Autor Subiect: La izvoarele Cibinului. Petreceri si drumetii. Gura Raului 25 - 28 mai 2018  (Citit de 12863 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
INFORMATII EXCURSIE

Intalnirea cu cei care vor veni din Bucuresti se va face in data de 25.05 ora 13:00 in parcarea de langa gara mare ( langa bisericuta )

Pentru cei care vin direct la pensiune va oferim nr. de telefon direct de la pensiune. Adrian  - 0752 /184 985
Localizare Pensiunea Lacul de Argint  >>> Gura Raului , str. Principala, nr. 447G


Persoana de contact : Samiza Cindea


Pentru minivacanta de Rusalii!

Tarif 1: 640 lei/ persoana - demipensiune (pentru cei din Bucuresti sau se conecteaza la traseul Bucuresti - Pitesti - Rm Valcea - Sibiu - Gura Raului)

Tarif 2     570 lei/persoana demipensiune (pentru cei care vin din alte zone si nu au posibilitatea conectariii la traseu)

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/28998/

Check in: 25 mai
Check out: 28 mai
Cazare: 3 nopti Pensiunea Lacul de Argint Gura Raului 3*

Servicii incluse:
     • cazare 3 nopti la pensiune 3*, mic dejun inclus
     • 3 cine traditionale*
     • 3 transport pana la destinatie (pentru cei care achita tariful
     • transport local, transferuri si preluare la capete de traseu
     • insotitor de grup pe toata perioada excursiei
     • ghid montan atestat
* Mesele de cina se vor servi tip grup, toata lumea va avea acelasi meniu:
Vineri:
  -Bulz cu ou si cinstita
  -Pastrav la gratar cu legume
  -Placinta cu branza de vaci si sos de vanilie

Sambata:
  -Salata de cartofi cu iaurt
  -Tochitura cu mamaliguta si salata de muraturi
  -Placinta cu mar si sos de vanilie

Duminica:
  -Salata de vinete cu rosii
  -Pui cu sos de branza si garnitura de ciuperci
  -Papanasi

Servicii care nu sunt incluse:
     • intrari la obiective (Muzeul Satului Sibiu)
     • pranzuri

Numar de locuri: 26

Insotitor de grup: Gigi Cindea

Ghid Montan - de la Iulian Panescu&Comp.
 
Program:
Vineri 25 mai – Gura Raului

Check ora 14:30 in pensiune .
Cine are dor de o ciorba ardeleneasca, poate sa manance una aici, la Vicentiu si la Adi
Apoi refresh si pregatire de plimbare
Mergem pana la pastravarie, vedem ce lucru randuit au facut oamenii aia acolo, apoi urcam spre baraj, lacul de acumulare Gura Raului. O plimbare cu povesti, cu cunoasterea grupului.
Dupa vreo doua ore ne intoarcem la pensiune, unde ne asteapta ceaunul. Dupa masa, muzica, dans.

Sambata, 26 mai – drumetie montana. Echipament obligatoriu, apa si sandviciuri sau batoane energizante. Cheile Cibinului - Calea Studentilor - Paltinis. Acesta este traseul pe care urmeaza sa-l facem. Diferenta de nivel = 870 metri (plecare de la 550m si ajungem la 1420 m). Lungime traseu: 13 km. Timp estimat de parcurgere: 4 - 5 ore + pauze. Nu o sa ne intoarcem, un microbuz ne asteapta in Paltinis si ne va aduce inapoi la pensiune.

Transfer auto pensiune - pana la coada lacului (cca 4 km). Acolo se afla intesectia Raului Mic cu Raul Mare, unde practic ia nastere raul Cibin prin confluenta celor doua.

Cheile Cibinului se afla in Muntii Cindrel din Carpatii Meridionali, in bazinul Oltului… spre Marginimea Sibiului; cheile au cca 2 km lungime si sunt pe un afluent al raului Cibin, numit Raul Mare. Aceste chei sunt formate in rocile dure ale sisturilor cristaline: versanti depasesc 200 metri diferenta de nivel, existand zone cu stancarii care apar la suprafata sub forma unor pereti verticali, piscuri, bolovani uriasi, grohotisuri etc. Peisajul este acoperit masiv de padure, mai cu seama paduri de fag, iar in zonele mai racoroase fag in amestec cu molid.

Valea este ingustata in unele zone la doar 10-15 m: acestea sunt locurile mai salbatice, unde stancile marginesc apele care coboara inspumate printre bolovani. In general, exista multe sectoare cu repezisuri si mici cascade, unde apele devin albe. Nu va asteptati la ceva superspectaculos, sunt frumoase dar nu se compara de exemplu cu Cheile Turzii, Cheile Lotrisor, Cheile Cheii (care din punctul meu de vedere sunt cele mai frumoase din Romania), ce este important e ca asigura o zona de drumetie linistita, o plimbare de primavara, cand se poate admira vegetatia proaspata de primavara, revenita la viata.

O luam pe firul Raului Mare, intr-o urcare domoala. Traseul este comun pe prima parte, cam 5 km pentru Cabana Craciuneasa si pentru Paltinis. Dupa parcurgerea celor 5km, la intersectia cu drumul forestier ce duce in partea dreapta spre Craciuneasa, noi continuam in stanga, spre Paltinis. Ne asteapta cam 7 km de urcus, destul de sustinut prin unele portiuni, dupa care se ajunge pe un platou, in apropierea Paltinisului, de unde se deschide o frumoasa bevedere peste culmile din jur.

Duminica 27 mai Transfer cu microbuzul la Sibiel. Urmeaza de acolo sa facem un traseu pe care l-am descris pe larg aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1779.0.html. Pe scurt: Pepiniera Silvica – Cetatea Salgo – Poiana Godia – Fantanele, lungime traseu cca 6 km, diferenta de nivel 500 metri, timp de parcurgere in jur de 3 ore. La intoarcere veti fi asteptati si preluati pe partea cealalta, in Fantanele si transferati la pensiune.

Luni 28 mai 9.30 Check out si plecam spre Sibiu: vizitam Muzeul de Etnografie, un giuvaer, o comoara a satului romanesc de alta data. Vizitarea pe indelete dureaza cel putin 4 ore. Deci in jur de 14.00, cel devreme iesim din muzeul in aer liber. De acolo drumurile se despart...pana la urmatoarea excursie

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul http://www.singlescamp.ro]www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/
Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana mai activa. Nu este recomandata persoanelor deloc antrenate, care au probleme de sanatate si care nu pot pastra un ritm de mers constant pe o distanta de cca 15 km. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.

:oops:Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la ea va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos:
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.
Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.
In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.
Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de ghizi montani atestati si profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.
Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   pentru sezonul cu zapada nu uitati de parazapezi si crampoane
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   lampa frontala sau minim lanterna
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Surse de apa: In general apa de izvor din muntii Romaniei este potabila, dar asa cum recomandam este bine sa aveti cu dvs apa sau pastile de curatare/dezinfectare a apei, pentru a evita orice neplaceri. Pe traseu o sa intalniti izvoare, dar daca va stiti sensibili e bine sa consumati cu pastile de curatare.

Vremea: Cateodata din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Fotografii din locurile prin care o sa treceti:

























Muzeul Satului Sibiu:














Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: La izvoarele Cibinului. Petreceri si drumetii. Gura Raului 25 - 28 mai 2018
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018, 13:24 »
Rezervari deschise! Inscrierile se fac aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/28998/

Offline catalina enache

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Buna,
Nu ne pliem pe transportul organizat dar ne dorim sa ne inscriem si noi :Catalina din Iasi si Daniela din Tulcea.Ne descurcam cu masina personala.
Intrebarea e :se poate  ?Si daca da , care e pretul ?
Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Buna ziua Catalina! Bineinteles ca este posibil sa participati, iar tariful pentru cei care vin singuri este specificat deja si pe site si in mesajul principal: 570 lei.

Offline ionutbunea

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
 a

Offline catalina enache

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Multumesc.Probabil m-a furat peisajul si n-am mai vazut detaliul cu pricina.
Procesez inscrierea cat de repede.
Multumesc :offtopic: :)

Offline Onix

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 245
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: La izvoarele Cibinului. Petreceri si drumetii. Gura Raului 25 - 28 mai 2018
« Răspuns #6 : Miercuri, 14 Martie 2018, 18:59 »
Buna ziua,
Mai sunt locuri, caci m-am inscris dar nu am primit pe e-mail confirmarea pentru a plati avansul. Mi-e teama sa nu dublez inscrierea pentru aceasta drumetie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: La izvoarele Cibinului. Petreceri si drumetii. Gura Raului 25 - 28 mai 2018
« Răspuns #7 : Miercuri, 14 Martie 2018, 19:04 »
Da, mai sunt locuri. Ia te rog maine dimineata in agentie, noi suntem deja plecati...

Offline costinjb

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 134
M am înscris la această excursie,dar sunt plecat și nu pot achita costul decît la 17 aprilie 2018.Mulțumesc.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Ups, costinjb, asta e un mesaj care se cere trimis direct la agentie...

Succes!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline costinjb

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 134
Am transmis si un mail în acest sens.Sper să se poată pastra locul pînă mă întorc....Am să încerc si un telefon măine. :worthy:

Offline costinjb

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 134
Re: La izvoarele Cibinului. Petreceri si drumetii. Gura Raului 25 - 28 mai 2018
« Răspuns #11 : Marți, 10 Aprilie 2018, 19:15 »
Am vb azi la Agentie și mi sa promis că î mi va pastra înscrierea pîna ma intorc în RO.Și întrucît locuiesc în GL am să vin cu masina pers. Așa ca o sș plătesc 570 lei,probl este că nu stiu cum voi face deplasările intre obiectivele excursiei!!! :-\

Offline catalina enache

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: La izvoarele Cibinului. Petreceri si drumetii. Gura Raului 25 - 28 mai 2018
« Răspuns #12 : Miercuri, 18 Aprilie 2018, 12:16 »
Am achitat astazi diferenta.Intrucat e prima data cand merg intr-o excursie in acest grupa,am emotii:))

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: La izvoarele Cibinului. Petreceri si drumetii. Gura Raului 25 - 28 mai 2018
« Răspuns #13 : Miercuri, 18 Aprilie 2018, 12:33 »
probl este că nu stiu cum voi face deplasările intre obiectivele excursiei!!! :-\
costinjb, cu transportul local asigurat pentru toti participantii, indiferent de varianta de tarif/deplasare pana la destinatie  ;) vezi mai sus, in prezentarea actiunii cu care incepe topicul, la servicii incluse.
Poti sa mergi cu masina  pana in Bucuresti, lasi masina acolo si iti iei de-o grija, caz in care achiti tariful corespunzator.

Catalina, sunt inerente emotiile. Dar o sa vezi, se vor transforma in bucurie. Sper sa mai intre si din cei care s-au inscris sa impartaseasca cu tine emotiile primei iesiri  ;) sau sa te incurajeze.


Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline costinjb

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 134
Re: La izvoarele Cibinului. Petreceri si drumetii. Gura Raului 25 - 28 mai 2018
« Răspuns #14 : Miercuri, 18 Aprilie 2018, 19:19 »
Am achitat 570 lei.Nu are rost sa ajung in Bucuresti si apoi cu microbuzul spre Gura Raului.O sa merg direct cu masina mea si acolo mai vedem....