Autor Subiect: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019  (Citit de 16695 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Tarif: 1295 EUR
Avans: 600 EUR

Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/marocul-atlanticul-palmieri-si-farmecul-dunelor-de-nisip-9-17-aprilie-2019/

 :oops: Atentie! Aveti nevoie de pasaport definitiv (nu temporar) cu termen de valabilitate minim 6 luni de la data intrarii in Maroc. Va spun din experienta ca politia de frontiera marocana este foarte atenta, riguroasa si daca nu aveti documentele in ordine va poate intoarce. Si nu este vina noastra, a agentiei si a mea a insotitorului de grup.

Plecare: 9.04.2019
Sosire: 17.04.2019

Zboruri Air France

09APR AF  1089 06:05 BUCHAREST OTP  - 08:20 PARIS CDG 

 09APR  AF  1596 12:25 PARIS CDG  - 14:35 CASABLANCA CMN
   

Retur:       

17APR AF  1597 15:35 CASABLANCA CMN   1 - PARIS CDG  19:35     

17APR  AF  1088 20:55 PARIS CDG   - BUCHAREST OTP  00:50 (18APR)


Cazare: 8 nopti in camera dubla
9/10 aprilie  Casablanca: Hotel Kenzi Basma4****
10/12 aprilie Marrakesh: Hotel Atlas Asni 4****
12/13 aprilie : Ouarzazate, Hotel Club Hanane 4*.
13/14 aprilie: Merzouga, Tabara de corturi berbere: Bivouac Azawad Luxury Desert Camp: https://bivouac-azawad.com/
14/16 aprilie Agadir: Hotel Atlas Amadil 4****
16/17 aprilie Casablanca Hotel Kenzi Basma 4****

Servicii incluse:
••    transport avion  Air France Bucuresti – Casablanca si retur, toate taxele, bagaj de cala incluse 23 kg + 1 bagaj de mana 8 kg
•   • transport cu autocar 32 de locuri pe toata perioada excursiei
•   • cazare 8 nopti hoteluri 4*
••    mic dejun (8 zile)
•   • cina (8 zile)
••    insotitor grup roman, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   • ghid marocan, vorbitor de limba engleza, insotitor pe toata perioada excursiei
••    ghizi locali, in Casablanca, Marrakesh, Ourzouzate - limba engleza.
•   • intrari la unele obiective
•   • tipsuri restaurante si hoteluri

Nu sunt incluse:
••    asigurarea medicala
••    mesele de pranz
•   • intrare la Moscheea Hassan al II Casablanca = 12 EUR
•   • seara traditional marocana la Fantasia Chez Ali - 55 EUR
••    pranz la Rick's Cafe Casablanca - 35 EUR. Meniu este fix si include: salata cu branza de capra si smochine, Peste spada la gratar cu sos Provençale si ca desert Brownie, inghetata de vanilie. Apa plata/minerala si la alegere cafea sau ceai. Nu se servesc bauturi alcoolice.

Rezervarile sunt deja facute la Fantasia si Rick's, nu cred sa fie cineva care sa piarda astfel de ocazii...Plata pt cele doua se face in prima zi de excursie, in EUR, iar la moschee, in dirhami, la fata locului

Grup: 25 persoane + insotitor de grup

Insotitor de grup: Gigi Cindea 0745 106501

Perioada in care se tine excursia este full season in Maroc, in special pentru Sahara, unde temperaturile sunt optime pentru vizitare.

Program

Ziua 1 9 aprilie Intalnire cu insotitorul de grup la ora 3.30 (noaptea) pe aeroportul Henri Coanda, Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici.
Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. Dar va pot spune inca de acum, ca zborurile spre capitala Marocului sunt cu legatura si e greu de format ad-hoc. Plus ca tariful este exorbitant. Apreciez ca poate fi mai scump decat excursia. Deci nu mai merita sa plecati, pierzand in acest fel toata suma achitata. Nimeni nu v-o mai ramburseaza, nici macar partial.

La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente.

Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Casablanca insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Atat ls Bucuresti cat si la conexiunea care va avea loc la Istanbul. Reintalnirea grupului se face la Casablanca, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, chiar daca sunteti fumatori si simtiti nevoia...Este foarte greu sa regrupezi atatea persoane si se pierde timp pretios. O sa aveti timp suficient pana cand bagajele va sunt incarcate in autocar.

Compania aviatica cu care zburam o sa va puna la dispozitie cu 2 ore inainte de a ajunge la Casablanca formularele de viza. Trebuie sa le completati atent si sa le aveti langa pasaport la ghiseul de viza.

Zboruri cu Air France 09APR AF  1089 06:05 BUCHAREST OTP  - 08:20 PARIS CDG si conexiune 09APR  AF  1596 12:25 PARIS CDG  - 14:35 CASABLANCA CMN. Pe aeroportul din Casablanca vom fi asteptati de ghidul marocan. Transfer cu autocarul de la aeroport – sightseeing tour bulevardul Mohamed V, Catedrala Notre de Damme, Piata Natiunilor Unite, Corniche. Acolo o sa oprim, o sa facem o plimbare pe faleza, bem o cafea sau un fresh pe o terasa. Spre seara vom fi transferati la hotel, unde facem check in-ul si apoi luam cina.

Ziua 2 10 aprilie
Dupa micul dejun facem check out hotel si apoi plecam cu autocarul, Casablanca – Marrakech. Facem check-in-ul si plecam apoi in celebra Piata Jemma El Fnaa iar de acolo intram in medina. O plimbare prin zona comerciala veche, o prezentare cu posibilitate de cumparare de ulei de argan, creme, condimente, ceaiuri. Timp de cumparaturi si apoi transfer la hotelul in care suntem cazati, Atlas ASNI 4**** Marrakesh. Tot acolo vom avea si cina.

Ziua 3 11 aprilie O zi dedicata celui mai cosmopolit, mai modern si mai frumos oras al Marocului: Marrakesh. Dupa micul dejun, la ora 9.00 pornim intr-un tur combinat autocar si walking tour: Moscheea Koutubia si gradinile acesteia, Palatul Bahia, Cartierul andaluzian, Gradinile Majorelle. La ora 14.00 ne intoarcem la hotel pentru a lua pranzul. La ora 19.40 mergem la spectacolul Fantasia Chez Ali (optional). La 23.00 dupa ce termina vom fi transferati la hotel

Ziua 4 12 aprilie Parasim Marrakech, trecem Muntii Atlas prin cel mai inalt pas  Tizi n'Tichka 2260 metri. Mergem apoi spre Poarta Desertului Ouarzazate, acolo unde s-au turnat o multime de filme, vizitand kasbachul  Ait Benhaddou si arena scenei din Graladiatorul. Pentru ca o sa ne ramana timp, o sa va propun sa vizitam si studiourile de film Atlas, este foarte interesant. Avem in jur de 4 ore de strabatut pana la Ouarzazate si daca totul  va fi in program cu plecarea, cu drumul, cu vizita la Ait si masa de pranz, o sa ne ramana ceva timp, pe care va propun sa-l folosim vizitant studiourile de film Atlas, consider ca este foarte interesant pentru voi sa vedeti asta. Cazarea o s-o avem la Ouarzazate, la Hotel Club Hanane 4*.

Ziua 5 13 aprilie Plecam dis de dimineata, pentru a profita de lumina buna si de racoare, pentru a ajunge in oaza de la Hara. O sa avem o plimbare de cca  o ora si jumatate, savurand peisajele fantastice de acolo. Avem ceva de mers pe jos, de aceea in acea dimineata trebuie sa fiti imbracati mai sport, de drumetie. Din Agdz, orasul din care se face drumul spre oaza, plecam spre Merzouga, spre desert. In total avem 396 km de strabatut, dar soseaua este buna, o sa avem cateva opriri interesante, inclusiv pt masa de pranz. Imi propun sa ajungem impreuna pana la 16.00 la baza de plecare spre tabara de corturi.

De la baza, urmeaza sa ne pregatim pentru plecarea cu camilele. Bagajele raman in autocar, urmand sa luam cu noi, intr-un rucsac necesarul pentru o noapte petrecuta in desert. Asta inseamna: un rucsac nu de mari dimensiuni, pentru ca trebuie sa stiti - o sa-l aveti in spate, sau la piept in timp ce o sa calariti pana in tabara camila, dar in care sa va incapa: prosop, periuta de dinti, o sticluta mica de gel dezinfectant pentru maini, servetele umede, servetele uscate, o sticla de apa de 1 litru, ceva comod in care sa dormiti - trening sau ceva de genul acesta. Pe drum peste ceea ce aveti este foarte frumos dar si indicat sa aveti o djelaba, o rochie de aceea lunga musulmana cu gluga. Se poate cumpara de oriunde, nu costa decat 8-10 EUR. Si tot de acolo sa cumparati si o esarfa marocana, de pus pe cap. Va fereste perfect de soare, si daca adie un pic vantul peste dune si ridica nisipul, este excelenta pentru a va proteja fata si nasul. Cam astea sunt lucrurile pe care sa le luati cu voi si bine...mai luam fiecare si cate ceva de baut, e teribil de frumos seara la focul de tabara si asa bine vine o bere sau un vin...Restul bagajelor raman in autocar, in siguranta. Spre tabara se merge peste dune, nu va speriati insa o sa intalnim doar in acest segment doar inaltimi mici. Se merge in coloana, dar grupul va fi spart in 4 sau 5 mici caravane, despartite de cca 30 m. Fiecare caravana este condusa de un beduin, si este formata din 5-6 camile, legate intre ele. O sa mergem in acest fel intre 1.30 si 2 ore. Nu e greu, camilele sunt mult mai curate decat va asteptati, nu seamana deloc cu amaratele care plimba turisti pe asfalt. Sunt de fapt dromaderi masculi, pt femele e prea greu in desert. Fiecare are in spate o sa care se termina cu un maner asemanator ghidonului de bicicleta. Este destul de confortabil, cu conditia sa va asezati bine, optim. Si sa nu aveti bagaj prea greu.
Dupa 2 ore ajungem in tabara. Nu va inchipuiti niste corturi amarate, improvizate. Jumatate din ele sunt din caramida imbracata exterior si interior in panza, doar partea de sus este din material textil. Fiecare cort are 2 paturi cu lenjerie, cu tot ce de regula gasiti intr-o pensiune. Aveti chiar si priza! Spatiu este suficient, chiar mare pentru 2 persoane, atatea cate o sa doarma in fiecare. Corturile sunt asezate in cerc, acesta fiind inchis de unul mai mare care este "restaurantul". In spate sunt dusurile si toaleta, tot intr-un cort mai mare.
Ajunsi la tabara de corturi ne instalam si ne adunam la un pahar in fata restaurantului. O sa aduca si ei de baut, contracost. O sa servim afara sau inauntru cina, apoi ni se va organiza un program, care pe mine m-a impresionat si mi-a placut la nebunie. In mijlocul taberei se face un foc, langa el se canta din instrumente locale, se danseaza. Primim chiar si o paine care este coapta in nisip, un obicei al beduinilor. O sa ramanem pana noaptea tarziu sub stele...
Vreau sa va mentionez ca mergem in desert in perioada cea mai buna din an, de aceea am platit maxim...Ziua nu este foarte cald, este chiar placut, iar noaptea sunt 15 grade. In cort insa nu veti simti frigul...
Deci pentru o persoana care-si doreste o experienta deosebita, care nu este "gingasa" si "sclifosita" va asigur ca este peste ceea ce se asteapta. In 2017 si 2018 toti au decretat asta, ca a fost cu mult peste ceea ce credeau ca si confort, program etc. Sunteti in siguranta, nu suntem la nu stiu cati zeci de kilometri de civilizatie, pentru orice situatie avem un jeep acolo la dispozitie.

Ziua 6 14 aprilie- Dimineata luam micul dejun in tabara de corturi urmeaza apoi drumul cu camila inapoi la autocar. Ne schimbam si plecam cu autocarul spre ocean! De data aceasta avem un drum lung de facut. Daca celelalte zile au avut distante scurte sau chiar deloc, azi e ziua in care trebuie sa aveti rabdare. O sa incerc sa acopar timpul cu povesti, muzica, explicatii suplimentare. O sa mai oprim, din loc in loc, pentru vizita, pentru masa. Spre seara ajungem la Agadir. Avem cina inclusa, asa ca dupa check in si refresh, ne intalnim la masa.

Ziua 7 15 aprilie  Agadir free day. Plaja baie, plimbare pe faleza. Hotelul este exceptional amplasat, in fata este o plaja larga si curata si faleza va poarta pana in port...O sa aveti o zi de respiro la ocean...Poate un hamam la hotel...ce ziceti?

Ziua 8 16 aprilie - Casablanca. Dimineata devreme, micul dejun la 6.00 apoi la 6.30 check out hotel, si ne imbarcam in autocar. Ajunsi in Casablanca si luam optional pranzul la cel mai renumit restaurant din Casablanca: Rick's Cafe, cadrul fimului de Oscar "Casablanca". Am reusit sa facem si de aceasta data rezervare, achitand in avans cu ...1 an inainte. Am tinut mult sa va oferim ocazia de a lua pranzul intr-o atmosfera cu totul speciala. Dupa masa si...fotografiile la pianul lui Sama, ne imabarcam din nou in autocar si mergem sa vizitam pe interior gigantica moschee Hassan II. Urmeza check in hotel Hotel Kenzi Basma 4****. free time pt shopping si cina.

Ziua 9 17 aprilie. Va fi ziua plecarii. La ora 11.30 check out hotel, vom fi apoi transferati la aeroport si urmeaza zborurile spre casa: 17APR AF  1597 15:35 CASABLANCA CMN   1 - PARIS CDG  19:35 si conexiune 17APR  AF  1088 20:55 PARIS CDG   - BUCHAREST OTP  00:50 (18APR)

Observarii, precizari, recomandari
Sunt un bun cunoscator al Marocului, ii stiu bine locurile, obiceiurile, mancarurile, traditiile. L-am batut in lung si in lat. Am multi prieteni si cunoscuti acolo. Revin an de an si ...nu ma satur. Vreau sa va arat acea parte frumoasa a Marocului, care incanta, care este mai putin cunoscuta turistului de agentie. La asta ma ajuta mult Mahomed, partenerul meu de acolo. Este atipic pentru cineva rutinat si experimentat in turism si de asta il iubesc toti cu care am fost acolo. Un om bun, intelegator, saritor. Este mereu fresh, dispus si disponibil. Asta conteaza enorm de mult acolo. Si ce este deosebit la modul in care interactioneaza cu grupul, fata de alti ghizi este ca nu incearca sa pacaleasca, sa te duca in bazare unde este pre-vorbit totul, unde preturile chiar si cele negociate sunt duble fata de alta parte. Probabil ca ati fost cu alti ghii, cu alte agentii in Tunisia, Egipt, poate chiar si in Maroc si vi s-a intamplat asta. Sa fiti carati dintr-un bazar in altul, la locurile in care ei isi iau comision. Si unde ati platit mult mai mult decat daca va alegeati singuri locul de cumparaturi. Ei Mohamed nu e asa! De asta il apreciez, de asta dupa fiecare excursie toata lumea s-a grabit sa stranga bani sa-i faca un cadou. A primit de fiecare data plicul cu lacrimi in ochi...ne-a condus pana la ultima linie in care el are acces...Un om minunat! O sa-l indragiti si voi cu siguranta, asta dupa ce treceti un pic de prima imagine care o afiseaza: cea a unui om dur. Este de fapt bland si domol, linistit si asezat...

Acum cateva lucruri despre Maroc. Descrise si punctate la modul cel mai sincer si cunoscator. Pentru ca de citit am citit si eu toate prostiile posibile pe net. In primul rand vreau sa va spun despre siguranta: este mai sigura decat Europa. Credeti-ma sunt un om care calatoreste mult, sunt foarte conservativ si atent la ce se intampla in jur. Si am lucrat in industria militara. Deci stiu foarte bine sa apreciez si cand spun ca este foarte safe, asa este. E atat de multa politie, jandarmerie, garzi, legile lor sunt atat de aspre, conditiile de detentie atat de grele, incat pur si simplu nu indraznesc sa faca ceva. Totul este supervizat si controlat. Asa ca nu va temeti!

Sunt doar cateva lucruri de care trebuie sa va feriti acolo si pe care sa le evitati:

- de preferat nu discutati despre religie; sunt toleranti, nu au accese de fanatism, sunt chiar foarte departe de asa ceva, dar sunt islamici si stiti bine ca acum acesta este un subiect sensibil.

- nu discutati despre rege, decat strictul necesar; acum situatia familiara nu este clara si nu e bine sa tulburam apele cu intrebari, pentru ca nu stii cine este pe langa.

- nu va machiati exagerat de strident si nu purtati foarte scurt, provocator (ma refer la femei aici... :)). Va pot identifica drept altceva, pt ca in cultura lor acestea sunt semne de ...oferta. Dar evident ca puteti purta pantalon scurt normal, fusta sau rochie, sa va aranjati, sa va rujati, sa va parfumati...Nu va luati dupa ce spun unii... Doar in moschee e nevoie sa va acoperiti umerii, in rest doar soarele va poate face rau...

- nu beti apa, chiar daca vi se spune ca e potabila. Cea imbuteliata e ieftina, e usor de cumparat deci nu avem motive sa riscam.

- nu fotografiati oameni de aproape, decat cu consimtamantul lor. Si atentie in nici un caz politisti sau oameni in uniforma: acestia au dreptul i astfel de situatii sa va confiste aparatul sau telefonul.

- ca peste tot atentie la bani, nu-i tineti la vedere, nu va expuneti scotand din portmoneu sume mari de bani. In hotel tineti totul in seif, in special pasaportul.

O excursie in desert, este ceva inedit pentru orice calator, indiferent cate lucruri a mai vazut pana atunci, Este spectaculos, interesant si unic. Doar ca atunci cand optati pentru aceasta excursie trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:
- ca nu veti gasi in cort confortul unei camere de hotel
- ca pe o camila nu se merge atat de usor ca pe o bancheta de autobuz.
- sa fiti constienti ca nu o sa mancam la restaurante...asa ceva nu se gaseste in desert...

Imbracaminte - incaltaminte, recomandarea este sa aveti cu voi:
- incaltaminte usoara, gen sandale trekking, adidas usor, pantof comod
- tricouri, eu recomand pe cele termice, pt ca in ele nu transpirati si sunt usoare
- pantalon lejer. Nu blugi pentru ca va coaceti in ei, va fi cald...
- sapca, bandana. Sa fiti cat se poate de feriti de insolatie.
- ceva de ploaie, usor si pliabil sa-l puneti intr-un mic rucsac. Daca nu aveti acest accesoriu de e excursie nu-i nimic, il cumparati de acolo, cu 10 - 12 EUR negociat poti lua un rucsacel din piele.
- o haina usoara de vant, asa cum e cald poate fi si o adiere ceva mai puternica.
- un pluover pt seara, intre dune va recomand chiar ceva mai gros, e rec noaptea in jur de 15 grade
- medicamente pe care le luati curent si altele ce tin de o zona mai putin cunoscuta organismului. Foarte indicat este de exemplu claritilnul. Nu se stie ce factori alergeni necunoscuti sunt acolo si va treziti fara aparare...Luati ceva si pt stomac, digestie, intrebati un farmacist cam ce ar fi bine sa aveti la voi. Niste fenystil pt eventuale intepaturi de insecta...

Pentru prezenta la Rick's Cafe, trebuie sa stiti ca accesul este permis doar in situatia in care se respecta dress code-ul impus de locatie. Nu black tie, dar nici in blugi, pantaloni scurti, adidasi, slapi. O tinuta decenta si adecvata unui asemenea local, care sa va dea lejeritate si placerea de a face fotografii in acest vestit local.

Despre cum se face plaja in Maroc:
Agadir si Marrakesh sunt statiuni internationale. Vin acolo mii de turisti de peste tot. Decenta este deci mai putin prezenta, totusi majoritatea femeilor marocane stau pe plaja semiimbracate.... Cele europene sau americane insa sunt in costume de baie. Nu tanga, nu topless, evident... :) Ganditi-va la orice ar putea provoca si evitati. In principiu ei considera femeile din Europa si America mai disponibile, avand in vedere ca relatiile intime inainte de casatorie nu sunt "condamnate"aici. Pielea alba pentru ei este un reper al disponibilitatii, in acelasi fel in care barbatii albi vad pielea bronzata ca "apetisanta"... ::)

Moneda nationala in Maroc este dirhamul marocan. Rata de schimb este: 1 EUR = 10.9 MAD (dirhami marocani) In circulatie se afla bancnote de 20, 50, 100 si 200 dirhami. Monezi: 10 si 20 santimat, ˝, 1, 2, 5 si 10 dirhami.
Primele bancnote marocane, dupa obtinerea independentei, au fost cele supratiparite pe bancnotele precedente exprimate în franci marocani: cele de 50 dirhami (pe bancnotele de 5.000 de franci marocani) si cele de 100 de dirhami (pe cele de 10.000 de franci marocani). În 1965, au fost emise bancnote cu valori nominale de 5, 10 si 50 de dirhami, iar în 1970, bancnote cu valoare nominala de 100 de dirhami. Au urmat bancnotele cu valori nominale de 200 de dirhami, emise în 1991 si de 20 de dirhami emise în 1995. În 1980, bancnota cu valoare nominala de 5 dirhami a fost înlocuita cu moneda metalica, iar în 1995, a fost înlocuit? bancnota cu valoare nominala de 10 dirhami, cu o moneda metalica.

Ca oriunde este bine si indicat sa platiti in moneda lor, astfel veti evita cursurile de schimb facute ad-hoc si impuse unilateral. Doar in bazaruri, pentru a va fi mai usor e bine sa discutati in EUR.

EUR sau USD se pot schimba la sediile bancilor, iar retragerea din bancomate este direct in drahme.
ATMuri sunt in toate localitatile, indiferent mari sau mici. In Maroc sunt numite “guichet automatique”. Se accepta Visa, MasterCard, Electron, Cirrus, Maestro. Banci din Maroc: BMCE (Banque Marocaine du Commerce Exterieur), Credit du Maroc, Banque Populaire, Banque Marocaine pour le Commerce et I’Industrie (BMCI), Société Générale (BRD-ul nsotru) and Bank Attajariwafa. Toate ofera servicii safe de ATM.

Functie de conditiile impuse de banca la care aveti banii in Romania, puteti retrage in Maroc, din ATM maxim 2,000 dirhami.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. In situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Locatiile in care veti fi cazati sunt nominalizate inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Cateva din imaginile din excursia 2017, promit sa mai revin si cu altele:

Panorama de pe Corniche, faleza Casablancai:


Pretiosul fruct de argan si prelucrarea lui:









Deasupra Agadirului. Acolo se afla Kasbach-ul, singura cladire ramasa in picioare dupa un cutremur devastator ce a avut loc cu 50 de ani in urma.



Micuta vietate, trecuta din mana in mana si de la...gat la gat...(Micuta vietate este sarpele, nu eu... ;D ;D ;D)



Un alta mica fiinta, gasita in souk-ul din Agadir:



Apus in Atlantic, admirat de pe faleza din fata hotelului din Agadir:



Intr-o livada de portocali. Pacat ca nu pot posta si...mirosul...



Cea mai mare oaza de palmieri din lume. Pe Valea Draa...











Printre ruinele unui sat de evrei, pe malul Vaii Draa, foarte aproape de Zagora:





M-au impresionat mult berberii, foarte prietenosi, foarte atenti...Fascinanta viata lor, modul simplu in care traiesc sub stele. Dorm in caravana, intre seile camilelor...Cativa rupeau franceza, asa ca am putit comunica...Unul dintre ei imi spunea foarte bucuros ca in octombrie si decembrie a plouat mult in desert...Curios am intrebat cat, iar raspunsul m-a facut sa ma gandesc inca o data ce binecuvantata tara avem...Din octombrie pana la sfarsitul lui decembrie a plouat de ...4 ori! Ceea ce lor li s-a parut fantastic de mult! Tot legat de ploaie imi povestea Daniela ca l-a intrebat pe alt baiat din caravana ce dorinta si-a pus cand a gasit un scarabeu printre dune...I-a spus ca si-ar dori mult sa ploua...





































Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019
« Răspuns #2 : Miercuri, 07 Noiembrie 2018, 20:21 »
 *|* :dance: :thumbup:O veste buna! Am reusit pentru toate cele 3 grupuri de Maroc de anul viitor, sa rezerv locuri la Rick's Cafe. O sa avem un pranz acolo, prilej de a va fotografia langa pianul lui Sam, de a va bucura de atmosfera minunata a acelui local din Casablanca, de a intra in decorul celebrului film de Oscar, "Casablanca". O pelicula plina de romantism, ce a incantat mintea si inimile a milioane de oameni. Este ca succes, al treilea film american al tuturor timpurilor...Ma bucur enorm ca am reusit sa rezerv pentru toate cele trei grupuri de anul acesta locuri acolo.

















































Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019
« Răspuns #3 : Marți, 20 Noiembrie 2018, 08:07 »
Mi-a placut mult ideea de prezentare a Marocului.  Miscarea cadrelor, mare parte, sunt pe vectorul unui practicant de parkour. Daca inca nu ati avut ocazia sa vedeti un astfel de acrobat urban - trebuie sa stiti ca parkour este considerata a fi undeva la limita unei discipline sportive, in principiu fiind cel mai eficient și mai rapid mod de a ajunge dintr-un punct in altul, indiferent de obstacolele intalnite. Daca aveti un pic de timp priviti acest film despre Maroc, este interesant:

! No longer available

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019
« Răspuns #4 : Vineri, 15 Februarie 2019, 09:11 »
Am avut in 21 de zile, 9 zboruri. Dintre care 2 de 9 ore, 2 de 5 ore si restul de 1-2 ore...Multi ma intreaba daca am rabdare pentru atatea zboruri lungi...Si de fiecare data le raspund: "daca prind un loc la culoar si avionul are filme bune, atunci am senzatia ca timpul zboara...". Pe Qatar Airlines, compania cu care am calatorit recent, am avut din ce alege, au o filmografie destul de bogata, asa ca m-am bucurat sa vad cateva pelicule noi dar si unele vechi, pe care le apreciez mult. Una dintre ele, legata mult de excursia noastra in Maroc este "Casablanca". M-am delectat, nostalgic, sa revad filmul si sa ascult minunata melodie cantata de Sam, pianistul fidel a lui Rick...Sunt convins ca va place si voua:

www.youtube.com/watch?v=Do2olZ49M54

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Marocul nu este doar o tara a aromelor si culorilor ci si a muzicii...Imi place tare mult cea berbera, acordurile acelea care aduc a Mali music...

www.youtube.com/watch?v=297klwcKKmI

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019
« Răspuns #6 : Marți, 26 Februarie 2019, 07:38 »
Agadir, perla Atlanticului. Locul in care o sa poposim pentru plaja si baie...Hotelul de acolo, acelasi in care stam de cativa ani, este magnific!

www.youtube.com/watch?v=BweHQyEbrdA

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Re: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019
« Răspuns #7 : Miercuri, 27 Februarie 2019, 08:55 »
Marrakech, cunoscut ca si "Perla Sudului" sau "Orasul Rosu" sau "Orasul lui Dumnezeu". Localizarea lui exceptionala la poalele Muntilor Atlas, nu departe de Ouarzazate "Poarta Desertului", locul de unde plecau si unde reveneau caravanele cu camile spre Mali.

A fost capitala imperiala, stralucirea sa atragand personalitati ai lumii politice, artistice, mondene. Este locul in care a locuit mult timp Majorelle, inventatorul celui mai frumos albastru ce exista pe pamant, a stat si creat YSL, s-a bucurat de atmosfera, de clima si de culorile sale unice, artizanul victoriei impotriva nazismului, Churchill.

Koutubia, cu silueta ei parca feminina, Jamaa El Fna - poate cel mai efervescent loc din lume, Gradinile Majorelle, oaza lui YSL si Chez Ali - spectacolul pe care l-ai vedea de 100 de ori si tot nu te-ai plictisi.

www.youtube.com/watch?v=YCdP2z0NjhI

Offline Topcian Florica

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019
« Răspuns #8 : Duminică, 10 Martie 2019, 14:25 »
Buna ziua tuturor!

M-am inscris si eu in excursia pentru Mroc....cred o minunata destinatie si.... as dori daca se poate, sa comunic cu cei dintre dumneavoatra care sunteti in aceiasi situatie cu mine.
Am tot verificat pe aici.... sa vad daca identific vreo conversatie pe tema.....excursiei in Maroc din luna aprilie dar....nu am gasit inca nimic. Poate nu am stiut unde sa ma uit....
As fi profund recunoscatoare daca, cine va gasi de cuviinta sau ar avea disponibilitatea sa-mi raspunda, astfel incat ....sa putem comunica aici si afla noutati sau detalii cu privire la aceasta excursie.
Va multumesc si va doresc o zi.....senina...de bucurie plina!    *|* *|* *|*


Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019
« Răspuns #9 : Duminică, 10 Martie 2019, 17:44 »
Te-ai uitat bine, aici ar trebui sa se infiripe conversatiile pe tema excursiei. Dar, sa stii, ca se mai intampla, mai ales la aceste excursii externe si...exotice, sa nu apara conversatii. Lumea se pregateste in tacere, se rezerva pentru...excursie.  :flori: Totusi, daca ai intrebari,  sau daca vrei sa postezi informatii, ceva ce ai aflat sau stii despre locurile pe care le-ai vizitat, ori sa impartasesti din emotiile pregatirilor...nu ezita. Vei fi un model pentru ceilalti. :thumbup: :strong:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Ana_Maria

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Salut! M-am inscris la aceasta excursie, pare forte interesanta si abia astept!
Intrebare - sper ca nu tare idioata - despre data sosirii. In descriere scrie: "TK 618 15:40 CMN – IST 22:15  si conexiune 19 APR  TK1041 00:15 IST – OTP 01:25 (20 APR)"... 20 aprilie?
E cumva o eroare, sau imi scapa mie ceva...?
E important pentru mine, trebuie sa imi rezerv bilet avion Bucuresti-Iasi, că-s di la Iaș.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Ana-Maria, iti raspund acum, la intoarcerea in tara. Asa cum anuntasem pe forum, am fost plecat in Cuba cu grupul SC&T si am avut acces foarte limitat sau uneori deloc la internet. La revenire, incerc sa raspund tuturor intrebarilor de pe forum si Email.

Am schimbat si informatia aceasta este pentru toata lumea, zborul de pe Turkish pe Air France. Programul de zbor este foarte apropiat. Motivul este schimbarea aeroportului din Istanbul. Poate ati aflat, in data de 6 aprilie toate zborurile care erau pe Ataturk trec pe noul aeroport, am inteles ceva gigantic. Datorita acestei schimbari am fost anuntati ca e nevoie sa dormim o noapte intermediara la Istanbul (pe care o achita linia aviatica). Ar fi fost ok daca avem o zi INTREGA sau macar JUMATATE la dispozitie, dar am fi ajuns seara, cand nu mai puteam vizita nimic si plecam dimineata. Deci numai trambaleala inutila de bagaje. Am preferta alta solutie, sa renunt la ei si sa fim transferati pe Air France.

Am modificat deja pe site si forum noile zboruri. In situatia ta, da este vorba de sosire a doua zi, in 18 aprilie (in jur de ora 01.00 noaptea).

Intre timp am mai facut o schimbare, am rezervat o alta tabara de corturi, partenerul nostru mi-a transmis posibilitatea unui upgrade gratuit...si nu-l puteam refuza, mai ales ca aceasta tabara este si mai apropiata...Gasiti informatia prezenta acum pe forum si site si despre noua tabara de corturi. Acum este in categoria Luxury.

Offline sultana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Buna seara,
 In sfarsit reusesc si eu sa intru pe forum.. M-am inscris pt Maroc 9-17 aprilie si de-abia astept sa ajung acolo in siguranta ( ma refer la avion). De mult planuiesc aceasta excursie si uite ca se va intampla.. Apropo  , eu sunt din Iasi... mai merge cineva de aici? Parca am ""vazut"" o persoana  Ana Maria ? Sau ma insel? Poate planificam un transport in comun, sa ne impartim emotiile? Ce parere aveti?

Offline Ana_Maria

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Salut, Sultana. Ai citit foarte bine.
Di la Iaș' mă deplasez.
De plecat, plec cu câteva zile mai devreme, vizitez niște prieteni la Capitală.
De întors, aș rezerva bilet avion Buc-Iaș' pt. 18 april, pe la 8 (și ceva...?) cred că este, dimineața, daca tot ajungem la 1 noaptea din vacanță.
Daca dorești, ne putem ține de urât în aeroport. :))

Offline sultana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Marocul, Atlanticul, palmieri si farmecul dunelor de nisip 9 - 17 aprilie 2019
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 23 Martie 2019, 19:56 »
Buna, Ana-Maria
Eu prefer autocarul. Stiu ca sunt cateva curse direct Iasi-Otopeni si invers dar nu sunt f sigura, trebuie sa ma interesez. Imi e f frica cu avionul, daca am alt mijloc de a ajunge la destinatie aleg altceva.Oricum poate mai vorbim. O seara buna.