Autor Subiect: Islanda 23 - 29 iulie 2017  (Citit de 17433 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Islanda 23 - 29 iulie 2017
« : Joi, 29 Septembrie 2016, 16:08 »
Nu mai sunt locuri

Tarif: 1585 EUR cazare in camera dubla
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/islanda-23-29-iulie-2017/
Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 500 EUR/persoana.
Discount Gold Mamber Singles Camp: 30 EUR
Plecare: 23 iulie 2017
Sosire:  29 iulie 2017
Cazari:
23 iulie   Reykjavik Keflavik    Icelandic Health Hotel 3*
24 iulie   Úthlíd    Úthlíd Cottages
25 iulie   Jökulsárlón.    Fosshotel Glacier Lagoon 4*
26 iulie    Egilsstadir   Setberg  si Vinland Guesthouse (insotitorul de grup)
27 iulie   Hvammstangi    Hotel Hvammstangi 3*
28 iulie   Reykjavik Keflavik    Icelandic Health Hotel 3*
Servicii incluse:
• transport avion  Bucuresti Otopeni – Reykjavik International Airport Keflavik  si retur, toate taxele incluse
• 6 nopti de cazare in camera dubla
• 4 mic dejun tip bufet
• circuit Islanda, cu microbuz 8 + 1, conform programului anuntat
• insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• taxa de oras la hoteluri
• transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport (cca 7 km, o sa impartim suma de taxi intre membri grupului)
• intrari obiective si la Blue Lagoon
• parcari, taxe sosele, traversare tuneluri, ferrry cu microbuzul.
• Singles Camp Travaler tax = ...... (pentru cei care nu sunt Singles Camp Member - vezi explicatiile: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2342.0.html)
Grup 8 + insotitor de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501
Program:
Ziua 1 23 iulie  Keflavik Aterizam noaptea la 23.45. Transfer la hotel si odihna. Vom innpota la Icelandic Health Hotel 3*, la doar 7 km de aeroportul international Keflavik.
Ziua 2 24 iulie Late breakfast la hotelul care ne mai ofera free acces la outdoor hot tub si la o sauna cu infrarosii. Un pic de rasfat si plecam pe Golden Circle, un drum turistic care include cateve obiective de top. Cazarea se face intr-o casa in care vom fi doar noi, la Úthlíd Cottages. Casa are o bucatarie full echipata, o zona de dinning si un BBQ. Astfel ca ne vom preagati masa singuri….Locul se afla la doar 15 de mers cu masina de Marele Geizer si la 18 km de Cascada Gullfoss, asa ca le vom vedea in aceasta zi. Avem 190 km de mers cu microbuzul, pe care il inchiriem in dimineata acestei zile si cu care vom parcurge intreg itinerarul islandez. In drum spre casute vom traversa unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale de pe insula: Thingvellir.
Ziua 3 25 iulie Parasim Úthlíd pe directia Secret Lagoon, unde o sa facem oprire, traversam micuta asezare  Hella , unde facem ceva cumparaturi si continuam vizitarea cu doua cascade superbe: Seljalandsfoss si Skogafoss.  Urmatoarea oprire pe „plaja neagra” de la la Vik, pentru privelistea de vis asupra Reynisdrangar rocks. In apropiere se poate explora si faleza Dyrhólaey cliff, de unde se vede in toata splendoarea, ghetarul. Urmeaza sa ajungem intr-un mic orasel incantator, Kirkjubćjarklaustur de unde se ajunge pe Fjađrárgljúfur canyon.  Continuandu-ne calatoria de-a lungul coastei sudice a Islandei traversam Parcul National Skaftafell, ajungem la podul distrus de furia ghetarului Vatnajökull glacier. O sa facem o mica excapada pe acesta....apoi mai departe pana la Jökulsárlón. Acolo si innoptam, pentru ca a doua zi sa exploram acel loc fantastic! O zi cu 400 km si o multime de locuri minunate!
Ziua 4 26 iulie Dimineata o sa avem in fata feeria unuia dintre cele mai frumoase locuri pe care natura le-a lasat pe pamant: Jökulsárlón. Este unul dintre locurile cele mai fotografiate din lume, este visul oricarui fotograf sa ajunga aici... Jökulsárlón este un mare lac glaciar aflat la marginea Parcului National Vatnajökull. Situat la marginea ghetarului Breiđamerkurjökull, s-a dezvoltat sub forma unui lac ce se indeparteaza de tarmul Oceanului Atlantic. Lacul a tot crescut de la ultima glaciatiune, aflandu-se acum acum la 1,5 km.  Este considerat, mai recent cel mai adanc lac din Islanda cu peste 248 de metri. Din 1970 a crescut de 4 ori. Este considerat ca fiind una dintre minunile naturale ale Islandei. Pe el plutesc bucati de gheata, care dau impresia unei procesiuni fantomatice de aisberguri albastre luminoase. Pe tarm se gasesc o multime de foci, asa ca vom avea de ce sa ne bucuram si sa fotografiem!
Drumul nostru va urmari tarmul vestic al Islandei, o sa avem mai multe opriri pentru panorama, pentru a vedea spectcolul icebergurilor. O pauza mai luna o sa avem la Höfn, pentru aprovizionare si masa. In drum spre gazda noastra din acea seara o sa traversam o padure minunata, se numeste Hallormsstađaskógur si este cea mai mare din Islanda. 
De la Jökulsárlón pana la Egilsstadir avem de strabatut 254 km. Cazare Setberg, la  Egilsstadir (capitala vestului), 3 apartamente (dintre care unul cu doua dormitoare twin) echipate cu facilitati de preparare ceai/cafea si de gatit. Eu am sa stau la alta locatie, aici nu mai erau locuri: Vinland Guesthouse.
Ziua 5 27 iulie Dimineata vom porni din nou.... Casacada Detifoss, Dimmuborgir (Dark Cities) cu formatiunile sale stancoase, aria geotermala Námaskarđ  si o sa ajungem la inca un loc fantastic: lacul Mývatn. Ne asteapta apoi o alta cascada, de o neasemuita frumusete: Gođafoss waterfall. Si uite asa ajungem in capitala nordului,  Akureyri. Acolo facem o pauza de masa, de aprovizionare si apoi dupa ce dam o raita prin micuta asezare ne imbarcam in microbuz spre Hvammstang. Drumul este plin de frumuseti, doar ca noi va trebui sa ne asternem mai tare la drum, e cea mai lunga zi de calatorie si e bine sa ajungem pe lumina. De la Egilsstadir pana la Hvammstang avem de facut 466 km. Cazare Hotel Hvammstangi Hvammstangi 3*
Ziua 6 28 iulie Ultima zi de calatorie... Langa Hvammstangi o sa urcam pe Hvítserkur rock, apoi o sa ne aventuram in interiorul unui ghetar. Mergem la Húsafell de unde luam un tur la Langjökull acolo unde s-a deschis de curand accesul intr-o amenajare sapata in gheata.
Cel mai mare crater din Europa este Deildartunguhver si tot acolo cascada Hraunfossar, adica “Curgerea lavei”. O sa facem o oprire pentru vizitare si evident de…fotografiere.
Ajungem si la un sit istoric, Reykholt apoi directia va fi Eldborg, unde facem o drumetie de o ora. Urcam pana la crater care ofera panorama unui camp impietrit de lava….
Ice-land rimeaza oarecum cu Ice-cream? Hmm…Nu stiu, dar oricum trebuie sa oprim in micutul orasel  Borgarnes, obligatoriu de vizitat spun localnicii si de gustat inghetata de acolo…
Trecem si prin capitala Islandei, Reykjavik o vizitam si spre seara ne retragem in hotelul in care am dormit prima noapte. Cazare la Keflavik  aproape de aeroportul de pe care o sa decolam a doua zi.. Vom innpota din nou la Icelandic Health Hotel 3*
Ziua 7 29 iulie La 14.15 avem zborul de pe Aeroportul International Keflar spre Frankfurt si apoi la f.mica distanta, dar cu aceiasi linie si de pe acelasi terminal, cel spre Bucuresti. Spre miezul noptii ajungem in capitala.
Cate ceva...Am unit intr-un circuit personalizat, cele mai importante obiective din Islanda. Am cautat si organizat cele mai bune cazari pentru bugetul pe care l-am propus acestei excursii. Am evitat cazarea in locatii cu bai comune impreuna cu alti turisti, pentru ca trebuie sa mentionez, 90% din locatiile din Islanda ofera acest tip de camere, cu share bathroom. Am rezervat camere cu 2 paturi pt a avea cat se poate de mult confort. Am impartit traseul astfel incat sa nu facem multi km pe zi si sa ne putem opri si bucura de peisaje.
Am planuit aceasta excursie ca una cu prieteni cu care poti calatori si te bucura. O  sa fim 7 zile non stop impreuna, o sa mancam impreuna (o sa mai si gatim cate ceva...cel putin eu va promit grill-uri la care sunt specialist si pt care o sa vin pregatit cu sort si boneta.. :)) o sa stamsi  in hoteluri si in apartamente si in casute intime, unde o sa fim doar noi si unde trebuie sa ne gospodarim cu ce avem...
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti.
La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Care nu sunt genul "eu vreau acolo nu acolo", care nu au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.
Hotelurile sunt este deja nominalizate, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 
Bagajul trebuie sa fie mic pt a incapea in microbuz (spatiul intr-unul de 8 + 1 este foarte limitat). Este acceptat un singur troller cu dimensiunea maxima: 60 x 40 x 28 cm, cca 18 kg  si un mic rucsac. Tineti va rugam cont de acest amanunt foarte important si dorim sa evitam orice situatie sensibila si neplacuta. Este nevoie sa intelegeti ca in situatia in care veniti cu un bagaj mai mare decat dimensiunile comunicate nu o sa avem loc in microbuz si veti fi nevoiti sa va descurcati singuri, pe cheltuiala proprie cu transportul aeroport - hotel si invers  Nu este potrivit intr-o plecare in vacanta sa plecam cu astfel de probleme...
Daca aveti intrebari adresati-le aici, este posibil sa ajute si alti participanti. Pentru a comunica cu noi asigurati-va ca aveti cont de user pe forum (nu doar inscriere pe site).

Pana in acest moment am primit 3 intentii ferme de participare de la Golden Members. Am sa postez si facebook aceasta actiune pt a anunta cat mai rapid pe toata lumea. Practic mai sunt 5 locuri disponibile. Daca unt decisi sa mergeti scrieti-mi pe Email, inca nu dau drumul acestei actiuni pe site. Biletele de avion trebuie deja cumparate, trebuie sa ne miscam repede sa nu se scumpeasca si sa gasim locuri pe aceleasi curse. Avem 3 legaturi spre Islanda si 2 inapoi si e destul de comod sa calatorim impreuna.




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #1 : Joi, 29 Septembrie 2016, 16:24 »
Si cateva filmulete cu locurile prin care urmeaza sa trecem:

Blue Lagoon:

! No longer available


Glacier Lagoon Jökulsárlón:

! No longer available


Cascada Godafoss:

! No longer available


The Great Geysir and Strokkur geysers:

! No longer available


Cascada Seljalandsfoss:

! No longer available


Cascada Skogafoss:

! No longer available


Langjökull Ice Cave

! No longer available

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #2 : Joi, 29 Septembrie 2016, 16:29 »
Super *|* *|* *|*
De vreme deja m-am ocupat eu, o sa avem vreme buna de vizitare,  ;) stii bine ca si in Norvegia ti-am spus sa nu te agiti ca o sa fie OK.Atlantic Road a fost pe ploaie cum trebuia. ;D
Cazarile excelente.
Parca vad ca o sa fie ceva de genu: oau oau, ce fain, hai sa ne oprim, oau.....,tre sa fac poza :yeah: :yeah:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #3 : Joi, 29 Septembrie 2016, 16:31 »
Incepem deci cu completarea locurile din fata: copilotul. Sa vedem ce zice fotograful ca spunea ca vrea... ::)

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #4 : Joi, 29 Septembrie 2016, 16:35 »
Cum sa lipseasca fotograful, il luam pe sus cu noi ,Embo auzi.....

Offline ave caesar

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #5 : Joi, 29 Septembrie 2016, 19:41 »
Dupa Irlanda de anul acesta, mi-as dori sa urmeze Islanda anul viitor. E o tara care m-a fascinat mereu. Asa ca imi exprim intentia de a participa.

Offline Carmen Catuna

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #6 : Joi, 29 Septembrie 2016, 19:45 »

Gigi ce stii de Jamaica, Cuba???
Daca nu se face, vreau si eu Islanda....

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #7 : Joi, 29 Septembrie 2016, 21:07 »
Carmen este in studiu. Lucrez la multe excursii in paralel, unele imi ies altele nu. Cand ma intorc din Maroc trag linie si vad ce fac in Singles Camp, urmeaza apoi Singles Travel.

Pentru Islanda, nu mai sunt locuri in acest moment. Excursia a fost initiata de cei vechi cu care am fost anul trecut in Tarile Nordice si vad ca unul cate unul mi-au transmis intentiile lor de participare. Daca se elibereaza ceva o sa anunt.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #8 : Joi, 29 Septembrie 2016, 21:13 »
Seara buna Gigi, cu cat ne taxezi pentru ca nu suntem Singles Camp Travaler?  :oops:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #9 : Joi, 29 Septembrie 2016, 21:16 »
Lista este inchisa la nivelul Ave Cesar. Toni ai ocupat al optulea loc. 

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #10 : Joi, 29 Septembrie 2016, 21:30 »
OK, ne inscriem la altele. Mai sunt si alte destinatii interesante.

Offline ave caesar

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #11 : Joi, 29 Septembrie 2016, 22:35 »
Merci, Gigi, treaba ramane batuta in cuie cu Islanda.

Offline EmBo

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 907
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #12 : Vineri, 30 Septembrie 2016, 09:58 »
Sa vedem ce zice fotograful ca spunea ca vrea... ::)
Vrea, sigur ca vrea, doar ti-a spus!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #13 : Vineri, 30 Septembrie 2016, 10:05 »
Yes!  :thumbup: Ce gasca faina se face!  *|* :dance: *|*

Offline cartex

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 152
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Islanda 23 - 29 iulie 2017
« Răspuns #14 : Vineri, 30 Septembrie 2016, 15:01 »
Dumnezeule !!!!!
Cind v-ati miscat voi atit de repede???!!!! Am ramas pe afara si nici nu s-a lansat bine??
Nu se pune la socoteala ca am fost in Tarile Nordice ? Ca parca asa ziceati pe aici ... :)
Este minunata excursia asta  si iaca asa imi vine  |o