Autor Subiect: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019  (Citit de 16394 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« : Sâmbătă, 06 Octombrie 2018, 10:58 »
Nu mai sunt locuri

Tarif: 1250 EUR cazare in camera dubla

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/scotia-tara-castelelor-11-19-iulie-2019/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 300 EUR/persoana.

Discount Gold Member Singles Camp: 35 EUR

Plecare: 11 iulie 2019
Sosire:  19 iulie 2019

Orar de zbor BLUE AIR :

11.07.2019 OB 141 Bucuresti Otopeni 07.00 - Glasgow 09:00;
19.07.2019 OB 142 Glasgow 19:15 - Bucuresti Otopeni 00:50

O singura piesa bagaj cala 32 kg + 1 bagaj de mana 8 kg

Cazari:
•   11/12 iulie Glasgow: Jury's Inn Glasgow 4*
•   12/13 iulie Fort William: Nevis Bank Inn Fort William 4*
•   13/15 iulie Insula Skye: Kyle ‘A Bespoke Hotel 3*
•   15/16 iulie Inverness Holiday Inn Express 3*
•   16/17 iulie Perth The Royal George Hotel 3*
•   17/19 iulie Edinburgh Holyrood Aparthotel 4*

Servicii incluse:
•    transport avion, Blue Air,  Bucuresti – Glasgow - Bucuresti - taxe de aeroport, bagaj de cala  incluse
•    •transport cu autocar 36 seater luxury Mercedes , firma si soferi din Scotia
•   • 8 nopti hoteluri de 3* si 4*
•   • 8 mic dejunuri
•   ghid local Edinburgh, tur pietonal 3 ore, prezentare in limba engleza
•   ghid local Glasgow, tur pietonal 3 ore, prezentare in limba engleza
•   insotitor grup din partea Singles Camp pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
•   • asigurare medicala
•   • taxa de oras la hoteluri
•   • taxi aeroport - hotel (se face share cost)
•   • intrare la obiective

Grup: 28 persoane + insotitor din partea Singles Camp: Gigi Cindea 0040 745 106501

Important pentru cei care doresc sa participe la actiunile noastre. Cititi va rog, dand CLICK pe acest link: https://bit.ly/2La4tA2

Program:

11 iulie, joi Intalnirea pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti la ora 5.00, zona Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza.  Zbor Blue Air OTP 07:00 – Glasgow 09:00 Durata 04h00' Transfer cu taxi (share costs) aeroport - hotel. Este prea devreme pentru check in astfel incat doar o sa lasam bagajele si pornim intr-o plimbare. Luam pranzul intr-un pub, apoi vom avea un walking tour cu ghid local, la care prezentarea obiectivelor va fi facuta in engleza. Intalnirea cu acesta se va face in fata St Andrews RC Cathedral la ora 14.00 si va dura cca 3 ore. Se face pietonal, pe o distanta de cca 5 km, este deci nevoie sa fiti pregatiti cu incaltaminte potrivita si...un pic de conditie fizica.  Revenim la hotel, ne cazam si facem cunostiinta cu pub-urile din Glasgow!  :thumbup: :dance:

12 iulie, vineri Dupa micul dejun, la ora 8.30  plecam din Glasgow spre Luss (timp de vizitare: 1,5 ore), apoi mai departe la Fort William. Pe drum cateva opriri pentru panorama si masa: Loch Lommond (panorama place 20 min) -  Panorama Glencoe (15 min) - King’s House Hotel  (Glencoe, Argyll PH49 4HY +44 1855 851259 ) cca 1 h pentru pranz. Este un loc unde de regula coboara cerbi si ciute... Masa o sa fie de grup, in jur de ora 13.30. Luss, un loc superb, situat pe malul unui lac cum doar in Scotia se poate vedea: Loch Lomond. Vom fi acolo in mijlocul Trossachs National Park, patria lui Rob Roy. O sa innoptam la Fort William, pe malul Loch Lihne, nu departe de valea Glencoe, celebra pentru istoria locului, dar si pentru peisajele de vis. Pe care o s-o si traversam si vizitam, panoramele de acolo sunt de wallpaper. Suntem la doi pasi de cel mai inalt varf din Muntii Scotiei, cei Grampieni: Ben Nevis 1344 m. Si daca tot ajungem acolo, pentru cei activi avem pregatita o drumetie de cca 10 km dus si intors, pana la cascada. Traseul nu ridica probleme de nici un fel celor care au conditie fizica, nu este insa indicat celor care nu au echipament (minim pantofi trekking, pantalon elastic, bluze termice, pelerina, rucsac de 10 - 20 litri, caciulita, manusi - pt cei care doresc sa traverseze pe cablul de peste rau). Cei care nu vin in drumetie pot ramane la o plimbare prin micuta asezare, sau pe malul marii. Apreciez in ca o sa ajungem la hotel in jur de ora 16.00 - 16.30. Plecarea in drumetie, imediat dupa ce ajungem si ne cazam, pentru a avea timp suficient la dispozitie. Un total zi: 100 km + accesul la drumul spre cascada. Este foarte posibil sa rezervam taxiuri pana acolo, pentru a evita un drum destul de lung pe asfalt, pe care nu se poate intra cu masini mari, asa cum este autocarul nostru. Costurile de taxi vor fi impartite intre participanti. 

13 iulie, sambata Fort William – Eilean Donan – Dunvegan
Micul dejun si la 8.00 ne intalnim la microbuz cu check out-ul facut si cu bagajele pregatite. Dimineata vom urma traseul pana pe Insula Skye, de multi fotografi si cineasti considerata cea mai "ofertanta" in peisaje din Europa. Pana pe insula insa facem doua opriri: una pe malul Loch Cluanie iar urmatoarea sa vizitam castel celebru: Eilean Donan Castle, locul in care s-a filmat Highlander. O sa ajungem acolo la ora 10. 15, la 10.30 intram pentru vizitare (o ora). La 11.30 parasim castelul si plecam spre Kyle, unde o sa ajungem in jur de ora 12.00. Luam o masa de grup acolo, cca o ora, 12.15 - 13.15,  maxim la 13.30 ne imbarcam din nou in microbuz si plecam la Dunvegan sa vizitam castelul. Tot de acolo luam barci pentru a vedea cea mai mare colonie de foci de pe Skye. Pana La Dunvegan avem cca 50 mile cca 1.30 ore, deci in jur de 15.30 pornim sa vizitam castelul, apoi rezervam barci, cate 4-6 persoane/ambarcatiune si mergem sa vizitam colonia de foci. Ultima ora de intrare in castel este 17.00, iar la 17.45, toata lumea trebuie sa iasa din gradini. De aceea ne grabim... :) Avem practic la dispozitie doar 2 ore si 15 minute pentru a vizita castelul pe interior, pt a admira gradinile si de a merge cu barca la foci. Cazare langa insula Skye. Un total zi: 250 km

14 iulie, duminica Ora 9.00, echipati de drumetie si important cu ceva de mancare in rucsac, gen picnic. Nu avem unde sa oprim pentru a servi masa calda, nici individuala, nici de grup, asa ca din Portree o sa cumparam dintr-un market ceva rece, usor de mancat. Din Kyle of Lochals transportul este cu autocarul apoi in fiecare loc urmeaza sa vizitam pietonal sau in drumetie. Prima pauza, de doua ore intr-un orasel foarte pitoresc: Portree. Ne continuam drumul pe insula si ajungem la un loc dorit si visat de fotografii din toata lumea: Old Man of Storr. Acolo, echipati de drumetie, vom urca pana la celebrele formatiuni stancoase. Ascensiunea dureaza ceva peste o ora, nu este tocmai usoara din punct de vedere al solicitarii fizice, dar ofera posibilitatea intoarcerii atunci cand... s-au descarcat bateriile. Asa ca cei activi si obisnuiti cu muntele o sa aiba cca 2 ore de drumetie, iar ceilalti privelistea minunata a acelor locuri. Continuam Kilt of Rock and Mealt Falls Panorams ( o plimbare "drumetie" de cca 1.5 ore) - Staffin (30 minute)– Uig (Fairy Glen) 25 minute. Ne intoarcem apoi la Kyle of Lochals, unde o sa innoptam. Cina la hotel, o sa aranjam sau de grup, sau individual, fiecare comunica ce isi doreste sa aiba seara. Asta ca sa mearga repede cu servirea noastra...

15 iulie, luni Parasim insula Skye si mergem spre Drumnadrochit acolo unde poate in gasim pe Nessie...Dupa o pauza si ceva souveniruri, la Centrul de Expozitii dedicat cautarii lui Nessie, ne continuam drumul si daca e vreme frumoasa ne oprim in capatul lacului, la o plaja pentru a admira panorama. Strabatem un tinut de poveste: Highlands si ne oprim in capitala acestuia, locul in care rasuna cel mai des si mai frumos cimpoaiele: Inverness. O plimbare in oras, sus la Castel este intotdeauna o relaxare si o bucurie, asa ca o sa facem din nou un pic de miscare...Pranzul individual in oras, eu am sa va arat unde se poate manca si voi cei care calatoriti cu mine, alegeti fiecare unde doreste. La fel si pentru cina.

16 iulie, martiDin Inverness, la ora 8.30, ne imbarcam cu bagajele in autocar si coboram in tinutul whisky-ului Sky. Pe drum, in jur de ora 11.00 ne oprim pentru  vizita Castelul reginei, Balmoral. O sa ramanem acolo pentru 2 ore si jumatate, timp in care vizitam ceea ce este permis pe interior, gradinile si servim masa la cafeneaua castelului. Un meniu puteti consulta aici: https://www.balmoralcastle.com/PDF/balmoral_menu.pdf. La 13.30 parasim castelul, nu si zona. Urmeaza sa vedem locul in care se roaga familia regala britanica Crathie Church (30 minute). Trecem si pe la Distileria regala de whiskey Royal Lochnagar (30 minute), pentru a achizitiona, daca doriti o sticla din whisky-ul reginei. Cine doreste sa ofere cuiva un souvenir cu adevarat scotian, acest whiskey este foarte potrivit. La 15.00 plecam cu autocarul spre o distilerie din portofoliul Diageo, Blair Atol Distillery. Ajungem la ora 16.30. Intram direct, o sa rezervam un tur si o degustre total cca 45 minute, apoi la 17.30 plecam spre Perth. Ajungem in jur de 18.30. Check in si free time pentru cina. Fiecare isi alege locul in care doreste sa serveasca masa. 

17 iulie, miercuri Dupa micul dejun, la ora 9.00 ne imbarcam si parcurgem traseul Perth – Castelul Stirling, cca o ora. Facem o oprire acolo si vizitam incepand cu ora 10.30 un loc celebru si in istorie dar si in cinematografie. Vom ramane acolo cca 2 ore, apoi la 12.30 vom urma drumul Edinburgh-ului. La 13.30 ajungem la hotel, free time pentru pranz si refresh, iar la 17.00 ne reintalnim in holul hotelului, pentru o plimbare in oras, apoi o urcare pe Carlton Hill, pentru o priveliste minunata asupra orasului. Cina si revenirea la hotel, individual, fiecare ce alege. O zi cu 122 km.

18 iulie, joi Mic dejun, apoi la ora 9.00 intalnire in receptia hotelului. Mergem pe jos, pana la locul de intalnire cu ghidul local: Vizitare Edinburgh cu Mike, ghidul nostru local. Dupa tur, la ora 12.00, optional - vizitarea Castelului Edinburgh. Urmeaza pranzul, luat individual, recomandat in zona apropiata castelului, Grassmarket Square (sunt o multime de optiuni acolo) si apoi pentru cine doreste, o plimbare - drumetie, la "Tronul Regelui Arthur. Seara free time.

19 iulie, vineri Dimineata dupa micul dejun free time. Nu inainte de a face check out si a depune bagajele la camera speciala. Apoi plimbare, cumparaturi sau poate o vizita interioara? Fiecare isi alege ce doreste. La ora 14.15 reintalnire la hotel, imbarcare in autocar, urmeaza drumul Edinburgh – Glasgow airport. Zbor Blue Air 19.15 din Glasgow, aterizam la Bucuresti la 00.50.

Este o excursie de vizitare activa, avem plimbari, drumetii, vizite. Programul este aerisit, l-am lungit fata de alti ani cu inca o noapte, aceasta pentru a savura mai tihnit aerul scotian. O sa calatoriti intr-un mijloc de transport modern si comod, avem putini kilometrii de strabatut, asa ca nu veti simti vreun disconfort legat de transferuri. Calatorim intr-un grup mediu ca numar, oprim la panorame, in locurile cele mai frumoase. Strabatem vai, sate, locuri care-ti taie respiratia...

Pentru ca avem si drumetii in program, este nevoie sa aveti pregatite in bagaje si sa aduceti cu voi: imbracaminte si incaltaminte potrivite pentru actiuni active: trekking, pantalon elastic, tricouri si chiar bluze termice (sus la cascada este racoare) si evident nu uitati de pelerina! Protectie de soare, pentru ca poate va vine sa radeti dar eu am facut insolatie in Irlanda si Norvegia...asa ca e bine sa aveti o sapca...Tineti cont ca Scotia este o tara umeda, e nevoie sa fiti pregatiti cu haine pt asa ceva...Nu rochite, nu pantaloni scurti, nu sandalute, nu pantofiori... :) Subliniez si precizez pentru ca am mai intalnit persoane care au venit imbracate si incaltate ca pentru litoral... :-[

Este o excursie care se adreseaza celor un pic mai activi, carora le place natura, iubitorilor de castele, de arhitectura medievala, de legende si povesti. Nu este o excursie de shopping si nu puteti avea un program alternativ din simplu motiv ca ne tot mutam...

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti.
La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Care nu sunt genul "eu vreau acolo nu acolo", care nu au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt este deja nominalizate, va puteti informa pe internet despre ele, aveti ocazia de a studia feed-back-urile.
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 

Bagajul recomandat este sa nu fie voluminos si nici greu. Aveti mai multe transbordari si nu e usor sa cari si sa muti "cufere"... Luati in considerare ca multe hoteluri din Scotia NU au lifturi, deci bagajele trebuie urcate pe scari. Si din pacate nu are cine sa va ajute, nu suntem in resorturi unde sa fie lift-boys...

Daca aveti intrebari adresati-le aici, este posibil sa ajute si alti participanti. Pentru a comunica cu noi asigurati-va ca aveti cont de user pe forum (nu doar inscriere pe site).

Mai jos imagini cu satul Luss pe care o sa-l parcurgem la pas, admirandu-i casele:































Fantasticele peisaje de pe valea Glencoe:









Un popas pentru masa:





Langa micutul pub unde am servit o tocanita de vitel delicioasa...am dat de un card de caprioare si un cerb...



Si de un pod de piatra vechi. Asfel de treceri peste apa, din piatra, in forma de arc am vazut o multime. As fi vrut sa sar sa mai fotografiez cateva, dar cum soselele sunt foarte inguste mai ales in zona de poduri, e imposibil de oprit microbuzul...M-am multumit doar cu aceasta imagine:



Pana la Fort William, oraselul unde urma sa fim cazati am trecut prin alte locuri grozav de frumoase...











In drumetie spre cascada, la poalele uriasului Ben Nevis:




























Fata asta facea baie imbracata.... intr-o apa care nu avea mai mult de 10 grade...Nu, nu facea parte din grupul nostru!  :)

Castelul Elilean Donan:





Dunvegan Castle:



Vizitarea insulelor unde sta colonia de foci, de langa Dunvegan Castle:





Old Man Storr:





Kilt Rock:





Castelul Balmoral:





Crathie Church:



Inverness:







Edinburgh:















Drumetie la Tronul lui Arthur:





Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018, 19:44 »

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #2 : Miercuri, 07 Noiembrie 2018, 06:41 »
Andre Rieu, in doua reprezentatii extrem de emotionante, Scotish Music in sunet de cimpoaie...Daca mie, aceste minunate show-uri imi creaza un sentiment de maxima sensibilitate, ma gandesc cum o fi pentru scotieni...

! No longer available


! No longer available


! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #3 : Marți, 20 Noiembrie 2018, 07:58 »
Poate cea mai pitoreasca parte a calatoriei noastre in Scotia este drumul din Luss si Insula Skye. O sa trecem prin celebra Glencoe, locul tragediei din 1692, cand clanul Campbell a fost ucis din ordinul regelui William de Orangia, de catre un clan culmea apropiat si prieten: McDonald. La Fort William drumetia noastra montana la cascada, ne va apropia la doi pasi de Ben Nevis, cel mai inalt varf din Marea Britanie. Continuam si ajungem la cadrul multor filme din care cel mai cunoscut este Highlander: Eilean Donan.

Insula Skye nu este la indemana agentiilor, foarte foarte putine din lume si nu cred ca cineva din tara sa ajunga acolo. Este indepartata, nu face parte din traseele turistice principale si este extrem de greu sa gasesti cazare. Doar vasele de croaziera se apropie de taramul acela magnific si cei pasionati de fotografie. Se spune ca este cel mai fotografiat loc din lume...Peisajele sunt intradevar uluitoare...

Pe youtube am gasit un documentar, nu unul turistic, ci ceva care explica mai multe lucruri despre zona de la Ben Nevis pana pe Skye. Eu sunt de parere ca intotdeauna e bine sa ai idee unde mergi, chiar daca ai incredere maxima in cel care organizeaza... ::) :) Altfel intelegi lucrurile acolo si altfel ti se sedimenteaza apoi in memorie...De aceea incerc ca la fiecare excursie sa va dau inainte cat de multe amanunte...In limita timpului pe care il am...Daca ma cunoasteti intelegeti la ce ma refer... :)

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #4 : Miercuri, 16 Ianuarie 2019, 10:07 »
Am primit astazi pe Email cateva intrebari despre aceasta excursie si pentru ca ii pot interesa si pe ceilalti participanti, raspund asa cum facem de regula, aici.

- Care kg sunt permise la bagajul de cala?
Raspuns: calatorim cu Blue Air, avem gratuitate pentru 20 kg bagaj de cala si 8 kg bagaj de mana. In prezentarea acestei raspunsuri am facut recomandarea: "Bagajul recomandat este sa nu fie voluminos si nici greu. Aveti mai multe transbordari si nu e usor sa cari si sa muti "cufere"... Luati in considerare ca multe hoteluri din Scotia NU au lifturi, deci bagajele trebuie urcate pe scari. Si din pacate nu are cine sa va ajute, nu suntem in resorturi unde sa fie lift-boys...". Eu consider ca 14-15 kg este arhisuficient pentru a avea tot ce trebuie in aceasta vacanta.

- imi puteti spune o estimare a taxelor de oras la hoteluri - stiu este inclusa dar nu este specificata valoarea
Raspuns: Taxele de oras la hoteluri NU sunt incluse, este specificat acest lucru. Depinde de la un oras la altul. Nu este o regula si nici nu este aceiasi suma in fiecare an. Sunt taxe locale, aplicate la fel ca in tara noastra si care pot fi modificate. Pot varia intre 1.5 - 3 pounds/noapte.

- aveti o estimare a intrarilor la obiective? inteleg ca ati mai facut acest traseu si m-ar ajuta
Raspuns: Inainte cu cca o luna de fiecare excursie, transmit celor care participa un Email, in care ii intreb in care excursii optionale doresc sa mearga, sau in cazul acesta ce obiective doresc sa viziteze. La fel se va proceda si aici. Informativ, tarifele de acum 2 ani:

Castelul Eilean Donan   Group Rate (min 12 persons) 6.50 pounds
Castelul Dunvegan           Group rate (min 10 persons) 10 pounds
Seal boat trip - cu barca la insula focilor - 7.50 pounds (doar cu bilet la Dunvegan Castle)
Castelul Balmoral     10 pounds
Distileria regala Royal Lochnagar (sau similara) cu degustare  12 pounds
Castelul Stirling   30 iunie      15 pounds
---
Pt toate obiectevele - cca 75 EUR

- ce include si cat costa asigurarea storno? as dori sa o adaug, alaturi de cea de calatorie
Despre asigurarea storno se obtin amanunte, la momentul inscrierii accesand un buton. Se deschide o pagina care descrie ce include aceasta. Pe scurt este o asigurare care cam toata lumea care calatoreste o face, pentru ca in situatia unei situatii de imbolnavire inainte de plecare sau a decesului unei rude de grad 1 aceasta acopera o mare parte din tariful de excursie. Nu acopera insa, asa cum inteleg unii, renuntarile unilaterale, sau problemele de zile libere de la servici. Nu, se refera strist la situatii ce tin de sanatatea participantului sau de evenimente in familie.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #5 : Joi, 25 Aprilie 2019, 20:37 »
Nu mai este chiar mult si o sa auzim sunet de cimpoaie...E minunata muzica lor...

www.youtube.com/watch?v=HsCp5LG_zNE&list=RDvsINANZ6Riw&index=11

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #6 : Joi, 16 Mai 2019, 16:42 »
Mai sunt 2 luni pana la excursia noastra in Scotia, dar cum este full season cand ajungem noi acolo, este absolut necesar sa fac deja rezervarile. Grupul este complet, sper sa nu mai apara renuntari sau modificari, pentru ca o sa fac si plata obiectivelor.

Incep cu intrebarea referitoare la participarea la vizitarile optionale de obiective turistice. O sa primiti fiecare cate un Email la care am rugamintea sa raspundeti imediat, prin DA sau NU la fiecare dintre obiective. Trebuie sa va explic ca nu pot oferi un program alternativ acestor vizite, eu intru cu grupul inauntru. Daca nu doriti sa participati la vizita, aveti posibilitatea unui program free, pe care sa vi-l organizati singuri, urmand ca la ora comunicata de mine sa fiti la locul indicat.


1. Eilean Donan Castle – 13 iulie ora 10.30.
https://www.eileandonancastle.com/visit/
Tarif de grup (min 12 pers)
£7.00 (exclusive of Audio Guide)
£9.00 (inclusive of Audio Guide)

2. Dunvegan Castle 13 iulie ora 15.30
https://www.dunvegancastle.com/
Tarif de vizitare castel si gradini, pt grupuri (min 10) £11.00
Tarif de vizitare la foci: (PRICES VALID WITH A CASTLE OR GARDEN TICKET) = £9.50. Pt foci nu se poate face rezervare, primul venit, primul servit.

3. Balmoral Castle 16 iulie
https://www.balmoralcastle.com/visiting.htm
Tarif pt grup:  £10.50

4. Distileria de whiskey Deanston Distillery 17 iulie ora 12.30
https://www.deanstonmalt.com/
Distillery Standard Tour £9.00 un tur ghidat de cca 50 minute si un test pentru unul dintre brand-uri.

5. Castelul Stirling 17 iulie ora 10.30
https://www.stirlingcastle.scot/
Pretul pentru cumpararea in avans este de 15 pounds. In tarif este inclus si ghidul.

Daca raspunsurile voastre sunt pozitive am sa cumpar online din banii mei biletele de intrare, urmand ca in prima zi de excursie sa-mi achitati contravaloarea lor, in euro sau pounds.

Pentru ca programul este strans, iar restaurantele in situatia de grup nu pot oferi a la carte intr-un timp rezonabil, o sa fac rezervari in situatia a doua localuri:

1. Kings House Hotel  - masa de pranz 12 iulie, la ora 13.30.
https://www.kingshousehotel.co.uk/

2. Kyle ‘A Bespoke Hotel 3* - masa de pranz 13 iulie ora 12.00.
(este hotelul in care innoptam 2 zile)

In rest mesele vor fi luate individual, atat prazurile cat si cinele. Fiecare isi alege unde si ce. Una singura este fixata ca loc, pentru ca nu exista alta posibilitate: la Castelul Balmoral, exista o cafenea in care sunt mai multe feluri de mancare. Un meniu puteti consulta aici: https://www.balmoralcastle.com/PDF/balmoral_menu.pdf La fata locului va puteti alege ce doriti. Nu e nevoie de rezervare.

Ce inseamna meniu de grup? Ca toata lumea mananca la fel, nu exista optiunea, de a lua altceva. Am sa va comunic din timp ceea ce este in meniu si daca tineti un regim strict sau sunteti alergici, va trebui sa stiu din timp. Dar, asta subliniez, doar in cazuri cu totul si cu totul speciale. Daca va ganditi ca acolo veti putea comanda a la carte pe langa ce ceilalti mananca meniu fix, va spun de acum ca nu este posibil. Trebuie sa terninam in ambele locuri intr-o ora si a la carte-ul cuiva afecteaza intreg grupul ca timp.

Vremea: Prognoza meteo pentru perioada in care merge noi este pentru 19 - 20 de grade maxim ziua si un minim de 12 grade noaptea. Suntem in Marea Britanie si trebuie sa va ganditi si la ploaie. Atat de serios incat sa luati cu voi pelerina cel putin semiprofesionala (nu de unica folosinta, nu musumale improvizate...)

Bagaj. Bagajul de cala inclus in tarif este de 20 kg. Mai aveti dreptul la un bagaj de mana, pe care va recomand sa-l aveti sub forma unui rucsacel in care sa va incapa cateva lucruri in excursiile pietonale: pelerina, sapca, apa, un fruct. Tineti cont de prognoza meteo, de cat puteti duce in conditii comode si programati-va bagajul in asa fel incat sa-l duceti cu usurinta. Nu este inclus serviciul de transportare al bagajului de la autocar in camera de hotel sau receptie. De asemenea tineti cont ca cel putin un hotel nu are lift, iar culoarele sunt lungi. Avem mai multe transbordari, asa ca e bine sa va limitati la greutate, sa nu va fie greu. Pentru ca nu are cine sa va ajute...

Imbracaminte, incaltaminte. Pentru ca avem si drumetii in program, este nevoie sa aveti pregatite in bagaje si sa aduceti cu voi: imbracaminte si incaltaminte potrivite pentru actiuni active: minim pantofi trekking (dar eu recomand gheata de munte), pantalon elastic, tricouri si chiar bluze termice (sus la cascada este racoare), caciulita, manusi sport si evident nu uitati de pelerina! Protectie de soare, pentru ca poate va vine sa radeti dar eu am facut insolatie in Irlanda si Norvegia...asa ca e bine sa aveti o sapca...Tineti cont ca Scotia este o tara umeda, e nevoie sa fiti pregatiti cu haine pt asa ceva...Nu rochite, nu pantaloni scurti, nu sandalute, nu pantofiori... :) Subliniez si precizez pentru ca am mai intalnit persoane care au venit imbracate si incaltate ca pentru litoral... :-[

Este o excursie de vizitare activa, avem plimbari, drumetii, vizite. Programul este aerisit, l-am lungit fata de alti ani cu inca o noapte, aceasta pentru a savura mai tihnit aerul scotian. O sa calatoriti intr-un mijloc de transport modern si comod, avem putini kilometrii de strabatut, asa ca nu veti simti vreun disconfort legat de transferuri. Calatorim intr-un grup mediu ca numar, oprim la panorame, in locurile cele mai frumoase. Strabatem vai, sate, locuri care-ti taie respiratia...

Inainte de a incuia usa casei in spatele vostru, verificati inca o data daca aveti documentul de identitate la voi (va recomand sa aveti in primul rand pasaportul, dar pt orice eventualitate si CI, tinute in locuri diferite)

Nu aveti nevoie de nici un document legat de participarea la aceasta excursie. Eu, ca insotitor de grup o sa am biletele de avion, rezervarile hoteliere, asigurarile medicale (cine a incheiat prin Bon Voyage). Deci nu aveti nevoie de vouchere, de facturi din agentie.

Luati cu voi hrana rece, 3-4 sandviciuri, croisant, biscuiti, fructe, aveti voie sa treceti cu ele la frontiera! Ajunsi acolo veti avea nevoie. Blue Air nu ofera masa decat contra cost, iar acum cateva zile cand am calatorit cu ei, sandviciurile s-au epuizat inca de la primele fotolii...De asemenea trebuie sa stiti ca nu incepem cu un pranz la restaurant, nu avem timp, intram aproape direct in turul pietonal. Pana dupa tur, sandviciurile si ce v-ati pregatit va ajuta mult...

Bani. Daca aveti un card cu care puteti retrage bani in strainatate, atunci bazati-va mai mult pe el. Nu luati multi cash la voi, pt ca o sa aveti permanenta lor grija. Sa-i puneti in seif la hotel, apoi sa nu-i uitati acolo, sa aveti teama sa nu vi fure in zonele aglomerate. Luati cu voi un tampon de cca 300 de lire sterline (aceasta este moneda Scotiei) si completati cand aveti nevoie. Cam cati sa luati la voi? Greu de spus, pentru ca fiecare are un anumit stil de cheltuit banii. Unii sunt mai largi la punga, altii sunt mai grijulii. Eu am sa va dau acum o idee de cat cheltui eu intr-o astfel de excursie.
In primul rand masa. Un pranz sau o cina, insotite de o bere, costa cca 20 pounds. Din experienta, cu mancarea se cheltuie in jur de 300 pounds. Daca vreti sa mergeti seara intr-un pub tineti cont ca un pint de bere, nu costa mai putin de 4 pounds, un whiskey standard la fel. Apoi de cheltuielile de impuls, amintiri, cadouri, lucruri care va plac.

Intalnirea in aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari internationale, in zona din dreapta a salii, in fata cafenelei Lavazza: JOI 11 IULIE ora 5.00 (cel tarziu). Va recomand 10-15 minute mai devreme, pentru ca la 5.00 ne deplasam cu totii spre serviciul de check in, apoi de security si de verificare politie de frontiera. Dupa ora comunicata nu va mai fi nimeni sa va astepte pe aeroport, va fi nevoie sa faceti singuri formalitatile de check in. Anuntati telefonic insotitorul de grup de intarziere, va prezentati la poarta Blue Air pt zborul Bucuresti - Blue Air, cu buletinul sau pasaportul si o sa primiti boarding pass-ul, apoi continuati cu security si control paspoarte. Daca intarzierea este mai mare si nu mai prindeti avionul este nevoie sa va gasiti singuri, pe cheltuiala proprie alt zbor spre Scotia si sa va conectati la grup. Dar este un caz tare nefericit, de aceea va recomand sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge in jur de ora 4.45 - 5.00la locul de intalnire cu insotitorul de grup.

Zbor: Zborul de plecare: 11.07.2019 Bucuresti Otopeni 07.00 - Glasgow 09:00; Blue Air. Pe timpul zborului nu se serveste mancare, decat contracost. Un sandvici sau o salata costa aproximativ 6 euro.

Regrupare: linia de ridicare a bagajelor din aeroportul Glasgow. Va rog sa nu iesiti din aeroport, decat impreuna cu insotitorul de grup si ceilalti. Altfel pierdem timp pretios pentru a va recupera. Deci fumatori sau nerabdatori, aveti intelegerea si ramaneti in zona benzii de preluare a bagajelor.

Transfer la hotel. O sa organizez in aeroport taxi-uri pentru tot grupul, indicand soferilor hotelul in care sa fiti transportati. Plata se va efectua de fiecare in parte, cota din tariful aeroport - hotel. Acesta nu este un serviciu inclus in tariful de excursie.

Profil participant. Asa cum am comunicat inca de la lansare si am explicat pe forum, aceasta este o excursie de vizitare activa, avem plimbari, drumetii, vizite. Asta inseamna o capacitate de efort si o forma fizica destul de buna, rabdare si intelegere la timpii de plimbare pietonala. Daca ma intrebati cat mai este si daca nu putem lua o pauza in timpul ghidajelor, va spun de acum ca nu putem lua mai mult decat o pauza si ca timpul de mers pe jos este de 3 ore pt walking tour. Avem la jumatatea acestora o pauza de 20 minute, pt toaleta si o cafea, dar trebuie sa intelegeti ca nu e posibil mai mult sau mai multe opriri.  Programul este aerisit, l-am lungit fata de alti ani cu inca o noapte, aceasta pentru a savura mai tihnit aerul scotian. O sa calatoriti intr-un mijloc de transport modern si comod, avem putini kilometrii de strabatut, asa ca nu veti simti vreun disconfort legat de transferuri. Calatorim intr-un grup mediu ca numar, oprim la panorame, in locurile cele mai frumoase. Strabatem vai, sate, locuri care-ti taie respiratia...

Acum pentru cei noi, cei care nu ati mai fost inca intr-o excursie cu mine, cateva reguli pe care tin sa fie respectate, la fel ca in toate grupurile pe care le-am insotit:

- respectarea orei de intalnire. Atat la check out-ul de hoteluri atunci cand plecam spre alta destinatie, cat si la obiective, am rugamintea sa-i respectati pe ceilalti si sa veniti la ora comunicata. Nu exista sfert academic, nu exista nici motivarea "nu am stiut la ce ora", nici ca "asteptam ceva si nu a venit pana acum". Trebuie sa avem intelegerea si sa respectam vacanta celorlalti, sa nu-i facem sa astepte nici macar un minut. Cei care au mai fost cu mine stiu, EU NU ASTEPT pe cei intarziati. Aceasta este regula in turismul international, ca plecarile sa se faca la orele comunicate. Asteptarile provoaca doar iritare in grup, o stare pe care mi-o doresc cel mai putin.

- locul in autocar. Probabil ca ati mai fost in excursii cu agentii, cu alte forme de organizare de excursii si ati remarcat goana pentru un loc in fata. Va spun clar, asa ceva in Singles Camp nu exista. Nu exista locuri preferentiale, nu exista locuri pre-rezervate, nu exista fotolii ocupate pentru toata excursia. Singles Camp nu este doar o actiune turistica ci si una de socializare, vizeaza formarea unor relatii de prietenie intre participanti. Si intr-o prietenie nu poate sa exista goana pentru un loc in fata, facandu-ti loc printre sau pe langa ceilalti. Si nici pastrand acel loc cu caracter de permanenta. Regula la noi este ca locurile sa fie ocupate diferit in fiecare zi, dupa cum se face imbarcarea sau prin intelegere. 

- repartizarea in camere. Se va face pe rand, luand lista de sus in jos, apoi de jos in sus, pentru a oferi tuturor un loc "in fata" la cazare. Camerele nu se aleg, nu cereti ceva special, pentru ca sunt camere atribuite grupului. Eu dau cheile sau cartelele, in ordine, nu ma uit, nu intreb la receptie unde sunt cum sunt. Singura mea grija este sa ma asigur ca toata lumea are camera, ca serviciile sunt cele pe care le-a platit si comandat de noi. In ceea ce priveste colegul de camera, tineti cont ca acea persoana a asteptat poate un an de zile sa vina in aceasta vacanta si ar fi pacat sa-i afectati calatoria cu tabieturi suparatoare, cu pretentii, cu lucruri care il deranjeaza. Porniti de la ideea ca sunteti in camera cu un prieten pe care trebuie sa-l respectati.

- masa la restaurante. La fel ca in majoritatea excursiilor eu fac doar recomandari. Doar in cele doua situatii speciale imi iau responsabilitatea mesei de grup, in rest fiecare isi alege unde si ce mananca. Nu vreau si nu-mi place cand recomand ceva si lumea sa stramba. Asa ca ma feresc sa fac sugestii...Doar explic ceea ce este fiecare, ce este specific, dar ma opresc aici.

- deplasarile pietonale Este o actiune activa, avem destul de mult de mers pe jos in aceasta vacanta. Sunt multe zone care nu pot fi vizitate altfel. Deci pregatiti-va de mers, iar acolo in situatia in care sunteti depasiti fizic, comunicati-mi pentru a va da indicatiile necesare pentru free time si revenirea la hotel.

- in timpul ghidajelor va rog nu parasiti grupul, nu va departati de el, nu o luati in fata, nu ramaneti prea mult in urma incat sa nu ne mai vedeti. Stiu, exista persoane mai independente, care vor sa fie mai detasate, au nevoie de un spatiu mai larg de intimitate. Altele sunt marcate de ideea de selfie si nu asculta nimic din prezentari fiind preocupate doar de a-si face poze IOLA. Si asta de multe ori duce la pierderea de grup...Mai sunt magazine in drumul nostru, la fel nu parasiti grupul si sa intrati acolo. O a aveti free time si pt asta, de aceea nu riscati sa va pierdeti de grup. Nu asteptam, ar fi imposibil sa fragmentez in acest fel programul.

Daca veniti deschisi si doritori de a vedea, de a va distra este superb. O sa va simtiti grozav. Daca insa sunteti o persoana careia nu-i plac regulile de grup, care vrea mereu altceva, care are de facut comentarii, atunci e clar ca nu veti fi foarte fericiti cu noi. Lumea din grup de obicei are un efect de arici si va scoate usor, usor in afara. Nimeni nu are chef ca in vacanta sa asculte tot felul de lamentari, de plangareli, de prostii...Oamenii au nevoie sa se destinda, sa se simta bine, sa se distreze...Si nu pot in prezenta cuiva negativist...

Pub-uri. Atat cat pot fizic, am sa va insotesc cu toata placerea si bucuria in pub-uri. Va recomand sa veniti pe cat se poate odihniti si pregatiti pentru iesirile de seara, cu mine sau doar voi...Viata se seara si noapte este foarte frumoasa in Scotia, iar berea si whiskey-ul fac parte din cultura lor. :)

Numarul meu de telefon este 0040 0745 106501. Pe tot parcursul calatoriei o sa fie deschis, dar nu abuzati de el. Il am doar pentru situatii de urgenta, nu pt altceva. Imi doresc sa-mi spuneti Gigi, nu sunt atat de batran, incat sa va adresati altfel...Asa mi-e mai simplu, imi sunteti mai apropiati.

Imi doresc sa va ofer o vacanta minunata, sa veniti de acolo incarcati cu amintiri si mai bogati in prieteni. Sa ne intalnim cu bine! Am sa mai revin cu anumite precizari, dar doar pe forum, nu telefonic, nu Email. Forumul este singurul loc in care facem informari.

PS Pregatesc Email-ul pentru vizite si mese si vi-l transmit. In situatia in care nu l-ati primit pana maine dimineata, vineri 17 mai, trimiteti-mi un Email pe adresa office@singlescamp.ro si vi-l retransmit.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #7 : Miercuri, 22 Mai 2019, 10:20 »
Raspunsurile voastre au venit la timp, asa ca am reusit sa fac rezervarile la obiective. A intervenit o modificare: o sa vizitam alta distilerie, nu pe cea care o anuntasem initial Black Athol, ci Deanston Distillery https://www.deanstonmalt.com/

Distillery Standard Tour costa mai putin decat la cealalta distilerie, un tur este £9.00 si vom avea un ghid cu noi care o sa ne prezinte in cca 50 minute procesul de obtinere a single malt-ului scotian si o sa avem si o testare a unui fel din gama lor.

Am schimbat de asemenea si ziua in care vom avea degustarea, o sa fie in 17 iulie, nu in 16 cum o anuntasem initial. Motivul schimbarii: pentru Black Athol am fi avut de facut un drum suplimentar de cca o ora dus si intors din traseul principal, plus ca acea zi era destul de incarcata. Asa ca am cautat alta solutie fata de anii trecuti si am gasit aceasta distilerie, care produce independent un whiskey de foarte buna calitate. Iar degustarea are loc intr-o zi mai lejera...

Practic avem rezervari la tot ce mi-am propus sa va arat pe interior, cu o singura exceptie: Castelul Edinburgh. Nu am inclus acest obiectiv in lista celor 5, pentru ca din experienta, desi acest adaposteste marea comoara a scotienilor, The Honours of Scotland si Stone of Scone (fosta capitala) si ofera o panorama minunata asupra orasului, nu toata lumea a vrut sa intre, ba chiar cu biletele cumparateo parte  a preferat sa renunte in favoarea shopping-ului sau a free time-ului. Este la sfarsit de excursie si e de inteles... :)

Asa ca o sa vedem acolo cati doresc sa intre...si o sa cumparam bilete la fata locului. Este extrem de important sa nu veniti cu rucsac, cu genti sau altceva, pt ca este o coada imensa la lasat la intrare...Despre Castelul Edinburg puteti citi aici: https://www.infotour.ro/ghid-turistic/palate-si-castele/castelul-din-edinburgh-5571

Offline ioanaa

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #8 : Marți, 11 Iunie 2019, 11:17 »
Buna Gigi. AMR 30 zile pentru Scotia  :worship:. Poti sa ne dai o recomandare privind buetul personal. Pe langa costurile legate de intrarea la obiective cam cati bani ar fi necesari (pentru un turist nu chitit pe shopping  ;) ) si valuta pe care ne-o recomanzi, lire sau euro?. Multumesc

Offline ioanaa

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #9 : Miercuri, 03 Iulie 2019, 09:32 »
am recitit postarile si mesajele si m-am dumirit!  :D :D :D

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #10 : Miercuri, 03 Iulie 2019, 20:53 »
Atentie la bani. In Scotia circula Poundul Scotian diferit de cel Britanic. Daca platiti cash veti primi rest in Pound Scotian. Aveti grija sa ii cheltuiti in Scotia, altfel nu ii schimba nimeni.
Atentie si la vreme. este usor schimbatoare, iar vantul bate cam tot timpul, mai ales in Nord. Temperatura este inselatore, la 18'C poate fi cald daca este soare si nu prea adie vantul (probabil din cauza umezelii) sau racoare daca e nor si bate vantul... Ca sa va lamuriti:



Atentie la Whisky... E single ca si voi... Single Malt... Sa nu va indragostiti de el... E tare...tare bun...si e peste tot... Sa testati si varianta "afumata". Cumparati de unde va spune Gigi. E cel mai ieftin. Verificat.
Si inca ceva... "Glen" inseamna "Vale", deci Glenfiddich inseamna "Valea lu' Fiddich", etc.
La Dunvegan sa mergeti cu barca pe lac, daca e ceata s-ar putea sa auziti falfaitul dragonilor in zbor... (sau erau pescarusi...si de la whisky...?). Oricum, daca va imprieteniti bine cu Mr. Whisky s-ar putea sa il vedeti si pe Nessie in LochNess, sau chiar la masa vecina in bar...
Sa aveti o excursie minunata in tara kilturilor, a cimpoaelor, a castelelor, a glenurilor, a whisky, a oitelor albe cu bot si picioare negre, a vacutelor cu breton roscat si a tot ce am mai omis. Bucurati-va din plin de tot, nu va retineti, cu Brexitul asta nu se stie ce va mai fi....

P.S. Cand treceti pe la Balmoral sa o salutati pe Regina din partea mea si sa-i spuneti ca eu sunt bine, sanatos....  :bow:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #11 : Vineri, 05 Iulie 2019, 17:24 »
Tocmai am aterizat din Norvegia, la fel ca si Scotia, o tara..."racoroasa". Pe vremea asta, sunt cat se poate de binevenite calatoriile in astfel de locuri... :)

Vreau sa va spun cateva lucruri despre prima zi, care va fi si cea de acomodare, cu mine, cu grupul, cu Scotia. Este bine sa pornim cu dreptul... :)

Imbracati-va sport, cu incaltaminte comoda si potrivita pentru o zona in care oricand poate ploua, este umed, iar temperatura trece rar de 20 de grade. O pelerina la indemana, sau o umbrela, o jacheta rezistenta la umezeala. Nu veniti in pantofiori, sandalute sau alte "gingasii". NU aveti ce face cu ele acolo, in Scotia. Poate doar seara la pub, desi si acolo lumea merge imbracata foarte simplu.

In prima zi de excursie, o sa ajungem la Glasgow in jur de ora 9.00 dimineata. La aeroport, la linia de bagaje, dupa ce ne strangem cu totii si verific lista de participanti, vom iesi cu totii si vom astepta in grup la linia de taxi. Imbarcarea in grupaj de 3-4 persoane/masina. Transferul aeroport - hotel Glasgow nu este inclus in serviciile excursiei, astfel ca va fi nevoie sa fiti pregatiti cu cateva lire sterline pentru a achita cota parte. Un taxi din aeroport pana in centru, acolo unde este situat hotelul, costa intre 16.5 - 25 lire sterline, depinde de marime. Asta inseamna cca 5 pounds/pers.

Hotelul este amplasat excelent, ultracentral. Suntem la doi pasi de gara, puteti acolo alege unde si ce sa serviti cand ajungeti. Tot atat de bine se poate servi masa si la barul hotelului, au preparate calde, de pranz. Apreciez ca la hotel vom fi in jur de ora 10.30, daca totul decurge bine, lasam bagajele la receptie (este prea devreme pentru check in) si pana la ora 13.30 este free time pt masa. Cine isi aduce sandviciuri le poate servi pe malul raului daca este frumos afara, sau vedem un loc in hotel in care sa fim acceptati cu mancarea noastra.

La 13.30 ne reintalnim cu totii in receptie si plecam la intalnirea cu ghidul. De la 14.00 pana la 17.00 mergem incontinuu, cu o singura pauza la mijloc, pt o cafea si toaleta. Nu va rupeti de grup, nu intrati prin magazine ca nu are cine si cum sa va recupereze. In walking tour, telefonul meu o sa fie inchis, pentru a nu deranja prezentarea ghidului si pt a fi atent la traducere pt cei care nu inteleg ceea ce expune acesta.

Dupa walking tour, o sa revenim la hotel si luam in primire camerele. O sa fac repartizarea, tinand in primul rand cont de preferintele voastre, apoi pe cei care raman o sa incerc sa-i aranjez eu cat mai compatibil. O sa aveti apoi cateva ore la dispozitie pt refresh, poate un pic de odihna, sau daca doriti o plimbare cu shopping in jur.

Seara, in jur de 20.00 cine are chef, o iesire la unul sau mai multe pub-uri din apropiere...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 06 Iulie 2019, 08:51 »
Lucrez acum la programul de mese, cu alegerea locurilor in care va fi nevoie sa programez si sa luam masa in grup. Si detaliind programul, uitandu-ma peste cazari, mi-am adus aminte de un lucru pe care nu cred sa-l fi precizat. In Scotia multe dintre hotelurile in care vom sta vor avea facilitati de preparare a ceaiului si cafelei. Exista de regula si un piculet-doua acolo, dar va recomand sa luati cu voi cateva plicuri de acasa. Fiecare cate crede ca o sa consume suplimentar fata de ceea ce primim la micul dejun. Eventual si la sosirea in camera.

La Edinburgh o sa stam intr-un aparthotel, iar acolo micul dejun este sub forma de cos, nu de bufet. Genul acesta de locatii nu are zona de restaurant, avand in schimb o zona de self catering in camere. O sa primim un cos de mic dejun ce include pâine, cereale, suc de fructe, gem, conserve, unt, fursecuri din ovăz, iaurt, biscuiți și cremă de brânză. Cafeaua trebuie sa ne-o preparam singuri, iar daca cineva doreste sa-si imbunatateasca micul dejun o poate face cumparand ceva seara, pt dimineata.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 06 Iulie 2019, 16:05 »
Am ajuns la costuri de detaliu, puteti acum sa va faceti o imagine mai clara asupra costurilor suplimentare de excursie, bani pe care va fi nevoie sa-i aveti la voi, cash sau pe card.

Nu mergeti cu euro pentru ca nu aveti ce face cu ei. Doar sa-i schimbati la Exchange Office.

Recapitulez costurile suplimentare, cu copy/paste servicii incluse si care nu intra in tarif:

Servicii incluse:
•   transport avion, Blue Air,  Bucuresti – Glasgow - Bucuresti - taxe de aeroport, bagaj de cala  incluse
•   transport cu autocar 36 seater luxury Mercedes , firma si soferi din Scotia
•   8 nopti hoteluri de 3* si 4*
•   8 mic dejunuri
•   ghid local Edinburgh, tur pietonal 3 ore, prezentare in limba engleza
•   ghid local Glasgow, tur pietonal 3 ore, prezentare in limba engleza
•   insotitor grup din partea Singles Camp pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
•   • asigurare medicala (daca ati incheiat cu agentia, am s-o aduc in copie pe aeroport)
•   • taxa de oras la hoteluri - se achita individual, la check out. Unele orase impun aceasta taxa, altele nu. In general este cca 1 pound/noapte
•   • taxi aeroport - hotel (se face share cost) apreciez la 5 - 7 pounds
•   • intrare la obiective:
1. Eilean Donan Castle – 13 iulie ora 10.30.
£9.00 (inclusive of Audio Guide)

2. Dunvegan Castle 13 iulie ora 15.30
Tarif de vizitare castel si gradini, pt grupuri (min 10) £11.00
Tarif de vizitare la foci: = £9.50. Pt foci nu se poate face rezervare, primul venit, primul servit.

4. Balmoral Castle 16 iulie
Tarif pt grup:  £10.50

5. Castelul Stirling 17 iulie ora 10.30 15 pounds. In tarif este inclus si ghidul.

6. Distileria de whiskey 17 iulie ora 12.30 Deanston 9 Pounds

Aceste obiective sunt deja rezervate, urmeaza sa colectez in prima zi, 54.5 pounds/persoana, cu exceptia a doi dintre participanti care nu intra la distilerie si care achita ai putin, doar 45.5 pounds.

O sa mai fie de plata, pentru cine doreste sa intre:
-   Dunvegan Castle, la foci =  £9.5
-   Skye Museum of Island Life = 0, nu este deschis. O sa putem doar admira din afara incintei casele traditionale insulare.
-   Drumnadrochit Visitor Centre =  £8.45
-   Castelul Edinburgh Adult (16-59yrs)   £19.50
Daca se intra in toate obiectivele, se mai achita individual inca 37.45 pounds

Deci sa vedem cat iese: 55 (obiective rezervate) + 37.5 (optionale) + 300 (mesele) + 7 (taxi) + 7 - 10 (txa de oras) + 5 (taxi in situatia in care decidem sa scutim ceva drum pana la cascada). Mai puneti si pub-urile, impulsurile, in jur de 40 - 50 pounds. Deci fara amintiri, fara cadouri, fara cumparaturi, daca participati la toate actiunile, mai mergeti seara si in cate un pub, atunci aveti nevoie in total de: 420 pounds.




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
« Răspuns #14 : Duminică, 07 Iulie 2019, 09:09 »
Prizele in Scotia sunt aceleasi ca in intreaga Mare Britanie. Diferite deci de cele din Europa. Pentru a va putea incarca device-urile, inca din prima seara, va recomand sa aveti la voi:

- un triplu-stecher normal, care sa va permita incarcarea simultana a mai multor device-uri: smartphone, baterie externe, tableta etc
- un adaptor pentru prize UK. Mai jos vedeti cum arata asa ceva:



Gasiti asa ceva in benzinarii, in magazine gen Altex, in altele specializate. Se poate cumpara si de pe aeroport, dar acolo sunt foarte scumpe (10 - 14 euro) sau din Glasgow (3-10 pounds). Recomandarea mea insa este sa luati de acasa, sa aveti pregatite in bagaje cele doua, triplu-stecherul si adaptorul.