Autor Subiect: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017  (Citit de 14542 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #30 : Duminică, 18 Iunie 2017, 13:03 »
Ne-am continuat drumul, pe unul dintre cele mai frumoase pe care stiu sa le fi vazut undeva...Priviti la locurile prin care am trecut in acea zi:































Traversand locuri de vis, am ajuns la Mosteiros si pentru ca ploua si ne era foame, am intrat intr-un mic local. In care am mancat o friptura de ton senzational de buna...





Apoi ne-am intors la stancile de la piscinele naturale, pe care le vazusem, dar pe ploaie. Acum stropii s-au oprit, asa ca ne-am putut bucura de privelistea fantastica de acolo:





Panorama din alt punct, un mirador aflat la cativa kilometri de Mosteiros, in drumul spre Sete Citades:





O curioasa:



Am ajuns la Sete Citades, cele doua lacuri gemene. Unul verde si unul albastru. Era insa ceata si de pe Vista de Rei nu am putut vedea mare lucru. Dar ne-am bucurat de privelistea de pe lac si apoi noroc maxim la intoarcere, am vazut din alt punct de panorama ansamblul celor doua lacuri.

























In drum spre hotel am mai oprit la o panorama, cea asupra orasului si in special a aeroportului, nimic insa spectaculos...Asa ca trec peste...Urmand sa va povestesc despre ziua urmatoare...



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #31 : Duminică, 18 Iunie 2017, 15:26 »
Urmatoarea zi era free...Adica fiecare urma sa-si aleaga ce doreste sa faca. Plimbare, inot cu delfinii, relaxare la piscina, plaja...Aproape toti au ales sa faca acelasi lucru: sa mergem impreuna, sa vedem Ponta Delgada. Asa ca haide la plimbare!

Era sarbatoare, o fanfara se pregatea sa plece spre primarie, acolo unde urma o festivitate. Ne-am luat si noi dupa ei:











Remarcabil respectul fata de drapel, imn, un moment de pretuire, dar fara pretiozitatea si festivismul cu care suntem noi obisnuiti.

Am plecat mai departe. Orasul, care adaposteste aproape jumatate din populatia celor 9 insule este in deplina armonie cu natura. Arhitectura baroca, totul zugravit in alb cu ancadramente gri, spatiile verzi, micile gradini din fata caselor, toate astea sunt perfect in echilibru cu ceea ce este in jurul orasului. Verdele este intuit, il simti din strada...Stii ca este acolo, la granita dintre om si natura...Minunat loc! Absolut superb!











Si pentru ca nu toti au fost in prima zi in piata cu mine, m-am gandit sa mai trecem odata pe acolo:






Boca negra, pestele meu favorit. Are o textura asemanatoare cu bibanul de apa dulce, dar nu are decat cateva oase. Si este atat de bun!






O leguma cultivata pe insula, despre care pana in Azore nu am stiut ca exista. Se numeste inhame. Are un gust usor dulce si seamana ca textura cu cartoful, dar este mai moale.




Cherimoya, rodul unui copac vesnic verde  sunt considerate a fi mere in forma de inima. Textura exterioara nu poate fi consumata deoarece are un gust neplacut. Pentru a putea fi consumat, fructul trebuie sa fie moale, iar coaja ar trebui sa aiba o culoare verde inchis spre maro. Adica asa cum sunt cele din fotografie.


Fenicul - o leguma mult folosita de portughezi


Caiotas este un gen de dovlecel.


Omul acesta din fotografie este cel mai bun exemplu pentru cum ceva simplu se poate face temeinic si atent. Are un stand in piata unde prepara sandviciuri si sucuri de fructe. Cu atata atentie insa, totul este decorat, aranjat si servit cu mare arta. Are niste covorase asezate pe o margine betonata, niste masute improvizate din lazi. Totul este superigienic si ingrijit, am vazut cum multa lume buna merge sa serveasca un fel de mic dejun la el. Are facebook, tripadviser, el este imbracat imepcabil, de la incaltamintea New Balance, pana la tricoul de calitate.



Dupa o plimbare in care am strabatut aproape tot orasul pe jos, am ajuns la Faja Baixo, un fel de suburbie, pentru a vedea o plantatie de ananas.In care am inteles cat de costisitor, cu cata munca si efort de obtine fructul. Dupa 2 an de la plantarea primului lastar.









La intoarcere am urcat la o panorama pe care o stiam de anii trecuti:















Apoi la masa!


Sardine, cel mai consumat peste, dupa cod.


File de rechin. Apele Atlanticului sunt pline de rechini in acea zona, doar ca nu s-a intamplat niciodata sa atace vreun om. Explicatia am gasit-o la un biolog marin cu care am traversat din Terceira pe Pico. Este vorba de confuzia pe care o fac rechinii din zonele in care se hrabesc cu foci, intre mancarea lor favorita si un om aflat in inot. In Azore nu exista foci, deci rechinii nu au acest gen de tinta. Se pot face scufundari cu aceste temute vietuitoare, fara nici cel mai mic risc. Am vazut cateva filmulete pe fb lui Joao, in care inota impreuna cu acestia...




Poarta cu Trei Arce, simbolul orasului Ponta Delgada



Primaria orasului Ponta Delgada

Ne-am oprit la hotelul in care am fost cazati timp de 4 nopti:





Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #32 : Duminică, 18 Iunie 2017, 15:38 »
Cu Guntz si MAC am continuat plimbarea cu doua locuri pe care mi-am dorit de mai mult timp sa le vad in Ponta Delgada:

Gradinile Presedentiei:

































Gradina botanica:










Copacul acesta se numeste Mickey Mouse, face niste flori de o forma foarte interesanta...







Seara am iesit toti la o terasa de pe malul oceanului unde un band brazilian canta minunat. Solista era insarcinata, asta insa nu o impiedica sa scoata niste acute fantastice, sa danseze, sa se joace cu vocea...



In drumul spre hotel:




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #33 : Duminică, 18 Iunie 2017, 17:23 »
A venit si ultima zi pe insula Sao Miguel. Urma sa ne mutam pe alta insula, Terceira, s-o  exploram si pe aceasta. Pana la zbor erau ceva ore bune si asa cum planuisem de seara, dimineata eram in port, pentru a pleca la...pescuit oceanic! Un suedez simpatic ne atrasese cu oferta lui, cu 300 EUR, 8 persoane/4 ore de pescuit + prepararea pestelui prins intr-un local de pe faleza.






Gazda noastra, un suedez naturalizat in Azore...

Imbarcarea pe Cachalot, si gata! - plini de speranta catre locul de pescuit. In 30 minute eram undeva in largul aeroportului si Mike, matelotul, ne inmana betele. Momeala...fructe de mare, calamari si creveti. Adancimea cca 20 de metri. Pe sonar suedezul vazuse bancul asa ca, gandeam eu, succesul o sa fie sigur. Aveam experienta din Croatia, cu Rino, unde in 2 ore prindeam 20 de dorade...Uitasem un singur lucru: aici nu sunt atat de multi pesti ca pe coasta Adriatica. Acolo exista multe plante, fundul marii este stancos, permite formarea unei flore si faune diversificate si bogate, asa ca pestii au din ce alege. Aici, in largul insulelor, oceanul ajunge la 4.000 de m adancime, deci nici urma de plante...Hrana putina se afla doar spre tarm, acolo unde de fapt se si pescuieste. Intr-un final s-au strans de o masa buna de peste, dar oricum departe de ce am visat eu...Plus ca balanga-balanga a barcii a facut ceva rau prin grup...Miscarea aceea lina, dintr-o parte in alta, leganatul valurilor, pentru cineva neobisnuit cu asta, nu aduce nimic bun...


Mike



Plecam din port




Peisaje fantastice


Primul peste. Prea mic pentru a fi tinut.


Acesta da! A fost prada Doinei, ea s-a luptat cu el sa-l scoata din apa!



Plecam spre tarm. Mai intai insa un mic tur...

Asa ca pentru unii a fost o experienta excelenta, pentru altii un...vis urat. Acestia din urma abia au asteptat sa se termine cele 4 ore si sa ne intoarcem la mal...Mi-a parut tare rau pentru ei, mai ales ca am vazut ca au prins si un pic de fobie de mers pe mare...

Cei norocosi au mancat pestele prins, au fost foarte incantati sa se bucure de prada lor...Pregatita excelent la restaurant, cu cartofi, manioc si sos de usturoi...





Parasim insula, Doina ia ultimele imagini, din avion:





Si ajungem deasupra Terceirei:



Cu bagajele urcate am luat-o spre Angra, aflata la 20 km de aeroportul din Laes. Dar am cotit sa vedem o prima panorama: Serra do Cumme:















La hotel. Unul exceptional de 5*:





Portul, vazut din balcon:



Monte Brasil, vazut in noapte:



Balconul nostru:




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #34 : Duminică, 18 Iunie 2017, 18:14 »
Dupa o zi cu leganat pe valuri, plimbare si apoi zbor spre alta insula, o binemeritata noapte...Petrecuta pe malul oceanului, intr-un hotel modern, cu sea-view...Iar dimineata gata de pornit a cunoaste si Terceira. Eu am fost mai matinal, trebuia pregatita ziua urmatoare, cea de traversare a oceanului, intre insula Terceira si Pico. Asa ca am luat-o usor spre port:







Hotelul in care am stat 4 nopti, la Angra do Heroisimo


Monte Brasil si iesirea din port spre ocean











Am revenit repede la hotel, dupa ce partenerii nostri m-au asigurat ca totul este pregatit pentru urmatoarea zi, ca va fi o zi buna de navigatie...

Prima oprire la Exofre, un loc in care activitatea vulcanica este la suprafata...



















Algar do Carvao. Coborand in grota, ai ocazia sa vezi cum arata un crater vulcanic...Nu era inca deschis, doar dupa amiaza au program de vizitare, asa ca am facut o plimbare in jur. Urma sa revenim dupa amiaza, la drumul de intoarcere spre hotel.













Lago Negro, aflat in apropiere de Algar do Carvao. De aici pleaca mai multe trasee de hiking, cel mai frumos si interesant ajunge la alt lac Lagoa de Misterio.











Lacul nuferilor, Logoa de Patas, un loc minunat de picnic si relaxare.




















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #35 : Duminică, 18 Iunie 2017, 18:25 »
Loc de panorama spre insulele Cabras. Suntem pe varful Santa Barbara, la peste 1.000 de metri altitudine.



Peisaje rurale, tipice insulelor Azore:





Pe drum, primul imeperios. Am oprit pentru ca grupul sa-l vada si sa-l fotografieze.



Mata de Serrara. Cel mai frumos miros de padure pe care l-am simtit vreodata. Dafini, eucalipti si o specie de ferigi uriase.



















Spre un loc de panorama:





Si alt mirador, unul amplasat in nord - nord - vestul insulei. Privelistea este extraordinara, imaginile nu pot arata nici a zecea parte din ceea ce vezi acolo...







Piscinele naturale de la Biscoitos:




Imaginea nu este photoshopata. Este reala. Un localnic a sarit de pe stanci. Vrand sa aiba si el poza am devenit amici...pe facebook!  :)




















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #36 : Duminică, 18 Iunie 2017, 18:39 »
Un drum din poveste...





Si am ajuns inapoi la Algar do Carvao. Jos, intr-un vulcan stins:

















Pe Monte Brasil. Un vulcan stins si el. Locul este populat de militari si de multe...caprioare. Unele libere, altele tinute in tarc.



























Si un Ara, din pacate tinut in colivie...



Seara, pe strazile Angrei do Heroisimo, in drum spre restaurantul la care am propus sa luam cina:















La restaurant, o portie de boca negra...Hmmm un deliciu!





La intoarcerea spre hotel am facut un popas pe o straduta, la un imperios. Se tinea o festivitate menita sa stranga lumea din cartier. Am ascultat muzica si am dansat in strada...Ce placut a fost...Si ce oameni primitori. La un moment dat au mutat o banca, sa ne faca si noua loc spre centru, apoi ne-au facut semn sa ne asezam...



Spre hotel:








Ambarcatiunea cu care urma sa trecem maine pe Pico se odihnea in port. Avea drum lung de facut pana acolo. La fel si noi!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #37 : Duminică, 18 Iunie 2017, 19:18 »
A venit si ziua traversarii oceanului. Intre Terceira, Angra do Heroisimo si Madalena, capitala insulei Pico sunt in jur de 5 ore de navigat. Timpul trece repede daca este frumos, nu sunt valuri si poti urmari balenele, delfinii, sa te bucuri de peisaje. Daca insa sunt ceva valuri si vant, este un pic mai greu. Ambarcatiunea cu care trecem noi este o salupa de whale watching, are 16 locuri, din care 4 sunt echipaj. Nu are dimensiuni mari, dar are un spatiu interior, o mica sufragerie in care incap cca 6 persoane si o punte superioara pentru care trebuie sa fi bine imbracat pentru vant. De acolo de sus privelistea este minunata, vezi tot, absolut tot. Norocul nostru in aceasta calatorie a fost prezenta lui Joao Medeiro, biolog marin, care ne-a explicat o multime de lucruri...Si care a ridicat continuu moralul celor care asteptau cu nerabdare sa se termine drumul: "inca o ora"... :)


Parasim portul



si trecem prin dreptul hotelului nostru

Navigand pe ocean:



dupa 3 ore ajungem in dreptul insulei San Jorge:



Si trecem usor de ea,



admirand-o de la departare:





La Madalena, pe insula Pico, am luat microbuzul, o cafea si un sandvici din centrul orasului, am vizitat apoi Muzeul Vinului. Acolo se afla o padurice de dracena. Are sute de ani...













Din foisor se vede modul de cultivare a vitei de vie pe insula. Pentru acest mestesug, UNESCO a decis sa protejeze aceste culturi.




Butasii de vita de vie sunt plantati intre ziduri de piatra vulcanica neagra. Ziua aceasta absoarbe caldura si noaptea tine rodul cald...


Modul de organizare a unei ferme vitocole



Ne-am luat la revedere de la dracena uriasa si am plecat...



spre Cella Bar, unul dintre cele mai vestite din Portugalia. Se afla pe malul oceanului, oferind panorama spre alta insula, Faial. Anul acesta a fost distrus de valurile oceanului, dar a fost repede reconstruit...












Angelica, un fel de vin de Madeira...

Case tipice insulei Pico. Pentru a le admira am facut un popas intr-un sat aflat langa aeroport.










































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #38 : Duminică, 18 Iunie 2017, 19:30 »
Si am inceput sa urcam spre nordul insulei. Am oprit la mai multe panorame din care se vedea partial insula, iar pe partea opusa, insula vecina, San Jorge.









































Sus pe munte nu am putut vedea lacurile dulci. Ar fi fost minunat, dar nu a fost sa fie. O pacla deasa era asternuta peste tot si fara sistem de navigatie nu as fi reusit sa ajunga la drum...De urcat pe platforma apropiata de cei 2365 m ai varfului Pico nici nu s-a pus problema. Eram si in intarziere si nu se vedea nimic, asa ca ne-am intors spre Madalena, recunosc destul de dezamagit ca nu am putut sa arat ceea ce as fi vrut...Pe drum insa, pacla a fost tot mai rara si mai rara si cand am privit in stanga, varful Pico isi dezvaluia intreaga silueta...Minunat!!! Mi-am facut cruce si am multumit ca ni s-a oferit aceasta sansa! Incredibil de frumos. Am coborat, am pozat, si am plecat multumiti...Un cadou, cand nu mai credeam sa avem aceasta sansa...









Inapoi spre Terceira...











Am incheiat ziua cu bine, nimanui nu i-a fost rau sau frica pe ocean. M-am bucurat nespus, m-am tarait pana in camera si am cazut rapus de oboseala...Nici nu stiu cum si cand am adormit...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #39 : Duminică, 18 Iunie 2017, 20:11 »
Si a venit si ultima zi pe insule. Ramasese sa vedem si orasul in care ne-am cazat, Angra do Heroisimo...Asa ca dupa ce am admirat din balcon dimineata ce se asternea peste port si Monte Brasil, am pornit spre centru.



Prima tinta: Gradina Publica. Un exemplu de cum trebuie sa arate din punct de vedere peisagistic asa ceva...





















































Am vizitat apoi, ca in fiecare an, primaria:












Sala de Consiliu


Stema



Sala de festivitati




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #40 : Duminică, 18 Iunie 2017, 20:24 »
Am pornit apoi la drum. Prima oprire, panorama catre Insulele Cabras.







Mai incolo, la o alta panorama am dat de OmulCelorTreiPesti. Ne-a chemat la el sa ne arate ce are el in curte. Asa te tare m-a impresionatul omul acela simplu si sarac, incat vreau sa scriu despre el...O sa fie subiectul unui articol.






Piscine naturale amenjate...



Locul unei mari batalii intre spanioli si portughezi. Asa scria pe un panou. N-am stiut de acea lupta, prilej sa mai citesc ceva nou...








O "casuta modesta"... :)

In Praia de Victoria, unde am si servit pranzul. Unul delicios...











La intoarcere, am spus sa terminam cu ce am inceput: Serra do Cume:



Lait-motivul insulelor: verde si vacute.













Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #41 : Duminică, 18 Iunie 2017, 20:33 »
Am ajuns la hotel, grupul a ramas acolo pentru pregatirea bagajelor si relaxare. Impreuna cu Guntz am plecat spre Monte Brasil, pentru o drumetie.

Mai intai varful Facho





















Apoi Forte Quebrada










































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #42 : Duminică, 18 Iunie 2017, 20:42 »
A trecut si ultima noapte. Ultima intalnire in holul hotelului:













Dimineata imbarcarea in microbuz de data asta nu sa vizitam ci sa mergem la aeroport. Cursa de 2 ore si jumatate pana la Lisabona, apoi planuisem sa lasam bagajele si sa facem o vizita in Oriente: Oceanarium si...mall-ul Vasco Da Gama. Doar ca un aeroport ca Lisabona isi permite (uite ca si la altii se intampla) sa inchida biroul de primiri temporare de bagaje pt ca...este defect soft-ul...Sa cazi din picioare si alta nu...asa ca am luat un taxi, am haladuit pret de o jumatate de ora prin Lisabona pana am gasit in Apollonia cusete libere. Tocmai se eliberasera...Ne-am intors apoi cu metroul in Oriente si o parte a intrat la Oceanarium, cealalta, adica eu, la mall...

In zona, am admirat din nou constructiile moderne din Parcul Natiunilor:











Asta a fost povestea celor 10 zile petrecute acolo la multi kilometri de casa. Pe un taram cu totul si cu totul special, un loc pe care il iubesc mult! Pe curand Azore, ne revedem la anul!


Offline MAC

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 180
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #43 : Duminică, 18 Iunie 2017, 23:19 »
Ce poveste frumoasa... Fo :applause:Am trait povestea,au ramas amintirile...Fotografiile te ajuta sa retraiesti macar pentru o secunda acel moment.
Pentru ca imi place oceanul:

















Offline Dana Caragea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 6 - 15 iunie 2017
« Răspuns #44 : Marți, 20 Iunie 2017, 12:52 »
Din 2015, de cand am vizitat pentru prima data Portugalia, tot cu Singles Camp, mi-au placut caldura si ospitalitatea portughezilor.
Printr-un curaj imens si maiestrie in navigatie, oamenii din acesta tara au dovedit ca pamantul e rotund, au facut harti si tabele astronomice, au patruns in regiuni locuite de salbatici si au descoperit multe alte destinatii exotice. Gratie flotei agile de caravelas a lui Henry Navigatorul, inspirate din vasele de transportat marfa de pe raul Douro, au pornit in expeditii folosind nou descoperitele arhipelaguri Azore si Madeira, ca locuri de escala pentru traversarile peste Atlantic.
In 1960 la comemorarea a 500 de ani de la moartea infantelui Henry, principala forta din spatele descoperirilor de peste mari, s-a construit Monumentul Parintilor descoperitori, aflat pe malul raului Tejo. Monumentul are forma de caravela si este decorat cu motive specifice si 34 de statui care ii reprezinta pe cei care au avut un rol important in istoria si cultura Portugaliei


In fata monumentului este o uriasa Roza a vanturilor din marmura, oferita in dar de Africa de Sud


Podul 25 Aprilie de pe raul Tejo


Un alt punct de atractie, de aceasta data gastronomic e Pasteis de Belem, o ceainarie, un loc intortocheat cu ziduri acoperite de azulejos tot timpul aglomerat, dar cu niste tarte fooaaarte gustoase, din retetele secrete ale calugarilor. Se spune ca acestia isi apretau hainele folosind albusul de ou, ramanandu-le foarte multe galbenusuri disponbile si astfel au inventat pasteis de Nata, prezente peste tot in excursia noastra: la micul dejun, in aeroport, in avion, la cofetarii si probabil oriunde sunt portughezi.


.