Autor Subiect: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018  (Citit de 10918 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« : Luni, 30 Octombrie 2017, 16:06 »
INFORMATII TRANSPORT

Plecare din Bucuresti  26.01.2018 :  Ora 07:00 – va pleca din MOL Pacii.
 Nr. microbuz:  B – 589 -NEW
Nume si nr tel sofer: BOGDAN – 0756.07.07.83

Va rugam nu sunati soferul decat pentru urgente!



Tarif: 460 eur/persoana, demipensiune cazare 2 persoane/apartament

Pentru cei fideli grupului, care au participat la cel putin 3 vacante externe sau au activitate pe forum (postare imagini si text) se acorda un discount de 30 EUR. Acesta se va scadea la ultima rata, cand insa, inainte de a o plati va fi nevoie sa anuntati Email agentia, ca sunteti un membru gold, specificand 3 excursii externe la care ati participat sau cel putin un link catre o postare pe forum, care sa cuprinda imagini si text aferent unui feed-back la intoarcerea dintr-o actiune sau a unui articol.

Rezervari http://www.singlescamp.ro/eveniment/schi-spa-si-fun-la-kopaonik-serbia-26-31-ianuarie-2018/

Plecare: 26 ianuarie 2018
Sosire : 31 ianuarie 2018
Cazare: Foka SPA Apartments 4* Kapaonik Serbia

Servicii incluse:
• transport foarte comod, in sensul ca o sa calatoriti 20 pers pe 30 de locuri. O sa va deplasati din Bucuresti cu un miniautocar IVECO, an fabricatie 2015, 29+1+1 locuri,  DVD, scaune VIP, aer conditionat, sistem audio, scaune  rabatabile, tapi?erie din material textil, geamuri panoramice, incalzitor in stationare, la pret de cu microbuz  pana la destinatie plecare din Bucuresti; spatiu suficient pentru echipamentele de schi ele intregului grup. Plecare: Statia de benzina Mol Pacii, Bulevardul Iuliu Maniu 194 ora 7.00
• pentru cei care se deplaseaza din localitati aflate la mai mult de 60 km de Bucuresti, se acorda o reducere de 30 EUR
• transfer zilnic in grup, la partie
• cazare 5 nopti in apartament 4* (cate 2 pers/apartament)
• 5 mic dejun
• 5 cine
• acces la centru SPA
• insotitor de grup Singles Camp pe toata perioada excursiei, specialitate ghid montan
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• pranzuri
• excursii zonale optionale. Daca se doreste organizarea unor excursii in zona, se vor suporta de catre grup doar costurile de transport.
• ski pass

Plecare din Bucuresti: 31 ianuarie, ora 7.00 Statia de benzina MOL Pacii, Bulevardul Iuliu Maniu 194 (intalnirea si imbarcarea incepand cu ora 6.45)
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0745 106501

Transport pana la destinatie: Plecare din Bucuresti 7.00 - Pitesti 8.30 - Slatina 9.30 - Craiova 11.00 - Calafat 12.30 - Vidin - Zajezar - Boljevac - Jasika - Kapaonik cca 600 km, cca 9 ore de mers cu masina, cu pauze se va ajunge dupa 11 ore. Deci in jur de ora 18.00 - 19.00. Se intra direct cu cina.

Cei care folosesc orasele de conexiune vor anunta aici pe forum, cu 2 saptamani inainte de plecare.

Grup: 18 + 1

Insotitor de grup: Iulian Panescu 0040 726 687 656

Precizari. Este o actiune care se adreseaza iubitorilor de sporturi de iarna si in special de schi. Aveti acolo ocazia sa inchiriati pe langa echipament complet de schi (la un tarif mai mult decat rezonabil) si servicii pentru lectii de schi. Un monitor de schi costa cca 25 EUR/3 ore, cei care au mai fost cu noi s-au intors cu cunostiinte care le permit abordarea unor partii usoare. Intreg programul este gandit pt profilul activ - comunicativ, care-si doreste sa se bucure de zapada dar si sa socializeze, sa se distreze, sa cunoasca persoane noi.

Despre destinatie
Acum 2 ani cand am propus aceasta destinatie lumea a fost un pic neincrezatoare in ceea ce poate oferi o statiune in Serbia. Majoritatea impatimita de schi prefera Austria, Sud Tirol, Slovacia...Dar pentru ca v-am obisnuit cu lucruri mai...neobisnuite, v-am propus atunci altceva. Si s-a dovedit o alegere f.buna, grupurile din 2016 si 2017 aa sosit foarte incantate de ce au gasit acolo. De partii, de ospitalitate, de mancare si nu in ultimul rand de preturi. Cam asta am si avut in vedere cand am ales Kapaonik, sa fie mai apropiat de noi si mai ieftin...Am mentinut destinatia si pentru 2018, asa ca cine isi doreste o excursie in grup la schi are ocazia sa participe.

Kopaonik un munte de o mare frumusete, îsi datoreaza numele – care se traduce ca ‘locul de prospectiune’ – imensei bogatii de minerale prinse în interiorul sau. Oamenii au exploatat de aici cu mult grija fier, plumb si zinc, iar activitatea vulcanica si rezervele de metale rare si minerale au transformat zona într-una miniera timp de secole.
Alta porecla populara care scoate în evidenta acest masiv este cea de  “Muntele Soarelui”, datorita cerului clar si limpede ce se mentine în medie 200 de zile pe an.
Zona schiabila Kopaonik
Kopaonik este cel mai mare munte din Serbia, cu mai mult de 80 km lungime si ajungând la o circumferinta de pâna la 40 km în mijloc. Cel mai înalt vârf este Suvo Rudiste (numit, de asemenea, Vârful lui Pancic), situat la 2016 m deasupra marii, gazduind si Mausoleul lui Pancic, alte vârfuri ajungând 1134 m (Karaman) si 1834 m- vârful Gobelja. Durata si calitatea zapezii precum si traseele ideale pentru schi au condus la atragerea unui numar tot mai mare de vizitatori.
Kopaonik a fost declarat Parc National în 1981 si se întinde pe aproximativ 12.000 de hectare. Vasta regiune muntoasa înalta si relativ plana, la o altitudine de aproximativ 1,700 de metri sta la baza acestui parc national. Acest platou central din Kopaonik este, de asemenea, numit Suvo Rudiste. Este înconjurat de culmi muntoase. La nord si nord-vest sau se întinde Banjski Kopaonik, sub care se afla bine-cunoscutul spa Josanicka Banja cu izvoarele sale puternice, ale caror ape ajung la temperatura de 88 de grade Celsius. Direct sub platoul Suvo Rudiste începe atractiva si pitoreasca vale a râului Samokovska, caracterizat prin scurgerea sa rapida, abrupta, cu numeroase repezisuri, cascade si chei.
Întregul parc este caracterizat prin frumusetea sa naturala extraordinara: vaste întinderi de pasune, paduri pitoresti compuse dintr-o mare varietate a speciilor de arbori, poieni scaldate în soare si defileuri adânci. Flora din Kopaonik este caracterizata de un numar mare de specii de plante autohtone (fag balcanic, brad, molid, tisa, mai multe tipuri de artar, pin si stejar). Fauna este, de asemenea, diversa, dar concentratia variaza, în functie de calitatea habitatului.
Kopaonik este bine conectat la principalele rute de transport din Serbia. Partea centrala (incluzând centrul turistic si pârtiile de schi) este legata de Autostrada Ibar printr- un drum modern. Cel mai apropiat aeroport este cel din orasul Nis.
Indiferent de ce preferinte alimentare aveti, odata ajunsi acolo trebuie sa încercati specialitatea locala din Kopaonik, ‘cotlete’ preparate cu urzici, praz tocat, usturoi, oua, si orez – toate amestecate între ele, aranjate într-o forma de cotlet si prajite în ulei. De asemenea, un alt preparat local ce merita încercat sunt delicioasele conserve din afine, pe care le puteti gasi în satele din apropiere.
O locatie de ski de top
Centrul de schi dezvoltat în Kopaonik este cel mai mare centru de acest fel din Serbia si una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Europa. Terenurile pe care se întinde centrul de ski de top cuprind mai mult de 55 de km de pârtii de schi alpin si 12 km de ski nordic, oferind o experienta deosebita pentru toate categoriile de schiori, de la începatori pâna la cei cu experienta. Trei pârtii sunt în conformitate cu standardele FIS pentru slalom, slalom urias, super slalom si coborâre. Centrul de schi dispune si de un parc de snow-board bine amenajat, în timp ce ski-safari, un tip special de schi, poate fi practicat pe una din pistele amenajate special pentru cautatorii de aventura. În plus fata de extensiile sistemului de fabricare a zapezii artificiale, 90% din zona de schi este acoperita cu acest tip de zapada, facând astfel schiatul posibil chiar si în cazul unor conditii meteorologice schimbatoare. Acest sistem acopera urmatoarele pârtii: Karaman A si B, Pancitev Vrh, Duboka 1 si 2, Suncana Dolina, Malo Jezero, Krst, Krcmar, Knezevske Bare, Mali Karaman, Marine Vode, Karaman precum si pârtiile de schi învecinate, precum Gobelja.
Ce puteti face în Kopaonik
Kopaonik este foarte popular în rândul tinerilor pentru posibilitatile de divertisment si distractie pe care le ofera. Pentru cei care fac primii pasi pe pârtia de schi, statiunea asigura si o scoala de schi. Ca remarca, cei de anul trecut mi-au povestit ca este locul ideal pentru un incepator.
Kopaonik are si o activitate aprčs ski intensa, re si viata de noapte, aveti unde sa va petreceti serile dupa schi....
Date despre statiunea de schi Kopaonik
Altitudinea statiunii de schi: 1770 m
Cel mai înalt vârf: 2017 m (vârful Pancic)
Lungimea pistelor de schi alpin: 55 km
Lungimea pistelor pentru schi nordic: 12 km
Parc de snowboard: panta de 450 m
Pârtii albastre (usoare): 21
Pârtii rosii (medii): 9
Pârtii negre (dificile): 6
Numarul de tele-schiuri: 24, cu lifturi  de schi pentru copii (11 telescaune, 13 opritoare)
Capacitate totala: 32.000 schiori / ora
Max. diferenta de altitudine: 512 m
Cea mai lunga pârtie de ski: 3,50 km
Numarul de puncte in conformitate cu standardele FIS: 3
Schi Night Run: Small Lake – 450 m
Instalatiile sunt cu telescaune (skilift) de 6,4, 3 locuri, iar skipass-ul se cumpara de la baza partiilor. Pretul unui skipass variaza in functie de numarul de instalatii care functioneaza, de numarul de zile pe care il cumparati, astfel pentru copii 11-14 euro/zi, iar pentru adulti 13-20 euro/zi. Nu se folosesc decat dinari (1euro=120 dinari). In statiune sunt case de schimb, magazine un mimimarket (IDEA), cu preturi ca la noi.
Statiunea turistica Kopaonik include hoteluri, case de odihna, tele-schiuri, pârtii de schi excelente si multe alte facilitati turistice.
In jurul sau, sunt mai multe obiective turistice de vizitat:

Orasul diavolului: 80 km – un loc natural unic, format prin eroziune, care reuneste 202 stânci înalte de 2-15 m, ce par a fi figuri umane purtând palarii. Împrejurimile gazduiesc ruine, o biserica si un cimitir, care amplifica atmosfera stranie a locului.
Cetatea Koznik: 30 km – asezamânt pitoresc si unul din locurile preferate ale Printului Lazar, castelul a fost mentionat la începutul secolului XV. Ducesa Milica, sotia printului Laz?r, a petrecut un timp la Koznik.
Lukovska Bania: 80 km – una din cele mai renumite zone cu ape termale din Serbia, cu 37 izvoare de apa mineral la o temperatura variind intre 35 – 69,5 grade C, inclusiv in timpul iernii.
Muzeul Vinului Zupa: 80 km – un muzeu oenologic în renumita regiune viticola Zupa, cu o traditie a cultivarii vitei de vie de peste 3000 de ani. Muzeul colecteaza si expune obiecte si documente ilustrative pentru istoria dezvoltarii viticulturii si a producerii vinului în întreaga Serbie.
Vrnjacka Banja: 70 km – Aici se afla singurul izvor cu apa calda din lume care masoara o temperatura identica cu cea a corpului uman (36, 5 grade C). Tot aici sunt cladiri medievale marturie a începuturilor civilizatiei europene.
Manastirea Studenica 80 km – Una din cele mai mari si mai bogate manastiri ortodoxe sârbesti, centru politic, cultural si spiritual al Serbiei medievale, a fost ctitorita în 1190 de Stefan Nemanja, întemeietorul statului medieval sârb, si ale carui oseminte sunt depuse aici.
Novi Pazar: 60 km – este un oras multietnic, centrul economic si cultural al regiunii Sandzak, vechi nume turcesc pentru Serbia. La 8 km se întinde orasul medieval Stari Ras (Vechiu Ras), capitala statului medieval sârb Raska si cel mai important oras pentru o perioada de timp. Aici sunt monumente medievale impresionante: cetati, biserici si manastiri.

Foka SPA Brzce

Cateva ceva despre locatia in care veti fi cazati, informatia este mai mult pentru cei care nu au fost anii trecuti... :)

Este situata în Brzece, Centrul de schi Kopaonik, precum si Parcul National Kopaonik aflandu-se la 16 km de locatie. Distanta pe care o s-o parcurgeti in fiecare zi, dimineata ora 9.00 dus si dupa amiaza la 17.00 intors, cu microbuzul, acest serviciu intrand in tariful de excursie.

Toate apartamentele de la Apartments Foka Spa au un dormitor cu pat dublu si o sufragerie cu o canapea lata, foarte generoasa, pe care se poate amenaja un pat suplimentar. Sufrageria este dotata cu TV si are balcon. Aveti de asemenea la dispozitie o minibucatarie cu tot ce e nevoie pt preparare si servire (ustensile de bucatarie, cuptor si frigider), de asemenea pentru apa calda si cafea. Fiecare apartament are baie proprie, cu articole de toaleta gratuite si uscator de par.

Are o piscina interioara, un bazin jacuzzi si un centru de wellness. De asemenea, proprietatea are un centru de fitness si un depozit pentru echipamentele de schi. Puteti lua masa in grup, in cadrul unitatii de cazare contra sumei de 7 EUR/cina.  Proprietatea ofera parcare gratuita.



















In restaurant:







La partie:




Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 24 - 29 ianuarie 2018
« Răspuns #1 : Luni, 30 Octombrie 2017, 16:33 »

























Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #2 : Joi, 02 Noiembrie 2017, 16:20 »
Astazi e ziua lansarilor! Este a patra actiune Singles Camp&Travel, din calendarul 2018, la care deschidem rezervarile! O excursie la schi devenita deja traditie in Singles Camp.

Inscrierile sunt deschise incepand de azi. Se pot face accesand link-ul: http://www.singlescamp.ro/eveniment/schi-spa-si-fun-la-kopaonik-serbia-26-31-ianuarie-2018/

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #3 : Vineri, 03 Noiembrie 2017, 00:06 »
Pana la urma nu am inchiriat tot hotelul?
Data de plecare ramane precis 26.01.? (ca cine stie...)

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #4 : Vineri, 03 Noiembrie 2017, 05:40 »
Data este 100% sigura. Am facut rezervarile si la autocar si la Foka. Nu, pana la urma nu am mers pe idee rezervarii intregului hotel ci a introducerii a inca unei destinatii de schi.

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #5 : Vineri, 03 Noiembrie 2017, 11:29 »
O idee buna.  :thumbup:   :bow:

Offline SIMONA TM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • sociabila,nefumatoare,perfectionista,corecta
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #6 : Luni, 13 Noiembrie 2017, 22:59 »
BUNA SEARA,
sunt noua pe aici,
ma intereseaza traseul de iesire din tara si ora,  catre ski--Kopaonik, fiind din Timisoara --imi este greu sa ajung in Dr Tr severin --daca este foarte de dimineata si sa ma deplasez cu trenul ?!
sau aveti programata alta ruta de iesire catre Serbia- Kopaonik ??
multumesc
Simona  din Timisoara
Imi plac calatoriile, excursiile peste tot in lume, impreuna cu oameni sinceri, respectuosi, manierati, linistiti

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #7 : Marți, 14 Noiembrie 2017, 07:49 »
Simona TM am postat acum traseul pe care miniautocarul o sa-l faca in drum spre Kopaonik, adaugand in ruta si orele. Cu copy/paste?

Transport pana la destinatie: Plecare din Bucuresti 7.00 - autostrada Bucuresti - Pitesti (Parcare Decathlon, iesirea de pe autostrada spre Craiova) 8.30 - Slatina 9.30 - Craiova (aeroport) 11.00 - Calafat 12.30 - Vidin - Zajezar - Boljevac - Jasika - Kapaonik cca 600 km, cca 9 ore de mers cu masina, cu pauze se va ajunge dupa 11 ore. Deci in jur de ora 18.00 - 19.00.

Offline SIMONA TM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • sociabila,nefumatoare,perfectionista,corecta
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #8 : Miercuri, 15 Noiembrie 2017, 11:49 »
Buna ziua
Din pacate nu pot venii la skii-e prea complicat sa ma deplasez la un oras de pe ruta de mers...voi opta pt excursii exotice din Bucuresti direct...unde pot venii cu avionul...sau in tara unde pot venii eu cu masina mea...
Cu toata stima si succese peste tot
Simona
Ps nu stiu sa anulez rezervarea pt Kopaonik...dac se poate sa faceti dv acest lucru.
Imi plac calatoriile, excursiile peste tot in lume, impreuna cu oameni sinceri, respectuosi, manierati, linistiti

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #9 : Miercuri, 15 Noiembrie 2017, 19:22 »
Simona, in general, nu face altcineva pentru tine ceea ce este responsabilitatea ta. Daca esti noua cere lamuriri si ajutor sub forma de indrumari si vei primi.
Eu vad urmatoarele optiuni:
1. Daca doresti totusi sa mergi la Kopaonik la schi, poti merge cu masina personala pana la Brzice, unde se afla hotelul, si sa te alaturi acolo grupului. Poate sunt mai multe persoane din zona ta care ar dori sa mearga dar nu au o solutie de transport. Asa va puteti grupa si imparti costurile. Deasemenea poti lua legatura cu agentia Bon Voyage Sibiu, pe mail (cel mai bine si corect) sau telefonic pentru a vedea daca se poate scadea costul transportului Bucuresti-Brzice si retur din costul total al excursiei.
2. Daca doresti sa renunti si nu ai achitat avansul poti notifica (pe mail cel mai bine) agentia Bon Voyage Sibiu si vezi ce raspuns primesti.
3. Daca ai achitat avansul regula generala, folosita pana acum, spune ca trebuie sa gasesti un inlocuitor, de obicei publicand acest loc care devine liber aici pe Forum. Dupa notificarea Bon Voyage Sibiu si primirea acceptului recuperezi avansul de la cea/cel care te va inlocui (va intelegeti intre voi cum se face acest lucru). Probabil sunt si alte posibilitati cu acceptul Bon Voyage.

Poate mai exista si alte variante, care nu imi vin mie in minte acum, dar orice decizie vei lua sa fie cu noroc....

Offline Ancutza

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #10 : Miercuri, 27 Decembrie 2017, 10:05 »
Buna!
Craciun fericit!
Imi doream sa merg la schi anul viitor, si in Serbia in mod special, datorita celor povestite de Laurentiu la o masa cu cotlete de berbecut in Scotia.( Faimosul restaurant al garii, Laurentiu! cu americanul vorbaret, coleg inopinat al mesei de pranz). Din pacate am facut o operatie de ruptura de menisc si nu am certitudinea ca voi fi recuperata pana la sfarsitul lui ianuarie pentru schi. Daca este cineva doritor, il rog sa se adreseze agentiei pentru ocuparea lucului meu.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #11 : Joi, 25 Ianuarie 2018, 10:14 »
A APARUT 1 LOC DISPONIBIL DINTR-O RENUNTARE DE ULTIM MOMENT!
DACA ESTE CINEVA INTERESAT VA ROG SUNATI DIRECT IN AGENTIE.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #12 : Joi, 25 Ianuarie 2018, 10:18 »
INFORMATII TRANSPORT

Plecare din Bucuresti  26.01.2018 :  Ora 07:00 – Statia de benzina MOL Pacii (Bulevardul Iuliu Maniu 194)
Nr. microbuz:  B – 589 -NEW
Nume si nr tel sofer: BOGDAN – 0756.07.07.83

Va rugam nu sunati soferul decat pentru urgente!

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #13 : Joi, 25 Ianuarie 2018, 18:51 »
Anul trecut ma pregateam sa plec cu voi... :) Tare fain acolo! Ce palinca faina au la apres ski hmmm Nu mai vorbesc de purcelus la protap, de nebuniile alea de la Koliba... ::) Vai, vai, cum voi putea sa slabesc vreodata cu pofte din astea? :-[

Zapada-i faina, vremea am vazut ca va fi faina, cu soare si temperaturi peste zero, grozav...Va urez zile faine, sa va bucurati de zapada, de soare, de partie, de palinca, de mancare....Multi va cunoasteti, sunteti gasca deja veche, asa ca sunt sigur ca o sa va distrati! Imi si inchipui masa aia lunga din restaurant...Fain, foarte fain!

Drum bun si sa va intoarceti cu bine!  :)

Offline GabrielaM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
Re: Schi, SPA si fun la Kopaonik, in Serbia 26 - 31 ianuarie 2018
« Răspuns #14 : Joi, 25 Ianuarie 2018, 20:10 »
Multumim mult, Gigi.
O sa iti simtim lipsa :)