Autor Subiect: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie  (Citit de 10790 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« : Vineri, 03 August 2018, 16:35 »
Tarif: 450 lei/persoana cazare in camera dubla

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/culorile-toamnei-14-16-septembrie/[/color]

INFORMATII TRANSPORT:
Plecare 21.09.2019 din Brasov, 10.00 Benzinaria OMV Bulevardul Garii 7A
Nume si nr de telefon sofer: ADRIAN NECULCEA  0756068833.



Servicii incluse:
• cazare 2 nopti, in camera dubla, la Villa Rigo 3* Sovata
• acces la bucatarie, preparare etc
• insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
• transport in circuit conform program, cu plecare din Brasov

In tarif nu sunt incluse:
• asigurare medicala
• intrari la obiective (intrare cu ghidaj in Parcul de Animale Salbatice = 25 lei; initiere in ingrijirea cailor islandezi in Manejul Izvoare = 25 lei)
• mic dejun, pranzuri si cine
• transport, pana la Brasov


INFORMATII TRANSPORT:

Locuri disponibile: 18

Insotitor de grup: Diana Lupu 0720 048.744

Program

Vineri 21 septembrie
Brasov – Rupea – Saschiz - Sighisoara – Sângeorgiu de Pădure – Sovata 190 km
Prima oprire si vizita o sa fie la Saschiz, o biserica evanghelica fortificata, aflata in patrimoniul UNESCO
Turnul din Saschiz este una dintre cele mai frumoase constructii medievale din Transilvania, apartinand, ca si Biserica fortificata, arhitecturii sasesti de secol XV. Prin cele patru turnulete de pe colturi si prin flesa foarte ascutita, cu baza in forma de bulb, aminteste prin forma sa si prin materialele utilizate de elegantul turn ce i-a servit ca model: Turnul cu Ceas din Sighisoara.
Din apropiere, se pot cumpara produse traditionale printre care renumitul gem de rubarbar, facut in Saschiz si vestit peste hotare.

Continuam drumul, urmand sa poposim in cea mai vestita cetate locuita: Sighisoara. O sa avem un tur ghidat, cu explicatii despre ceea ce o sa intalniti in cei...900 de metri de plimbare, apoi o sa luati masa la unul dintre localurile din cetate. 

Lasam cetatea in spate si luam drumul unei renumite statiuni: Sovata. Pe drum o oprire la Penny pentru aprovizionarea cinei si  a micului dejun.
Ajunsi la vila o sa facem check-in-ul, un refresh si pornim la plimbare, sa profitam de aerul curat si sa admiram padurea in haine de toamna.
Plimbarea se va face de-a lungul unui traseu tematic, conceput de cei de acolo, Drumul Sarii  se numeste si porneste de pe malul lacului Ursu, se urca o panta care ajunge la lacul Serpilor, un loc mlastinos cu apa dulce, cu flora si fauna specifica. De aici se ajunge la lacul Mierlei cu apa sarata si cadru natural neatins. Traseul continua catre muntele de sare cu albine si plante care traiesc numai in acest loc. In partea sudica a traseului, se deschide valea, cu intinse suprafete sarate, brazdate de cursuri de apa si balti sarate cu namol. De aici traseul se intoarce catre nord-est si parcurge malul estic al vaii Sarii, ajungand la lacul Alunis si pe malul lacului Ursu. Traseul este pitoresc si foarte variat, usor de parcurs.

Seara, pregatirea cinei, in comun, ocazie perfecta sa ne cunoastem cu totii, sa interactionam.

Sambata 22 septembrie
Pregatirea in comun si servirea micului dejun si apoi deplasare cu microbuzul, la Praid.

O sa urmam un nou traseu tematic, deosebit de spectaculos, in Rezervatia Muntele si Canionul de Sare din Praid. Are o lungime de 1,5 km.
Muntele de sare din Praid are radacina la circa 3 kilometri sub pamant, la cea mai mare adancime din toata Europa, fiind poate cel mai mare munte de sare de pe continent. Paraul Corund taie in doua acest munte de sare, formand in timp canionul de sare – o adevarata minune naturala, cu stanci masive si creste taioase de sare, lapiezuri de sare, doline si mici grote/pesteri de sare, unde relieful se schimba constant sub actiunea elementelor. Aici, sarea cristalizeaza sub cele mai ciudate forme, de la cuburi perfecte la conopida sau „corali” de sare.

Evident ca nu putem trece prin Praid, fara sa vizitam salina. Asa ca timp de o ora si jumatate, vom admira ceea ce s-a creat de om si natura.

Masa de pranz in Praid, apoi mergem la Corund. Acolo insotitorul de grup va va face o propunere pentru "Promenada", o sa va povesteasca despre cum se desfasoara. Dureaza 2,5 ore si costa 45 lei/pers.
In cadrul Promenadei, cele mai frumoase locuri care se pot vedea sunt rezervatia Dealul Melcului (mina de aragonit, un mineral calcaros de culoarea turcoazului, considerat piatra semipretioasa), baile sarate traditionale Unicum (si izvorul de apa sarata din Dealul Melcului), numeroase izvoare de apa minerala (muntii harghiteni sunt plini de astfel de izvoare), unicul atelier mestesugaresc de prelucrare a iascai din Romania (mai precis, unicul in care „procesul de productie” este complet, din padure pana la produsele finite de artizanat), cateva dintre cele 9 ateliere mestesugaresti de olarit si ceramica incluse in circuit, si panorama deosebita a satului Corund, de pe un platou vulcanic situat desupra comunei.

Reintorsi la pensiune, o sa pregatim o noua cina impreuna...

Duminica 23 septembrie
Dupa micul dejun, ne luam ramas bun de la Sovata si pornim cu bagajele in microbuz sa vizitam alte locuri din zona:
- lacul Zetea si daca se doreste intram si la Parcul de animale de la IVO
- Satu Mare sa vedem minunatele porti pictate secuiesti
Localitatea Satu Mare este cunoscuta drept ţara portilor secuiesti. In sat se gasesc inca numeroase porti secuiesti traditionale. Dintre acestea cea mai vechi este poarta din fata parohiei romano-catolice, fabricata în 1858. Traditia fabricării portilor vopsite, cu mot de porumbel este inca vie in sat.
Masa de pranz se va lua la Odorhei, unde o sa faceti si o plimbare cu urmatoarele obiective: Primaria, Biserica Franciscanilor, Biserica Romano-Catolica, Liceul Catolic si cofetaria Alexandra, renumita in zona…

Daca ne incadram, putem vizita si cetatea din Rupea, inchide la 17:00

Excursia noastra se va incheia la Brasov, in jur de ora 19.00.


Precizare Este o excursie de socializare, de vizitare, de iesire din sablonul si monotonia zilnica. Tematica de calatorie este diversa, se desfasoara in cea mai mare parte in natura.

Tip actiune: aceasta actiune se adreseaza iubitorilor de natura, celor care-si doresc sa ia o gura de aer curat, de a se bucura de socializare, de locuri frumoase.

Profil participant: ne adresam doar persoanelor single, participarea este exclusiva singles. Persoane agreabile, comunicative, sociabile care inteleg ce inseamna un grup. Fara prea multe tabieturi, fara egoisme (eu vreau sa stau in fata, eu imi aleg camera etc), fara tendinte de impunere a unor dorinte personale (eu vreau acolo, dar de ce nu mergem si la...). Programul este comunicat se stie unde se sta, cu ce se merge, ce se viziteaza, acolo nu mai discutam de aceste aspecte, se considera insusite.

Pentru drumetie este nevoie de un echipament montan si macar minim, adica pantofi trekking, un mic rucsac,o pelerina in caz de ploaie.

Despre mese O sa fiti cazati intr-o vila, nu intr-o pensiune cu restaurant. Cum locatia nu ofera servicii de alimentatie publica, nici noi ca organizatori nu am avut cum sa va oferim mic dejun, pranz sau cina. Ce este important si foarte oferant este ca locatia are o bucatarie complet utilata si spatii frigorifice. Va recomand, pentru ca sunteti un grup de deja sau viitori prieteni, oameni sociabili, comunicativi si deschisi, sa va organizati in cele 3 dimineti micul dejun impreuna. Organizati-va, impreuna cu insotitorul de grup si cumparati cafea, ceai, branza, oua, legume, ceea ce stiti ca serviti dimineata. A face o lista impreuna, a cumpara, a pregati va da posibilitatea sa interactionati mai usor si foarte natural. Chiar si seara puteti sa va pregatiti cate ceva...Paste, gulas...ce stiti voi...Luati ce v-am scris ca pe un sfat, o recomandare, nu un element de program impus.  :)

Oportunitati

Produse de carmangerie din carne de vanat. Dupa ce vizitati parcul de animale salbatice o sa faceti un popas la magazinul Elkfarm din Izvoare. Gasiti acolo niste preparate delicioase si rare. Foarte bune pentru cadou sau pentru consum la zile speciale. Ce gasiti acolo? Carnati afumati si uscati, cremwursti din carne de cerb, pastrame, produse afumate si fierte-afumate. Nu stiu daca mai gasiti acum, dar aveau de asemenea, prelucrate in unitate de procesare proprie, produse din carne de porc de Mangalita. O delicatesa! Jumeri, untura, costita etc. 

Ceramica de Corund Exista acolo si artizanat pt decorare, dar si vase in care se poate gati.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile. 
 
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/
Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

In parcul de animale salbatice:























La calutii islandezi:





Salina Praid:









Plimbare la Sovata:















Muntii de sare de la Praid:





Ceramica de Corund:





Din "frumusetile" Sovatei:





Locatia Villa Rigo este relativ noua a fost data in folosinta doar acum 3-4 ani. V-o prezint in cateva imagini:



























Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #1 : Joi, 23 August 2018, 19:49 »
Numai bine s-a nimerit aceasta actiune pentru a profita de un eveniment renumit in zona: Festivalul Sarmalelor de la Praid..

Mai multe despre festival aici:
http://www.kaposztafesztival.eu/ro

Offline adrianar

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #2 : Luni, 03 Septembrie 2018, 20:19 »
Buna seara,
Mai vine cineva din Sibiu?

Offline Gabi pop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #3 : Marți, 04 Septembrie 2018, 22:07 »
Buna seara. As veni din Ploiesti și mă interesează la ce ora e plecarea din Brașov, că sa știu dacă pot ajunge.
Mulțumesc

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #4 : Marți, 04 Septembrie 2018, 23:06 »
Plecarea va fi la 10:00 dimineata din Brasov, exista un tren care ajunge in jur de 09:35.

Offline Gabi pop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #5 : Miercuri, 05 Septembrie 2018, 20:46 »
Multumesc. Imi puteti spune de unde din Brasov se va pleca? Reusesc oare sa ajung la locul de intalnire daca plec la BV cu acel tren?

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #6 : Miercuri, 05 Septembrie 2018, 20:52 »
Plecarea va fi de la benzinaria OMV de langa gara Brasov - aproximativ 3 minute de mers pe jos

Offline Gabi pop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #7 : Joi, 06 Septembrie 2018, 09:38 »
multumesc mult! :) platesc acum! ne vedem vineri! va fi prima mea excursie si sunt convinsa ca n-o sa-mi para rau.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #8 : Joi, 06 Septembrie 2018, 09:55 »
Bine ai venit, Gabi! Mai e putin pana vineri.. 21 septembrie...
E frumoasa toamna la Sovata, uitati cateva fotografii de anul trecut







Offline Gabi pop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #9 : Joi, 06 Septembrie 2018, 10:18 »
oh, well, pentru mine excursia la Sovata ar trebui sa si suprascrie niste amintiri mai putin placute.
anul trecut, la Praid, am ramas mai usoara cu 7000 de lei (card furat). deci imi pun sperante mari :)  :worthy: :giggle:

Offline Beti

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #10 : Luni, 10 Septembrie 2018, 23:02 »
Buna. Mai sunt locuri la aceasta excursie

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #11 : Luni, 10 Septembrie 2018, 23:11 »
Da, Beti, mai sunt cateva locuri.

Offline estera

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #12 : Marți, 18 Septembrie 2018, 21:21 »
Bine v-am gasit dragii mei! :-*
Aceasta iesire mi se pare fff interesanta din mai multe puncte de vedere, asa ca m-am inscris :dance:
Doar ca vin din directia opusa , o sa incerc sa ajung in Sighisoara, daca puteti estima o ora de plecare de acolo?
Multumesc :flori:

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #13 : Joi, 20 Septembrie 2018, 18:07 »
Buna tuturor, sunt Diana, insotitorul de grup la Sovata.

Plecarea va fi asa cum s-a anuntat, maine dimineata, la ora 10:00 de la benzinaria OMV de langa Gara Brasov – cum iesiti din gara in partea stanga, langa hotelul Kronwell, sunt aproximativ 3 minute de mers pe jos.

Masinile personale pot fi lasate in parcarea gratuita de la Sala Sporturilor – la 3 minute de mers pe jos de benzinaria OMV.

https://www.google.com/maps/dir/Brasov,+Bulevardul+G%C4%83rii,+Bra%C8%99ov/OMV,+Bulevardul+G%C4%83rii+7A,+Bra%C8%99ov+500203/Sala+Sporturilor+Dumitru+Popescu+Coliba%C8%99i,+Bulevardul+G%C4%83rii+9,+Bra%C8%99ov+500148/@45.6599062,25.6137845,17z/data=!4m20!4m19!1m5!1m1!1s0x40b35b8becf552b9:0x7750e9dccfaa0684!2m2!1d25.6136048!2d45.6612259!1m5!1m1!1s0x40b35b8a2d711711:0x5d3f4b07f353bc4!2m2!1d25.6154434!2d45.6601393!1m5!1m1!1s0x40b35b8a12dfec4f:0xe1a13d0c970c6488!2m2!1d25.618009!2d45.6601835!3e2

Tarifele la principalele obiective sunt:

Biserica fortificata din Saschiz 6 RON
Turnul cu ceas din Sighisoara 15 RON
Salina Praid 30 RON
Rezervatia muntele de sare din Praid 8 lei
Parcul de animale IVO 20 lei

Din pacate programul din cadrul promenadei Corund este rezervat complet cu ocazia festivalului de la Praid. Am fost de curand si personal in Corund si nici un alt program similar nu era disponibil.
Vom alege impreuna o alta alternativa, fie vizitam Dealul Melcului pe cont propriu fie un alt obiectiv din zona, avem de unde alege. La standurile mestesugarilor din Corund vom ajunge cu siguranta.

Posibilitatea de a face baie acum in aer liber este mai mica acum dar in Sovata se poate merge la hotelul Muresul, vizavi de vila unde suntem cazati – 4 ore costa 50 de lei, este deschis pana la 21
In Praid exista un strand acoperit, biletul de intrare timp de 3 ore costa 33 de lei.
Daca sunteti interesati puneti in bagaje si costumul de baie, slapii, un prosop, poate reusim sa facem si putina baie.

Pentru micul dejun vom cumpara impreuna strictul necesar, urmand sa ne gospodarim singuri.
Maine vom lua masa de pranz in Sighisoara.

Vremea se anunta calda, aproximativ 25 de grade.
Seara si dimineata in Sovata este racoare, sa aveti si o haina mai groasa.

Pentru drumetie neaparat sa aveti incaltaminte comoda, pentru teren accidentat, un mic rucsac, sapca, ochelari de soare, o sticla de apa.

Ne vedem maine, cu multa buna-dispozitie!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Culorile toamnei 21 - 23 septembrie
« Răspuns #14 : Joi, 20 Septembrie 2018, 20:37 »
Diana, sa ai un grup fain si zile frumoase!
Drum bun si voiosie sa aveti si voi, ca si noi, cei care plecam tot maine spre Tara Luanei.
 :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.