Autor Subiect: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018  (Citit de 15001 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #30 : Marți, 16 Ianuarie 2018, 23:29 »
Buna! Mai sunt doua zile pana la plecare.  :yeah:  "Very good snow condition on the slopes" este mesajul de pe banskoski.com
1.Plecarea este la 07.oo, dar va rog sa veniti cu 15 minute mai devreme pentru aranjarea bagajelor.
2.Traseul pe care il vom parcurge: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Pleven - Sofia - Dupnica - Blagoevgrad - Razlog - Bansko.
Sunt 550 km, cca 9-10 ore luand in considerare si pauzele, deci in jur de ora 17.00 ar trebui sa fim la destinatie.
Pentru pranz vom face un popas de 45 min, intr-un loc amenajat, inainte de Sofia, dar este bine sa va luati un sandvici/fructe/apa la voi.
3. Incheiati-va o asigurare de sanatate.
4. Aproape in toate locatiile se poate plati cu cardul (ski - pass, restaurant, suveniruri, magazine alimentare) dar recomand sa aveti si leva la voi. Daca nu reusiti sa schimbati pana la plecare, putem opri la un schimb valutar la granita sau puteti scoate direct de pe card in statiune. Cursul oficial: 1 Leva(Bgn) - 2,38 lei sau 0,52 euro
5. Inchirierea echipamentului se poate face din mai multe centre (am cateva recomandari) iar preturile variaza:
1 zi - intre 20 - 30 leva sau 4 zile - intre 70 -  100 leva
6. Ski - passul il putem achizitiona in ziua sosirii, dupa ce ne cazam, in functie de nevoile fiecaruia pentru a evita sa stam la rand pe 20 ianuarie dimineata. Preturile sunt:
1 zi - 58 leva
2 zile - 112 leva
3 zile - 170 leva
4 zile - 224 leva
7. Daca vreti un instructor, sunt mai multe scoli care desfasoara zilnic lectii de grup (95 leva/2 ore) pentru mai multe niveluri
8. Pranzul si cina nu sunt asigurate. Luati in considerare 20 leva/o masa la un restaurant fara pretentii sau 5-10 leva pentru street food
9. Verificati inainte de plecare daca aveti actul de identitate



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #31 : Joi, 18 Ianuarie 2018, 19:28 »
Drum bun tuturor! Sa calatoriti voiosi, sa ajungeti acolo cu bine, sa aveti parte de cea mai faina zapada, sa va distrati, relaxati, sa va intoarceti ca niste prieteni vechi!

Sper ca cei din provincie ajung in timp util la Bucuresti, ma uit la vreme si in unele zone...hmmm, e chiar iarna!

Astept sa veniti cu poze, sa impartasiti impresii! Pe curand!

Offline cartex

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 152
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #32 : Joi, 25 Ianuarie 2018, 08:51 »
Buna dimineata!
Cred ca e vorba de Kopaonik , ca Bansko tocmai ce s-a terminat ieri... ::)

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #33 : Joi, 25 Ianuarie 2018, 22:07 »
Excursia la Bansko, la schi a devenit si ea amintire... O amintire foarte placuta insa.
Am plecat catre Bansko cu o usoara neliniste pentru ca au avut si ei tot felul de coduri colorate cu cateva zile in urma. Drumul a fost insa bun, cam lung (prelungit vreo 2 ore, imediat dupa vama in Ruse, de o "bulgareasca" adica de o amenda pe care nici macar "nu stiau" :whistle: sa ne spuna unde trebuia platita, dar "din intamplare" un "binevoitor" care stia si ceva romaneste etc, etc...).
Apropiindu-ne de Bansko am observat lipsa zapezii, dar in curand au aparut la orizont muntii Pirin plini de zapada si ne-am linistit.
Am ajuns la hotel, care este situat aproape de zona centrala, dar pe niste stradute cam inguste pentru autocarul nostru. Hotelul foarte cochet, cu o mica piscina si sauna, cu personal foarte binevoitor si intelegator cu nevoile noastre (am inteles ca este afacere de familie).
Din prima seara am iesit sa ne acomodam cu locurile si localurile (mehana) si am luat si cardurile pentru gondola de la un punct situat in incinta hotelului "Sport". Seara s-a incheiat cultural intr-o mehana unde aveau solisti de muzica si care au incercat si ceva popular romanesc adica un fel de "manea"... Au observat ca nu reactionam pozitiv si in final au schimbat pe muzica bulgareasca. In serile urmatoare am continuat periplul cultural si gastronomic la mehana "Veranda" (2 seri) (cu muzica greceasca la nivel decent, personal cunoscator de romana si mancare foarte buna), o seara am mancat la hotel (eram foarte obositi), si o seara in restaurantul piscinei cu apa termala din localitatea Banya langa Bansko. Si ca sa ne imprietenim si sa socializam foarte bine am trecut 2 seri si pe la pub-ul "Amigo" (in celelalte seri am trecut pe langa....cel putin unii dintre noi...).
Acum si partea sportiva care incepea in fiecare dimineata cu coada de la gondola de aprox. 45 de minute. Spre pranz se micsora pana la disparitie. Gondola duce pana in zona B'nderiska Polyana cu o statie intermediara la varful Chalin Valog (da, incetineste foarte mult in statie si deschide usile). Din Polyana pornesc doua telescaunuri, cel din dreapta care duce (din 2 bucati) pana sus la 2600 m sub varful Todorka, iar cel din stanga intro zona de unde pleaca mai multe partii ce duc la alte telescaune si partii... (vedeti harta cel mai bine). Tot din Polyana pleaca partia/drumul de aprox. 7,5 km pana in Bansko la gondola. Desi foarte lunga, este buna pentru incepatori si pentru cei mai comozi (ca mine), iar pana pe la 11:00 este libera, merge prin padure si este foarte placuta. Incepand cu amiaza se aglomereaza, iar spre seara foarte multi se retrag pe aici spre Bansko si devine foarte aglomerata.
Partiile sun bine intretinute, pline de zapada, au si tunuri de zapada artificiala, in general sunt lungi, dar si late (cu toate astea tot m-a agatat unul intro zi) si destul de aglomerate. Aici, o parere personala, referitor la faptul ca unele partii albastre (usoare) sunt sau au portiuni abrupte la care se adauga si denivelari, ce le-ar face mai degraba rosii (medii) (3 si 11 din varf si chiar 10 si 5). Astfel sunt prezenti pe aceste partii si incepatori si mai putin priceputi si cei care se cred priceputi si cei care sunt cu adevarat priceputi creindu-se un amestec cam periculos dupa opinia mea....
Am prins si un fenomen rar, un halou in jurul soarelui si reflexii multiple.
A nins incepand din a doua noapte pana in a treia noapte, astfel ca am avut zapada proaspata din ziua 3 si soare in zilele 4 si 5, dar destul de frig, mai ales dimineata. Din ziua 3 a crescut brusc consumul de aspirina, vitamina C, calciu, magneziu si alte produse naturiste si purificate prin distilare pentru combaterea febrei si a durerilor de orice fel...
Si cand ne trecuse febra, invatasem partiile si planul orasului a trebuit sa plecam... Ca in totdeauna ar mai fi mers inca o zi.... (pe bune ar mai fi mers o zi  :thumbup: ).
Drumul de intoarcere a fost fara peripetii si cu mult somn.
A fost o actiune foarte reusita cu mult schi si socializare pe partii, prin mehanale si prin cluburi.
Lidia, insotitorul de grup, a armonizat perfect grupul si a organizat foarte bine fiecare activitate, astfel ca toata excursia a fost foarte frumoasa.
Si sa nu il uitam pe Bogdan cel care ne-a dus si adus in siguranta si care s-a integrat grupului (de obicei o face) doar ca nu a schiat.
Fotografii de maine incolo, cand sper sa posteze si alte persoane din grup.
Daca nu era asa pauza mica (o zi) mai ca as fi mers si la Kopaonik, unde am fost anul trecut si stiu in mare partiile si care este "miscarea".
Distractie placuta celor care merg la Kopaonik! (daca mai este cineva dintre ei pe forum la ora asta).
Sa aveti o noapte buna!  :bow:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #34 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 06:38 »
Rentzi, pe mine m-ai convins: esti un artist al feedback-urilor, savuroase si folositoare. Informatii, impresii personale, scrise cu o nota de umor, ingrediente care construiesc un tablou al locurilor si, in acelasi timp ne transpun in atmosfera creata de voi. Ma declar fan!

Mai asteptam si pe ceilalti cu povesti si imagini.
Aceasta actiune a fost o premiera pentru SCT, cel putin din doua puncte de vedere: prima data la Bansko, primul grup in care majoritari au fost baietii (daca nu s-a schimbat nimic de la postarea lui Gigi :) )

Sa va fie de bine distractia  :thumbup:!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #35 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 18:38 »
Multumesc pentru urari si aprecieri Wonderland!
Da, au fost 10 baieti si 7 fete in aceasta actiune (era sa zic tabara). Se pare ca odata cu cresterea dinamicii si a gradului de periculozitate creste si numarul baietilor care participa.

Cum vad ca alti participanti nu sunt inca prezenti (de, bugetele si schimbarile legislative ii tin la datorie) pun un link cu un album cu fotografii de la Bansko. Cum sunt destul de multe, nu stau sa le bibilesc ca sa le pot posta in corpul subiectului.  Oricum, in cateva zile se vor intoarce si cei de la Kopaonik si atunci va fi concurenta.
Tin sa mentionez ca unele din fotografii nu imi apartin si sunt preluate din postarile grupului pe WhatsApp, dar fiind frumoase nu m-am putut abtine sa nu le includ. Daca cineva din grup considera ca am abuzat  :rtfm: sa spuna  :fight: si le sterg... :sorry:

https://photos.app.goo.gl/lRe9cPcQuoJp6olf2

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #36 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 18:46 »
Multumesc pentru urari si aprecieri Wonderland!
Da, au fost 10 baieti si 7 fete in aceasta actiune (era sa zic tabara). Se pare ca odata cu cresterea dinamicii si a gradului de periculozitate creste si numarul baietilor care participa.

Cum vad ca alti participanti nu sunt inca prezenti (de, bugetele si schimbarile legislative ii tin la datorie) pun un link cu un album cu fotografii de la Bansko. Cum sunt destul de multe, nu stau sa le bibilesc ca sa le pot posta in corpul subiectului. Oricum, in cateva zile se vor intoarce si cei de la Kopaonik si atunci va fi concurenta.
Tin sa mentionez ca unele din fotografii nu imi apartin si sunt preluate din postarile grupului pe WhatsApp, dar fiind frumoase nu m-am putut abtine sa nu le includ. Daca cineva din grup considera ca am abuzat  :rtfm: sa spuna  :fight: si le sterg... :sorry:

https://photos.app.goo.gl/lRe9cPcQuoJp6olf2

Mda, se pare ca m-am autocitat... Asta este, daca altii nu posteaza....

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #37 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 19:28 »
Rentzi, tare asta cu autocitatul. Mai stii ce ai vrut sa faci, de fapt?  :happy:
Deci nu-s asa ocupati cu bugetele, daca pe WhatsApp au avut timp sa puna poze. Da, stiu e mai rapid, mai facil, mai comod...
Sa-i lasam sa-si mai revina, poate n-au ajuns acasa inca.

Superbe imaginile puse de tine. Asteptam si filmuletul promis de Dana.   :angel:

PS Nu stiu, ce sa zic. Mai periculos decat un grup de 10-20 de fete, ce poate fi? :))))))) Poate nu gradul de periculozitate ci nivelul de siguranta o fi mai mare.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #38 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 19:42 »
Sper sa nu ma autocitez :). Voiam sa spun ca vreo doua poze ar merita sa fie incluse in albumul de prezentare a excursiei de anul viitor.  :smitten: :applause:
Iar poza aia de grup e mortala. Ar putea fi pusa si pe forum, cu greu va recunoaste careva.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #39 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 20:09 »
Pozele pe grupul WhatsApp au fost puse atunci, unele chiar in timp real...
Poza de grup a fost intentionat facuta asa ca sa poata fi postata pe forum, sa avem DOVADA ca am fost acolo si am schiat, de la varf, la 2600 metri... Noi avem si varianta fara ochelari, masca, etc. Mai exista o varianta cu alt fundal, daar ciineevaaa nu si-a pus ochelarii si masca...  :fight: Asteptam un specialist sa ii blureze fata ca sa o putem posta.
Autocitarea s-a produs apasant butonul "Quote" in loc de "Modify".  :blush:

Offline Dana T

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #40 : Vineri, 26 Ianuarie 2018, 20:13 »
Buna tuturor, a fost o excursie care merita repetata, a fost totul la superlativ, cu de toate! Partiile au fost cu zapada batuta si peisaje superbe, fetele si baietii pregatiti de ski si distractie, Lidia ne.a facut programul mai mult dupa voia noastra iar hotelul a fost curat si primitor, cu mancare buna si, mai ales, coctailuri savuroase, care ne incalzeau dupa ziua petrecuta pe partie  :thumbup: apoi continuam cu o mancare buna si noaptea incepea in clubul de rock Amigo pana la ore mici din noapte....apoi o luam de la capat.... iar antrenamentele astea asa intense au dat roade in ultima noapte, cand am inchis clubul Amigo, am terminat vinul adus de acasa de colegi si am ingramadit bagajele cu 10 min inainte ca Bogdan soferul sa porneasca autocarul dimineata  ;D....iar eu am facut ce am zis, am tinut, sper, pasul cu baietii, carora le multumesc ca au avut rabdare cu mine pe partie, la bere, la rock si nu m-au bagat in seama cand le ofeream pastile de cap...dimineata! Super tare experienta de la Bansko, urez prietenilor care sunt acum in Kopaonik aceeasi atmostfera! Iar filmulete am facut dar mai trebuiesc prelucrate putin, mai ales ca sonor, urmeaza.... stay tuned....

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #41 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018, 06:53 »
Mai, de la schiat sau de la altitudine v-a durut capul?  :faint:
Ccristians, ori de la vinul de Recas, desi ala parca era bun si fara dureri de cap?  :angel:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #42 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018, 17:25 »

Postez  cateva fotografii din aceasta prima excursie la Bansko care a fost foarte faina.
Am avut vreme diversa (ninsoare, viscol, soare, feomene meteo deosebite - soare triplu si curcubeu), grup vesel, mancare buna, bai termale in aer liber, distractie in Amigo Club si schi cat cuprinde.
























Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #43 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018, 20:08 »
Greu si urat v-a mai fost! Faine fotografii, Lidia!
Acum inteleg de ce n-am avut noi soare, ca ati avut voi 3 sori.  :happy:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Pentru sporturi de iarna: Bansko 19 - 24 ianuarie 2018
« Răspuns #44 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018, 20:21 »
Faine poze, fain grup ...ii invidiez pe cei ce ?tiu sa schieze :applause: