Autor Subiect: Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018  (Citit de 23667 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Nu mai sunt locuri disponibile

Tarif = 1.190 EUR
Avans: 400 EUR

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/maroc-cultura-traditii-show-si-filme-1-9-septembrie-2018/

Excursie optionala din Marrakesh: "La portile desertului" Ourzouazate - Ait Ben Haddou 1 zi = 50 EUR
Inscrierea si plata la aceasta excursie optionala se va face cu 2 luni inainte de plecare.


ORAR DE ZBOR COMUNICAT:

01 Sept Zbor 125 > Bucuresti Otopeni 07:00 - Malaga Terminal2 10:20

09 Sept Zbor 126 > Malaga Terminal2 11:10 - Bucuresti Otopeni 16:00





Plecare: 01 septembrie 2018
Sosire:  09 septembrie 2018
Cazare: 8 nopti (7 cu demipensiune; 1 cu mic dejun)
01/02 septembrie Tanger: Hotel Kenzi Solazur 4*
02/04 septembrie Fes: Ramada 5*
04/07 septembrie Marrakesh: Hotel Atlas ASNI 4*
07/08 septembrie Casablanca Hotel Kenzi Basma 4*
08/09 septembrie Linea de Conception: Ohtels Campo de Gibraltar 4 *

Servicii incluse:
• transport avion cu Blue Air  Bucuresti – Malaga si retur, taxe de aeroport si bagaj de cala 20 kg incluse
• transfer cu autocar Aeroport Malaga - portul Tarifa
• transport ferry Tarifa - Tangier si retur
• transport autocar pe toata perioada excursiei in Maroc
• cazare 7 nopti hoteluri 4*si 5*
• mic dejun (8 zile)
• cina (7 zile)
• 2 insotitori de grup romani, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
• ghid marocan, vorbitor de limba engleza, insotitor pe toata perioada excursiei
• ghizi locali, Fez, Marrakech, Rabat, limba engleza.
• vizite panoramice in Casablanca, Meknes, Chaouen
• doua intrari obiective la Fes, doua intrari obiective la Marrakech
• tipsuri hoteluri si restaurantele de cina

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• mesele de pranz
• excursie optionala "La portile desertului" = 50 EUR
• taxa vizitare Moscheea Hassan al II-lea = 12 EUR
• pranz la celebra Rick's Cafe = 31 EUR. Meniul este fix si include: Salata cu branza de capra si smochine, Peste spada la gratar cu sos Provençale si ca desert Brownie, inghetata de vanilie. ˝ apa Sidi Ali/Oulmčs si la alegere cafea sau ceai.

•spectacol la Chez Ali = 55 EUR (este inclus si transferul pana la locatie si inapoi la hotel dupa terminarea show-ului)
 
Grup = 30 + 1 persoane

Insotitor de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501 si Lidia Mandache 0040 743 122 214

Program

01 septembrie Intalnire cu insotitorii de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 4:45 (dimineata)[/color]. Zbor Blue Air cu decolare din Bucuresti, Aeroportul International Henri Coanda, ora 07:00, aterizare la Malaga, ora 10:20.
Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Malaga insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la Malag, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu un insotitor de grup in fata si altul in spate, se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in autocar, pentru transferul la Tarifa. Nu avem mult timp la dispozitie, trebuie sa prindem ferry.
O sa oprim autocarul undeva la jumatatea drumului, 20 minute, pentru cafea, apa si toaleta. Pana la Tarifa in port, facem in jur de 2 ore 30 min. In port, ramaneti grupati, va fi nevoie sa completati formularele de viza. Urmeaza imbarcarea pe ferry. Din port pana la ferry sunt 200 metri. Nu este cel mai bun astfalt. Luati bagaje usoare si foarte simplu manevrabile (spin - cu 4 roti sunt ideale) va va fi greu la imbarcarea pe vas si apoi si mai greu in portul din Tangier, unde trebuie urcate niste trepte pana se ajunge la zona de intrare.
Bagajele raman jos in cala, noi o sa urcam in zona de pasageri. Acolo va trebui sa va asezati imediat la rand, pentru a primi viza de intrare in Maroc. Nu intarziati cu asezarea la rand, nu pierdeti timpul cand ajungeti pe vas, pentru ca riscati sa ramaneti la coada lunga care se formeaza acolo.
Traversarea stramtorii Gibraltar dureaza cca 50 minute. Ajunsi in portul Tangier vom fi intampinati de ghidul marocan, cel care va ramane cu noi pe toata perioada sederii. O sa fiti deci insotititi permanent de 2 ghizi romani si unul marocan. Urmeaza imbarcarea in autocar si o vizita panoramica a Tangierului: Cap Spartel, Lighthouse, Grota Hercule Cave, bulevardele principale si apoi o vizita pietonala de cca 2 ore in Medina si Kasbach. Va fi primul contact cu ce inseamna Marocul. Check in hotel Hotel Kenzi Solazur 4*, o locatie foarte frumoasa, excelent amplasata pe malul oceanului, la 50 metri de faleza. O sa avem cina si apoi iesim un pic pe faleza. Dupa cate vedeti o zi lunga, lunga, nu tocmai usoara ca efort, chiar daca frumoasa prin locurile pe care o sa le vedeti. Asa ca recomandarea mea este sa va odihniti cat mai bine, sa lasati problemele pe care le aveti cu o zi inainte de plecare si sa va linistiti...

02 septembrie. Micul dejun, apoi la 9.00 avem check out-ul si plecarea spre Chaouen. Undeva pe parcurs o sa facem o oprire de 15’ la panorma lacului, pentru un ceai de menta sau o cafea. O sa aveti apoi ocazia sa vedeti unul dintre cele mai frumoase, spectaculoase si speciale locuri: medina din Chaouen. Fiti pregatiti cu incaltaminte comoda si disponibilitate la efort. Cca 3 ore o sa urcam si o sa coboram pe stradutele acestui minunat loc, admirand casele, florile, covoarele, artizanatul de acolo. Pranzul o sa-l luam intr-un restaurant traditional, o sa ne coste cca 12 EUR. Dupa masa revenim la autocar si ne continuam drumul Chaouen – Fez. In acea zi practic traversam muntii Rif. O sa fim cazati la Ramada 5*, un hotel de lux. Tot acolo o sa avem si cina, inclusa in tarif.

03 septembrie  8.00 micul dejun, iar la 9.00 plecam intr-un tur al Fes-ului. Vizitam un atelier de ceramica si zellige (am scris aici despre acest mestesug: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2533.0.html). Apoi mergem la panorama orasului, la Kasbach Fes el Jedid  apoi la Palatul regal. Urmeaza vizita pietonala: Medersa Bou Inania, Fes el Bali - tabacariile Chaouwara, Muzeul Nejjarine, Sefrou si o sa ne ramana timp si de ceva shopping. Pranzul la un minunat riad, un exemplu inegalabil de arta mudajehar. Nu este scump, pe cat arata locatia, un pranz costa in jur de 12 EUR. Cina o s-o avem la Ramada 5*, hotelul in care suntem cazati la Fes.

4 septembrie. LA 7.30 avem micul dejun, iar la 8.00 check out si plecarea spre Marrakech. Pe drum un stop la Meknes pentru 2 ore de vizita: Bab al-Mansour, Damaschine workshop, "Orasul Imperial" (Koubat Al Khayatine, Moulay Ismail Mausoleum). Pe drum va recoman un pranz ceva mai primitiv, tin sa ne apropiem mai mult de localnici pentru a-i intelege cat mai bine. Este un local de tranzit, unde se pregateste BBQ. In 2017 lumea a fost foarte multumita, iar pretul...cca 5 EUR. La Marrakesh o stam la acelasi hotel ca in fiecare an, Atlas ASNI 4* Marrakesh. O sa luam cina in acelasi loc in care suntem cazati, apoi o sa ne imbarcam in autocar urmand sa facem o vizita de seara in celebra Jemaa el Fnaa. Aici puteti citi ce am scris despre acest loc: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2402.0.html

5 septembrie Micul dejun, iar la 9.00 plecam intr-un tur al Marrakesh-ului: Moscheea Koutubia si incantatoarele sale gradini, Palatul Bahia, revenim Jemaa el Fna s-o vedem in alte haine - ziua, intram de acolo in Medina pentru o prezentare de produse in a caror compozitie intra uleiul argan (de acolo puteti cumpara si acest vestit produs). La 14.00 ne intoarcem la hotel, o sa facem o inversare intre cina si pranz, avand in vedere ca seara vom fi la Chez Ali. La 15.00, dupa ce servim pranzul ne reintalnim la bus si vom merge sa vedem Gradinile Majorelle, oaza lui YSL. Am scris despre asta aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2403.0.html, iar despre irealul albastru creat de pictor aici:  http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2413.0.html. Vizitarea gradinii dureaza cca 45 minute, ne raman apoi 2 ore, intre 16.00 – 18.00 pentru shopping in Medina. La 18.00 transfer la hotel, ne pregatim si 19.40 plecam spre Chez Ali (optional). Este greu de explicat ce simti acolo, dar va asigur ca va fi una dintre cele mai frumoase seri pe care le-ati petrecut vreodata. Cateva lucruri am scris aici, dar cuvintele sunt prea putin: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2365.0.html. Dupa show, transfer 20 km la Hotel Atlas ASNI 4* Marrakesh.

6 septembrie. Este o zi libera. Cine doreste sa ramana in Marrakesh poate sa o faca, hotelul are o piscina mare, spaiu de plaja cu scaune solare, in jur sunt o gramada de magazine. Dar eu va propun ceva mult mai interesant, este de fapt una dintre tintele importante ale calatoriei noastre. Este o excursie pe care am numit-o "La portile desertului", pentru ca asta este Ourzouazate, de acolo pleaca in sir camilele, in caravane, pana in Mali. Traversarea Saharei dureaza...50 de zile. Ce o sa vedem? Mai intai va spun ca o sa trecem Muntii Atlas, trecand prin pasul  Tizi n'Tichka 2260 metri. Foarte spectaculos. Trecem apoi prin sate autentice berbere, pentru a poposi la cel mai cunoscut Ait Ben Hadou, acolo unde s-au filmat o multime de pelicule cunoscute, printre care va amintesc Gladiatorul, arena in care se lupta putand fi vizitata. Trecem prin niste chei senzationale, Dades Gorge si ajungem la Ouarzazate, una dintre legendarele cetati ale filmului. Este suficient sa va enumar cateva dintre filmele care s-au turnat aici: Lawrence of Arabia (1962), The Living Daylights (1987), The Last Temptation of Christ (1988), The Mummy (1999), Gladiator (2000), Kingdom of Heaven (2005), Kundun (1997), Legionnaire (1998), Hanna (2011),The Hills Have Eyes (2006), Game of Thrones.
O sa vizitam si noi unul dintre studiouri...Plecarea in aceasta excursie se va face la 7.30 dimineata, urmand sa revenim seara la cina.

Pentru a afla mai multe despre acest loc, cititi ceea ce am scris despre Ouarzazate: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2559.0.html

07 septembrie la ora 8.00 parasim Marrakesh cu destinatia Casablanca. Ajungem la 11.00, iar la 12.00 cine a optat pentru Rick's Cafe, o sa aiba pranzul in celebra cafenea. Cei care nu doresc sa mearga acolo (desi nu cred sa existe cineva...) au optiunea de a servi masa individual, pe Corniche. Dupa masa, in jur de 14.00 mergem sa vizitam gigantica moschee Hassan II. Dupa, un tur panoramic, Corniche, bulevardul Mohamed V, Catedrala Notre de Damme, Piata Natiunilor Unite, faleza Corniche. Urmeaza apoi sa facem check in la Hotel Kenzi Basma 4* si free time. Suntem in  centrul centrului, puteti face shopping, sa va plimbati. Pana seara la cina, care va fi in jur de 20.00.
 
08 septembrie Ora 8.00 check out si plecam spre capitala Marocului, Rabat. Din Casablanca pana in Rabat sunt doar 87 de km de autostrada, dar imprevizibil ca timp este iesirea din uriasa metropola. In Rabat avem 3 ore de vizitare pentru Palatul Regal si Moscheea Regala. Mormintele Regilor, un stop la raul Bou Regreg pentru cateva poze si apoi o vizita pietonala in Kasbach. Urmeaza drumul pe autostrada Rabat – Tangier, 250 km. Este nevoie sa ajungem cu 2 ore inainte de imbarcarea pe ferry pt a avea timpul necesar formalitatilor vamale si de frontiera. Ferry Tangier – Tarifa, transfer cu autocar Tarifa – Gibraltar. Lasam bagajele la hotel, fara sa facem check in si plecam rapid catre frontiera Spania - Marea Britanie, aflata la doar 500 m de hotelul nostru. Trecem pietonal si functie de timpul pe care il vom avea la dispozitie:
- facem un tur panormic, dupa care ramanem la shopping si pt o cina pe Main Street, zona pietonala a Gibraltarului
- urcam cu telefericul pana sus pe stanca, pentru o panorama superba ce se asterne de acolo si inedit sa vedem maimutele Gibraltarului (ultima coborare este la 19.45)
Exista si doua alte variante:
- sa ramaneti direct pe Main Street pentru shopping, cina, plimbare sau
- cine doreste sa ramana la hotel, sa se multumeasca doar cu imaginea stancii Gibraltarului vazuta de la 1 km, poate alege sa faca o plimbare in portul din fata hotelului sau pana la plaja aflata la cca 800 m pe partea cealalta, acolo unde incepe Costa del Sol. Este acolo un bar de plaja cubanez, unde lumea merge sa danseze, sa bea un coctail.

09 september Mic dejun si la ora 6.15 transfer de la hotel la aeroport airport. Avem cca 140 km de autostrada, la ora 9.00 trebuie sa ajungem pentru formalitatile de check in. Zbor Blue Air Malaga AGP 11:00 – Bucharest OTP 16:00.

Harta traseu excursie:



Observarii, precizari, recomandari
Sunt un bun cunoscator al Marocului, ii stiu bine locurile, obiceiurile, mancarurile, traditiile. L-am batut in lung si in lat. Am multi prieteni si cunoscuti acolo. Revin an de an si ...nu ma satur. Vreau sa va arat acea parte frumoasa a Marocului, care incanta, care este mai putin cunoscuta turistului de agentie. La asta ma ajuta mult Mahomed, partenerul meu de acolo. Este atipic pentru cineva rutinat si experimentat in turism si de asta il iubesc toti cu care am fost acolo. Un om bun, intelegator, saritor. Este mereu fresh, dispus si disponibil. Asta conteaza enorm de mult acolo. Si ce este deosebit la modul in care interactioneaza cu grupul, fata de alti ghizi este ca nu incearca sa pacaleasca, sa te duca in bazare unde este pre-vorbit totul, unde preturile chiar si cele negociate sunt duble fata de alta parte. Probabil ca ati fost cu alti ghii, cu alte agentii in Tunisia, Egipt, poate chiar si in Maroc si vi s-a intamplat asta. Sa fiti carati dintr-un bazar in altul, la locurile in care ei isi iau comision. Si unde ati platit mult mai mult decat daca va alegeati singuri locul de cumparaturi. Ei Mohamed nu e asa! De asta il apreciez, de asta dupa fiecare excursie toata lumea s-a grabit sa stranga bani sa-i faca un cadou. A primit de fiecare data plicul cu lacrimi in ochi...ne-a condus pana la ultima linie in care el are acces...Un om minunat! O sa-l indragiti si voi cu siguranta, asta dupa ce treceti un pic de prima imagine care o afiseaza: cea a unui om dur. Este de fapt bland si domol, linistit si asezat...

Acum cateva lucruri despre Maroc. Descrise si punctate la modul cel mai sincer si cunoscator. Pentru ca de citit am citit si eu toate prostiile posibile pe net. In primul rand vreau sa va spun despre siguranta: este mai sigura decat Europa. Credeti-ma sunt un om care calatoreste mult, sunt foarte conservativ si atent la ce se intampla in jur. Si am lucrat in industria militara. Deci stiu foarte bine sa apreciez si cand spun ca este foarte safe, asa este. E atat de multa politie, jandarmerie, garzi, legile lor sunt atat de aspre, conditiile de detentie atat de grele, incat pur si simplu nu indraznesc sa faca ceva. Totul este supervizat si controlat. Asa ca nu va temeti!

De ce trebuie sa va feriti acolo sunt lucruri pe care le-am punctat mai jos:

1. NU vorbiti despre religie, gasiti orice alt subiect de discutie acolo, dar nu despre Alah si obiceiurile religioase.
Nu sunteti de acord cu practicile lor? Nu va plac regulile impuse? Va enerveaza faptului ca nu puteti vizita moscheile? Ca va trezeste chemarea la rugaciune la 5 dimineata? NU va plangeti! Mai ales la marocani! In toata lumea islamica religia este cel mai sensibil subiect.Chiar daca nu toti marocanii sunt musulmani, chiar daca exista nepracticanti si crestini, trebuie sa stiti ca Alah este venerat de toata lumea acolo. Am vazut de nenumarate ori cum la vama, pe vas, in restaurante, la chemarea muezinului, toti se lasa jos si isi fac rugaciunea. Nu va uitati nici curios, nici insistent, de dezaprobator nu mai vorbesc, atunci cand ii vedeti la rugaciune.

2. NU consumati apa de la robinet
Apa nu e potabila si majoritatea oamenilor din Maroc cumpara apa imbuteliata. Daca nu doriti sa aveti probleme digestive, sa mergeti la baie non-stop si sa va compromiteti vacanta, consumati doar apa cumparata de la magazin. Daca totusi ajungeti pe strada si nu aveti apa la voi si nici magazin la indemana luati suc de portocale proaspat stors, ceai de menta sau shake de fructe.

3. NU va machiati strident si NU va imbracati provocator
Maroc-ul este o tara unde relatiile intime sunt controlate. Unde fetele  nu pot avea relatii intime inainte de casatorie. Unde barbatii sufera cel mai mult din cauza asta. In special tinerii. Pentru ei turistele sunt cele mai mari tinte. Cu ele pot intretine relatii fara sa dea explicatii comunitatii, fara sa trebuiasca sa va ceara in casatorie. Asa ca evitati sa le atrageti atentia. La ei prostituatele nu sunt imbracate provocator (ar fi impotriva moralitatii si prea asupru judecate) si nici nu stau pe marginea drumului. In schimb sunt machiate strident si se parfumeaza in excces. Daca nu doriti sa fiti confundate cu ele, imbracati-va cat mai decent si renuntati la machiaj pe cat posibil.

4. NU comparati ce vedeti in Maroc cu Europa
Este acolo un alt continent, alta civilizatie, alta religie. S-au dezvoltat pe alte pricipii, in alte obiceiuri, au alte prioritati. Nu trebuie judecat, criticat sau dezaprobat modul lor de trai. Incantati-va privirea cu ceea ce este special acolo, cu ce este mai putin cunoscut noua europenilor, nu va opriti ochii pe ceea ce ar putea sa va creeze disconfort, Sunt atat de multe lucruri frumoase acolo care merita si pot fi admirate. Este cea mai mare greseala sa afectati si sa alterati o altfel de frumusete decat ne este cunoscuta noua cu observatii despre anumite lucruri...Ati pati acelasi lucru cu turistul sosit in Venetia si care in loc sa se bucure de romantismul, de armonia, de arhitectura, zice ca apa miroase a nu stiu ce....Sau cu unul care intra in Napoli si se tine de nas in loc sa vada cel mai viu oras din lume....

5. In Kasbach si medine o sa vedeti multi negustori ce isi vand produsele neambalat si neprotejat. E bine sa evitati sa mancati de acolo. Mai bine ceva din alimentara sau din micile patiserii dar nu din cosuri, nu de pe tarabe.

6. Sa nu pareti interesati si sa nu incepeti sa negociati daca nu aveti de gand cumparati
Nu o sa mai scapati de negustorii ambulanti. O sa fiti hartuiti in bazare, o sa strige dupa voi, o sa incerce sa va vanda de toate. O sa se tina dupa voi pana va enerveaza si ajungeti sa cumparati doar sa scapati de ei. Cea mai mare greseala este ca la insistenta lor sa raspundeti nervos cu gesturi sau cu grimase. Atunci pot deveni violenti.

7. NU fotografiati oamenii de aproape
Chiar si in Europa exista tari precum Ungaria care au hotarat prin lege ca nu ai voie sa faci poze unei persoane daca ea nu-si doreste acest lucru. In Maroc este o insulta sa ii fotografiezi de aproape, mai ales daca pozati copii sau femei. Daca va plac portretele puteti cere permisiunea sau sa platiti 1 EUR sau cat va cer, dar nu faceti poze de aproape. Am specificat de fiecare data cand am intrat in Maroc, am vazut insa ca unii nu inteleg si se expun foarte tare...

8. NU uitati acasa crema cu factor de protectie
Chiar daca ccredeti ca e primavara. In Maroc temperaturile sunt foarte variate, pot fi 10 grade in Casablanca, 35 de grade in Fes si 40 de grade in desert.

9. NU iesiti noaptea pe strada
Doar daca sunteti in Marrakech! Acesta e un oras de noapte dar in restul Marocului evitati sa mai iesiti dupa ora 11 seara. La lasarea intunericului siguranta pe strazi e mai mica, in special in medina, bazaruri si centrul istoric. In orasele mari, centrul modern e singurul animat si cat de cat sigur noaptea.

12. Nu expuneti la vedere banii si documentele. Nu le tineti in rucsac sau genti usor de deschis. In aglomeratiile medinelor puteti ramane fara act de identitate si realizati cam ce inseamna asta...Tineti banii in locuri diferite, chiar daca sunteti furati sa nu pierdeti toti banii. Turistii sunt tinta hotilor peste tot in lume, nu doar sau special in Maroc. Am fost furati in Bratislava, Budapesta, Lisabona si in alte orase civilizate...

Imbracaminte - incaltaminte, recomandarea este sa aveti cu voi:
- incaltaminte usoara, gen sandale trekking, adidas usor, pantof comod
- tricouri cu inchidere la baza gatului (nu maieuri sau chestii trasparente). Nu vreau sa va speriu in nici un fel, Marocul este cred acum printre cele mai safe tari in lume, dar la capitolul ispita (ma adresez femeilor) am explicat cam cum stam...In timp in one day tripurile noastre am avut cateva situatii in care marocanii au facut pasiuni asa ca nu scriu gratuit.... :)
- pantalon lung usor si lejer. Nu blugi pentru ca va coaceti in ei, va fi cald...Daca preferati pantalon scurt, ma refer la doamne, atunci trebuie sa fie mai pana la genunchi...
- sapca, bandana. Sa fiti cat se poate de feriti de insolatie.
- ceva de ploaie, usor si pliabil sa-l puneti intr-un mic rucsac. Daca nu aveti acest accesoriu de e excursie nu-i nimic, il cumparati de acolo, cu 10 - 12 EUR negociat poti lua un rucsacel din piele.
- o haina usoara de vant, asa cum e cald poate fi si o adiere ceva mai puternica.
- un pluover pt seara
- medicamente pe care le luati curent si altele ce tin de o zona mai putin cunoscuta organismului. Foarte indicat este de exemplu claritilnul. Nu se stie ce factori alergeni necunoscuti sunt acolo si va treziti fara aparare...Luati ceva si pt stomac, digestie, intrebati un farmacist cam ce ar fi bine sa aveti la voi. Niste fenystil pt eventuale intepaturi de insecta...

Moneda nationala in Maroc este dirhamul marocan. Rata de schimb este: 1 EUR = 10.9 MAD (dirhami marocani) In circulatie se afla bancnote de 20, 50, 100 si 200 dirhami. Monezi: 10 si 20 santimat, ˝, 1, 2, 5 ?i 10 dirhami.
Primele bancnote marocane, dupa obtinerea independentei, au fost cele supratiparite pe bancnotele precedente exprimate în franci marocani: cele de 50 dirhami (pe bancnotele de 5.000 de franci marocani) si cele de 100 de dirhami (pe cele de 10.000 de franci marocani). În 1965, au fost emise bancnote cu valori nominale de 5, 10 si 50 de dirhami, iar în 1970, bancnote cu valoare nominala de 100 de dirhami. Au urmat bancnotele cu valori nominale de 200 de dirhami, emise în 1991 si de 20 de dirhami emise în 1995. În 1980, bancnota cu valoare nominala de 5 dirhami a fost înlocuita cu moneda metalica, iar în 1995, a fost înlocuit? bancnota cu valoare nominala de 10 dirhami, cu o moneda metalica.

Ca oriunde este bine si indicat sa platiti in moneda lor, astfel veti evita cursurile de schimb facute ad-hoc si impuse unilateral. Doar in bazaruri, pentru a va fi mai usor e bine sa discutati in EUR.

EUR sau USD se pot schimba la sediile bancilor, iar retragerea din bancomate este direct in drahme.
ATMuri sunt in toate localitatile, indiferent mari sau mici. In Maroc sunt numite “guichet automatique”. Se accepta Visa, MasterCard, Electron, Cirrus, Maestro. Banci din Maroc: BMCE (Banque Marocaine du Commerce Exterieur), Credit du Maroc, Banque Populaire, Banque Marocaine pour le Commerce et I’Industrie (BMCI), Société Générale (BRD-ul nsotru) and Bank Attajariwafa. Toate ofera servicii safe de ATM.

Functie de conditiile impuse de banca la care aveti banii in Romania, puteti retrage in Maroc, din ATM maxim 2,000 dirhami.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. In situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Locatiile in care veti fi cazati sunt nominalizate inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Panorama de pe Corniche, faleza Casablancai:


Pretiosul fruct de argan si prelucrarea lui:









Ait Ben Haddou in timpul filmarilor la "Gladiatorul":



Traversand Muntii Atlas...pe o sosea mai inalta decat Transfagarasanul. Sus ne astepta zapada...Ce diferenta! Dimineata eram in desert, iar seara in zapada...









Marrakech, minaretul Koutubia:



In gradinile Majorelle:











Culorile din Medina Marrakesh-ului:









Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #1 : Luni, 13 Noiembrie 2017, 15:42 »
In souk:















In Jemma El Fnaa:







Fantasia Chez Ali, Marrakech, un spectacol de exceptie:

























Gigantica moschee Hassan al II-lea, din Casablanca:









La Rick's Cafe, in Marrakesh:





In Medina din Casablanca:



In Casablanca:



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #2 : Marți, 14 Noiembrie 2017, 19:16 »

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #3 : Vineri, 17 Noiembrie 2017, 20:14 »
Buna seara, ma intereseaza pentru anul viitor o excursie externa, Maroc in septembrie sau Tanzania+Zanzibar( pentru acestea din urma , trebuie sa facem vaccin pentru febra galbena !? )

Seara frumoasa, Violeta , Bacau

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #4 : Vineri, 17 Noiembrie 2017, 21:49 »
In Maroc nu, in Tanzania si Zanzibar da. Se face cu 30 de zile inainte de plecare.

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #5 : Duminică, 19 Noiembrie 2017, 11:55 »
Desi am facut rezervare pentru septembrie, IMI ESTE FOARTE GREU SA MA DECID la care din cele 3 vacante in Maroc sa ma opresc !!!!! Am citit tot, am vazut fiecare imagine , filmulet, sunt atat de entuziasmata si incantata de tot, ma visez acolo !

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #6 : Duminică, 19 Noiembrie 2017, 12:22 »
Sunt asemanatoare dar in acelasi timp diferite:

- excursia din aprilie ofera incursiunea intr-o zona cu totul deosebita, de Africa autentica. Ai ocazia unei experiente inedite, fiind cazata intr-o oaza de palmieri (am sa scriu curand despre aceasta, postand si fotografii facute anul acesta). Este mai aventuroasa, mai dinamica si mai generoasa ca peisaje.

- excursia din septembrie este un bllitz al zonei central berbere, Atlas - Poarta Saharei si are punct culminant Ouarzazate, cetatea filmului.

- excursia din octombrie are ca ax pe cea din septembrie, dar nu ajunge la Poarta Desertului ci la Atlantic, in Agadir.

Daca m-ar pune cineva sa aleg nici eu nu as stii ce, imi place tot Marocul...Doar pt ca sunt o fire mai activa si mai impresionata de natura decat de de ceea ce a facut omul...as alege Sahara, adica aprilie.

Este foarte important sa stiti cu totii, fac aici precizarea, ca NU ESTE POSIBILA MUTAREA DE LA O EXCURSIE LA ALTA, chiar daca e vorba in toate 3 de Maroc. Biletele de avion sunt achizitionate de agentie NOMINAL si nu mai pot fi refacute pe alt nume.

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #7 : Duminică, 19 Noiembrie 2017, 17:23 »
Multumesc frumos de promtitudine, ma voi gandi si voi decide , ca atunci cand dau avansul ramane batut in cuie !!!! :D :yeah: :flori:

Offline Gabreela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Maroc, cultura, traditii, show si filme. 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #8 : Miercuri, 22 Noiembrie 2017, 13:37 »
Buna ziua! Eu sunt membra noua aici. M-am inscris in excursia pentru Maroc din septembrie. Am primit factura. Doresc sa achit online in lei. Am vazut ca nr de cont in lei de pe factura este diferit fata de contul din mail. Cum procedez?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #9 : Miercuri, 22 Noiembrie 2017, 14:18 »
Trebuie citit mai cu atentie. Sunt doua conturi: unul in lei, celalalt in Euro. Daca nu va descurcati sunati intre 12.00 - 16.00 la 0269 239095. Noi suntem plecati din tara, va ajuta Mona.

Offline Gabreela

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #10 : Miercuri, 22 Noiembrie 2017, 14:23 »
Asa este... :oops:  Scuze si Multumesc!!!!

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #11 : Vineri, 08 Decembrie 2017, 13:50 »
Buna Gigi, daca depun  luni in 11.12, avansul pt maroc septembrie , e tarziu, sau sa fug azi la o banca ( scrie ca pana pe 10.12 duminica) ? Pot depune in lei sau doar euro?
Multumesc, astept raspuns! :)

Offline Balaita Violeta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #12 : Vineri, 08 Decembrie 2017, 14:07 »
Scuze ,am uitat cum se procedeaza si nici nu am citit emailul cand am facut rezervarea, gata am rezolvat !

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Maroc, cultura, traditii, show si filme. 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2018, 11:22 »
Unul dintre locurile mele favorite in Maroc: Chefchaouen sau Chaouen cum il numesc pe scurt localnicii. Urmeaza sa-l parcurgem si impreuna in aceasta excursie:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #14 : Duminică, 22 Aprilie 2018, 13:17 »
Acum la revenirea din Maroc, am incercat sa povestesc in cateva cuvinte si multe multe imagini ceea ce am vazut si trait acolo. Daca aveti curiozitatea, aruncati un ochi, va va ajuta mult sa intelegeti Marocul...

Intrati aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2550.75.html