Autor Subiect: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017  (Citit de 16734 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #45 : Vineri, 04 August 2017, 21:56 »
Am inteles, merci!

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #46 : Luni, 14 August 2017, 19:14 »
Nici o impresie pe aici?

Cred ca inca suntem cu totii coplesiti de aceasta vacanta pe care Gigi ne-a promis-o a fi “o vacanta elvetiana minunata”
Eu recunosc sincer ca am fost pregatita pentru aceasta vacanta, doar din punct de vedere al outfit-ului. Pentru ceea ce am vazut si simtit nu am fost pregatita. Doar minunata, nu as spune. Pe mine m-a surprins atat de tare, ca mi-e greu sa o descriu in cuvinte.

Ca sa rezum, a fost ca o baie intr-o mare cu valuri puternice. 
Intri in apa calduta, soarele te mangaie usor pe obraz, totul este intr-o nota familiara, Berna, Loussane, lebede care se plimba pe lacul ireal de frumos.
Usor, usor, simturile incap sa se trezeasca si sa tanjeasca dupa mai mult.. Vevey, Montreux…Am simtit ca am atins maximul de satisfactie pentru ca totul parea o poveste minunata.
Abia cand am inceput sa ma obisnuiesc, a venit primul val, usor la incaput, doar cat sa ma scoata din starea aparenta de maxima satisfactie: Chamonix- la poalele majestuosului Mont Blanc.
Vremea incepuse sa se schimbe, insa seara a fost placuta, ne-am plimbat pe stradute, am mancat la o terasa. Eu am avut un fel de emotie pe care nu o mai incercasem pana atunci, poate pentru ca telegondola care urma sa ne duca a doua zi pe Aquille de Midi, parea o perla care urca spre cer suspendata de pamant doar printr-un fir aproape invizibil. A doua zi m-am trezit devreme, usor nelinistita.  Ploase mult, insa iesise si soarele. Pana si camera de hotel, cu un aer usor cazon, incerca sa-mi spuna ca urmeaza o experienta pentru oameni puternici. Intr-un final vremea s-a dovedit a nu fi prielnica pentru urcare, insa nu am fost dezamagita. Mi-au placut foarte mult momentele de tacere a mintii si deconectare totala din Loussane, Vevey, Montreux….
Pentru mine Aquille de Midi ar fi fost o adevarata explozie nucleara in termeni de senzatii, asa ca, poate spre surprinderea tuturor, am facut afirmatia ca: a fost mai bine ca nu am urcat, insa doresc sa revin si sa incerc si aceasta experienta. Asa am scapat cu bine dupa primul val. A urmat drumul si o plimbare prin ploaie in micuta asezare Taesch- un loc fascinant.
Cand parea ca marea se mai linistise, ca totul intra in familiar, a venit urmatorul val: Matterhorn-ul.
Bineinteles ca eu tot nu eram pregatita, asa ca valul asta m-a dat pe spate, sau ca sa folosesc o alta expresie, valul asta mi-a taiat respiratia. Un peisaj in alb la 3.100 m. In acel moment, parea o prostie sa intru in magazinul de suveniruri in Gornergrat, insa acum gandindu-ma in urma, faptul ca am cumparat pentru cei apropiati busole, avea legatura cu faptul ca eu o pierdusem pe a mea… Matterhorn-ul era jumatate acoperit de nori, eu eram cu totul in nori si cu toate cele 5 busole- souvenir, tot nu reuseam sa ma regasesc. Am coborat in Zermatt, un alt val, o alta surpriza…
A urmat in aceiasi zi Stresa, pe malul lacului Maggiore. De succesiunea locurilor mi-am dat seama doar din fotografii, caci a urmat un alt val, o plimbare desculta pe malul lacului urmata de o plimbare pe langa cele mai luxoase vile si hoteluri. Am fost un grup mai mic si reusisem sa vedem o parte din statiune, insa cealalta parte nu am mai fi acoperit-o la pas, asa ca Gigi ne-a plimbat putin cu masina pe acolo. Am apreciat efortul de a conduce in plus si de a ne astepta cu motorul pornit in strada, pentru ca noi sa putem vedea cat mai multe din aceasta superba statiune. Deja se inserase, ne-am intalnit cu celalalt grup si am pornit spre hotel.
Grand Hotel Palace, o mare surpriza: lux, rafinament, eleganta. Totul parea o prelungire a elegantei hotelurilor de pe malul lacului Maggiore. Am urcat in camera si valul m-a izbit din nou: camera si baia m-au dus cu gandul la un hotel din Roma de pe Via Venetto. Aici, spre deosebire de hotelul din Roma, unde totul era in limitele a ceea ce te astepti, mi-am scos bacancii, singura marturie a faptului ca veneam de la 3.100 m si am pasit cu grija in baia impresionant de mare si frumoasa, unde am lasat cateva fire de nisip, caci doar cu cateva ore in urma ma plimbasem desculta in apa lacului Maggiore. Cu toate ca eram obosita, am facut dus, am imbracat o bluza de matase, mi-am pus pantofii eleganti si am coborat. Efortul mi-a fost rasplatit cu un vin de calitate savurat in sunetele muzicii unui pian. Era un adolescent care canta atat de frumos Sonata Lunii... Ce as fi putut sa-mi doresc mai mult? Cred ca si celelalte fete au avut un moment de nostalgie, nu umai eu. Seara am incheiat-o intr-o nota vesela pe tarasa hotelului, in compania  catorva fete din grup.
A doua zi trairile incepusera sa se mai aseze, sa intre intr-o nota familiara. A urmat un drum cu masina intr-un peisaj montan superb. Dupa St Moritz, si Liechtenstein a urmat un alt val: St. Gallen, orasul ferestrelor oriel si Catedrala: patrimoniu cultural mondial, triumful ultimei perioade de expresie a stilului baroc. Interiorul iti taie respiratia la propriu.
A urmat o plimbare pe malul lacului Konstanz.  Norii se mai risipisera, nimic nu parea sa prevesteasca, nici macar intuitiv, ceea ce urma sa vina, un final apoteotic, o explozie de emotie: cascada Rinului, una dintre cele mai spectaculoase frumuseti ale naturii, iar spectacolul grandios al apei care se sparge de stanci si se pulverizeaza in sus se desfasura chiar in fata ochilor mei. Aveam senzatia ca ceea ce vad nu poate fi adevarat. Zbaterea apei, care parea ca incearca sa ma convinga de imensa forta a naturii, a avut asupra mea un efect care transcede realitatii perceptibile si care m-a pus in contact cu cele mai profunde trairi.
A fost o vacanta greu de descries in cuvinte cu un final apoteotic, exponential a tot ceea m-am asteptat.

Multumesc Samiza si Gigi, pentru mine aceasta vacanta a fost un privilegiu!

Multumesc si colegilor, ati fost tovarasi de calatorie de nepretuit!

PS: eu nu prea am fotografii reusite, insa daca sunt colegi care au reusit sa surprinda cateva imagini frumoase, ii rog sa posteze alaturi de cateva impresii. Ceea ce am scris a fost povestea mea, spusa doar prin prisma propriilor emotiilor.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #47 : Luni, 14 August 2017, 19:50 »
Mihaela, aproape ca m-a izbit si pe mine fiecare val al emotiei tale, citind impresiile tale.  :bow:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline LUK

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #48 : Marți, 15 August 2017, 12:29 »
   A fost o excursie de colectie.Multumim Gigi!   

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #49 : Luni, 21 August 2017, 20:42 »
Mihaela esti o fata entuziasta, la tine se vede atat de bine bucuria de a admira, de a trai clipa de frumusete! Ai profilul ideal motivational pentru orice organizator - insotitor!  :) Ma bucur sa am persoane ca tine in grupuri!

Sunt multe de povestit despre aceasta excursie, dar sunt dupa 17 zile de drum, de condus, de ghidat, de griji, sunt stiu, neobisnuit pentru mine, dar recunosc...un pic obosit. Nu prea am timp sa raman in starea asta, trebuie sa ma refac repede, peste doua zile plec din nou. Asa ca nu o sa zabovesc prea mult aici...

Mi-am dorit mult sa-mi petrec ziua in aceasta excursie, a fost una dintre preferatele mele... Spun a fost, pentru ca nu o sa mai reiau prea curand acest itinerar. Anul viitor cu siguranta nu si foarte probabil ca nici in 2019. Vreau ca atunci sa organizez, in vara, doua tematice interesante, pentru grupuri de 9 persoane. Mi-am dorit mult sa fiu de 8 august sus la Aquille de Midi, la peste 4.000 m. Nu a fost sa fie...aproape toate zilele de excursie au fost frumoase, cu exceptia celei in care trebuia sa ajungem sus...Asta e...probabil ca cineva de sus mi-a atras atentia intr-un fel... :-[ ::) :)

Acum cateva lucruri despre excursiile de 8 + 1 persoane, vreau si tin sa se inteleaga cateva aspecte despre acest tip de actiune, imi doresc ca lumea sa inteleaga despre ce este vorba si sa analizeze inainte de a se inscrie, daca este potrivita sau nu pentru o astfel de iesire.

Exista circuite a caror obiective sunt dense si asta implica o mobilitate si flexibilitate marita a grupului. Am considerat ca Islanda, Norvegia, Elvetia, Bavaria, Tirol, Azore etc nu pot fi organizate in alt fel decat in grupuri foarte mici, care sa permita acea mobilitate si flexibilitate de care am amintit. In acest tip de excursie eu sunt organizator, insotitor de grup, sofer si uneori chiar ghid. Asta implica pregatire logistica, de ghidaj, de traseu si nu in utimul rand fizica. Conduc de multe ori de dimineata de la 9.00 pana seara la 20.00. Cu pauze in care indrum pietonal grupul, facand si cate 10 km pe zi. Este pentru cine intelege, un efort maxim. Iar pentru cine ma cunoaste, singurul lucru care ma motiveaza sa fac asa ceva este perceptia interesului grupului de a vedea, de a calatori, bucuria de a-i vedea pe toti multumiti, fericiti.

Cu cat vad lumea mai interesata, dornica sa vada mai multe lucruri, ma simt mai motivat sa trag de mine, sa ofer cat mai mult....Programul se imbogateste, ma abat din drum pentru a oferi obiective noi...De unde energie pentru asta? Pai din reactiile voastre, simt bucuria si multumirea si ma incarc...

Cand in schimb insa vad ca sunt intrebat "maine cat avem de facut, iar asa mult ca azi?", sau "iar ne mutam?" sau "la 9.00 plecarea? asa de dimineata?", "cat mai avem pana acolo?", cand vezi ca ajungi intr-un loc exceptional si o parte din cei cu care calatoresti in loc sa se bucure, sa admire, sa se plimbe cativa pasi sa poata admira panoramic totul, prefera sa ramana in microbuz sau sa intre intr-un magazin...arschhh...nu-mi vine sa fac nimic in plus...programul si atat! Cu parere de rau pentru ceilalti care cunoscandu-mi placerea de a oferi mai mult, au venit sa vada tot ce poate include o zi de calatorie.

Da, stiu, gandesc unii, am platit si este treaba mea ce fac. Dar asa cum am explicat si asta vreau sa se inteleaga, efortul meu la un grup de 8 persoane nu este luat in calcul. Este acoperit doar de placerea de a oferi. Nu apare la "servicii incluse". Si este pacat pentru ceilalti sa nu vada atat cat si-ar fi dorit...

Inchid aici, e tarziu, vreau sa scriu cateva lucruri si la excursie Bavaria - Tirol... Apoi ma retrag la somn...






Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #50 : Luni, 21 August 2017, 21:18 »
Gigi, cand glumeam cu totii in drum spre aeroport spunandu-ti ca noi nu vrem sa ne intoarcem acasa, ca inchiriem un microbuz si ca ne tinem dupa tine in Germania, era de fapt modul nostru copilaros prin care ne exprimam bucuria si recunostiinta pentru aceasta minunata vacanta.

Cred ca sunt in asentimentul colegilor cand spun ca reusesti sa creionezi , cu o mana invizibila pentru noi, o silueta aproape imposibil de surprins in imagini: Oda bucuriei din Simfonia a-9-a a lui Beethowen. Iti multumim!!!

Offline MVM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #51 : Marți, 22 August 2017, 08:20 »
Eu sint convins ca orice alta excursie as mai face, nu o va egala pe aceasta! Totdeauna va fi o comparatie! Si totul se datoreaza lui Gigi caruia-i multumesc si aici, asa cum am facut-o si personal! Si ca o gluma, cred ca incep sa joc la LOTO, ca poate reusesc sa ma mut in Elvetia!

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #52 : Marți, 22 August 2017, 20:18 »
Gigi, am primit fotografiile, sunt absolut spectaculoase.

Abia acum inteleg de ce colegii nu au postat fotografii.
Cine poate sa concureze cu ceea ce reusesti sa surprinzi in imagini?
Aproape toata vacanta a fost scaldata in soare, iar noi am fost niste rasfatati! Nu am exagetrat cu nimic cand am spus ca resusesti sa creionezi pentru noi Oda bucuriei, iar imaginile pe care le-am primit, o demonstreaza.

Multumesc inca o data pentru tot!

PS: Poate reusesti sa postezi cateva imagini si aici pe forum pentru cei interesati sa vada aceasta vacanta prin ochii tai.




Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #53 : Miercuri, 23 August 2017, 22:44 »
Am primit si eu fotografiile. Foarte frumoase, ca de obicei. Multumesc Gigi.
Am incercat sa postez cateva fotografii aici dar ceva nu imi functioneaza bine.
Am sa pun un link catre un dosar, cu o mica selectie, in Google Photo...

https://goo.gl/photos/o1e4TfvAt7GaXHeT8

Sper sa fie cat de cat edificator in ce locuri spectaculoase am fost.

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #54 : Miercuri, 23 August 2017, 23:25 »
Felicitari Rentzi, ti-au iesit niste imagini panoramice absolut spectaculoase!
Ma bucur ca am fost colegi in aceasta vacanta de vis, ai fost inca o data un tovaras de calatorie nepretuit si-ti multumesc! :)

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Elvetia, cu tot ce are mai frumos. Circuit 5 - 12 august 2017
« Răspuns #55 : Miercuri, 23 August 2017, 23:48 »
Multumesc Mihaela.
Modul in care ai descris tu excursia a fost extraordinar. Am retrait fiecare moment la intensitate maxima....
 :thumbup: