Autor Subiect: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017  (Citit de 18515 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« : Miercuri, 05 Octombrie 2016, 09:16 »
Nu mai sunt locuri.

Tarif: 450 EUR
Discount Golden Member: 20 EUR
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/schispafun-la-kopaonik-serbia-31-ianuarie-5-februarie-2017/
Plecare: 31 ianuarie 2017
Sosire : 5 februarie 2017
Cazare: Foka SPA Apartments 4* Kapaonik Serbia
Servicii incluse:
• transport cu microbuz  pana la destinatie (plecari din Sibiu si Bucuresti)
• transfer zilnic in grup la partie
• cazare 5 nopti in apartament 4* (cate 2 pers/apartament)
• 5 mic dejun
• 5 cine
• acces la centru SPA
• insotitor de grup Singles Camp pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• excursii zonale optionale
• ski pass
• Singles Camp Traveler tax = 8 EUR (pentru cei care nu sunt Singles Camp Member - vezi explicatiile: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2342.0.html)
Grup: 18 + 1
Precizari. Este o actiune care se adreseaza iubitorilor de sporturi de iarna si in special de schi. Intreg programul este gandit pt profilul activ - comunicativ, care-si doreste sa se bucure de zapada dar si sa socializeze, sa se distreze, sa cunoasca persoane noi.
Transport Cu o zi inainte, deci pe 30 ianuarie, ora 15.00, microbuzul are sa plece din Sibiu si va imbarca pe toti inscrisii din zona. Se va innopta la Bucuresti (intra in tarif), iar dimineata intreg grupul, va urma traseul: trecem granita pe la Turnu-Sverin, mergem E771 pana la Zajecar, urmarim E761 pana la Paracin, autostrada si iarasi E761 pana la Krusevac, Aleksandrovac-Brus-Brzece-Kopaonik, drum foarte bun (cu mici exceptii) si circulatie de intensitate scazuta. Sunt 585 km pana acolo cca 10 ore de mers cu masina....
Microbuzul de 19 locuri o sa aiba o remorca dublu ax, a carei lungime si volum va permite sa aveti la Kopaonik echipamentul de care aveti nevoie la schi. Daca aveti schiuri, clapari, este pacat sa inchiriati acolo. Noi am organizat totul in asa fel incat sa va asiguram suficient spatiu pentru ca toata lumea sa-si poata transporta echipament complet.
Insotitorul de grup, va va propune zilnic, dupa schi, excursii zonale, o sa puteti astfel imbina schiul cu relaxarea la SPA si vizitarea unor locuri noi pentru voi...Tariful excursiilor optionale il reprezinta partea ce revine fiecarui participant din motorina consumata...deci mai nimic.  :)
Despre destinatie
Anul trecut cand am propus aceasta destinatie lumea a fost un pic neincrezatoare in ceea ce poate oferi o statiune in Serbia. Majoritatea impatimita de schi prefera Austria, Sud Tirol, Slovacia...Dar pentru ca v-am obisnuit cu lucruri mai...neobisnuite, v-am propus atunci altceva. Si s-a dovedit o alegere f.buna, grupul care a fost in 2016 a sosit f.incantat de ce a gasit acolo, de partii, de ospitalitate, de mancare si nu in ultimul rand de preturi. Cam asta si am avut in vedere cand am ales Kaponik, sa fie mai apropiat de noi si mai ieftin...Am mentinut destinatia si pentru 2017, asa ca cine isi doreste o excursie in grup la schi are ocazia sa participe.
Kopaonik un munte de o mare frumusete, îsi datoreaza numele – care se traduce ca ‘locul de prospectiune’ – imensei bogatii de minerale prinse în interiorul sau. Oamenii au exploatat de aici cu mult grija fier, plumb si zinc, iar activitatea vulcanica si rezervele de metale rare si minerale au transformat zona într-una miniera timp de secole. Alta porecla populara care scoate în evidenta acest masiv este cea de  “Muntele Soarelui”, datorita cerului clar si limpede ce se mentine în medie 200 de zile pe an.
Zona schiabila Kopaonik
Kopaonik este cel mai mare munte din Serbia, cu mai mult de 80 km lungime si ajungând la o circumferinta de pâna la 40 km în mijloc. Cel mai înalt vârf este Suvo Rudiste (numit, de asemenea, Vârful lui Pancic), situat la 2016 m deasupra marii, gazduind si Mausoleul lui Pancic, alte vârfuri ajungând 1134 m (Karaman) si 1834 m- vârful Gobelja. Durata si calitatea zapezii precum si traseele ideale pentru schi au condus la atragerea unui numar tot mai mare de vizitatori.
Kopaonik a fost declarat Parc National în 1981 si se întinde pe aproximativ 12.000 de hectare. Vasta regiune muntoasa înalta si relativ plana, la o altitudine de aproximativ 1,700 de metri sta la baza acestui parc national. Acest platou central din Kopaonik este, de asemenea, numit Suvo Rudiste. Este înconjurat de culmi muntoase. La nord si nord-vest sau se întinde Banjski Kopaonik, sub care se afla bine-cunoscutul spa Josanicka Banja cu izvoarele sale puternice, ale caror ape ajung la temperatura de 88 de grade Celsius. Direct sub platoul Suvo Rudiste începe atractiva si pitoreasca vale a râului Samokovska, caracterizat prin scurgerea sa rapida, abrupta, cu numeroase repezisuri, cascade si chei.
Întregul parc este caracterizat prin frumusetea sa naturala extraordinara: vaste întinderi de pasune, paduri pitoresti compuse dintr-o mare varietate a speciilor de arbori, poieni scaldate în soare si defileuri adânci. Flora din Kopaonik este caracterizata de un numar mare de specii de plante autohtone (fag balcanic, brad, molid, tisa, mai multe tipuri de artar, pin si stejar). Fauna este, de asemenea, diversa, dar concentratia variaza, în functie de calitatea habitatului.
Kopaonik este bine conectat la principalele rute de transport din Serbia. Partea centrala (incluzând centrul turistic si pârtiile de schi) este legata de Autostrada Ibar printr- un drum modern. Cel mai apropiat aeroport este cel din orasul Nis.
Indiferent de ce preferinte alimentare aveti, odata ajunsi acolo trebuie sa încercati specialitatea locala din Kopaonik, ‘cotlete’ preparate cu urzici, praz tocat, usturoi, oua, si orez – toate amestecate între ele, aranjate într-o forma de cotlet si prajite în ulei. De asemenea, un alt preparat local ce merita încercat sunt delicioasele conserve din afine, pe care le puteti gasi în satele din apropiere.
O locatie de ski de top
Centrul de schi dezvoltat în Kopaonik este cel mai mare centru de acest fel din Serbia si una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Europa. Terenurile pe care se întinde centrul de ski de top cuprind mai mult de 55 de km de pârtii de schi alpin si 12 km de ski nordic, oferind o experienta deosebita pentru toate categoriile de schiori, de la începatori pâna la cei cu experienta. Trei pârtii sunt în conformitate cu standardele FIS pentru slalom, slalom urias, super slalom si coborâre. Centrul de schi dispune si de un parc de snow-board bine amenajat, în timp ce ski-safari, un tip special de schi, poate fi practicat pe una din pistele amenajate special pentru cautatorii de aventura. În plus fata de extensiile sistemului de fabricare a zapezii artificiale, 90% din zona de schi este acoperita cu acest tip de zapada, facând astfel schiatul posibil chiar si în cazul unor conditii meteorologice schimbatoare. Acest sistem acopera urmatoarele pârtii: Karaman A si B, Pancitev Vrh, Duboka 1 si 2, Suncana Dolina, Malo Jezero, Krst, Krcmar, Knezevske Bare, Mali Karaman, Marine Vode, Karaman precum si pârtiile de schi învecinate, precum Gobelja.
Ce puteti face în Kopaonik
Kopaonik este foarte popular în rândul tinerilor pentru posibilitatile de divertisment si distractie pe care le ofera. Pentru cei care fac primii pasi pe pârtia de schi, statiunea asigura si o scoala de schi. Ca remarca, cei de anul trecut mi-au povestit ca este locul ideal pentru un incepator.
Kopaonik are si o activitate aprčs ski intensa, re si viata de noapte, aveti unde sa va petreceti serile dupa schi....
Date despre statiunea de schi Kopaonik
Altitudinea statiunii de schi: 1770 m
Cel mai înalt vârf: 2017 m (vârful Pancic)
Lungimea pistelor de schi alpin: 55 km
Lungimea pistelor pentru schi nordic: 12 km
Parc de snowboard: panta de 450 m
Pârtii albastre (usoare): 21
Pârtii rosii (medii): 9
Pârtii negre (dificile): 6
Numarul de tele-schiuri: 24, cu lifturi  de schi pentru copii (11 telescaune, 13 opritoare)
Capacitate totala: 32.000 schiori / ora
Max. diferenta de altitudine: 512 m
Cea mai lunga pârtie de ski: 3,50 km
Numarul de puncte in conformitate cu standardele FIS: 3
Schi Night Run: Small Lake – 450 m
Instalatiile sunt cu telescaune (skilift) de 6,4, 3 locuri, iar skipass-ul se cumpara de la baza partiilor. Pretul unui skipass variaza in functie de numarul de instalatii care functioneaza, de numarul de zile pe care il cumparati, astfel pentru copii 11-14 euro/zi, iar pentru adulti 13-20 euro/zi. Nu se folosesc decat dinari (1euro=120 dinari). In statiune sunt case de schimb, magazine un mimimarket (IDEA), cu preturi ca la noi.
Statiunea turistica Kopaonik include hoteluri, case de odihna, tele-schiuri, pârtii de schi excelente si multe alte facilitati turistice.
In jurul sau, sunt mai multe obiective turistice de vizitat:
Orasul diavolului: 80 km – un loc natural unic, format prin eroziune, care reuneste 202 stânci înalte de 2-15 m, ce par a fi figuri umane purtând palarii. Împrejurimile gazduiesc ruine, o biserica si un cimitir, care amplifica atmosfera stranie a locului.
Cetatea Koznik: 30 km – asezamânt pitoresc si unul din locurile preferate ale Printului Lazar, castelul a fost mentionat la începutul secolului XV. Ducesa Milica, sotia printului Laz?r, a petrecut un timp la Koznik.
Lukovska Bania: 80 km – una din cele mai renumite zone cu ape termale din Serbia, cu 37 izvoare de apa mineral la o temperatura variind intre 35 – 69,5 grade C, inclusiv in timpul iernii.
Muzeul Vinului Zupa: 80 km – un muzeu oenologic în renumita regiune viticola Zupa, cu o traditie a cultivarii vitei de vie de peste 3000 de ani. Muzeul colecteaza si expune obiecte si documente ilustrative pentru istoria dezvoltarii viticulturii si a producerii vinului în întreaga Serbie.
Vrnjacka Banja: 70 km – Aici se afla singurul izvor cu apa calda din lume care masoara o temperatura identica cu cea a corpului uman (36, 5 grade C). Tot aici sunt cladiri medievale marturie a începuturilor civilizatiei europene.
Manastirea Studenica 80 km – Una din cele mai mari si mai bogate manastiri ortodoxe sârbesti, centru politic, cultural si spiritual al Serbiei medievale, a fost ctitorita în 1190 de Stefan Nemanja, întemeietorul statului medieval sârb, si ale carui oseminte sunt depuse aici.
Novi Pazar: 60 km – este un oras multietnic, centrul economic si cultural al regiunii Sandzak, vechi nume turcesc pentru Serbia. La 8 km se întinde orasul medieval Stari Ras (Vechiu Ras), capitala statului medieval sârb Raska si cel mai important oras pentru o perioada de timp. Aici sunt monumente medievale impresionante: cetati, biserici si manastiri.





















Cateva ceva despre locatia in care veti fi cazati, informatia este mai mult pentru cei care nu au fost anul trecut... :)

Celor care nu ati fost anul trecut, va prezint mai jos locatia in care se va sta. Astazi, dupa ce se vor face si celelalte formalitati, o sa anunt si pe site si in mesajul principal al topicului, schimbarea.

Este situat în Brzece, are o piscina interioara, un centru spa si un centru de wellness, cazare în sistem self-catering, cu acces gratuit la internet WiFi. Centrul de schi Kopaonik, precum si Parcul Na?ional Kopaonik se afla 16 km.

Toate apartamentele de la Apartments Foka Spa au zona de relaxare cu TV ?i balcon. Unele apartamente sunt prev?zute cu ?emineu. Baia are cad? sau dus, articole de toaleta gratuite si uscator de par.

Fiecare apartament include o bucatarie utilata complet, cu ustensile de bucatarie, cuptor si frigider. În plus, proprietatea asigura un restaurant si un lounge comun.

De asemenea, proprietatea are un centru de fitness si un depozit pentru echipamentele de schi. Proprietatea ofera parcare gratuita.




















































Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Schi&spa&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #1 : Miercuri, 05 Octombrie 2016, 10:45 »
Cat e avansul si pana cand ??

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi&spa&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #2 : Miercuri, 05 Octombrie 2016, 11:04 »
Maine lansez excursia, atunci am sa completez ultimele detalii.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #3 : Joi, 06 Octombrie 2016, 07:42 »
Rezervarile sunt deschise!

Offline florin69

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #4 : Duminică, 09 Octombrie 2016, 12:10 »
 Dupa atata inot si plaja pe guleta, e binevenita o schimbare de genul asta. Gigi, tin" te bine ca m-apuc si de ski!  :D Mai ales ca am primit un feedback pozitiv de la Florin M. si mi-a promis ca ma si invata sa schiez. Asa ca mai mult ca sigur ma bag si eu la aceasta actiune......

Offline marianaconstantinescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #5 : Joi, 20 Octombrie 2016, 01:00 »
Mi-ar place sa merg dar nu stiu sa schiez. Credeti ca as putea sa invat acolo de la zero?

Offline florin69

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #6 : Joi, 20 Octombrie 2016, 18:17 »
Mariana, si eu sunt in aceiasi situatie. Ma bazez pe Florin M. , care mi-a spus ca vine in aceasta excursie si e dispus sa ma invete. Dupa cum l-am cunoscut eu, e un tip de treaba si nu cred ca ar avea ceva impotriva sa te invete si pe tine , odata cu mine. Si daca  cumva Florin nu  vine, gasim noi o solutie. In SC totdeauna sunt solutii. Fiind deja doi nepriceputi ( si poate cine stie....!!!! , or mai fi si altii   :bow:), poate , pana la urma angajam si un monitor, pentru o zi - doua. Asta in ultima instanta. Oricum , am inteles de la Florin, care a mai facut excursia asta, ca preturile sunt f. modice la toate produsele, nu are cum sa fie scump tocmai la monitorul de ski. Asa ca........   :thumbup:

Offline marianaconstantinescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 22 Octombrie 2016, 18:54 »
Multumesc de incurajare! :thumbup:

Offline cata asi

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 22 Octombrie 2016, 20:57 »
  Buna seara ! As vrea si eu sa merg ,dar nu stiu sa skiez. Cred totusi ca as putea incerca cu monitor.

Offline danvrabie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #9 : Duminică, 23 Octombrie 2016, 11:45 »
Pt cei care nu stiu sa schieze va ajutam cu placere.
Totusi este bine daca va fi zapada in tara sa dati o fuga la munte si sa luati un monitor in Romania. Din cate stiu eu la noi monitorul este intre 50 si 75 de ron, va va ajuta.
La kopaonik nu stiu cat costa, dar am fost la Bansko in Bulgaria si acolo era 40eur pe zi in grup sau 100eur doar pt tine.

Offline cris_gl

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #10 : Luni, 24 Octombrie 2016, 10:32 »
cata asi si marianaconstantinescu , astazi am achitat avansul si declar ca nu stiu sa schiez . Dar ma alaturi voua si facem grupa  " bebe" , copii mici si neajutorati . Impreuna platim un monitor de ski si ii ajungem din urma pe ceilalti .........in citiva ani bineinteles.
   

Offline cata asi

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #11 : Luni, 24 Octombrie 2016, 15:43 »
Bun? Ziua ! Luna aceasta îmi schimb numele .Crede?i ca va fi vreo problema dac? factura va fi pe un nume iar cartea de identitate pe alt nume ?As vrea sa pl?tesc mâine avansul  ?i ma tem sa nu creez încurc?turi.

Offline florin69

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #12 : Miercuri, 26 Octombrie 2016, 12:44 »
Cred ca cel mai bine e s-o contactezi pe Samiza......

Offline Ancutza

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #13 : Miercuri, 26 Octombrie 2016, 16:52 »
Am si eu o intrebare. In spatiul de bagaje al microbuzului este loc pentru echipamentul de ski?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Schi&SPA&fun la Kopaonik, in Serbia 31 ianuarie - 5 februarie 2017
« Răspuns #14 : Miercuri, 26 Octombrie 2016, 17:33 »
Da, anul trecut a incaput totul perfect, asa mi-au spus cei care au fost...Nu ai fost si tu, sau am imbatranit si nu mai tin mine?  ::) :)