Autor Subiect: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017  (Citit de 33152 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« : Luni, 19 Decembrie 2016, 16:00 »
INFORMATII TRANSPORT

Plecare Bucuresti statia de benzina Mol Pacii ora 06:00.
Urcare Sibiu : parcare hotel Ibis (se va contacta soferul cu o zi inainte pentru stabilirea orei de intalnire ).
Nr. microbuz: B -284- NEW
Nume si nr tel sofer: BOGDAN - 0751.753.330.



Tarif pentru plecare din
Bucuresti si Iasi: 590 lei
Pitesti si Tg Neamt: 550 lei
Valcea si Reghin: 520 lei
Sibiu si Turda: 500 lei
Alba Iulia si Garda de Sus: 490 RON
Rezervari:http://www.singlescamp.ro/eveniment/apuseni-tara-motilor-29-aprilie-2-mai-2017/
Destinatie: Garda de Sus, jud. Alba
Cazarile au sa se faca in ordinea achitarii avansurilor la 2 pensiuni: Pensiunea Danciu 3* Garda de Sus si la inca una foarte apropiata
Servicii incluse in tarif:
• cazare in camera dubla - 3 nopti
• mic dejun - vineri, sambata si duminica
• insotitor de grup pe toata perioada
• transport pe ruta Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus (950 km) si Iasi - Tf Frumos - Reghin - Turda - Garda de Sus si zonal cca 150 km. Un microbuz va pleca din statia de benzina Mol Pacii in 29 aprilie 2017 ora 6.00 si va prelua pe toata lumea de acolo si de pe traseu. Statiile si orele de imbarcare vor fi comunicate din timp aici pe forum.
Inscrierile pentru transport, se fac pe acest topic, pe lista care va fi deschisa cu 3 saptamani inainte de eveniment.
Servicii care nu sunt incluse in tarif:
• asigurare medicala
• intrare la obiective (Poarta lui Ionele si Pestera Stanisoara)
• pranzuri si cine
Grup: 29 persoane
Insotitor de grup: Lidia Mandache 0743 122 214
Programul excursiei
Ziua 1 Se pleaca dimineata la ora 6.00 si se ajunge in jur de ora 14.30. Va rog sa va luati sandviciuri si apa la voi, microbuzul va face doar doua pauze, una de 30 minute si una de 15 minute. Check in la pensiuni si imediat dupa pornim intr-o plimbare pe Cheile Ordancusei. Nu aveti nevoie de rucsac sau nu stiu ce echipament. Sa aveti ghete, sa fiti imbracati cf temperaturii si ceva de ploaie...2 ore de plimbare pe soseaua betonata care parcurge cheile, vizitatam pestera carstica Poarta lui Ionele (va recomand sa aveti lantera sau frontala cu voi - pestera nu are sistem de iluminare) si revenim la pensiune. Luam cina, ne retragem apoi intr-o sala in care vom fi doar noi... Petrecere, cu muzica, dans si voie buna!  *|* :dance:
Ziua 2 Mic dejun si al 9.45 plecam spre Ghetarul Scarisoara,traversand de data aceasta cu miniautocarul, Cheile Ordancusei. O sa avem 2-3 opriri pana acolo, sunt cateva locuri cu panorame superbe si vreau sa intram si intr-o gospodarie in catunul Ocoalele. Sa bem lapte proaspat, branza, un unt de casa...
La Ghetar ne oprim, vizitam pestera (pret 11 RON), apoi coboram pana la Dobra Nicusor, cioplitor, viorist si ...de toate. Va puteti alege din produsele lui...E o plimbare prin padure de cca 30 minute, coboram apoi la Garda Seaca pe triunghiul rosu, pana la magazinul mixt. Acolo ne va astepta microbuzul. Mergem inapoi spre ghetar, pana la Pensiunea Scarisoara. Ne asteapta un pranz cu palinca, gustari, balmos si placinte pe lespede. Costa 35 RON/persoana.
La intoarcere Izbucul Cotetul Dobrestilor.
Seara masa, petrecere...
Ziua 3 Dupa micul dejun servit cu incepere ora 8.30 ne imbarcam in microbuze si luam directia Arieseni. Prima oprire la Vanvucesti, pt o drumetie de doua ore dus si intors la Cascada Varciorog. Ne imbarcam din nou si mergem la Groapa Ruginoasa. Plecarea pe traseu, la un km dupa Pensiunea Castel Arieseni. Drumul dureaza cca 50 minute la urcare, ceva mai putin la coborare...
Masa o servim tip sandvici undeva pe munte.
Seara masa, petrecere si ...o surpriza!
Ziua 4 Se pleaca dupa micul dejun la ora 9.00. Cu bagajele in microbuz, spre Alba Iulia, unde se viziteaza Cetatea, biserica unde este inmormantat Iancu de Hunedoara, Catedrala Unirii...Se ajunge in Bucuresti in jur de 21.00.
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul http://www.singlescamp.ro]www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email de la agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. Contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomandam ca inainte de a face plata avansului sa va mai asigurati o data daca aveti liber in perioada excursiei si de asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o actiune http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/
Profil: se adreseaza persoanelor active, carora le place si inteleg muntele. Traseele sunt mediu spre usoare, dar este posibil sa mai dam si de un pic de zapada si asta presupune un efort suplimentar. La inscriere va rog sa tineti cont de aceasta recomandare. De asemenea tin si fac sublinierea ca excursia se potriveste celor care iubesc simplitatea vietii de la tara, care vor sa inteleaga cum s-a trait izolat, care vor sa vada cum arata un catun. Nu o recomand celor care vad in astfel de excursii doar partea idilica, uitand ca mai trebuie si un pic de efort fizic, sa mai accepte si un pic de disconfort dat de distanta, de programul incarcat si poate si de vreme. Apusenii sunt munti umezi, chiar si in lunile de vara ploua destul de mult acolo.
Si tot despre profil: urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.
Echipament Pt drumetia montana este nevoie de echipament specific: gheata de munte, pantalon mai gros dar elastic, bluze de diferite grosimi care sa retina temperatura corpului. Rucsac, caciulita, ochelari de soare, bete trekking. Lanterna sau frontala pt pesteri. Traseele pe care urmeaza sa le parcurgeti vor fi mult mai usoare daca aveti echipament potrivit si adaptat.
Vreme: Este posibil asa cum am explicat sa dam si de zapada. Pentru 2017 am mutat excursia cu 2 saptamani fata de programul din ultimii ani, cu siguranta o sa fie mai cald si se reduc considerabil sansele sa ne ninga chiar si sus. Dar suntem la munte, nu se stie niciodata. Iar prognoze nu se pot face: intr-un an a fost cald de am facut picnic, in altul a fost nevoie asa cum vedeti in poze sa strabatem nameti...Trebuie sa veniti echipati corect pentru munte, sa aveti buna dispozitie sa vedeti, sa vzitati si evident sa aveti in vedere ca faceti parte dintr-un grup care are reguli. Indrumatorul de grup este o persoana cu multa experienta pe munte, este ghid montan, o sa va dea toata asistenta necesara, este insa nevoie sa ascultati recomandarile... :)
 
O sa parcurgem zona de catune din Apuseni de Alba, din fericire drumurile s-au modernizat acolo si fac acum posibila deplasarea cu microbuzul. Trebuie sa stiti ca satele sau comunele din Apuseni sunt formate din mai multe catune, adica din mici asezari de 6-10 case. Casele mocanesti sunt imprastiate pe munti, de multe ori pentru a ajunge la vecin poti "manca o paine". Va fi pt cei care merg acolo o adevarata intoarcere in timp...Ultimii locuitori mocani sunt oameni de isprava si foarte primitori. Urmeaza sa le calcam pragul si sa vedem cum se traia odata. 
Am ales o perioada un pic mai tarzie decat in 2014, 2015 si 2016 in special pentru spectacolul de culoare oferit de braduse si ghiocei care acopera toate plaiurile.

Cateva imagini din anii trecuti:





















































Aici puteti citi mai multe despre excursiile din fiecare an, gasiti feed-back-uri, fotografii:

2014 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1775.0.html

2015 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2041.0.html

2016 http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2195.0.html

Offline MVM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #1 : Luni, 19 Decembrie 2016, 17:57 »
Nu am vazut Apusenii, sunt interesat. Imediat cum se deschide sezonul de inscrieri, am facut pasul, mai ales ca va conduce altcineva ;D

Offline dutchessa

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #2 : Luni, 19 Decembrie 2016, 18:19 »
foarte frumos programul...! iar peisajul de iarna este mirific :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #3 : Marți, 20 Decembrie 2016, 09:56 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se pot face pe site-ul nostru: http://www.singlescamp.ro/eveniment/apuseni-tara-motilor-29-aprilie-2-mai-2017/

Offline MagdaVisan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #4 : Joi, 29 Decembrie 2016, 21:33 »
Suntem doua noi membre inscrise la grup LORINCZ MONIKA SI VISAN MAGDALENA.Asteptam si aceasta noua incursiune in a ne cunoaste noi si tara.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #5 : Joi, 29 Decembrie 2016, 22:39 »
Bine ati venit! Ma bucur pentru orice om care cunoaste mai bine tara asta minunata!  :dance:

Offline Nina Petre

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #6 : Marți, 24 Ianuarie 2017, 10:28 »
Salutare,
asta este prima excurie in care merg cu voi! Vin cu speranta de-a fi prima dintr-un lung sir de-acum incolo!

Offline carmenth

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #7 : Marți, 24 Ianuarie 2017, 12:19 »

  si eu sunt noua in grup si mi-am ales prima excursie cu voi in Apuseni.Abia astept sa va cunosc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #8 : Joi, 26 Ianuarie 2017, 08:59 »
Am gasit un filmulet despre Garda de sus, care mi-a placut mult...De aceea il postez si aici:

www.vimeo.com/77683482

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #9 : Joi, 26 Ianuarie 2017, 10:52 »
Am cautat astazi cateva poze de primavara si am gasit unele din 2014...Am revazut, retrait cu placere, bucurie dar si cu nostalgie momente traite atunci...Tare a fost fain! Voi o sa ajungeti ceva mai tarziu decat noi atunci in 2014...veti gasi totul verde...Cu putin noroc mai raman sus si brandusele si ghioceii...



























































Sper ca v-au placut fotografiile mele... :)


Offline Roxana79us

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #10 : Luni, 30 Ianuarie 2017, 13:21 »
Buna ziua,am descoperit anul trecut site-ul si formatul excursiilor mi s-a parut extraordinar pentru cei singuri.Pana acum nu am reusit sa imi organizez programul de asemenea maniera incat sa particip la vreun eveniment,dar anul acesta a inceput bine si iata,voi participa la prima excursie  :applause: .Cu atat mai mult incat descrierea ei e exact ceea ce imi doresc:redescoperirea simplitatii si a vietii rurale,intalnirea cu spiritul calm al naturii.Cu aceasta ocazie voi incerca sa recuperez tot ce nu am reusit sa vad din Romania,cu rusine spun ca nu imi cunosc tara cat as dori,de 5 ani sunt mutata in Franta am cutreierat-o in lung si lat ....mai mult decat am facut  in Romania....e drept ca si infrastructura mi-a permis si nu am avut frici sau dificultati de a calatori ca femeie singura...
Astept cu mult entuziasm sa va intalnesc pe toti cei ce veti participa la aceasta excursie  :)

Offline Nina Petre

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #11 : Luni, 30 Ianuarie 2017, 18:00 »
   Pare-se ca excursia de 1 Mai in Apuseni atrage oameni noi! Abia astept sa-i cunosc! Nu mai trebuie decat sa dea firul ierbii :)!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #12 : Marți, 07 Februarie 2017, 10:46 »
Lista de rezervari s-a inchis mult mai devreme decat ne asteptam, tot ce a mai ramas de facut este sa vedem de unde urca fiecare participant. Deschidem lista de inscriere la transport mai devreme decat cele 3 saptamani anuntate. Chiar daca transortul este inclus in tarif, inscrierea la transport este necesara pentru a stii de unde urmeaza sa urce fiecare participant. Nu sunati in agentie, nu trimiteti Email-uri, singura forma de inscriere este cea de aici de pe forum.

Am rugamintea, ca la fiecare actiune a noastra, sa va inscrieti individual, personal pe aceasta lista, prin preluarea celei din ultimul mesaj, astfel incat sa nu uitati pe cineva in afara. Treceti-va in lista cu numele si initiala prenumelui indicand pe acelasi rand locul de imbarcare.
Ex:
1. Ionescu M - urcare din Alba Iulia

Chiar daca inscrierea se face pe o singura lista, duceti-le va rog mai departe pe amandoua, astfel incat sa fie usor de preluat in agentie.

Sunt doua rute de transport:

Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus si

Iasi - Tf Frumos - Reghin - Turda - Garda de Sus


Un miniautocar de 30 locuri va pleca din statia de benzina Mol Pacii in 29 aprilie 2017 ora 6.00 si va prelua pe toata lumea de acolo si de pe traseu.

Urmeaza de asemenea ca dupa completarea listelor sa comunice si Lidia - insotitorul vostru de grup - aici pe forum, ora si locul plecarii din Iasi.

Listele:

Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus
1.
2.
3.

Iasi - Tf Frumos - Reghin - Turda - Garda de Sus
1.
2.
3.




Offline Lavy

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 157
  • Let's do it!
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #13 : Marți, 07 Februarie 2017, 10:52 »
Listele de transport

Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus
1.Gabriela Lavinia G - Bucuresti
2.
3.

Iasi - Tf Frumos - Reghin - Turda - Garda de Sus
1.
2.
3.
Ce nu te doboara te face mai puternic -  Nietzsche

Offline Nina Petre

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Apuseni. Tara motilor 29 aprilie - 2 mai 2017
« Răspuns #14 : Marți, 07 Februarie 2017, 11:45 »
Listele de transport

Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus
1.Gabriela Lavinia G - Bucuresti
2.Nina Petre-Bucuresti
3.

Iasi - Tf Frumos - Reghin - Turda - Garda de Sus
1.
2.
3.