Autor Subiect: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018  (Citit de 21481 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cz_irina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #15 : Marți, 20 Februarie 2018, 12:58 »
am gasit acest cantecel si cu un videoclip foarte frumos ...enjoy, e o placere  :smitten: :applause:

! No longer available


Offline Hideg Silvia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #17 : Duminică, 15 Iulie 2018, 08:51 »
      Salutari ,pt.toti....! Si evident salutari,Gigi!.Excursia este 5-12.aug.2018...La mine ,5 aug.2018 este duminica... :D

    Si dacă este cineva din Pitesti ,poate ne auzim cumva.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #18 : Duminică, 15 Iulie 2018, 10:03 »
La toata lumea 05.08 este duminica... ::) :) Am gresit eu, zilele...corectez chiar acum, sa nu apara vreo confuzie...

Daca chiar am ajuns aici, va reamintesc recomandarile, dar si must do it-urile...Nu toate, ce consider mai important.

- bagaj tip troller de mici dimensiuni. Am explicat inca de la lansare ca este posibil sa nu avem loc de bagaj, decat minim. Am patit anul trecut si noroc ca toata lumea a inteles si a venit cu trollere mici, doar cu ceva mai mari decat cele de cabina, altfel trebuia sa tinem in brate valizele. Si asa a fost o adevarata arta sa le asezam zilnic astfel incat sa incapa. Inchipuiti-va ce s-ar fi intamplat daca o singura persoana nu intelegea si aparea acolo cu un troller mai mare... :-[ In primavara trecuta insa am avut un microbuz mare, puteai sa duci in el si cufere..Deci nu e o regula ce primesti, este dupa cum nimeresti. Nu sunt multe microbuze rent a car in Islanda si sunt foarte cautate.

- pregatiti mancare pentru Islanda. Asa cum descriam, este foarte scump sa mananci acolo, plus ca de multe ori la ora mesei nu gasesti restaurante in zona, ar trebui sa mai faci 50 km sa dai de unul. Alteori suntem intr-un program in care efectiv nu avem cum sa facem pauze mai mari de o ora pentru masa, ori la 16 persoane un local in care de regula nu intra decat 10-15 oameni pe zi, e greu sa se descurce in timpul acesta. Si atunci mancam sandviciurile pe care le-am pregatit de dimineata, inainte de plecare. Sa aveti la voi: salam de Sibiu, branza topita, pate ficat in cutie de plastic, branza feliata, ceea ce credeti voi ca se mentine bine si poate sa fie consumat cu usurinta. Luati si ceva plicuri de cafea instant, avem in majoritatea locurilor fierbatoare.

- pantofi trekking. Trebuie inteles ca acest gen de incaltaminte este foarte potrivit in excursiile mai active. Mergem uneori pe teren accidentat, pentru a ajunge la obiectiv, sau cat mai aproape de el, ori intr-o incaltaminte normala, chiar si sport alunecati, va puteti uda...Nu stiu de ce lumea nu ia in considerare aceasta foarte importanta recomandare referitoare la incaltaminte...Chiar remarcam si eu si grupul acum in Portugalia pe cineva care se incapatana sa mearga pe platforme...Cum poti sa tii pasul cu altii in conditiile in care esti incaltat total neadecvat unei excursii active? Si va raspund: nicicum!

- polar termic, cu gluga. Sau si mai bun o bluza termica, la fel cu gluga. Uneori bate vantul, vine cate un val de aer rece, ori bluze normale sau canadiene de oras nu fac decat sa va incalzeasca pana la transpiratie si atat. Nu ofera nici un confort termic, decat pe foarte scurta durata

- pantalon elastic, gen drumetie. Puteti flexa usor picioarele, mergeti usor, nu va tine si asigura eliminarea transpiratiei

- caciulita si sapca. Daca gluga este ineficienta, va deranjeaza datorita croiului, este buna si o caciulita. Daca este cald folosim sapca.

- pelerina completa. Dar din aceea buna, de calitate, nu de unica folosinta. Cea de unica folosinta se rupe, se sfasie si va udati. Exista la Decatlon, de unde va recomand sa va faceti cumparaturile astfel de accesorii, costa in jur de 30 lei.

- un mic rucsac in care sa aveti zilnic la voi sandvici, ceva de rontait, apa, pelerina, ceva eventual mai gros daca vremea se schimba brusc

Cam astea erau lucrurile foarte importante. Eu plec acum spre Irlanda, urmeaza cand ma intorc sa revin aici, cu vremea (desi este foarte imprevizibila acolo), cu comunicari legate de intalnirea pe aeroport etc etc...Zile frumoase pana atunci si nu uitati de recomandarile mele, daca nu aveti accesoriile enumerate, dati o fuga si completati bagajul cu ele. La trekking am vazut acum promotii foarte bune la Marvell, sunt excelenti, din piele, vibram etc.

Offline Chiriacmadalina2005

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #19 : Miercuri, 25 Iulie 2018, 15:58 »
Bună. Pentru obiective este necesar sa facem rezervări și plăti înainte? Sau ne organizam direct in Islanda? Va rog mult dc se poate cu 2 zile înainte de zbor sa confirmam ca nu s-a schimbat nimic fata de mesajul inițial. Mulțumesc.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #20 : Joi, 26 Iulie 2018, 07:49 »
Schimbari de ultim moment pot aparea doar in situatii exceptionale, Madalina. Presupunand ca nu se mai posteaza nimic poti sa te orientezi linistita dupa mesajul initial. Tocmai de aia Gigi a postat din timp toate detaliile.  :)
Stiu ca pentru cei noi, emotia e mai mare. Sper sa mai intre dintre cei vechi sa lase vreun semn...  ;)

Pana atunci, asigura-te ca citesti cu atentie toate detaliile din prezentarea excursiei, precum si ultimele postari cu recomandari lasate de Gigi.
Spor la pregatiri!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Nina Petre

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #21 : Joi, 26 Iulie 2018, 10:32 »
 Wonderland, te salut! Ce zici de mine, se apropie excursia pe care mi-am dorit-o încă din prima zi de înscriere în SC, aș putea spune că pentru ea m-am înscris, e genul de destinație‘’sălbatică‘’ perfectă pentru gustul meu. Am ceva emoții pentru momentul în care o să-l întâlnesc pentru prima oară pe Gigi dar în egală măsură abia aștept să ne însoțească în această aventură :)!
 Pe-aici cuvântul de ordine pare a fi discreția…iar eu care credeam despre mine că-s discreția întruchipată, pare că în contextul SC am gura destul de mare.
Dragi colegi de excursie, mi-ar plăcea să ne salutăm, chiar să ne cunoaștem un pic, dacă se poate...Eu m-am expus ceva, asta dacă ați mai intrat pe forum și trebuie să știti că din casă voi da câte ceva pe-aici la sfârșitul excursiei. După asta dacă o să zic că n-am colegă de cameră precis că n-o să-mi găsesc una prea ușor… :)!

Offline Angela B

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #22 : Joi, 26 Iulie 2018, 21:38 »
Nina, pentru ca vad ca Wonderland nu a observat ca i te-ai adresat o sa imi permit sa-ti raspund eu .
Eu leg destul de rar personajele de pe forum cu colegii din actiuni, dar pe tine te-am retinut din excursia din Apuseni de anul trecut,banuiesc ca pentru tine a fost prima iesire.
Pentru ca mai citesc pe forum, zic ca te-ai descurcat foarte de bine. Am citit ce ai scris la ,,ce filme mai vedem " 
Desi Gigi ne-a atras atentia sa nu facem ,,discriminari" trebuie sa spun ca actiunile ghidate de el sunt cele mai reusite.
Sunt sigura ca o sa fie foate bine si in Islanda.
Drumuri bune si distractie placuta pentru tot grupul !!

 :) :)

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #23 : Vineri, 27 Iulie 2018, 05:33 »
Ups, da, n-am observat  :worthy:
Nina, eu nu-mi fac griji.  ;) Știu cum te bucuri, prin toți porii, în tăcere și cu zâmbet, în mijlocul mulțimii, dar conectată la trăirile tale interioare.  :kissing:
Cred că va fi o experiență fantastică pentru tine și mă bucur că vom avea impresii în cuvinte alese și imagini superbe.
În general, la excursiile externe e și mai liniște. Probabil pentru că și grupul e mai mic, dar și pentru că, în general la aceste acțiuni sunt majoritari cei vechi-vechi, unii absenti pe forum, dar activi în acțiuni.
Mai cred că Lidia va fi cumva elementul tău de...acomodare la cei vechi sau necunoscut(i).  ;) Hai că va fi bine și frumos!

Angela B, nu e vorba de discriminare, dar și eu cred că nu e bine să facem comparații. Gigi e un personaj, deci de necomparat, da merită să-l întâlnești măcar o dată-n viață  ;D, dar fiecare dintre ghizii/însoțitorii din echipă sunt unici, fiecare în felul lui, persoane extraordinare și unice. Sunt convinsă că și ceiallți, mulți dintre cei intrați în ultimii ani nici nu-l cunosc pe Gigi și au preferinte.
Eu cred că e o provocare ca reușita unei excursii să nu depindă de o persoană, ci de capacitatea fiecărui participant de a se bucura și de a contribui la bucuria generală a grupului, ținând cont de faptul că celelalte ingrediente organizatorice sunt asigurate la cote maxime.

Bucurie, sălbatică sau liniștită să aveți!


Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Nina Petre

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #24 : Vineri, 27 Iulie 2018, 10:28 »
Angela, să știi că te-am identificat imediat și da, excursia din Apuseni a fost prima mea ieșire cu SC, una memorabilă din multe puncte de vedere. S-au trimis atâtea poze atunci și m-am uitat atât de mult la ele încât pot spune că rețin majoritatea participanților chiar și cu nume...Pe urmă au venit alte excursii, sute de poze și n-aș putea să mai zic chiar același lucru...Mă bucur mult c-ai intervenit și să aflu că citești câte ceva din ce-am postat pe-aici, trebuie să recunosc că-mi dă o senzație mișto.
Și-uite așa ai făcut să intre în vorbă și Wonderland, cu niște încurajări întotdeauna binevenite pentru mine. Să știi, Wonderland, că așa m-am și gândit, că dacă mă ceartă Gigi c-am făcut garagață, pe-aici pe la el prin bătătură, fug repede să plâng pe umărul Lidiei.
Mulțumesc mult pentru urări, la fel vă urez și eu vouă în excursiile pe care le veți face vara asta :)!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #25 : Vineri, 27 Iulie 2018, 11:51 »
Lui Gigi îi place și se bucură când facem garagață prin ogradă, pardon pe forum.  ;D
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Andreia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #26 : Luni, 30 Iulie 2018, 12:49 »
Buna! Ne intalnim duminica la aeroport! Este prima excursie in acest grup, sper sa iasa bine. Am citit si ras-citit indicatiile, nu mai am rabdare. Cu ploaia ne-am obisnuit, vremea a avut grija! Sa ne vedem cu bine si sa ne distram pe cinste in acest circuit!  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #27 : Luni, 30 Iulie 2018, 13:34 »
M-am intors din Irlanda, asa ca sunt obisnuit cu mult verde, cu umezeala si cu soarele ascuns aproape tot timpul dupa nori...Ba si cu cate o ploicica...Dar astea nu pot sa afecteze decat intr-o mica masura superbele peisaje de pe insula puffinilor...Ce insa poate sa afecteze o astfel de excursie este... "vremea" participantilor, adica modul in care inteleg sa fie pregatiti pt un tinut salbatic si mai putin ospitalier, cu imbracaminte, cu mancare, cu rabdare, cu intelegere.

Pentru mine este inca un mister cum persoane adulte, la care ai asteptarea sa fie responsabile si "intelepte" vin pregatite ca de corso, cu platforme in picioare, cu rochite...in timp ce lucrurile absolut necesare le lipsesc cu desavarsire din bagaje. La fel cum nu pot sa inteleg cum unele persoane care nu au nimic in comun cu sportul, cu miscarea, se inscriu la actiuni la care la profil apare "activ". Este in afara logicii mele un alt lucru: imposibilitatea de evaluare persoanala. Cand citesti: actiune de grup deschisa persoanelor deschise, comunicative, sociabile, fara prea multe tabieturi, rabdatoare, intelegatoare, fara egoismul de a sta mereu in fata, fara sa fie puse mereu pe critici si "recomandari", iar tu esti o persoana dominanta, fara nici o intelegere fata de ce se intampla in jur, daca esti "atotcunoscator", esti genul caruia nu-i place niciodata cararea si alege solitar alta cale, ce cauti in actiuni de socializare? Nu pot sa pricep?!

Ei e clar, daca cineva este din categoriile de mai sus, nu ma astept sa ma "indrageasca" pentru ca nu sunt genul de persoana care sa schimbe programul anuntat pentru ca nu-i place cuiva, care sa opreasca tot grupul pt ca cineva nu si-a luat de mancare si ii este foame, care prezinta intelegere fata de tabietari sau rasfatati. Sunt genul de om, care ce spun si promit aia fac si am asteptarea ca cei care au citit, inteles si acceptat nu au alte comentarii si lamentari...

Par rau, nu-i asa?  ::) Nu, nu sunt, va asigur ca sunt o persoana foarte deschisa, foarte vesela, foarte responsabila, corecta, atenta. Singurele mele "defecte"? Ca ma implic emotional in ceea ce fac si nu suport manifestarile si incercarile de impunere nejustificata. Adica mai pe sleau, sunt sensibil la balacareala fara rost pt ca stiu cat efort organizatoric fac, stiu cata atentie acord, cat de mult ma implic...

Sper sa nu avem astfel de parteneri de calatorie, sper ca toata lumea vine cu zambetul pe buze, ca toti o sa aiba in bagaje ce trebuie, imbracaminte, incaltaminte adecvata, mancare etc. Adica ceea ce am mentionat inca de acum un an aici...Imi doresc sa am linistea de a va putea arata cat mai multe, pentru ca suntem si eu si Lidia gata sa ne folosim toata energia, pentru ca voi sa vedeti toate minunatiile acestei tari.

Nu sunt modificari deocamdata nici de zbor, nici de alta natura. Revin foarte curand. 

Offline MihaelaAld

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #28 : Luni, 30 Iulie 2018, 14:49 »
Buna ziua Gigi si bine ai revenit!

Cateva intrebari la obiect:

Geaca rezistenta la apa 23.000 mm si suprapantalon in loc de pelerina sunt ok;
Am retinut dintr-un mesaj initial ca recomandai pate in alu, nu metal, iar in ultimul mesaj faceai referire la pate in ambalaj de plastic. Trebuie sa evitam conservele, sunt restrictii (in practica) la bagajul de cala in acest sens? Din pacate, am ceva "gingasii" in legatura cu mancarea si din acest motiv m-as axa pe conserve alu, ton cu legume, cous-cous, altele..
In legatura cu banii, trebuie sa avem la noi cash 200 E sau retragem acolo in moneda locala c-val a 200 E?



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018
« Răspuns #29 : Miercuri, 01 August 2018, 13:54 »
Raspunsuri:

Geaca rezistenta la apa 23.000 mm, este binisor, dar nu suficient la o ploaie torentiala. De la 30.000 mm in sus se poate discuta de confort in ploaie. Pantalonii care se trag peste sunt excelenti, dar pt timp scurt, pt ca te coci in ei. Pe mine m-a prins de nenumarate ori ploaia la munte si i-am luat peste elastici...si stiu ce spun... :) Oricum daca ploua cu galeata, o sa asteptam un pic, sau ne retragem la masini, nu o sa stam sa ne ude, in special la picioare. Subliniez, pelerina este cea mai indicata, pt ca acopera inclusiv rucsacul, intotdeauna am gasit-o foarte foarte utila si protectiva. Si foarte usor de transportat, impachetat, uscat.

Ambalajul de plastic se referea la o cutie in care sa puneti tot ce aveti de mancare. Asa conservele si tot ce pregatiti stau in ordine, nu vi se imprastie prin bagaje. Nu exista restrictii la mancare, cel putin pana acum nu au facut ceea ce ati intalnit la elvetieni, cubanezi etc. Poti sa iei conserve, dar atentie la greutate, asta era motivatia pt care v-am recomandat ambalajul de alu.

Cash sa aveti cu voi doar pt aeroport, la conexiuni, restul folosim cardul pt plata si eventual retragere. E greu sa dai de un birou de schimb valutar...

Am primit raspunsul pt transferul Keflavik - Reykjavik, este ceva mai ieftin decat anul trecut, ne costa in jur de 30 EUR/persoana dus si intors. Deci vizitarea capitalei ne va costa cu totul: transport si ghid local 30 + 10 = 40 EUR. Pare mult, dar in Islanda este foarte putin...

Pentru transfer aeroport - hotel, in noaptea in care ajungem, am primit o cotatie care mi s-a parut exagerata pt un drum cu masina de 5 minute: 11 EUR/persoana, asa ca o sa rezerv pe loc, taxiuri, asta tinand cont ca aveti rabdare sa rezolv...Asa nu o sa ne coste mai mult de 4-5 EUR/persoana, eu cel putin asa am platit cat am mai fost acolo.