Autor Subiect: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019  (Citit de 14375 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Tarif: 1350 EUR

Avans: 450 EUR

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/maroc-culori-arome-si-zile-la-ocean-20-29-septembrie/

 :oops: Atentie! Aveti nevoie de pasaport definitiv (nu temporar) cu termen de valabilitate minim 6 luni de la data intrarii in Maroc. Va spun din experienta ca politia de frontiera marocana este foarte atenta, riguroasa si daca nu aveti documentele in ordine va poate intoarce. Si nu este vina noastra, a agentiei si a mea a insotitorului de grup.

Plecare: 20 septembrie 2019
Sosire: 30 septembrie 2019

Zboruri de linie, Turkish Airlines

20 SEP TK1042 05:35 OTP-IST HK25 07:10 si conexiune din Istanbul:

TK 617 11:20 IST - CMN Casablanca 14:15


Retur 29 septembrie TK 618 15:55 CMN - IST 22:20 si conexiune din Istanbul

TK1041 30SEP 01:05 IST - Bucuresti OTP 02:25 


Cazare: 9 nopti in camera dubla
20/21 septembrie  Casablanca: Kenzi Basma 4*
21/23 septembrie Fes: Ramada 5*
23/25 septembrie Marrakesh: Hotel Atlas Asni 4*
25/28 septembrie Agadir: Hotel Atlas Amadil 4*
28/29 septembrie Casablanca Kenzi Basma 4*

Servicii incluse:
••    transport avion, cursa de linie Turkish Bucuresti – Casablanca si retur, toate taxele, bagaj de cala incluse 32 kg + 1 bagaj de mana 8 kg
•   • transport cu autocar 32 de locuri pe toata perioada excursiei
•   • cazare 9 nopti hoteluri 4* si 5*
••    mic dejun tip bufet (9 zile)
•   • cina tip bufet (9 zile)
••    insotitor grup roman, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   • ghid marocan, vorbitor de limba engleza, insotitor pe toata perioada excursiei
••    ghizi locali, in Casablanca, Fes, Marrakesh, Ouarzazate - limba engleza.
•   • intrari la toate obiectivele cu exceptia moscheii Hassan al II-lea din Casablanca
•   • tipsuri restaurante si hoteluri, inclusiv pentru incarcarea/descarcarea bagajelor din autocar

Nu sunt incluse:
••    asigurarea medicala
••    mesele de pranz
•   • intrare la Moscheea Hassan al II Casablanca = 12 EUR
•   • seara traditional marocana la Fantasia Chez Ali - 55 EUR
••    pranz la Rick's Cafe Casablanca - 35 EUR. Meniu este fix si include: salata cu branza de capra si smochine, Peste spada la gratar cu sos Provençale si ca desert Brownie, inghetata de vanilie. Apa plata/minerala si la alegere cafea sau ceai. Nu se servesc bauturi alcoolice.

Rezervarile sunt deja facute la Fantasia si Rick's, nu cred sa fie cineva care sa piarda astfel de ocazii...Plata pt cele doua se face in prima zi de excursie, in EUR, iar la moschee, in dirhami, la fata locului

Grup: 20 persoane + insotitor de grup

Insotitor de grup: Lidia Mandache 0040 743 122 214

Important pentru cei care doresc sa participe la actiunile noastre. Cititi va rog, dand CLICK pe acest link: https://bit.ly/2La4tA2

Program

Ziua 1. 20 septembrie Intalnire cu insotitorul de grup la ora 3.45 (noaptea) pe aeroportul Henri Coanda, Bucuresti, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza. Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti specificate aici.
Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorii de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati unul dintre insotitorii de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul. Dar va pot spune inca de acum, ca zborurile spre capitala Marocului sunt cu legatura si e greu de format ad-hoc. Plus ca tariful este exorbitant. Apreciez ca poate fi mai scump decat excursia. Deci nu mai merita sa plecati, pierzand in acest fel toata suma achitata. Nimeni nu v-o mai ramburseaza, nici macar partial.

La servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente.

Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita la ghiseu, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului la Casablanca insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding. Atat ls Bucuresti cat si la conexiunea care va avea loc la Istanbul. Reintalnirea grupului se face la Casablanca, la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, chiar daca sunteti fumatori si simtiti nevoia...Este foarte greu sa regrupezi atatea persoane si se pierde timp pretios. O sa aveti timp suficient pana cand bagajele va sunt incarcate in autocar.

Compania aviatica cu care zburam o sa va puna la dispozitie cu 2 ore inainte de a ajunge la Casablanca formularele de viza. Trebuie sa le completati atent si sa le aveti langa pasaport la ghiseul de viza.

Zboruri: 20 SEP TK1042 05:55 OTP-IST HK25 07:10 si conexiune din Istanbul: TK 617 11:20 IST - CMN Casablanca 14:10 Pe aeroportul din Casablanca vom fi asteptati de ghidul marocan. Transfer cu autocarul de la aeroport – sightseeing tour bulevardul Mohamed V, Catedrala Notre de Damme, Piata Natiunilor Unite, Corniche. Acolo o sa oprim, o sa facem o plimbare pe faleza, bem o cafea sau un fresh pe o terasa. Spre seara vom fi transferati la hotel, unde facem check in-ul si apoi luam cina.

Ziua 2. 21 septembrie 
Dupa micul dejun facem check out hotel si apoi plecam cu autocarul, Casablanca – Rabat, unde o sa vizitam Kasbach-ul, Palatul Real si Mormintele Regale, dupa care ne indreptam spre Meknes, o alta capitala imperiala. O sa aveti ocazia sa vedeti o scoala coranica veche, Bou Inania Madrasa, o poarta monumentala - Bab Mansour Laleuj, un atelier de damaschinarie (arta decorativa ce foloseste firul de argint pentru a crea modele in tabla neagra). O sa ajungeti si in medina, dupa care veti lua pranzul. Popasul final va fi la Fes, acolo unde veti innopta si veti avea cina.

Ziua 3. 22 septembrie  Fermecatorul Fes...Capitala marochinariei...O sa aveti ocazia in acea zi sa vedeti doua dintre mestesugurile care au facut vestit acest oras in toata lumea: zelije - minunatele mozaicuri si tabacariile medievale, ce folosesc aceiasi metoda de conservare si vopsire ca acum sute de ani. O sa va opriti pentru a admira de la panorama Kasbach-ului imensa medina, cel mai mare spatiu pietonal din lume, apoi portile Palatului Regal, poarta Bab Bou Jeloud, strabateti medina, cu un pic de ragaz la Zaouia de Moulay Idriss si la Al-Attarine Madrasa. O sa luati pranzul intr-un exceptional riad, admirat pana la emotie de toti cei cu care am fost acolo. O sa aveti si doua ore de free shopping nu in bazara "prietene" al ghidului asa cum obisnuiesc de regula altii, ci pur si simplu la alegerea voastra. Cina o s-o serviti la hotelul in care sunteti cazati.

Ziua 4. 23 septembrie Din Fes o sa traversam o zona put berbera, vizitand sate pitoresti, asa cum este Immouzer du Kandar o statiune de schi - Ifrane, da nu este o greseala, Marocul are si asa ceva apoi veti trece prin Azrou, Beni Mellal si veti poposi la Marrakesh. Check in hotel, cina si o vizita la cel mai viu loc al Marocului: vestita piata Jemaa el Fna.

Ziua 5. 24 septembrie O zi dedicata celui mai cosmopolit, mai modern si mai frumos oras al Marocului: Marrakesh. Dupa micul dejun, o sa mergem sa vizitam Gradinile Majorelle, apoi Cartierul andaluz, Palatul Bahia si in final ne oprim in medina, acolo unde se poate cumpara argan dar si condimente, curmale si multe altele. Ne intoarcem la hotel pentru masa de pranz si continuam: Moscheea Koutubia si gradinile acesteia apoi pana la 18.00 free time pentru cumparaturi. Mergem la hotel, ne pregatim si la 19.40 ne reintalnim in holul hotelului pentru a merge la cel mai frumos spectacol de cai: Fantasia Chez Ali (optional). La 23.00 dupa ce termina vom fi transferati la hotel

Ziua 6. 25 septembrie- Lejer, dupa micul dejun, facem check out-ul si ne indreptam spre malul Atlanticului. O sa stati 3 nopti intr-un minunat resort, la plaja Oceanului Atlantic. Agadir este cea mai insorita statiune din lume, are 300 de zile de soare pe an...O sa aveti ocazia sa va relaxati, sa faceti baie, hammam, shopping, sa va plimbati, iar noptile sa vi le petreceti la Papagaille si Zanzibar, doua cluburi super, de langa hotelul in care veti fi cazati.

Ziua 7. 26 septembrie  Agadir free day. Plaja baie, distractie

Ziua 8. 27 septembrie   Agadir free day. Plaja baie, distractie.

Ziua 9. 28 septembrie - Plecam spre Casablanca. Dimineata devreme, micul dejun la 6.00 apoi la 6.30 check out hotel, si ne imbarcam in autocar. Ajunsi in Casablanca si luam optional pranzul la cel mai renumit restaurant din Casablanca: Rick's Cafe, cadrul fimului de Oscar "Casablanca". Am reusit sa facem si de aceasta data rezervare, achitand in avans cu ...1 an inainte. Am tinut mult sa va oferim ocazia de a lua pranzul intr-o atmosfera cu totul speciala. Dupa masa si...fotografiile la pianul lui Sama, ne imabarcam din nou in autocar si mergem sa vizitam pe interior gigantica moschee Hassan II. Urmeza check in hotel Hotel Kenzi Basma 4****. free time pt shopping si cina.

Ziua 10 29 septembrie Va fi ziua plecarii. Pana la check out mai aveti ocazia sa mai iesiti odata in centru, sunteti la doi pasi , apoi la ora 12.00 check out hotel si transfer la aeroport. Zboruri: TK 618 15:50 CMN - IST 22:20 si conexiune din Istanbul TK1041 30SEP 00:50 IST - Bucuresti OTP 02:00 (30 septembrie)

Observarii, precizari, recomandari
Fac precizarea foarte importanta ca acest circuit este organizat, spre deosebire de cele ale agentiilor comerciale, FARA magazine bazar sponsor local.  Probabil ca ati fost cu alte agentii in tari similare poate chiar si in Maroc si vi s-a intamplat sa fiti plimbati prin bazare, in magazine in care ghidul era inteles cu proprietarul. Si stateati acolo pana cumparati ceva, platind mult mai mult decat daca va alegeati singuri locul de cumparaturi. Trebuie sa stiti ca aici lucrurile nu se petrec asa, turul nostru nu este dependent si "recunoscator" celor care au sponsorizat o parte din tariful de excursie, deci nu e nevoie sa mergem in astfel de locuri. Daca vreti sa faceti cumparaturi ok, aveti timp in zone de piete bazar, unde va alegeti de unde sa cumparati si ce sa cumparati, fara sa fiti determinati in nici un fel. 

Dar vreau ca lumea sa inteleaga ca nu facem doar shopping, tinem mult la partea culturala si de informare!  Si nu intrerupem ghidajele ca am vazut ceva intr-un magazin. Este timp suficient acordat pentru asta, de aceea cand pornim in tur avem solicitarea sa nu ne oprim pentru altceva decat pentru vizita si fotografii.

Acum cateva lucruri despre Maroc. Descrise si punctate la modul cel mai sincer si cunoscator. Pentru ca de citit am citit si eu toate prostiile posibile pe net. In primul rand vreau sa va spun despre siguranta: este mai sigura decat Europa. Credeti-ma sunt un om care calatoreste mult, sunt foarte conservativ si atent la ce se intampla in jur. Si am lucrat in industria militara. Deci stiu foarte bine sa apreciez si cand spun ca este foarte safe, asa este. E atat de multa politie, jandarmerie, garzi, legile lor sunt atat de aspre, conditiile de detentie atat de grele, incat pur si simplu nu indraznesc sa faca ceva. Totul este supervizat si controlat. Asa ca nu va temeti!

Sunt doar cateva lucruri de care trebuie sa va feriti acolo si pe care sa le evitati:

- de preferat nu discutati despre religie; sunt toleranti, nu au accese de fanatism, sunt chiar foarte departe de asa ceva, dar sunt islamici si stiti bine ca acum acesta este un subiect sensibil.

- nu discutati despre rege, decat strictul necesar; acum situatia familiara nu este clara si nu e bine sa tulburam apele cu intrebari, pentru ca nu stii cine este pe langa.

- nu va machiati exagerat de strident si nu purtati foarte scurt, provocator (ma refer la femei aici... :)). Va pot identifica drept altceva, pt ca in cultura lor acestea sunt semne de ...oferta. Dar evident ca puteti purta pantalon scurt normal, fusta sau rochie, sa va aranjati, sa va rujati, sa va parfumati...Nu va luati dupa ce spun unii... Doar in moschee e nevoie sa va acoperiti umerii, in rest doar soarele va poate face rau...

- nu beti apa, chiar daca vi se spune ca e potabila. Cea imbuteliata e ieftina, e usor de cumparat deci nu avem motive sa riscam.

- nu fotografiati oameni de aproape, decat cu consimtamantul lor. Si atentie in nici un caz politisti sau oameni in uniforma: acestia au dreptul i astfel de situatii sa va confiste aparatul sau telefonul.

- ca peste tot atentie la bani, nu-i tineti la vedere, nu va expuneti scotand din portmoneu sume mari de bani. In hotel tineti totul in seif, in special pasaportul.

Imbracaminte - incaltaminte, recomandarea este sa aveti cu voi:
- incaltaminte usoara, gen sandale trekking, adidas usor, pantof comod
- tricouri, eu recomand pe cele termice, pt ca in ele nu transpirati si sunt usoare
- pantalon lejer. Nu blugi pentru ca va coaceti in ei, va fi cald...
- sapca, bandana. Sa fiti cat se poate de feriti de insolatie.
- ceva de ploaie, usor si pliabil sa-l puneti intr-un mic rucsac. Daca nu aveti acest accesoriu de e excursie nu-i nimic, il cumparati de acolo, cu 10 - 12 EUR negociat poti lua un rucsacel din piele.
- o haina usoara de vant, asa cum e cald poate fi si o adiere ceva mai puternica.
- un pluover pt seara...
- medicamente pe care le luati curent si altele ce tin de o zona mai putin cunoscuta organismului. Foarte indicat este de exemplu claritilnul. Nu se stie ce factori alergeni necunoscuti sunt acolo si va treziti fara aparare...Luati ceva si pt stomac, digestie, intrebati un farmacist cam ce ar fi bine sa aveti la voi. Niste fenystil pt eventuale intepaturi de insecta...

Pentru prezenta la Rick's Cafe, trebuie sa stiti ca accesul este permis doar in situatia in care se respecta dress code-ul impus de locatie. Nu black tie, dar nici in blugi, pantaloni scurti, adidasi, slapi. O tinuta decenta si adecvata unui asemenea local, care sa va dea lejeritate si placerea de a face fotografii in acest vestit local.

Despre cum se face plaja in Maroc:
Agadir si Marrakesh sunt statiuni internationale. Vin acolo mii de turisti de peste tot. Decenta este deci mai putin prezenta, totusi majoritatea femeilor marocane stau pe plaja semiimbracate.... Cele europene sau americane insa sunt in costume de baie. Nu tanga, nu topless, evident... :) Ganditi-va la orice ar putea provoca si evitati. In principiu ei considera femeile din Europa si America mai disponibile, avand in vedere ca relatiile intime inainte de casatorie nu sunt "condamnate"aici. Pielea alba pentru ei este un reper al disponibilitatii, in acelasi fel in care barbatii albi vad pielea bronzata ca "apetisanta"... ::)

Moneda nationala in Maroc este dirhamul marocan. Rata de schimb este: 1 EUR = 10.9 MAD (dirhami marocani) In circulatie se afla bancnote de 20, 50, 100 si 200 dirhami. Monezi: 10 si 20 santimat, ˝, 1, 2, 5 si 10 dirhami.
Primele bancnote marocane, dupa obtinerea independentei, au fost cele supratiparite pe bancnotele precedente exprimate în franci marocani: cele de 50 dirhami (pe bancnotele de 5.000 de franci marocani) si cele de 100 de dirhami (pe cele de 10.000 de franci marocani). În 1965, au fost emise bancnote cu valori nominale de 5, 10 si 50 de dirhami, iar în 1970, bancnote cu valoare nominala de 100 de dirhami. Au urmat bancnotele cu valori nominale de 200 de dirhami, emise în 1991 si de 20 de dirhami emise în 1995. În 1980, bancnota cu valoare nominala de 5 dirhami a fost înlocuita cu moneda metalica, iar în 1995, a fost înlocuita bancnota cu valoare nominala de 10 dirhami, cu o moneda metalica.

Ca oriunde este bine si indicat sa platiti in moneda lor, astfel veti evita cursurile de schimb facute ad-hoc si impuse unilateral. Doar in bazaruri, pentru a va fi mai usor e bine sa discutati in EUR.

EUR sau USD se pot schimba la sediile bancilor, iar retragerea din bancomate este direct in drahme.
ATMuri sunt in toate localitatile, indiferent mari sau mici. In Maroc sunt numite “guichet automatique”. Se accepta Visa, MasterCard, Electron, Cirrus, Maestro. Banci din Maroc: BMCE (Banque Marocaine du Commerce Exterieur), Credit du Maroc, Banque Populaire, Banque Marocaine pour le Commerce et I’Industrie (BMCI), Société Générale (BRD-ul nsotru) and Bank Attajariwafa. Toate ofera servicii safe de ATM.

Functie de conditiile impuse de banca la care aveti banii in Romania, puteti retrage in Maroc, din ATM maxim 2,000 dirhami.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. In situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Locatiile in care veti fi cazati sunt nominalizate inca din faza de lansare a excursiei, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Cateva din imaginile din excursia 2017, promit sa mai revin si cu altele:

Panorama de pe Corniche, faleza Casablancai:


Unul dintre satele insirate de-a lungul malulului Oceanului Atlantic, intre Casablanca si Essaouira:




Pretiosul fruct de argan si prelucrarea lui:









Deasupra Agadirului. Acolo se afla Kasbach-ul, singura cladire ramasa in picioare dupa un cutremur devastator ce a avut loc cu 50 de ani in urma.



Micuta vietate, trecuta din mana in mana si de la...gat la gat...(Micuta vietate este sarpele, nu eu... ;D ;D ;D)



Un alta mica fiinta, gasita in souk-ul din Agadir:



Apus in Atlantic, admirat de pe faleza din fata hotelului din Agadir:



Intr-o livada de portocali. Pacat ca nu pot posta si...mirosul...



Cea mai mare oaza de palmieri din lume. Pe Valea Draa...











Si alte fotografii care surprind Marocul, in culori, asa cum este el: viu si vesel. Asa cum o sa-l gasiti si voi...





























IMG]http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/10/62099801-moroccan-style-circle-pattern-brightly-colorful-tiled-wall-in-fez-morocco-background-pattern.jpg[/IMG]








Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Maroc, filme si show 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #1 : Joi, 18 Octombrie 2018, 13:25 »

Offline aurelianmoraru

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #2 : Joi, 01 August 2019, 20:44 »
Buna ziua,
Din motive personale, deplasarea la/de la Casablanca o pot face in datele mentionate de Dvs. cu o alta companie aeriana si pe un alt itinerar. Prezenta mea la aeroport/hotel va respecta programul indicat. Puteti sa imi spuneti daca acest lucru este posibil si, care este pretul excurisiei in aceste conditii (fara sa folosesc zborurile oferite de agentie? Multumesc.
v/r,
AM
v/r AM

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #3 : Vineri, 02 August 2019, 06:57 »
@Aurelianmoraru ti-am raspuns pe Email. Daca nu ai primit mesajul meu, te rog scrie-mi pe office@singlescamp.ro si il repet. Iti raspund insa si aici, tariful fara zbor este 880 euro.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 03 August 2019, 17:20 »
Marocul, este o combinatie fascinanta de Africa si civilizatie araba. Daca esti o persoana emotionala, sensibila la culoare, arome, acorduri orientale, cu siguranta te vei indragosti de Maroc. Nici nu ai avea cum altfel. Orice persoana care intelege unde merge, care stie ceva din specificul, traditiile, cultura si obiceiurile acelei tari, care este deschisa la a cunoaste, la a experimenta va gasi un loc fermecator. Alaturi de Mohamad vechiul nostru prieten si ghid, cu siguranta te vei intoarce cucerit de acel taram dintre Atlas, ocean si Sahara...

www.youtube.com/watch?v=_bPCaYlYyNk

Offline Dite

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 10 August 2019, 18:52 »
Buna ziua,
Prezentarea excursiei in Maroc prin itinerarul descris si imaginile asociate m-au consvins sa ma inscriu. Am platit si avansul. As vrea sa comunic cu ceilalti participanti, aici pe forum, dar se pare ca nu prea sunt postari, deocamdata. Astept cu entuziasm calatoria, sper sa fie pe masura asteptarilor. Va fi prima mea vizita pe continentul african. Va salut si va doresc numai bine,
Dite

Offline Dite

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #6 : Joi, 12 Septembrie 2019, 11:41 »
Buna ziua,

Se pare ca nimeni nu vrea sa intervina pe forum  :( . Desi de accesat se acceseaza in fiecare zi pagina, se vede dupa trafic.
Se apropie data plecarii in Maroc si am inteles ca grupul este deja format, dar... cine mai vine????
Scuzati-mi nerabdarea sa va cunosc, dar am impresia ca o sa fie foarte frumos :)
Va salut!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #7 : Joi, 12 Septembrie 2019, 12:52 »
Da, din pacate lumea nu intelege utilitatea foarte mare a forumului. Nici pentru informare, nici pentru comunicare si nici macar pentru socializare. Aici lumea se poate prezenta inainte de excursii, se poate infiripa un dialog care sa se dezvolte ulterior in offline. Daca m-ati intreba pe mine, eu as fi tare curios sa vad cu cine merg, as face un schimb de pareri, de sfaturi, de ganduri...Asa cum era aici in SC acum 5-10 ani. S-a intamplat insa la un moment dat ca un val nu a transmis urmatorului spiritul acesta de comunicare, undeva lantul s-a rupt...

Imi pare rau, imi pare foarte rau de asta...Mi-as fi dorit mult ca grupul acesta activ care s-a strans si inchegat aici in SC sa fie mai intimizat, mai aproape de ideea de Singles Camp, sa se scrie inainte de excursii, sa se impartaseasca dupa...Tot mai mult seamana acum cu un Singles Travel, nu mai e un camp, adica o mare tabara. De aceea am si introdus acest nou modul si concept in proiect.

In ultima vreme ma gandesc tot mai mult sa desfintez forumul si sa implementez o platforma monologa, doar de informare. Incercarile mele si a insotitorilor de grup de a genera aici o stare de continuare post - excursie s-a lovit de indiferenta, motivatii si chiar ironii. Unii au senzatia ca indemnurile de a scrie pe forum sunt pentru a primi laude, pentru a se scrie "ce bine a fost", pentru a ni se multumi. Daca asta s-a inteles, eu ce sa mai zic? :-[ :-\ ??? Decat ca imi pare rau.

S-au facut grupuri si grupulete dupa excursii pe whatsapp, se formeaza prietenii pe facebook. Foarte bine, excelent, asta arata ca actiunile noastre au rezultat. Dar corect si fidel ar fi sa existe si aici ceva. Un gand, un sfat pentru cei de anul viitor, o fotografie...Exista excursii dupa care nu apare nimic, dar nimic. Nici nu stii daca oamenii aceia s-au intors sau nu din calatorie...Uita ca la randul lor le-au fost utile comentariile dinainte, ceea ce s-a scris pe forum. Dupa fiecare excursie eu cel putin mi-am exprimat toata bucuria de a calatori cu voi, de a vedea locuri minunate. Am povestit, am pus poze. Incepand insa cu excursia din Portugalia, din care tocmai m-am intors, mi-am propus sa ma opresc. Am auzit ca unii inteleg ca este...reclama!  :crazy2: :uglystupid2: Doar eu scriind acolo, ar putea poate indica o astfel de intentie. Si atunci de ce sa-mi mai folosesc timpul alegand fotografii, incarcandu-le pe un site, luandu-le de acolo one by one si inserandu-le aici. Si povestind, povestind. Nu vreau sa intru in ridicol. Mai bine folosesc timpul pentru altceva...mai util.

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #8 : Joi, 12 Septembrie 2019, 13:30 »
DITE  - - Aceeasi situatie si pentru Grecia. Suntem trei oameni din 30 care am scris un cuvintel si plecam peste o zi. TRIST!


Offline MAC

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 180
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #9 : Joi, 12 Septembrie 2019, 14:19 »
Pentru ca am timp, pentru ca sunt cu gandul la vacanta, mai rasfoiesc.
Gigi, reclama...e pentru carcotasi.Altfel, cred ca impresiile din partea ta sau a paricipantilor sunt f utile.In afara de timp si resurse, de dorinte mai vechi/noi, este necesar sa intelegem daca o destinatie chiar ne atrage in vreun fel.De exemplu, eu nu m-am gandit niciodata sa merg in Madeira sau Azore.Postarile de pe forum au avut un cuvant de  spus . :)

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #10 : Joi, 12 Septembrie 2019, 14:47 »
CORECT! Mac-ule.
Pentru mine a fost la fel. Tocmai aceste disctutii libere mi-au atras privirea spre cateva actiuni. Am ajuns in locuri unde nici nu indrazneam sa visez ca am sa ajung vreodata :)

Oana Ghimbovschi

  • Vizitator
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #11 : Joi, 12 Septembrie 2019, 15:50 »
Buna,
ca nou venita in acest grup si pentru prima data participanta la o excursie, sunt putin mirata  ca nimeni nu scrie nimic, nimeni nu are nicio intrebare legata de excursie, de oameni. Nu la asta m-am asteptat.
M-am gandit si eu ca deja oamenii se cunosc, s-au format grupulete si sper si eu sa gasesc macar o persoana cu care sa vorbesc...oricum voi avea cu mine niste prieteni buni: una-doua carti si niste seriale de pe Netflix.
Nu imi fac griji ca nu ma voi distra sau ca nu imi va place, abia astept sa vad inca o tara foarte colorata.

In rest, abia astept sa plecam!

PS: si eu am accesat zilnic pagina. Acum stiu sigur ca dupa luni urmeaza marti si dupa august septembrie >:D

Offline Dite

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #12 : Joi, 12 Septembrie 2019, 16:11 »
Ma bucur ca mesajul meu de dimineata a provocat reactii :applause:
Multumesc frumos, admin si PGabriela, pentru raspunsuri.
Forumul nu trebuie desfiintat. A fost o idee foarte buna crearea conceptului de singlescamp, care inseamna mai mult decat single travel. Mie imi pare rau ca l-am descoperit relativ recent (comparativ de cand exista). Aceasta va fi a doua mea participare la o calatorie cu membri clubului. As fi mers in mai multe, dar perioadele mele de vacanta sunt fixe si se limiteaza la luna august si sfarsitul lui septembrie. Dar poate vor urma mai multe de acum incolo.
Salutari de la Galati!

Offline Dite

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #13 : Joi, 12 Septembrie 2019, 18:23 »
Buna, Oana Ghimbovschi! Ma bucur de cunostinta. Eu sunt Dite, din Galati si voi participa in excursia in Maroc. Observ, din primul tau mesaj aici, ca avem ceva in comun: si eu mi-am propus sa iau cel putin o carte cu mine. De citit seara si pe plaja din Agadir.  Sper totusi ca vom avea un program suficient de intens pentru a nu fi nevoie de o biblioteca intreaga de luat cu noi.

Intrebari legate de excursie am mai multe. Punand deoparte pe cea privind "oare cu cine voi imparti camera?", ma intrebam daca prizele din Maroc sunt la fel ca la noi? Ca daca nu, trebuie sa luam cu noi un adaptor. Dar de care? Stie cineva ce fel de prize sunt in hotelurile in care vom dormi? Apoi, ma intrebam daca e recomandabil sa luam si o palarie de soare cu noi sau gasim acolo, ca macar la plecare sa nu fie un bagaj incomod?

Da...deja am intrat in febra pregatirilor *|*

Offline Ady

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Maroc. Culori, arome si zile la ocean 20 - 29 septembrie 2019
« Răspuns #14 : Joi, 12 Septembrie 2019, 18:59 »
Buna, sunt Ady
Si eu "pandesc" de o buna bucata de vreme forumul :)
De abia astept aceasta excursie...visez de mult la ea