Autor Subiect: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018  (Citit de 21889 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Nu mai sunt locuri disponibile.

Tarif: 375 EUR/persoana

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/6-zile-pe-insula-marilor-zei-samothraki-28-august-2-septembrie-2018/

Destinatie: Insula Samothraki Grecia
Cazare:  5 nopti hotel 3*
Plecare seara zilei de 27 august (pe insula se ajunge in 28 august)
Sosire : de pe insula se pleaca in 2 septembrie si se ajunge in 3 septembrie in jur de ora 2.00

Servicii:
• cazare 5 nopti  in camera dubla, hotel 3*
• mic dejun
• transport cu autocar  de 30 de locuri Bucuresti - Insula Samothraki
• traversare dus si intors cu ferry  Alexandroúpoli - Samothraki (pentru autocarul inchiriat)
• excursii "half day" pe insula organizate de insotitorul de grup, zilnic
• insotitor de grup, ghid montan atestat, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
• taxa de oras la hoteluri

Nu sunt incluse in tarif:
• asigurarea medicala
• bilete ferryboat (cca 16 EUR/sens)
• mesele de pranz si cina

Locuri disponibile: 36 de locuri

Informatii plecare:

Intalnire 27.08.2018, ora 19:30, Bucuresti, in fata Liceului Sincai, vis a vis de statia de metrou Tineretului. Plecarea va fi la ora 20:00.

Microbuz: B 589 NEW.
Sofer: Bogdan - 0756 070 783 (va rugam, nu sunati soferul decat in caz de urgenta).


Pentru alte detalii va rugam sa consultati programul.[/b][/size][/color]

Insotitor de grup: Insotitor de grup: Iulian Panescu 0726 687.656

Transport Se pleaca din Bucuresti in 27 august la 20.00, aveti de parcurs un drum de 540 km. In jur de 8.00 dimineata, cu pauzele aferente, se ajunge in port la Alexandroúpoli. In 28.08 la ora 09:00 (dimineata) este imbarcarea pe ferry[/b], urca si autocarul pe care o sa-l aveti la dispozitie pe toata perioada de sedere pe insula. Dupa 2 ore si jumatate ferry-ul amareaza in portul insulei, va imbarcati din nou in bus si in jur de ora 13.00 sunteti la hotel.

Intoarcerea va fi: Ferry 02.09 ora 11:00 din portul Samothraki (chiar de langa hotel),  ajungeti pe continent la Alexandroúpoli, iar de acolo in 8-9 ore ajungeti la Bucuresti.  Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile. Hotelurile sunt deja nominalizate, astfel incat puteti consulta tot ce ofera fiecare. 
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Program Zilnic vor fi organizate excursii de "explorare" a insulei, autocarul va sta la dispozitia grupului, mentionam insa, doar pt ceea ce insotitorul de grup comunica ca ruta si timp. Va fi o vacanta activa, pe langa baie si plaja, veti avea ocazia sa faceti drumetii in locurile extraordinar de pitoresti de pe insula. Iulian Panescu, ghid montan international, a insotit grupul si anul trecut pe insula, cunoaste bine locurile, parcularitatile legate de trasee, astfel incat va poate da acolo toate detaliile necesare. 

Precizari Ce ofera Samothraki “insula marilor zei”. Nu all inclusive, nu hoteluri mari de 4-5 stele, nu plaje intinse cu nisip...Este un altfel de paradis turistic in care te poti bucura de aerul si linistea unei destinatii mai putin comerciale, neafectate de turismul salbatic. Esti acolo mai apropiate de natura, poti explora un loc mai putin cunoscut romanilor...

Acolo se face turism traditional adevarat, nu canibalizat si adaptat la nemti sau englezi. Se mananca la adevarate taverne grecesti, unde esti invitat in bucatarie sa vezi si sa iti alegi mancarea. Insula este populata de sate pitoresti de munte
Este o combinatie perfecta intre mare si munte, cu plaje mici, singuratice si nepopulate ce stau ascunse de tarmuri stancoase. Cu siguranta nu vei gasi acolo vanzatori de gogosi si de porumb fiert... :)

Este un loc cu multa cultura si istorie, sunt acolo vestigii de dinaintea erei noastre.

Eu am sintentizat pe scurt ceea ce scrie un blogger incantat de vacanta pe insula. Va recomand daca sunteti interesati de aceasta vacanta sa intrati si sa cititi ce a scris: http://blog.axonphoto.com/2010/samothraki-sau-insula-marilor-zei/ Are multe poze, da explicatii si ofera detalii despre plaje, mancare, locuri de vizitare.

Vreau sa se inteleaga corect, ca aceasta actiune este adresata profilului mai sportiv, mai aventuros, mai iubitor de natura. Nu este recomandat celor obisnuiti sa mearga la mare si sa aiba parte de plaje intinse, cu nisip fin, cu sezlonguri si umbrelute...Samothraki este o destinatie ce ofera foarte multe frumuseti, doar ca o parte din ele sunt un pic ascunse si trebuie nitel efort sa ajungeti la ele...Este o provocare, dar si o satisfactie enorma sa urcati la cascadele de o frumusete rara, sa faceti baie acolo, sa descoperiti coltisoare de paradis...Aveti nevoie de un echipament montan tip trekking, incaltaminte cu talba vibram, pantaloni flexibili (nu blugi!!!), o palariuta de soare, un rucsacel in care sa aveti un costum de baie, un prosop, slapi si o sicla cu apa....

:oops: Cei care aleg sa faca traseele montane, impreuna cu cei doi ghizi montani care o sa insoteasca grupul, in special ascensiunea pe Fengari (Varful Lunii)- cel mai inalt punct de pe insula, este necesar sa-si insuseasca regulile pe care le cerem respectate in drumetiile montane.
Va sunt prezentate mai jos, cu mentiunea ca privim acest gen de activitati cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de partea activa a acestei vacante.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de 2 ghizi montani experimentati, care cunosc zona, tot ei au insotit in 2017 grupul. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va va oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.
Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa discutati cu ghidul despre fiecare traseu propus de el.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti, oameni care au lucrat sau lucreaza in Salvamont.

Grupurile montan din Samothraki este de maxim 30 persoane astfel ca 2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.
Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca mergeti intr-o zona muntoasa, stancoasa, iar pe alocuri treceti prin zone cu tufisuri uscate care pot rani, echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac de 20-30 litri
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata temperaturii, bluze termice, pantalon lung elastic
–   bete de drumetie, daca sunt telescopice atunci e perfect, le puteti pune usor in bagaj
–   haine de ploaie: chiar daca mergeti intr-un loc aparent secetos, trebuie sa stiti ca Samothraki are uneori parte de ploi diluviene.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pus intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
-   la aceasta excursie in mod special, costum de baie, pantofi de plaja cu bereta la spate, sau inchisi de plastic. Faceti baie la cascade!

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Vremea: Cateodata din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Traseele va vor fi explicate in cadrul unor briefing-uri de catre cei doi ghizi. Veti afla astfel pentru fiecare zi diferenta de nivel, numarul de ore de mars, gradul de dificultate. Functie de evaluarea personala, ceti putea alege: munte sau ...mare!  :)


Anii trecuti 2015, 2016, 2017 cei care au calatorit acolo au avut doar cuvinte frumoase de spus despre acele locuri, asa ca am pastrat excursia si pt 2018. Daca doriti sa vedeti poze si sa cititi impresiile celor care au mai fost acolo cu noi, intrati aici pe forum la sectiunea de feed-back-uri si cautati excursiile din Samothraki.

Mai multe fotografii cu care incerc sa "zugravesc" acel paradis din Marea Egee:



















IMG]http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/02/20020800_Chora_Samothrace_island_Thrace_Greece.jpg[/IMG]























































































gr-14_our-little-friend-during-geocaching-at-the-fonias-waterfall














































Harta insulei:


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #1 : Miercuri, 14 Februarie 2018, 07:27 »
Ce ziceti...de o baie la Fonias?  ::) :dance:

! No longer available



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #4 : Luni, 26 Februarie 2018, 13:08 »
Dupa cum au pornit rezervarile la aceasta excursie curand nu o sa mai fie locuri...Mai mult de jumatate au fost deja ocupate la doar cateva zile dupa lansare...

Offline GeorgiaGia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
 Buna  seara ,pentru excursia  insula marilor zei ,cand am facut rezervarea ,am bifat cu asigurarea ,ce fel de asigurare  este si ce valoare are ea ?ma puteti lamuri ?multumesc!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Georgia ia legatura in agentie luni. Lucrurile sunt separate, asa cum explicam pe site.

Offline crispop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #7 : Duminică, 04 Martie 2018, 09:58 »
Buna, as vrea sa stiu daca autocarul va trece prin Craiova. Sincer ma tenteaza, dar pentru cei din provincie este mai greu cu transportul :slap:

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1481
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #8 : Duminică, 04 Martie 2018, 10:13 »
Plecarea e din Bucuresti, autocarul nu trece prin Craiova.
 Poate gasesti totusi o solutie, daca iti doresti atat de mult. Este o excursie care merita facuta daca iti place muntele, combinatia cu marea mie mi se pare ideala, am fost si eu in prima actiune organizata si mi-a placut foarte mult.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #9 : Duminică, 04 Martie 2018, 11:25 »
Stiu, acum o sa par carcotasa, dar sunt printre noi destui din provincie, care nu s-au lasat descurajati de distante, daca si-au dorit sa ajunga la o destinatie.
Si apoi, se fac doar aproximativ 3 ore de la Craiova la Bucuresti. 3 si un pic cu trenul.  ;)
 :strong:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline crispop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #10 : Duminică, 04 Martie 2018, 12:57 »
Am adresat aceasta intrebare sperand ca ruta sa fie prin Craiova, gandindu-ma ca iesirea din tara se va face pe la Bechet si nu vedeam normal sa ajung in Bucuresti pentru a ma intoarce in Craiova cu autocarul :slap:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #11 : Luni, 12 Martie 2018, 08:12 »
12.03.2018 In lista de inscrieri sunt 32 de persoane. Din cei inscrisi 22 au achitat deja avansul, iar altor 4 li s-au intocmit facturi. Inseamna 26 de rezervari. Mai sunt doar 10 locuri disponibile si in ritmul in care se fac inscrieri aici, foarte foarte curand numarul de inscrisi o sa depaseasca pe cel al locurilor disponibile. Pentru ca ocuparea locurilor se face in ordinea platii avansului, nu cel al inscrierii, exista posibilitatea sa fiti inscris dar sa nu prindeti loc daca nu va grabiti cu plata avansului. Vreau sa se inteleaga acest lucru si sa nu existe suparari pe agentie ca cineva nu a prins un loc. Agentia nu are cum sa stie ce intentie are fiecare inscris; daca doreste ferm rezervare, sau a facut-o doar la impuls si nu are de gand sa mearga in acea excursie. Din acest motiv se lasa rezervarile deschise, pana la ocuparea ultimului loc. Si de aceea uneori apar pe ultima suta situatii de over-booking, la care nu exista solutie sau rezolvare, decat returnarea avansului celui de sub linie.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #12 : Vineri, 20 Aprilie 2018, 09:42 »
Mai este un loc disponibil intr-o camera dbl la barbati

Offline oviarad

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 417
  • barbat serios gasit prieteni, cine i-a pierdut :)
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #13 : Vineri, 20 Aprilie 2018, 21:20 »
M-am inscris si eu, o sa trimit maine cele necesare pentru facturare :)
Va dainui doar ce-am iubit cu-adevarat , cenusa-i restul

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: 6 zile pe Insula Marilor Zei: Samothraki 28 august - 2 septembrie 2018
« Răspuns #14 : Vineri, 04 Mai 2018, 14:44 »
Nu mai sunt locuri.