Autor Subiect: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018  (Citit de 14008 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
19.10.2018

Nu mai sunt locuri disponibile.

Pentru minivacanta de 1 Decembrie, o excursie la Istanbul! Un foarte bun prilej de a pregati cadourile de Craciun!

In prefata acestei excursii Daniela, insotitorul de grupa scris cateva articole ce au legatura cu aceasta excursie:

Pe urmele Magnificului Sultan Suleyman http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2606.0.html

Povestea cuplului Rustem Pasa si a sultanei Mihrimah (fiica sultanului Suleyman) http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2609.0.html

Legenda lalelei: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2610.0.html

Tarif: 345 EUR -cazare in camera dbl

Rezervari : http://www.singlescamp.ro/eveniment/istanbul-de-1-decembrie-vizitare-shopping-socializare-29-11-02-12-2018/

Program de zbor:

29/11/2018 PC364 16.45 Bucuresti - 19.05 Istanbul

02/12/2018 PC363 15.50 Istanbul - 16.05 Bucuresti


Bagaj cala : 20Kg ,bagaj de mina : 8Kg.

Biletele de avion impreuna cu asigurarile storno+medicale a celor care au optat pentru acestea le veti primi direct in aeroport.

Plecare: 29 noiembrie 2018
Sosire:  2 decembrie 2018
Cazare: Hotel Amara Oldcity Istanbul 3* http://www.amaraoldcity.com/ Veti sta in inima Istanbulului!

Servicii incluse:
• zbor Bucuresti - Istanbul si retur, cu Pegasus
• 3 nopti hotel 3* mic dejun inclus
• insotitor de grup - pe toata perioada excursiei
• transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport

Nu sunt incluse:
• asigurare medicala
• asigurare storno
• intrari la obiective
• mesele de pranz si cina
• entertainment local (optional)
• transport local (tramvai, autobuz, vaporas, vapor)

Grup: 24 persoane

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu 0721/428014 Daniela este vorbitor de limba turca, foarte bun cunoscator al culturii, obiceiurilor, istoriei, ceea ce va ajuta foarte mult grupul.

Programul excursiei

Ziua 1 Joi 29.11.2018
- Intalnire la ora 13.45 cu insotitorul de grup, la aeroport Otopeni, "Plecari internationale"in fata Cafenelei Lavazza (coltul din dreapta salii). Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Specificam si va rugam ca in conditiile in care va inscrieti la aceasta excursie, sa intelegeti si sa va insusiti aceasta forma de comunicare. Nu asteptati telefon din agentie, nici Email-uri informative, totul este afisat din timp, aici pe forum. Avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, decat in situatii de urgenta. Pentru informatii curente, asa cum am mentionat, gasiti tot ceea ce aveti nevoie aici.
Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.
La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu 3 ore inainte de decolare (acesta este timpul indicat de compania Pegasus), pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Istanbul insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Reintalnirea grupului se face la Istanbul, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Se merge pe rand la toaleta, pentru a nu lasa bagajele nesupravegheate, dupa care, in grup compact, cu insotitorul de grup in fata, se merge spre zona de verificare si viza. Apoi se iese din aeroport, urmand sa se desfasoare imbarcarea in microbuze.
Ajungem in Istanbul la ora 19.10. Transferul de la aeroportul Sabiha Gökçen la hotel dureaza in conditii de trafic chiar si o ora si jumatate, astfel incat mai repede de 20.30 nu veti ajunge in camera de hotel. Va recomandam sa aveti la voi sandviciuri sau ceva de omorat foamea. Pegasus nu ofera masa, aveti insa posibilitatea ca in timpul zborului de o ora sa cumparati sandviciuri sau chiar un meniu cald. 
Dupa transferul la hotel si check in, refresh si optional, facem o mica plimbare cu trenul Marmaray , pe sub Stramtoarea Bosfor, pentru a admira noaptea Turnul lui Leandru ( Kiz Kulesi) si revenim cu Marmaray, ultimul tren fiind la ora 24.
Cei care nu doresc sa participe au posibilitatea de a servi masa in unul dintre multele restaurante aflate in apropiere, sau chiar a shopping-ului, la acea ora unele magazine fiind inca deschise.

Ziua 2 – vineri 30.11.2018 Ora 8 mic dejun si la ora 9,30  free time toata ziua pentru shopping in zona veche a orasului.
Recomandarea noastra si locurile in care veti fi insotiti: 
1) Marele Bazar (Kapalicarsi sau Grandbazar), cu vizita pe stradutele adiacente care au marfuri mult mai avantajoase ca pret. Plimbare in zona Laleli, Universitate, targul de carti. In zona alaturata la statia de tramvai Beyazit, spre Cemberlitas, puteti vedea zona consacrata vanzarii de bijuterii si obiecte de argint. 
2) Piata Mirodeniilor sau Piata Egipteana, de unde se pot cumpara dulciuri de toate felurile, uleiuri esentiale, condimente. Bazarul Egiptean construit in 1683 ca parte a moscheii Yeni Cami, avea scopul de a atrage venituri pentru visteria moscheii.Aici se comercializau arome si ierburi din India dar si din Egipt, aduse pe Marea Mediterana.Istanbulul era capatul “drumului matasii”.Construit in forma literei L, are 6 intrari sit e intampina cu o multitudine de arome de cuisoare, scortisoara, sofran, menta cimbru care umplu atmosfera bazarului.Este si o vesnica forfota de oameni, turisti din toate colturile lumii, comercianti ce isi striga marfa pt reclama, hamali, localnici, culori si arome ce creeaza o atmosfera specific orientala. Vom gasi dulciuri de tot felul dar si cardamom, piper rosu, susan, seminte de nuca de cocos, sofran si parfumuri de baie, apa de trandafiri, produse de ingrijire a pielii. O vizita aici este o adevarata calatorie magica! Un cadou frumos pt cei de acasa sunt cutiute cu mirodenii si cu rasnita aferenta, ca sa le aiba  cu aroma propaspata sau cutii cu doua cescute de cafea cu modelul lalelei pe care si Suleyman o iubea, impreuna cu pachetel de cafea pentru cadouri.
Veti admira  moscheia Yeni Cami, aflata chiar la intrarea in bazarul acesta. Este o moschee care initial s-a numit Valide Sultan Camii si a fost comandata in 1597 de catre Sultana Safiye, sotia lui Murad al III –lea si mama Sultanului Mehmed al III –lea. Arhitectul a fost Davut Aga, un ucenic al marelui Mimar Sinan.Cu toate astea, el a murit in 1599 si a fost inlocuit de Dalgic Ahmet Cavus.Constructia a mai durat mai mult de jumatate de secol si a fost finalizata de Sultana Turhan Hatice, mama sultanului Mehmet al IV-lea, care a ordonat si constructia Bazarului de mirodenii.Moscheea s-a finalizat in 1663 si a fost inaugurate in 1665.
La pranz se poate face  traversarea Podului Galata, vizitand partea de jos dinspre mare, partea de sus  are trafic auto  dar si trotuar si acolo stau multi pescari. Jos, sub pod, sunt multe restaurante de peste. La intrarea pe pod, putem opri sa mancam peste la gratar, servit intr-o jumatate de paine, cu muraturi sau zeama de muraturi cu ardei iute, oferita de vanzatori aflati in barci pe mare, imbracati in port national si care isi tin echilibrul ca niste adevarati acrobati.
Optional: Petrecere cu seara turceasca.
Ziua urmatoare vom experimenta mari mall –uri deci pastrati din bani.

Ziua 3 – sambata 1 Decembrie 2018  Mic dejun ora 9.00 apoi plecare pe jos spre Yenikapi. De acolo luam metroul si ajungem la statia Levent4 unde vom vizita un mall dar mai ales vom urca intr-un zagarie norii Istanbulului, numit Saffire Observation Deck, una dintre cele mai inalte cladiri din Istanbul, avand 236 m si de unde putem admira tot Istanbulul si vedem Bosforul si insulele Istanbulului. Intrarea este 18 TL pentru Observation deck sau de 28 TL pentru Observation deck + Sky ride 4 D Istanbul Simulation Combo. Tot aici avem o zona frumoasa de cumparaturi Sapphire carsi.
De aici ne deplasam pietonal pana la un mare mall Kaniyon Mall, construit in forma Marelui Canion  al raului Colorado din Arizona (SUA).
Vizitam pana la orele 16.30, apoi ne deplasam spre Istiniye Park cel mai mare complex de shopping din Istanbul, unde ramanem pana seara, pentru ca se inchide doar la 22.00. Revenim la hotel la ora 23.00

Ziua 4 Duminica 2 decembrie Avem zbor la ora 15.50, de pe acelasi aeroport pe care am aterizat, Sabiha Gorcek. O sa plecam cu 4 ore inainte de zbor, pentru ca formalitatile de verificare intrare in aeroport, de check in si predare a bagajelor, apoi de verificare a pasapoartelor si a bagajelor de mana dureaza minim o ora. In conditii de aglomeratie, chiar si doua ore. Plus ca drumul pana la aeroport poate oferi surprize de trafic.  Astfel ca la ora 11.00 se predau camerele si se face imbarcarea in microbuze. Pana la acea ora este free time, aveti posibilitatea unor ultime cunparaturi sau a unei plimbari in zona istorica, acolo unde este amplasat hotelul, respectiv Sultanahmet.

Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi, sa determine viitoare relatii de prietenie, sau si doar de comunicare. De aceea insistam pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.

Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ, decat cu asumarea individuala si persoanala a acestuia. Evident fara posibilitatea unui insotitor de grup sau ghid.

Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect. Pentru ca dorim ca lumea sa nu fie afectata de cei care intarzie, indiferenti fata de cei din jur, aplicam regula internationala din turism, NU ASTEPTAM pe nimeni.  Deci nu va bazati pe "sferturi academice", pe asa numita "intelegere a celorlalti", pentru ca in situatia grupurilor noastre nu functioneaza.

De recomandat ca bagajul sa contina doar lucrurile strict necesare, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport pentru ca aveti de mers pe jos, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata. Bagajul de cala ideal este un troler, cele mai bune sunt spinner (cu 4 role peridoc). In cazul acesta cand excursia are si o componenta de shopping, e bine ca troller-ul sa fie supradimensionat ca volum (nu ca greutate). Spatiul ramas liber la dus, se poate folosi la transportul cumparaturilor la intors.

Hotelul este nominalizat, aveti link-ul catre site, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pentru ca este optim pe categoria noastra de buget si pentru ca este foarte central si apropiat de statiile mijloacelor de transport in comun. Are feed-back-uri in clasa foarte bine. Am avut inca un grup acolo si serviciile au fost ok, acesta este motivul pentru care am decis sa revenim.

Transport Dupa cate remarcati din program, in afara de transferurile legate de aeroport, nu exista un autocar sau un microbuz pe perioada excursiei cu care sa ne deplasam local. Calatoriile se vor face cu mijloace de transport in comun, este mult mai ieftin si mai pitoresc.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 






Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Am deschis rezervarile si la aceasta excursie. Inscrierile se pot face aici:
http://www.singlescamp.ro/eveniment/istanbul-de-1-decembrie-vizitare-shopping-socializare-29-11-02-12-2018/

Offline Tulbure Taniana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Imi plac plimbarile lungi, excursiile.....
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 25 August 2018, 10:38 »
Buna,

Am platit avansul pentru aceasta "actiune" dar, din motive personale nu mai pot merge. Daca este cineva care vrea sa mearga si nu a platit avansul il rog sa ma contacteze. Telefon: 0742802908 - Tania.

Multumesc anticipat!
Tanis

Offline Ionescu Petruta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Buna, aici se converseaza mai putin ... desi, mult nu mai e ... celor inscrisi pentru Istanbul, o intrebare: este cineva inscris si la Padina Ursului, 12-14 oct ?? (maine) ca sa ne cunoastem ... anticipat :pleasantry:

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
   Buna tuturor celor inscrisi la excursia de la Istanbul.De abia astept sa va cunosc si sa revad pe cei pe care ii cunosc. De data aceasta tema excursiei fiind shoppingul, vom avea ocazia sa ne bucuram de atmosfera, galagia, culorile si zgomotele unei mari metropole, intinsa pe doua continente, Istanbul.Surpriza este vizita in Sapphire Tower, un zgarie nori considerat a fi  cea mai inalta cladire din Istanbul si chiar din toata Turcia, situat in centrul cartierului de afaceri Levent.In 2010 cand a fost complet finalizat, s-a situat in clasament pe locul 4 ca inaltime intre cladirile Europei, cu 64 de etaje si 261 m.In prezent se situeaza printre cele mai frumoase zone de shopping de lux. Ajunge din urma turnul Eiffel - 300 m. Ca o curiozitate voi enumera alte cladiri inalte celebre: Burj Khalifa 828 m, Empire State Building 381m, Turnul Montparnasse 210 m, Catedrala Notre Dame Paris 69 m, Sacre Coeur Paris 83 m si Big Ben 96 m.
   In aporpierea excursiei va voi transmite si informatii tehnico-organizatorice.
   Va urez toate cele bune! Insotitorul vostru de grup- Daniela!
 


Offline Ionescu Petruta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
multumim, Daniela !!!  :D :smitten: asa, da, reactie  :coolsmiley: :dance:

Offline Lasue Claudia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #6 : Duminică, 14 Octombrie 2018, 23:05 »
Multumim Daniela .  Pe curând !

Offline pauladrian

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #7 : Luni, 15 Octombrie 2018, 16:38 »
Buna tutoror,

Puteti specifica va rog dimensiunile bagajului de cala, iar daca bagajul de mana este inclus si dimensiunea acestuia?
Nu regasesc in topic sau pe pagina de inscriere.

Multumesc

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #8 : Marți, 16 Octombrie 2018, 15:02 »
Buna tuturor
 Draga Paul zburam cu Pegasus. Bagajul de cala max 20 kg, luati putine cu voi pentru ca va veti incarca la retur. Istanbulul e un oras impresionant cu multe surprize. Nu va lasati influentati de alte idei, este la un standard international, cum ne-am dori si noi. Va veti deplasa, cara si sa fiti usor imbracati, plus ca nu este asa frig ca la noi, este ca o zi de noiembrie la noi.
Bagajul de claa max 20 kg si cel de mana 10 kg. Poti intra si pe siteul Pegasus.
  Am observat ca la retur sunt mai indulgenti cu cumparaturile de la ei, dar nu e o regula.
    Important este sa aveti la voi euro sau dolari, pe care ii vom schimba si cumpara in lire turcesti in marile mall - uri.
    In bazar este preferat dolar deoarece calculeaza in lire turcesti si rotunjeste. Si euro e ok.La mall se poate si cu card.
    De abia astept sa ne cunostem, sa ne vedem, sa va impartasesc din cunostintele mele, astfel incat sa va trezesc curiozitatea de a explora Turcia in Excursiile Singles camp&travel 2019, care in curand se vor afisa.
   Ganduri bune, tuturor! Daniela.


Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #9 : Marți, 16 Octombrie 2018, 15:17 »
Apropo , e super catelul Paul. Iubesc mult cateii mici mari de orice fel. Cei de talia lui, sunt prieteni pe viata. Cum il cheama ?
ui

Offline pauladrian

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #10 : Marți, 16 Octombrie 2018, 17:12 »
Buna Daniela,

Mersi pentru raspunsuri!
Catelul e baiatul meu de vreo 4 ani incoace, il cheama Rolly, e foarte jucaus si mereu reuseste sa ma mentina pe linia de plutire la greu, are o energie inepuizabila.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #11 : Luni, 19 Noiembrie 2018, 16:06 »
 Buna tuturor
    Iata ca se apropie excursia noastra si putem incepe sa ne pregatim.  Start pentru  cumpararea cadourilor de Mos Nicolae si Mos Craciun.De aceea trebuie sa tinem  cont de greutatea bagajelor. Aveti dreptul la 20 kg bagaj de cala si 8 kg un  bagaj de mana.  Aveti in vedere ca alergatul la cumparaturi necesita imbracaminte usoara dar calduroasa si neaparat incaltaminte comoda, recomand lucruri putine. Asta ca sa aveti loc in bagaj pentru cumparaturi la retur, doarece avem aceleasi standarde de greutate si la dus si la intors.
      Desi vom mai controla starea vremii, se pare ca maxima la Istanbul saptamana viitoare va fi in jur de 13 C.Dar dimineata si seara va fi frig. Stilul "ceapa" este ideal, bluzita, pulover, geaca. As zice si ceva pe cap, este curent din cauza marii si manusi usoare. ca sa nu inghete mana "pe sacosa".
    Vom intalni un oras uluitor, de data aceasta veti avea posibilitatea de a vedea si partea moderna a Istanbulului, ca avanpremiera la excursiile foarte frumoase la Istanbul pregatite de Gigi pentru anul 2019, Singles camp&travel.
     Vom ajunge la Istanbul seara la 19.10, de unde vom avea transfer cu microbuze sau autocar la hotel. Aeroportul aflat pe partea asiatica, este la o distanta de cca 45 km de hotel si transferul dureaza cca 1 ora.In jur de ora 22 poate sa fim cazati.Cine doreste sa vedem noaptea Turnul lui Leandru, trebuie sa ne grabim, ca sa prindem metroul ultim la retur.Saudaca nu ramane timp, il putem vedea in ultima zi inainte de predarea camerelor.
      A doua zi, de free time , ca sfat pentru zonele de cumparaturi, ar fi cu precadere multele stradute din jurul Grand Bazar ( este mai ieftin decat in Grand Bazar), dar si zonele imediat apropiate Laleli si Aksaray, sunt pline de magazine de aur, piele, incaltaminte.Bazarul Egiptean este unul bogat in dulciuri, arome, cafea, ceaiuri, produse cosmetice. Interesanta este si Piata de alamuri din apropierea Bazarului Egiptean si piata populara cu masline de Gemlik si branzeturi de calitate( codita impletita, sau cu mac negru "corek otu"- iarba de opinca).
          Nu uitati ca un cadou frumos oricand binevenit este cafeaua turceasca Mehmet Efendi, si cescutele de cafea din portelan de Kutahya, cu simbolul lalelei.
           Si nu in ultimul rand "ochiul de deochi" albastru cu alb, mare , inconjurat de ochi mai mici, pentru ca ochiul cel mare sa va feresca de necazurile mari si cele mici, de necazurile mici.
           Avand in vedere ca in ziua vizitei la mall -uri ne vom intoarce tarziu la hotel, putem organiza participarea noastra la spectacolul  "O seara cu specific turcesc", vineri 30.11.2018, la bordul unui vapor imens, care ne va purta e Bosfor si in luminile noptii si in culorile podurilor luminate cu rosu, culoarea steagului Turciei. Acest spectacol cu masa si un pahar, costa 40 euro.
          Vom strange banii din aeroport la Bucuresti,  cat asteptam la poarta, pentru a fi predati partenerului turc care va asigura logistica.
           Despre deplasari, le vom face preponderent pe jos in oras, hotelul fiind aproape de zonele de cumparaturi, sau cu mijloacele de transport in comun, metrou, tramvai foarte modern sau vaporas. Se achizitioneaza o cartela Istanbulkart, ca un portofel electronic la noi, costa 6 lire si este recomandat  a se folosi de mai multe persoane, dar max 3-4 persoane simultan este recomandat,deoarece nu este nominal. Acesta se alimenteaza la chioscuri sau la aparatele din statiile de tramvai.Vom face asta impreuna. O calatorie ar costa 5 lire, dar cu acest card costa 3 lire.Daca in timp de 2 ore continuam cu alt mijloc de transport, transferul costa 1,9 lire, adica urmatorul mijloc de transport. Cu trenul Marmaray( pe sub Bosfor, la fel ca Eurostar pe sub  Canalul manecii) costul este putin mai mare, 5 lire pe sens.Unele vaporase de exemplu costa mai mult, 9 lire, 12 lire, depinde de ruta.
   Important este ca 1 euro = 6,10 lire momentan.
   Astept sa-mi puneti intrebari si ma bucur sa ne vedem in 29.11.2018 la 13.30-13.45 in Aeroportul Otopeni, in fata cafenelei Lavatza. Voi avea o foaie A4 cu SINGLES CAMP&TRAVEL. Unii ma cunosc deja.
     Va urez tuturor toate cele bune! Ghidul vostru Daniela!

 

Offline Ionescu Petruta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #12 : Marți, 20 Noiembrie 2018, 05:52 »
multumim, Daniela! :smitten:  :flori:abia astept sa mergem :applause:

Offline Miss Lia

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
  • "Avem nevoie de bucurie ca de painea cea zilnica."
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #13 : Joi, 22 Noiembrie 2018, 18:39 »
Seara buna!
Autocarul cu care vin in Bucuresti de la peste 400 km ajunge la Otopeni pe la 14.30. Din pacate este singura posibilitate de transport. As dori sa-mi dati cateva date privind zborul , fiindca ,ajungand cu intarziere fata de ora stabilita,  mi-ar fi de folos sa stiu  alte detalii, sa pot sa va ajung din urma.
 Va rog!
 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Istanbul de 1 Decembrie. Vizitare, shopping, socializare 29.11 - 02.12.2018
« Răspuns #14 : Joi, 22 Noiembrie 2018, 19:42 »
In mesajul principal sunt specificate chiar de la lansare zborurile, cu orar si numere.