari si orase rosii si gratii la feresti, specifice zonelor rurale si nu numai, in Sahara avand bucuria plimbarii la rasaritul soarelui pe dune de nisip rosiatic.
Nu am avut bucuria vederii orasului cetate prin care veti trece voi si nici nu am zabovit in Agadar decat 24 ore, de unde datorita unei bai in ocean la o ora foarte tarzie si combinata cu ploaia din Marrakesh m-am ales cu o pneumonie care m-a chinuit toata iarna.
Agadar este o moderna statiune la ocean cu hoteluri care mai de care, resorturi de rasunet cu parcuri si flori minunate raspandite peste tot.
Bucurati-va de frumoasa calatorie si ia la ia la! Indemnul ghidului!

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #19 : Sâmbătă, 16 Iulie 2016, 19:10 »
Multumim pentru frumoasa prezentare. Foarte binevenita. Eu una ... abia astept sa treaca vara, sa vina octombrie.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #20 : Luni, 01 August 2016, 12:28 »
Mai este un loc disponibil la femei si unul la barbati.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #21 : Luni, 08 August 2016, 12:32 »
Mai este doar un loc disponibil intr-o camera dbl la femei.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #22 : Luni, 05 Septembrie 2016, 11:55 »
Locul eliberat s-a ocupat .
Orice renuntare la aceasta excursie se penalizeaza conform contractului de comercializare incheiat cu agentia.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #23 : Marți, 27 Septembrie 2016, 18:26 »
Ne apropiem si de aceasta excursie, un circuit care strabate o buna parte din Maroc, unul dintre ultimele regate africane...Si pentru ca este bine sa fiti pregatiti pentru aceasta calatorie, am cumulat sfaturi, impresii si lucruri pe care le-am considerat utile de cunoscut. In primul rand trebuie sa stiti ca intram intr-o zona cu alte mentalitati, obiceiuri, cultura decat cea europeana....

1. NU vorbiti despre religie, gasiti orice alt subiect de discutie acolo, dar nu despre Alah si obiceiurile religioase.
Nu sunteti de acord cu practicile lor? Nu va plac regulile impuse? Va enerveaza faptului ca nu puteti vizita moscheile? Ca va trezeste chemarea la rugaciune la 5 dimineata? NU va plangeti! Mai ales la marocani! In toata lumea islamica religia este cel mai sensibil subiect.Chiar daca nu toti marocanii sunt musulmani, chiar daca exista nepracticanti si crestini, trebuie sa stiti ca Alah este venerat de toata lumea acolo. Am vazut de nenumarate ori cum la vama, pe vas, in restaurante, la chemarea muezinului, toti se lasa jos si isi fac rugaciunea. Nu va uitati nici curios, nici insistent, de dezaprobator nu mai vorbesc, atunci cand ii vedeti la rugaciune.

2. NU consumati apa de la robinet
Apa nu e potabila si majoritatea oamenilor din Maroc cumpara apa imbuteliata. Daca nu doriti sa aveti probleme digestive, sa mergeti la baie non-stop si sa va compromiteti vacanta, consumati doar apa cumparata de la magazin. Daca totusi ajungeti pe strada si nu aveti apa la voi si nici magazin la indemana luati suc de portocale proaspat stors, ceai de menta sau shake de fructe.

3. NU va machiati strident si NU va imbracati provocator
Maroc-ul este o tara unde relatiile intime sunt controlate. Unde fetele  nu pot avea relatii intime inainte de casatorie. Unde barbatii sufera cel mai mult din cauza asta. In special tinerii. Pentru ei turistele sunt cele mai mari tinte. Cu ele pot intretine relatii fara sa dea explicatii comunitatii, fara sa trebuiasca sa va ceara in casatorie. Asa ca evitati sa le atrageti atentia. La ei prostituatele nu sunt imbracate provocator (ar fi impotriva moralitatii si prea asupru judecate) si nici nu stau pe marginea drumului. In schimb sunt machiate strident si se parfumeaza in excces. Daca nu doriti sa fiti confundate cu ele, imbracati-va cat mai decent si renuntati la machiaj pe cat posibil.

4. NU comparati ce vedeti in Maroc cu Europa
Este acolo un alt continent, alta civilizatie, alta religie. S-au dezvoltat pe alte pricipii, in alte obiceiuri, au alte prioritati. Nu trebuie judecat, criticat sau dezaprobat modul lor de trai. Incantati-va privirea cu ceea ce este special acolo, cu ce este mai putin cunoscut noua europenilor, nu va opriti ochii pe ceea ce ar putea sa va creeze disconfort, Sunt atat de multe lucruri frumoase acolo care merita si pot fi admirate. Este cea mai mare greseala sa afectati si sa alterati o altfel de frumusete decat ne este cunoscuta noua cu observatii despre anumite lucruri...Ati pati acelasi lucru cu turistul sosit in Venetia si care in loc sa se bucure de romantismul, de armonia, de arhitectura, zice ca apa miroase a nu stiu ce....Sau cu unul care intra in Napoli si se tine de nas in loc sa vada cel mai viu oras din lume....

5. Experimentati bucataria marocana
Cea mai mare prostie este sa ajungi acolo si sa nu mamanci preparatele lor. In Maroc sosesc anual zeci de mii de turisti americani in special pentru a gusta si a invata sa gateasca in stilul celor de acolo. Au condimente, arome care fac din mancare un adevarat festin. Eu personal nu am mancat oaie mai bine pregatita si vorba aia, traiesc in zona oierilor...Sa nu va fie frica sa mancati in restaurantele lor, sa stiti ca gatesc curat si atent.

6. In Kasbach si medine o sa vedeti multi negustori ce isi vand produsele neambalat si neprotejat. E bine sa evitati sa mancati de acolo. Mai bine ceva din alimentara sau din micile patiserii dar nu din cosuri, nu de pe tarabe.

7. Sa nu pareti interesati si sa nu incepeti sa negociati daca nu aveti de gand cumparati
Nu o sa mai scapati de negustorii ambulanti. O sa fiti hartuiti in bazare, o sa strige dupa voi, o sa incerce sa va vanda de toate. O sa se tina dupa voi pana va enerveaza si ajungeti sa cumparati doar sa scapati de ei. Cea mai mare greseala este ca la insistenta lor sa raspundeti nervos cu gesturi sau cu grimase. Atunci pot deveni violenti.

8. NU plecati din hotel fara hartie igienica, dezinfectant si produse de igiena intima la femei
Mai ales tampoane. In centrul oraselor in general e greu sa dai peste un magazin Acima sau Marjene, unde poti sa iti pui tu in cos produse. Majoritatea magazinelor sunt mici cat niste chioscuri si trebuie sa cereti vanzatorului ce sa va dea. Nu prea e amuzant sa ai astfel de probleme si sa trebuiasca sa mimezi. Hartia  igienica e utila daca ajungeti la toaletele publice. Iar dezinfectantul e bine sa il folositi inainte de a consuma ceva mancare etc. E o masura de precautie  foarte recomandata.

9. NU fotografiati oamenii de aproape
Chiar si in Europa exista tari precum Ungaria care au hotarat prin lege ca nu ai voie sa faci poze unei persoane daca ea nu-si doreste acest lucru. In Maroc este o insulta sa ii fotografiezi de aproape, mai ales daca pozati copii sau femei. Daca va plac portretele puteti cere permisiunea sau sa platiti 1 EUR sau cat va cer, dar nu faceti poze de aproape. Am specificat de fiecare data cand am intrat in Maroc, am vazut insa ca unii nu inteleg si se expun foarte tare...

10. NU uitati acasa crema cu factor de protectie
Chiar daca calatoriti iarna. Chiar daca nu intentionati sa mergeti in desert. Ideea e ca in Maroc temperaturile sunt foarte variate, pot fi 10 grade in Casablanca, 35 de grade in Fes si 40 de grade in desert. Chiar si iarna temperaturile sunt cam la fel si cel mai bine e sa aveti la voi crema cu factor de protectie.

11. NU iesiti noaptea pe strada
Doar daca sunteti in Marrakech! Acesta e un oras de noapte dar in restul Marocului evitati sa mai iesiti dupa ora 11 seara. La lasarea intunericului siguranta pe strazi e mai mica, in special in medina, bazaruri si centrul istoric. In orasele mari, centrul modern e singurul animat si cat de cat sigur noaptea.

12. Nu expuneti la vedere banii si documentele. Nu le tineti in rucsac sau genti usor de deschis. In aglomeratiile medinelor puteti ramane fara act de identitate si realizati cam ce inseamna asta...Tineti banii in locuri diferite, chiar daca sunteti furati sa nu pierdeti toti banii. Turistii sunt tinta hotilor peste tot in lume, nu doar sau special in Maroc. Am fost furati in Bratislava, Budapesta, Lisabona si in alte orase civilizate...

Maine am sa va vorbesc de bani. Cum se plateste, ce e bine sa aveti la voi, care este cursul, la ce sa aveti grija  sa nu va pacaliti.

Offline ANCA.G

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #24 : Marți, 27 Septembrie 2016, 19:14 »
Multumesc Gigi pentru informatii - abia le asteptam !

Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #25 : Miercuri, 28 Septembrie 2016, 08:59 »
multumesc pentru precizari! pot sa mai intreb ceva? daca am aparat foto sau telefonul, prizele de incarcare sunt normale, sau trebuie adaptor?
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #26 : Miercuri, 28 Septembrie 2016, 12:34 »
Ai anticipat, asa ca imi incep informatiile de azi cu raspunsul la intrebarea ta: In Maroc prizele sunt normale, identice cu ale noastre, cu 2 pini, C sau E (cu pamantare). 220 V, 50 HZ. Mi-am incarcat de mai multe ori telefonul in Tangier si totul a decurs simplu, cu ce aveam la mine.

Continui cu prognoza meteo:

12.10 Tangier 26 grade, innorat
13.10 Fes 26 grade soare
14.10 Marakesh 30 grade, soare
15.10 Marakesh 29 grade, soare
16.10 Agadir 28 grade soare
17.10 Agadir 29 grade un pic innorat
18.10 Casablanca 25 grade soare
19.10 Rabat 26 grade, un pic innorat

Dupa cum vedeti si am scris si ieri, Marocul este o tara calda si iarna, asa ca imi repet recomandarea: crema de protectie solara.

Imbracaminte - incaltaminte, recomandarea este sa aveti cu voi:
- incaltaminte usoara, gen sandale trekking, adidas usor, pantof comod
- tricouri cu inchidere la baza gatului (nu maieuri sau chestii trasparente). Nu vreau sa va speriu in nici un fel, Marocul este cred acum printre cele mai safe tari in lume, dar la capitolul ispita (ma adresez femeilor) am explicat cam cum stam...In timp in one day tripurile noastre am avut cateva situatii in care marocanii au facut pasiuni asa ca nu scriu gratuit.... :)
- pantalon lung usor si lejer. Nu blugi pentru ca va coaceti in ei, va fi cald...
- sapca sau bandana. Sa fiti cat se poate de feriti de insolatie.
- ceva de ploaie, usor si pliabil sa-l puneti intr-un mic rucsac. Daca nu aveti acest accesoriu de e excursie nu-i nimic, il cumparati de acolo, cu 10 - 12 EUR negociat poti lua un rucsacel din piele.
- o haina usoara de vant, asa cum e cald poate fi si o adiere ceva mai puternica.
- un pluover pt seara
- medicamente pe care le luati curent si altele ce tin de o zona mai putin cunoscuta organismului. Foarte indicat este de exemplu claritilnul. Nu se stie ce factori alergeni necunoscuti sunt acolo si va treziti fara aparare...Luati ceva si pt stomac, digestie, intrebati un farmacist cam ce ar fi bine sa aveti la voi. Niste fenystil pt eventuale intepaturi de insecta...

Despre cum se face plaja in Maroc:
Agadir si Marrakesh sunt statiuni internationale. Vin acolo mii de turisti de peste tot. Decenta este deci mai putin prezenta, totusi majoritatea femeilor marocane stau pe plaja semiimbracate.... Cele europene sau americane insa sunt in costume de baie. Nu tanga, nu topless, evident... :) Ganditi-va la orice ar putea provoca si evitati. In principiu ei considera femeile din Europa si America mai disponibile, avand in vedere ca relatiile intime inainte de casatorie nu sunt "condamnate"aici. Pielea alba pentru ei este un reper al disponibilitatii, in acelasi fel in care barbatii albi vad pielea bronzata ca "apetisanta"... ::)

Moneda nationala in Maroc este dirhamul marocan. Rata de schimb este: 1 EUR = 10.9 MAD (dirhami marocani) In circulatie se afla bancnote de 20, 50, 100 ?i 200 dirhami. Monezi: 10 ?i 20 santimat, ˝, 1, 2, 5 ?i 10 dirhami.
Primele bancnote marocane, dup? ob?inerea independentei, au fost cele supratiparite pe bancnotele precedente exprimate în franci marocani: cele de 50 dirhami (pe bancnotele de 5.000 de franci marocani) ?i cele de 100 de dirhami (pe cele de 10.000 de franci marocani). În 1965, au fost emise bancnote cu valori nominale de 5, 10 ?i 50 de dirhami, iar în 1970, bancnote cu valoare nominal? de 100 de dirhami. Au urmat bancnotele cu valori nominale de 200 de dirhami, emise în 1991 ?i de 20 de dirhami emise în 1995. În 1980, bancnota cu valoare nominal? de 5 dirhami a fost înlocuit? cu moned? metalic?, iar în 1995, a fost înlocuit? bancnota cu valoare nominal? de 10 dirhami, cu o moned? metalic?.

Ca oriunde este bine si indicat sa platiti in momenda lor, astfel veti evita cursurile de schimb facute ad-hoc si impuse unilateral.

EUR sau USD se pot schimba la sediile bancilor, iar retragerea din bancomate este direct in drahme.
ATMuri sunt in toate localitatile, indiferent mari sau mici. In Maroc sunt numite “guichet automatique”. Se accepta Visa, MasterCard, Electron, Cirrus, Maestro. Banci din Maroc: BMCE (Banque Marocaine du Commerce Exterieur), Credit du Maroc, Banque Populaire, Banque Marocaine pour le Commerce et I’Industrie (BMCI), Société Générale (BRD-ul nsotru) and Bank Attajariwafa. Toate ofera servicii safe de ATM.

Functie de conditiile impuse de banca la care aveti banii in Romania, puteti retrage in Maroc, din ATM maxim 2,000 dirhami.

Urmatoarele zile despre preturi, despre ce mancam in Maroc si ce cumparaturi putem face de acolo.

Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #27 : Miercuri, 28 Septembrie 2016, 14:14 »
 *|* *|* *|*
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #28 : Vineri, 30 Septembrie 2016, 08:29 »
Continui cu cate ceva despre mancarurile marocane.

Noi avem doua mese incluse in tariful de excursie, este vorba de micul dejun si de cina. Avand in vedere ca o sa calatorim mult, ca o sa avem drumuri printre tarabe, pe langa restaurante cu arome imbietoare, sunt convins ca o sa mai fie nevoie de o completare cu cate ceva la amiaza....

De aceea m-am gandit ca e bine sa stiti cam ce o sa mancati acolo, ce veti putea gusta si cam cat costa..

Va spun cate ceva din experienta mea apoi va indrept cu link catre niste articole pe care le-am selectionat si le-am considerat foarte informative.

Bucataria marocana se bazeaza mult pe arome, pe condimente si trebuie sa stiti ca este foarte sanatoasa. Nu gatesc aproape nimic la tigaie sau in friteuza totul este in abur sau la cuptor.

Mancarea lor traditionala si pe care am intalnit-o peste tot, care mi-a placut si am savurat-o este tajin. Am mai explicat eu aici pe forum, se prepara in niste vase speciale de lut, tuguiate care tin cuscusul, legumele si carnea in abur. Nu ma pricep la retete dar daca vreti sa invatati cum se face putem aranja acolo un cooking class, despre care va spuneam ca este motivul sosirii multor americani in maroc.

Fac tocanita de oaie cu prune uscate (acest ingredient l-am vazut folosit si la anumite tipuri de tajin), o minunatie, greu iti dai seama ce fel de carne este. Foarte bine gatita, se desprinde perfect de pe os si combinatia cu prune este teribila...

Prajituri cu miere, hmmm mi-au placut mult, am mai mancat niste patiserii bune prin piete, aveti din ce alege..

Pe tarabe in piete gasiti branza de capra. Un fel de feta, exceptionala care merge teribil de bine cu masline. Eu sunt crescut intr-o zona in care consumam multa branza nefermentata, obtinuta din lapte nepasteurizat si am stomacul pregatit pt asa ceva. Nu am avut niciodata nimic, dar nu stiu cum e la altii...

Au fructe si legume, multe foarte multe. Sunt cultivate gospodareste, fara chimicale, deci veti manca sanatos acolo. Am vazut cum vin taranii de la munte, acolo unde se cultiva, si cum le ofera.

Masline de un milion de tipuri, puteti incerca un mixt...

Ca sa va faceti o imagine despre preturile la mancare,
tajine 35 - 50 dirhami 
paine de faina alba si de porumb, niste chifle mai mari - am platit 1 EUR pe o punga plina
peste prajit servit in caserola - 20 dirhami
suc de portocale (e plin de standuri care vand acest produs) - 4 dirhami
migdale sarate si caju (sunt exceptional pregatite) = 160 dirhami
pricomigdale cu miez de nuca de cocos - este un preparat si vandut de berberi = 1-2 dirhami
melci fierti - 10 dirhami un castronel
ceai de menta (whiskey-ul lor) in jur 20 dirhami
clatite - 5 dirhami
capsuni - 10 dirhami

Maroc. 5 experien?e pe care nu trebuie s? le ratezi:
http://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/maroc-5-experiente-pe-care-nu-trebuie-sa-le-ratezi.html

Maroc. Despre mancare:
http://www.leblogpiquant.com/2011/08/maroc-ep-2-despre-mancare.html#.V-3qdfB97IU

Bunatati si mirodenii marocane: http://www.dietetik.ro/bunatati-si-mirodenii-in-maroc/3547.html

Despre cumparaturi

Evident ca toata lumea care merge in Maroc are in minte sa cumpere in primul rand ulei de argan si preparate derivate din acesta (creme de exemplu, lotiuni de masaj). Este singura tara din lume in care creste copacul din care se recolteaza si prelucreaza. De unde il cumparam? - Doar din locuri avizate de ministerul sanatatii de la ei si in care stim ca este  original, nu contrafacut. Asta este rolul meu acolo sa am grija sa nu luati tepe...

Apoi pielarie. Nu este de cea mai fina calitate, este o piele un pic mai bruta, nu extrem de bine finisata, dar este rezistenta si ieftina. Posete, genti, rucsacele, curele, tot felul de accesorii. Trebuie negociat cam 300/100% pt a obtine un pret bun. Pe autocar am sa va mai dau limite pana unde se poate merge.

Argint. Au mult argint si acolo se negociaza...Cumparati DOAR din magazine specializate, nu de pe strada. NU EXISTA ARGINT VERITABIL pe strada! Cei care vin sa va propuna va vand doar imitatii.

Tesaturi. Au niste tesaturi exceptionale. O sa aveti ocazia sa vedeti tot felul de produse culori, modele. Am intes ca multi creatori merg special in Maroc pt a-si cumpara materiale.

Iata ce spune o blogger-ita despre cumparaturi in Maroc: http://aliceee-traveler.blogspot.ro/2012/01/unde-si-ce-sa-cumparati-in-bazarurile.html

Despre bugetul de excursie ce sa va spun, depinde de apetenta voastra la cumparaturi. Eu pot sa va spun efectiv ce tine de excursie. O masa usoara, luata in mers sau sub forma de pranz nu va costa mai mult de 7-8 EUR. Inmultiti cu cate zile vom sta si vedeti ce obtineti.  Apoi luati in considerare ca vom bea apa doar de cumparat, vom consuma fres-uri de portocale. Dar care sunt ieftine acolo, asa ca nu cred sa depaseasca 15 EUR pe tot sejurul. Mai cafea, mai ceai, hai sa zicem ca se fac 25 EUR. Deci ce tine de excursia in Maroc total 150 EUR. Plus ce mai mancam la Malaga. Restul sunt cheltuieli de impuls si de cumparaturi, cadouri, la care nu stiu cat vreti sa va intindeti fiecare. La argan sticluta dupa cum imi amintesc era cam 6-7 EUR, asta in conditiile in care se cumpara 3. Un rucsacel de piele va spuneam 10 - 12 EUR, o poseta sau geanta mai frumos lucrata si dichista, 30 - 40 EUR.

Mai revin, nu scapati de mine! Nu in acest week-end pentru ca sunt plecat la Sibiel pentru Sarbatoarea Toamnei. Dar de luni...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #29 : Luni, 03 Octombrie 2016, 13:26 »
Mai jos gasiti detaliile referitoare la intalnirea pe aeroport pentru plecare:

Marti 11 octombrie, ora 13.30 intalnire pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni). Locul de intalnire: In fata Cafenelei Lavazza (in sala de Plecari Internationale, dupa intrare in dreapta. Delegat Singles Camp: Cindea Gigi. Telefon: 0040 745 106501
Va rog sa introduceti in agenda de contacte numarul meu, pentru situatia in care in Maroc va rataciti sau aveti o problema deosebita.
De asemenea va rog sa va programati drumul pana la Bucuresti si aeroport tinand cont de trafic, de problemele ce pot sa apara, astfel incat sa nu intarziati la intalnirea grupului. Nu va asteapta nimeni dupa aceasta ora, eu am sa intru cu cei sositi la timp in zona de check in si nu mai ramane cineva sa va indrume spre ghiseele Blue Air. Daca intarzierea este mai mare puteti risca chiar pierderea excursiei si evident ca in aceasta situatie nici agentia, nici delegatul nu o sa va poata ajuta cu ceva. Tot ceea ce survine din intarziere este in responsabilitatea celui care nu a ajuns la ora comunicata, agentia nu are nici o vina si nu poate fi trasa la raspundere in nici un fel.

Programul de zbor:

11.10 .2016  Bucuresti 15:50 -Malaga 19:10

Retur 20.10.2016

Malaga 11:10 -Bucuresti 16:00


Dupa intalnire ne indreptam in grup spre zona de check in a Blue Air. Se predau bagajele de cala, se primesc tichetele de boarding si tot impreuna ne deplasam spre locul de verificare personala si a bagajelor de cabina. Atentie sa nu aveti in acestea obiecte ascutite, lichide sau pasta. Va recomand sa aveti trusa necessaire in bagajul de cala. La ora de boarding va fi nevoie sa va prezentati la poarta care vi se comunica in momentul in care primiti tichetul. La aterizare regruparea va fi la linia de preluare a bagajelor. Nu am cum sa va astept pe culoare, singurul lor posibil de reintalnire cu tot grupul este la banda pe care vor sosi bagajele noastre. Nimeni nu pleaca de acolo pana in momentul in care grupul va fi complet. Cand suntem toti iesim impreuna, grupati, vom fi asteptati de un delegat al agentiei colaboratoare din Spania si condusi la autocar. Incarcam bagajele si plecam spre hotel. Acolo facem impartirea pe camere si check in-ul. Odihna pentru ca a doua zi dis de dimineata plecam spre Tarifa. Avem pana in port de strabatut 162 km, mai mult de 2 ore de mers cu autocarul.

Blue Air este o companie aviatica ce nu ofera masa pe avion. Contra cost se ofera sandviciuri cu salam de Sibiu si cu sunca, costa 5 EUR/bucata. Nu se stie cand ajungem daca aveti diponibilitatea si apoi rabdarea ca la restaurant sa vi se aduca preparatul dorit, asa ca va sfatuiesc sa aveti in bagajul de mana ceva de mancare, biscuiti, fructe. Puteti trece cu ele fara probleme, in conditiile in care nu este ceva lichid sau pastos in recipient.

In acest moment nu va pot spune la ce ora se pleaca spre Tarifa, astept detaliile de calatorie de la ghidul, escorta noastra din Maroc si de la agentia din Spania. Dar cu siguranta va fi mai devreme decat ora 6.00. Iar ziua 1 de excursie va fi lunga - lunga. Traversam cu ferry stramtoarea Gibraltar, apoi ne imbarcam din nou in autocar si mergem spre primele puncte de vizitare. Pana seara nu veti avea posibilitatea sa va odihniti in hotel, doar ce mai "furati" in autocar si nu e acelasi lucru. Asta inseamna ca trebuie sa veniti odihniti in aceasta excursie, rezervati-va inainte macar o zi in care sa va faceti bagajele, sa va linistiti sa dormiti. Nu faceti greseala sa aterizati pe aeroport direct de la servici sau sa aveti nopti nedormite...Lasati si gandurile de excursie pe afara si odihniti-va. Doar asa va veti putea bucura de vacanta aceasta!

Cateva lucruri si despre programul de excursie. Vom fi mereu impreuna, nu este o actiune in care puteti sa va rupeti individual si sa va faceti singuri  program. Sansele de a va pierde in special in zonele cu activitate comerciala sunt destul de mari si recuperarea va fi dificila si cere timp. Iar noi nu o sa prea avem asa ceva...Totul este planificat sa putem parcurge toate obiectivele propuse, ganditi-va la ceilalti care au platit sa vada, nu sa astepte "rataciti"...Vor fi zile in care vom parcurge multi km cu autocarul, eu am sa incerc sa va fac calatoria cat mai comoda, sa va povestesc lucruri legate de Maroc...Dar solicit si din partea voastra rabdare, nu "cand ajungem o data", "cat mai este..." In fiecare dimineata fac un briefing in care va comunic distante, ore, program, astfel incat sa stiti la ce sa va asteptati. Serile le petrecem impreuna, mergem la localurile la care avem aranjate cinele. Asa ca vom fi...nedespartiti... :)

La multe zile de calatorie apare si oboseala si in general lumea nu mai este atat de atenta la cei din jur, devenim sa vzic asa mai conservativi si un pic mai egoisti. Asta insa nu trebuie sa influenteze armonia de grup, pe care mi-o doresc asa cum ama avut-o in multe grupuri anul acesta. Din pacate nu in toate, pentru ca tot mai intalnesc persoane (e adevarat f.putine, pot sa le numar pe mana) care nu citesc ceea ce presupune excursia, ajung acolo si te miri ce-si doresc diferit fata de ce e anuntat. Ba ca e prea repede, ba ca e prea incet, ba ca ...esti stiu ce mai ba... ::) ??? E sacaitor si obositor sa explici unor persoane adulte ca dintr-un scaun de terasa nu se poate vizita un oras, ca pentru a vizita o tara nu te poti cantona intr-o statiune si urmari totul pe un panou mare de proiectie...Trebuie sa te imbarci zilnic, sa-ti iei bagajele, sa incarci sa descarci...Astea sunt circuitele si cat de mult ai vrea sa le faci mai putin active, ramane totusi destul de multa trambaleala...Asa ca oameni buni rabdare si bun simt si respect fata de cei din jur! Vreau sa avem o vacanta de prieteni nu una pur turistica, sa ne bucuram de atmosfera, de locuri faine, de lucruri noi...Inchei cu sfaturile astea, sa nu apara  a dadaceala sau altceva...

Daca aveti intrebari va rog sa le puneti aici pe forum. Nu pe Email, nu sunati in agentie, nici pe mine. Asa cum comunicam pe site si forum si cum bine ati vazut la rezervarea locului in aceasta excursie, nu oferim detalii decat aici. Sunt suficiente si daca nu, mai completam cu raspunsuri la intrebarile voastre.

Abia astept imbarcarea si aerul de Africa! Pana atunci insa mai am de lucru, cu ghidaje, cu materiale pe care le pregatesc pentru voi...Cand mai aflu ceva de la marocani sau spanioli, va scriu aici...