Autor Subiect: Minivacanta in Ardeal: Sibiu - Tara Motilor - Oradea 28 iunie - 2 iulie 2018  (Citit de 19964 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
 O excursie ce strabate APUSENII!!!

Tarif: 760 lei/persoana cazare in camera dubla

Optional: participare la petrecerea zonei Vest, care va avea loc sambata 30 iunie, in acelasi hotel in care sunteti cazati Tarif: 100 lei. Inclus: meniu + party dans. Detalii:

Cina cuprinde:
-  wellcome drink
-  antreu rece
-  gustare calda
-  fel de baza
-  desert
- apa minerala
- o cafea
Cei vechi stiu cum se tin party-urile la noi, explic insa celor multi noi care o sa fie acolo: petrecerea in sine este un program de muzica cu DJ si dans, nu va asteptati pentru asta la o atmosfera "scortoasa", sau de "bal de ofiteri",  sau dimpotriva una gen hally - gally. Party-urile noastre se desfasoara intr-o atmosfera de bun simt si limita, ne distram pana dimineata, fara insa sa depasim o masura... :)
Pentru muzica avem un DJ, care o sa asigure intreg programul, incepand de la 19.00 pana se termina petrecerea. Pentru ca a venit vorba de DJ va spun ca o sa alegem pe cineva cu experienta, care se adapteaza usor la grupuri. Cu voi o sa fie un insotitor de grup, care se va ocupa printre multe altele si de atmosfera muzicala. Asa ca nu este cazul nici sa va faceti probleme si in nici un caz sa interveniti. Va spun de acum, daca va cunoasteti persoane care nu puteti dansa decat "pe muzica voastra" si incercati s-o impuneti, asaltand DJ-ul cu fel de fel de cereri, mai bine nu veniti la aceasta petrecere. Nu avem nevoie acolo de astfel de persoane. Diana este acolo, stie ce trebuie, stie ce sa-i spunq DJ-ului in pregatirea play-list-ului. Ce fel de muzica se asculta in grupurile noastre? Va spun de la inceput ca manelele si cantecele de petrecere au interzis, sunt genuri muzicale care nu se potrivesc profilului mediu al celor care participa. Ascultam muzica ritmata, pe care se poate dansa usor de oricine. Selectii de latino, pop, dance, disco, rock, etno. 1995 - 2018, nu mai vechi si in majoritate 2010 - 2017. Muzica populara? Da, dar intr-un procent mic: cateva sarbe si hore pe seara, cele cunoscute si care ridica lumea de la masa.

Locurile la petrecere sunt limitate si este nevoie sa va inscrieti din timp. Anuntati agentia, la prima rata, ca doriti sa participati la party, iar la ultima rata adaugati la restul ramas de achitat si cei 100 de RON, tariful de petrecere.

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/minivacanta-ardeal-sibiu-tara-motilor-oradea-28-iunie-2-iulie-2018/

Plecare: 28 iunie, ora 7.00 din Sibiu
Sosire: 2 iulie, seara, cca 21.00 in Sibiu
Cazare 28/29 iunie Pensiunea Danciu Garda de Sus 3*
Cazare 29/2 iulie Hotel Ami 3* Baile Felix

Servicii incluse:
     • cazare 4 nopti
     • 4 mic dejunuri tip bufet
     • insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
     • transport pana la destinatie, pe ruta Sibiu - Garda de sus - Baile Felix si retur
     • transport zonal

In tarif nu sunt incluse:
     • asigurare medicala
     • intrari la obiective si la Aqua-parcuri.
     • pranzuri si cine
     • optional - participarea la petrecerea zonala de sambata seara

Locuri disponibile: 18

Insotitor de grup: Diana Lupu 0720 048.744
Rugamintea este sa folositi acest numar doar in cazuri exceptionale, nu pentru a solicita informatii (pe care le gasiti aici citind cu atentie).

Program
Miercuri 27 iunie. Celor care vin din alte zone si inopteaza la Sibiu, le propunem o jumatate de zi de program, in Capitala Cultura a Europei 2007: un tur pietonal in centrul Sibiului :  Parcul Cetatii – Piata Mare – Piata Mica - Podul Minciunilor – Piata Huet si apoi Muzeul Tehnicii Populare. Seara cina in cel mai vechi restaurant din Romania.

Joi 28 iunie
Plecarea va fi dimineata, ora 7.00 din Piata (parcarea) Garii, in fata bisericutei. Numarul masinii, soferul si numarul de telefon al acestuia va fi comunicat cu cateva zile inainte de plecare, pe forum. Va trezim un pic cam devreme din dorinta de a va arata cat mai multe...Traversati o zona foarte bogata in peisaje, obiective si este pacat sa treceti pe langa ele si sa nu aveti timp sa le vizitati. Traseul zilei: Sibiu – Sebes – Lancram (unde veti vizita Casa Memoriala Lucian Blaga)  - Zlatna - Abrud – Rosia Montana - Campeni (vizitare Muzeul Avram Iancu) – Albac (Cheile Ariesului) – Scarisoara – Garda de Sus . Sunt in jur de 4 ore de mers cu masina, exceptand pauzele. Cu opririle de vizitare o sa avem un drum de cca 6 ore, deci in jur de ora 13.00 la pensiune. Luam pranzul, ne schimbam de drumetie si plecam spre Vartop (8 km din Arieseni) . Urcam cu telescaunul modern de la partia Piatra Graitoare, avem noroc, functioneaza si vara. De la telescaun pana la Piatra Graitoare o plimbare de 1 km, admirand peisajele Apusenilor. Seara cina si...odihna dupa o zi lunga...dar frumoasa. :)

Obiective:

Casa Memoriala Lucian Blaga Lancram Program marti - duminica 8.00 - 16.00. Reprezinta universul copilariei marelui poet, dramaturg si filosof Lucian Blaga. Aflata pe Ulita Veche din satul Lancram, aceasta pastreaza vie imaginea familiei Blaga prin mobilierul pastrat intact, tablourile si fotografiile de familie expuse dar si gratie manuscriselor operelor scriitorului.



Marele dramaturg s-a nascut in aceasta casa la 9 mai 1895. Si-a efectuat studiile primare la Scoala germana din Sebes (1906), a absolvit (1914) liceul "Andrei Saguna din Brasov si Facultatea de Teologie din Sibiu (1917). A luat parte la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Si-a continuat studiile universitare la Viena, unde a urmat Facultatea de Filosofie, obtinand, in 1920, titlul de doctor in filosofie cu teza Kultur und Erkenntnis (Cultura si cunoastere). Dupa terminarea studiilor, s-a stabilit la Cluj. A debutat cu versuri in revista "Romanul" (poezia "Noapte", 1910), iar in dramaturgie, cu piesa de teatru "Zamolxe" (1921), distinsa cu premiul Universitatii din Cluj. A fost membru fondator al revistei "Gandirea", aparuta in 1921, in care a publicat mare parte din operele sale, iar intre 1943-1944 a scos, la Sibiu, revista "Saeculum". Din 1926, a imbratisat cariera diplomatica, iar la 28 mai 1936, a fost ales membru titular al Academiei Romane. A murit la 6 mai 1961, la Cluj-Napoca si a fost inmormantat in cimitirul din Lancram.

Casa din Lancram a fost mostenita de parintii poetului, Ana si Izidor Blaga, in 1870, de la "mos Simion" preotul satului si a fost caminul a noua copii ai familei Blaga, Lucian fiind mezinul. Dupa moarte tatalui poetului, in 1908, casa a fost vanduta in mai multe randuri, pana dupa anul 1989 cand a fost rascumparata de statul roman.



La initiativa Leliei Rugescu, nepoata lui Lucian Blaga, in anul 1986 au fost demarate lucrarile de restaurare in vederea reconstituirii aspectului casei, cat mai aproape de cel initial, intrucat proprietarii au modificat pe rand arhitectura interioara si exterioara a imobilului. Lucrarile au fost finalizate in anul 1998 si au fost amenajate primele expozitii astfel incat Casa Memoriala "Lucian Blaga" a fost deschisa pentru public si organizata ca un muzeu in memoria poetului.

Obiectele aflate in patrimoniul casei au fost dobandite prin donatii ale satenilor sau ale unor descendenti ai familiei Blaga, dar si ale unor personaje importante din lumea literara, si adunate de Fundatia Culturala "Lucian Blaga" Sebes. Colectiile cuprind manuscrise, documente vechi, corespondenta, volume cu semnatura poetului, portrete, fotografii, mobilier taranesc si de epoca, precum si obiecte personale intre care palaria, paltonul si geamantanul de student. Sunt expuse aici fotografii, documente si manuscrise aflate in patrimoniul Muzeul Literaturii Romane din Capitala. De asemenea, pot fi admirate piese din mobilierul familiei, un razboi de tesut, un cuptor de lut, "perini" si fete de masa tesute in culorii vii, ulcioare si stergare.

"Cantarea vantului

In iubire nimeni, nimeni
nu-si tine cuvantul.
Vesnic strans imbratisat
te-a tinea numai pamantul.
Astfel canta sfasiat
langa mine vantul.,
cand la dreapta, cand la stanga,
langa mine vantul."

Muzeul Avram Iancu Campeni Program: luni - vineri: 8:00 - 16:00 A fost infiintat in 1989, cand s-au implinit 140 de ani de la revolutia de la 1848-1849 condusa de Avram Iancu
- muzeul este adapostit de casa in care in urma cu 150 de ani si-a desfasurat activitatea Cartierul General al armatelor lui Avram Iancu (Legiunea Auraria Gemina)
- este un muzeu de mici dimensiuni, in care se prezinta cateva momente importante din istoria Tarii motilor
- in prima sala a muzeului se prezinta istoria veche si straveche a Muntilor Apuseni
- in a doua sala manuscrise si obiecte legate de constituirea statelor feudale romanesti; infaptuirea primei uniri a celor trei tari romane sub Mihai Viteazul
- in a treia sala se prezinta Rascoala lui Horea Closca si Crisan
- in sala a patra sunt expuse imagini, documente si obiecte legate de Revolutia din 1848-1849, si de personalitatea lui Avram Iancu
- in aceasi cladire cu muzeul se afla si biblioteca oraseneasca
- muzeografa de aici va va spune multe lucruri interesante despre muzeu si despre Tara Motilor din vechime





Piatra Graitoare Piatra care raspunde "intrebarilor". Strigati la ea si se intampla un fenomen interesant - un ecou clar produs de o piatra situata pe creasta Muntiilor Bihor. Pe langa "discutiile" cu piatra va veti putea bucura de vegetatia specifica pentru golurile alpine si bineinteles de frumoase panorame ce se deschid atat spre statiunea turistica Arieseni cat si spre judetul Bihor - satul Baita si Orasul Nucet.



Vineri 29 iunie Dupa micul dejun, ne incarcam bagajele in microbuz si plecam mai departe. E o zi cu putini kilometri, avem de facut doar 110. Traseul este Arieseni – Vartop - Stei - Sudrigiu - Chiscau (vizitam Pestera Ursilor) - Beius - Stana de Vale (unde o sa luam pranzul) - Remetea –  Pestera Meziad (vizitare) - Sinmartin de Beius - Baile Felix. O sa ajungem la pensiune in jur de ora 18.00. Check in, cina si program free.

La Stana de Vale o sa facem o plimbare la Izvorul Minunilor - se afla la cativa pasi de statiune si este un important punct de atractie al statiunii. Din Stana de Vale, cu masina 6 kilometri, apoi o scurta plimbare pana la Cascada Valul Miresei de pe Valea Iadului




Drumul Valea Iadului

Obiective:

Pestera Ursilor este o capodopera a naturii, fiind unicat in Romania si Europa. Este structurata pe 3 galerii vizitabile si o "Rezervatie Stiintifica". Cele trei galerii: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor pot fi vizitate in mod organizat cu ghid.

Galeria Oaselor din Pestera Ursilor este sectiunea din pestera care se afla la intrare, fiind astfel denumita datorita nomeroaselor oase ale ursilor de Caverna, gasite in acest loc. Vizitatorii pesterii au posibilitatea sa vada oasele asa cum acestea au fost gasite. In galeria Oaselor, chiar la intrare se afla acea crapatura care s-a creat in urma exploziei care a dus la descoperirea pesterii de catre Traian Curta in 1975. Grosimea tavanului la intrarea in Pestera Ursilor, in punctul in care s-a intrat pentru prima data, este de numai 2 metri, fiind cea mai mica grosime din taota pestera.



Galeria Emil Racovita este cea mai mare galerie din portiunea amenajata a pesterii si a fost denumita dupa marele speolog si cercetator Emil Racovita, de al carui nume se leaga mai multe descoperiri importante. Galeria contine formatiuni calcaroase spectaculoase, stalactite, stalacmite, coloane, care au diferite forme si marimi , fiind la latitudine vizitatorului cum interpreteaza ceea ce vede. Astfel turistii pot descoperi Racheta cu motoarele pornite care tocmai decoleaza, casuta piticilor, ca sa amintim doar cateva din ceea ce exista in aceasta galerie. In Galeria Emil Racovita tavanul are grosimea cea mai mare din toata pestera.

Galeria Lumanarilor din Pestera Ursilor, si-a primit numele dupa numeroasele stalactite care seamana cu niste lumanari. Aceasta galerie duce spre iesire din pestera, o iesire creata in mod artificial pentru ca turistii sa ajunga intr-un loc cat se poate de apropiat fata de punctul de plecare. In Galeria Lumanarilor pot fi observate formatiuni calcaroase avand forme dintre cele mai bizare, de la ultimul urs care ar fi incercat sa iasa dar a ramas captiv, pana la un cap si gat de lebada, la nufarul termal si catedrale. La fel ca in toata pestera fantezia si creativitatea sunt cele prin care turistii pot interpreta diferitele formatiuni calcaroase. La iesire exista o multitudine de formatiuni care parca s-au adunat pentru a-si lua ramas bun de la vizitatori.



Izvorul Minunilor Se spune ca acela care bea apa din Izvorul Minunilor se va curata trupeste si sufleteste si va ramane vesnic tanar.
Izvorul Minunilor este situat in apropiere de Hotelul Iadolina, in statiunea Stana de Vale, intr-un cadru natural deosebit de frumos si linistit. Izvorul Minunilor este o cascada creata artificial, iar caderea apei se opreste intr-un mic lac. Pe timp de noapte cascada este iluminata, oferindu-i turistului un cadru extrem de frumos.



Izvorul Minunilor are o legenda populara, care spune ca Izvorul Minunilor s-a nascut dintr-o dragoste mare intre o fata de imparat din Tara Gheturilor si un fecior de crai din Tara Focului.
Dogoarea mistuitoare a iubirii lor a unit pe vecie apa si focul in miracolul izvorului, limpede ca lacrima si rece ca gheata, murmurandu-si povestea intr-o curgere fara de sfarsit.

Calatorii se abat
La izvorul neincetat
Ca sa-si faca desfatare
Cu dulceata apei tale
Iar batranul te numeste
Apa ce intinereste.

Din batrani se povesteste
De-un izvor miraculos,
Cel ce bea intinereste
Si se face mai frumos.

Fat-Frumos si Cosanzeana
De-aici apa au baut,
 Si iubirea lor, minune:
 Izvor vesnic s-a facut.

 De prin creste carpatine,
 El tot curge veac de veac
 Dintr-o dragoste aprinsa
 Pentru trup si pentru leac.

 Bea din apa cea sfintita
 Cu a brazilor agheasma,
 Miruita de natura
 Si a ierburilor mireasma.”

Cascada Valul Miresei de pe Valea Iadului Cascada Valul Miresei o gasim pe malul drept al Vaii Iadului, putand fi zarita printre frunzele copacilor de pe drumul dintre Stana de Vale si Coada Lacului Lesu, spre Remeti. O minunata cadere de apa in trei trepte, avand inaltimea de aproximativ 35 m. Numele „Valul Miresei” vine de la forma cascadei, care seamana cu un voal.
Aventurosi pot urca pana la partea superioara a cascadei, de unde vor avea intreaga priveliste a pravalirii apei. Paraul care se formeaza din caderea de apa se uneste cu valea Iadului. Drumul pana acolo este unul de basm...

Pestera Meziad Comparata cu o catedrala gotica subterana, Pestera Meziad din judetul Bihor este una dintre cele mai frumoase din Romania. Spatiile interioare generoase, podurile naturale si bogatia de formatiuni au atras oamenii inca din perioada preistorica. Pestera a fost locuita inca din zorii omenirii, dar a fost adapost si pentru ursii cavernelor. Astazi pestera Meziad este un magnet pentru mii de turisti. satul  Pentru a ajunge la gura pesterii trebuie sa strabatem o poteca prin padure. La aproape 300 de metri altitudine, ni se dezvaluie un impresionant portal, inalt de 16 metri si cu o latime de 10 metri, intocmai unei bolte de catedrala. Este singura intrare in pestera aflata in Muntii Padurea Craiului.
- lungimea traseului vizitabil este de aproape un kilometru si jumatate. Este insa mult mai lunga de atat, are 6.292 de metri.
- ce este atat de spectaculos la aceasta pestera? In primul rand, salile foarte ample, grandioase, liliecii, coloniile de lilieci, peste 3.000 la numar din 12 specii.

Grota are trei niveluri, dintre care doar doua pot fi vizitate. Galeriile abunda in formatiuni care mai de care mai impresionante, iar la nivelul inferior se deschid sali spatioase si neobisnuit de ample, cu inaltimi care depasesc 20 de metri. Galeriile sunt foarte mari, spectaculoase, imense; aici trecerea dintr-o parte in alta la nivelul superior se face pe un pod natural.

In primitoarea pestera si-au gasit adapost oamenii preistorici. In urma cu cinci ani, cand locul a fost reamenajat, s-a descoperit un craniu vechi de aproximativ sase milenii. In plus, temutul urs de caverna si-a lasat si el amprenta asupra imensei grote. Pestera, dupa estimarile specialistilor, are cu aproximatie peste 10 milioane de ani.





Sambata 30 iunie Dimineata, tur pietonal Oradea. Plecare din Piata Unirii: Primaria, cetatea – Muzeul Cetatii si al orasului Oradea, Palatul Vulturul Negru, Biserica Romano-Catolica „Sf. Ladislau” (1720 – 1733), Biserica cu luna,  Catedrala Greco-Catolica „Sf. Ierarh Nicolae” (1800 – 18010), manastirea Ordinului calugarilor capucini. Oradea a devenit un must see in Romania, dupa ce o serie de cladiri au fost refacute, reamenajate: https://ideipentruvacanta.ro/oradea-10-locuri-de-vazut-in-noua-bijuterie-turistica-a-romaniei/















Dupa-amiaza program free pentru SPA, la Complexul Apollo  Este cel mai modern complex acvatic termal din vestul tarii deschis toata durata anului si va invita sa descoperiti 10 bazine care fac deliciul turistilor de pretutindeni:

• Piscina cu valuri
• 4 piscine in aer liber cu apa termala
• Piscina in aer liber cu apa termala si paturi cu hidromasaj
• Piscina in aer liber cu apa termala si jocuri acvatice
• 2 piscine speciale pentru copii
• Piscina interioara
• 5 topogane

Facilitati: sezlonguri GRATUIT, zone de luat masa, baruri, cofetarie-patiserie, magazine, teren de volei, teren de fotbal, masaj, sauna finlandeza, manichiura-pedichiura, loc de joaca pentru copii, asistenta medicala
Divertisment: in sezon Aquagym, Zumba, ateliere de creativitate si concursuri pentru copii, campionate de volei si fotbal, petreceri cu spuma

Functioneaza tot timpul anului
Luni: 8.00-19.00
Marti-Vineri: 8.00-20.00
Sambata-Duminica: 7.00-20.00







Duminica 1 iulie. Free time pentru balaceala la cel mai modern SPA din zona: Aquapark Nymphaea http://aquapark-nymphaea.ro









Luni 2 iulie Drumul spre casa. Baile Felix – Stei – Tebea (Panteonul Motilor – Gorunul lui Horea si mormantul lui Avram Iancu) - Brad (Muzeul Aurului) - Deva (vizitare cetate) - Orastie - Sibiu. Un drum un pic mai lung, sunt in jur de 300 km, dar din care 120 vor fi pe autostrada. La Sibiu se va ajunge spre seara. 

Obiective:

Panteonul Motilor Tebea (Cimitirul Eroilor) Sub denumirea de Panteonul Motilor este cunoscut monumentul istoric Cimitirul eroilor din Tebea. In acest complex se afla mai multe obiective care amintesc de vremurile glorioase de lupta ale motilor, impotriva nedreptatilor sociale, pentru eliberare si unitate nationala: biserica satului, mormintele lui Avram Iancu, Ioan Buteanu si Simeon Groza — revolutionari de la 1848, morminte si cruci comemorative ale eroilor din Razboiul de Independenta al Romaniei, din Primul si cel de-al Doilea Razboi Mondial, Gorunul lui Horea.

Gorunul lui Horea In Tebea se afla unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru toti cei cu suflet de roman. Pe langa faptul ca aici se afla mormantul lui Avram Iancu, acest loc este mai cunoscut pentru Gorunul lui Horea, vechi de aproape 400 de ani.
Sub acest copac, in anul 1784, Horea i-a chemat la lupta pe motii adunati, indemnandu-i la rascoala. In apropierea gorunului (aflat in cimitirul satului), la circa 30 metri mai la nord, este ingropat Avram Iancu (decedat la 13 septembrie 1872).
Pentru a fi protejat de distrugerea prin uscare si putrefactie, in anul 1924 a fost legat cu cercuri de otel si cimentat in interior. Pentru a permite dezvoltarea coroanei, trunchiul arborelui a fost retezat la inaltimea de 9 metri, de unde s-a dezvoltat o creanga laterala.
Coroana gorunului a fost doborata la puternica furtuna care s-a abatut asupra regiunii in iulie 2005.



Muzeul Aurului Brad Simbol al orasului Brad din judetul Hunedoara, Muzeul Aurului este unic in Europa si al patrulea in lume dupa cele din Columbia, Taiwan si Peru. Are in vitrinele sale peste 1.300 de exponate din aur nativ si mai mult de 1.000 de esantioane minerale. Valoarea acestor piese este inestimabila. La Muzeul Aurului din Brad se afla cele mai valoroase cinci kilograme de aur din lume, pentru ca aurul pe care il vedem aici arata asa cum a fost scos el din adancuri, prin munca miilor de mineri care au trudit in zacamantul de la Mina Barza, vreme de sute de ani. Aici se pot vedea exemplare din cel mai frumos aur din lume.



Cetatea Devei este considerata una dintre cele mai importante fortificatii medivale din Transilvania. A fost stapanita de voievozi, de principi, de conti si de ducese. A fost data in dar, vanduta sau bombardata. Fiecare a lasat ceva in urma sa. Mai un zid de de aparare, mai o incapere, mai o sala de bal sau chiar au extins cetatea cu un etaj intreg. Si-au dorit ca ea sa nu fie utilizata doar pentru aparare si intalniri ocazionale, ci sa serveasca drept locuinta. Nu una austera, ci una de lux.



Astazi, ruinele sale sunt vizibile de la departare, gratie pozitionarii sale strategice, pe un varf de deal care domina Valea Muresului si principala artera de legatura a Romaniei cu centrul si vestul Europei. Cetatea a fost ridicata in secolul al XIII-lea, dar urmele de locuire sunt mult mai vechi: exista descoperiri care dateaza din neolitic sau epoca bronzului. Prima mentiune documentara care face referire la Cetatea Devei dateaza din anul 1269.

Legendele cu zane si fete cu parul de aur, neaparat surori, care au stapanit cele mai frumoase locuri din judetul Hunedoara nu au ocolit nici Cetatea Devei. Dar asta se intampla in vremuri demult apuse. Iar faptele lor, erau povestite de bunici nepotilor, iarna, la gura sobei.

Marturii palpabile despre urme de locuire pe Dealul Cetatii, avem din neolitic si epoca bronzului. Apoi, cu siguranta, dacii si-au avut aici fortificatii de aparare si un punct de observatie de unde puteau cuprinde cu privirea Valea Muresului, o parte din Valea Streiului si Tinutul Padurenilor.

Cuceritorii romani au intuit potentialul si au intarit fortificatiile din varful Dealului Cetatii. Nici nu e de mirare, pentru ca drumul comercial care facea legatura cu restul imperiului, numit si drumul sarii, trecea chiar pe la poalele Dealului. Iar bazinul Muresului a cunoscut in epoca o maxima prosperitate economica.

Valurile de migratori care au distrus totul in calea lor, i-au alungat pe locuitori in locuri mai ferite, iar despre soarta Devei nu s-a mai stiut nimic. Asta pana in a doua jumatate a secolului al XIII-lea. In 1269, Cetatea Devei apare mentionata intr-un act de donatie al tanarului rege Stefan, fiul lui Bela al IV-lea, care face o donatie unui conte valah pentru vitejia aratata in lupta purtata sub zidurile Cetatii Deva. Apoi, in 1444, Iancu de Hunedoara primeste stapanire Cetatea Devei cu toate bogatiile sale: 56 de sate si mine de aur. Tot in timpul sau este mentionat pentru prima data intr-un document scris si targul Devei, asezare aflata la baza dealului. Familia Corvinilor isi incheie stapanire asupra cetatii si domeniului Devei in 1504.

De aici incolo, Cetatea Devei incepe sa ocupe un loc important in istoria Transilvaniei. Voievozi si principi ardeleni au locuit efectiv aici sau au fost pentru cateva zile oaspeti ai cetatii.

In a doua jumatatea a secolului al XVII-lea, principele Gabriel Bethlen construiste in cetate un bation care servea drept inchisoare si loc de tortura. La baza sa, ridica in stil renascentist un adevarat palat de locuit: Palatul Magna Curia.

In 2 mai 1773, Iosif, viitorul imparat al Imperiului Habsburgic, a vizitat Cetatea Devei in peregrinarile sale prin Transilvania. Zece ani mai tarziu, revine la Deva in calitate de suveran spre a afla starea lucrurilor si care este atmosfera printre locuitorii de aici.

Un an mai tarziu, in 1784, avea sa izbucneasca rascoala condusa de Horea, Closca si Crisan, iar Cetatea Devei devine loc de refugiu si aparare pentru nobilii fugiti de pe domenii de frica taranilor si minerilor indarjiti. S-au dat lupte crancene intre garnizoana imperiala si cetele de razvratiti.

Prin 1817, imaparatul Francisc I si sotia sa aflati in vizita in Transilvania, impresionati de frumusetea locului, au poruncit refacerea Cetatii Devei. 12 ani au durat lucrarile, facute cu mari cheltuieli si cu multa jertfa din partea localnicilor.

Dar in dimineata zilei de 13 august 1849 o puternica explozie, produsa la magazia cu praf de pusca, a distrus in mare parte semeata constructie. Odata cu o parte din ziduri, au pierit si soldatii revolutionari care o pazeau.

De atunci incoace, Cetatea care domina orasul a fost punct de atractie pentru localnici si calatori, care au urcat dealul la pas spre a descoperi ce se ascunde inauntrul zidurilor ramase in picioare sau atrasi de panorama extraordinara care se infatiseaza privirii.

Cetatea Devei s-a aflat intr-un minutios si amplu proiect de restaurare. Finalizat in 2015, da acum acces celor care doresc sa-si cunoasca tara, istoria, locurile...

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Profil participant: actiunile noastre se adreseaza exclusiv persoanelor single. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare si intelegere ca fac parte dintr-un grup.

Cateva explicatii: Este o minivacanta plina, cu vizitare, cu relaxare, SPA, socializare, petreceri. Este adresata celor care doresc sa cunoasca crampeie din istoria noastra, iubitori de natura si peisaje, dornici sa socializeze, sa-si faca noi prieteni.  De asemenea este un excelent prilej de intalnire, cunoastere, comunicare, pentru cei din zona apropiata: Jud Bihor, Cluj, Satu - Mare, Baia- Mare, Arad, Timis, Hunedoara. Am rezervat la Baile Felix o pensiune doar pentru noi, o sa aveti astfel ocazia de a petrece singuri, fara a fi deranjati de alti turisti. Un cadru excelent de socializare!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Offline ioanabil

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 240
 :dance: Eu m-am înscris. Cine mai are curajul s? se inscrie?
Ma bucur ca se face acest gen de excursie cu multe obiective de  vizitat, de cand am vorbit cu Diana si mi-a povestit despre aceasta excursie am fost cu gandul la ea, mai ales ca nu am fost in acea zona si toate obiectivele care se vor vizita sunt noi pentru mine.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Da, se vor vizita multe obiective, locuri in care se ajunge mai greu pe cont propriu dar va fi si distractie, relaxare si spaaa spaa! *|*

Offline ioanabil

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 240
Multumesc.  :kissing:
O! spa mai ales spa (am inteles ca inseamna sanatate prin apa) In apropiere de Miercurea Ciuc avem si noi o baza de tratament la Jigodin cu apa minerala, insa nu au deschis sambata si duminica.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Exista doua curente care incearca sa explice originea conceptului de spa: unul plaseaza aparitia termenului in acronimul latin "Sanitas per Aquam" (cu variantele sale) si care inseamna "sanatate prin apa", iar altul identifica acest domeniu cu numele zonei termale din Belgia, Spa, unde se practica tratamentul cu apa minerala inca din Evul Mediu.

 Indiferent de istoria lui, conceptul de spa se refera la diferite modalitati de a obtine sanatatea prin intermediul apei. Prin spa se trateaza in primul rand stresul, se alunga oboseala, durerile musculare, insomniile, depresiile, lipsa energiei, migrenele, anxietatea, incetinirea ritmului imbatranirii.
In acceptiune moderna, spa inseamna si relaxare, ingrijire corporala, hidroterapie, "healthy aging", nutritie corecta, aromonie intre corp, minte si spirit  :)

In concluzie, sa fie cat mai mult spa!  *|*







Offline ioanabil

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 240
Re: Minivacanta in Ardeal: Sibiu - Tara Motilor - Oradea 28 iunie - 2 iulie 2018
« Răspuns #6 : Marți, 13 Februarie 2018, 09:23 »
DAAAAA :smitten: :dance: :thumbup:
Multumesc de informatie. :flori:

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Minivacanta in Ardeal: Sibiu - Tara Motilor - Oradea 28 iunie - 2 iulie 2018
« Răspuns #7 : Marți, 27 Februarie 2018, 11:52 »
Cu gandul la vara...

Aquapark Nymphaea Oradea, cel mai mare, nou si modern Aquapark din Transilvania

Aquapark-ul are 8 bazine interioare, 7 bazine exterioare, o zona Wellness, o zona Spa, Baie Turceasca si multe alte atractii de care vom profita si noi  *|*

Parca nu mai e asa mult...


<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/dLTB_JUSK4w?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Doresc sa particip la actiune + petrecerea zonei Vest
Am verificat pe site si nu este specificat daca mai sant locuri.
Sper sa prind unul.
Mi-am facut rezervarea acum.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
 Bine ai venit, Gabriela, in grupul nostru petrecaret  :strong: Se anunta o trupa foarte faina  :thumbup:
De regula se afiseaza pe site si pe forum locurile ramase libere cand mai sunt doar cateva.
Intentionezi sa te alaturi grupului din Sibiu sau vii direct la Baile Felix?
A mai ramas putin..

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
DA, DA vin la Sibiu pe 27 si inapoi asisderea. Mi-am facut rezevarea adineauri la un Hostel din piata mica.
Vreau sa vad tot, imi plac iesirile cu vizitare si relaxare.
Nu vreau doar balaceala.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Este perfect atunci, Gabriela! Eu voi ajunge in Sibiu in 27 iunie in cursul diminetii urmand ca dupa-amiaza sa vizitam
centrul istoric si Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului. Excursia are exact ce iti doresti: relaxare, natura dar si obiective culturale  :thumbup:

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Krondia - De când vreau sa ajung la Muzeul Astra. Singura nu aveam cum.
La Sibiu am fost pt alta actiune si am apucat sa vizitez sase dintre muzeele din oras.

Am doua autobuze unul care ajunge la 10,00 si al doilea la 13,00 (vin din Tg Mures)
Sper doar sa am un loc, maine am sa sun sa verific si achit.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Gabriela, dupa ce se face inscrierea intr-o actiune, agentia trimite un mail cu datele referitoare la plata. Daca nu ar mai fi fost locuri disponibile, sigur aparea un anunt in acest sens atat pe forum cat si pe site. Deci ne vedem la Sibiu :)

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Da, am vazut ca nu apare nimic, deci sanse sunt. Ne vedem la SIbiu, krondia si cu cei care se ataseaza grupului la Sibiu