Autor Subiect: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 20 - 22 iulie 2018  (Citit de 8500 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
INFORMATII TRANSPORT

Traseu : Bucuresti - Lovech
Plecare  din Bucuresti la ora 07:00 Parcul Tineretului
Nr. microbuz:  B 384 NEW
Nume si nr tel sofer: Sorin : 0761/ 669 812

Pentru conexiuni la traseu, sunati soferul si stabiliti locul de imbarcare si ora.








Ca avanpremiera a acestei excursii, Daniela , insotitorul de grup a scris un articol. Se numeste “Povestea liliacului”, pe care o puteti citi aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2613.0.html

Tarif = 140 EUR

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-distractie-plaja-si-plimbari-orasul-de-liliac-20-22-iulie-2018/

Plecare: 20.07.2018 (vineri)
Sosire: 22.07. 2018 (duminica)
Cazare: Hotel Prezidivum 4*, un hotel aflat in parcul orasului, inconjurat de trandafiri.

Servicii incluse
-  transport cu  miniautocar 30 locuri pe tot parcursul excursiei, cu plecare din Bucuresti;
- 2 nopti  cazare la Hotel Presidivum 4*, mic dejun inclus
- insotitor de grup pe toata perioada excursiei;

Nu sunt incluse:
-   Asigurare medicala;
-   Asigurare storno;
-   Intrari la objective : Cetatea Hisarya 3 leva, Deli Hamamm ( muzeul apei) 4 leva, Parcul national Maarata ( casacele Krushuna) 3 leva, Pestera Devetascha 3 leva, Muzeul Etnografic 4 leva.
-   Mese de pranz si cina;

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu   tel. 0721.428.014


Informatii de transport
Ora si loc de intalnire - Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sicai), ora 06:45; plecarea va fi la ora 07:00.

Program

Ziua 1 – Vineri 20.07.2018 - Intalnirea la ora 6:45 intalnire cu insotitorul de grup, in Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sicai),  imbarcare ora 7 si plecare din Bucuresti. Va rugam nu intarziati, pentru ca avem nevoie de orele soferului, nu ne permitem sa stam dupa cei care  nu se trezesc  sau care nu-si iau masurile de siguranta pentru a ajunge la timp. Orasul de destinatie este Lovech,  la o distanta de Bucuresti, cca 230 km,pana acolo, astfel incat, cu pauzele aferente, o sa ajungem in jur de ora 13.00. Opririle pe drum sunt doar pentru pauza legala a soferului (30 minute, respective 15 minute), nu sunt suficiente pentru masa la restaurant sau a cumpara ceva de mancare. De aceea va rugam sa aveti la voi sandviciuri sau ceva alternativ, care sa va tina de foame pana mai tarziu.

Dupa ce ne cazam, mergem pentru a servi masa de pranz la o meyhana traditionala. Primul obiectiv pe care o sa-l vizitam este Cetatea Hisarya, apoi coboram in vechiul cartier Varosha, asezat in terase si o luam la plimbare pe stradute pietruite. Urmatorul obiectiv: Podul Acoperit de unde intram in zona comerciala cu multe magazine si carciumi traditionale. Dupa vizitare, timp liber.

Cateva lucruri despre orasul pe care urmeaza sa-l vizitati:
Lovech este un orasel foarte cochet si neatins de modernismul urbanist, pastreaza traditia si multe dintre casele care se afla in jur sunt restaurate, foarte frumoase. In centru se afla podul acoperit vechi de peste cateva sute de ani si care este bine conservat, in interior este plin de magazine cu suveniruri, iar a jumatatea lui se afla o cofetarie cu produse de cofetarie facute dupa retete vechi de 100 de ani , si este tot acolo prezentata si machete orasului in miniature cu ele mai attractive puncta de interes turistic.

Situat pe ambele maluri ale raului Osam, orasul Lovech este atat plat cat si pre-montan, fiind inconjurat de dealurile Hisarya si Bash Bunar.Mai este cunoscut sub numele Orasul Liliac, datorita numarului mare de tufisuri de liliac salbatic, care cresc in parcul Stratesh.Acesta este situate pe un platou de 250 metri inaltime, in zona estica a orasului.Lovech este inconjurat la sud-vest de dealurile Hisarya si Bash BUnar, fiind strajuit de Cetatea Hisarya, martor al trecutului sau istoric indepartat.A fost ridicata, se pare, pe locul unei mai vechi cetati tracice.A avut un rol militar, aparand drumul catre Veliko Tarnovo.Aici s-a semnat tratatul de pace, in 1187 cu Imperiul Bizantin, astfel luand nastere al doilea stat bulgar.
Unii istorici considera ca Lovech este locul in care se afla capitala traca Melta, o legatura terestra intre triburile tracice care locuiau in Rodopi, Valea Maritza si Romania.In timpul colonizarii romane a zonei, a fost infiintata o baza militara la Lovech, cunoscut sub numele de Prezidivum.Acesta a fost un punct foarte important din punct de vedere strategic de-a lungul Via Tryana-una dintre cele mai mari drumuri romane care leaga marea de Dunare.Urme ale drumului roman se gasesc si astazi in Lovech.

In timpul sec. al XVII-lea Lovech ( Lofca in limba turca), a devenit din nou un centru rutier care leaga nordul si sudul Bulgariei.Se crede ca mestesugurile si comerciantii din Lovech au ajuns pana in Tsarigrad, Odrin, Salonic, Viena si Bucuresti, pentru a numi doar cateva orase.Orasul era cunoscut si la “Golden Lovech” ( Altin Lovech in turca), din cauza succesului sau comercial.Din 1780-1784 orasul s-a dezvoltat rapid, ajungand pana la 20.000 de locuitori.Intre anii 1872-1874 arhitectul Kolyu Ficheto a construit Podul acoperit (Pokrit Most in bulgara) peste raul Osam.Podul a fost distrus de foc in 1925 dar a fost reconstruit cu success in 1931, asa ca il putem vedea in aceeasi forma ca cea originala si astazi. Astazi Lovech este un oras cu mult farmec, mai ales cartierul vechi Varosha, unde se pot admira casele traditionale bulgaresti.Acesta reprezinta partea veche a orasului Lovech, ce a fost declarata Rezervatie arhitecturala si istorica in 1968.Cele peste 180 de case din aceasta zona au fost construite in sec. XIX in perioada renasterii bulgare.Sunt bine reconditionate, oferind astfel o imagine pitoreasca.Multe locuinte au fost transformate in pensiuni cu balcoane si curti pline de flori frumoase.

In zona istorica sunt de vizitat Complexul Etnografic Lovech, in doua case monument si Muzeul Vasil Levski, doua biserici vechi Sf Duminica (Nedelia) si Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Despre Muzeul apei Deli Hammam: nu este un spa ( ::) ???) ci un muzeu ce se viziteaza. In Lovech se pare ca a functionat ultima baie publica cu aburi de tip turcesc, hamam, de pe teritoriul bulgaresc. A fost construita pentru populatia zonei din ordinal lui Yahia Pasa. Cladirea veche de aproximativ 400 de ani a fost reconstruita cu fonduri europene, are un sistem modern de prezentare video a modului de functionare a unui hamamm si a istoriei orasului Lovech dar si a anticului sistem roman de incalzire cu aburi prin pardoseala – Hypocaustul. I-au fost refacute cazanul de apa si cuptorul unde lemnele erau arse, supravegheat. Podeaua in unele camere a fost inaltata cu grinzi de ceramica peste care sunt panouri de sticla si de unde in cazul unei demonstratii de grup, se poate arata functionarea sistemului. Peretii cladirii sunt cei de acum patru secole, originali, iar acoperisul are o structura aparte, cu 3 domuri si guri de aerisire sofisticate, pe interiorul primului proiectandu-se imagini din trecut. In camera centrala este proiectata bolta cerului pe o cupola aflata la 10 m inaltime, iar podeaua da impresia apei ce se misca in bazin. Deli Hammam se afla in cartierul Varosha, aproape de Podul acoperit, iar intrarea costa 4 leva.

Ziua 2 – sambata 21 iulie 2018. Haideti la distractie, plaja si baie! O zi in mijlocul naturii!
Dupa micul dejun, in jur de 9,30 plecam spre Parcul National Maarata. Pentru vizitarea parcului este nevoie de pantofi de trekking sau adidas cu talpa aderenta , pentru a nu aluneca pe poteci, echipament lejer si ceva de ploaie. Aici vom petrece aproape toata ziua, vom vizita Cascadele si ne vom putea relaxa la piscine, la plaja pe sezlong. Nu uitati deci costumul de baie , papuci de baie, prosop, palarie de soare, crèma de protectie solara. In incinta parcului sunt restaurante si se poate servi masa de pranz, de asemenea bauturi, inghetata, etc.

Dupa amiaza, la orele 18.00 plecam sa vizitam Pestera Devetascha, supranumita si pestera OZN. Dupa care ne intoarcem la Lovech.

Parcul Natural Maarata sau cascadele de la Krushuna reprezinta una dintre atractiile regiunii Lovech, o oaza mirifica de vegetatie luxurianta si ape curgatoare. Un peisaj pitoresc, impadurit, cu grote si cascade picturale alunecand de pe coama Balcanilor de Nord. O intreaga zona impanzita de caderi de apa si fenomene carstice, amenajata pentru vizitare. Sunt 2 trasee marcate: unul rosu ceva mai scurt si celalalt, albastru. Poteca rosie va va dezvalui forme spectaculoase. Dupa doar 200 m de urcus usor prin padurea deasa de foioase, traversand din loc in loc podete suspendate, insotiti de susurul de ape descoperim The Blue Pool, o acumulare de apa cazuta de pe trepte de travertin. Apa, de o claritate ireala, din anumite unghiuri ia tonuri de smarald si azur. La 100 m ne apare in toata spelndoarea sa cascada principala, cunoscuta ca Bogonaga, o cadere de apa de cca 15 m, de-a lungul coltilor calcarosi ai Starei Planina.
De acolo poteca rosie coboara spre punctul de informare turistica in aporpierea caruia functioneaza un restaurant unde aveti posibilitatea de a manca si o mica pensiune care are de asemenea un restaurant.
De la cascada Bogonaga trecem pe traseul albastru catre pestera cu acelasi nume pe o poteca stramta si uneori cam alunecoasa. De aceea retineti recomandarea noastra de a fi echipati mai sport, cu incaltaminte adecvata potecilor. Datorita umezelii specifice, toata zona este intesata de muschi, o suprafata nesigura, asa ca se impune mare atentie cum pasiti. Pestera Bogonaga sau Vodopada, are 1995 metri lungime. Traseul albastru urca pe o poteca care daca este umed afara devine alunecoasa, ceea ce o face mai greu accesibila. Ea conduce catre casacada misterioasa, o cadere de apa delicata, apoape ca o prelingere. Inaltimea de la care apa vine de sus lipindu-se de peretele stancos imbracat in muschiul verde al padurii, nu e de neglijat, iar debitul sau la fel, abia la baza lui sesisezi ca nu e deloc cum pare, ci considerabil. Zabovim putin in preajma ei pentru poze si odihna. Nu ne goneste nimeni…Apoi o luam inca vreo 100 m in sus, la Pestera Maarata care mai degraba este o insiruire de cavitati mai mici. Toata zona aceasta, ca o inima in cadrul intregului parc, este marcata pe harta ca fiind Maarata Natural Landmark, adica partea lui reprezentativa. De aici poteca albastra, intr-o stare relativ buna, ingusta in anumite portiuni, coboara independent de cea rosie, cateva sute de metri, catre intrarea in parcul natural. Pe la jumatate ei exista o jonctiune cu cea rosie pe o portiune foarte scurta pe o cararuie foarte abrupta, dar care in cateva zeci de metri se sfarseste. De aici pana la poiana cu hanul, nu este decat o aruncatura de bat.
In acest parc sunt restaurant unde se poate servi masa de pranz, bere, sucuri, inghetata.

Pestera OZN , pestera Devetashka: ajunsi acolo veti avea sentimental ca locul e din alta lume. Intrarea in pestera are 35 de metri latime si 30 metri inaltime. Dupa vreo 50 m parcursi de-a lungul paraului care o strabate, pestera se largeste, devenind o mare sala cu o suprafata de 2400 mp si cu un tavan care are intre 60 si 100 m inaltime. Interesant este ca tavanul pesterii are 7 gauri, dintre care unele absolut imense, prin care soarele patrunde si ilumineaza interiorul. Pur si simplu spectacolul este grandios si este inutil de descris in cuvinte. O sa-l savurati acolo...
Interesant de stiut ca aceasta pestera este una dintre cele mai vechi vetre de locuire de pe teriroriul Bulgariei, urmele descoperite aici atestand locuirea inca din Epoca de piatra (cca 70.000 I Hr). Pestera este renumita datorita imensei colonii de lilieci pe care o adaposteste - cca 30.000 exemplare. Din pacate filmarile pentru pelicula Eroi de sacrificiu 2 ( The Expendables 2) din anul 2011, au dus la moartea a mii de lilieci, astazi efectivul fiind de doar de vreo 8000 de lilieci, pe care specialistii ii protejeaza.
In interiorul pesterii, trecem printr-un mic tunel care ne scoate intr-o sala imensa unde vom vedea trei platforme imense, rotunde. Se spune ca prin anii 1950 pestera a fost folosita ca baza militara si depozit de produse petroliere. Unii zic ca existau chiar si lansatoare de rachete…

Ziua 3 – duminica 22 iulie.
Mic dejun si plecare de la hotel ora 9.30 cu bagajul facut si incarcat in miniautocar. Mergem spre centrul Lovech, urmand sa aveti free time pentru ultimele cumparaturi.
Ora 13.00, dupa masa de pranz, ne deplasam catre localitatea Troyan ( 34 km). Aici vom vizita Manastirea Troian si Targul de ceramica.

Orasul Troian face parte din districtul Lovech si este situat pe raul Osam beli, la poalele de nord ale muntelui Troyan - Kalofer, la 35 km de Lovech, fiind o statiune montana cunoscuta pentru tratarea bolilor pulmonare.
Se afla la altitudinea de 300 - 499 m deasupra nivelului marii, se intinde pe o suprafata de 60.243 km patrati si are o populatie de 22348 locuitori.
Originea asezarii de astazi se crede ca dateaza din secolul 15, cand Bulgaria a cazut sub stapanire otomana, o multime de refugiati bulgari fiind nevoiti sa fuga si sa se stabileasca in aceasta regiune impadurita. Orasul a progresat pana la inceputul secolului 19, cand a fost in mod repetat, invadat de catre Kurzhalii, asa numitii talhari turci.
In secolul 19, in apropiere de Manastirea Troian s-a dezvoltat o mare piata care-si pastreaza traditia si astazi. In fiecare an, din iunie pana in septembrie - mii de oameni vin la Targul traditional al mestesugarilor in satul Oreshak.
Regina targului este fara nicio indoiala ceramica in stil Troian, care abunda in culori frumoase, expresia caracterului vesel a poporului.

Ora 17:30 plecare spre Bucuresti. Functie de conditiile de trafic, apreciem sa ajungem la Bucuresti orele 22.00- 22:30.

Nota importanta : Va rugam sa aveti la dvs cartea de identitate valabila cel putin 6 luni.Persoanele care uita cartea de identitate acasa, nu vor putea merge cu noi si vor pierde suma integral pe care au achitat-o. Atentie nu sunt premise  buletine tip vechi carticica. Se accepta si pasaport daca cartea de identitate va este expirata – va rugam verificati.Va sfatuim sa schimbati bani sa aveti leva de la Bucuresti, sau puteti schimba cel mai bine euro in leva la punctul de frontiera, cand vom intra in Bulgaria.Si in Lovech sunt case de schimb valutar, dar duminica sunt inchise .Sunt si bancomate, unul chiar la iesirea din hotelul nostrum..Dar schimbam  lei- leva ,  nu este avantajos ( exemplu 1 leva = 2,5 lei la Bucuresti, iar in Bulgaria 1 leva = 4,10 lei).1 euro = 1,95 leva. Cel mai bine se schimba leva din euro.

Lovech















Case si ulite din carierul vechi al Lovech-ului, Varosha:















Cetatea Hisarya:







In Parcul Maarata (Cascadele Krushuna):



MG]http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/KrushunskiVodopadi3.jpg[/IMG]





Pestera Devetashka:










Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi sa determine viitoare relatii de prietenie, sau doar de comunicare. De aceea insist pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.

De recomandat ca bagajul sa contina putine lucruri, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport sau ideal trekking, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata.

Hotelul este nominalizat, aveti link-ul catre site, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pe cel mai bun din zona. Dar exista, am intalnit in excursii, persoane foarte pretentioase (eu zic ca nejustificat... ???) care sau din dorinta de a arata ce pretioase sunt, sau pt ca nu se pricep si nu pot face o evaluare corecta, au de comentat. De aceea rog la fiecare excursie, verificati unde mergeti, asumati locatia si acolo ne ocupam doar de lucruri bune si placute... ::) :) 

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

 La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.

Este a doua oara cand ajungem anul acesta la Loveci, cu acelasi ghid, Daniela, inca un grup s-a bucurat de frumusetile acelor locuri, insa mai pe fuga decat voi ce va veti petrece acolo un intreg week-end! Puteti citi aici despre impresiile celor care au fost in primavara:  http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2615.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
 Buna tuturor!
 Ma bucur mult sa va invit pentru a doua oara sa vizitam Lovech! Un week-end intreg. Vom fi precum DD "la munte si la mare".Ne vom bucura de zona inalta, cu aer curat si cu sute de randunele, ne vom plimba pe stradutele arhaicului cartier Varosha si ne vom opri la o meyhana ( taverna) traditionala pentru a gusta cate ceva din bucataria traditionala bulgara.Nu vom rata salata Shopska si baclavaua cu sirop de trandafiri! Ne vom pierde pe stradute pietruite, vom vizita doua case vechi si vom admira mobilierul si cele casnice ale unui profesor de muzica din sec  al XVIII- lea, si poate pisica lui care se plimba printre zeci de ghivece de muscate. Nu vom rata Podul Acoperit, cu cateva zeci de pravalioare de mestesugari, care executa in fata clientului graavuri, picturi si sculpturi in lemn pe miniaturi sau lucruri de mare finete. Aici, cu gemulete cu perdelute si muscate, avand vedere spre raul Osam, vom gasi o cofetarie care ofera dulciuri facute dupa retete vechi de 100 de ani. Ati vrea sa le incercam impreuna? Vis- a- vis de cofetarie este prezentata macheta orasului.
 Ziua cea mai distractiva va fi insa la Parcul National Maarata, unde vom explora padurea si cacadele, grotele si pestera cu muschi, si vom sari din piatra in piatra sa urmam cursul apei paana la Blue Pool, un ochi magic de apa.Vom face plaja deoarece parcul are peste 70 de sezlonguri si o piscina olimpica.Tot in parcul acesta vom savura ceva rece la masute asezate langa rau si vom simti racoarea apei. Vom putea servi si masa de pranz.
 Vom incheia cu aventura de a "cotrobai" printre frumoasele obiecte de ceramica din Piata de la Troian, extrem de accesibile si facute in stil traditional bulgar.
  Ne vom intoarce acasa cu bateriile incarcate pe acorduri de acordeon specific folclorului bulgaresc.
 Apropo stiati ca instrumentul national bulgar este cimpoiul ? Nu, suntem in Scotia, doar la Lovech, Bulgaria!
  Va salut cu drag!

Offline rodidoina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
Gata! M-am inscris, am platit....abia astept sa ne intalnim din nou.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Buna tuturor
Sunt ghidul vostru in excursia de Lovech. Bine ai revenit Rodidoina, ne vom distra si de data aceasta. De fapt toata atmosfera frumoasa in grup, o faceti chiar voi, participantii. Eu ca si ghid  ma bucur mult sa impartasesc cu voi "toate secretele locului", sa ma bucur alaturi de voi de natura si nu in ultimul rand de socializare, fiind bucuroasa de cunostinte noi ca si de cele vechi.Avem noroc de data aceasta de o excursie putin mai lunga si ne vom bucura si de un hotel exceptional, aflat intr-un parc plin de trandafiri unde se afla o catedrala impresionanta, atat ca marime cat si ca pictura.O catedrala mai mult alba, alb si auriu sunt nuantele si sute de trandafiri in jur.
  Vesela va fi si ziua pe care o vom petrece in intregime in Parcul National Maarata, cel cu cascade si cu plaja, mare si munte in acelasi loc, plus relaxare la terasa "cu picioarele in apa".
  Sunt sigura ca si Pestera OZN va va impresiona. Ca sa o savurati, urmariti pana atunci filmul Eroi de sacrificiu 2, pentru ca acest film s-a turn si in aceasta pestera.
  Pana atunci va doresc zile frumoase de vara!

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
In ziua cu piscine naturale sper ca vom sta mai mult. Mie imi plac foarte tare.
Am fost cu Gigi&Company in Azore ... tot la de-aste naturalele ... a fost super.
"Langa casa" ... e si mai fain.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
   Buna. In ziua cu piscina si cascadele - vizita la Parcul National Maarata- vom sta acolo toata ziua de dimineata de la 10 pana la 18 cand ne vom indrepta in apropiere sa vizitam Pestera OZN.
   Sunt sigura ca o sa va placa. Acolo putem manca, bea ceva rece, manca inghetata, dar si innota si face ceva drumetie (scurta) pe stanci, spre cascade, unde sunt doua drumuri, unul simplu cu poteci si podete si unul putin mai abrupt care necesita putina atentie.
  Veti descoperi "aproape de casa" locuri despre a caror existenta nici nu banuiati!.
 
Referitor la precizari tehnico- organizatorice:
Bulgaria este o tara ieftina, cel putin in zona de munte Lovech, Veliko Tarnovo, Plevna.Nu se compara cu zona de coasta a Marii Negre. Sunt putini turisti romani si multi dintre bulgari, gazdele nostre nu prea stiu engleza. Fiti fara grija, oamenii se descurca intotdeauna.Sunt foarte primitori.
Este de preferat sa schimbam bani din euro in leva, este curs mai bun.Vom schimba la intrarea in Bulgaria. 1 euro = cca 1,92 lev. Ca idee despre preturi: o masa de pranz cam 7 leva fast food (snitel, salata, bere), o salata traditionala Shopska 4-5 leva, o bere 2-4 leva, o masa de pranz la restaurant 15-18 leva, o cafea 2 leva, o apa 1 leva sau 1,3 leva ( depinde de sticla 500 ml/1l).
 Intrarile la obiective sunt: 4 leva Cetatea Hysaria, 6 leva Muzeul Etnografic, 4 leva Deli Hammam , 3 leva Parcul national Maarata, intrarea la piscina din parc va fi taxata cred separat, era inchisa cand am mai fost noi, pe timp rece,  3 leva Pestera Devetascha.
 Suvenirurile sunt: 1 leva -4 leva magneti de frigider, 3-6 leva vase de ceramica, 20-40 leva picturi sau obiecte de artizanat lucrate manual (sculpturi in lemn, obiecte din piele), 10-18 leva margele din pietre semipretioase sau amultele pentru zodia fiecaruia ( am scris in Povestile de calatorie ale Danielei , despre pietrele semipretioase purtatoare de noroc ale fiecarei zodii, pe culori).
  Aveti nevoie de costum de baie, prosop, crema de plaja, palarie de soare si voie buna!
  Avem un hotel foarte frumos, aflat intr-un parc de trandafiri, langa o catedrala spectaculoasa prin marime si culori.Suntem in vacanta si vom face totul sa ne simtim minunat impreuna.O vacanta scurta dar care ne va bucura mult.
  Va salut cu drag !

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Si noi pe tine. Imi place cum pregatesti excursia. Very nice of you! :thumbup:

Offline Gaby1234

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
Buna ziua,

Daca cineva, din diverse motive, sa renunte la excursie, eu sunt interesata sa particip. Ma gasiti la nr. de telefon: 0740240347. Multumesc in avans. :)

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Buna Gaby1234,

Atata timp cat mai sunt locuri este putin probabil sa te sune cineva. Cand nu mai sunt locuri apare scris cu rosu la inceputul postarii sau/si undeva printre postari.
Daca vrei sa mergi acceseaza link-ul de pe la inceputul mesajului unde zice "Rezervari/Inscrieri", te inscrii, eventual faci si plata (de obicei in valuta pentru excursiile externe) si astepti mesajul automat care iti confirma plata si rezervarea. Daca ceva nu merge intocmai poti trimite un mail la agentia BonVoyage pentru lamuriri. Atentie - mesajele automate pot avea intarzaieri de 1-2 zile.
Inca ceva, pe aici oamenii sunt proactivi in sensul ca au initiativa, fac lucrurile sa se intample, nu asteapta sa faca altii pentru ei...  :yeah:

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Rectificare - intrand a doua oara la partea cu "Inscrieri" am vazut scris ca nu mai sunt locuri desi partea unde se fac rezervarile a ramas deschisa, iar aici pe forum nu a aparut informatia ca nu ar mai fi locuri.
Mister...  :oops:
In cazul acesta imi cer scuze lui Gaby1234 pentru postarea anterioara.  :blush:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Rentzi, nu-i chiar așa grav,  se poate întâmpla oricui  :kissing:

Iar afirmația de încheiere din prima ta postare e...maximă. Ți-am zis că îmi place cum sintetizezi tu esențialul? :)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Mindru gabriela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 52
Dar cind avem timp ptr plaja.. din atitea preumblari?

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Lovech – distractie, plaja si vizite in "Orasul de Liliac" 20 - 22 iulie 2018
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 21 Iulie 2018, 11:27 »
din...mers. ::)  :tomato:
Sau, in ziua a doua, partea a doua, din ce văd în program.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Seara buna tuturor!
A fost o excursie de weekend faina, pe aici pe aproape la vecinii nostri bulgari intr-o zona linistita si cu peisaje foarte frumoase.
Mi-a placut tot ce am vizitat. Plaja si baie sa nu mai spun. Se mananca tare bine la mehanele lor iar despre berea Kamenitza  ... as mai vrea! Surpriza pentru mine a fost manastirea Troian, foarte ingrijita. Ce mai ... bulgarii au si ei locurile lor "ascunse" inca turismului.
Multumesc Danielei pentru felul in care s-a ocupat de noi.
Astept cu interes festivalul trandafirilor!