Autor Subiect: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019  (Citit de 7847 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« : Miercuri, 27 Iunie 2018, 12:28 »
A aparut un loc liber dintr-o renuntare.
Pentru ocuparea acestuia va rugam sa va adresati direct pe e-mail office@bonvoyagesibiu.ro.


Tarif: 1190 Euro/ persoana – cazare in regim DBL, hotel 5*

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/madeira-pe-insula-eternei-primaveri-13-22-iunie-2019/

Pachet 3 excursii "Discover Madeira"(zilele 3, 4 si 5) = 100 EUR
Pachet 4 excursii: pachet Discover Madeira + excursie Pico Areiro si drumetie la Ribeiro Frio - Balcoes. = 140 EUR/persoana

Inscrierea si plata excursiilor optionale se face cu minim doua luni inainte de plecare.

Nota. Excursiile optionale sunt organizate in regim private tour (doar grupul nostru) de o agentie locala, cu care avem o colaborare de cativa ani si care ne pune la dispozitie 2 microbuze 15 + 1, cu soferi - ghid.

Pentru cei fideli grupului, care au participat la cel putin 3 vacante externe sau au activitate pe forum (postare imagini si text) acordam un discount de 40 EUR. Acesta se va scadea la ultima rata, cand insa, inainte de a o plati va fi nevoie sa anuntati Email agentia, ca sunteti un membru gold, specificand 3 excursii externe la care ati participat sau cel putin un link catre o postare pe forum, care sa cuprinda imagini si text aferent unui feed-back la intoarcerea dintr-o actiune sau a unui articol.

Plecare: 13 iunie 2019
Sosire:  23 iunie 2019

Cazare: 9 nopti: 2 la Lisabona si 7 la Funchal

Servicii incluse*:
••  transport avion  Bucuresti –Funchal cu urmatorul program de zbor:
13.06.2019 OB 157 Blue Air 19:30 Bucuresti - 22:10 Lisabona
15.06.2019 TP1699 07:30 Lisabona - 09:15 Funchal
retur:
22.06.2019  TP1698 8:40 Funchal - 10:20 Lisabona
22.06.2019 OB 158  Blue Air 23:35 Lisabona - 05:45+ Bucuresti (se va ajunge in dimineata zilei de duminica, 23.06.2019)
•  cazare 9 nopti LTI Pestana Grand Ocean Resort Hotel 5* si White Hotel Lisabona 3*
••  8 mic dejunuri
• • insotitor de grup roman pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
••  asigurarea medicala (poate fi incheiata la agentia Bon Voyage, cea care asigura logistica excursiilor noastre)
••  taxa de oras la hoteluri
•  mese (un pranz sau o cina costa pe insula in jur de 10 - 12 EUR)
•  transfer aeroport - hotel Lisabona si hotel Lisabona - aeroport
••  transfer aeroport - hotel Funchal si hotel Funchal - aeroport (daca se achizitioneaza pachetul Discover Madeira - transferul este gratuit)
•  excursiile optionale pe insula:
Pachet 3 excursii "Discover Madeira"(zilele 2, 3 si 5) = 100 EUR
Pachet 4 excursii: pachet Discover Madeira + excursie ziua 7 - Pico Areiro si drumetie la Ribeiro Frio - Balcoes. = 140 EUR/persoana
Drumetie Lacurile Madeira + piscinele naturale Porto Moniz. = 35 EUR O actiune care se adreseaza doar celor activi si echipati corespunzator. Se achita la insotitorul de grup, in prima zi de excursie. Traseul se numeste Madeira Lakes, are un grad de dificultate mediu si se parcurge in cca 4.30 ore. Grupul va fi insotit si indrmat de un ghid local montan, acreditat si licentiat.
••  excursia optionala pe apa cu cataramanul - cca 30 EUR.
• • intrarile la obiective (Pestera San Vincent - 6 EUR)

Grup  = 30 persoane

ORAR DE ZBOR

13.06.2019 Blue Air OB 157 19:30 Bucuresti - 22:10 Lisabona
15.06.2019 TP1699 07:30 Lisabona - 09:15 Funchal


retur:
22.06.2019  TP1698 8:45 Funchal - 10:20 Lisabona
22.06.2019 Blue Air OB 158  23:35 Lisabona - 05:45+ Bucuresti (se va ajunge in dimineata zilei de duminica, 23.06.2019)

         
Insotitor de grup: Lidia Mandache 0040743122214

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt deja nominalizate, cel din Funchal este acelasi ca in 2018, va puteti informa pe internet despre el, aveti ocazia de a studia feed-back-urile. In Lisabona  am ales un hotel cu care dea asemenea lucram.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Despre destinatie
Atragem atentia in mod special: Madeira este vacanta ideala pt persoanele active, carora le place natura exotica, tropicala, oceanul…Nu este o vacanta tipica de “mers la mare”, acolo turistii nu merg in special pt a sta la soare sau a face baie ci sa se bucure de minunatiile acestei insule, din punctul meu de vedere, cea mai frumoasa destinatie din Europa. Este deci o excursie mai activa, nu una statica de relaxare intr-un sezlong pe malul marii. O sa fie ceva timp si pentru leneveala la plaja si baie, dar mare parte din program o sa fie unul de plimbari si scurte drumetii pe insula. O sa iesim cu ambarcatiuni in larg, pentru a vedea delfinii si balenele ce tranziteaza aria, o sa parcurgem itinerarii ce traverseaza cele mai interesante locuri pe uscat. Lidia, ca insotitor de grup, va face tot posibilul sa va arate cat mai multe lucruri, pentru ca este pacat sa veniti pana acolo fara sa explorati toate ungherele…Nu va asteptati sa gasiti plaje nesfarsite cu nisip sau locuri de genul acesta. Lumea alege sa mearga in Madeira pt total altceva. Va prezint mai intai programul de excursii si apoi mai dau cateva explicatii suplimentare:

Program

Ziua 1 13 iunie La plecarea in calatorie nu uitati:
- sa introduceti in memoria telefonului numerul de telefon al insotitorilui de grup
- sa verificati ca aveti roaming la telefon
- sa va asigurati ca ajungeti la ora de intalnire la aeroport
- ca aveti atat pasaportul sau cartea de identitate la voi. Valabil bineinteles, cu minim 6 luni pana la expirare.
- ca ati luat banii si cardul si le-ati pus in siguranta
- ca nu aveti in bagajul de mana lichide, pasta, obiecte ascutite. Ca bagajul de mana  nu depaseste 8 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm
- sa verificati daca bagajul de cala respecta greutatea maxim admisa de linia aviatica, respectiv 20 kg.
Intalnire cu insotitoriul de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 17.15 . Dupa intalnire, va rugam sa ramaneti pe loc, in grup, pentru a primi primele informatii. Deplasarea la check in se va face impreuna cu insotitorul de grup. Nu aveti nevoie de vouchere, nici de bilete de avion, nici de asigurare daca ati facut-o prin Bon Voyage. Toate aceste documente vor fi aduse si impartite de insotitorul de grup. Sa aveti doar pasaportul sau CI.
Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici. Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Lisabona insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata la plecare de pe Otopeni. Zbor Blue Air 19:30 Bucuresti - 22:10 Lisabona

Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Lisabona, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara. Cu insotitorul de grup in fata, se iese din aeroport, urmand sa va asezati la coada de taxi, si sa fiti grupati cate 4/masina de catre insotitorul de grup. Tariful va fi impartit intre pasagerii fiecareri masini.

Ne deplasam cu totii la hotel unde se vor desfasura formalitatile de check in. Ordinea acordarii camerelor va fi cea decisa de insotitorul de grup. Impartirea pe camere se face la solicitarea participantilor, urmand ca cei ramasi,  noi sau care nu au o preferinta, sa fie locati pe cat posibil cu persoane compatibile.

Free time, pregatirea pentru o zi de haladuiala prin Lisabona.

Ziua 2 14 iunie Micul dejun la hotel, iar la ora 9.00 va intalniti in holul hotelului. Va deplasati apoi impreuna cu insotitorul de grup la Museu de Fado. Este cel mai reprezentativ pentru Lisabona, muzica aceasta personalizeaza Batrana Doamna. In fata muzeului, la iesire o sa fiti asteptati de un ghid local, care va va prezenta, in engleza, obiectivele din zona istorica a Lisabonei cu final  in Praca de Commercio. Turul ghidat, pietonal va dura cca 2 ore si jumatate, dupa care veti lua pranzul, la alegerea fiecaruia, in aria in care o sa terminati turul.
Urmeaza timp liber, fiecare isi organizeaza orele ramase pana seara asa cum isi doreste: shopping, o vizita in zona Belem (Manastirea Jeronimilor, Turnul Belem, Monumentul Descoperitorilor si bineinteles daca ajungeti acolo....musai Pasteis de Nata). Seara va recomand fado, intr-un local din Alfama, zona de unde a plecat Amalia Rodriguez. Lidia o sa contacteze din timp localul. urmand sa va comunice aici pe site cat costa si la cat incepe. Urmeaza sa va exprimati intentia de participare sau nu.

Ziua 3 15 iunie Dis-de-dimineata, (din pacate nu mai ajungem sa luam micul dejun) la ora 04.30, ne intalnim cu bagajele jos in holul hotelului. Lidia va organiza transferul la aeroport cu taxi, urmand sa va reintalniti acolo. Tariful/taxi se va imparti la cei care calatoresc cu fiecare dintre taxiu-urile comandate. La aeroport check in si zbor TP1679 07:30 Lisabona - 09:15 Funchal. Reintalnirea grupului se va face pe linia de preluare a bagajelor pe aeroportul din Funchal. Impreuna cu insotitorul de grup iesiti din aeroport si va imbarcati in microbuzele care va asteapta. La hotel nu veti putea face check in-ul este prea devreme, de aceea o sa lasati doar bagajele, va reimbarcati in microbuze si iesiti in oras. O sa fiti lasati in fata Mercado dos Lavradores, acolo unde puteti vedea o gama mare de flori specifice insulei si celebrele fructe endemice. Langa este un chiosc in care se mananca un Bolo de Caco delicios. Puteti incerca, iar pe Rua Maria sa ramaneti la o cafea si poate la o poncha. Va intoarceti apoi in centrul orasului si dupa o plimbare si un pranz plecati spre hotel pentru check in. Dupa repartizarea pe camere aveti timp liber pana a doua zi.

Aveti ocazia este sa va relaxati si sa va odihniti dupa o zi plina de mers prin Lisabona, dupa un trezit dis de dimineata si un tur pietonal al Funchal-ului: hotelul are o zona foarte frumoasa cu piscina, terasa, asa ca puteti face baie, plaja, iar seara cina. Acolo sau in vecinatate.

Incepand cu ziua a 4-a (urmatoarea) iesim in excursiile de explorare a insulei. Facem precizarea ca functie de conditiile meteorologice, insotitorul de grup poate schimba programul, sau inversa zilele. Este spre binele grupului si tinem ca acest lucru sa fie inteles si acceptat inca din faza de inscriere in excursie. Este important sa ajungem la Pico do Areeiro pe vreme foarte buna, sa iesim cu cataramanul cand nu sunt valuri, in schimb exista compromis pentru alte zile in care vremea poate sa nu fie cea mai buna pentru vizitare. Zilnic se va anunta programul pentru a doua zi, este singura forma de informare, de aceea avem marea rugaminte ca in situatia in care nu ati fost prezenti la briefing sa va interesati pentru a stii echipamentul si excursia care o sa aiba loc a doua zi.

Ziua 4 16 iunie Ora 9.00. Excursie cu microbuzul pe coasta de sud vest si apoi traversam insula spre nord: culturile de bananieri - satul pescaresc Camara de Lobos, pe care il vizitam intr-o scurta tura de cca 45 minute - Cabo Girăo (o stanca abrupta, ce se inalta la 580 de metri deasupra oceanului. Masivul de piatra este una din cele mai inalte faleze, oferind o panorama extraordinara a golfului Funchal) - Ribeira Brava (45 minute de vizitare) - urcam apoi pe platoul Paul da Serra si dupa ce-l parcurgem ne oprim la un miradouro pentru a admira muntii incarcati de nori de vata, ne continuam apoi drumul catre coasta nordica coborand pana la ocean si urmarind coasta: Seixal Sao Vicento. Aici vizitam grota vulcanica si centrul de vulcanologie si pornim spre "casa". Ultima oprire:  – Serra de Agua, la un paharel de poncha – o bautura locala din rom de trestie de zahar, miere si suc de portocale, la care uneori se adauga si fructul pasiunii. Revenim la hotel, dupa care urmeaza program free.

Ziua 5 17 iunie Ora 9.00 Excursie cu microbuzul pe coasta de sud - est: satul Garajau, unde se afla o replica a statuii lui Hristos din Rio - Santa Cruz - o plimbare pe faleza de unde se poate vedea cum aterizeaza avioanele in Madeira - terenul de golf - Santo da Serra, cu vizitarea pt o jumatate de ora a parcului si a micii gradini zoologice - Porto da Cruz (o plimbare pe faleza si apoi o degustare de rom la una dintre fabricile de pe insula - Machico (locul unde Zarco si Tristao Teixeira au ajuns pentru prima oara la descoperirea insulei; sunt acolo mai multe locuri de panorama catre ocean si munti) - Ponta Sao Lorenco (un loc cu climat usor diferit de restul insulei si unde se poate remarca un alt tip de vegetatie) aici o sa avem o plimbare - Canical (o scurta oprire). Transfer in centrul orasului, urmeaza sa facem programare pentru cataraman, ambarcatiune de pe care puteti vedea delfinii si cu putin noroc balenele ce tranziteaza zona. Din port program free, la alegere pt fiecare.

Ziua 6 18 iunie Micul dejun incepe cu ora 7.30. La 10.00 trebuie sa fiti in port pt excursia cu cataramanul, deci la 9.15 intalnirea in holul hotelului. 10.30 – 13.30 excursie pe Atlantic cu cataramanul. Este o ambarcatiune cu doua aripioare laterale care face ca valurile oceanului sa nu se simta atat de tare. In partea din fata are o plasa mare pe care echipajul o echipeaza cu saltele de plaja si unde puteti ramane in costum de baie pe toata perioada croazierei. In 2014 am avut ocazia sa vedem si balena si o multime de delfini, se spune ca este aproape imposibil sa nu intalnesti cetaceele...Aceasta excursie pe apa ofera si posibilitatea de a vedea insula dinspre mare, iar peisajele sunt intradevar exceptionale. Din port, plecam spre Rua Santa Maria unde urmeaza sa luam pranzul. Nu foarte lungit, cca o ora, pentru ca urmeaza sa urcam pe Monte pentru a viziat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula: Gradina Tropicala. Urcarea se poate face cu cabina dar costa cca 11 EUR sau cu taxi, in regim share cost, cca 4 EUR/persoana. La coborare puteti alege o aventura de o ora, coborand pe panta inclinata pana in oras, de unde un popas la Ritz, apoi altul la Pub-ul irlandez. Cine prefera sa ajunga mai repede, taxi pana la hotel - cca 5 EUR/persoana.

Ziua 7 19 iunie Ora 9.00 se pleaca  in prima excursie organizata cu microbuzul. Funchal - Ponta de Sol (vizita) - Calheta - Pico dos Barcelos (punct de observatie spre interiorul insulei, plasat la o inaltime de 355 m) - Eira do Serrado (zona de panorama catre satul Curral das Freiras) - satul Curral das Freiras –Camacha.

Ziua 8 20 iunie Zi complet free pentru cei mai putin activi, una full pentru cei care-si doresc sa exploreze cu adevarat natura insulei. Gasiti prezentarea aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2683.0.html Se merge impreuna cu un ghid montan local care va va da o multime de explicatii despre plantele pe care le veti intalni, despre arbusti, clima, geografie si cu care veti petrece 5 ore de plimbare prin niste locuri absolut incantatoare. Dupa drumetie mergeti cu microbuzul in Porto Moniz, acolo unde se afla celebrele piscine naturale si unde veti putea manca si balaci pret de 2 ore. Va reintoarceti la hotel in jur de 18.30.

Ziua 9 21 iunie Ora 9.00 Excursie cu microbuzul la Pico Areiro si drumetie la Ribeiro Frio - Balcoes. Este excursia suplimentara pe care am facut-o anul trecut si care a placut cel mai mult...Ajungem la cel mai inalt punct accesibil auto, la Pico do Arreiro. Avem de acolo, de la 1800 m inaltime, o priveliste de vis. O sa ne si plimbam un pic spre Pico de Ruivo, avem in jur de 45 de minute de pauza. Mergem apoi la Ribeiro Frio, vedem pastravaria dupa care pornim in drumetia spre Balcoes. Este un traseu foarte usor, dar va recomand ca de fiecare data echipamentul adecvat unei excursii in natura, unul sport-montan. Trecem prin padurile de dafin, apoi dupa 45 de minute ajungem intr-o zona de panorama. Inapoi pana la Ribeiro, deci inca 45 minute. La intoarcere trecem prin Faial, bem o cafea in golf, apoi minunatele casute din pitorescul Santana. Ne intoarcem spre hotel in jur de 17.00. Se poate face baie, plaja, shopping, plimbare, fiecare ce doreste.

Ziua 10 22 iunie Este ziua plecarii. Lidia o sa discute la hotel pentru a lua un early breakfast sau un box breakfast. La ora 6.00 parasiti hotelul, va imbarcati in microbuze, la aeroport check in si urmeaza zborul:  TP1680 8:45 Funchal - 10:20 Lisabona. Pe aeroportul din Lisabona exista camera de bagaje, le depuneti acolo si iesiti cu free time in oras.  La ora 11.30 puteti sa aveti deja bagajele depuse si iesiti din aeroport. Acesta este conectat cu metrou de statia Oriente unde puteti petrece o jumatate de zi: o plimbare pe malul Tejo-ului pana la podul Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, vizitare Oceanarium sau shopping la mall-ul chiar din statie. Sau puteti opta la a merge din nou in centru...Timp este suficient. Trebuie sa va intoarceti pana la 21.30 cand incepe check in-ul de Blue Air pt zborul spre casa: 23:30 Lisabona - 05:40+ Bucuresti (se va ajunge in dimineata zilei de duminica, 23.06.2019)

Va recomand din inima sa participati la doua programe de seara pe care vi le va rezerva insotitorul de grup: o seara de fado intr-un local traditional, totul este acolo familial si foarte cald, o sa va placa sigur. In fiecare an cei care simt muzica, le place atmosfera creata de muzica, au fost mai mult decat incantati. Costa 25 EUR, o sa primiti o cina dintr-un aperitiv, fel de baza si desert, vinul casei si o sa ascultati cea mai autentica muzica fado, cantata de ospatari, proprietari si bucatareasa...
Intr-o alta seara o sa aveti o propunere pentru o seara traditionala in care veti putea urmari muzica si dansuri locale, o sa invatati pasi, o sa savurati bucataria madeireza. Nu ratati o astfel de ocazie. Din pacate din ultimul grup au lipsit vreo 10 si dimineata dupa ce au aflat ce au pierdut au fost tare mahniti...Costa 30 EUR in care este inclus transportul, masa si vin la discretie.

Continui cu recomandari si precizari. Pt a cunoaste si a intelege Madeira trebuie s-o parcurgi. Nu este suficient sa ajungi la Funchal si sa dai roata prin oras...Sunt o multime de locuri frumoase, de gradini si parcuri cu vegetatie luxurianta, paduri nesfarsite de dafin, vai cu gradini terasate, panorame de vis. Traseele pe care vi le-am propus leaga punctele cele mai frumoase, in scurte excursii de o jumatate de zi. Am numit cele 3 excursii half day, care dureaza cca 4-5 ore fiecare "Discover Madeira". Impreuna cu excursia pe apa cu cataramanul parerea mea este ca e un minim de vizitat acolo...

Celelalte doua excursii sunt cu mult peste cele 3 din pachet. Madeira Lakes este o drumetie "must do", dar asa cum va spuneam trebuie sa fiti pregatiti cu conditie fizica si echipament. Pico de Areeiro excursia din ziua 7, ne-a fost propusa de Gregory in ultima zi din vacanta 2014. Si de atunci este number 1 in topul locurilor vizitate. A fost cu adevarat extraordinar ce se poate vedea acolo. Panorama, cu norii pufosi ce acopera aproape in permanenta varfurile muntilor din Madeira, a fost de neimaginat. Am filmat, am facut poze, le puteti vedea in postarile mele, dar nimic nu se compara cu ceea ce traiesti acolo in varful muntelui. Pt a ajunge la Pico de Areeiro este simplu, se merge doar cu microbuzul pana in varf, la peste 1800 metri. De acolo se pot face plimbari pe cararea de creasta, fiecare cat poate. 

Organizam aceste excursii impreuna cu o agentie locala care ne ofera microbuz cu sofer ghid. Este un pivate tour pentru ca nu ne amestecam cu alti turisti, soferii sunt doar la dispozitia noastra, in microbuze vom fi doar noi. Este total altceva decat o excursie pe care o faci impreuna cu alte persoane necunoscute, unele incete, altele grabite, in autocare in care se inghesuie mai multe de 45 de persoane...Socotiti doar timpul necesar pana sa debarci atat lume...apoi sa-i astepti la imbarcare. Evitam acest gen de turism comercial, ne dorim ca cei care calatoresc cu noi sa se simta comod, sa aiba o atmosfera intimizata, sa

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« Răspuns #1 : Duminică, 07 Octombrie 2018, 17:35 »
Rezervarile sunt deschise incepand de azi, 07.10.2018. Inscrierile se fac aici:https://www.singlescamp.ro/eveniment/madeira-pe-insula-eternei-primaveri-13-22-iunie-2019/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« Răspuns #2 : Joi, 08 Noiembrie 2018, 08:34 »
Ultimele locuri si la aceasta excursie...

Pe taramul florilor:

! No longer available


! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« Răspuns #3 : Duminică, 18 Noiembrie 2018, 07:14 »
In Funchal o sa mergeti impreuna cu Lidia la un mic local familial, in care veti asculta fado cantat de familie si...bucatareasa. O sa va placa mult. Si daca veni vorba de fado, postez ceea ce ascult acum:

! No longer available


O muzica si o imagine minunata...descrise foarte plastic la comment-urile de pe youtube: "Beautiful music, and spectacular legs, sorry, but I am not blind...." ;D ;D ;D

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« Răspuns #4 : Luni, 19 Noiembrie 2018, 07:43 »
Un film de prezentare al Madeirei pe ritmuri...de vacanta:

! No longer available

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« Răspuns #5 : Miercuri, 12 Iunie 2019, 12:01 »
Buna, tuturor! Va transmit cateva informatii utile pentru excursia noastra. Daca mai aveti intrebari punctuale va rog sa le adresati aici, pe forum, poate sunt de interes si pentru alti participanti.
ORAR DE ZBOR
13.06.2019 Blue Air OB 157 19:30 Bucuresti - 22:10 Lisabona
15.06.2019 TP1699 07:30 Lisabona - 09:15 Funchal

retur:
22.06.2019  TP1698 8:45 Funchal - 10:20 Lisabona
22.06.2019 Blue Air OB 158  23:35 Lisabona - 05:45+ Bucuresti (se va ajunge in dimineata zilei de duminica, 23.06.2019)


La plecarea in calatorie, nu uitati:
-   Sa introduceti in memoria telefonului, nr meu +40743122214
-   Sa verificati daca aveti roaming (tarifele convorbirilor si internetului mobil sunt cele din UE)
-   Sa va asigurati ca ajungeti la ora de intalnire 17.15 , Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza.  Dupa intalnire va rog sa ramaneti pe loc pentru a primi primele informatii. Deplasarea la check-in o vom face impreuna. Incepand de la check-in si pana la aterizarea avionului la Lisabona insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Lisabona, la linia de recuperare a bagajelor. Iesim impreuna din aeroport in statia de taxi, urmand sa ne grupam cate 4/masina. Tariful va fi impartit intre pasagerii fiecarei masini
-   Ca aveti pasaportul sau cartea de identitate la voi
-   Ca ati luat banii si cardul si le-ati pus in siguranta
Excursii optionale si echipament:
-   In excursiile optionale “Discover Madeira” va recomand imbracaminte si incaltaminte comfortabila si o haina de ploaie
-   Daca optati pentru drumetia la Lacurile Madeira si piscinele naturale Porto Moniz (nu intra in pachetul Discover Madeira) aveti nevoie de ghete/pantofi de trekking, cu talpa aderenta, pantaloni lungi elastici, lejeri, tricou, un rucsacel de drumetie pentru apa, pelerina de ploaie si o bluza termica de vara. La piscine – prosop, costum de baie, slapi. Optiunea si plata acestei excursii se face in prima zi de excursie (35 euro)
Detalii despre drumetie http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2683.0.html
-   In excursia optionala  cu catamaranul – costum de baie, slapi, prosop,crema protectie solara, sapca

Vremea este schimbatoare, suntem inconjurati de ocean si avem altitudini de 1800m. In general temperatura este placuta, 22 – 23 grade C in timpul zilei si 16 – 18 grade noaptea. La altitudine, temperaturile pot fi si mai scazute, de aceea va recomand sa aveti o bluza termica de vara si o haina de ploaie in rucsac, in timpul excursiilor.

Offline rox

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« Răspuns #6 : Duminică, 23 Iunie 2019, 23:06 »
A fost o excursie minunata, este o destinatie absolut speciala! Te poti bucura de natura incredibila, cu flori exotice peste tot, pe strazile frumoase si curate sau in curtile ingrijite, cu plantatii de bananieri , de trestie de zahar sau vita de vie (de unde  provine vinul de Madeira), dar si cu tot felul de alti palmieri sau pini incredibili , te minunezi la schimbari spectaculoase atat de relief cat si de clima ( ....- de exemplu intri intr-un tunel relativ scurt pe soare arzator, si in capatul celalalt e ceata si nor -..- sau treci de la o natura tropicala, exotica, la un peisaj desertic, selenar , muntos.., ),  te poti balaci in piscine naturale sau poti porni  in drumetii de munte spectaculos de frumoase de toate nivelele de dificultate, pe scurt o lista nesfarsita de activitati superbe!  In plus , Funchal, un oras viu, vesel, curat, colorat de flori si alte plante dar si de apele oceanului, cu portul turistic, cu centrul sau vechi si pitoresc, cu case de fado si restaurante cu mancare traditionala, cu al sau Monte si coborarea pantei in niste cosuri mari impletite....  si din nou o lista nesfarsita! Clar este una dintre destinatiile mele favorite, daca nu cumva prima in top, unde voi reveni cu siguranta!  :love:ppp

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« Răspuns #7 : Luni, 24 Iunie 2019, 07:12 »
Intradevar, Madeira si Azore sunt doua dintre destinatiile cele mai bogate in natura, ai acolo ocazia sa vezi si parcurgi o varietate atat de mare de forme de relief si vegetatie, treci de la padurile de dafin la cele de eucalipt, apoi la cele de pin, ca in final sa ajungi pe Sao Lorenco, in zona desertica. Apa este minunata, o cascada de flori, poteci cat sa drumetesti un an de zile fara sa te plictisesti, mancare buna, fado, o ce fain, am vazut in fotografiile Lidiei ca ati la Sabor de Fado, ce femeie faina e doamna!

Ma bucur ca v-a placut, eram convins de asta, insula este absolut superba, hotelul este foarte fain, am stat si eu in el, Lidia este un om mai mult decat dedicat, apoi Hugo, soferii...Acolo doar cine e super-carcotas isi gaseste lucruri care sa-l supere... :crazy2: Si nu e cazul in grupurile noastre!  :)

Offline rox

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Madeira - pe insula eternei primaveri 13 - 22 iunie 2019
« Răspuns #8 : Luni, 24 Iunie 2019, 23:50 »
 Deci, anul viitor, Azore...  :)