Autor Subiect: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018  (Citit de 21490 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Tarif: 1895 EUR/persoana  cazare in camera dubla (poate fi twin, dar exista situatii in care locatia nu poate oferi decat posibilitatea unui pat dublu king size)
Avansul care confirma rezervarea locului, este de 600 EUR/persoana.

Rezervari http://www.singlescamp.ro/eveniment/circuit-islanda-frumusetea-si-salbaticia-nordului-5-12-august-2018/

Plecare: 5 august 2018
Sosire:  12 august 2018
Cazari:
5/7 august Hotel Keilir by Keflavik Airport 3*
7/8 august Úthlíd Cottages
8/9 august  Fosshotel Glacier Lagoon 4*
9/10 august Saxa Guesthouse 
10/11 august Hotel Hvammstangi 3*
11/12 august Hotel Keilir by Keflavik Airport 3*

Servicii incluse:
• transport avion, compania Lufthansa,  Bucuresti Otopeni – Reykjavik International Airport Keflavik  si retur, toate taxele incluse. Bagaj de cala inclus: 23 kg.
• 7 nopti de cazare
• 5 mic dejun tip bufet
• circuit Islanda, cu 2 microbuze 8 + 1, conform programului anuntat. Insotitorii de grup vor fi si soferi.
• 2 insotitori de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• taxa de oras la hoteluri
• transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport (cca 7 km, o sa impartim suma de taxi intre membri grupului sau organizez shuttle bus)
• intrari obiective si la Blue Lagoon
• parcari la obiective (cca 5 EUR/pers)

Grup 15 + 2 insotitori de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501 si Lidia Mandache 0040 743 122214

Program excursie

ORAR DE ZBOR

05.08.2018

Bucuresti  18:45  -Viena  19:25
Viena        21:50 -Reykjavik  00:25

12.08.2018

Reykjavik  01:30  -Munchen  07:15
Munchen   08:55  -Bucuresti  11:50

05.08 duminica Intalnire cu insotitorii de grup la ora 16.15 pe aeroportul Henri Coanda, Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici.
Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. Dar va pot spune inca de acum, ca zborurile spre capitala Islandei sunt rare si pretul la care gasiti atunci un bilet pe dus este peste 1000 EUR. De aceea subliniez inca o data faceti in asa fel incat sa ajungeti la timp la aeroport.
La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Keflavik insotitorii de grup nu mai au responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Atat ls Bucuresti cat si la conexiunea care va avea loc la Frankfurt. Reintalnirea grupului se face la Kevlavik, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in microbuze.
O sa organizez din timp transferul la hotel cu shuttle bus, costul o sa vi-l comunic cand o sa fac rezervarea.

Zbor de linie, nu low cost (aici vreau sa fac mentiunea ca acest lucru a ridicat costul excursiei. Nu mai exista Air Berlin cu care am zburat si la care tariful era 50% din ceea ce platim la Lufthansa). 05 AUG BUCHAREST OTP  18:40 - VIENNA 19:25       
si conexiune 05 AUG VIENNA   21:50  - REYKJAVIK  00:20+
Dupa transferul la hotel o sa avem check in-ul si apoi odihna, pt ca ne asteapta 6 zile pline!

06.08  luni Mic dejun si transfer de la hotel la Reykjavik la 8.45, intoarcere la 18.00 spre hotel. Drumul de la Keflavik la aeroport dureaza cca 45 minute. La ora 10.00 vom fi in fata senatului, pentru walking tour. Grupul este impartit in doua. Prima serie la 10.00, a doua la ora 11.00. Luam masa in oras si vizitam in continuare pana la 18.00 zona de port. La 18.00 revenim la Keflavik.

07.08 marti dimineata ma intorc impreuna cu Lidia pe aeroport pentru a prelua microbuzele. Sunt inchiriate de pe Keflavik Aeroport/ 07.08.2019/incepand cu ora 8.30. In timpul acesta grupul ia micul dejun, iar la ora 8.45 este gata de plecare cu bagajele in receptia hotelului, check out facut. Plecam in vizitarea insulei.
Ruta si opriri: Reykjavik – Mossfelsbaer  - Ţingvellir National Park 40 (in partea superioara a lacului) pentru a vedea falia dintre cele doua placi tectonice continentale. 
Ţingvellir National Park – Keriđ Crater Lake pregatiti de vant, de o plimbare pe buza craterului; trekking in picioare
Keriđ Crater Lake -  Haukadalur pentru doua faimoase geisere: Geysir and Strokkur. In drum trecem si lasam bagajele la Minniborgir Cottages. Mancam la Geysir.
Haukadalur –  Gullfoss Waterfall (pelerina, pantofi impermeabili!)
Gullfoss Waterfall  – Laugarvatn  - Minniborgir Cottages (cazarea)  Nu ajungem mai repede de ora 20.30, avem doua optiuni, sa ne luam in camera de mancare sau sa mancam la restaurantul de la cottages. Fiecare alege individual ce face cu cina (restaurant sau ceva din market) Oricum trebuie intrat intr-un magazin si cumparat se trebuie pt mic dejun (nu intra in tariful excursiei).
In acea zi, in drum este o deviere, pe un drum secundar, macadam, la Keldur. Un sat vechi. Merita!
Total zi: 245 km, cca 3 ore si jumatate de mers cu masina.

08.08 miercuri Mic dejun individual si la 8.30 plecam pe ruta:
Minniborgir Cottages –  Selfoss  -  Seljalandsfoss cascada
Seljalandsfoss – Skogafoss cascada
Skogafoss –  Dyrhólaey Cliff ,  Vík – de acolo se poate admira ghetarul
Pana la Vik, pe partea dreapta a drumului  - Eyjafjallajokull - Farmhouse. Pe stanga drumului, vizibil, este vulcanul Eyjafjallajokull cel care  a aruncat cenusa si a perturbat traficul aerian in 2010.
Dyrhólaey Cliffs  - Reynisdrangar Cliffs
Reynisdrangar Cliffs - Vik i Myrdal – plaja neagra
Vik i Myrdal   - Canionul Fjađrárgljúfur
Canionul Fjađrárgljúfur –  Kirkjubćjarklaustur un mic orasel incantator
Kirkjubćjarklaustur – Jökulsárlón
Continuandu-ne calatoria de-a lungul coastei sudice a Islandei traversam Parcul National Skaftafell, ajungem la Vatnajökull glacier. La un moment dat, pe stanga este o optiune de ajunge pe un drum neasfaltat la ghetar!!!!!!!!. Este semnalizat cu rosu in chenar. Facem cca 10 minute pana acolo. Ne putem apropia la cativa metri. Este exceptional.
Total zi: 324 km cca 4 h 30 min.

09.08 joi Dimineata o sa avem in fata feeria unuia dintre cele mai frumoase locuri pe care natura le-a lasat pe pamant: Jökulsárlón. Dar pana acolo mai sunt o multime de locuri exceptionale, de admirat. O sa oprim pt fotografiere. Si pt o plimbare, la primul ghetar – lac cu iceberg-uri, pe stanga.
Jökulsárlón este un mare lac glaciar aflat la marginea Parcului National Vatnajökull. Situat la marginea ghetarului Breiđamerkurjökull, s-a dezvoltat sub forma unui lac ce se indeparteaza de tarmul Oceanului Atlantic. Lacul a tot crescut de la ultima glaciatiune, aflandu-se acum acum la 1,5 km.  Este considerat, mai recent cel mai adanc lac din Islanda cu peste 248 de metri. Din 1970 a crescut de 4 ori. Este considerat ca fiind una dintre minunile naturale ale Islandei. Pe el plutesc bucati de gheata, care dau impresia unei procesiuni fantomatice de aisberguri albastre luminoase. Pe tarm se gasesc o multime de foci, asa ca vom avea de ce sa ne bucuram si sa fotografiem!
Avem 3 opriri pt Jökulsárlón: una undeva la jumatate, intram printre niste stanci si ne plimbam pe malul lui, apoi inainte de podul de peste rau, in parcarea de pe stanga (cine doreste poate sa-si inchirieze loc in barca pt a merge pe lac printre ghetari), apoi la Diamond Beach – plaja cu gheata. Plecarea de acolo va fi in jur de ora 12.30. Trebuie sa ne incadram neaparat in aceasta ora pt a ajunge sa facem tot traseul.
Fosshotel Glacier  - Jökulsárlón 30 km 
Jökulsárlón  - Höfn  70 km. Oprim pentru masa de pranz. Este un mic sat portuar vestit pentru faptul ca de aici pleaca in Europa langustele. Localul la care am mancat in vara este foarte vestit. Recomand pizza cu homar (cca 30 EUR). 
De la Hofn mergem doar pe tarm,pana la Os apoi mai departe  la Faskrudsfjordur – Reydarfjordur  - Eskifjordur – Stöđvarfjörđur (unde avem cazare).
Total  zi 350 km, 5 ore.

10.08 vineri
Stöđvarfjörđur – Egilsstadir (lacul cu monstru)
Egilsstadir - Námaskarđ aria geotermala  NÁMAFJALL
Námaskarđ - Dimmuborgir (Dark Cities) cu formatiunile sale stancoase, pe malul lacului Mývatn
Dimmuborgir – Gođafoss cascada
Cascada Gođafoss - Akureyri (capitala nordului)
Akureyri – Hvammstang (cazare)
Total zi 587 km 7 h 30 min

11.08 sambata
Micul dejun. Mergem apoi cu microbuzul sa vedem focile. Sunt 20 minute cu masina pana acolo, trebuie dis de dimineata. Apoi inapoi in orasel, in port, Centrul de studiere a focilor. 8 EUR, un filmulet exceptional si cateva exponate, foci si pasari impaiate.
Hvammstang –  Grábrók (dintr-o parcare urcam niste trepte si vedem un crater vulcanic).
Grábrók –  Deildartunguhver) (izvorul termal cu cel mai mare debit din Europa) Deildartunguhver – Reykholt sit istoric
Reykholt - cascada Hraunfossar; de acolo se poate ajunge la ghetarul Langjökull pe un drum tare rau. Functie de incadrarea in timp mergem sa-l vedem.
cascada Hraunfossar - hotel Kevlavik
Total zi 332 km 4 h 30 min

12.08 duminica In 11/12 nu o sa dormim prea mult...o sa avem un zbor de noapte: 12 AUG REYKJAVIK KEF - MUNICH MUC  LH  2469 01:25 07:15  si apoi conexiune 12 AUG MUNICH MUC 2 - BUCHAREST OTP    LH  1652 08:55 11:50. Deci in jurul amiezii, in 12 august o s ajungeti pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti. 

Explicatii, recomandari, precizari

Este a treia oara cand organizam o excursie in Islanda, am avut in 2017 una de vara http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2345.0.html , la fel ca aceasta si una de toamna, pentru aurora boreala: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2369.0.html Puteti citi despre fiecare, feed-back-uri ale participantilor, dand click pe link-uri.

Vom merge pe un program foarte asemanator celei de toamna, atingand din nou spectaculoasele fiorduri estice. Aveti astfel posibilitatea sa vedeti TOT ce este mai interesant si mai important in Islanda, incepand si intorcandu-ne la Reykjavik, intr-un cerc si cateva diagonale,  Am cautat si organizat cele mai bune cazari pentru bugetul pe care l-am propus acestei excursii, afectat asa cum am specificat deja de disparitia low-cost-erului Air Berlin. Acum avem zboruri de linie, Lufthansa. Am evitat cazarea in locatii cu bai comune impreuna cu alti turisti, pentru ca trebuie sa mentionez, 90% din locatiile din Islanda ofera acest tip de camere, cu share bathroom. Am rezervat pe cat a fost posibil camere cu 2 paturi pt a va oferi cat se poate de mult confort. Am impartit traseul astfel incat sa nu facem multi km pe zi si sa ne putem opri si bucura de peisaje. Tot ce este posibil pentru o calatorie in care sa va bucurati de frumusetea de neasemuit a Islandei.

Acum ce asteptam noi, organizatori si insotitori de grup de la cei care doresc sa ia parte la aceasta excursie. In primul rand ca trebuie sa inteleaga unde merg, ca Islanda nu este o destinatie de shopping, de plimbare prin parc, de plaja, de vizitare urbana. Ca efortul nostru a celor care ghidam si conducem este foarte mare. Avem nevoie de concentrare, de atentie, nu ne permitem sa ne irosim energia cu lucruri ce nu tin de noi si de serviciile pe care le-am promis grupului. Ca nu suntem de vina ca nu ati citit si inteles corect toate explicatiile noastre referitoare la excursie. Ca nu o sa aveti echipamentul pe care l-am trecut ca recomandare. Ca oricat ne-am dori ca vremea sa fie buna, putem sa dam de ploaie, de vant. Nu putem sa fim de vina pentru asta, nici pt faptul ca trebuie sa respectam programul orice ar fi...Apoi ca am planuit aceasta excursie ca una cu prieteni cu care poti calatori si te bucura. O  sa fim 7 zile non stop impreuna, o sa mancam, o sa calatorim, o sa drumetim impreuna... Asta impune pentru ca atmosfera sa fie placuta si sa existe armonie maxim de toleranta, acceptare si intelegere. Trebuie sa intelegeti ca o sa stam si in hoteluri si in apartamente si in casute, locuri cu grade de confort diferite. Asta ofera in acest moment Islanda, nu peste tot exista resorturi, nu peste tot exista locatii premium cu confort maxim.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Locatiile in care veti fi cazati sunt nominalizate inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Bagajul:oops: Foarte important!!! trebuie sa fie mic pt a incapea in microbuz (spatiul intr-unul de 8 + 1 este foarte limitat). Este acceptat un singur troller cu dimensiunea maxima: 60 x 40 x 28 cm, cca 16 kg  si un mic rucsac. Tineti va rugam cont de acest amanunt foarte important, pentru ca dorim sa evitam orice situatie sensibila si neplacuta. Este nevoie sa intelegeti ca in situatia in care veniti cu un bagaj mai mare decat dimensiunile comunicate nu o sa avem loc in microbuz si veti fi nevoiti sa va descurcati in a va schimba bagajul. Nu este potrivit intr-o plecare in vacanta sa plecam cu astfel de probleme...In completare va spun ce s-a intamplat in toamna. La rent a car am primit singurul microbuz care era in parc si care nu era ceea ce rezervasem (acela avusese accident cu o zi inainte). In Islanda nu gasesti nu stiu cate microbuze rent a car, sunt limitate si desi am incercat atunci sa schimb microbuzul cu altul, mai incapator, nu am reusit. A fost nevoie sa ne descurcam cu spatiul de bagaje minim pe care acesta il avea si a fost o adevarata aventura in fiecare zi cu asezatul acestora. Norocul nostru a fost ca intreg grupul a fost intelegator si din punct de vedere al situatiei si pentru ca toti au venit cu bagaje chiar subdimensiunile mentionate. Deci nu tratati acest FOARTE IMPORTANT doar ca pe ceva de rutina...

Buget personal
Sunt convins ca o sa ma intrebati referitor la cheltuielile pe care le mai aveti de facut in plus fata de costul excursiei... Islanda este o destinatie foarte scumpa, tarifele acolo la mancare, la transport, la tot absolut sunt mult mai mari decat in alta tara europeana. Chiar si decat in Norvegia, Suedia, Danemarca sau Elvetia...De aceea va scriu de acum, sa va pregatiti excursia din timp...Pai in primul rand despre mancare.

Transferul de la aeroport la hotel, cu shuttle bus, costa cca 7 EUR/pers (cu reducere). Am sa fac o rezervare de grup pentru acest transfer colectiv.

Pretul unei calatorii Keflavik - Reykjavík - Kevlavik este de cca 35 EUR, un transport privat care ne ia de la hotel si ne aduce inapoi seara. La Reykjavik mai considerati ghidajul local, care nu are un tarif, fiecare da cat doreste. Cca 6- 10 EUR/persoana. Va trebui sa ne facem rezervare individuala, sau in grupaje de cate 6 (cat ni se permite), o sa postez eu link-ul. Rezervarile se deschid cu 5 zile inainte de walking tour.

Intrare am platit doar la Campul de lava de la Dimmuborgir (cca 12 EUR) si la Vulcanul Keriđ Crater Lake (cca 4 EUR).

Cel mai mare cost in Islanda este cu mancarea. Daca ar fi sa mananci de doua ori pe zi, pe saturate la restaurant, inseamna minim 80 EUR/zi. Este si foarte scump, este si foarte greu sa reglezi sa ajungi la pranz intr-o zona locuita in care exista restaurant si nici nu avem foarte mult timp sa stam undeva sa asteptam pregatirea mancarii. Sunt 2 locuri in care stiu sigur ca e mai ieftin si ok: la Geysir unde va recomand supa de peste (cca 12 EUR) si la Hofn, o sa va duc la un restaurant unde se mananca cea mai delicioasa pizza cu homar (cca 15 EUR). Avand in vedere ca avem si doua dimineti fara mic dejun (se poate lua in apropierea locatiei dar costa in jur de 20 EUR) va recomand sa procedati la fel ca intreg grupul pe care l-am avut in septembrie acolo: sa veniti aprovizionati cu hrana rece conservata. Magazinele alimentare sunt si ele foarte scumpe in Islanda, deci nu e o afacere sa nu mananci la restaurant, dar sa-ti cumperi din magazin. Deci trebuie sa vii cu mancarea in bagaj. Ce este usor de transportat si nealterabil:
- salam de Sibiu (eu am doua bucati de cate 600 g)
- pateu de ficat de gasca, de curcan, de porc - luati cat mai variat si evident in ambalaj de folie alu, nu in conserva metalica (eu am avut 8 bucati)
- branza topita (au am avut 2 cutii)
- cascaval feliat in amabalaje vidate, separat (am avut 4 tiple)
- supe instant (avem in mai multe locuri posibilitatea preagatirii, vase, tor ce este nevoie)
- cafea plic sau borcan, ceai, zahar - peste tot in camere vom avea incalzitor de apa.

Este posibil dintre voi sa mai fie mai "mofturosi" cu mancarea...Trebuie sa stiti din start ca va trebui sa va adaptati la grup. Nu pot opri pentru 1-2 persoane ca nu pot manca din punga, sa-i fac pe ceialalti sa astepte si s pierdem timp pretios. Deci sa fim foarte clar de la inceput: pranzurile cu exceptia a 3 zile, vor fi din mers, sandvciurile pe care vi le-ati facut de seara (nu la micul dejun la restaurant.  :-[)  Pt cine va fi altceva, o sa avem timpul si locul in care sa servim masa asa ca nu va faceti griji...Dar cinstit sa fiu eu am preferat in general sa iau cina tot in sala de mese. Acolo se adunau toti, mai povesteam, mancam impreuna, era tare fain...

Deci daca plecati pregatiti cu ce va trebuie la voi, nu sunteti "gingasi", veti mai avea acolo nevoie doar de paine si legume, plus sa spunem in total 5 mese. Total estimez la 100 EUR. O sa mai fie si impulsul, o cafea pe drum, o inghetata, o prajitura, hai sa zicem inca 30 EUR. Deci 130 EUR.

Acum sa facem socoteala: 15 (taxa de oras la hoteluri) + 7x2 (transfer aeroport - hotel - aeroport) + 35 (transfer Reykjavik) + 8 (ghidul Reykkjavik) + 12 (intrare la Dimmuborgir) + 4 (Keriđ Crater Lake) + 130 (mancare si impuls) = 218 EUR

Acesta este un minim, dar unul foarte aproape de realitate, va spun ca eu nu am depasit aceasta suma...Evident insa ca daca doriti mai multe mese calde, nu sunteti pregatiti cu mancare, cumparati souveniruri, sau chiar faceti shopping atunci suma aceasta creste... :)

Sper ca va fost de folos estimarea mea de buget.

Daca aveti intrebari adresati-le aici, este posibil sa ajute si alti participanti. Pentru a comunica cu noi asigurati-va ca aveti cont de user pe forum (nu doar inscriere pe site).

Cateva imagini...apoi mai revin cu altele:





















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #1 : Marți, 31 Octombrie 2017, 14:21 »
Acum despre ce o sa vedeti si cum se desfasoara excursia. Despre ce o sa vedeti, de fapt las imaginile sa spuna...ele stiu cel mai bine, cu sublinierea ca ceea ce o fotografie contine in plan nu se compara nici pe departe cu ceea ce intalniti acolo. Eu va spun la modul cel mai cinstit sunt vrajit de peisaje, de puffini, de foci, de stanci, de torenti, de ghetari, de ocean, de verde, de caii aceia superbi, de oitele rasfirate pe pajisti, de tot ce inseamna Islanda...Pentru cineva ca mine care calatoreste mult si vede atatea locuri, starea astea descrisa de uimire amestecata cu desfatare, inseamna mult....

Inainte de a incepe sa postez fotografii, va spun cum organizam excursia. Intai sa stiti ca ne luam mancare la noi: salam de Sibiu, cascaval, pateuri, tot ce se conserva si se tine in siguranta timp de 7 zile. Si evident, se transporta usor. Mai luam cafea la plic, sau la borcan, zahar, ceai, pentru ca peste tot unde suntem cazati avem incalzitoare. Asa ca ne putem face cafea, ceai pe gratis...Tineti cont ca nu in toate diminetile avem mic dejun. Deci trebuie sa-l suplinim cu ceva. Apoi ca mancarea in Islanda este foarte foarte scumpa. O supa costa 15 EUR, un fel de baza de la 30 euro in sus. Si in magazine este acelasi lucru: daca oriunde in Europa cumperi un carnat (ce sa fac, asta e exemplul meu... ::)) cu 2-3 EUR/200 g, acolo dai cu siguranta 8-10 EUR...Totul e triplu sau chiar mai mult. Asa ca luati mancare cu voi...

Apoi, venim imbracati corespunzator: pantofi trekking, pantalon elastic, bluze de vant, termice de vara, caciulite usoare, sepci, pelerina. Si avem un mic rucsac cu noi. Islanda este o destinatie pentru iubitorii de natura, care in marea majoritate sunt persoane active. Daca ma intrebati cat de active, va raspund: atat cat sa puteti urca un deal de 100 m fara sa gafaiti pana la lesin, cat puteti merge pe jos 5-6 kilometri. Nu vi se cere mai mult. Dar ce v-am spus da, e nevoie, Altfel stati si va uitati dupa ceilalti...Timpul pe care il avem la fiecare obiectiv este limitat si nu putem astepta pe cineva slow motion...Nu este posibil plus ca grupul isi pierde rabdarea. Asa ca daca vreti in Islanda, atunci mai iesiti in parc, mai mergeti pe jos pana la servici, mai faceti miscare...

Plecam dimineata si ajungem seara la cazare. Nu ne oprim prea mult la masa pentru ca sunt multe de vazut...Dar nici nu infulecam sau alergam...Eu stiu ce inseamna ponderat, in confort si aloc timpul corespunzator...Deci nu va fie teama decat daca sunteti persoane cu tabieturi, cu nevoi si placeri de a sta tolanite la soare...Vom sta, vom admira, ne vom relaxa, dar nu putem nu stiu cat...Atat cat sa fie o calatorie placuta, vazut pe indelete, nu din fuga...Deci trebuie sa intelegeti ca vom fi toata ziua plecati. Pe cei vechi ii cunosc, o sa le spun inca din faza de inscriere daca este o actiune potrivita pt ei sau nu, pt cei noi insa ramane sa avem o scurta corespondenta sa vedem daca ati inteles, daca este ceea ce va asteptati.

In microbuz ne rotim in fiecare zi in suveica, la fel ca la volei. Deci nu va ganditi ca ii pacaliti pe ceilalti ca va este rau, ca nu puteti sta in spate etc. Stiti de la inceput aceasta regula, tin la ea si fac mutarile obligatoriu, pentru a da sansa tuturor a sta in fata...

Acum fotografiile promise. Sunt si din vara si din toamna, amestecate...
























































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #2 : Marți, 31 Octombrie 2017, 16:02 »












































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #3 : Marți, 31 Octombrie 2017, 17:46 »













































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #4 : Marți, 31 Octombrie 2017, 18:35 »

























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #5 : Marți, 31 Octombrie 2017, 18:37 »





















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #6 : Marți, 31 Octombrie 2017, 18:57 »











































































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #7 : Luni, 06 Noiembrie 2017, 14:39 »
Rezervarile sunt deschise la aceasta excursie, cu o mentiune foarte importanta: in acest moment DOAR pentru cei care ne-au comunicat (in urma chestionarului transmis) ca doresc sa participe la aceasta actiune. Sunt 16, exact cate locuri are disponibile aceasta excursie.

Acum le transmit fiecaruia cate un Email de anuntare a deschiderii rezervarilor si in situatia in care primesc un raspuns de anulare, am sa deschid un loc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #8 : Luni, 06 Noiembrie 2017, 22:51 »
Avem pana acum cel putin o renuntare, deci inscrieri deschise pentru minim un loc. Rezervarile se pot face aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/circuit-islanda-frumusetea-si-salbaticia-nordului-5-12-august-2018/

Offline cz_irina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #9 : Luni, 06 Noiembrie 2017, 23:05 »
Gigi, eu vreau... Am trimis azi rezervarea, mâine trimit copia de CI

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #10 : Marți, 07 Noiembrie 2017, 07:44 »
Da, am primit am dat fw spre Bon Voyage.  :)

Offline Onix

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 245
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #11 : Duminică, 12 Noiembrie 2017, 14:26 »
Buna ziua, Gigi ! Sa inteleg ca trebuie sa urmarim aici daca se elibereaza vreun loc?Eu m-am inscris. In eventualitatea in care este posibil, mi-ar place sa merg in aceasta excursie. Toate cele bune !

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #12 : Luni, 13 Noiembrie 2017, 07:11 »
Servus Onix! Am avut cateva neconfirmari, nu stiu cate si nici ce s-a mai intampat in agentie dupa ce am plecat la Hajdu. Astazi sunt la birou si aflu mai multe.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #13 : Joi, 16 Noiembrie 2017, 11:00 »
Ne apropiem si aici de finalul rezervarilor, locurile au fost ocupate aproape in totalitate. Curand o sa anuntam lipsa de disponibilitate.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #14 : Joi, 15 Februarie 2018, 06:02 »
Da, intre timp nu au mai ramas locuri disponibile, asta pentru ca mi-am vazut ultima postare pe acest topic.

Stiu ca mai este mult pana atunci, dar timpul zboara si asa incet incet vreau sa intrati in atmosfera:

! No longer available