Autor Subiect: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019  (Citit de 21208 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #15 : Miercuri, 21 Noiembrie 2018, 08:05 »
29 martie La ora 08:00 ajungem in portul orasului St. John's, capitala statului Antigua si Barbuda. Pana la ora 18.00 putem ramane pe insula, pentru a ne bucura de farmecul ei.

Cateva lucruri despre aceste locuri. Statul este compus din doua insule locuite, Antigua si Barbuda si de o serie de insulite mai mici Guineea, York, Green, Maiden, Redonda.



Descoperită de Cristofor Columb în 1493, Antigua este colonizată de englezi începând din 1632 și cedată oficial de Spania Angliei în 1667. În 1967 devine teritoriu autonom al Uniunii Indiilor de Vest, stat asociat cu Regatul Unit. Antigua și Barbuda își proclamă la 1 noiembrie 1981 independența în cadrul Commonwealth-ului.

Antigua este cea mai mare insula din statul Antigua si Barbuda, care impreuna cu insulitele de care va aminteam mai sus, formeaza un mini-arhipelag: insulele Leeward din Caraibe. Antigua are o forma ovala si o suprafata de 280 km². Terenul din partea de sud este de origine vulcanica, nordul si nord estul sunt formatiuni coraliere, iar localnicii se lauda cu 365 de plaje, cate una pentru fiecare zi a anului.

Capitala insulei Antigua este St Johns si este amplasata pe un deal deasupra unui mare golf, se priveste de acolo ca dintr-un amfiteatru. Are o populatie de cca 25.000 de locuitori. Portul s-a modernizat prin construirea de docuri, atfel ca marile vase de croaziera cum este si cel cu care calatorim noi, pot trage la mal. Este un oras comercial foarte important, sunt acolo diferite tipuri de magazine, unele pentru localnici, alte mai exclusiviste.
Catedrala St.Johns, in 1683 doar o structura din lemn, este o biserica anglicana ce a fost reconstruita de 2 ori, ultima oara in 1745. Interiorul catedralei este mai interesant decat exteriorul, peretii fiind decorati cu tablete din marmura ce reprezinta figuri distincte din istoria insulei.

Alte asezari pe insula sunt All Saints si Alberta. English Harbour aflat pe coasta de sud este faimos pentru protectia oferita vaselor in timpul furtunilor violente si este locul fostului santier naval „Nelsons Dockyard”.

Plajele din Antigua

Sunt 365 de plaje in Antigua, una pentru fiecare zi a anului. Toate sunt dechise publicului, singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va alegeti plaja favorita...
Cele mai bune plaje din St John’s (coasta de nord) sunt Fort James, o plaja locala, populara, si Deep Bay.

Mai jos este o harta pe care am pregatit sa v-o arat, pentru pozitia celor 2 plaje apropiate locului unde ancoram. Sunt 4-5 km de la Cruise Terminal pana la fiecare dintre ele. O ora de plimbare.



Si poze cu aceste locuri:

Fort James Beach:



Deep Bay:



Galley Bay atrage surferii pe timpul iernii iar pe cei care sunt pasionati de jogging in timpul serii.

Pe coasta de sud si sud est plajele sunt putin mai retrase si se ajunge mai greu la ele: Darkwood Beach, Fryes Bay, Doigs Beach, Rendezvous Bay.

Darkwwod Bay:

IMG]http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/darkwoodbeach.jpg[/IMG]

In partea de est a insulei se afla golful Half Moon, devenit parc national, ideal pentru iesirea in natura.

Half Moon Bay:



Pe coasta de est a insulei se afla una dintre cele mai frumoase, izolate dar si pustii plaje ale lumii. Plaja roz - denumita astfel datorita nisipului cu nuante de rosu - este o adevarata incantare pentru proprietarii yahturilor care poposesc cateodata la tarmurile nelocuite.

Limba oficiala e engleza.

Cu toate ca restaurantele si barurile adauga de obicei o taxa la nota de plata,  chelnerii vor astepta...un bacsis in plus.

Moneda oficiala este dolarul caraibean. Se pot face plati cu cardul.

Ducana – este un preparat local traditional - un fel de coltunasi facuti pe baza de cartofi dulci rasi, faina, zahar, lapte de cocos, apa, sare si putina esenta de vanilie.

Cocktailurile pe baza de alcool si fructe precum si berea sunt foarte populare... *|*

O recomandare: nu veniti in haine in culori de camuflaj...Acest tip de vestimentatie este interzisa pe insula si...se confisca.  :)

Una dintre atractiile turistice din Antigua este inotul cu pisicile de mare. Am mai facut asta in Insulele Cayman, animalutele marine sunt foarte blande, nu e nimic adevarat in toate povestile despre ele. Interactioneaza foarte placut cu oamenii, le poti atinge, iar ele te...saruta.

Am incercat sa rezerv o iesire pe mare pentru o experienta inedita, eu am trait-o si credeti-ma ca este extraordinara. Nu a fost insa posibil, ambele companii care opereaza aceste activitati de interactiune cu pisicile de mare, m-au indrumat spre vasul de croaziera. Pe vas m-am uitat, o astfel de excursie este ATG25 Stingray&snorkelling si costa 69 EUR/persoana. Pare mult, dar stiu din experienta din Cayman ca pe aici sunt tarifele la asa ceva. Cele doua companii ofera cu 50 USD/persoana + 20 USD taxiul + 8 USD taxa de intrare in rezervatie. Deci 78 USD/pers. Este comparabila cu oferta vasului de croaziera, ma mir, dar ma bucur in acelasi timp. Asa ca cine se gandeste la aceasta excursie, in prima zi, sarim la receptie si rezervam locuri in aceasta excursie. Locurile sunt limitate, stiu asta.

Cei care nu doresc sa mearga la pisicile de mare isi pot alege una dintre plajele din St John, sa faca plaje si baie in Caraibe, sa seplimbe, sa faca ceva cumparaturi, sau chiar sa aleaga un tur de insula.

Mai jos sunt doua filmulete la pisicile de mare:

! No longer available


! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #16 : Miercuri, 21 Noiembrie 2018, 09:34 »
30 martie In jur de ora 8.00 ajungem in Fort de France, Martinica. O sa avem o zi mai lunga la tarm decat pe alte insule. Plecarea vasului spre portul din care am plecat, pentru debarcare va fi la ora 23:00.

Am discutat cu o agentie locala, specializata pe tururi de insula, cu diferite tematici. Tur de insula e un fel de a spune, pentru ca trebuie sa stiti, Martinica este cea mai mare dintre insulele pe care le vizitam. Insula are o suprafață totală de 1.128 km², o lungime de cca 60 km și o lățime de 20 km. Insula este situată în arhipelagul Antilelor Mici, între insula Dominica la nord și insula Sfânta Lucia la sud. Este situată la 7000 de km de coastele europene și la 400 de km de coastele Americii de Sud.

Relieful este accidentat, insula fiind de origine vulcanică. Partea din nordul insulei este o zonă umedă cu o vegetație luxuriantă și cu un relief abrupt, Muntele Pelée, punctul culminant al insulei cu o altitudine de 1.397 m, fiind situat în mijlocul acestei zone.



Acesta este un vulcan activ, ultima erupție având loc în 1902. În 8 mai, în acel an, erupția a luat prin surprindere orașul Saint-Pierre, aflat pe coasta de vest a insulei, la poalele vulcanului, omorând aproape toată populația, refugiații precum și persoanele din vapoarele din portul orașului, pentru un total între 28.000 și 30.000 persoane. Numărul supraviețuitorilor este infim de mic, doar 2, sau după unele surse 3 persoane fiind găsite în viață.

Martinica este un departament al Franței (DOM). Ca toate celelalte DOM-uri (adica departamente de peste mari) Martinica se constituie într-una dintre cele 26 de regiuni ale Franței și este totodată o parte integrantă a republicii și de asemenea parte a Uniunii Europene ca o regiune ultraperiferică.

Este o insula a contrastelor, cu vegetatie luxurianta si munti care iti taie respiratia. Indigenii numeau Martinica „Insula florilor” si asa a ramas pana astazi. Flora include hibiscus, poinsettia, cocotieri, palmieri si mango. Aproape orice fruct poate creste pe aceasta insula, inclusiv ananas, avocado, banane si papaya.
Viata pe insula sta sub semnul veseliei si al bunei dispozitii. Muzica este nelipsita, carnavalul dureaza 5 zile, sunt organizate distractii zilnice (lupte de cocosi, in arenele Pitts, lupte intre serpi si manguste, etc).

În Martinica este cald tot timpul anului, cu temperaturi care de obicei ajung la 30°C în timpul zilei. Umiditatea este mai mare în septembrie şi mai scăzută în aprilie. Cea mai bună perioadă pentru a o vizita este în sezonul uscat, cel in care ajungem noi (februarie-mai). Această perioadă, coincide cu sezonul turistic, astfel încât, preţurile la cazare sunt mai mari iar locurile turistice sunt aglomerate.

Capitala Martinicai este un oras tipic frantuzesc cu strazi inguste care ii dau un sarm aparte. La Savane este parcul central al orasului, care poate fi vizitat atunci cand doriti sa scapati de aglomeratia si agitatia orasului. Alte obiective turistice ale capitalei ce merita vizitate sunt: Biblioteca Schoelcher construita in stil baroc, poarta numele lui Victor Schoelcher - personalitate importanta in abolirea sclaviei din Franta coloniala.
Catedrala Saint-Louis ce impresioneaza prin inaltimea turnului cu clopot de 59m. Muzeul Modei si al Carnavalului unde sunt expuse colectii de costume de carnaval. Fortul Saint Louis, construit in anul 1638 din lemn si intarit mai tarziu cu santuri cu apa si piarta. Cladirea Prefecturii construita in forma de U si care este decorata in interior cu picturi apartinand lui Paul Mascart. Palatul Justitiei construit in 1907 ce are in fata statuia emblematica a lui Victor Schoelcher. Muzeul Pre-Columbian, unde sunt expuse artefacte preistorice ale Indienilor Arawak, ale Indienilor Carib precum si exponate ale vietii contemporane pe insula. Muzeul Costumelor Traditionale, localizat la marginea orasului, adaposteste o impresionanta colectie de costume traditionale.



Revin acum la turul nostru. Am ales Diamant Tours, din mai multe tematici si locuri, mi s-a parut  cel mai potrivit noua... :) Tariful este 40 EUR si are in program:

- Preluare din Pointe Simon, Forte de France (locul de debarcare)

- Vizitare Musée du coquillage (trebuie sa achitam suplimentar 3€ intrarea). Muzeul scoiciilor   Musée du coquillage (Musee de la Mer). Situat în faimosul sat de ceramisti Trois-Ilets, Muzeul Mării adaposteste peste 4000 de exponate din întreaga lume, printre care o multitudine de specii de scoici din Caraibe și din alte oceane si mari, rechini și pești balon, crustacee, stele de mare și alte curiozități. Este ocazia sa descoperiti secretele catorva specii emblematice ale culturii patrimoniale și culinare din Martinica. Atasat muzeului, foarte laudat de vizitatori este un magazin de suveniruri, cadouri, scoici, stele de mare, bijuterii, dinți de rechin, macrame și alte obiecte decorative.
Si daca ajungem acolo, trebuie sa va spun despre Trois Ilets ca este locul unde s-a nascut imparateasa Josephine, sotia lui Napoleon.

- Plaja si baie in oraselul Anses d'Arlet. Apa de un turcoaz ametitor, nisipul fin, razele mangaietoare ale soarelui, adierea vantului coborand din palmier... Ce sa ne dori mai mult de atat? Pacat ca vom sta doar o ora...







- Panorama spre Stanca de Diamant (doar pentru a admira si fotografia - 10 minute)



- Oprire la Mémorial Cap 110 (10 min)



Punctul stâncos care se învecinează cu West Bay Diamant - şi care continuă spre Rocher du Diamant, unul dintre cele mai mari paradisuri subacvatice din întreaga Martinica - a fost martorul unei întâmplări „criminale”, emblematică în întreaga istorie a politicii de sclavie a „curajoaselor” noastre ţări europene.

La 08 aprilie 1830, în jurul prânzului, o navă face manevre ciudate în apropiere de Piatra Diamond, în faţa golfului numit Anse Caffard. La ora 17.00 aceasta aruncă ancora în golful periculos. Un rezident, Francois Dizac, care gestiona proprietatea contelui de Latournelle, a încercat în toate modurile să avertizeze comandantul de pericol, dar se pare că acesta a ignorat avertismentul. La ora 23.00 se aud zgomote asurzitoare în noapte. Dizac se deplasează împreună cu sclavii săi pe plajă şi descoperă rămăşiţele navei, un spectacol oribil, deoarece zeci de oameni au fost ucişi sau răniţi. Bilanţul - 46 de morţi şi 86 de supravieţuitori, toţi africani, toţi sclavi. Deci, o tragedie a sclavilor.

În memoria acestui eveniment dramatic a fost ridicat recent un fel de memorial, evocator şi impresionant prin dimensiunea sa. Acesta este alcătuit din 15 statui uriaşe care reprezintă sclavii, ale căror trunchiuri şi capete din piatră albă ies direct din pământ, privind în jos spre mare, în direcţia de Cap 110, locul cel mai evocator al perioadei de sclavagism (de acolo plecau africanii săraci, capturaţi pentru a munci gratuit). Privesc înainte, cu ochii goi, ochii celor care au avut de suferit sclavia, dar, de asemenea, cu voinţa încăpăţânată de a reacţiona la absurditate.

Turul dureaza in jur de 4 - 5 ore si avem inclus transfer, audio-ghid, fructe si bauturi.

O harta a turului:



Dupa este free time, cine doreste il insotesc sa vedem impreuna Jardin de Balata, poate cel mai reprezentativ loc pentru o insula a florilor. Este situată în inima insulei Martinica (la cca 10 km de port) si adaposteste colibri, palmieri perfect tăiaţi, o pădure de hibiscus, bambuşi de toate mărimile, flori extraordinare, nuferi. Aceasta grădină minunata este rezultatul talentului artistic al omului care i-a dat naştere, Jean-Philippe Thoze, care se definea ca un colorist al naturii, un compositeur botanique! Şi pe bună dreptate!

In continuare free time, ne intalnim la bord, pentru ultima seara!

Am ales din ce am gasit ca material de documentare, sa va arat un filmulet descriptiv al Martinicai:

! No longer available





Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #17 : Miercuri, 21 Noiembrie 2018, 10:00 »
31 martie   Operatiunile de debarcare incep la ora 8.00 dimineata, in portul din care am plecat Point a Pitre. Avem avion doar la 17:20, asa ca nu avem nici o graba in a cobori.

Din port pana la aeroport sunt doar 7 km. Functie de ora pana la care putem ramane la bord, o sa organizez depunerea in siguranta a bagajelor si apoi tranferul pana la aeroport. Nu va pot spune in acest moment cat va costa aceste 2 operatiuni, apreciez ca nu mai mult de 10 EUR.

La 15.00 mergem la aeroport, facem check in-ul si la 17:20 urmeaza zborul Air France AF793 POINTE A PITRE     - PARIS ORY. O sa ajungem pe Orly la ora  07:15, dar a doua zi in 01 aprilie. Avem tranferul inclus in tarif, luam trenul intre cele doua aeroporturi, avem timp suficient la dispozitie, pentru ca avionul nostru, cursa AF1588 pleaca de CDG la 13:05. Daca toate lucrurile decurg bine, la ora 16:55 o sa ajungem la Bucuresti.

Dupa cate ati urmarit aici pe forum, am detaliat  programul, propunandu-va cateva excursii optionale. Astazi am sa va transmit un Email la care va rog sa-mi raspundeti in maxim 3 zile. Raspunsurile voastre cumulate o sa se transforme in rezervare ferma, transmisa agentiilor colaboratoare.

Nu listati inca paginile cu programul detaliat, vreau sa le imbogatesc, cu mai multe informatii, astfel incat sa puteti avea informatii despre fiecare insula: incepand de la suprafata si forma adminsitrativa pana la moneda.  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #18 : Duminică, 25 Noiembrie 2018, 08:12 »
Daca nu ati transmis inca raspunsurile la Email-ul nostru in ceea ce priveste participarea la optionale, va recomand sa o faceti astazi. Maine trebuie sa transmitem cererile de rezervare catre colaboratori. Deci daca doriti sa aveti unul sau mai multe dintre serviciile suplimentare descrise aici, azi e ultima zi de inscriere. Cu toata placerea si disponibilitatea, vreau sa se inteleaga ca dupa rezervarea de luni nu mai pot reveni cu suplimentari.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #19 : Marți, 27 Noiembrie 2018, 09:42 »
UN LOC DISPONIBIL! Daca doriti sa va inscrieti si sa rezervati ferm, faceti-o astazi, maine nu cred ca mai este valabil anuntul....

Inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/croaziera-caraibe-din-guadelupa-pana-martinica-22-martie-1-aprilie-2019/

Offline SANDU1965

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #20 : Vineri, 14 Decembrie 2018, 10:22 »
Buna ziua, am facut o cerere de rezervare pt. croaziera in Caraibe, la barbati, am sansa? Ma numesc Ilie Sandu...


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #21 : Vineri, 14 Decembrie 2018, 10:29 »
A sa intreb in agentie care este situatia in acest moment. Stiu ca discutia era in jurul unor locuri disponibilizate din renuntari.

Offline SANDU1965

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #22 : Vineri, 14 Decembrie 2018, 10:35 »
Am facut cererea de rezervare ,pe 03. 12, si au zis sa astept...daca se mai inscrie ,barbat sau femeie...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Am promis ca revin cu cateva informatii mai precise despre fiecare insula pe care o s-o vizitam:

Denumire: Guadelupa (franceză Guadeloupe)

De cine apartine: DOM (Departament de peste mari a Frantei)

Suprafata: 1703 kmp

Limba oficiala: franceza

Populatie: 402.000

Capitala: Basse-Terre

Moneda: EUR

Geografie: Situata în Caraibe în insulele Antilele Mici, la 600 km nord de coastele Americii de Sud și la 600 km la est de insula Hispaniola, cam la aceeași longitudine cu Labrador și Insulele Falkland și la aceeași latitudine cu Tailanda sau Honduras.

Arhipelagul Guadelupa conține următoarele insule: două insule principale, Basse-Terre (848 kmp) și Grande-Terre (588 kmp), separate printr-un canal îngust numit Râul Sărat (franceză la Rivière Salé, și câteva insule mai mici: Insula La Désirade, Insula Marie-Galante și Insulele Les Saintes, un arhipelag format din 9 insule din care două sunt locuite.

Fenomene naturale:  vulcanul Soufrière aflat încă în activitate, are o înălțime de 1467 m.


Denumire: Insulele Virgine Britanice

De cine apartine: Marea Britanie

Suprafata: 153 kmp

Limba oficiala: engleza

Populatie: 22.016

Capitala: Road Town

Moneda: USD (dolar american)

Geografie:   in Marea Caraibelor, la est de Puerto Rico.

Arhipelagul  cuprinde cca 60 insule, cea mai mare fiind Tortola (20 km lungime și 5 km lățime), unde se află și capitala, Road Town.
4 insule sunt considerate principale: Tortola, Gorda Virgină (Virgin Gorda), Anegada și Jost Van Dyke), alte 11 fiind mentionate ca fiind populate: Insula Beef, Insula Cooper, Insula Ginger, Insula Guana, Insula Norman, Insula Peter, Insula Salt, Insula (Mosquito Island. Altele sunt mai mici și adunate în jurul Canalului Sir Francis Drake.

Denumire: Insula Sfatului Martin in olandeza Sint Maarte si in franceză Saint-Martin.

De cine apartine:
- partea olandeza: Țară constituentă a Regatului Țărilor de Jos  (asociere cu caracteristici federale din trei țări constituente: Țările de Jos (numită și Olanda) în Europa și trei regiuni insulare din Caraibe: Aruba, Curaçao și Sint Maarten.
- partea franceza face parte din Guadelupa, la randul ei DOM, adica teritoriu de peste mari a Frantei

Suprafata: 98 kmp din care partea olandeza are 34 kmp iar cea franceza diferenta 53 kmp

Limba oficiala: olandeză si engleză

Populatie: 30,594 partea olandeza si 33.102 traiesc in partea franceza

Capitala: Philipsburg pentru Regatul Tarilor de Jos, respectiv Marigot pentru partea franceza

Moneda: Gulden Antilele Olandeze

Geografie: nord-estul Caraibelor, la 250 km nord de Guadelupa și 240 km est de Puerto Rico 


Denumire:

De cine apartine: Republica Parlamentara Independenta

Suprafata: 754 kmp

Limba oficiala: engleza si franceza

Populatie: 72.000

Capitala: Roseau

Moneda: Dolar Est Caribian

Geografie: țară insulară din Marea Caraibelor, aflata la sud de Guadelupa și la nord de Martinica.


Denumire: St Kitts & Nevis

De cine apartine: Federatia St Kitts si Nevis tin de Marea Britanie

Suprafata: 261 kmp

Limba oficiala: engleza

Populatie: 42.696

Capitala: Basseterre

Moneda: Dolar Est Caribian

Geografie: două insule din arhipelagul Antilele Mici, între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic.


Denumire: Antigua si Barbuda

De cine apartine: Marea Britanie, intr-un regim de independenta

Suprafata: 442 kmp

Limba oficiala: engleza

Populatie: 101.000

Capitala: Saint John's

Moneda: Dolarul Est Caribian EC$

Geografie: Antigua și Barbuda sunt două insule din arhipelagul Antilelor Mici, din Marea Caraibelor. Acest arhipelag conține arhipelagul Guadeloupe la sud, Montserrat la sud-vest, Saint Kitts și Nevis la vest și Saint Barthélemy și Saint Martin la nord vest.Caraibelor


Denumire: Martinica

De cine apartine: DOM, Franta

Suprafata: 1.128 kmp

Limba oficiala: franceza

Populatie: 381.000

Capitala: Fort-de-France

Moneda: EUR

Geografie: Lungime maximă: 60 km și o lățime maximă de 20 km. Insula este situată în arhipelagul Antilelor Mici, între insula Dominica la nord și insula Sfânta Lucia la sud. La 7000 de km de coastele europene și la 400 de km de coastele Americii de Sud.

Relieful este accidentat, insula fiind de origine vulcanică. Partea din nordul insulei este o zonă umedă cu o vegetație luxuriantă și cu un relief abrupt, Muntele Pelée, punctul culminant al insulei cu o altitudine de 1.397 m, fiind situat în mijlocul acestei zone. Acesta este un vulcan activ, ultima erupție având loc în 190

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #24 : Vineri, 21 Decembrie 2018, 09:33 »
O sa revin curand cu recomandarile si informatiile generale, incepand de la documentele de calatorie pana la buget.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #25 : Vineri, 22 Februarie 2019, 12:22 »
Mai este doar o luna pana la aceasta excursie asa, ca inainte de a pleca in Cuba, am tinut sa ma intorc aici cu Recomandari, precizari, sfaturi.

21 martie 2019 ora 12:10 Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, Plecari Internationale, zona din stanga a salii, in fata cafenelei Lavazza. Zbor Air France AF1889 14:20 Bucuresti Otopeni - Paris aeroportul Charles de Gaulle. Aterizam la ora 17:00.

De la Aeroportul Charles de Gaulle pana la hotelul in care vom sta: Best Western Plus Quartier Latin Pantheon 3*, adresa: 71 rue Monge 5th arr. 75005 Paris numar de telefon: +33 1 43 31 25 64. vom lua shuttle, urmeaza sa contactez hotelul pentru a vedea cat trebuie sa achitam/persoana. Sunt 30 km pana la hotel. Estimez ca in jur de ora 18.30 o sa ajungem in camera, facem check in-ul. In continuare este free time, fiecare isi organizeaza seara asa cum doreste, plimbandu-se, luand masa la un bristo, odihnindu-se. Cu cei care doresc, o sa fac o plimbare, pietonala evident, pornind de la hotel, trecand pe langa Gradina Botanica&Zoologica pana la Podul Austelitz, de unde vom merge pe cheiul Senei cca 1 km pana la Catedrala Notre Damme, putem intra pe insulita Cite, trece pe partea cealalta pana in zona Muzeului Luvru. Stiu ca multi v-ati dori sa ajungeti la Turnul Eiffel, sa-l vedeti noaptea, dar pe jos pana acolo sunt in jur de 5 km. Prea mult pentru dus si intors. Cine tine neaparat sa-l vada poate lua un taxi care sa-l duca pana in Champ de Mars, sa se bucures de priveliste si sa se intoarca in acelasi fel la hotel. In Champs-Élysées, se ajunge continuand pe cheile Senei, pe malul cu Muzeul Luvru, trecand prin Piata Concorde, inca in jur de 4 km...deci mult pentru pietonal. Si este posibil sa dati de vestele galbene, care ati vazut probabil ce fac, la TV.

A doua zi, pentru micul dejun fiecare se organizeaza cum doreste: il poate lua contra cost de la hotel, sau undeva apropiat. Avem zbor de pe aeroportul Orly de aceasta data: 22 martie Air France AF792 cu decolare la ora 11:45 din Paris ORY  - aterizare la Pointe a Pitre 15:25. De la hotel pana la Aeroportul Orly sunt doar 12 km, dar mergem din timp pentru ca vad ca acolo in Paris sunt tot felul de blocaje si de demonstratii, asa ca la 7.30 cel tarziu plecam de la hotel. Cei care va conectati doar acolo cu grupul sau la sosirea in Point a Pitre, lasati-mi un mesaj SMS sa stiu exact ce faceti. O sa urmeza check in, security si apoi zborul destul de lung. Va recomand sa aveti o pereche de casti de acasa, bune cu care sa ascultati muzica, sa urmariti filme, pe displayul plasat pe scaunul din fata voastra. Primiti perna, patura, dar luati si ceva mai gros, pe zborurile transoceanice este rece. La Point a Pitre, cand ajungem, vom fi asteptati de shuttle-ul hotelului, care ne va transfera la destinatie.

Nu uitati sa aveti cu voi:

•   sandviciuri. Daca doriti sa participati la plimbarea de seara in Paris, e clar ca nu o sa puteti cina la sosire, asa ca luati-va cu voi ceva care sa tina loc de masa de seara. Aveti voie, cu exceptia produselor lichide.
•   pasaport; faceti pentru orice eventualitate o copie dupa acest document si pastrati-o pe timpul calatoriei intr-un loc diferit. Trebuie sa aiba valabilitate 6 luni de la data intoarcerii din calatorie.
•   •bani cash; luati in calcul in primul rand serviciile care nu intra in tarif: bacsisul  10 euro/persoana/noapte = total 70 EUR.
•   contravaloarea excursiilor optionale, daca nu le-ati achitat la agentie
•   daca aveti de gand sa va incercati norocul la cazino, daca aveti in plan sa beneficiati de serviciile de infrumusetare, masaj, spalatorie, daca doriti coctail-uri pe vas evaluati si pregatiti bani pentru asta.
•   •card bancar; in situatia in care banii numerar nu va ajung, sau pentru situatii neprevazute
••   telefon; asigurati-va ca aveti rooming si pentru acele tari; salvati numarul meu de mobil 0040 745 106501
•   •triplustecher, incarcator de telefon, va recomand si acumulator extern pentru telefon.
•   •aparat de fotografiat, ideal ar fi rezistent la apa
••   card de memorie suficient de mare - o sa faceti o multime de poze si nu o sa aveti pe ce sa le salva!
••   pentru pastrarea banilor, a cardului de vas croaziera va recomand sa aveti ceva de agatat la gat, cu plastic, pentru a nu uda banii si cardul.
•   •rucsac mic, pentru zilele in care avem excursii optionale
••   tot ce aveti nevoie pt igiena intima; e mai greu sa gasiti asa ceva. Este si pe vas un magazin de profil, dar nu stiu exact ce are.
•   •costum de baie, slapi + pantofi de baie cu talpa care sa nu alunece
•   •pantofi sport, lejeri si deja purtati (sa nu aveti surprize ca va strang sau va fac rani)
••   bluza de vant - pentru serile pe puntea vasului
•   •pelerina usoara de ploaie
•   •tricouri
•   •pantaloni
•   •lenjerie intima
•   •vestimentatie si imbracaminte black tie pentru "seara capitanului"; nu exagerati in tinuta nu este ceva extra-elegant, ci un tip de gala dinner
•   •vestimentatie pentru cazino, baruri vas croaziera
•   •crema de soare, ochelari de soare, sapca sau palarie
•   •carte de citit, reviste, kindle - depinde de pe ce va place sa lecturati
•   •medicamente curente, dar si unele preventive; va recomand sa aveti la voi ceva din gama antialergicelor
•   •casti audio, cu jack! - pentru avion
•   •troler usor, dimensiuni recomandate 70 x 40 x 30 cm. Nu mai mare pt ca nu aveti nevoie si in cabina nu aveti spatiu mare pt depozitare.

Medicamente: in primul rand cele pe care le luati frecvent si apoi: pentru dureri de cap/gat /raceala: fiecare are preferatul lui: Nurofen, Eferalgan, aspirina, Fervex. Ceva pentru durere de gat – Strepsils sau orice altceva.
Antibiotic: exista antibiotice specializate pentru anumite tipuri de infectii, dar nu puteti avea toata farmacia dupa voi, asa ca discutati cu medicul de familie sa va prescrie (pt a putea cumpara) ceva mai general. Diaree: schimbati climatul, nu stiti cum reactionati la mancarurile de acolo, la tot felul de factori, asa ca neaparat ceva dintre – Saprosan, Imodium, Smecta, luati si voi ce stiti ca va face bine sau ce va recomanda farmacistul. Daca aveti probleme inverse, de constipatie, luati-va medicamentele favorite.
Dureri / aciditate gastrica: cine stie ce mancati si o sa va doara stomacul sau o sa simtiti arsuri. No-spa (pentru dureri) si Dicarbocalm (pentru arsuri). Dureri de muschi: daca va duceti sa vedeti locuri, cel mai probabil veti depune un efort mai mare decat acasa, asa ca e posibil sa aveti probleme cu durerile de picioare, mai ales dupa primele zile. Va recomand in mod deosebit aspirina, este excelenta pentru a preintampina febra musculara.
Zgarieturi si intepaturi de insecta: in mod cert, daca va duceti in zone cu probleme cu tot soiul de insecte, trebuie sa va luati spray anti-tantari si anti-alte vietati. Pentru tantari, cel mai bine este sa luati spray cu o valoare DEET egala sau mai mare de 50. Toate sprayurile din supermarketuri si farmacii au in general un DEET maxim de 30, care e destul, dar nu cand mergi in zone cu malarie sau cu alte boli. In Romania, nu am gasit spray cu DEET 50 decat la magazinul Himalaya din spate de la Cocor… dar puteti gasi probabil si pe net, si la alte magazine specializate in calatorii. De asemenea, in caz ca vreun tantar a trecut de „barajul” spray-ului, sa aveti creme, pentru a nu va scarpina non-stop :).
Creme antibacteriene: va taiati, va juliti, ca sa evitati o infectie bacteriana
Considerati ca ceea ce am scris este doar o recomandare. Este ceea ce iau eu in trusa mea, dar nu sunt medic si nici farmacist, deci nu pot sa sfatuiesc in alegerea si administrarea medicamentelor si nici nu pot sa generalizez medicamentatia mea pentru altii.

Pentru viza de Guadelupe nu trebuie sa avem altceva decat pasaportul. Este teritoriu francez. Pt celelalate state nu aveti nevoie de viza, cardul de croaziera, cel pe care o sa-l primiti la imbarcare, tine loc de pasaport.

Cu acest card:
•   deschideti usa cabinei
•   achitati bauturi, servicii extra de pe vas
•   coborati si urcati de pe vas, prin zona de security
•   TINE LOC DE PASAPORT

Cam cati bani sa aveti la voi? Daca e sa fac o estimare, eu zic, ca in afara de excursiile optionale, si de cei 70 EUR tips (care sunt obligatorii pe vas), nu aveti nevoie la voi de mai mult de 200 USD si 400 EUR cash . Dolari noi insa, pt ca cei vechi ii cam refuza. Luati cu voi cat mai multe bancnote de USD si EUR mici, o sa aveti mereu nevoie.

Acest card este nominal, nu se poate imprumuta altei persoane. Am avut o astfel de situatie in 2018 si a fost nevoie de mult ajutor si de rabdarea receptionerului si a serviciului de security pentru a repara greseala a doua persoane din grup.

Ce mai este important: Pana la plecarea din port o sa existe o alarmare, adica o sa se simuleze o debarcare in caz de naufragiu. SUNTETI OBLIGATI sa luati parte la acest exercitiu, altfel NU O SA PUTETI COBORI  in porturi. Nu dureaza mai mult de o ora, este foarte simplu. Pe dulapul din cabina gasiti vestele de salvare. La semnalul sonor din cabina, o sa imbracati vesta si o sa urmati indicatiile luminoase si de panotaj de pe culoar. Iesiti pe punte si o sa fiti incadrati intr-un sector. NU UITATI SA AVETI SI CARDUL LA VOI, pt ca la acest exercitiu vi se va valida prezenta.

In fiecare zi o sa primiti in cabina un fel de revista a zilei urmatoare. Vi se explica si descrie ce se intampla in ziua urmatoare. Studiati-l, nu va ia mai mult de 15 minute.

Chiar daca pe timpul zilei este free time, nu uitati ca suntem un grup, ca mai este nevoie sa va comunic anumite lucruri. O sa fixam acolo in prima zi o ora si un loc in care sa ne intalnim pentru comunicari, pentru activitati comune (cu exceptia zilelor de debarcare, cand va trebui sa va prezentati la locul indicat, la ORA COMUNICATA, fara nici un minut intarziere).

Tineti va rog cont ca nu am alta posibilitate sa va anunt ceva, pe vasul acela sunt 3500 de oameni, puteti fi oriunde si nu am sanse sa va gasesc. Este interesul vostru sa aflati tot ce tine in special de programele de debarcare, astfel ca va fi nevoie sa fiti la locul de intalnire, la ora stabilita.

Atentie in porturi la furtul din buzunare, posete etc. Tineti banii de cheltuiala la gat,iar restul in seif-ul cabinei, in nici un caz in rucsac, in buzunare, in posete. Sunteti victime sigure.

Cand plecam din Pointe a Pitre, incercam ceva: sa punem sticle de bautura in bagajul de cala, cel pe care il predam in port. De cele mai multe ori nu se sta sa se verifice si o sa aveti o sticla cu alcool in cabina. Acolo valoreaza de minim 4 ori mai mult, bautura este scumpa la bord si in alt fel nu aveti cum s-o duceti pe vas. Doar acela este momentul.

Luati cu voi cat mai multe bancnote de USD si EUR mici, o sa aveti mereu nevoie.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Am revenit din alta croaziera, apropiata ca destinatie cu cea in care o sa mergem noi. Sunt acum aici, pana la plecare va voi putea raspunde pe forum intrebarilor si neclaritatilor pe care le aveti.

Fac precizarea de bagaje incluse in tariful de excursie:

Bagaj de cala gratuit: 23 kg
Bagaj de cabina 8 kg, cu respectarea dimensiunilor: 55 x 35 x 25 cm si evident a impunerilor de securitate: nu sunt permise lichidele, obiectele ascutie, etc

Fus orar. Fata de Point a Pitre suntem la o diferenta de 6 ore, inainte, deci o sa dam ceasurile inapoi. Peste tot, in intreaga calatorie, vom discuta DOAR in ora locala. Daca doriti sa aflati cat facem din Paris pana la Point de Pitre, va fac eu acum calculul: 3 ore 40 + 6 ore = 9 ore si 40 de minute. Deci pentru acest drum sa va pregatiti. Pare mult, dar in comparatie cu cat am zburat cu ultimul grup, la intoarcerea di Hava la Istanbul (16 ore) este o nimica toata...

Apropo de ore si intalniri. Am recomandarea cat se poate de serioasa sa va luati toate masurile incat sa ajungeti la ora fixata si anuntata. Orice intraziere este pe raspunderea fiecaruia, insotitorul de grup sau agentia neasumandu-si nici o responsabilitate ce decurge din nerespectarea orei de intalnire. Va spun la modul cel mai sincer, ca programul nu depinde de mine, eu doar armonizez orele noastre de intalnire cu cele ale excursiilor, debarcarilor etc. Am avut situatii in care intarzierea unor persoane a dus la pierderea de catre acestia a excursiilor optionale si implicit a banilor achitati. Degeaba sunt ulterior suparari, reprosuri, ca am ajuns la si 5 si trebuia sa ma asteptati. Nu, imi pare rau, regula in turism este foarte clara: insotitorul de grup comunica locul si ora de intalnire, iar participantii se conformeaza sosind cu mini 5  minute mai devreme. In nici un caz mai tarziu.

Apoi va spun ceva despre modalitatea de plata pe vas. Dupa imbarcare veti fi anuntati sa faceti un depozit (o garantie) in valoare de cca 250 EUR. Se poate depune numerar sau se poate garanta cu cardul de credit sau debit. Din aceasta suma vi se va scadea automat tips-ul pentru serviciile de cabina, bauturile pe care le veti consuma in timpul excursiei la baruri, la restaurant sau din minibar, cumparaturile din magazinele de pe vas (parfumuri, textile, etc). In ultima seara se regularizeaza si se achiat diferenta sau se restituie.

In cabine aveti prize de 220 V. Exact ca ale noastre, asa ca puteti folosi incarcatoarele direct, fara vreun adaptor.

Am facut recomandarea sa aveti bancnote mici, astfel incat sa puteti da tips-uri la ghizii locali, soferi. La fel ca peste tot, la sfarsit daca sunteti multumiti de serviciile lor, e normal sa lasati ceva.

Despre internet. Pe MSC Opera am avut 3 tipuri de pachete de internet:

- 29 EUR - facebook + whatsapp dar fara voce, doar mesaj. 800 MB

- 60 EUR - websurf, whatsapp mesaj + voce, facebook, Email. 2000 MB pt 2 device-uri. Majoritatea din cei cu care am fost si anul acesta si anul trecut au optat pt acest pachet, impartindu-l in doua si tinand cont de limita de 1000 MB/pers

- 80 EUR - un pachet mai complex.

Am cautat, dar nu am gasit nici o informatie la ce ofera acum la bord. Sunt convins insa ca este similar cu Opera.

Va recomand sa aveti listat programul excursiei, serviciile incluse si care nu intra in tarif. Puteti astfel oricand consulta ce urmeaza, ce ati achitat si ce nu.

Avem in experienta Bella inclusa si cina la unul dintre restaurantele de pe vas. Este un loc in care ne putem intalni seara pt a socializa la masa. Tinuta este intr-un fel obligatorie, majoritatea celor care merg acolo sunt imbracati de seara. A nu se intelege black tie, dar nici pantaloni scurti sau trening.

La seara comandantului, tinuta este insa spre black tie, toata lumea merge imbracata elegant, fiind si un excelent prilej de a face fotografii in diferite locuri de pe vas.

Despre programul de seara: pe langa reprezentatiile din amfiteatru, care se desfasoara in 2 serii, exista si multe alte oportunitati de petrecere a timpului: ascultat muzica pe punte sau in unele cluburi, iar mai spre noapte dans in discoteca, club, punte. Multa lume se plimba, pe la magazinele de pe vas, altii pe punte, altii merg la cazino. Despre activitatile de pe vas ale zilei urmatoare puteti afla din revista care vi se lasa in fiecare seara in cabina. Va puteti alege individual, in grupuri mai mici sau mai mari ce doriti sa faceti. Eu nu intervin, nu recomand, nu vreau sa limitez sau sa induc o anumita optiune. Deci serile va alegeti singuri ce doriti sa faceti.

Eu am sa ma ocup in fiecare zi de ziua urmatoare, pt a ma asigura ca totul va fi ok la debarcare, ca vom fi asteptati. La cina am sa va comunic mai multe amanunte, pentru a doua zi.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Am incercat sa intru din nou pe pagina cimpaniei de croaziera msc, pentru a vedea pachetele de internet, dar din pacate pagina respectaiva nu functioneaza:

https://www.msccruises.com/en-glAlready%20booked/Cruise-Upgrade/Internet-Packages.aspx

poate mai tarziu... :-\

In voucherele pe care le-am primit pentru cazarea fiecaruia dintre voi in cabine, se specifica cu reducere de 20% pt fiecare pachet, daca rezervarea serviciului se face inainte...

Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
Re: Croaziera Caraibe: din Guadelupa pana in Martinica 22 martie - 1 aprilie 2019
« Răspuns #29 : Miercuri, 20 Martie 2019, 08:48 »
buna dimineata, dragilor.
am auzit aseara la stiri ca se intentioneaza inceperea unei greve a taximetristilor joi. deci e bine sa va interesati, sa ajungeti cu bine la aeroport.
exista si posibilitatea de a lua mijloace de transport in comun, dar e mai greu cu bagajele.

Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.