Autor Subiect: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018  (Citit de 22406 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« : Luni, 30 Octombrie 2017, 19:13 »


Tarif: 1.125 EUR – cazare in camera dubla
Avans: 400 EUR

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/circuit-si-sejur-portugalia-3-13-iulie-2018/

Plecare: 03 iulie 2018
Sosire:  13 iulie 2018
Cazare: 9 nopti din care:
• 3 la Lisabona: 3/5 iulie si 11/12 iulie la hotel Fenicius Charme Hotel 3*
• 2 Porto 5/7 iulie la Hotel Malaposta 3*
• 4 la Cascais 7/11 iulie Vila Gale 4*

Servicii incluse:
• transport avion  Blue Air Bucuresti Otopeni – Lisabona, toate taxele incluse, bagaj cala 20 kg si un bagaj de mana max 6 kg - dus si intors
• transport intern cu autocar 32 locuri Lisabona
• transport intern cu autocar 32 de locuri Lisabona - Porto (cu opriri la Alcobaca, Fatima si Batalha) si Porto - Lisabona (Nazare si Obidos) (zilele 3, 4 si 5)
• cazare 9 nopti cu mic dejun inclus
• excursie de o jumatate de zi la Cabo da Roca si Sintra
• excursii in tur la Fatima, Bathala, Alcobaca (in drumul Lisabona - Porto) , Nazare, Obidos (opriri la traseul Porto - Cascais)
• ghidaj in engleza walking tour - Lisabona
• ghidaj in engleza walking tour - Porto
• insotitor grup pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• intrarile la obiective
• transfer de la aeroport - hotel si de la hotel - aeroport
• taxa de oras
Grup 24 pers + insotitor de grup.

ORAR DE ZBOR

03.07.2018
Bucuresti Otopeni 07:15 - Lisabona 09:55

12.07.2018
Lisabona 23:00 - Bucuresti Otopeni 05:10 (13.07.2018)


Insotitor de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501

Program
Ziua 1 03 iulie  Cursa Blue Air Bucuresti – Lisabona. Zborul nostru este 0B 157 Blue Air. Decolare 07:15, zbor aterizam la Lisabona la 9:55. Intalnire cu insotitorii de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 5:00 (dimineata).
Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Lisabona insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata(care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la Lisabona, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in autocarul pe care l-am inchiriat pentru grup, preferand solutia anuntata initial, cea de transfer cu taxi. Contravaloarea transferului este asa cum am anuntat, 6.5 EUR/sens, deci pt dus si intors, 13 EUR. Achitarea se face in prima zi de excursie, insotitorului de grup.
Nu putem face check in, este prea devreme pentru preluarea camerelor, asa ca lasam bagajele la hotel si iesim sa exploram Lisabona. O sa avem un ghid local si pe perioada a 2 ore - 2 ore si jumatate o sa facem un walking tour (plimbare pietonala). Trebuie sa fiti pregatiti cu incaltaminte potrivita plimbarii, astfel incat sa va simtiti confortabil si sa puteti parcurge usor traseul ghidului. Vizitarea se face, subliniez, pietonal.
Ne intoarcem la hotel, check in cu repartizare pe camere si free time. Sunt convins ca toata lumea o sa fie obosita datorita trezitului prea matinal, de la zbor, de la walking tour. Asa ca este bine-venita un pic de relaxare. Free time, cina isi alege fiecare unde sa o ia.

Ziua 2 04 iulie
Imediat dupa micul dejun, la ora 9.00, ne reimbarcam in autocarul inchiriat si plecam catre Belem, cartierul in care se afla Monumentul Descoperitorilor, Turnul Belem si fara indoiala cel mai important obiectiv din Lisabona, Manastirea Jeronimilor. In jur de ora 13.00 luam un gen de pranz, spun gen pt ca nu o sa fie efectiv o masa clasica. Langa manastire se afla o celebra patiserie, care face printre altele pasteis de nata folosind reteta calugarilor. Sunt delicioase, ti se topesc in gura. Tot acolo se pregatesc si se servesc diferite tipuri de rulade cu umpluturi, una mai gustoasa decat cealalalta. La Pasteis de Nata o sa fie practic pauza noastra de pranz. Nu este ceva conventional, nu este o masa de grup, fiecare serveste ceea ce doreste, dar trebuie retinut ca in localul respectiv nu se servesc decat produse de patiserie, bauturi usoare, cafea. Cine doreste altceva, isi poate alege unul dintre restaurantele din apropiere, cu conditia sa fie inapoi la ora comunicata de insotitorul de grup. Gustam, ne tragem sufletul si continuam: Palatul Presedintelui si un muzeu cu totul inedit: cel al calestilor. Cu siguranta ca o sa va placa. De acolo se poate urca pana la gradinile tropicale si apoi la Ajuda, un palat cu interioare exceptionale. Din pacate miercurea cand ajungem noi muzeul este inchis, nu se poate vizita pe interior. Cine isi doreste si tine mut sa vada interioarele acestui palat isi poate sacrifica 4-5 ore de plaja din zilele libere, sa ia din Cascais trenul pana in statia Belem (40 minute) si de acolo sa urce colina. Vizita dureaza maxim 2 ore. Revenind apoi la programul grupului: trebuie sa incheiem zona Belem maxim la ora 15.30, pentru a putea ajunge la Museu de Fado, la care am facut rezervare incepand cu ora 16.30. Este un must view in Lisabona!  De acolo mergem la hotel, apreciez ca ajungem in jur de ora 18.00. Urmeaza free time, iar cina va fi servita de fiecare acolo unde doreste si alege.

Ziua 3 05 iulie
Micul dejun o sa-l luam devreme, la ora 7.30, este o zi lunga si la ora 8.30 trebuie sa plecam. Check out si la 8.20 ne intalnim la autocar.
Incarcam bagajele si plecam spre Fatima. Vizitam apoi in apropiere extraordinarele manastiri Bathala si Alcobaca.
Din Lisabona pana in Porto avem cca 312 km, cca 6 ore de mers cu autocarul, cu devierile de traseu, au sa fie in jur de 360 km, cca 7 ore de mers. Plecand la 8.30 si fixandu-ne pentru fiecare obiectiv in jur de o ora si jumatate, inseamna  in total 11.5 ore, deci un check in aproximativ la 20.00, la hotel. Seara o vizita in partea de Gaia, la una dintre "caves". E patria vinului de Porto.

Ziua 4 06 iulie
Dupa micul dejun ne asteapta Porto..
O sa iesim pt vizitare dupa ora 9.00.  Obiective: Estaçăo de Săo Bento, o opera de arta, un adevarat muzeu, decorat cu azulejos, Livraria Lello, celebra librarie, Muzeul de Istoria Naturii, Torre de la Clerigos si Igreja Clerigos. Continuam: Igreja Misericorda, Palacio de Bolsa, apoi intram in labirintul de stradute al cartierului vechi al orasului, Ribeira do Porto. Unde cel mai probabil o sa si mancam. O sa ne petrecem dupamiaza vizitand in continuare Sé Catedral do Porto, pe care la fel o sa o vizitam pe interior, zidurile defensive Ferdinanda. Podul pe care o sa-l avem aproape mereu in raza de vizibilitate este Dom Luis I.
Daca ne ajunge timpul ar fi potrivita si o croaziera pe Douro. Orasul este superb, iar vazut spre mal arata cu adevarat fabulos.
Seara mergem in Foz si de acolo mai departe intr-un loc in care se mananca cele mai bune sardine si cea mai buna caldo verde...La 19.30 - 20.00 trebuie sa fim pe faleza de la Foz pt a prinde asfintitul. Este printre cele mai bune locuri din Europa pt asa ceva...

Ziua 5 07 iulie
- Servim micul dejun, in jur de 7.30 si la 8.30 facem check out-ul. Ne indreptam spre Cascais, locul in care o sa ramanem pt partea de sejur
- pe drumul spre Cascais o sa avem doua opriri:
Nazare - unul dintre cele mai frumoase locuri de panorama asupra Oceanului Atlantic
Obidos - un oras cetate superb, pe buna dreptate considerat cel mai frumos orasel medieval din Europa
De la Porto pana la Cascais avem 342 km, cu devieri si vizitari inseamna in jur de 6 ore

Zilele 6, 7 si 8 08,09,10.07 – sunt zile complete de relaxare, plaja si baie. Se poate face baie si plaja in zona centrala, intr-unul dintre golfurile de pe faleza sau la Tamariz, Estoril, la Tamariz. Este alegerea fiecaruia...

Ziua 9 11.07 – check out din Cascais la 9.00, urcam in autocar si mergem sa vizitam Sintra. Mai intai insa, in drum, o sa vedem Cabo da Roca, cel mai vestic punct al continentului. Apoi direct la La Pena, vizitam intr-un tur de 2 ore castelul si gradinile, dupa care oprim  in centrul oraselului pt cumparaturi si masa. Cine doreste sa faca si o alta vizita in Sintra, am sa-i fac recomandari la fata locului. La 16.00 vom pleca spre Lisabona, facem check in-ul la hotel, avem o pauza de refresh apoi la 18.45 plecam spre cartierul maur. Facem o plimbare, pana la panorama, apoi la ora 20.00 vom petrece o seara de fado in cel mai potrivit loc din Lisabona: Alfama. Acolo de unde a plecat si Amalia Rodriguez. Intr-un local de familie, o masa costa in jur de 20 - 25 EUR, dar nu se plateste spectacolul. Intoarcerea la hotel in jur de 23.00.

Ziua 10 12.07 Zi free, apoi drumul spre aeroport. Check out la ora anuntata de hotel. Asa cum am anuntat am inlocuit grupajul taxi cu transfer cu autocarul. La ora 19.30 toata lumea trebuie sa fie la hotel pentru imbarcare si transfer. Zborul este la ora 23:00, zburam cca 4h 10m si aterizam la Bucuresti, la ora 5.10 dimineata, cand deja va fi 13.07.

Recomandari
Va recomandam sa veniti incaltati corespunzator unor trasee pietonale: pantofi sport, cu talpa vibram, confortabili, purtati de cateva ori pentru a nu va produce rani. Imbracamintea cat mai lejera, adaptata la vreme. Nu uitati sa aveti un rucsac de mici dimensiuni in care sa tineti permanent ceva care sa va protejeze in caz de ploaie. Atentie cum si unde tineti banii. Am facut de fiecare data cand se pleaca in excursie recomandarea ca banii sa fie tinuti in permanenta cat mai aproape de corp, pentru a simti orice incercare de furt, nu in rucsac, nu in posete care sa invite hotii de buzunare. Luati cat mai putin cash in excursie, puteti scoate oricand bani din bancomate, de asemenea puteti plati cu cardul, nu va expuneti fara rost cu sume mari de bani! Nu lasati bani in hotel, nimeni nu garanteaza pastrarea valorilor in acest fel!

Este o excursie pentru persoane mai active, care se pot deplasa cu usurinta, care inteleg ca pentru a vizita zone istorice este nevoie de deplasare pietonala. Daca sunteti o persoana mai putin activa, comoda, care nu este dispusa la efort fizic, va spun de acum, ca o sa va creati disconfort nu doar personal ci si grupului si insotitorului de grup. Asa ca ganditi-va bine la inscriere daca este excursia potrivita. Sau poate este un motiv sa incepeti o viata mai activa acasa, cu plimbari in parc, cu alergari etc Ceea ce face enorm de mult bine pentru sanatate, optimism, buna dispozitie.  :)

Reguli in autocar:
• nu exista locuri fixe si nici ocupare pentru tot restul excursiei. Aveti libertatea ca zilnic sa va puteti muta unde doriti.
• la incarcarea bagajelor in cala autocarului este posibil sa fie nevoie sa ajutati fiecare la bagajul care va apartine. Nu este obligatia soferului de a incarca bagajele! De acea si pentru comoditatea manevrarii repetate a bagajului (sunteti in circuit) va recomandam un troller de dimensiuni cat mai mici, usor si cat mai simplu manevrabil (cel mai bun este sistemul cu patru roti peridoc - spinner)
• in autocar este interzis sa se urce cu cafea, sucuri desfacute, inghetata, produse care pateaza tapiteria fotoliilor
• in autocar este interzis sa se consume orice fel de mancare: sandviciuri, fructe, dulciuri, snack-suri si altele.
• la urcare, pentru ca este nevoie ca grupul sa fie numarat, va rugam sa va asezati imediat pe fotolii, sa nu va mai ridicati sau sa va mutati, astfel incat insotitorul de grup sa poata efectua rapid numaratoarea.
• nu lasati obiecte de valoare sau bani; nimeni nu este responsabil pentru astfel de valori.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelul este deja nominalizat, va puteti informa pe internet despre el, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Este o excursie pe care am organizat-o cativa ani la rand, in 2017 am facut o pauza, urmand sa o reluam cel putin pentru 2018. Fotografii si feed-back-uri de la celelalte 3 excursii organizate in Portugalia:
primavara 2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1413.0.html
toamna 2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1676.0.html
vara 2014: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1727.0.html
2015: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2035.45.html
2016: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2183.0.html

Cateva imagini:


Lisabona


Porto


Apus de soare la Porto. 2 ani la rand am avut noroc sa prindem nebunia de culori ce se revarsa...Cum va fi in 2015?


Sintra, Palatul Pena


Estoril


Alcobaca


Batalha


Fatima


Cabo da Roca


Obidos


Nazare





Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #1 : Marți, 31 Octombrie 2017, 19:45 »
Partea de sejur o s-o petreceti in cea mai luxoasa statiune portugheza Cascais - Estoril. Iar hotelul in care am stat de cateva ori si care de fiecare data ne-a fost gazda excelenta, este superb. Face parte din lantul Vila Gale, care cuprinde hoteluri de 4* si 5*, care are chiar podgoria lor. Vinul produs, pe care il gasiti si pe TAP Portugal si care da si numele restaurantulelor hotelurilor din acest lant, se numeste Versatil.

Se afla in vecinatatea unui parc superb, in care misuna pauni, gainuse, porumbei...In spate are o gradina cu un gazon verde si moale-moale. Doua piscine, terasa, bar si restaurant.

Pana in centru o plimbare de 5 minute, cu oceanul in fata. Este foarte aproape de Grota D'Inferno, unde puteti asista la un apus de soare dramatic...

Cateva fotografii ale hotelului:




















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #2 : Miercuri, 01 Noiembrie 2017, 12:57 »
Adaug mai jos fotografii din excursia 2016, atunci cand grupului i-am oferit pe langa vizitare, plimbare, calatorie, adica ceea ce promisesm si un program de seara cu tot ce am stiut eu mai frumos...Am petrecut o minunata seara de fado in Alfama, o noapte de vis "de lumini" in Cascais, o seara de irish pub, una de jazz si un apus de soare cum doar inca inr-un loc stiu, la fel de frumos. Dupa o seara de peste in localuri necunoscute de turisti ci doar de localnici, am ajuns in Foz fiind martorii unui apus dramatic...Am mai avut un apus la fel de minunat la Grotta D'Inferno, acolo unde am urmarit bulgarele rosu pravalindu-se de stanci...

Din pacate este una dintre excursiile in urma carora n-a ramas nimic scris, toti au uitat, imediat ce au ajuns acasa, de sentimentul, emotia si bucuria oferite de "primeste si da mai departe"... :-[ Ceea ce imi place sa cred ca disparute in multe locuri, pe aici pe la noi in grup si pe forum au mai ramas... ::)

Nu sunt demotivat de "uitarea" celor din 2016...voi sunteti altii si vreau sa va ofer cu aceiasi bucurie si placere, la fel ca lor, un program de seara care sa va incante! Asa ca pregatiti-va de fado, de apus, de live music, cu balade si jazz...Va promit sa fac totul incat sa va placa la nebunie aceasta calatorie! Dar imi doresc ca cei care vin cu mine sa inteleaga, la randul lor, ca Singles Camp este un grup, de la care iei dar si dai...Asa ca dupa excursie, va rog mult, nu faceti la fel ca cei din 2016!  :flori: :)


























































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #3 : Miercuri, 01 Noiembrie 2017, 13:42 »



















































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #4 : Miercuri, 01 Noiembrie 2017, 13:51 »






















































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #5 : Miercuri, 01 Noiembrie 2017, 14:55 »



























































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #6 : Miercuri, 01 Noiembrie 2017, 15:02 »
Am incercat sa va port, anticipativ prin locurile pe care urmeaza sa le vedeti...Lisabona, Sintra, Obidos, Nazare, Alcobaca, Fatima, Bathalia, Cascais.

Ma uitam acum prin articole, sa vad despre ce am scris cu referire la locurile prin care trecem in acest circuit. Iata ce am gasit:

Obidos, cetatea cu aroma de lichior  http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1707.0.html

Batalha, frumusetea neterminata http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1722.0.html

Scruntand Atlanticul: Nazaré http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1708.0.html

Manastirea si biserica Sao Vicente de Fora http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1981.0.html

Panteonul National Lisabona http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1982.0.html

Catedrala Santa Maria Maior de Lisboa sau Se http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1983.0.html

Lisabona – scurt ghid de vizitare http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1763.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #7 : Luni, 06 Noiembrie 2017, 09:12 »
Am deschis rezervarile si la aceasta excursie. Inscrierile se fac aici:

 http://www.singlescamp.ro/eveniment/circuit-si-sejur-portugalia-3-13-iulie-2018/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017, 10:52 »
Seara de fado in Lisabona, cu un grup de oameni tare faini, de aici din Singles Camp:

! No longer available


! No longer available


! No longer available

Offline Dana Caragea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017, 12:59 »
Da, recunosc prima noastra seara in Lisabona, in drum spre aventura din insulele Azore. Ce emotii, ce trairi am avut de fiecare data in micutele si cochetele localuri din Alfama! Este o zona vizitata obligatoriu in excursiile Singles Camp si asta pentru ca doar acolo te poti conecta la ceea ce se numeste esenta portugheza. Simti cum oamenii aceia iti daruiesc mult mai mult decat un loc la masa si un cantec. Simti cum iti ofera cu cea mai mare placere sufletul si inima lor. Sunt atat de calzi, simpli si modesti. Localurile sunt conduse in general de membrii unei familii, iar artistii merg din local in local spunandu-si pe muzica dorurile, bucuriile, povestile de viata. Am avut doua astfel de "intalniri" cu muzica fado in Alfama si ambele au fost deosebite. De fiecare data s-a creat o atmosfera in care chiar si cel mai insensibil cedeaza, pur si simplu acea muzica iti atinge sufletul, te mangaie si te alina.
Ascultasem si inainte acest tip de muzica, dar dupa cele doua experiente din Portugalia, deci la ea acasa, am inceput sa o inteleg intr-un alt mod, unul mult mai subtil.
Excursiile pe care le organizeaza Gigi nu sunt simple vizite si vizionari de obiective turistice. El isi propune si reuseste cu brio sa ne puna in contact nu doar cu locurile vizitate si cultura locala, ci si cu oamenii si sentimentele lor. :flori:

Melodia zilei :) :whistle: "Uma rosa a florir na tapada,
                                  Cheira bem, cheira a Lisboa" -

               "Un trandafir inflorit la o fereastra,
               Miroase frumos, miroase a Lisabona" :whistle:

Offline camelia lavinia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #10 : Joi, 11 Ianuarie 2018, 18:44 »
Frumos ! Si parafrazand-o pe Anda, ,, mi s-o facut pielea de gaina ,,  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #11 : Joi, 15 Februarie 2018, 05:55 »
Unul dintre locurile pe care o sa le vizitam si care sunt convins ca o sa va impresioneze mult este Cabo da Roca - cel mai extrem punct vestic continental al Europei.

! No longer available

Offline viorica samoila

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #12 : Joi, 15 Februarie 2018, 09:46 »
Gigi, fotografiile din Portugalia sunt superbe, am retrait toate frumusetile ce le-am vazut acum cativa ani si am ajuns la concluzia ca Lisabona, Estoril( pe acestea le-am vazut) sunt frumoase in orice anotimp, eu le-am vazut in perioada Craciunului ;)
Vio

Offline Criscont

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Carpe diem
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #13 : Joi, 15 Februarie 2018, 10:50 »
Buna,
M-am inscris pentru Circuit sejur Portugalia si ma intreb mai sunt inscrisi si altii ? Sper sa se gaseasca inca 23 de doritori . Portugalia e un loc superb , iar programul propus de Gigi chiar ma incanta .
Cristina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit si sejur in Portugalia 3 - 13 iulie 2018
« Răspuns #14 : Joi, 15 Februarie 2018, 11:23 »
Toate excursiile se tin cu full participare. Nu-ti fa nici cea mai mica grija. O sa vezi curand ca anuntam "nu mai sunt locuri disponibile", la fel ca la multe alte excursii. Lipsa se reactie de pe forum nu trebuie luata ca reper apreciativ pentru participativitate.  :)