Autor Subiect: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018  (Citit de 18113 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Iustin

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 183
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #30 : Vineri, 16 Martie 2018, 15:30 »
vino in Islanda! Parca in 2010 a erupt unul pe acolo..
Erau deja ocupate locurile in Islanda si mai este si consecutiva cu Azore.
Ma inscriu cu prima ocazie (daca apuc pentru ca unele apar cu locuri deja ocupate... )

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #31 : Vineri, 16 Martie 2018, 16:01 »
Iustin,
a fost o lista de pre-inscrieri care s-a format in urma unui chestionar transmis cu 2-3 luni inainte de lansarea excursiilor externe. Despre aceasta lista a mai vorbit Gigi, chiar aici, pe acest topic..
Eu am facut tot ce a tinut de mine, insa ma consider "o norocoasa" si in ceea ce priveste Islanda!
Revenind la Azore, spun doar ca abia astept! *|*

Offline Alintata

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 56
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #32 : Vineri, 16 Martie 2018, 20:20 »
Eu doar am intrebat, nu am dat cu parul! Daca pentru Azore nu este valabil, nu-i bai, oricum sunt fericita ca am reusit sa ma inscriu! Abia astept sa cunosc si alti membri Singles Camp si sa revad prieteni mai vechi, cu care am fost in alte calatorii minunate!

O seara frumoasa sa aveti!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #33 : Duminică, 05 August 2018, 07:44 »
Mult a fost, putin a ramas si pana incepe si aceasta vacanta. Pana atunci eu si Lidia, insotitorii vostri in paradisul verde, o sa mai avem o excursie, astazi plecam in Islanda.

Pana in acest moment, zborul este anuntat cu acelasi program, asa ca urmeaza sa ne vedem sambata, in 18.08, pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 4.35 (dimineata). La 6.35 urmeza sa zburam. Pe avion primim de mancare pe ambele curse, dar eu intotdeauna recomand sa se ia in bagajul de mana un sandvici-doua, ceva de omorat foamea, un fruct...

Nu uitati sa aveti cu voi cartea de identitate valabila si ca masura suplimentara in caz ca pierdeti CI, pasaportul.

Moneda acolo este euro, asa ca pe card sau cash, sa nu uitati acest...amanunt important acasa.

Azore este o destinatie destul de activa, o sa mergem mult cu microbuzele, in jurul, de-a lungul si de-a latul insulelor, dar va fi si ceva de mers pe jos... :) Tineti cont de recomandarea mea si veniti incaltati corespunzator unei excursii mare parte in natura: pantofi trekkersi, cu talpa aderenta. De schimb o incaltaminte sport gen adidas, dar nu de running sau de oras, nu sunt indicate pentru astfel de locuri...
Sa aveti tricouri la voi, sapca sau palariuta, ceva care sa va protejeze de soare, pantalon lung, pantalon scurt, cat mai elastice, o bluza de vant si neaparat o pelerina. Pentru ca nu se stie nicioadata. Nu uitati nici de costumul de baie si de slapi.

Despre bagajul de cala, va recomand ceva de mici dimensiuni si usor manevrabil pentru ca avem cateva manipulari date de mutarea dintre insule. Gretutatea o gasiti aici: https://www.flytap.com/en-gb/baggage. Nu uitati si de un rucsac de dimensiuni medii, pe care sa-l aveti cu voi in fiecare zi in excursii.

Pentru cei care stiu ca au rau de masina, luati cu voi medicamente care sa va calmeze starea.

Pentru ca am amintit de masina, regula pe microbuze este sa va rotiti, nu accept locuri ocupate si in proprietate. Fiecare are dreptul sa stea in fata, la fereastra, asa ca in fiecare zi ne rotim cu cate un scaun. Cu exceptia mea si a Lidiei evident... :)

Mi-as dori mult un grup ca in Portugalia, ca in Madeira, sa avem parte de zile frumoase de vacanta impreuna, sa ne distram, sa vedem tot ceea ce e frumos acolo. Cu rabdare, cu intelegere, cu toleranta, cu armonie de grup. Asa ca luati zambetul de vacanta cu voi si haideti sa exploram impreuna acele minunate oaze de verde din mijlocul Atlanticului!


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #34 : Miercuri, 15 August 2018, 10:39 »
Programul detaliat al excursiei

Orar de zbor (TAP Portugal)

18 AUG  TP1325  06:35 OTOPENI - LISABONA    09:10
18 AUG TP1867 G  11:00 LISABONA- PONTA DELGADA 12:25
22 AUG 07:15 PONTA DELGADA – TERCEIRA 07:55
25 AUG 13:45 TERCEIRA – LISABONA 17:00
26 AUG 23:50 LISABONA – OTOPENI 05:50 +

Ziua 1 18.08   Intalnire cu insotitorii de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 4.35 (dimineata). Zborurile cu care vom ajunge pe insula Sao Miguel sunt efectuate de TAP Portugal: TP1325  18 AUG  06:35 OTP - LIS 09:10 conexiune TP1867 G 18 AUG LIS 11;00 - PDL 12:25. La Lisabona, am rugamintea sa asteptati imediat dupa debarcare pt a face impreuna tranzitul pentru conexiune. Dupa zborul spre Sao Miguel ne reintalnim cu totii pe aeroportul din Funchal, linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in taxi-uri.
Ne deplasam cu totii la hotel unde se vor desfasura formalitatile de check in. Ordinea acordarii camerelor va fi cea in care s-a facut inscrierea. Impartirea pe camere se face la solicitarea participantilor, urmand ca cei ramasi,  noi sau care nu au o preferinta, sa fie locati pe cat posibil cu persoane compatibile. Daca zborurile nu au intarzieri si totul o sa se desfasoare normal, in jur de ora 14.00 o sa ajungem la hotel. Check in, refresh o ora, apoi intalnire in holul hotelului, iesim la o plimbare. Daca lumea nu e asa...flamanda, va propun sa mergem sa vizitam o plantatie de ananas Pineapples St. Antonio. Avem 2.7 km pana acolo, ii facem povestindu-va cate ceva despre insula pe care ne aflam. Ne intoarcem apoi in acelas fel, pe jos, urmand sa mergem in centru, pentru masa si recunoasterea zonei. Intrebare: cine doreste sa manance cozido de furnas, cine doreste inot cu delfinii? Rezervari pentru ambele. 

Ziua 2 19.08 Ora 08:30 Preluare microbuz din aeroport. Grupul se intalneste in holul hotelului dupa micul dejun la ora 9.00. Urcam in microbuze si mergem sa vizitam o plantatie de ananas (daca nu am facut-o in prima zi). Apoi traseul de vizitare al zilei va fi: Pisao view point - Vila Franca do Campo si insula Vila Franca (unde va propun si o baie intr-una din zile) - Senora da Paz Mirador - Lacurile Furnas si Izvoarele calde - apoi satul Furnas  si mancam cozido la Tony's. De vizitat Parque Terra Nostra, un loc fermecator. Tarif: 8.00€. De la Furnas ne intoarcem un pic sa vedem Pico de Ferro view point, apoi pe un drum secundar spre Sao Bras si inainte de a ajunge acolo bem un ceai adevarat, la singura plantatie de ceai verde din Europa, Cha Gorreana. Continuam cu Achada, vedem in drum cascada Nordeste si ajungem la mirador Ponta di Mandraguda. Trecand doar prin Provoacao si Ribeira Quente, in jur de 21.00 ajungem la hotel, in Ponta Delgada. Total zi 200 km, o multime de locuri exceptionale, la care o sa oprim sa ne bucuram de imagini, sa fotografiem.

Ziua 3 20.08 Costum de baie, prosop si slapi. Ora 9.00 imbarcare in microbuz plecam la Lagoa do Fogo, apoi urmatoarea noastra oprire va fi Ribeira Grande. Vizitam acolo Fabrica de lichior si plecam spre Caldeira Velha. Directia este Rabo de Pexe. In drum, dupa o curba gasim poate cea mai interesanta gradina exotica de pe insule, acolo plantele incalzite de izvoare termale ajungand la dimensiuni uriase. Cine doreste se poate balaci 30 minute in bazin, sub cascada naturala cu apa termala). 15 minute pentru refresh si directia Rabo de Pexe - Ferral da Luz - Capelas - viewpoint - San Antonio. Mergem sa vedem Sete Citades spre interior, un loc absolut fantastic, o sa si coboram apoi, traversam pe podul dintre lacuri si luam directia Mosteiros. Acolo sunt mai multe piscine naturale, se poate inota daca apa va fi...cat de cat buna. Privelistea cu stancile in ocean este fantastica. Ne intoarcem apoi spre Ponta do Ferraria si de acolo direct spre Ponta Delgada, la hotel. Masa de pranz undeva pe drum, cel mai probabil la Mosteiros.

Ziua 4 21.08 Dimineata trebuie sa predam microbuzele, la ora 8.30. Este o zi cu program free. Ce va propun: Villa Franca – baie in rezervatia insulei. Este spectaculos. Practic o sa faceti baie intr-un crater vulcanic. Fiind rezervatie doar 400 pers/zi sunt admise pe micuta insula...La intoarcere avem ocazia sa mancam la un restaurant din micutul golf, unul in care se pregatesc cele mai bune preparate de peste si fructe de mare. De la hotel pana la insula sunt 24 km. Se poate merge acolo cu transport public sau cu share taxi. Alta posibilitate: inot cu delfinii. Exista in port o agentie care organizeaza astfel de tururi, dar programarea trebuie facuta din timp, cel mai bine in prima zi.

Ziua 5 22.08 Check out hotel devreme, intalnire in hol hotel la ora 5:00, luam taxi in grupaje si mergem la aeroport. Zbor SP 450  22 AUG PDL 07:15 - 07:55 TER  Aterizam deci la Lajes la ora 7.55, luam bagajele, apoi noi insotitorii de grup microbuzele. Incarcam trollerele si pornim, aproximativ la 9.00, 45 km (pe ocolit, in drum drept ar fi 25 km), spre Agra do Heroisimo, capitala si locul in care vom fi cazati. In drum spre hotel incepem vizitarea insulei cu Praia da Vitoria, unde vom ramane in jur de 2 ore, iar la 11.00 urcam la panorama Serra do Cume. Continuam cu Sao Sebastiao -  Baia da Mina (un loc de panorama de Ponta Contendas) – punct de panorama - Porto Judeu – Angra do Heroisimo.  Ajungem la hotel in jur de 13.30, facem check in, refresh si iesim apoi intr-o plimbare prin oras. Pana in port sunt in jur de 2 km, cca o jumatate de ora de mers. Servim masa in zona centrala, in timpul acesta eu merg sa aranjez pt whale watching, apoi ne continuam plimbarea: Primarie (poate e deschis si putem vizita), Parcul Municipal, de unde urcam la panorama. Free time, fiecare face ce doreste...

Ziua 6 23.08 Continuam vizitarea insulei Terceira cu partea vestica: Sao Mateus da Calheta – Ponta das Cinco Ribeiras (view point) – urcam apoi daca vremea este frumoasa cu microbuzele pana la panorama de pe varful Santa Barbara (1000 m). Apoi pe coasta de vest doua puncte de belvedere exceptionale: Miradouro da Ponta do Queimado si Ponta da Rominho. Intre ele: Miradouro da Mata da Serreta. Intram acolo in zona de padure. Ne continuam drumul pana la Biscoitos. Stop si masa de pranz. Continuam apoi: Lagoa do Negro, Furnas do Enxofre si vizitam grota Algar do Carvão. Acela este ultimul stop, revenim la hotel. Free time pt cona si plimbare.

Ziua 7 24.08 Predam microbuzele. Whale&dolphins watching  (mergem cu o ambarcatiune specializata, pentru a vedea balene si delfini). Dureaza cca 5 ore, apoi va recomand sa mergem intr-o plimbare si apoi drumetie de 3-4 ore pe Monte Brasil.

Ziua 8 25.08 Este cea de plecare din Azore, dar nu spre Bucuresti, vom poposi pentru o zi si jumatate la Lisabona. De la Angra do Heroisimo pana la Lajes luam un microbuz inchiriat in regim de taxi, costa cca 7 EUR/persoana pana la aeroport. Zbor Terceira -– Lisabona. TP 1824 25AUG TER - LIS 13:45 - 17:00. La aterizarea pe aeroportul din capitala lusitana, transfer in grupaj auto cu taxi (achitat de fiecare cf cota) la hotel. Iesim, cine doreste, la o seara de fado.

Ziua 9 26.08 Mic dejun. Free day. Cine doreste, pot sa-l insotesc pana la Oriente, acolo unde se afla cel mai lung pod din Europa, Oceanarium, Centrul Comercial Vasco da Gama. Va fi nevoie insa de check out la 9.30, ora la care intentionez sa plecam. Ceilalti care nu ma insotesc, pot preda camera de hotel pana la 11.00. Lasam bagajele la hotel si ne reintalnim la ora 21.00 - pentru a lua bagajele si a ne deplasa in grupaje de cate 4 persoane, cu taxi, spre aeroport. Zbor spre casa: 26 AUG LIS  23:50- OTP 05:50        

Recomand salvarea si tiparirea acestui program. Il veti avea astfel permanent ca reper, in timpul excursiei.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #35 : Miercuri, 15 August 2018, 18:36 »
Ce doresc sa mai precizez: am gandit programul asa incat sa ne putem si balaci in anumite locuri mai speciale (Caldheira Velha, Biscoitos, Praia de Victoria, Ihla Franca). De asemenea sa mai facem si cate o drumetie ad-hoc, nu doar din microbuz la mirador si de la mirador la microbuz. Am in vedere niste trasee pe langa Lago Nero, Cete Citades, Monte Brasil. Nu lungi, nu de urcat, dar care cat de cat sa va tonifice un pic. Daca vremea este buna, este pacat sa nu trageti in piept CEL MAI CURAT AER DIN LUME.

De aceea din rucsacul zilnic de excursie sa nu lipseasca: costum de baie sau schimb, slapi, prosop de baie, pantofi de drumetie (trekking), pantalon de drumetie elastic (am recomandat celor din Islanda promotia de la Himalaia si au fost foarte foarte multumiti de cum s-au comportat), sapca, pelerina, apa.

Am cerut partenerilor din Angra o oferta mai complexa nu doar o iesire pe ocean pt a vedea balenele si delfinii, ci si sa ne duca intr-un loc pe care il stiu ca minunat: Ilhéus das Cabras. Seamana mult cu Ilheu da Vila Franca, unde v-am propus de asemenea sa mergem sa facem baie. Este unic! Astept propunerea lor de tarif, pt a va o comunica in prima zi de excursie.

! No longer available



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #36 : Miercuri, 15 August 2018, 19:38 »
V-ati supara tare, daca v-as spune ca am schimbat un hotel?  :-[ :-\ ::) Partenerul nostru ne-a comunicat acum vreo 2 luni ca incearca sa ne ofere ceva deosebit si acum cateva minute Samiza a primit confirmarea!  :dance: *|* :thumbup: O sa stam intr-un hotel senzational, de 5* Hotel Grand Hotel Açores Atlântico 5*, in loc de unul de 4*...Sper ca v-am facut seara mai frumoasa!  :)

Offline Gabi sb

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #37 : Miercuri, 15 August 2018, 23:13 »
Ca întotdeauna, multe surprize frumoase suprapuse peste o ofertă inițiala încântătoare. Mulțumim Gigi!
 Și ce bine că mai sunt doar 2 zile până la plecare!  De abia aștept!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #38 : Vineri, 17 August 2018, 13:28 »
Am primit de la parteneri tariful pentru excursia pe apa la balene si delfini, combinata, asa cum am cerut, cu o vizitare a Insulei Cabra, acolo unde o sa facem si o baie in ocean.

Programul incepe la ora 8.30, avem o intalnire cu un oceanograf, care ne va da mai multe explicatii referitoare la fauna marina a Azorelor. Cred ca este acelasi de anul trecut, un tip extraordinar, fost jucator de Liga 1 in Portugalia si profesor universitar cu specialitatea Oceanografie.

Apoi la 9.00 ne indreptam spre larg, in zona frecventata de balene. Daca este o zona buna de a vedea balene, pai cu siguranta aceea este, de fiecare data am vazut minim 10...Iar delfini, fara numar...Toata actiunea dureaza cu ceva peste 5 ore, luand in considerare si expicatiile primite. Deci in jur de 14.00 ne intoarcem. Numai bine pt masa de pranz si apoi pt o plimbare intr-un parc exceptional, cel municipal. Vizitam si Primaria, urcam si la panorama...

Mi-a facut, pentru ca sunt deja colaborator vechi, un tarif foarte bun, ambele activitati 50 EUR. In loc de 75 cat ar fi costat normal...Ambarcatiunea este foarte faina, special construita pentru observatii marine, am calatorit cu ea chiar si intre insule...Deci este foarte sigura. Stiti ca nu sunt genul sa ma extaziez fara rost de ceva, nici sa incerc sa conving pe cineva...dar activitatea asta chiar este deosebita si unica, merita pe deplin incercata...

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #39 : Vineri, 17 August 2018, 13:47 »
Ce de surprize! Multumim, apreciem efortul, chiar ca ajungem in Paradis! Eu as vrea si aceasta excursie.

Offline ligia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #40 : Vineri, 17 August 2018, 18:14 »
Si eu , si eu !!/

Offline Iustin

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 183
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #41 : Luni, 27 August 2018, 23:04 »
Ne-am sucit, ne-am rasucit si ne-am intors cu o mulțime de amintiri de neuitat și multe sticle de lichior.
Cel mai mult mi-au plăcut românii pe care i-am întâlnit pe acolo și majoritatea erau chiar de la noi din echipă :))
Apoi, mi-au mai plăcut peisajele, în mod deosebit cele care nu includeau biserici.

Mulțumesc organizatorilor și colegilor pentru clipele minunate !

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #42 : Marți, 28 August 2018, 08:31 »
A fost o adevarata vacanta pentru mine, desi am fost organizatorul si unul dintre insotitorii de grup ai acestei excursii. O vacanta cu prieteni dragi, oameni cu care este mai mare placerea sa calatoresti, sa impartasesti clipe, cu care sa te bucuri...Uite ca pamantul portughez aduce al 3-lea grup superb anul acesta: unul pe continent, altul in Madeira si acesta in Azore...

Azore a fost mereu pentru mine "the dreaming land", un loc in care tare mult mi-ar place sa-mi petrec ultimii ani...Un taram ivit din ape, o oaza de verde intr-un ocean de albastru de cerneala...Totul imi place acolo: dealurile parca desenate, panoramele de vis, hortensiile uriase, oamenii, mancarea, padurile, vacutele...chiar si bisericile... ;D ;D ;D Un loc care te linisteste, care iti relaxeaza mintea, care-ti aduce zambetul de bucurie pe fata...

Sunt atat de multe de povestit despre ce am vazut, despre ce am facut...dar din pacate nu am timpul necesar pentru a scrie...Poate o fac cei cu care am petrecut cateva zile de vis!

Offline ligia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #43 : Marți, 28 August 2018, 16:02 »
Un loc incredibil de frumos , spectaculos , surprinzator , neasteptat , care ne-a tinut in priza non-stop .
Raman totusi cu regretul ca nu am facut baie in piscinele naturale , dar a fost mai bine asa, caci daca as fi intrat acolo nu as mai fi iesit !
"Singles Camp" a fost - in acest caz - un "Group Camp" , sa ne vedem cu bine in viitorul apropiat . Mi-a placut mult acesta excursie !!!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: In paradisul verde al insulelor Azore 18 - 27 august 2018
« Răspuns #44 : Marți, 28 August 2018, 18:25 »
Din pacate nu ma pot tine de cuvant cu transmiterea fotografiilor. Ce s-a intamplat, ce nu, habar n-am dar nu pot descarca in PC o parte din fotografiile si filmuletele facute. Au intrat in icloud, dar de acolo nu le pot descarca...Am cautat pe forumuri, am tot incercat, dar cum sunt la limita cu timpul de pregatire a excursiei din Maroc, a trebuit sa renunt pentru moment.  :-[