Autor Subiect: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018  (Citit de 17359 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« : Luni, 15 Ianuarie 2018, 09:48 »
22.05.2018 Nu mai sunt locuri disponibile.

Tarif: 400 EUR/persoana, cazare in camera dubla (cate 2 persoane in fiecare camera)

Rezervari http://www.singlescamp.ro/eveniment/bruxelles-covorul-de-flori-16-19-august-2018/

Plecare: 16 august 2018
Sosire:  19 august  2018
Cazare: Hotel Floris Arlequin Grand-Place 3* Bruxelles (ULTRACENTRAL!  :))

Servicii incluse:
• zbor Bucuresti - Bruxelles si retur cu compania Wizzair, cu plecare de pe aeroportul Otopeni. Taxe de aeroport incluse, bagaj de cala NU. Va sfatuim sa aveti numai bagaj de mana (cabina), se admite un mic troller au geanta in greutate maxima de 10kg si dimensiuni maxime 50x40x25cm  Daca nu va incadrati in greutate si dimensiuni, trebuie sa achitati o penalitate de 50 euro.
• 3 nopti la hotel 3* mic dejun inclus
• insotitor de grup - pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
• asigurare medicala
• asigurare storno
• bagaj de cala
• transfer aeroport - Gara Midi si retur
• taxi Gara Midi - hotel si retur
• transport cu alte mijloace de transport in comun
• intrari la obiective
• mesele de pranz si cina
• taxa de oras  4,25 euro/noapte

Grup: 13 persoane

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu 0721 428 014

ORAR DE ZBOR

16.08.2018

W6 3081 Bucuresti  06:45  - Brussels 08:45

19.08.2018

W6 3082 Brussels   09:20 - Bucuresti 13:05


Bagaj mana maxim 10 kg, 55x40x23cm/ pers


Program

ZIUA 1 joi 16.08.2018- NU UITATI DOCUMENTUL DE IDENTITATE! FARA EL NU VETI PUTEA IESI DIN TARA! ZBOR WIZZAIR 16AUG OTP 06.45 – CRL 08.45. Intalnirea la ora 4.45 (dimineata) intalnire cu insotitorul de grup, la aeroport Otopeni, Plecari internationale in fata cafenelei Lavazza (in coltul din dreapta cum intrati pe prima usa). Va rugam sa va luati toate masurile de precautie pentru a ajunge la ora fixata. Dupa ora comunicata nu mai ramane nimeni in zona de intalnire pentru cei intarziati, care vor fi nevoiti sa se descurce singuri. In cazul in care cineva care intarzie mai mult, astfel incat nu mai prinde zborul, isi va cauta si achita singur zbor, in acest caz agentia neavand nici o vina deci nici o responsabilitate.
Insotitorul de grup urmeaza sa vina la intalnirea cu grupul cu print-urile biletelor de avion, astfel incat sa se poata face check in-ul Acest servici este inclus in tariful de excursie. Zborul la Brussel dureaza cca doua ore si jumatate. Ajunsi la destinatie, aterizam la 60 km de Brussel pe Aeroportul Charleroy. De la Aeroportul Charleroy grupati, ne prezentam impreuna cu insotitorul de grup la terminalul Flipco (autocar cu verde) pentru a ne imbarca pentru Brussel Midi. Dureaza 50 min pana la Brussel. De acolo putem lua taxi pana la hotel, sunt 5 km, cost sub 10 euro. Check in hotel sau functie de ora lasam doar bagajele.
Refresh, apoi:
Deplasare pietonala vizita Grand Place  pentru a vedea covorul de flori si a admira cladirile ce marginesc Grand Place, o piata mare dreptunghiulara cu lungime de 110 m si latime de 68 m,declarata sit UNESCO, in centrul careia se dispune un covor de flori deosebit. Piata este inconjurata de Casele Ghildelor (breslelor), de Primarie, Casa regala, Casa Ducilor de Brabant. La inceputul sec. al XIII-lea aici existau de fapt trei piete: una de carne, una de paine si una de haine. Tot aici gasim si Muzeul berii (au peste 500 de sortimente de bere si interesant ca fiecare are si pahar destinat, alt model de pahar functie de bere, unele frumos ornamentate). Viztam piata Bursei, cladire ce ne aminteste de Opera Garnier din Paris. Continuam deplasarea pentru a vedea simbolul Brusselului Manneken Pis, adica micul Julien “cel mai vechi cetatean din Brussel” este o mica statuie a unui baietel, o fantana, care “face pipi” ( povestea este ca a scapat orasul de la un incendiu care putea fi devastator). Proportiile monumentului sunt modeste dar vizitatorii vor gasi pe strazile din jur tot felul de magazine de suveniruri, unele ilustrate cu acest personaj, magazine de ciocolata belgiana si tot felul de alte marfuri. Continuam si mergem spre Sablon, trecand pe langa Turnul Annesens vechi din sec. al XII- lea, care a servit drept inchisoare pentru revolutionari. Aici predomina magazine cu confectii textile decorate- vestitele dantele de Brussel. Urmeaza Notre dame de Chapelle, Notre dame de Sablon.

Timp liber pentru  shopping, masa (sunt multe braserii in Brussel). Celebrii sunt cartofii prajiti si gofrele belgiene pe care le veti gasi peste tot. Este si un Starbucks in Grande Place dar si cafenele traditionale, care servesc tot felul de cafele cu biscuit  sau bomboana alaturi.
Atentie la restaurantele care vand meniuri cu scoici. Trebuie sa va orientati la un loc pe randurile 2 si 3 de strazi din Grand Place, deoarece chiar in Grande Place este foarte turistic si foarte scump.

Optiune: intr-o seara cine doreste, putem face din timp, 20 zile inainte, o rezervare pentru un restaurant cu fructe de mare din Place St Catherine, locatie foarte frumoasa vara, foste hale de peste, acum acolo fiind amenajate multe restaurant de profil.

Ziua 2 – vineri 17.08.2018 Ora 8.00 mic dejun si la ora 9.30 plecam intr-vizita pietonala: Palatul regal Place Royale amenajat de Charles de Lorraine intre 1774-1780 in stil Louis XVI. In mijloc este o statuie a lui Godefroy de Bouillon (erou al primei cruciade din sec. al XI-lea) si apoi urmeaza Biserica St Jaques sur Coudenburg (stil neoclassic). Urmeaza muzeele de arta, Muzeele Regale de Arte Frumoase al Belgiei si Muntele Artelor, unde gasim Muzeul de Arta Veche si Muzeul de Arta Moderna...Apoi Biblioteca regala. In apropiere avem si Muzeul instrumentelor muzicale. Parc de Bruxelles este un spatiu verde dincolo de Piata Palatelor care a fost candva teren de vanatoare. Continuand putem vedea Cathedrale des St Michel.

Vizita Parlamentul European, institutia legislativa a UE aleasa prin scrutin o data la 5 ani si care impreuna cu Consiliul Uniunii Europene si Comisia Europeana exercita puterea legislativa in UE. Aici putem vizita Parlamentarium - este un centru pentru vizitatori ai Parlamentului European. Ghiduri multimedia ghideaza vizitatorii in inima Parlamentului European, explicand calea spre integrarea europeana, cum lucreaza Parlamentul European si ce fac deputatii sai pentru a face fata provocarilor din prezent. Parlamentariul are un design dinamic si interactiv, vizitarea sa se face in cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, fiind locul ideal unde vizitatori de toate varstele pot descoperi politica europeana. Deschis 7/7 si este gratuit. O vizita dureaza 90 min.

Vizita exterior Cladirea Berlaymont, este o cladire de birouri ce gazduieste Comisia Europeana. Structura sa se afla pe Rue de la Loi si este inconjurata de diverse institutii europene si internationale. Are 14 etaje si a fost deschisa in anul 1969. Partea aceasta a orasului se numeste Cartierul European.

In apropiere Parcul Cinquantenaire – Parcul semicentenarului, este un parc creat cu prilejul semicentenarului regatului; a fost ridicat un palat in 1905 alcatuit din doua aripi legate printr-o colonada incununata cu o arcada de 45 m, monument impresionant, aflat pe inaltime. Adaposteste o cofetarie cocheta si foarte interesanta. In parc se gasesc muzeele  Muzeul Regal de Arta si Istorie, Muzeul Regal al Armatei si Istorie Militara si Autoworld Brussel.
Aceste obiective se vor vizita pana pe la ora 15.00, dupa care timp liber.

Ziua 3 – sambata 18.08.2018   Mic dejun ora 9.00. Plecare la ora 10.00 , cu tramvaiul (luam cart de transporte 1 zi 7,5 euro) ca sa vedem si din tramvai orasul. Vagoanele de tramvai sunt foarte curate si au viteza mare. Vizita la marele simbol al Brussel–ului Atomium (reprezinta la scara gigantica atomul de fier si are acelasi rol pe care Turnul Eiffel il are pentru Paris). Este deschis zilnic 9.00 - 20.00. A fost construit in 1958 pentru a fi simbolul Expozitiei Universale, masoara 102 m, reprezentand o molecula de fier marita de 165 miliarde de ori. Este din otel acoperit cu aluminium, cele 9 sfere (atomii) au diametrul de 18 m si sunt legate prin conducte in care se circula cu lifturi rapide.Sferele se viziteaza si in ele pot fi urmarite machete si prezentari care initiaza in universal nostrum biologic (Biogenium), alte expozitii temporare, programe de benzi desenate. Sfera din varf ofera o ampla panorama asupra Brabantului.

Optional vizita muzeul in aer liber Mini-Europe. Aici pot fi vazute in miniatura (scara 1/25) cele mai reprezentative locuri si edificii europene: Big Ben–ul londonez, canalele Venetiei, Turnul Eiffel, Zidul Berlinului, Akropole, etc Acest parc se intainde pe 2,5 ha. Puteti vedea si gari, trenuri TGV–ul francez, vapoare, o racheta Ariane si chiar si o eruptie a Vezuviului.

Atomium + Minieurope costa cam 27,50 euro impreuna sau 15 euro numai Atomium. Ei mai fac modificari la pret si functie si de grup , daca este mai mic sau mai mare de 20 de persoane. O sa va comunicam cand ne apropiem de plecare.

Tot optional, o plimbare pe Canal cu Waterbus (pe un brat al raului Senne, care face parte din Canalul Brussel - Charleroy si se varsa in Marea Nordului).

Vizita la Atomium dureaza cam 2 ore. Retur in Grande Place si timp liber pentru shopping.

Optional vizita  Boulevard de Waterloo zona Louise pentru a vedea strada cu magazinele marilor firme Hermes, Gucci, Louis Vuitton, Channel, Maichel Korse, dar si Zara…

Nota: Se mai pot face cumparaturi in zona Louise, Docks Mall ( putem vizita cand revenim de la Atomium), Mall City 2 si zona comerciala Rue Neuve.

Ziua 4 19 august 2018 – ora 5.30 dimineata, ne deplasam cu taxiul (share cost) la Gara Midi de unde luam un autocar Flipco si in 50 min ajungem la Aeroportul Charleroy. Vom ajunge la 7.20, cu 2 ore inainte de decolare. Zbor Wizzair CRL 09.20- OTP 13.05


Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi sa determine viitoare relatii de prietenie, sau doar de comunicare. De aceea insistam pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.

De recomandat ca bagajul sa contina putine lucruri, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport sau ideal trekking, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata.

Hotelul este nominalizat, aveti link-ul catre site, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pe cel mai bun din zona. Dar exista, am intalnit in excursii, persoane foarte pretentioase (eu zic ca nejustificat... ???) care sau din dorinta de a arata ce pretioase sunt, sau pt ca nu se pricep si nu pot face o evaluare corecta, au de comentat. De aceea rog la fiecare excursie, verificati unde mergeti, asumati locatia si acolo ne ocupam doar de lucruri bune si placute... ::) :) 

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 





Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #1 : Miercuri, 17 Ianuarie 2018, 16:27 »
Rezervari deschise! Sunt doar 13 locuri disponibile! Inscrierile se fac aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/bruxelles-covorul-de-flori-16-19-august-2018/

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #2 : Joi, 25 Ianuarie 2018, 14:32 »
Resitenii s-au inscris deja    ;)   :thumbup:

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018, 19:36 »
Si mie mi-a facut cu ochiul aceata  excursie :D

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #4 : Miercuri, 31 Ianuarie 2018, 12:45 »

    Buna
  Bruxellul este inima Europei si are multe lucruri frumoase de oferit. De asemenea vom fi un grup relativ mic si excursia noastra va fi ca una " de iesire cu prietenii in oras". Vizita se va face de fapt pe fundalul unei atmosfere vesele, unde vom crea prietenie de grup, care poate va persista multi ani. Bruxellul este cadrul in care vom alcatui un grup vesel de hoinari, care vor cunoaste  "la picior" orasul si se vor bucura de  atmosfera lui moderna. O sa-mi dati dreptate ca veti simti un climat cunoscut si confortabil, va veti simti de-ai casei. ne vom distra intre noi cu cine a retinut cele mai multe marci de bere si fiecare ce pahar are sau cate feluri de ciocolata a intalnit. Ne vom bucura de covorul de flori din Grand Place care se organizeaza o data la doi ani si desenul sau este scos la concurs, printre creatorii de design peisagistic, tinerii fiind cei care imprima diverse teme covorului. Ne vom bucura de o atmosfera oarecum frantuzeasca si vom ramane uimiti de parfumul acestui oras. Stiti care? Miros de vanilie venit de la zeci de magazine de gofre si ciocolata! Tentant, nu?
 Personal cred in acest parametru al pachetelor turistice: incercarea de gusturi noi si activitati noi. Cum ar fi sa ne urcam intr-o bila din atomul de fier, gigantica, simbolul orasului.
 Cum ar fi sa zburam cu balonul.... dar nu aici ci in alta excursie. Dar cel mai important este ca noi echipa de hoinari o sa ne distram pe cinste....Lasam orice grija acasa si traim momentul. "Cine calatoreste, acela traieste" Hans Christian Andersen. Pe curand dragi prieteni! Daniela

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #5 : Duminică, 04 Februarie 2018, 12:19 »
Eu m-am inscris. Urmeaza sa fac si plata saptamana aceasta.
Cred ca merita vizitat Bruxelles ul , iar descrierea Danielei îl face ?i mai atractiv. :yeah:

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #6 : Luni, 05 Februarie 2018, 09:59 »
     Sunt si eu nerabdatoare sa-mi cunosc "echipa" de hoinari veseli de la Bruxelles.Dar atentie s-ar putea sa dea startul gustului si pentru alte excursii in Europa.Dar numai inedite.
     Pana atunci, incaltaminte comoda si aparatele foto pregatite!.Dar si putin regim inainte, ca sa incapa gofrele, bomboanele de ciocolata, berea si midiile bruseloase! Va salut cu drag  grupul Bruxelles!  *|*

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #7 : Luni, 05 Februarie 2018, 21:40 »
Hmmm...nu suna rau deloc..gofre, ciocolata,midii... ::)
Daniela, povestile tale de calatorie sunt foarte ademenitoare...starnesc interesul :D

Offline Tania55

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 363
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #8 : Luni, 05 Februarie 2018, 22:27 »
Mmmm .... in loc de pranz si cina, eu cred ca voi manca doar ciocolata   :D    :crazy2:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #9 : Marți, 06 Februarie 2018, 07:07 »
sigur, cine-si permite, poate!  :whistle: :giggle: :smitten: :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #10 : Marți, 06 Februarie 2018, 19:29 »
Nu trebuie sa ratam oportunitatile culinare ale zonei. Ele fac parte din experienta noastra turistica. Grupul Bruxelles in curand ne... grupam! Grupul meu, sunt nerabdatoare sa ne  intalnim!  :)

Cu drag  DANIELA

Offline rodidoina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #11 : Vineri, 09 Martie 2018, 23:13 »
Buna,

Sunt noua in Singles Camp si m-am inscris in aceasta excursie. Am platit si avansul azi.  *|*

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #12 : Marți, 13 Martie 2018, 08:53 »
13.03.2018 A ramas doar un loc disponibil intr-o camera dubla pentru femeil

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #13 : Miercuri, 06 Iunie 2018, 19:22 »
Hey, salutare tuturor!
Desi mai sunt înca 2 luni pana la excursie, poate incercam sa ne cunoastem putin putin pana atunci, sa vedem cu cine vom calatori. 
Eu voi pleca din Sibiu, înca studiez variantele de calatorie. :)
Voie din ce colt al tarii veniti?

Offline rodidoina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Re: Bruxelles - Covorul de flori 16 - 19 august 2018
« Răspuns #14 : Luni, 18 Iunie 2018, 10:16 »
Eu sunt Rodica si vin din Bucuresti. Ar fi bine, intr-adevar, sa ne cunoastem putin. Eu am 62 de ani, m-am inscris de curand in Singles Camp pentru ca imi place mult sa calatoresc dar, de cand sotul meu nu mai este printre noi, :( , nu mai am cu cine. Am fost deja intr-o excursie la Sibiu in mai si atmosfera a fost foarte placuta. Sper sa fie la fel si in aceasta excursie.
O zi buna