Autor Subiect: Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018  (Citit de 18265 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11870
Re: Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #75 : Joi, 13 Septembrie 2018, 15:48 »
Am ramas cu povestea mea, la Chez Ali. Un loc senzational de frumos, de primitor, te simti minunat acolo.

Dupa o seara lunga - lunga, am pornit la drum. Unul lung si greu, peste muntii Atlas, traversand sate berbere si ca punct culminant, Pasul Tizi Tiscka, la peste 2.000 de metri altitudine.

La opriri erai imbiat sa cumperi roci de diferite tipuri, intr-o diversitate de parca eram la un muzeu de geologie...

La un complex magazin-cafenea, unde am oprit pe drum, pe rafturi era o "risipa" de culori:A urmat prima vizita, la Ait Ben Haddou, cadrul de filmare a o multime de filme celebre.

IMG]http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/09/Excursie-Maroc-Singles-Camp-201801868.jpg[/IMG]

In vecinatatea kasbach-ului din argila si paie...o masa traditionala, cu lelipsitul tajin:La studiourile de film Atlas. Cate pelicule isi au cadrul acolo...!

Hotelul in care sunt cazate vedetele venite aici sa filmeze:


Avionul din James Bond:


O cladire care a servit ca platou de filmare multor filme, chiar si unora recente. Unul dintre cele mai cunoscute filme este Kundun, Ultimul Imparat:


Piata de sclavi. Poate fi si romana si araba si greaca...Trei cladiri din butaforie, ajuta la crearea unui efect de spatialitate:
In Templu Cleopatrei:
Si afara:

Cadre folosite in Isus din Nazareth, Moise, Gladiatorul si multe altele:
Templu din Luxor, dintr-o parodie:

Alte cadre:
Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11870
Re: Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #76 : Vineri, 14 Septembrie 2018, 09:46 »
Filmul excursiei se apropie de sfarsit...Am incercat sa va "plimb" prin locurile pe care le-am vizitat si care imi plac atat de mult. Marocul ramane pentru mine un izvor nesecat de frumusete necunoscuta, neobisnuita si exotica. Mi-ar place mult sa le inteleg limba, sa pot intra mai adanc in lumea aceea, atat de vie...

La Casablanca am incercat ca fiecare grup sa aiba sansa de a intra in decorul celebrului film de Oscar, "Casablanca". O pelicula plina de romantism, ce a incantat mintea si inimile a milioane de oameni. Este ca succes, al treilea film american al tuturor timpurilor...Ma bucur enorm ca am reusit sa rezerv pentru toate cele trei grupuri de anul acesta locuri acolo. De data aceasta am avut chiar un pranz, la Rick's Cafe...

Casablanca este un oras sarac in obiective turistice, tocmai de aceea nu trebuie ratata o vizita la Moscheea Hassan al II-lea. Este impresionanta ca dimensiune, dar si ca finisaje interioare, decoratii.


Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11870
Re: Maroc si Gibraltar. Show, filme si traditii 1 - 9 septembrie 2018
« Răspuns #77 : Duminică, 16 Septembrie 2018, 16:47 »
Dupa o noapte petrecuta la hotelul la care "tragem" de obicei la Casablanca,

am pornit spre Stramtoarea Gibraltar. Un popas de 2 ore, pentru vizitarea a doua obiective din Rabat. Primul, Mormintele Regilor,

si ceea ce trebuia sa fie una dintre cele mai mari moschee ale lumii:Parcul de langa:

Al doilea obiectiv: Palatul Regelui, din Rabat. De fapt unul dintre ele...Gibraltar:Cum altfel ne putea intalni un teritoriu britanic, decat cu...ploaie... ::) :) :-\ Dar a fost fain, tare fain...

Am inceput cu un fish&chips si cateva Guinness:Strazile orasului, pustii cum nu le-am vazut niciodata...Altadata forfoteau de turisti...

Ultima seara de excursie am petrecut-o pe plaja de la Linea, la un bar cubanez...Drumul pana acolo:

Dimineata drevreme, autocarul ne astepta pentru a ne duce la aeroportul din Malaga...Se sfarsea o vacanta, cu oameni minunati!

In incheiere. Povestea Carmensita de procesiunea nuptiala din Chaouen. Aceasta este o imagine:Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa...Sper ca v-a placut si ati gustat un strop din bucuria noastra dintr-o tara plina de culoare.