Am fost in vreo cateva excursii cu Singles Camp, dar la Sibiel nu mai fusesem decat musafir pentru o noapte, in excursia spre Hajduszoboslo. Imi doream sa respir aerul tare de munte si sa-i vad pe organizatorii nostri chiar la ei acasa! Sibielul este un loc foarte frumos, se pare, in toate anotimpurile.
Am ajuns vineri pe la ora 3 dupa amiaza, am fost intampinati de Gigi si Samiza cu zambete, imbratisari si cu tot felul de preparate traditionale buneee si o paine de casa, bunaaa si o afinata si mai buna. A urmat repartizarea in camere si apoi am avut liber la distractie.
In weekendul petrecut acolo gradele au fost foarte putine in termometru, ba chiar negative dar voia buna, cheful de distractie si placerea de a intalni sau de a reintalni persoane placute, au facut sa trecem usor peste acest aspect minor.
Bineinteles ca la acestea se adauga vinul fiert cu fructe si arome, tuica fiarta oferita intru pomenirea bietului Ghita,
ca tare bun i-a mai fost soriciul si ciorba fierbinte ardeleneasca cu afumatura!
In continuare am fost rasfatati cu un balmos de neuitat alaturi de pomana mai sus mentionatului, toate aceste bucate alese fiind pregatite afara la foc, sub ochii nostri si servite direct din doua ceaune uriase!
Am vizitat si gospodaria tipica din marginimea Sibiului, unde am ramas profund impresionata de felul cum erau asezate lemnele taiate pentru iarna, nu stiu cum au reusit, dar parca erau puse la milimetru.
Cina a avut caracteristici si dimensiuni la fel de pantagruelice, dupa care pe muzica DJ-ului, am dansat pana tarziu in noapte.
Ultima zi ne-a adus alte surprize: pasii de salsa, gustoasele prajituri haiose,
framantate si coapte ca in Oradea din placerea sa si spre deliciul nostru, de colega mea de camera si preparatele traditionale de dus acasa.
A fost un eveniment reusit si abia astept si altele pe masura.