Autor Subiect: Clientul nostru…nesimțitul nostru?  (Citit de 3348 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Clientul nostru…nesimțitul nostru?
« : Duminică, 20 Decembrie 2015, 09:11 »
Clientul nostru…nesimțitul nostru?
@wonderland

Evident că îmi doresc, indiferent unde merg în postura de client, să fiu tratată cu politețe, servită cu promptitudine, corectitudine,  amabilitate și zâmbet. Mă întreb doar cum ajung unii să considere că toate acestea li se cuvin, indiferent de cum se poartă ei.

Vedem cam tot timpul, n mini, super și hipermarketuri, cu precădere în zile cu promoții, oferte și reduceri, articole aruncate, amestecate, lăsate pe jos, produse luate dintr-un raion în altul. Așa vedem carne tocată printre cremele de corp, fixativ printre pungi de făină și biscuiți pe la chiloți. Dacă n-ai timp sau chef să te întorci de unde le-ai luat, nu-i mai simplu să le lași la casă. Măcar nu contribui la impresia de derizoriu.

Mai ales acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, mă crucesc și mă revolt de ce văd. Nu mă refer la ornamentele jumulite sau de , de ieftine ce sunt și puse cam de-a valma. O să mă refer strict la produse ambalate, veselă, casetele de cosmetice și mai știu eu ce, lăsate cu ambalajul de hârtie sfâșiat, în dorința de a vedea produsul care oricum e descris pe ambalaj. Evident aruncate grămadă de un client stăpân pe nesimțirea lui, căruia nu-i pasă că nimeni nu-l va mai cumpăra. Probabil raționamentul lui/e ar fi că are balta pește și nu sărăcește patronul dintr-atâta.
Dar efectul e că lasă un semn de lipsă de educație și civilizație care deranjează. Pe același principiu conform căruia lăsăm mizerie peste tot că doar trebuie să curățe primăria, femeia de serviciu sau mai știu eu cine...

E așa de greu să vedem lucrurile și din poziția celuilalt? E așa de complicat să oferim ceea ce cerem – respect, politețe, considerație, grijă?

Regret că, în grabă fiind și din perplexitate, nu mi-a trecut prin cap să fac o poză. Dar sunt aproape convinsă că e de ajuns să fac un drum la cel mai apropiat supermarket găsesc, fără prea mult efort, o imagine reprezentativă.

Sunt convină că și voi aveți exemple dintr-astea supărătoare, care mie una îmi zgârie retina și neuronul.
Lucruri mici care fac diferența. Comportamente firești, dacăȘi totuși par așa de greu de făcut...

Sau debandada și lipsa de bun simț or fi în spiritul Crăciunului și nu știu io?  :tickedoff:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Clientul nostru…nesim?itul nostru?
« Răspuns #1 : Vineri, 22 Septembrie 2017, 09:47 »
Cred ca se incadreaza in categoria asta si clientul - turist sau nu, care isi lasa  mizeria  oriunde, dar recent m-a oripilat gunoiul  pe plaja litoralului romanesc.  :tickedoff: :knuppel2:
Nu inteleg de ce nu exista o modalitate de sanctionare a celor care considera normal sa-si lase in nisip punga de chipsuri, paharul de cafea, lingurita, doza de bere, chistocul de tigara, servetelul umed folosit etc, etc, etc...

Aceasta situatie nu e doar in zona de cearceafuri. Am constatat ca si in zona de sezlonguri, unde exista si masuta si cosuri de gunoi mai multe lumea... considerata cumva "buna" tot langa sau sub sezlong isi lasa gunoiul.

Am parut ciudata, probabil, strangand pungile din apa, chistoacele din locul ales pentru plaja... M-am bucurat ca am mai vazut si pe altii...
Dar tot furioasa si trista am ramas...

Pe de alta parte, ca sa vedem ambele perspective, am vazut lasata multa mizerie si pe terasele inchise spre final de sezon. Mizerie care, evident, la prima rafala de vant, a ajuns tot pe plaja. Si cosuri de gunoi nepotrivite, facute de forma, din sarma cu ochiuri largi si lasate fara saci menajeri. Aici nu mai tine de clienti. :crazy2:



Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.