Autor Subiect: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019  (Citit de 15603 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
18.04.2019

Mai este un loc disponibil  intr-o camera dblla femei..




Tarif: 1.100 EUR

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 300 EUR/persoana.

Pentru gold members: reducere 40 EUR

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/fascinanta-andaluzie-si-gibraltar-pitoresc-si-culoare-6-14-mai-2019/

Plecare: 6 mai 2019
Sosire: 14 mai 2019
 
Cazare: 8 nopti din care:
• 3 la Cordoba: 6/9 mai Hotel NH Córdoba Guadalquivir 4*
•• 2 la Sevilla  9/11 mai  Hotel Pasarela 4*   
•• 1 la Cadiz  11/12 mai Hotel Senator Cádiz Spa Hotel 4* 
• 1 la Linea de Conception 12/13 mai Hotel Ohtels Campo De Gibraltar 4*
• 1 la Malaga 13/14 mai Hotel Zenit Malaga   3*

Servicii incluse:
• cazare 8 nopti la hoteluri de 3* si 4*, mic dejun inclus   •
•• transport pana in Spania cu avionul (in tarif sunt incluse taxele de aeroport si un bagaj de cala 20 kg)     
•• transport cu autocar ultramodern cf programului anuntat       
• insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei   •
• ghid local Cadiz - prezentare in engleza in timpul unui walking tour
• ghid local Jerez - prezentare in engleza in timpul unui tur pietonal

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala   
• intrari si vizite optionale: Mezquita, Stanca Gibraltarului, Casa de Pilatos Sevilla, Metropol Parasol Sevilla, Catedrala Sevilla, Catedrala Malaga, Muzeul Picasso Malaga
• mese de pranz si cina   
• taxe de oras la hoteluri (cca 1 EUR/noapte)   
   
Grup: 28 persoane  + insotitor de grup din partea Singles Camp

ORAR DE ZBOR

6 mai (luni) zbor Blue Air OB 125 15:50 Bucuresti - Malaga 19:10

14 mai (marti) zbor Blue Air OB 126 19:55 Malaga - Bucuresti 00:45 (se ajunge noaptea, 15 mai)


Bagaj cala inclus :20 kg

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0745 106501

Program excursie

Ziua 1 6 mai Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 13.45. Urmariti acest topic de forum, pentru eventualitatea unei modificari de zbor. Singurul loc in care se fac anunturile, se dau informatiile si detaliile este acest topic. Nu dam telefon din agentie, nu transmitem Email-uri si avem rugamintea sa nu sunati in agentie sau insotitorul de grup, pentru probleme pe care le gasiti aici.

Avem recomandarea sa va luati masurile de siguranta pentru a ajunge la timp pe aeroport. In situatia in care veniti dupa ora anuntata de intalnire, veti fi nevoiti sa faceti singuri formalitatile de check in, la zona indicata de informatii plecari. Daca intarzierea este mai mare si pierdeti avionul, agentia si insotitorul de grup nu au nici o responsabilitate, astfel incat va trebui sa va descurcati pentru gasirea unui alt zbor, din resurse proprii, urmand sa anuntati insotitorul de grup asupra orei si locului in care va veti conecta cu grupul.

Zborul de plecare: Blue Air 15:50 Bucuresti - Malaga 19:10. In servicii incluse, gasiti mentiunea referitoare la bagajele cu care puteti calatori gratuit. Daca depasiti greutatea si dimensiunea, atat la plecare, cat si la sosire veti fi nevoiti sa suportati singuri costurile aferente. Agentia nu ofera serviciul check in sau de ocupare a unui loc preferential. De aceea si pentru siguranta anuntam intalnirea cu cca 2 ore inainte de decolare, pentru a putea solicita pe loc, un loc care sa va convina. Incepand de la check in si pana la aterizarea avionului insotitorul de grup nu mai are responsabilitati. Fiecare isi foloseste timpul ramas de la trecerea in zona de imbarcare si pana la urcarea in avion cum doreste, urmand sa fie atent sa ajunga la timp la poarta de imbarcare anuntata (care poate fi modificata, de aceea trebuie urmarit afisajul aeroportului) pentru boarding.

Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Malaga, linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara urmeaza sa iesim din aeroport in grup compact, cu insotitorul de grup in fata. Dupa imbarcarea in autocar vom porni in directia Cordoba. Pe parcurs se va face o trecere in revista a serviciilor incluse, a celor care nu intra in tarif, a programului, a modului de comunicare. Urmeaza o prezentare a Spaniei, a Andaluziei, cu date simple, sumare, care sa nu plictiseasca si care sa fie intelese si retinute usor.

La Cordoba, check in hotel. Impartirea pe camere se va face in ordinea listei de inscriere in excursie, regula ramand valabila pe tot parcursul calatoriei. Impartirea pe camere se face la solicitarea participantilor, urmand ca cei ramasi,  noi sau care nu au o preferinta, sa fie repartizati cu persoane compatibile. Hotelul este ultracentral, in cateva minute ajungem in centrul istoric unde o sa mergem pentru o plimbare de seara si cina.

Ziua 2: 7 mai. Dupa micul dejun o sa ne deplasam pe jos pana la Torre Callahora, de unde avem o panorama foarte frumoasa asupra zonei istorice. Traversam Podul Roman, prilej foarte bun de fotografie si ne intalnim cu ghida locala pentru a vizita Marea Moschee, acum Catedrala crestina, una dintre cele mai frumoase cladiri din lume, apoi intram in Juderia. O sa vedem cateva patiouri din acea zona, programul de dimineata este 11.00 - 14.00. Dupa inchiderea patio-urilor mergem sa luam pranzul intr-unul dintre localurile centrale. Redeschiderea patiou-rilor se face la 18.00, urmand ca acestea sa ramana deschise pana la 22.00. Dupa masa, pana sa reincepem vizitarea minunatiilor din curti, cine doreste, poate sa ma insoteasca sa vizitam impreuna gradinile Castelului Regilor Crestini, locul de unde a plecat inchizitia in lume. Ceilalti care prefera relax, pot ramane in Iuderia la o cafea. La 18.00 reluam vizitarea, pana cand se insereaza.

Ziua 3 8 mai Dupa micul dejun, la ora 10.30 mergem pe jos sa colindam patio-urile deschise o data pe an, privirilor. Este punctul culminant, cel mai important al excursiei noastre. Este atat de impresionant ceea ce gasim inauntru, bogatia aceea fantastica de flori si culori, arome, incat nu stii cand trece o zi, plimbandu-te dintr-o curte in alta. Sunt apropiate, nu va speriati ca trebuie parcursi kilometrii. Toate se afla pe o arie destul de restransa, dar trebuie sa considerati ca vom fi o zi intreaga in picioare. Asa ca pregatiti aceasta excursie din timp, cu ceva plimbari in parc, un pic de conditie fizica, pentru ca acolo sa nu simtiti oboseala, sa puteti gusta din plin frumusetea. Evident ca o sa ajungem si la Palazzo de Viani, un loc reprezentativ pentru gradinile interioare cordobeze.

Ziua 4: 9 mai Check out si la 8.30 plecam spre Sevilia. La ora 11.00 o sa ne oprim pe Via Colon. O sa avem o plimbare de vizitare, cca 5-6 kilometri: Turnul de Aur, minunata Catedrala Sevilla (cu vizitare interioara), Real Alcazar (nu intram, doar il parcurgem pe exterior; este un obiectiv care merita vizitat, cine doreste, poate sa o faca in dupaamiaza acestei zile sau a urmatoarei), Universitate (fosta fabrica de tutun), trecem apoi printr-un parculet si la cativa pasi este hotelul in care vom sta. In total nu avem de mers mai mult de 3 kilometri. Inainte de check in, am sa va arata Plaza Espana si Maria Parque, va recomand ca in free time, dupa amiaza sa va programati 2-3 ore de plimbare si relaxare, bucurandu-va de explozia de verde si culoare. Am rezervat special un hotel langa aceasta oaza verde. Masa de pranz, o sa o servim in zona centrala, iar cina fiecare unde alege, unde il gasesc pasii... :)

Ziua 5 10 mai Sevilla. 9.00 Este o zi cu mai multa plimbareala, asa ca va recomand sa aveti pregatita incaltaminte adecvata, o imbracaminte lejera, un mic rucsac in care sa se afle o pelerina, o sticla de apa de 0.5 l, un fruct sau ceva de rontait, in situatia in care incepe sa va fie foame. Prima oprire va fi la Arenal. Vizitam muzeul si arena pentru coride. De la Arenal o sa luam taxi pentru a ne deplasa intr-un cartier al Seviliei de care cu sigurant ati auzit... Intr-o melodie de mare succes a anilor 80-90: Macarena. Un scurt articol despre acest loc l-am scris aici http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1743.0.html

Nu cu mult timp in urma un cartier rau famat, cu drogati si alcoolici, acum este asanat, renovat si a devenit un loc turistic de top. Este minunata o plimbare pe stradutele inguste. Nu o sa mergem haotic, ci in directia Alameda de Hercules, un personaj mitologic de care se leaga legendar evident nasterea Seviliei. Sunt acolo o multime de terase, o sa poposim si noi la o cafea si un suc, reluam apoi plimbarea pana la un obiectiv tare ciudat, dar care face deliciul celor care il parcurg. O sa urcam in el...Se numeste Metropol Parasol. Metropol si este o structura din lemn situata in piata La Encarnación, in cartierul vechi din Sevilia, Spania. A fost proiectat de arhitectul german Jürgen Mayer si finalizat in aprilie 2011. Are o lungime de 150 de metri si o inaltime de 26 metri. Pretinde a fi cea mai mare structura din lemn din lume. Forma, localizarea, intarzierile si depasirile de costuri in constructii au avut drept rezultat o mare controversa publica. Cladirea este cunoscuta sub numele de Las Setas de la Encarnación (ciupercile incarnarii). De acolo spre alt obiectiv al Seviliei, Casa de Pilatos. De ce tin sa mergem acolo? Pentru ca acest palat andaluz, Casa de Pilatos este cel mai bun si frumos exemplu al arhitecturii sevilliene din secolul al XVI-lea. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Palacio de los Adelantados Mayores de Andalucía (Palatul guvernatorilor din Andaluzia). A fost construita intre secolele XV si XVI si este una dintre cele mai mari rezidente private din Sevilla. Situat in centrul istoric, stilul sau gotic Mudejar, combinat minunat cu inovatiile renascentiste, fac din palat o adevarata perla arhitecturala. O sa vizitam pe interior doar parterul costa 6 EUR si este ghidat in engleza. Pana aici, pornind de la Poarta Macarena, situata in imediata apropiere a unei biserici bijuterii (pe care bineinteles ca o s-o vizitam pe interior), o sa avem de mers cca 3.5 km. Nu e mult, dar trebuie luat in calcul si faptul ca stam la vizite in picioare...De aceea va recomandam un pic de conditie fizica, vedeti ca este o excursie ce traverseaza multe locuri minunate, dar ca orice este frumos cere si un pic de efort... :) De la Casa de Pilatos iesim in unul dintre bulevardele principale, Avenida de Menendez Pelayo, care se continua cu Avenida El Cid. De acolo cativa pasi si suntem inapoi la hotel. La amiaza oprim si mancam undeva in drumul nostru, putem lua si doar tapas, sa nu fie greu sa ducem dupa noi...un intreg fel de baza... ::). La intoarcerea la hotel trecem pe langa Real Alcazar, chiar in spatele zidurilor in care se afla gradinile. Cine doreste sa viziteze, sau sa ramana in centru pentru cumparaturi, nu mai e nevoie sa se intoarca la hotel...

Ziua 6 11 mai La ora 9.00 parasim Sevilla, capitala Andaluziei si mergem spre ocean, sa vizitam unul dintre orasele legendare ale Spaniei: Cadiz. Pe drum o oprire pentru un tur ghidat la Jerez. Ajungem acolo la 10.30 si pentru 2 ore, vom fi plimbati petonal, de un ghid local, cu explicatii si opriri la punctiele importante.

La 12.30 parasim Jerez si ne indreptam intai spre un orasel tare frumos: El Puerto de Santa Maria. Este in drumul nostru, iar motivul pentru car poposim acolo nu este pentru a-l vizita ci a lua masa. Partenerii nostri din Cadiz ne-au recomandat in mod deosebit un restaurant cu mancare foarte buna, asa ca o sa luam pranzul in jur de ora 13.00. Va fi o masa de tapas si o sa avem la cate 4 persoane o sticla de vin si una de apa. Tariful pentru acest pranz nu este inclus in cel de excursie si costa 20 euro. Eu am facut deja rezervare pentru toata lumea, gandindu-ma ca nu exista cineva care nu vrea sa manance...Parasim apoi restaurantul si mergem la hotelul din Cadiz unde avem rezervare. Lasam bagajele, facem un scurt refresh si plecam cu ghidul, care ne-a insotit si in Jerez, in explorarea orasului Cadiz. Vizita va fi de asemenea pietonala. Seara, incepand cu 17.30 va fi free time, fiecare isi organizeaza asa cum doreste timpul. Nu trebuie sa uitati ca acest oras are si viata de noapte, asa ca cine doreste, poate sa mearga in grup si la distractie...Ca doar si pentru asta am venit!  :)

Cadiz este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, mulți spun chiar că este cel mai vârstnic. Este locuit încă de pe vremea fenicienilor, dar aici au fost și greci și romani, vizigoți și mauri si a fost chiar si fief al piratilor. Din Cadiz au plecat navele lui Cristofor Columb în expediții, caravelele lui Henri Navigatorul. Arhitectura orasului Cadiz a fost model pentru noile colonii întemeiate de marinarii care au plecat de aici și s-au stabilit prin Noua Indie. Mărturie a influenței Cadiz stau multe orașe, printre care Havana (Cuba), San Juan (Puerto Rico), Puerto Plata și alte localități din Republica Dominicană…In anul 1717, Filip al V-lea a strămutat, de la Sevillia la Cádiz, „Casa de Contratación de las Indias”, agenția monopolistă care controla comerțul cu America, iar orașul de pe malul Atlanticului a început să se dezvolte rapid.

Cadiz a ajuns astfel cel mai important port comercial dintre Spania și Lumea Nouă. Ca urmare, în secolul al XVIII-lea, Cadiz a atins apogeul importanței și înfloririi sale, iar în anul 1812 a devenit chiar capitala Spaniei. E drept, pentru puțină vreme, doar un an, dar istoria a consemnat că prima constituție republicană a Spaniei aici s-a scris.

Cadiz a fost un oraș înfloritor căci negustorii genovezi, englezi, francezi sau olandezi și-au făcut aici „cartierul general” de unde își trimiteau corăbiile peste oceane. Asta mai ales după ce râul Guadalquivir s-a colmatat și nu a mai permis navigarea vaselor mai mari, ceea ce a dus la „detronarea” Sevilliei din topul celor mai puternice porturi din zonă și din Europa.

Jerez de la Frontera, este cunoscut in perioada moderna nu doar datorita circuitului in care se desfasurau nu demult cursele de formula 1 (acum se tine Marele Premiu de motociclism) ci si pentru ca vinurile sale sunt adevarate elixiruri.  Nu poți să vorbești despre Jerez de la Frontera fără să te referi la vinurile prezente în toată cultura și tradiția acestei localități încă din cele mai vechi timpuri , la spectacolul cailor de rasă pură cartujana si la muzica flamenco , la casele albe tipice Andaluciei  sau  la monumentele vechi care se păstrează din timpul ocupației arabe .

Ziua 7: 12 mai 8.30 Cadiz – Gibraltar. O sa lasam bagajele la hotelul la care suntem cazati, apoi o sa fim transferati la granita dintre Spania si Gibraltar. Dupa frontiera vom fi asteptati de microbuzele comandate care ne vor duce intr-un tur al stancii. Urcam la panorame, la locul in care vin maimutele, dam si un ocol insulei. Vizitare optionala (este free) a Gradinii Botanice (merita cu prisosinta, sunt acolo o multime de exemplare de plante neobisnuit de mari, cactusi uriasi, copaci si arbusti infloriti) si apoi free time pentru plimbare, poze, cumparaturi. Gibraltarul este free zone, asa ca gasiti multe produse fara taxe vamale: parfumuri, tigari, bauturi, pielarie fina etc. O sa stabilim o ora de reintalnire, asta va fi la Casemates, un loc foarte usor de identificat si gasit, de unde vom merge impreuna, inapoi la frontiera.
De acolo, foarte aproape, in cca 15 minute ajungem  la hotel, facem check in si apoi free time. Seara recomand, ca fiecarui grup o plimbare pana pe plaja la barul cubanez. De fiecare data ne-am simtit grozav acolo!

Ziua 8 13 mai Check out, apoi drumul de la Linea de Conception spre Málaga. Pe drum o sa deviem urcand in munti pentru a vedea perla Andaluziei: Ronda. De multi cu care am calatorit in Andaluzia considerata ca locul 1 in topul acestui circuit andaluz, Ronda are tot ce poate face mai fermecator un loc: o asezare magnifica, pe culmea unei stanci taiate in doua de un rau, case pitoresti, piete pline de culoare. Greu de descris daca nu ai imagini...Asa ca uitati-va mai intai uitati-va aici: http://www.webphoto.ro/destinatii/ronda-oraselul-andaluz-unde-s-a-nascut-corida.html si apoi aici: http://vacantevacante.com/am-fost-acolo/spania/ronda-de-neratat-in-andaluzia/. Asa o sa intelegeti de ce acolo auzi doar "wow", "incredibil", "minunat" si de ce tacanitul aparatelor foto si al telefoane nu se mai opresc... Din Ronda ne continuam drumul spre Malaga unde o sa ajungem dupa amiaza. Check in hotel si apoi un scurt traseu de prezentare a obiectivelor principale din centru. Urmeaza free time.

Ziua 9 14 mai Málaga. Zborul este la ora 19:55 la 00:45 ajungem la Bucuresti. Pana la 11.30 trebuie facut check out-ul de la hotel, lasam bagajele intr-o camera a hotelului, apoi fiecare face ce doreste: vizitarea Muzeului Picasso (artistul s-a nascut la Malaga), a Catedralei, sau cumparaturi, sau plimbare...La ora 17.00 ne reintalnim la hotel, transfer la aeroport. Check in si zbor spre casa.

La Fiesta los Patios

Pentru cei carora le plac florile, farmecul si aromele andaluze, o calatorie care poarta prin partea plina de viata si culoare a Cordobei, in cea mai importanta perioada: Festivalul patio-urilor, atunci usile se deschid lasand sa fie admirate minunatiile florale din curti...Alaturati-va sarbatorilor de strada, bucurati-va de explozia de culoare a costumelor, dansati Flamenco, savurati mirosurile de iasomie si flori de portocal!

Cei care locuiesc in vechiul cartier al Cordobei, din fosta cetate a califatului isi deschid cu mandrie portile, devenind gazde pentru cei care vor sa vada revarsarea de culori din patio-uri...Puteti vizita in orice moment al zilei, gazdele va primesc cu toata caldura. Exista adesea chiar si spectacole de flamenco si sansa de a gusta delicioase tapas si vinuri de Cordoba si Montilla-Moriles. Festivalul este sarbatorit in primele doua saptamani ale lunii mai, atunci cand ajungem si noi acolo. Atunci strazile sunt pline de spectacole de flamenco, lumea iese din casa, canta, se distreaza...Este fascinant!

Dar nu o sa vedem doar Cordoba. Am ales cateva dintre cele mai frumoase orase andaluze, pentru a va purta prin locuri pline de istorie, de farmec, de culoare, de muzica. O sa ajungem la Sevilla, la Malaga, la Cadiz, la Jerez, chiar si in Gibraltar. O sa vedeti Mezquita, uriasa moschee din Cordoba, Catedrala din Sevilla - poate cea mai frumoasa din lume, o sa ne plimbam in parcuri paradisiace. O sa mergem la spectacole de flamenco, o sa gustam din delicioasele mancaruri andaluze, o sa savuram delicioasa sangria...

Vreau sa va ofer si voua, ultimului grup de Andaluzia pe care o sa-l insotesc, o excursie insotita de tot entuziasmul meu...La fel ca acum 10 ani cand am ajuns prima oara cu un grup Singles Camp&Travel acolo.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt deja nominalizate, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Cateva din imaginile de anul trecut de la festivalul patio-urilor din Cordoba:

 





































































Pe parcurs am sa mai postez fotografii din 2018...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018, 09:00 »

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #2 : Joi, 08 Noiembrie 2018, 08:23 »
In perioada Patio de Flores, atunci cand mergem noi, strazile se umplu de dansatorii cluburilor din zona Cordobei. Am surprins bucuria, culoarea si placerea cu care un club de seniori performau in Iuderia...

! No longer available


! No longer available

Offline Lacry

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #3 : Vineri, 28 Decembrie 2018, 20:42 »
Buna seara! Am citit detaliile acestei excursii si sunt foarte incantata de tot ce faceti pe singlescamp. Mama mea este cea care ar vrea sa vina alaturi de voi. Problema este ca ea nu a iesit niciodata din tara si ii este putin greu sa accepte ideea ca va pleca singura(fara persoane cunoscute) intr-o alta tara. Este foarte deschisa la noutati, dar in cazul acesta ar nevoie de mai multa siguranta. As putea, daca se poate, sa o pun in legatura cu cineva care merge in aceasta excursie sau cu domnul care vine din partea SinglesCamp?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #4 : Vineri, 28 Decembrie 2018, 20:58 »
Eu sunt...domnu' :) Lacry... Dupa cate stii tin foarte mult la confidentialitate...Cred ca eu am inventat GDPR.. ;D Nu este permis sa dai detalii despre nimeni, nici macar contactul.

Nu vreau sa ma intelegi gresit, dar partea de incredere este unul dintre pragurile pe care le ridicam, pentru a fi siguri de profilul celor care participa. De aceea nu incercam sa convingem pe nimeni, ii lasam s-o faca singuri. Daca ei considera ca e ok, atunci ne intalnim, daca nu...

Pe de alta parte, exista o regula aici: fiecare se inscrie, se convinge, urmareste singur. Iti aplaud si apreciez grija fata de mama ta, dorinta de a o integra intr-un grup ca al nostru. Dar trebuie s-o faca singura... ::)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #5 : Duminică, 17 Februarie 2019, 12:50 »
Pare inca indepartata aceasta excursie, dar pentru noi organizatorii, nu e asa...Lucram la ultimele detalii, cele legate de excursiile optionale si de ghidajele locale. Pe masura ce inchei cate ceva, va comunic si aici, pentru a stii din timp toate amanuntele.

La optionale, in ordine, prima pozitie: Mezquita. A fost odata cea de-a treia moschee a lumii, iar acum este una dintre cele mai surprinzatoare catedrale catolice. Este atat de frumoasa, ascunde atatea povesti si lucruri interesante incat este nevoie de o ora si jumatate pentru a o vizita si a-i admira intreaga maretie.

In interiorul Meqzquitei nu este voie sub nici o forma sa ghidam, orice indicatie este imediat taxata de cei care administreaza, riscam chiar sa platim amensi uriase. Asa ca toata lumea care vine in grup sa viziteze catedrala  trebuie sa intre cu un ghid local. Anul trecut am avut o ghida exceptionala, a placut mult intregului grup si am contactat-o si pentru acest an. Spre bucuria mea mi-a raspuns afirmativ, are liber si este dispusa sa ne ofere un ghidaj combinat Mezquita si Juderia (cartierul evreiesc). Am rugat-o sa ne aduca si casti si doua microfoane, astfel incat cei care stiu engleza bine o pot asculta direct, iar cei care nu inteleg atat de bine se vor cupla la canalul meu, urmand sa fac traducerea explicatiilor ei. Sunt o multime de informatii si lucruri pe care le-am gasit extrem de interesante, asa ca este pacat sa nu beneficiati de ele.

Biletul de intrare la Mezquita, ghidajul ei, plus accesoriile audio costa in jur de 18 EUR/persoana, depinde de cate persoane se decid sa intre.

O prezentare a obiectivului o aveti accesand filmuletul de pe youtube:

www.youtube.com/watch?v=FmmFcY8R27s


Acum vreo 8-9 ani, in aceasta excursie a participat un eminent fost profesor universitar, o persoana fata de care aveam tot respectul. Invatasem in facultate dupa cartile lui, avea o multime de articole publicate, inventii, inovatii. Vreme buna a fost Presedintele Asociatiei Inginerilor Cercetatori in Sudura. Era chemat peste tot in lume pentru a da sfaturi, pentru evaluari. Va spun astea pentru a intelege ca persoana respectiva calatorise foarte mult, avusese ocazia sa strabata lumea in lung si-n lat. Dar nu vazuse Andaluzia si cum ii placuse prezentarea mea, s-a inscris si a venit cu noi. Pe drum i-a spus ca il cunosteam din publicatii, carti din cursurile de la facultate. Iar el in replica mi-a spus ca urmareste calatoriile mele, ii place ce scriu si a decis sa vina, in special pentru a vedea Alhambra. Pe atunci se putea vizita fara probleme, acum asa cum am explicat, locul este parazitat de o mafie locala care a facut ca preturile de grup sa creasca de 5-6 ori...

La revenirea din excursie, pe drum, l-am intrebat cum i-a placut Alhambra, ce impresie i-a facut. Mi-a spus: "Gigi, am fost fascinat toata viata de arta mudajehara, iar Alhambra era in opinia mea varful acesteia. Am vrut mult sa vad acest complex, dar nu mi s-a ivit ocazia, iar acum sunt prea in varsta sa am curajul sa o descopar singur. Asa v-am cautat si gasit pe voi. N-am dormit noaptea dinaintea vizitei Alhambrei, atat  de multe emotii am avut...Si mi-a placut intradevar. Dar nici pe departe pe cat erau asteptarile mele. Poate mintea mea crease ceva fabulos si asta asteptam sa vad...In schimb merg acasa fericit ca am vazut Mezquita. Este cu mult, mult peste ceea ce stiam eu despre ea, este un fenomen unic in lume. Mi-a placut enorm si iti multumesc ca ai insistat sa intru si sa o vizitez. (Inainte de a intra mi-a spus ca prefera sa se plimbe prin Juderia si sa ne astepte undeva, la o terasa).". La fel am sa fac si cu voi, am sa incerc sa va conving sa vizitati acest minunat loc...

Apoi alta informatie este legata de Gibraltar. In fiecare an, in toti cei 10 de cand merg cu Singles Camp acolo, am organizat urcarea pe Stanca cu minibusuri sau cu van-uri. Este comod si rapid, iar noi in general am fost in criza de timp, nu ne-am permis mai mult de 6-7 ore in Gibraltar. Dar anul acesta este altceva. Drumul de la Cadiz este scurt, intr-o ora si ceva ajungem la Linea, ultima frontiera spaniola inainte de teritoriul britanic, ne ramane deci o zi intreaga de haladuiala, cumpraraturi si relaxare.

Nu stiu inca profilul grupului, cat este de activ, dar indiferent cum, avm solutii pentru ambele profile si pt cei care-si doresc si sunt pregatiti pentru un pic de miscare si pentru cei care nu pot sa drumeteasca si prefera varianta de urcare cu microbuzul.

Iata ce va propun: sa cumparam bilete online pentru teleferic. In tariful biletului intra si transferul de la frontiera si accesul in rezervatie. De acolo urmam traseul pietonal urmand sa vizitam in coborare toate obiectivele interesante si sa ajungem in acest fel pana in oras. Unde o sa facem un popas pentru pranz, dupa care vizitam si gradina botanica, iar apoi free time.

Acesta este site-ul fuicularului: http://www.visitgibraltar.gi/see-and-do/tours-excursions/cable-car-23/ iar aici am citit de posibilitatea de a avea un shuttle bus. Organizata in acest fel excursia noastra de vizitare are ca plusuri:

- tariful este mult mai mic decat in situatia inchirierii unui microbuz. Pt 2 ore tariful/persoana este in jur de 50 EUR.

- timpul de vizitare pentru obiective este nelimitat: nimeni nu ne alearga prin Michael's Cave, o minunatie de pestera carstica, nici prin Tunelurle de la Grand Sierge, nici la maimute, unde putem ramane mai mult timp pentru a le fotografia si admira jucandu-se

- ajungem sa vedem si varful, avand astfel intreaga panorama. Pietonal ni se ofera o multime de privelisti, care din masina nu pot fi vazute.

Ca minusuri:

- efortul fizic. Este nevoie de un echipament de drumetie, de un pic de rezistenta, pentru ca parcurgem in jur de 5 km

- consumam mai mult timp. Este evident asta, dar cea mai mare parte o folosim admirand...

Cand am sa transmit Email-ul cu excursii optionale am sa va pun si intrebarea: vizitati stanca in drumetie sau cu minibus-ul.

www.youtube.com/watch?v=rNwDwchvZxM


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #6 : Marți, 26 Februarie 2019, 10:11 »
Am inserat in programul zilei 6, cea de 11 mai, informatiile primite de la colaboratoarea noastra pe acea zona. Pe scurt:

- ora 9.00 parasim Sevilia

- la 10.30 ajungem la Jerez de la Frontera

- 10.30 intalnire cu ghidul local si pana la 12.30 avem impreuna cu el o vizita pietonala ghidata in Jerez

- la 12.30 parasim Jerez si ne indreptam spre Cadiz

- distanta dintre cele doua este foarte mica, sunt doar 30 minute de mers cu autocarul; la jumatatea distantei, la cca 13.00 oprim pentru masa, am rezervat un pranz acolo pentru toti (nu cred sa existe cineva care nu doreste sa manance... :)). Restaurantul ne-a fost prezentat ca unul foarte bun, iar mancarea delicioasa. O sa primim tapas si la 4 persoane o sticla de vin si una de apa. Tariful este 20 EUR/persoana si NU sete inclus in pretul excursiei. O sa achitam acolo, pe loc.

- la 14.30 o sa ajungem la Cadiz, facem check in-ul la hotel, avem un pic de timp, cca 15 minute pentru refreh si iesim apoi cu acelasi ghid care ne-a plimbat si in Jerez, sa descoperim "batranul" Cadiz. Turul pietonal se va incheia in jur de ora 17.30, urmeaza apoi free time. 

Va reamintesc tema principala a calatoriei noastre, ceea ce este unic in lume prin frumusete si amploare: Festivalul Patiou-rilor Cordoba. Doar 2 saptamani/an va puteti bucura de aceasta nebunie de culori, forme si aranjamente.

www.youtube.com/watch?v=0-W_oyiYAkE

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #7 : Miercuri, 27 Februarie 2019, 08:40 »
Flamenco, unul dintre lucrurile care personalizeaza Andaluzia...La fel ca arhitectura aceea unica, combinatia dintre cea araba, cea iberica si iudaica. Numele de "mudejar vine din araba, mudaggan, insemnand "domesticit", referinta la faptul ca musulmanilor spanioli li s-a permis o vreme sa traiasca in Andaluzia, in anumite conditii. Dar important este ca li s-a permis să-și folosească limba și obiceiurile. Dupa caderea Alhambrei au fost forțați să se convertească la creștinism sau sa paraseasca Spania catolica. Cei care au ramas si au devenit crestini erau numiti numiți moriscos.

Arta mudejar incorporează influențe, elemente sau materiale din stilul hispano-musulman, fiind vorba de un fenomen autohton și în exclusivitate hispanic. Eu personal sunt indragostit de acest stil pe care il consider exotic si in acelasi timp rafinat.



Urmariti aceasta reprezentatie de flamenco! Cat ritm, cata pasiune, cata extresivitate...Abia astept sa ajung iar la un Tablao...

www.youtube.com/watch?v=XNhfV_53W7A

Offline CorneliaM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #8 : Joi, 25 Aprilie 2019, 07:16 »
Sunt inscrisa la aceasta excursie, si nu stiu nimic de excursiile optionale, despre cei care merg in excursie.Cum trebuie sa procedez ? Multumesc !

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #9 : Joi, 25 Aprilie 2019, 08:45 »
Sambata o sa apara aici pe forum un material cu informatii si mai multe detalii utile. Intotdeauna cu o saptamana inainte de plecare fac acest lucru, la excursiile externe la care sunt insotitor de grup.

Raspund acum punctual: excursiile optionale, sunt de fapt intrari la obiective: vizitare Mezquita (Marea Moschee), devenita mai apoi Catedrala Cordobei, urcare cu telefericul si plimbare pe Stanca Gibraltarului, vizitare Casa de Pilatos Sevilla - cel mai bun exemplu de arhitectura mudejara, urcare cu lift-ul pe Metropol Parasol Sevilla si plimbare panoramica (pe cea mai mare constructie de lemn din lume), vizitare Catedrala Sevilla, vizitare Catedrala Malaga, vizitare Muzeul Picasso Malaga. La acestea s-a mai adaugat masa de la Cadiz, cea despre care am explicat intr-un mesaj anterior.

Am facut rezervare pentru toata lumea la Mezquita si la masa de la Cadiz, pentru ca doar aici trebuiau facute inaintea plecarii. Am considerat ca nu este nimeni care ajunge pana la Cordoba fara sa viziteze perla acestui oras si la fel nu exista cineva care sa doreasca sa ia masa la Cadiz. Dar daca totusi exista cineva, este simplu pt mine, anunt colaboratorii si anulez.

Pentru celelalte "excursii optionale" imi comunicati in prima zi de excursie, eu am sa deschid o lista, achit la fiecare obiectiv pentru toata lumea care doreste, va inmanez biletele, urmand ca apoi sa strang banii de la fiecare. La acestea va puteti decide pe loc. Daca nu doriti sa intrati am sa va spun cat dureaza aproximativ vizitarea si ne revedem la un loc pe care-l stabilesc de reintalnire.

Cu privire la ceilalti participanti, ei trebuie sa se prezinte, daca au placerea sa o faca. Eu recomand sa se faca acest lucru pentru ca se pot organiza grupaje pana la Bucuresti daca veniti din provincie, puteti eventua lua o singura camera de hotel in Bucuresti (daca e cazul si aveti nevoie). Prezentarea aceasta, dialogul online creaza si o anumita stare de vacanta, de plecere, de asteptare si va da in acelasi timp posibilitatea de a cunoaste pe ceilalti. Observ ca la unele excursii oamenii sunt mai vorbareti online, la altele mai putin, sau deloc ca aici...E semn ca sunt mai multi noi, pentru ca in general cei vechi au realizat cat de important este dialogul online dinaintea plecarii si scriu aici.

Invitatia de a se prezenta ai facut-o, ramane sa vedem daca printre cumparaturi, cozoonaci, vin si fripturi de miel o sa gaseasca si un pic de timp si disponibilitate pentru asta... :)

Revin sambata dimineata cu materialul informativ.

Offline Lacry

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #10 : Joi, 25 Aprilie 2019, 12:20 »
Buna tuturor!
Cornelia, ma bucur ca ai spart tu gheata 😬
Ma numesc Lacramioara, am 54 de ani si voi veni din Constanta.
Abia astept sa va cunosc pe toti si sa ne bucurăm de aceasta frumoasa călătorie.

Offline CorneliaM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #11 : Joi, 25 Aprilie 2019, 14:31 »
Va multumesc, pentru raspuns . Eu vin din Iasi , poate in cele cateva zile ramase pana la întâlnirea din aeroport mai comunicam si online .
 Sa aveti o zi buna !

Offline Lacry

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #12 : Vineri, 26 Aprilie 2019, 17:32 »
MI-ar face placere. Dați-mi un semnal pe whatsapp 0747369682.
O zi minunata!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 27 Aprilie 2019, 09:23 »
Mai sunt doar cateva zile pana la plecarea noastra in Andaluzia. Recaptulez unele lucruri deja comunicate, adaug la ele informatii si detalii noi.

Vremea: Prognoza meteo pentru perioada in care merge noi este pentru o vreme destul de calda. Maximele pot ajunge la 30 de grade, iar minimele - pe timpul noptii. 15 - 16 grade Celsius. Mediu o sa fie in jur de 25 de grade.

Bagaj. Bagajul de cala inclus in tarif este de 20 kg. Mai aveti dreptul la un bagaj de mana, pe care va recomand sa-l aveti sub forma unui rucsacel in care sa va incapa cateva lucruri in excursiile pietonale: pelerina, sapca de soare, apa, un fruct. Tineti cont de prognoza meteo, de cat puteti duce in conditii comode si programati-va bagajul in asa fel incat sa-l duceti cu usurinta. Nu este inclus serviciul de transportare al bagajului de la autocar in camera de hotel sau receptie. Avem mai multe transbordari, asa ca e bine sa va limitati la greutate, sa nu va fie greu. Pentru ca nu are cine sa va ajute...

Imbracaminte, incaltaminte. Luati in bagaje haine sport, usoare, o incaltaminte comoda, deja purtata, cu talpa joasa si cat mai aderenta. Nu tocuri, nu sandalute in care sa va alunece piciorul. Ganditi-va ca este o excursie activa, avem de exemplu in Cordoba destul de mult de stat in picioare si mers. Asa ca nu va "dragalasiti" si tineti cont de recomandarea mea: incaltaminte sport, talpa joasa, flexibila. Neaparat purtata deja, pt ca am intalnit destule persoane cu picoarele facute praf din acest motiv...
Daca cititi ceea ce am scris despre vreme veti concluziona ca nu aveti nevoie de haine groase, de cizme sau alte lucruri care sunt grele si ocupa spatiu mult. Luati haine potrivite acestor temperaturi, nu uitati de sapca, ochelari de soare si nici niste crema de protectie nu strica.

Adaugati in rucsac, o gustare: 2- 3 sandviciuri, un fruct, niste biscuiti, ceva ce stiti ca va poate tine de foame, PANA A DOUA ZI DIMINEATA. Din aeroport ne imbarcam in autocar si nu ne oprim pana la Cordoba, decat pentru toaleta. Avionul aterizeaza la ora 19.10, pana luam bagajele si ne imbarcam in autocar se face ora 20.00, iar pana la 22.00 calatorim. Check in hotel inca 30 minute, deci nu o sa mai gasim nimic deschis. Este foarte important sa integeti acest lucru si sa luati in seama recomandarea mea de a lua ceva de mancare.

Inainte de a incuia usa casei in spatele vostru, verificati inca o data daca aveti documentul de identitate la voi (va recomand sa aveti si CI si pasaport, dar tinute in locuri diferite)

Nu aveti nevoie de nici un document legat de participarea la aceasta excursie. Eu, ca insotitor de grup o sa am biletele de avion, rezervarile hoteliere, asigurarile medicale (cine a incheiat prin Bon Voyage). Deci nu aveti nevoie de vouchere, de facturi din agentie.

Bani. Daca aveti un card cu care puteti retrage bani in strainatate, atunci bazati-va mai mult pe el. Nu luati multi cash la voi, pt ca o sa aveti permanenta lor grija. Sa-i puneti in seif la hotel, apoi sa nu-i uitati acolo, sa aveti teama sa nu vi fure in zonele aglomerate. Luati cu voi un tampon de 200 - 300 de euro si completati cand aveti nevoie. Cam cati sa luati la voi? Greu de spus, pentru ca fiecare are un anumit stil de cheltuit banii. Unii sunt mai largi la punga, altii sunt mai grijulii. Eu am sa va dau acum o idee de cat cheltui eu intr-o astfel de excursie.
In primul rand masa. Un pranz sau o cina, insotite cu un pahar de vin sau de bere, ajunge la cca 15 - 20 EURO. Socotiti pe zi, cca 40 EURO, deci in jur de 280 EURO. Apoi sunt optionalele: Mezquita 18 EURO, Cavaleria Regala, spectacol de calarie si flamenco - 15 euro,  Alcázar de los Reyes Cristianos Cordoba - 10 euro, Stanca Gibraltarului 20 sau 50 euro (depinde de optiune urcare cu funicularul sau excursie cu microbuzul), Casa de Pilatos Sevilla 12 EURO, Metropol Parasol Sevilla 5 EUR, Catedrala Sevilla cu ghidaj cu tot 25 EUR https://www.lacatedraldesevilla.org/en/visits/sevilla-classic-tour.html , Catedrala Malaga 5 EURO, Muzeul Picasso Malaga 8 EURO. O sa mai apara 2 intrari de ordinul 2-4 euro la Ronda, asa ca pentru excursiile optionale, daca doriti sa participati la toate, luati in considerare in jur de 150 euro. O sa mai mergem intr-o seara la flamenco, apoi mai sunt costurile de impuls: apa, fructe, dulciuri. Fara a lua in calcul costurile ce tin de cadouri, cumparaturi, eu zic ca ar trebui sa fiti pregatiti cu cca 500 euro.
Moneda in Spania este euro, asa ca va fi usor din acest punct de vedere...

Intalnirea in aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, in zona din dreapta a salii, in fata cafenelei Lavazza: LUNI 6 mai, ora 13:45 (cel tarziu). Imediat dupa aceasta ora ne deplasam cu totii spre serviciul de check in, apoi de security si de verificare politie de frontiera. Dupa ora comunicata nu va mai fi nimeni sa va astepte pe aeroport, va fi nevoie sa faceti singuri formalitatile de check in. Anuntati telefonic insotitorul de grup de intarziere, va prezentati la poarta Blue Air pt zborul Bucuresti - Malaga, cu buletinul sau pasaportul si o sa primiti boarding pass-ul, apoi continuati cu security si control paspoarte. Daca intarzierea este mai mare si nu mai prindeti avionul este nevoie sa va gasiti singuri, pe cheltuiala proprie alt zbor spre Spania de Sud si sa va conectati la grup. Dar este un caz tare nefericit, de aceea va recomand sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge in jur de ora 13.15 - 13.30 la locul de intalnire cu insotitorul de grup.

Zbor: Zborul de plecare: 6 mai  Blue Air 15:50 Bucuresti - Malaga 19:10. Pe timpul zborului nu se serveste mancare, decat contracost. Un sandvici sau o salata costa aproximativ 6 euro.

Regrupare: linia de ridicare a bagajelor din aeroportul Malaga. Va rog sa nu iesiti din aeroport, decat impreuna cu insotitorul de grup si ceilalti. Altfel pierdem timp pretios pentru a va recupera. Deci fumatori sau nerabdatori, aveti intelegerea si ramaneti in zona benzii de preluare a bagajelor.

Acum pentru cei noi, cei care nu ati mai fost inca intr-o excursie cu mine, cateva reguli pe care tin sa fie respectate, la fel ca in toate grupurile pe care le-am insotit:

- respectarea orei de intalnire. Atat la check out-ul de hoteluri atunci cand plecam spre alta destinatie, cat si la obiective, am rugamintea sa-i respectati pe ceilalti si sa veniti la ora comunicata. Nu exista sfert academic, nu exista nici motivarea "nu am stiut la ce ora", nici ca "asteptam ceva si nu a venit pana acum". Trebuie sa avem intelegerea si sa respectam vacanta celorlalti, sa nu-i facem sa astepte nici macar un minut. Cei care au mai fost cu mine stiu, EU NU ASTEPT pe cei intarziati. Aceasta este regula in turismul international, ca plecarile sa se faca la orele comunicate. Asteptarile provoaca doar iritare in grup, o stare pe care mi-o doresc cel mai putin.

- locul in autocar. Probabil ca ati mai fost in excursii cu agentii, cu alte forme de organizare de excursii si ati remarcat goana pentru un loc in fata. Va spun clar, asa ceva in Singles Camp nu exista. Adica nu permit. Nu exista locuri preferentiale, nu exista locuri pre-rezervate, nu exista fotolii ocupate pentru toata excursia. Singles Camp nu este doar o actiune turistica ci si una de socializare, vizeaza formarea unor relatii de prietenie intre participanti. Si intr-o prietenie nu poate sa exista goana pentru un loc in fata, facandu-ti loc printre sau pe langa ceilalti. Si nici pastrand acel loc cu caracter de permanenta. Regula la noi este ca locurile sa fie ocupate diferit in fiecare zi, dupa cum se face imbarcarea sau prin intelegere. 

- repartizarea in camere. Se va face pe rand, luand lista de sus in jos, apoi de jos in sus, pentru a oferi tuturor un loc "in fata" la cazare. Camerele nu se aleg, nu cereti ceva special, pentru ca sunt camere atribuite grupului. Eu dau cheile sau cartelele, in ordine, nu ma uit, nu intreb la receptie unde sunt cum sunt. Singura mea grija este sa ma asigur ca toata lumea are camera, ca serviciile sunt cele pe care le-a platit si comandat de noi. In ceea ce priveste colegul de camera, tineti cont ca acea persoana a asteptat poate un an de zile sa vina in aceasta vacanta si ar fi pacat sa-i afectati calatoria cu tabieturi suparatoare, cu pretentii, cu lucruri care il deranjeaza. Porniti de la ideea ca sunteti in camera cu un prieten pe care trebuie sa-l respectati.

- masa la restaurante. La fel ca in majoritatea excursiilor eu fac doar recomandari. Unora le poate placea de exemplu "rabo de torros" altora nu. Unii sunt innebuniti dupa paella, altii nu pot sa o vada. Asa ca mergem la localuri pe care le cunosc, dar decizia de a comanda este a fiecaruia dintre voi. Nu vreau si nu-mi place cand recomand ceva si lumea sa stramba. Asa ca ma feresc sa fac sugestii...Doar explic ceea ce este fiecare, ce este specific.

- deplasarile pietonale Este o actiune activa, avem destul de mult de mers pe jos in aceasta vacanta. Sunt multe zone care nu pot fi vizitate altfel. Nu ai cum sa mergi la patio-uri decat pe jos, nu le poti vedea decat asteptand cuminti la rand, deci stand in picioare, in catedrale nu se poate intra cu autocarul  :), in parcuri plimbarea se face pe jos. Deci pregatiti-va de mers, iar acolo in situatia in care sunteti depasiti fizic, comunicati-mi pentru a va da indicatiile necesare pentru free time si revenirea la hotel.

- in timpul ghidajelor va rog nu parasiti grupul, nu va departati de el, nu o luati in fata, nu ramaneti prea mult in urma incat sa nu ne mai vedeti. Stiu, exista persoane mai independente, care vor sa fie mai detasate, au nevoie de un spatiu mai larg de intimitate. Altele sunt marcate de ideea de selfie si nu asculta nimic din prezentari fiind preocupate doar de a-si face poze IOLA. Si asta de multe ori duce la pierderea de grup...Mai sunt magazine in drumul nostru, la fel nu parasiti grupul si sa intrati acolo. O a aveti free time si pt asta, de aceea nu riscati sa va pierdeti de grup. Nu asteptam, ar fi imposibil sa fragmentez in acest fel programul.

La fel ca excursia anterioara a mea, din Maroc, si in Andaluzia merg pentru ultima oara. Va dati seama ca fac tot posibilul, imi ofer toata energia, toate cunostiintele pentru a va oferi ceva minunat. Disponibilitatea mea o sa fie maxima, cunosc bine locurile, am sa va dau o multime de informatii, am sa va protejez si supervizez pentru o cat mai deplina siguranta. In Maroc a fost perfect, lumea a fost extrem de incantata. Imi doresc ca si aici sa fie la fel, dar nu depinde doar de mine ci si de voi, cei care participati.

Daca veniti deschisi si doritori de a vedea, de a va distra este superb. O sa va simtiti grozav. Daca insa sunteti o persoana careia nu-i plac regulile de grup, care vrea mereu altceva, care are de facut comentarii, atunci e clar ca nu veti fi foarte fericita cu noi. Lumea din grup de obiecei are un efect de arici si va scoate usor, usor in afara. Nimeni nu are chef ca in vacanta sa asculte tot felul de lamentari, de plangareli, de prostii...Oamenii au nevoie sa se destinda, sa se simta bine, sa se distreze...Si nu pot in prezenta cuiva negativ...

Numarul meu de telefon este 0040 0745 106501. Pe tot parcursul calatoriei o sa fie deschis, dar nu abuzati de el. Il am doar pentru situatii de urgenta, nu pt altceva. Imi doresc sa-mi spuneti Gigi, nu sunt atat de batran, incat sa va dresati altfel...Asa mi-e mai simplu, imi sunteti mai apropiati.

Imi doresc sa va ofer o vacanta minunata, sa veniti de acolo incarcati cu amintiri si mai bogati in prieteni. Sa ne intalnim cu bine! Pana atunci Sarbatori fericite, un Paste cu multe bucurii!

PS Pregatesc azi un Email si vi-l transmit. Se refera la doua intrebari:

- cum doriti sa vizitati Stanca Gibraltarului: cu funicularul si apoi pietonal, sau cu minibus-ul?

- doriti sa vizitati Catedrala Sevilla?

Pt ambele prefer sa fac rezervari online si doresc sa stiu optiunile voastre
.

Offline Ellada

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #14 : Duminică, 28 Aprilie 2019, 18:55 »
Multumim foarte mult pt informatiile detaliate!

Sarbatori binecuvantate!