Autor Subiect: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019  (Citit de 15592 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline CorneliaM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #15 : Marți, 30 Aprilie 2019, 09:07 »
Multumim pentru informatii , eu optez pentru a merge cu funicularul si apoi pietonal si sa vizitez Catedrala Sevilla .

Offline SANDU1965

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #16 : Marți, 30 Aprilie 2019, 10:58 »
LA MULTI ANI, Vreau sa merg cu funicularul si tur pietonal...MULTUMESC

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Toata lumea mi-a comunicat ca doreste sa viziteze, cu ghid local, Catedrala din Sevilla. Turul o sa dureze cca o ora, o sa aveti casti fiecare dintre voi, explicatiile au sa fie in limba engleza. Daca sunt persoane care nu stiu, nu inteleg bine aceasta limba, vor sta grupate un pic separate de ghid, astfel incat sa nu deranjam cu traducerea.

Am rezervat si biletele de intrare si ghidul, o sa avem intalnirea la ora 15.00, dupa ce vizitam Arenal (arena de corida) si luam masa de pranz. Dupa prezentarile si explicatiile ghdei, cei care se simt apti sa urce cca 90 metri, segmentati pe 35 de rampe (trepte in spirala), au ocazia sa aiba o panorama superba din zona de clopotnita. Eu am sa va insotesc evident, pana sus.

Urma sa fac rezervarile si pentru funicular, va comunicasem pe Email tariful de urcare de cca 20 pounds. Pana nu demult tariful de urcare avea inclusa si taxa de rezervatie, dar vad ca incepand de anul acesta din primavara, au exclus-o si daca doresti chiar si sa urci pe jos trebuie sa o achiti...Asa ca volens nolens, daca urcam cu cable car-ul, trebuie sa o achitam. Total cable car + taxa de rezervatie este in valoare de 29 pounds si ar fi ideal sa o platesc in avans pt ca asa avem shuttle service-ul (transfer de la granita pana la funicular) inclus. Plus ca evitam statul la coada. Este pe ultima suta, nu mai am cum sa va transmit inca un Email daca sunteti dispusi sa achitati cei 9 pounds in plus, asa ca imi asum riscul refuzului vreunuia dintre voi, pentru comoditatea celorlalti...

29 pounds inseamna in euro cca 34 EUR/persoana. Deci aceasta este suma pe care trebuie sa o achit pentru fiecare dintre cei 22 care s-au aratat dispusi sa mearga cu cable car-ul apoi pe jos prin rezervatie. O sa platesc astazi, urmand ca in prima zi de excursie sa strang banii pentru:
intrarea si ghid Catedrala Sevilla - 18 euro
Telecabina + taxa pentru Rezervatia Naturala - Gibraltar - 34 euro. Aici puteti vedea exact ceea ce urmeaza sa rezerv: https://www.buytickets.gi/attractions/cable-car-gibraltar-6 (OPTION 1: Cable Car Return + Nature Reserve)
----
Total = 52 euro/persoana. Am sa va rog sa aveti acesti bani pregatiti.

2 persoane au optat pentru vizitarea "Stancii" cu microbuzul. Este prea putin pentru a rezerva privat, asa ca ma voi ocupa ca la plecarea de la Cable Car sa le "lipesc" de un grup de vizitatori. Dupa cate v-am informat tariful este de cca 50 euro.

Daca mai am noutati o sa revin. O zi frumoasa!

PS Taxa de rezervatie include accesul la: ST MICHAEL’S CAVE, GREAT SIEGE TUNNELS, CITY UNDER SIEGE EXHIBITION, MOORISH CASTLE, APES DEN, MEDITERRANEAN STEPS, WORLD WAR II TUNNELS AND THE OLD JEWISH CEMETERY.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Revin cu programul detaliat, completat cu toate datele si orele. Va recomand sa-l listati sau macar sa-l salvati in telefon. Astfel il veti putea oricand consulta. Acolo eu am sa va anunt in fiecare seara ce urmeaza pt ziua urmatoare, iar dimineata facem un briefing de 5 minute, dar e posibil sa uitati, sa nu fiti in acel moment atenti si e bine sa aveti toate informatiile pt consultare.

De asemenea va transmit lista de hoteluri cu adrese si numere de telefon. O sa fie si program free,  este bine sa stiti unde trebuie sa ajungeti... Poate acolo din graba uitati sa luati business-card-ul de la hotel sau sa va notati unde stam...Asa, daca le listati sau le salvati in telefon, le aveti mereu la indemana.

Am actualizat lista de achitat, la optionale, pana in prezent:

Am platit:
Mezquita – Catedrala Cordoba – (intrare + ghid + sistem audio) 18 EUR
Gibraltar – Cable Car + Nature reserve = 34 EUR (2 persoane nu merg)
Catedrala Sevilla – 18 EUR (intrare + ghid + sistem audio)
Masa de pranz  la Jerez – Cadiz – 20 EUR
Total = 90 euro/persoana. (mai putin 2 persoane, care au de achitat mai putin).

Deci aceasta este suma pe care o sa o strang in prima zi de excursie de la fiecare. Urmeaza ca la celelalte obiective, sa strangem banii pe loc, iar mesele de pranz si cina se achita individual.   


Program excursie

Ziua 1. Luni 06 mai 13:45 Intalnirea in aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, in fata cafenelei Lavazza. Imediat dupa aceasta ora ne deplasam cu totii spre serviciul de check in, apoi de security si de verificare politie de frontiera.
Zborul de plecare: Blue Air 15:50 Bucuresti - Malaga 19:10. Bagaj de cala: 20 kg.
Adaugati in rucsac, o gustare: 2- 3 sandviciuri, un fruct, niste biscuiti, ceva ce stiti ca va poate tine de foame, PANA A DOUA ZI DIMINEATA. Din aeroport ne imbarcam in autocar si nu ne oprim pana la Cordoba, decat pentru toaleta. Avionul aterizeaza la ora 19.10, pana luam bagajele si ne imbarcam in autocar se face ora 20.00, iar pana la 22.00 calatorim. Check in hotel inca 30 minute, deci nu o sa mai gasim nimic deschis. Este foarte important sa integeti acest lucru si sa luati in seama recomandarea mea de a lua ceva de mancare.
Reintalnirea grupului se face la aeroportul din Malaga, linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti din aeroport, sau la tigara urmeaza sa iesim din aeroport in grup compact, cu insotitorul de grup in fata. Dupa imbarcarea in autocar vom porni in directia Cordoba. Pe parcurs se va face o trecere in revista a serviciilor incluse, a celor care nu intra in tarif, a programului, a modului de comunicare. Urmeaza o prezentare a Spaniei, a Andaluziei, cu date simple, sumare, care sa nu plictiseasca si care sa fie intelese si retinute usor.
La Cordoba, check in hotel. Impartirea pe camere se va face in ordinea listei de inscriere in excursie, regula ramand valabila pe tot parcursul calatoriei. Impartirea pe camere se face la solicitarea participantilor, urmand ca cei ramasi,  noi sau care nu au o preferinta, sa fie repartizati cu persoane compatibile.

Ziua 2. Marti 7 mai. Dupa micul dejun, la ora 8.45 plecam din receptia hotelului. Echipati pentru o zi de haladuiala...pe jos. Nu uitati sa puneti in rucsacel o pelerina, sapca de soare, in caz de orice. Si apa. Mai intai, o deplasare pietonala, cca 1 km,  pana la locul de intalnire cu ghida cu care o sa vizitam Mezquita. Trecem pe langa Torre Callahora, de unde avem o panorama foarte frumoasa asupra zonei istorice. Traversam Podul Roman, prilej foarte bun de fotografie si la 9.30 ajungem Calle Juderia colt cu Mezquita, nu departe de hotelul Maimonides. Vizitam Marea Moschee, acum Catedrala crestina, una dintre cele mai frumoase cladiri din lume, apoi intram in Juderia. Imediat dupa, continuam vizita in Juderie, unde o sa vedem cateva patiouri. Programul de vizitare a patiou-rilor pt dimineata este 11.00 - 14.00. In aceasta zi imi propun sa parcurg impreuna cu voi dimineata, atat cat putem din Juderia – San Francisco (MOV). Dupa inchiderea patio-urilor mergem sa luam pranzul intr-unul dintre localurile centrale, iar apoi este free time, pana la 18.00, cand ne reantalnim la Poarta Romana. Puteti ramane la shopping, puteti lenevi la o terasa, va puteti plimba sau cine doreste, putem vizita impreuna Alcazar de Los Reyes Cristianos – locul din care a plecat inchizitia. Gradinile sunt foarte frumoase, partea de interior nu prezinta interes, decat pentru a urca pe ziduri, pentru panorama. Tariful este 4.5 eur, iar vizita dureaza cca o ora. Redeschiderea patiou-rilor se face la 18.00, se inchid la 22.00. Reluam vizitarea, intentia mea este sa mergem sa vedem Santiago – San Pedro (ALBASTRU DESCHIS)
In aceasta zi, pana la masa de pranz, trebuie sa va decideti daca doriti sa participati, a doua zi, la spectacolul de dresaj de cai si flamenco, Caballerizas Reales. Spectacolul incepe la ora 21.00 si costa 16.50, de regula ni se face si o reducere de 1.50 euro, deci cel mai probabil 15 euro. Este exceptional, vi-l recomand indiferenta cat ati fi de obositi!

Ziua 3 Miercuri 08 mai Dupa micul dejun, la ora 09:15 plecam pe jos pana Palacio de Viana, un loc reprezentativ pentru gradinile interioare cordobeze. Aici programul incepe la ora 10.00, cu o ora inainte de deschiderea patio-urilor. Vizitarea doar a patiou-rilor (recomandat) este 5 eur. Avem de mers pana acolo in jur de 2.5 km, ceva peste o jumatate de ora. Dupa ce vizitam pe indelete (ne ia o ora) patiou-rile palatului, mergem sa vedem patiou-rile deschise in zona. Incepem cu cele mai apropiate Santa Maria (ROSU) apoi San Lorenzo (VERDE) si spre seara Regina + Realjeo MARO DESCHIS Vizitarea patiou-rilor este punctul culminant, cel mai important moment al excursiei noastre. Este atat de impresionant ceea ce gasim inauntru, bogatia aceea fantastica de flori si culori, arome, incat nu stii cand trece o zi, plimbandu-te dintr-o curte in alta. Sunt apropiate, nu va speriati ca trebuie parcursi multi kilometrii. Toate se afla pe o arie destul de restransa, dar trebuie sa considerati ca vom fi o zi intreaga in picioare. Asa cum v-am recomandat, ma gandesc ca veniti pregatiti fizic. Nu va pot spune de acum ce patio-uri si ce zona vizitam. La multe dintre ele este coada, va trebui sa asteptam pana ce ies altii si de aceea nu pot sa apreciez cat stam la fiecare. Anul trecut, intr-o zi si jumatate, la fel ca acum, cei care au fost activi si au tinut sa vada cat mai multe patio-uri au vazut in jur de 30 din 45 cate erau deschise. Si am ales cele mai reprezentative.
Seara, cine are bilete, merge la spectacolul de calarie, ceilalti la hotel.

Ziua 4: Joi 09 mai Check out, la 8.15 ne intalnim in receptie cu bagajele pregatite de incarcare si la 8.30 plecam spre Sevilia. Avem pana acolo 150 km, cca 2 ore de mers cu autocarul plus o pauza de 30 de minute la mijloc. La ora 11.00 o sa ne oprim pe Via Colon. La 11.30 avem rezervare la vizitarea Arenalului, costa cu reducere, 5.50 EUR. Vizita dureaza cca 45 minute, iar de la 13.00 pana la 15.00 avem free time pentru masa de pranz. La 15.00 cel tarziu trebuie sa ne intalnim cu ghida (vis a vis de Puerta del Principe acolo unde se afla replica lui Giraldillo, dar pe partea opusa, la Archivo de Indias. Intrarea o avem la 15.15 in Catedrala Sevilia, nu putem intarzia. Vizita Catedralei dureaza cca o ora partea de jos, plus 30 minute turnul si curtea. Deci la ora 17.00 terminam. De acolo plecam direct la hotel, parcurgand:  Hotelul Alfonso al XIII - Palatul Telmo  (Biroul Guvernamental de Stat) – Universitatea Tehnica (odata Fabrica de Tutun) – Plaza Espana (unde o sa zabovim un pic pentru explicatii si fotografii) – Hotel Pasarela. Nu mai mult de 3 km. Check in in jur de 19.00 si free time. Va recomand o plimbare prin Maria Parque (aflat la doi pasi de hotel). Este o oaza de verde.

Ziua 5 Vineri 10 mai Sevilla. 9.00 O noua zi de plimbareala, asa ca va recomand sa aveti pregatita incaltaminte adecvata, o imbracaminte lejera, un mic rucsac in care sa se afle o pelerina, o sticla de apa de 0.5 l, un fruct sau ceva de rontait, in situatia in care incepe sa va fie foame. De la hotel luam taxi pentru a ne deplasa intr-un cartier al Seviliei de care cu sigurant ati auzit, intr-o melodie de mare succes a anilor 80-90: Macarena. Punctul de reintalnire: Basilica Macarena (langa Arco Macarena). De la hotel sunt cca 4 km pana acolo.
Nu cu mult timp in urma un cartier rau famat, cu drogati si alcoolici, acum este asanat, renovat si a devenit un loc turistic de top. Este minunata o plimbare pe stradutele inguste. Nu o sa mergem haotic, ci in directia Alameda de Hercules, un personaj mitologic de care se leaga legendar evident nasterea Seviliei. Sunt acolo o multime de terase, o sa poposim si noi la o cafea si un suc, reluam apoi plimbarea pana la un obiectiv tare ciudat, dar care face deliciul celor care il parcurg. O sa urcam in el...Se numeste Metropol Parasol. Urcarea la panorama, cu liftul este 3 eur. Metropol Parasol este o structura din lemn situata in piata La Encarnación, in cartierul vechi din Sevilia, Spania. A fost proiectat de arhitectul german Jürgen Mayer si finalizat in aprilie 2011. Are o lungime de 150 de metri si o inaltime de 26 metri. Pretinde a fi cea mai mare structura din lemn din lume. Forma, localizarea, intarzierile si depasirile de costuri in constructii au avut drept rezultat o mare controversa publica. Cladirea este cunoscuta sub numele de Las Setas de la Encarnación (ciupercile incarnarii). De acolo spre alt obiectiv al Seviliei, Casa de Pilatos. De ce tin sa mergem acolo? Pentru ca acest palat andaluz, Casa de Pilatos este cel mai bun si frumos exemplu al arhitecturii sevilliene din secolul al XVI-lea. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Palacio de los Adelantados Mayores de Andalucía (Palatul guvernatorilor din Andaluzia). A fost construita intre secolele XV si XVI si este una dintre cele mai mari rezidente private din Sevilla. Situat in centrul istoric, stilul sau gotic Mudejar, combinat minunat cu inovatiile renascentiste, fac din palat o adevarata perla arhitecturala. O sa vizitam pe interior doar parterul costa 6 EUR si este ghidat in engleza. Pana aici, pornind de la Poarta Macarena, situata in imediata apropiere a unei biserici bijuterii (pe care bineinteles ca o s-o vizitam pe interior), o sa avem de mers cca 3.0 km. Nu e mult, dar trebuie luat in calcul si faptul ca stam la vizite in picioare...De aceea va recomandam un pic de conditie fizica, vedeti ca este o excursie ce traverseaza multe locuri minunate, dar ca orice este frumos cere si un pic de efort... :) De la Casa de Pilatos iesim in unul dintre bulevardele principale,  Avenida de Menendez Pelayo, care se continua cu Avenida El Cid. De acolo cativa pasi si suntem inapoi la hotel. La amiaza oprim si mancam undeva in drumul nostru, putem lua si doar tapas, sa nu fie greu sa ducem dupa noi...un intreg fel de baza... ::). La intoarcerea la hotel trecem pe langa Real Alcazar, chiar in spatele zidurilor in care se afla gradinile. Cine doreste sa viziteze, sau sa ramana in centru pentru cumparaturi, nu mai e nevoie sa se intoarca la hotel...

Ziua 6 Sambata 11 mai La ora 8.45 ne intalnim in holul hotelului, cu bagajele pregatite, micul dejun luat si check out-ul camerei facut. La 9.00 parasim Sevilla, capitala Andaluziei si mergem spre ocean, cca 90 km, sa vizitam unul dintre orasele legendare ale Spaniei: Cadiz. Pe drum o oprire pentru un tur ghidat la Jerez. Ajungem acolo la 10.30 si pentru 2 ore, vom fi plimbati petonal, de un ghid local, cu explicatii si opriri la punctele importante. Intalnirea cu ghidul va avea loc aici: Jerez de la Frontera, Plaza del Mamelón.
La 12.30 parasim Jerez si ne indreptam intai spre un orasel tare frumos: El Puerto de Santa Maria. Este in drumul nostru, iar motivul pentru car poposim acolo nu este pentru a-l vizita ci a lua masa. Partenerii nostri din Cadiz ne-au recomandat in mod deosebit un restaurant cu mancare foarte buna, asa ca o sa luam pranzul in jur de ora 13.00. Va fi o masa de tapas si o sa avem la cate 4 persoane o sticla de vin si una de apa. Tariful pentru acest pranz nu este inclus in cel de excursie si costa 20 euro. Eu am facut deja rezervare si am achitat pentru toata lumea, gandindu-ma ca nu exista cineva care nu vrea sa manance...Parasim apoi restaurantul si mergem la hotelul din Cadiz unde avem rezervare. Lasam bagajele, facem un scurt refresh si plecam cu ghidul, care ne-a insotit si in Jerez, in explorarea orasului Cadiz. Vizita va fi de asemenea pietonala. Seara, incepand cu 17.30 va fi free time, fiecare isi organizeaza asa cum doreste timpul. Nu trebuie sa uitati ca acest oras are si viata de noapte, asa ca cine doreste, poate sa mearga in grup si la distractie...Ca doar si pentru asta am venit! 
Cadiz este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, mulți spun chiar că este cel mai vârstnic. Este locuit încă de pe vremea fenicienilor, dar aici au fost și greci și romani, vizigoți și mauri si a fost chiar si fief al piratilor. Din Cadiz au plecat navele lui Cristofor Columb în expediții, caravelele lui Henri Navigatorul. Arhitectura orasului Cadiz a fost model pentru noile colonii întemeiate de marinarii care au plecat de aici și s-au stabilit prin Noua Indie. Mărturie a influenței Cadiz stau multe orașe, printre care Havana (Cuba), San Juan (Puerto Rico), Puerto Plata și alte localități din Republica Dominicană…In anul 1717, Filip al V-lea a strămutat, de la Sevillia la Cádiz, „Casa de Contratación de las Indias”, agenția monopolistă care controla comerțul cu America, iar orașul de pe malul Atlanticului a început să se dezvolte rapid.
Cadiz a ajuns astfel cel mai important port comercial dintre Spania și Lumea Nouă. Ca urmare, în secolul al XVIII-lea, Cadiz a atins apogeul importanței și înfloririi sale, iar în anul 1812 a devenit chiar capitala Spaniei. E drept, pentru puțină vreme, doar un an, dar istoria a consemnat că prima constituție republicană a Spaniei aici s-a scris.
Cadiz a fost un oraș înfloritor căci negustorii genovezi, englezi, francezi sau olandezi și-au făcut aici „cartierul general” de unde își trimiteau corăbiile peste oceane. Asta mai ales după ce râul Guadalquivir s-a colmatat și nu a mai permis navigarea vaselor mai mari, ceea ce a dus la „detronarea” Sevilliei din topul celor mai puternice porturi din zonă și din Europa.
Jerez de la Frontera, este cunoscut in perioada moderna nu doar datorita circuitului in care se desfasurau nu demult cursele de formula 1 (acum se tine Marele Premiu de motociclism) ci si pentru ca vinurile sale sunt adevarate elixiruri.  Nu poți să vorbești despre Jerez de la Frontera fără să te referi la vinurile prezente în toată cultura și tradiția acestei localități încă din cele mai vechi timpuri , la spectacolul cailor de rasă pură cartujana si la muzica flamenco , la casele albe tipice Andaluciei  sau  la monumentele vechi care se păstrează din timpul ocupației arabe .

Ziua 7. Duminica 12 mai 8.30 Cadiz  - Gibraltar. Micul dejun, check out, bagajele in hol si intalnirea pentru imbarcare la 8.30. La ora 8.45 avem plecarea spre Linea de Conception. O sa lasam bagajele la hotelul la care suntem cazati (ajungem in jur de ora 11.00, apoi o sa fim imediat transferati la granita dintre Spania si Gibraltar. Dupa frontiera vom fi asteptati de shuttle, in jur de ora 12.00. La cca 12.30 ajungem la Cable Car, la 13.00 urcam. Nu ne grabeste nimic, nici magazinele din Gibraltar (pentru ca este duminica si majoritatea sunt inchise) nici altceva. Pornim intr-o drumetie prin rezervatie, urmand sa vizitam in ordine: Cable Car Top Station - Apes’ Den (acolo unde se aduna maimutele) - Windsor Bridge - St. Michael’s Cave (o pestera extrem de interesanta si frumoasa in care o sa si intram) – Skywalk - Charles V wall – Cable Car Top Station. Aici cine simte ca este prea obosit sa mearga inca in jur de 3.5 km pe langa cei aproximativ 2.5 facuti deja, poate cobori in oras cu Cable Car-ul. Viziteaza Gradina Botanica si se indreapta apoi spre hotel, in drum bucurandu-se de pitoresc-ul strazii principale. Cu ceilalti am sa cobor pana la Tunelele Marelui Asediu si coboram apoi pe langa Castelul Maur in oras. E in coborare si traseul ca grade de dificultate este mult mult mai usor decat Monkey Trail, primul segment. O sa finalizam doar spre seara...
Daca ajungem ceva mai repede putem da o fuga pana pe plaja, la barul cubanez. Este foarte faina atmosfera de acolo, cu dans si rom...

Ziua 8 Luni 13 mai Micul dejun, check out, bagajele in hol si intalnirea pentru imbarcare la 8.45, la 9.00 avem plecarea din Linea de Conception spre Málaga. Pe drum o sa deviem urcand in munti pentru a vedea perla Andaluziei: Ronda. Pana la Ronda cu oprire facem cca 2 ore. Acolo ne rezervam 4 ore, in care luam si pranzul si plecam mai departe. Din Ronda ne continuam drumul spre Malaga unde o sa ajungem dupa amiaza, cel mai probabil in jur de ora 17.00. Check in hotel, refreh si apoi iesim in oras, pentru o plimbare.

Ziua 9 Marti 14 mai Málaga. Zborul este la ora 19:55 la 00:45 ajungem la Bucuresti. Pana la 11.30 trebuie facut check out-ul de la hotel, lasam bagajele intr-o camera a hotelului, apoi fiecare face ce doreste: vizitarea Muzeului Picasso (artistul s-a nascut la Malaga), a Catedralei, sau cumparaturi, sau plimbare...La ora 16.30 ne reintalnim la hotel, transfer la aeroport la ora 16:50, ajungem pentru check in la  17:20. La 17.55 se deschide check –in-ul. Urmeaza zborul spre casa.

Hoteluri

Cordoba: 6/9 mai Hotel Hesperia 4* Adresă: Av. Fray Albino, 1, 14009 Córdoba, Spania Telefon: +34 957 42 10 42

Sevilla  9/11 mai  Hotel Pasarela 4*   Adresă: Av. de la Borbolla, 11, 41004 Sevilla, Spania Telefon: +34 954 41 55 11

Cadiz  11/12 mai Hotel Senator Cádiz Spa 4*  Adresă: Calle Rubio y Díaz, 1, 11004 Cádiz, Spania
Telefon: +34 956 20 02 02

Linea de Conception 12/13 mai Hotel Ohtels Campo De Gibraltar 4* Adresă: Av. Príncipe de Asturias, s/n, 11300 La Línea de la Concepción, Cádiz, Spania
Telefon: +34 956 17 82 13

Malaga 13/14 mai Hotel Zenit Malaga   3* Adresă: Calle Cuba, 1-3, 29013 Málaga, Spania Telefon: +34 952 25 20 00



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #19 : Miercuri, 15 Mai 2019, 16:47 »
Incep povestea celor 9 zile petrecute in Andaluzia, impreuna cu un grup superb...Dar vreau mai intai sa va spun ca regret enorm de mult ca nu ati ajuns toti aici cu noi...A fost atat de minunat, incat chiar si eu, cu toate lucrurile pe care le aveam de facut, de urmarit, am gustat plin de fericire si incantare, din cea mai frumoasa excursie pe care am organizat-o aici, in sudul Spaniei. Toate s-au intamplat asezate perfect intr-un puzzle...

Am ajuns in Andaluzia pentru Festivalul Patio-urilor din Cordoba, dar am avut sansa imensa sa vedem si Feeria din Sevilia, cea mai importanta sarbatoare a orasului. Anul acesta s-a desfasurat cu intarziere, exact cand eram noi acolo...A fost magnific, absolut extraordinar. O sa vedeti fotografii, filmulete, am sa incerc sa va arat cat mai multe lucruri de acolo.

Apoi vremea a fost exceptionala, perfecta pentru vizitare...Ghizii locali de acolo, niste oameni superbi, cu o mare placere de a ne arata ceea ce iubesc si respecta ei...locul in care traiesc. Soferii la fel...Plini de amabilitate, autocarele curate, aranjate si cu locuri duble fata de cati am fost noi acolo. Prietenii cubanezi de la Caleu, la fel, incantatori cu dansurile lor, cu caldura lor...Ne-au facut o seara minunata acolo pe malul marii...

Dar ceea ce a facut ca aceasta excursie sa fie cu totul si cu totul speciala, a fost grupul. Chiar si unul dintre soferi, care nu a stat cu noi mai mult de 3 zile si ne-a condus pe distante scurte a spus: "sunteti un grup tare fain!". Fara sa ne inteleaga limba, fara sa stie ce discutam intre noi...Doar din comportamentul fiecaruia, din limbajul corpului...A spus-o din plina convingere, nu din convenienta, fara vreun interes, fara vreo alta motivatie, decat aceea de a-si exprima admiratia fata de felul in care lumea revenea la fix la autocar, de cum se comporta inauntru, fara cafele take a way, fara inghetata, fara crontanituri, fara galagie neplacuta, fara sa se inghesuie la urcare sau pe locurile din fata. Efeciv nu a stiut ce suntem, din tara venim si asta pana la sfarsit, dupa ce facuse remarca. Ma intrebase cand plecam si in ce directie, comunicandu-mi ca pentru el e ultima zi impreuna cu noi si ca la aeroport vom fi transferati de un coleg. I-am raspuns cu toata mandria: "suntem romani!". S-a uitat la mine in timp ce conducea, se vedea clar ca e plin de mirare si a exclamat: "Romani?!". "Da" am intarit, "suntem romani"...Am vrut sa-i completez dar franceza mea este pe masura iubirii mele fata de "micii napoleoneni", iar engleza lui era..inexistenta. I-as fi spus: "Da, acestia suntem noi romanii, nu cei care vin acolo sa fure, sa cerseasca. Suntem un popor cel putin la fel de educat ca si voi, dar din pacate voi ati vazut aici doar partea noastra rea, tiganii, hotii, prostituatele..."Dar sunt convins ca nu a mai fost nevoie, pentru ca s-a dumirit singur...

Un grup cu multa dorinta de a vedea, de intelege, de a cunoaste, de a se distra...Marea majoritate, chiar am urmarit, foarte atenti la ghidajele locale, la ceea ce li se explica, la ceea ce li se arata...Pe ici pe colo a mai fost ceva oboseala, singura care cred ca a facut sa nu spun acum, "toti". Pentru ca intradevar, a fost un tur de forta, cu mult mes pe jos, inclusiv cu vizitarea stancii Gibraltarului intr-o forma de drumetie, cum n-am mai facut-o pana acum. E important ca intr-o astfel de excursie sa ai conditie fizica, sa fi pregatit cu incaltaminte potrivita, cu tot ceea ce este necesar pentru confort...Dupa excursia aceasta sunt convins ca ceva se va schimba in stilul de viata a catorva dintre cei cu care am calatorit...Pot paria inca de acum, ca peste 6 luni, peste un an o sa fie mult mult mai bine antrenati pentru plimbare...

Apropo de plimbare, de mers pe jos...Inca din prima seara, am iesit cu o parte din grup la plimbare...Era cred dupa ora 22.00 cand am pornit de la hotel. Unul excelent asezat fata de zona centrala istorica, asa ca in 10 minute, eram deja acolo. Asta dupa ce am admirat panorama din fata hotelului, ceea ce ni se desfasura in fata ochilor, peste Guadalquivir.









Am trecut apoi pe langa Turnul Calahorra, denumire ce se traduce prin „castelul liber”. A fost ridicat în jurul anului 1369 și inițial făcea parte dintr-un complex de două turnuri, unite printr-un arc, pe unde se făcea accesul în oraș.



Podul Roman din Cordoba. Initial construit in secolul 1, din lemn, apoi din piatra, a fost de-a lungul timpului de mai multe ori refacut, ultima oara, esential, dupa Marea Ciuma. Este un simbol al orasului...Apare în serialul Game of Thrones drept The Long Bridge of Volantis, un mic cartier cu taverne, bordeluri, piețe și clădiri etajate, toate înghesuite pe acest pod care trece peste imensul râu Rhoyne.



Pe Podul Roman se afla o statuie a Sfantului Rafael, protectorul orasului:



Puerta del Puente a fost una dintre porțile de intrare în oraș pe vremea romanilor, dar în secolul al XVI-lea autoritățile au decis să refaca, sa îmbunătățească această poartă ce duce spre Podul Roman, asta pentru ca se afla intr- stare avansată de deteriorare. Poarta a fost transformată practic într-un arc de triumf și îi oferă azi un stil grandios. Clădirile înconjurătoare au fost îndepărtate și terenul a fost usor coborât pentru a o readuce la înălțimea inițială.



Plaza de Triunfo



Coloana cu Sfantul lui Rafael, este de fapt un monument al bucuriei locuitorilor orasului ca au scapat de ciuma. Monumente similare puteti vedea in mai multe orase ale Europei, cel mai cunoscut fiind cel din Viena. La noi in tara exista unul, la Timisoara.



Mezquita, adica „marea moschee”, ramasa din fericire in picioare chiar și după victoria finala a Reconquistei in 1492. Construcția este impresionanta. Inconjurată de ziduri, are o suprafata de 24.000mp, fiind rezultatul a mai multor lucrări de extindere. Începută în 784, a fost mărită, progresiv, în 848 și 961, urmând a fi aproape dublată în 987.









Minaretul moscheii, astazi clopotnita Catedralei:





Calleja de las Flores. In Juderia se afla o strada celebra pentru turisti: Callejas de las Flores, una dintre cele mai populare din oraş. Este denumită aşa deoarece fiecare clădire este împodobită cu o multitudine de specii de flori. A fost pentru prima oara cand am vazut-o libera, fara nici un om pe ea. Ziua este plina-plina de admiratori si fotografi.





In vecinatate se auzea muzica de flamenco si aplauze. Reprezentatia era la sfarsit cand am intrat noi...





Am intrat si intr-un mic hotel aflat in vecinatatea Mezquitei, care are amenajat un superb patio.





O straduta de langa moschee:



Am inspirat apoi mirosul superb, acelasi care urma sa ne insoteasca in toata vacanta: cel al iasomiei meridionale:



Ne-am intors pe strada pe care urma sa luam pranzul a doua zi,



am intrat pe sub poarta triumfala,



am traversat podul



 si imediat am ajuns la hotel...Urma prima noapte andaluza. A doua zi incepeam explorarea orasului...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
O sa-mi continui povestea cu Mezquita, odata Marea Moschee a Cordobei, in perioada de maxima inflorire a acestui oras. Care pe acea vreme se compara in lume doar cu Bagdadul, Damascul si Constantinopole...Acum nu o sa mai gasiti inauntru o moschee, ci o catedrala, inconjurata de mai mult de 800 de coloane islamice...Inedit, impresionant, neasteptat!

Mezquita este un exemplu de suprapunere al unor civilizații ce au existat pe acest teritoriu, a maurilor si a crestinilor. Un loc atat de impresionant si fabulos incat intrat acolo simti cum ti se opreste respiratia si cum inima incepe sa ticaie mai tare. Minunat! La fel ca ghida noastra care ne-a purtat mai intai prin Juderia, odata un cartier populat de evrei, acum o zona pitoreasca, dar incarcata de istorie.

Lola a cucerit grupul dupa doar primele cuvinte: "Hello, good morning! My name is a hard to pronounce and to keep it mind, one." Si dupa o pauza scurta: "My name is Lola!" :) Foarte simpatica, cu un ghidaj incarcat de substanta dar si de glume, a fermecat grupul...Si pe...Cristi! ;D ;D ;D

Inainte de a intra in moschee, adica in...catedrala, Lola ne-a aratat Juderia, explicandu-ne cateva lucruri inedite si oprindu-se la doua statui, reprezentand doua personalitati de marca ale Cordobei medievala: Moses Maimonides, doctor, filozof si specialist in religii si Averroes unul din cei mai importanți filosofi arabi ai Evului Mediu (a fost, de asemenea medic, teolog și expert în jurisprudența islamică). Învățăturile sale l-au influentat pe un alt mare gânditor andaluz, Ibn 'Arabi. Acesta din urma a fost supranumit Aș-Șaykh al-Akbar (Doctor Maximus) și Al-Kibrit al-Ahmar (Sulful Roșu), fiind unul dintre cei mai mari mistici musulmani.

Mezquita (sau Marea Moschee a Cordobei) a fost construita de califii omeyazi, bucurandu-se de o asemenea apreciere artistică şi religioasă, încât i-a scutit pe locuitorii oraşului de dificilul pelerinaj la Mecca, a cărei moschee era singura de o asemenea dimensiune şi importanţă la acea vreme. Una din caracteristicile sale principale, este însă faptul că peretele cu Mihrabul ce marchează Qibla (direcţia de închinare spre Mecca pe care o respectă toţi musulmanii) are o orientare greşită, cu 51 de grade mai mult spre sud. Lola a tinut sa scoata telefonul pe care avea instalata aplicatia musulmana pentru determinarea directiei spre Mecca (necesara celor care se roaga) si sa ne convinga ca asa este...

Începuta în anul 785, cladirea a suferit 2 largiri datorate cresterii populaţiei Cordobei. A fost construita pe fundatia unei basilici vizigote, care la randul ei se ridicase pe unele a unui templu roman.

Construcţia de astăzi, se leagă de numele emirului Abd-al-Rahman, cel care a îndrumat lucrările de început ale moscheii. În decursul anilor, aceasta a suferit mai multe transformări, însă nimic nu i-a afectat măreţia, astfel că în final, uriaşa moschee din Cordoba demonstrează o coerenţă surprinzătoare atât a arhitecturii interioare cât şi a celei exterioare.





După încheierea Reconquistei, clădirea a servit drept lăcaş de cult pentru creştini. La începutul secolului XVI, în centrul moscheii a fost ridicată o catedrală, iar pe laturile sale au fost construite capele, totul într-un stil renascentist şi gotic.

În interiorul Mezquitei se găsesc aproximativ 850 de coloane (cca alte 200 au fost daramate atunci cand s-a decis construirea catedralei in mijlocul moscheei)care realizează un motiv repetativ de alei ce se intersectează asemănător unui coridor de oglinzi. Totul s-a realizat intr-un stil inovativ pentru acea perioada si care a oferit o solutie constructiva pentru inaltarea moscheei: arcele duble. Extrem de interesant este ca exista 3 tipuri de astfel de arce: unele initiale, construite pana in 900, realizate din caramida si piatra de calcar, apoi cele dupa 900 atunci cand Cordoba inceapea sa cada, acestea fiind doar din piatra vopsita in rosu si alb pentru a se pastra motivul si cateva din perioada crestina, pentru armonizarea si legatura dintre moschee si catedrala. Interesant am scris, pentru ca in timp ce cele vechi rezista foarte bine, datorita flexibilitatii date de folosirea a doua materiale, celelalte prezinta semne de...imbatranire si chiar fisuri, asta in urma cutremurului din 1755 din Portugalia.

















"Pădurea de coloane" are un aspect halucinant. De cum ai pășit în interior, multiplicarea spațiului prin repetiție și simetrie îți dă o senzație stranie. Îți dispar reperele, încât nu mai știi din ce parte ai intrat. Trecând din întuneric spre lumina care pătrunde prin ferestre dantelate, te pierzi printre coloane finisate din granit, marmură sau onix − materiale nobile, parte provenite de la vechiul templu roman, parte fasonate si aduse din zone invecinate din Andaluzia. Interesanta explicatia Lolei la una dintre coloanele de alabastru, cu un material care lasa lumina sa treaca...O coloana a fost "petecita" cu marmura, operatie atat de fin facuta incat daca nu te uiti atent nu o observi.

Imagini din zona "crestina", actuala catedrala:















Curtea interioară, pavată cu piatră de râu, a fost concepută cu o livadă de portocali, care se păstrează și în prezent. Irigarea portocalilor se face prin canale, apa fiind condusa din Guadalquivir prin intermediul unor mori si a unui sistem sofisticat de pompare mecanica. Aici in gradina am avut reintalnirea, urmand sa mergem impreuna la un pranz traditional andaluz, adica: salmorejo, tocanita din coada de taur, vinete caramelizate si pasteia.






Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Pana sa-mi reincep povestea, va spun voua, celor care ati participat ca am sa aman transmiterea fotografiilor. Prelucrez din ele, pentru postarea pe forum si le "imbunatatesc" automat si pe cele pe care vi le transmit. In cca o saptamana am sa-mi termin povestea aici, asa ca in 7-8 zile o sa aveti Email-ul meu cu link-ul wetransfer.

Acum continui...Am spus mereu despre Cordoba ca pentru mine, subiectiv, este printre cele mai frumoase zece orase. Care este motivatia includerii intr-un top 10? Pai in primul rand istoria impresionanta. Apoi influenta fantastica pe care a avut-o, cultural, educational si in arta, timp de 3-400 de ani, asupra Europei de vest. Imi place de asemenea mult amplasamentul acela pe malurile Guadalquivirului. Si acum imi amintesc prima imagine pe care am avut-o privind Mezquita din capatul opus al Podului Roman. M-a impresionat extraordinar de mult, nu tin minte decat alte doua locuri sa ma fi emotionat atat de tare la prima vedere: Ribeira Porto, vazuta din Gaia si Hollyrood Street vazuta dinspre Princess Street, in Edinburgh.

Strazile acelea fantastic de pitoresti, iar patio-urile sunt o adevarata minune. Am sa ma intorc la acestea din urma, pentru ca o zi si jumatate am haladuit dintr-unul in altul. Si am venit cu tolba plina de fotografii...Asa ca am ce va arata. Acum doar cateva imagini cu strazile la ora amiezii, a siestei, cand toata lumea este retrasa la umbra si racoare:






















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #22 : Vineri, 17 Mai 2019, 10:14 »
Un grup nu doar foarte fain, dar si foarte interesat de obiective. Cei mai multi au folosit chiar si free time-ul pentru a parcurge suplimentar locuri la care poate ajungi doar o singura data in viata. Am vazut ca majoritatea a ales sa intre in Alcazar de los Reyes Cristianos Cordoba, in Alcazar-ul din Sevilia, au ajuns la Alcazaba din Malaga, la Muzeul Picasso, au intrat in Catedrala din Malaga...Asta arata un grad superior de interes, de dorinta de a cunoaste, de a afla. Adica...profilul meu.  :) Vedeti cat suntem de asemanatori? Va spuneam pe autocar, la despartire ca suntem diferiti, dar totusi atat de asemanatori in multe privinte si foarte compatibili. Asta imi arata ca autofiltrarea si filtrarea ulterioara functioneaza foarte bine, reducand grupul activ la persoane asemenatoare ca profil, ca intentii, ca dorinte, ca atitudine...Ceea ce omogenizeaza grupurile si ofera o posibilitate maxima de a interactiona, de a comunica, de a se forma prietenii.

In prima zi de vizita, dupa Juderia, Mezquita si masa de pranz, o buna parte din grup a preferat sa viziteze Castelul Regilor Creştini din Cordoba sau cum intalniti numit acolo: Alcazar de los Reyes Cristianos. Foarte potrivit pentru amiaza, atunci cand umbra portocalilor, a lamailor si a chiparosilor ofera o binecuvantata racoare. M-am uitat cu drag, cum v-ati asezat grupuri, grupuri, la umbra...

Ceva despre locul pe care l-am vizitat. Construcţie militară iniţial, a devenit la un moment dat reşedinţa Isabelei de Castilia şi a lui Fernanado de Aragon. De acolo s-a condus ultima faza a Reconquistei, de acolo a pornit Inchiziţia. A devenit mai apoi, pentru o lunga perioada de timp închisoare. Din fericire, la un moment dat municipalitatea din Cordoba a preluat castelul, la reabilitat si a adaugat in curtea ce sta in ruina, o peisagistica florala exceptionala. Acum castelul este înconjurat de grădini bogat amenajate pe o suprafaţa uriaşă, iar lacurile în trepte şi vegetaţia luxuriantă creează senzaţia de eleganţă şi stil. 












































































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #23 : Vineri, 17 Mai 2019, 18:20 »
In dupa amiaza primei zile de vizitare, dupa Juderia, Mezquita si Alcazar, am pornit sa vedem celebrele patio-uri cordobeze. O mica parte, cea din zona veche a fost vizitata inainte de pranz, de acolo insa nu am imagini, am preferat sa raman afara si sa organizez rotirea celor doua semigrupuri, astfel incat sa se piarda cat mai putin timp posibil pe la cozi... :)

Ce va arat acum este din ceea ce am parcurs dupa amiaza, atunci cand am intrat si eu si am putut lua imagini. :dance: Am profitat si in acea seara si in dimineata urmatoare de lipsa cozilor la vizitarea patio-urilor... *|*







































































































La intoarcerea la hotel, o imagine minunata a zonei istorice...




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #24 : Sâmbătă, 18 Mai 2019, 09:20 »
Cordoba: rafinata, nobilă, o încântare pentru cei care o viziteaza. Chiar dacă nu mai este  „Podoaba lumii”, asa cum era numita pe vremea califatului, păstrează o bună parte stralucirea unei epoci cu totul si cu totul exceptionale, cea in care era stapanita de mauri. La începutul secolului VIII, emirii din Califatul Damascului s-au instalat în oraş iar o dată cu sosirea în 756 a lui Abd-al-Rahman, a fost întemeiată o dinastie capabilă să-şi consolideze puterea pentru a domni peste „Spania musulmană”, pe care maurii au numit-o „al-Andalus”.

Atata timp cat a fost capitala Califatului de Cordoba (secolele X -XI), orasul era recunoscut drept una dintre cele mai mari aşezări din lume, fiind totodată şi un important centru politic, cultural şi economic. Strazi pietruite, scoli superioare in care se invata teologie, filozofie, matematica, astronomie, biblioteci imense, lucruri care in Europa erau inca de neconceput...

In vremea Cuceririlor si Marilor Descoperiri Geografice, Cordoba a inflorit din nou. S-au construit atunci multe edificii exceptionale, s-au creat locuri de recreere, de distractie. Bogatii vremii sis-u construit aici palate cu patio-uri impresionant de frumoase.

Acum cinci secole se construia Palatul Viana, cu un monument istoric-artistic cu totul si cu totul minunat, un exemplu de cum traia nobilimea, cum isi bucura zilele, cum aratau pe atunci patio-urile. Timp de 500 de ani, proprietetarii au mentinut decorarea celor 12 curți interioare, la cel mai inalt nivel artistic si decorativ. Astazi se pot vizita si pe buna dreptate locul este cunoscut ca Muzeul patio-urilor.

Patio-urile din Córdoba, moștenitoare a tradiției romane și arabe, are în Viana cea mai mare reprezentare. Este cel mai potrivit loc in arata cuiva ce inseamna un patio aristocratic. De aceea am ajuns si noi acolo, intr-o minunata dimineata...Si iata ce am vazut:
























































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #25 : Sâmbătă, 18 Mai 2019, 16:23 »
Viata trebuie traita in culori, nu in alb-negru…Am petrecut cateva zile andaluze, entuziasmat de explozia aceea de culoare din Cordoba si Sevilia. A fost o adevarata frenezie a nuantelor, o nebunie peisagistica, o ultra-bogatie de forme, de volanase, de pompon-uri florale...

Am intrat cu atata incantare in patio-urile oamenilor, in revarsarea aceea incredibila de verde, rosu, roz, galben, albastru aprins...Kitch poate ar zice unii privind imaginile din patio-uri,  tiganisme altii vazand costumele din Sevilia, eu insa, care sa spunem ca am ceva educatie artistica, am vazut VESELIE. Am vazut bucuria de pe fetele oamenilor imbracati traditional in Sevilia, am vazut felul in care isi fac viata frumoasa, impodobind si ingrijind patio-urile.

Discutam intr-o curte cu una dintre proprietare si imi spunea ca acolo locuiesc sase familii...desi parea ca doar una. Toate decoratiile erau uniforme, florile la fel de frumos si atent ingrijite. Mi-a vazut mirarea si a inteles de ce. A continuat: „noi ingrijim cu totii acest mic rai, sa ne putem bucura impreuna de el”. Nimic mai sugestiv decat aceste cuvinte. Nimic mai explicativ pentru un popor educat, inclinat spre frumos. Nimic mai explicativ pentru ce inseamna respect, buna intelegere intr-o viata traita in colectiv.

Am facut instantaneu comparatie cu locurile noastre comune, cu spatiile verzi dintre blocuri, canibalizate cu straturi de ceapa si marar...Imi aduc aminte cand plecat de la o curte plina de flori m-am mutat la bloc. Aveam acolo in spate un spatiu verde, care ar fi putut arata minunat. Dar nu a fost sa fie asa...Dupa cateva saptamani, oamenii obisnuiti ca la ei in batatura cu straturi de legume, au transformat spatiu verde intr-o gradina care arata oribil...Unde nu puteai sa iesi pe o banca, unde copiii nu se puteau juca...Bete pentru rosii, leustean si chiar cartofi acoperisera complet acel petec...Si fiecare isi apara straturile cu sapa in mana...Tot ce imi doream era sa ma mut cat mai repede de acolo, sa revin printre flori...Si am reusit. Am acum sute de flori, de ghivece, de arbusti. De care ma bucur in fiecare dimineata...

Este foarte greu de explicat sentimentul pe care il are un iubitor al florilor intrand in patio-uri. Si pozele nu pot arata cu adevarat dimensiunea frumosului...Sunt doar cadre separate, ori interesant ar fi sa fie vazute legate, impreuna. Adica sa fi acolo...Eu am venit de acolo cu inima incarcata de bucurie, de frumos...









































































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #26 : Sâmbătă, 18 Mai 2019, 17:43 »















































































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #27 : Duminică, 19 Mai 2019, 07:45 »
Dupa patio-uri, o seara minunata petrecuta la Las Caballerizas Reales de Córdoba. Un spectacol impresionat, sensibil si in acelasi timp emotionant. Nu am avut voie sa facem fotografii, nici sa filmam, asa ca pentru a va arata ceva din atmosfera extraordinara facuta de cai si calareti, am cautat un film, am gasit doua de prezentare si altul in care se prezinta un pas al calului impreuna cu o dansatoare de flamenco. Incantatoare scene, va recomand sa urmariti aceste filmulete...

www.youtube.com/watch?v=_SDh9N7qmKY
]https://www.youtube.com/watch?v=_SDh9N7qmKY[/url]

www.youtube.com/watch?v=4ux6_vpuQTA
]https://www.youtube.com/watch?v=4ux6_vpuQTA[/url]

www.youtube.com/watch?v=n1YoDEiDbd0
]https://www.youtube.com/watch?v=n1YoDEiDbd0[/url]




Offline Dana Caragea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #28 : Marți, 21 Mai 2019, 11:27 »
Exact asa am vazut si simtit aventura noastra iberico-andaluza!
 
Y Viva España!


<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/99NgfUpS4rk?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Doar Creatorul a putut aduce alaturi atatea frumuseti"

Inca sunt sub impresia vacantei, inca am in cap veselie, culoare si parfum de iasomie.

Am avut ocazia sa vedem spectacolul grandios al florilor din patio-uri, al femeilor andaluze mandre si elegante in tinutele lor traditionale, al barbatilor spanioli maestri in arta ecvestra si mult mai mult de atat. Am simtit bucuria lor de a trai si de a-si celebra amlgamul de origini denumit simplu, dar atat de sonor, andaluz.

Offline Gabi p

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 232
Re: Fascinanta Andaluzie si Gibraltar. Pitoresc si culoare 6 - 14 mai 2019
« Răspuns #29 : Marți, 21 Mai 2019, 19:59 »
O excursie minunata… mi-a placut Cordoba cu Mezquita si cu superbele patio-uri, Sevilla cu imensa catedrala, cu Piata Spaniei, parcul Maria Luisa, Real Alcazar si feeria, Cadizul cu plaja si un superb apus, Gibraltarul in pas… de drumetie… si superba pestera St Michael, Ronda cu superbul peisaj, Malaga un oras ce te cucereste imediat…..

Un grup fain … salutari tuturor !
"MUNTELE ne ofera tot ceea ce putem cere vietii: spatiu, maretie, liniste, asprime, frumusete, prietenie." Ionel Coman