Autor Subiect: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019  (Citit de 11242 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« : Joi, 01 Noiembrie 2018, 09:53 »
Tarif: 990 EUR/persoana cazare in camera dubla

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cappadocia-din-balon-pamukkale-si-efes-20-27-iunie-2019/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 200 EUR/persoana.

Discount Gold Member Singles Camp: 30 EUR

Plecare: 20 iunie 2019
Sosire: 27 iunie 2019

Cazari:
3 nopti: Stone Concept Hotel http://stoneconcepthotel.com/en/index.html
2 nopti The Corner Park Hotel http://www.thecornerpark.com/
1 noapte Pamukkale Hotel Lycus River 5* http://lycusriver.com/home.php
1 noapte Kusadasi Hitit Hotel http://www.hititotel.com/en/


Servicii incluse:
•   •transport avion  Bucuresti Otopeni – Kayseri si retur, decolare de pe Adnan Menderes Airport - aterizare Bucuresti OTP, bagaj de cala 20 kg si taxele de aeroport incluse
••   transferuri si excursii, asa cum sunt descrise in programul excursiei, cu un autocar modern, aer conditionat
•   •cazare 7 nopti, hoteluri 4* si 5*
•   •mic dejun si cine tip bufet
•   •zbor cu balonul in Cappadocia  *|* :dance:
•   •insotitor de grup roman din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   •ghid oficial, acreditat in Turcia, vorbitor de limba engleza

Nu sunt incluse:
•     • asigurarea medicala si cea storno
•   •pranzuri si bauturi
••   taxa de intrare in muzee
•      •facilitati extra, excursii si vizite care nu sunt incluse in program

Zboruri Turkish Airlines

20 iunie
TK 1042  Bucuresti OTP 05:35- Istanbul IST 07:05 si conexiune TK 2026: Istanbul IST 08:35 - Kayseri ASR  10:10


27 iunie
TK 2325 Izmir Adnan Menderes 15:50  - Istanbul IST  17:10 si conexiune TK 1045 Istanbul IST 18:45 - Bucuresti OTP 20:05


 color=orange]Grup 24 participanti + insotitor de grup din partea Singles Camp: Daniela Dimitrescu tel 0721/428014

Programul excursiei

Ziua 1 Intalnirea pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti ora 03:30 Cafeneaua Lavazza Plecari Internationale. Zbor cu decolare din Bucuresti la ora 05:35, conexiune la 08:35 o sa ajungem pe aeroportul Kayseri la 10:10. Va recomandam sa va luati toate masurile de siguranta, pentru a ajunge la timp la aeroport. Problemele ce pot aparea, inclusiv pierderea zborului si deci a excursiei, sunt exclusiv din vina celui care a intarziat. Agentia si organizatorii nu pot fi considerati responsabili in vreun fel de pagubele ce decurg din pierderea zborului. Atentie, aveti nevoie de pasaport care sa aiba valabilitate 6 luni de la ziua de intoarcere. documentele si daca vedeti ca sunteti intr-o situatie limita, faceti alt pasaport, cu care sa puteti intra in Turcia. Va precizam ca nu sunt permise la imbarcare persoanele care nu au termen de valabilitate a pasaportului 6 luni.

Imbarcarea in autocar si pornim spre hotelul in care ne vom petrece noaptea. Pana acolo o sa putem admira minunatele, selenarele peisajele ale Cappadociei, trecand prin Valea Goreme, prin dreptul "Hornurilor Zânelor", niste forme bizare din stanca aparute dupa eruptia vulcanului Erciyes, prin depunerea de lava si cenusa vulcanica. Fascinantele panorame pe care o sa le vedeti, le veti descoperi zilele urmatoare si sub pamant...asa numitele orase subterane. O sa oprim pentru a admira, fotografia, ne bucura de ceea ce ne-a intampinat in aceasta prima zi. Ajungem apoi la hotel, facem check in-ul si luam cina, dupa care odihna dupa o zi plina, de zbor si calatorie. Maine urmeaza o alta si mai plina...

Ziua 2 Dimineata devreme, la 4.30 plecam spre cea mai spectaculoasa parte a excursiei: calatoria in aer cu balonul, deasupra Cappadociei. Am preferat sa introducem in tariful excursiei aceasta mica "aventura" pentru ca suntem convinsi, toti v-o doriti. Si pentru ca rezervarile trebuie facute cu mult timp inainte, am preferat aceasta varianta sigura. O ora o sa plutiti deasupra minunatiilor, o sa prindeti rasaritul soarelui in aer, poate in cea mai fascinanta zi pe care a-ti trait-o vreodata...



Ne intoarcem apoi la hotel, luam micul dejun si la 8.30 pornim in explorare: Muzeul in aer liber Goreme, acolo unde o sa vedeti de aproape Hornurile Zanelor, frescele elaborate ce povestesc in imagini viata lui Isus si miracolele pe care acesta le-a facut. Tot acolo se afla pictata istoria crestinatatii, o sa vi se perinde in fata locului intreaga poveste.

Intr-un peisaj spectaculos, in intregime sculptat de eroziuni, Valea Goreme si imprejurimile sale cuprind sanctuare cioplite in stanca ce furnizeaza dovezi unice de arta bizantina din perioada post-iconoclasta.









Unul dintre cele mai faimoase situri de aici, dar si din intreaga regiune Cappadocia este Goreme Open Air Museum. Pentru a fi vizitat trebuie achitat extra 10 EUR. Acest muzeu in aer liber seamana cu un vast complex monastic alcatuit din zeci de manastiri asezate una langa alta, fiecare cu propria biserica fantastica. Este cu siguranta primul obiectiv pe care orice turist trebuie sa il vada atunci cand ajunge in Cappadocia, aflandu-se in centrul regiunii, cu acces usor din toate partile. Se afla la doar 1 km de centrul orasului Goreme si cuprinde cele mai fine biserici sculptate in stanca, decorate cu fresce minunate, ale caror culori inca mai pastreaza din prospetimea lor initiala.



Acest loc prezinta deasemenea un exemplu unic de arhitectura a cioplirii in piatra si tehnici inedite de realizare a frescelor. Muzeul este membru UNESCO World Heritage inca din anul 1984 si a fost primul dintre cele 2 situri UNESCO din Turcia. Astazi, o mare parte din frescele bisericilor sunt deteriorate, multe dintre ele fiind grav afectate de vant, apa, vreme, cutremure, dar si de ciobanii care si-au gasit un refugiu in aceste pesteri si care au distrus fetele sfintilor din picturi deoarece le considerau pacatoase. Cu toate acestea, frumusetea si ornamentele bisericilor sunt inca evidente, chiar daca au trecut mai bine de 1000 de ani de atunci.

Sunt peste 10 biserici sapate in stanca in cadrul acestui muzeu in aer liber. Cel mai bun mod de a le explora este sa urmaresti calea marcata in mod clar, in sens invers acelor de ceasornic.Cele mai multe dintre biserici sunt complet acoperite in interior cu frumoase picturi murale bizantine ce au o valoare istorica importanta datand din anii 900-1200. Cele mai reprezentative biserici sunt Sf Vasile, Biserica Marului, Biserica Sarpelui,
Biserica Intunecata.

Biserica Sf. Vasile  are un naos dreptunghiular cu nise si trei abside, separate de pronaos prin arcade. Pronaosul are morminte in podea, care sunt deschise, dar acoperite cu grilaje metalice. Frescele de aici ii infatiseaza pe Iisus Hristos, Sf. Gheorghe, Sf. Vasile si Sfantul Teodor, iar cele trei cruci malteze de pe bolta naosului se pare ca reprezinta Sfanta Treime.

Frescele din Biserica Marului  dateaza in cea mai mare parte din secolul 11 si descriu sfinti, episcopi si Cina cea de Taina. Numele interesant provine de la o livada de meri prabusita chiar in fata intrarii principale.Biserica Sarpelui (Snake Church) are un naos lung, cu plafon boltit. Printre frescele de aici poti vedea portrete ale Sf. Teodor, Sf. Gheorghe ucigand balaurul (ce arata ca un sarpe, de unde si numele bisericii), Sf. Imparati Constantin si mama sa Elena, Sf. Onufrie si un Sfant ce a fost un pustnic egiptean care a trait aproape de Teba. In arta medievala, inclusiv in acest exemplu, el este reprezentat cu o barba lunga gri si purtand nimic altceva decat o frunza de smochin.

Biserica Intunecata, numita astfel pentru lumina putina care patrundea in interior, a fost folosita ca si casa pentru porumbei pana in anii 1950. A fost nevoie de 14 ani pentru a se indeparta excrementele de pe pereti, dar sub acestea s-au descoperit fresce frumos conservate din secolul 11. A fost restaurata recent, iar picturile de aici ce infatiseaza Noul Testament sunt considerate cele mai bine conservate fresce din Cappadocia. Pentru a avea acces aici trebuie sa mai platiti o taxa suplimentara de 10 lire (aprox. 3 euro), dar merita. Este cea mai frumoasa dintre toate. Dupa ce iesiti din complexul muzeal, pe partea dreapta este Buckle Church, cea mai mare dintre bisericile rupestre din Göreme. Aici puteti intra folosind acelasi bilet ca si la complexul principal. Frescele sunt printre cele mai bune din Göreme, cu cele mai bogate culori si cele mai multe detalii. Acestea dateaza din secolele 9 si 11.

Bierica Buckle a fost restaurata in anii 1960 si este formata din patru camere, care sunt cunoscute sub numele de Biserica Veche, Biserica Noua, Paracclesion si Biserica de Jos. In interiorul bisericilor fotografiatul este interzis pentru a nu se deteriora si mai mult picturile.Goreme Open Air Museum este deschis zilnic intre orele 8.00 si 18.30, iar pretul unui bilet este de 25 lire (8 euro).



De acolo o sa aveti o minunata panorama a Vaii Calugarilor (Pasabagi). Este situata pe drumul spre Zelve, venind din Goreme sau Avanos. Remarcabile sunt coloanele ce rasar parca din pamant in mijlocul podgoriei Pacha. Pacha inseamna "general" (rangul militar), in limba turca.  Numele i se trage de la forma unor conuri din tuf.



In sectiunile superioare ale acestor conuri s-au adapostit pustnicii. Aici a fost schitul calugarului Simion. O capela dedicata acestui sfant este construita in unul dintre cosurile de basm cu trei capete. Intrarea in chilie este decorata cu cruci antice. Sfantul Simion a trait in izolare langa Alepo in secolul al V-lea, cand au inceput sa se raspandeasca zvonuri ca a facut minuni. Lumea a navalit la el si disperat a cautat refugiu, in aceiasi coloana dar mai sus, de la 2 m inaltime, s-a "mutat" la 15 m. De acolo a coborat doar ocazional pentru a lua mancarea si bautura aduse de discipolii sai.



O sa fiti impresionati de conurile vulcanice, o sa parcurgeti Valea Dervent Valley un peisaj superb cu formatiunile geologice ce dateaza de peste 60 milioane de ani. Valea Dervent mai este cunoscuta sub numele de Valea Imaginara sau Valea Roz. Spre deosebire de celelalte vai din zona nu are biserici rupestre. Nu exista nici castele sau morminte romane. De fapt, nu a fost niciodata locuita. O sa vedeti acolo multe formatiuni diferite de roca care prin formele lor imprima locului, o imagine de loc din alta lume. Mici "cosuri", stanci in forma de animale, ai senzatia ca te afli intr-o gradina zoologica pietrificata. Cu putina rabdare si...imaginatie poti identifica sarpele, camila si delfinii. Ce impresioneaza este spectaculosul peisaj selenar.



O sa mergem sa vedem unul dintre mestesugurile locale, cel de productie de ceramica, apoi o sa avem o degustare de vinuri. Dupa o zi lunga-lunga, dar...inca mai avem multe de facut...o sa ne intoarcem la hotel, unde von lua cina. Pentru noapte, aveti posibilitatea de a asista la un exceptional spectacol folcloric turcesc, cu dansatoare belly, ceva ce nu o sa uitati...Intoarcerea la hotel va fi la 23.30

Ziua 3 Cappadocia este poate cel mai fascinant peisaj selenar din lume, cu formele sale bizare din tuf vulcanic, cu bisericile si casele subterane. Haideti sa le descoperim! Dupa micul dejun plecam cu autocarul spre Valea Ihlara, un loc de 100 metri adancime, sapat de ape. O sa ne plimbam de-a lungul raului, admirand grotele, bisericile, frescele pictate...Dupa, urmeaza pranzul...si apoi veti avea oportunitatea de a atinge pietrele semipretioase de onix, ce se prelucreaza intr-unul dintre atelierele.
Pornim apoi intr-o calatorie ubterana, vizitand orasul subteran Kaymali si Castelul Orta Hisar.

Uchisar se afla la cel mai inalt punct din Cappadocia, pe drumul Nevsehir-Goreme, la doar 5 km de Goreme. In zona superioara ofera o panorama magnifica a zonei inconjuratoare, cu Muntele Erciyes in departare.



Multe camere sapate in stanca sunt conectate intre ele cu scari, tunele si pasaje. La intrarile in camere, exista usi din piatra de moara, la fel ca cele din asezarile subterane, folosite pentru a controla accesul la aceste locuri. Datorita eroziunii, accesul nu este din pacate posibil in toate camerele. Cele mai multe dintre acestea, situate in partea de nord a castelului sunt "locuinte" pentru porumbei. Fermierii viziteaza aceste "case" ale porumbeilor pentru a colecta guano, un excelent ingrasamant natural pentru livezi si vii.
Exista, de asemenea multe alte case ale porumbeilor in Valea Porumbeilor (Guvercinlik Vadisi in turca), care se conecteaza la Uchisar Goreme. Cele mai multe dintre aceste locuinte pestera au fost vopsite in alb pentru a atrage pasarile si excrementele lor valoroase.
Cosurile de basm la vest, est si nord de Uchisar au fost scobite si utilizate ca morminte in perioada romana.
Multe biserici au fost descoperite nu doar la marginea castelului ci si in interiorul acestuia. Motivul pentru acest lucru poate fi acela ca Goreme, avand numeroase biserici si manastiri, este foarte aproape de Uchisar.
Mormintele bizantine din partea de sus a castelului nu sunt foarte interesante deoarece au fost erodate si jefuite. Se spune ca in orasele cu cetati, de exemplu Uchisar, Ortahisar si Urgup (Bashisar), tunelurile lungi de aparare ajungeau pana departe, in zonele inconjuratoare. Se pare insa ca este doar un mit popular, la fel cum si la noi circula o multime de astfel de povesti despre misterioase si mistice tuneluri energetice...
Uçhisar este cel mai inalt punct din Cappadocia, vizibil de la mare distanta mare chiar din Ürgüp si din orasul care va va gazdui, Avanos.

Si pentru ca o sa ajungeti sa le vedeti, cateva lucruri despre istoria oraselor subterane din regiunea Goreme, Nevsehir
Se spune ca arheologii au gasit 9 kilometri de tunel care conecteaza Derinkuyu de Kaymakli – ceea ce arata disperarea, dar si ingeniozitatea oamenilor care au construit aceste galerii: intrau in subteran print-un oras, iar dupa numai 9 kilometri puteau iesi la suprafata in altul.
Istoricii atribuie acestor orase subterane scopuri de supravietuire sau aparare a unor populatii confruntate cu atacuri ale navalitorilor si se apreciaza ca suprafata ocupata constructiile subterane se apropie de 25.000 km patrati, adapostind peste 30.000 de persoane in cele peste 100 de tuneluri.
Retelele de aparare vaste si ingenioase, pietrele rotunde care puteau bloca oricand usile, gaurile in tavan utilizate pentru aruncarea sagetilor catre invadatori si coridoarele inguste aveau rolul de a impiedica romanii sa intre in grupuri compacte.

Orasul subteran Kaymakli
Deschis spre vizitare in 1964, accesul este permis pe numai 4 dintre cele 8 etaje sapate – facand din Kaymakli cel mai mare oras subteran din zona care adapostea aproximativ 3.500 de oameni – primii crestini, refugiati aici inainte de acceptarea crestinismului ca religie.
Primul etaj al orasului subteran Kaymakli este cel mai mare, lat, stabil, iar partile mai inguste ale acestuia sugereaza faptul ca inca mai sunt sectiuni neexplorate sau inca inchise. In partea din dreapta sunt camere de zi, iar in partea din stanga exista un culoar care duce catre biserica (situata la etajul al doilea).





Poate cea mai importanta zona a orasului subteran este etajul al 3-lea. Pe langa multe spatii de depozitare – ceea ce demonstreaza faptul ca oamenii aveau un anumit statut social, crame si bucatarii, aici exista si o piatra de moara.
Asa se va termina ziua noastra de vizita. Ne vom intoarce la hotel unde o sa luam cina. 

Ziua 4 Dimineata devreme, la ora 7.00, o sa parasim hotelul si o sa pornim pe drumul spre Antalia. De-a lungul calatoriei o sa vedem impresionatul Sultanhani Caravansaray si faimosul Seljuk's Caravan.





O constructie impozanta, cu ziduri groase din tuf vulcanic, ce lasa printr-o intrare impunatoare de forma ogivala, cu incrustatii specific orientale, sa se intre in curtea interioara. Pavata cu dale de piatra vechi de sute de ani. In mijloc, o sa vedeti ceea ce a mai ramas din vechea moschee, iar in lateral, de-o parte si de alta, nisele unde erau “cazate” camilele. Locul asigura protectie pentru oameni, pentru camilele si marfurile lor cu care strabateau in caravane drumuri urias de lungi. Din 30 in 30 de km exista cate un astfel de caravanserai. Pe langa functia de han pe care o detineau, acestea erau si importante locuri de contabilizare a marfurilor care treceau pe aici: se nota exact ce transporta fiecare caravana, de unde era adusa marfa si incotro se indreptau.

Urmatoarea noastra tinta este Konya, fosta capitala Seljuska.







O sa vedem manastirea filozofului turc Mevlana, astazi un muzeu al dervisilor. O sa traiti emotia si inspiratia locului, intr-un acompaniament de muzica sufi. Tot in Konya o sa luam si pranzul, cel mai probabil inainte de vizita.Parasim Konya, trecem printr-o padure de pin si ne indreptam spre Antalya. Ajunsi acolo, ne luam in primire camerele si o sa avem cina la hotelul in care suntem cazati.

Ziua 5 La ora 9.00 vom parasi hotelul urmand sa vizitam Teatrul Roman Aspendos si Apeductul Roman, apoi ne vom continua drumul spre Perge.







Pamfilia a fost un foarte important centru al Pamfiliei, unde se poate inca vedea ceea ce a ramas dintr-o arena de 15.000 de locuri, ce avea ca anexa bai si o zona in care se facea gimnastica. Pentru ca am amintit de Pamfilia, vreau sa va spun cateva lucruri despre aceasta. A fost o provincie romană situata pe coasta sudică a Asiei Mici, vizitată se spune, de Pavel în prima sa călătorie misionară. Avea cca 120 km lungime și de până la 50 km lățime. Pamfilia se învecina la vest cu provincia Licia, la nord cu provincia Galatia, iar la est cu regatul lui Antioh. Se crede că populația Pamfiliei s-a format prin contopirea unui trib local cu grecii, unii erudiți chiar sugerând că numele „Pamfilia” înseamnă „din amestec de triburi, sau rase”. In Pamfilia existau câteva orașe importante, precum portul Attalia, Perga, aflat pe malul râului Cestrus (Aksu), și Side, unde pirații de coastă își vindeau prada și unde exista o piață de sclavi. Din Pafos (Cipru), Pavel, Barnaba și Ioan Marcu au traversat marea spre N-V „și au ajuns la Perga, în Pamfilia”. De-a lungul timpului, Pamfilia s-a aflat sub stăpânirea lidienilor, a persanilor, a macedonenilor și a romanilor. Sub stăpânirea romană, Pamfilia a format o provincie împreună cu Cilicia (aflată la est), apoi a fost anexată provinciei Galatia, iar în cele din urmă a fost unită cu Licia.

Dupa ce vizitam Perga, calatorim spre Cascadele Duden, le admiram si luam apoi pranzul.





Dupa ce mancam, vizitam Kaleici, una dintre cele mai vechi parti ale Antaliei. Tot acolo veti avea un pic de timp liber pentru shopping... :) Seara check in hotel si cina.

Ziua 6 La 07:00, dupa micul dejun ne indreptam spre vestitul Pamukkale. Numit si Castelul de Bumbac, Pamukkale este cu siguranță unul dintre locurile cele mai frumoase din lume. Pot fi admirate mai multe bazine naturale, in cascada, cu apă termală.  Ceea ce vedem este o uriașă stâncă de calcar în care apele termale au format bazine, cascade și chiar stalactite. Toate sunt atât de albe...



Apa termală de la Pamukkale este foarte bogată în carbonat de calciu. Odată ce apa termală iese la suprafață, carbonatul de calciu devine tot mai solid și formează astfel celebrele terase albe. Apa își face croiește drumul prin calcar și se desparte în mai multe brațe. În cele din urmă se formează câteva bazine principale. Odată ce aceste bazine sunt pline, apa începe să se reverse în afara lor, formând alte bazine adiacente mai mici, ca intr-un imens evantai. Atunci când izvorăște apa este extrem de fierbinte. Atât de fierbinte încât nu poate fi atinsă. Pe măsură ce apele termale își croiesc drum către bazinele inferioare, temperatura lor scade până la temperatura de 33 grade Celsius. Din acest motiv, turiștii se pot bălăcii în aceste bazine naturale aproximativ 6 luni pe an, indiferent de temperatura de afară.



Intregului deal, lung de 2.5 kilometri, i s-a pus numele de Pamukkale, „Castelul de bumbac” sau „Palatul de bumbac”. Insa localnicii sustin ca nu culoarea alba a inspirat numele locului, ci faptul ca in trecut oamenii obisnuiau sa-si usuce bumbacul aici. Pentru ca locul sa nu fie afectat de incaltamintea turistilor, în anul 1997 s-au construit mai multe poteci din jumatati de busteni si s-a interzis accesul pe terasele naturale. Se urca descult, pe panta mijlocie a dealului, acolo unde s-au construit si bazinele artificiale, unde este posibila balaceala...
Pe drumul nostru spre Pamukkale ne vom opri si intr-un populat centru textil al Turciei, Denizli. Tot acolo vom lua si masa. Programul nostru la Hierapolis o sa cuprinda vizitarea ruinelor si zona cu travertin cu terase, cea de bazine termale unde o sa aveti timp liber pentru relaxare in apa calda. Asa ca nu uitati de costumele de baie!  Seara ajungem la hotel unde ne cazam si luam cina.

Ziua 7 Ora 7.00 este cea de plecare spre Kusadasi. In drum o sa vizitam, intr-un tur ghidat un sit antic, celebrul Efes cu tot ce ofera el.











Efes a fost unul dintre cele mai populate oraşe ale Turciei, renumit mai ales pentru Templul Zeiţei Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. În anul 268 Efes a fost devastat de invaziile goţilor şi odată cu ele a dispărut şi frumosul monument dedicat Zeiţei Artemis. Împăratul Constantin I a fost cel care a reconstituit Efesul şi chiar l-a extins faţă de forma sa iniţială.Astăzi, Efes este unul dintre cele mai importante oraşe istorice ale lumii şi numeroşi turişti din întreaga lume vin în oraş pentru a cunoaşte măcar puţin din istoria vremurilor străvechi. O parte dintre edificiile Efesului s-au conservat mai mult, altele mai puţin. Totuşi, oraşul este un loc în care turiştii au ce admira, fiind o regiune cu un spirit aparte. Efes conţine cea mai mare colecţie de ruine romane din estul Mediteranei, oraşul fiind o splendoare istorică. Toate structurile din Efes sunt de o valoare incontestabilă: Biblioteca lui Celsus, Templul Zeiţei Artemis, Odeon - un teatru construit de Antonius şi soţia sa Vedius, în anul 150, Templul lui Hadrian, Templul Sebastoi ce a fost ridicat ca o dedicaţie pentru Dinastia Flavian şi a fost una dintre cele mai mari construcţii din Efes.
Pranzul o sa-l luati in Selcuk, iar dupa o sa vizitati Casa Fecioarei Maria unul dintre cele mai importante locuri ale crestinatatii in lume. Acolo va veti putea spune dorintele, aaprinzand o candela...
Dupa aceasta vizita spirituala, mergem spre hotel, dar in drum oprim la un centru de pielarie. Cina si...odihna.

Ziua 8 Este ziua plecarii. Mic dejun si plecam spre aeroportul din Izmir Adnan Menderes, cu coenxiune la Istanbul. 

Este o excursie tip circuit, intr-una dintre cele mai bogate locuri din lume in peisaje, istorie, atractii. Veti avea posibilitatea unei activitati inedite - un zbor cu balonul, veti patrunde in minunatele orase subterane, o sa traversati zone ce-ti taie respiratia. Am organiat aceasta calatorie impreuna cu partenerii nostri din Turcia, este o excursie tip premium, hotelurile, autocarul, ghidul local sunt atent selectate. Insotitor de grup o veti avea pe Daniela, specialistul nostru pe Turcia, foarte bun cunoscator al limbii de acolo, a istoriei, a obiceiurilor si traditiilor. O sa va ajute mult asta. Oamenii care merg cu noi trebuie sa inteleaga ca este actiunea unui club, nu una obisnuita de agentie, ca lumea vine aici nu doar sa viziteze, sa se distreze ci si sa socializeze, sa-si faca noi prieteni. Pentru comunicare este nevoie de un cadru armonios, in care trebuie sa existe o atmosfera placuta, ori asta se obtine in special prin respectul pentru cei din jur, pentru ghid, pentru insotitor.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelurile sunt de la inceput nominalizate, va puteti informa pe internet despre fiecare, aveti ocazia de a studia feed-back-urile. Atrag atentia si asupra programului de dimineata. Stiu ca multora le place, mai ales ca este vacanta, sa ramana mai mult in pat. Doar ca nu intr-o excursie de grup cu program dens cum este aceasta, nu e posibil. Va rog mult, cunoasteti programul, acolo sa nu existe discutii "de ce asa de dimineata", sau "prea devreme". Pt a va arata tot ce am promis, trebuie sa pornim de dimineata... :) La sfarsit aveti  2 zile complet free, aveti timp sa va relaxati la plaja si baie, sa dormiti, sa leneviti... ::)

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #1 : Marți, 13 Noiembrie 2018, 19:03 »

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #2 : Duminică, 18 Noiembrie 2018, 07:23 »
Un film a lui Rick Steves', guru tourism vlog-urilor:

! No longer available


Nu ratati o astfel de experienta! Macar o data in viata!

Offline Mimi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 378
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #3 : Marți, 20 Noiembrie 2018, 18:44 »
 Tentant .Foarte tentant .Extraordinar de tentant !

Offline Dana Hd

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 100
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #4 : Miercuri, 21 Noiembrie 2018, 18:23 »
am platit avansul :) zborul cu balonul a fost ...punctul de atractie, pentru mine, in excursia asta :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018, 16:56 »
Pamukkale este de asemenea un fenomen extrem de interesant si un loc pitoresc...Cu siguranta ca o sa foti impresionati de "Palatul de bumbac":

! No longer available

Offline MIHAELAA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #6 : Marți, 09 Aprilie 2019, 11:52 »
Buna ! Imi puteti spune orarul de zbor ?

Offline mar61r0@gmail.com

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #7 : Luni, 15 Aprilie 2019, 09:55 »
Buna dimineata Mihaela, informatiile care te intereseaza sunt in partea de inceput a paginii! Uite si un paste aici:
Zboruri Turkish Airlines

20 iunie
TK 1042  Bucuresti OTP 05:50- Istanbul IST 07:05 si conexiune TK 2026: Istanbul IST 08:50 - Kayseri ASR  10:25

27 iunie
TK 2325 Izmir Adnan Menderes 15:15  - Istanbul IST  16:35 si conexiune TK 1045 Istanbul IST 18:45 - Bucuresti OTP 20:05

O saptamana frumoasa si pe curand. Ne vom intalni in operatiunea "zbor deasupra unui cuib de cuci" ! :)
Stop dancing the dance! Start feeling the dance!

Offline MIHAELAA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #8 : Luni, 15 Aprilie 2019, 10:14 »
Multumesc pt raspuns ! Se pare ca nu am vazut ...de nas 😜🧐.
Astept cu nerabdare zborul !🙂

Offline Dogaru Ioana Emilia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 01 Iunie 2019, 09:09 »
Buna ziua tuturor!
Sunt Emilia, nou venita in "echipa"
As dori sa stiu ce dimensiune de bagaj este acceptata de Turkish Airlines pentru cabina, intrucat as vrea sa vin doar cu un rucsac si sa il am cu mine in cabina si nu la cala. Pe site-ul operatorului de zbor nu am gasit ce dimensiune trebuie sa aiba bagajul de cabina.
Multumesc.

Offline corinarusu72

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #10 : Marți, 04 Iunie 2019, 08:18 »
Buna ziua, tuturor
Ma numesc Corina am 46ani si sunt singura de o viata,am 2 baieti maricei 15 respectiv 24ani, si o sa ne vedem pt excursia la Cappadocia, sunt la prima excursie cu Single Camp, astept cu nerabdare acest eveniment.

Offline Mihaela0510

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #11 : Luni, 17 Iunie 2019, 12:00 »
Buna ziua, sunt inscrisa la excursia aceasta inca din Martie. Am marea rugaminte sa imi spuneti daca este prea tarziu sa vin la aeroport intre 4 si 4:30. Am vazut ca ora de plecare a avionului este 5:50. Daca este prea tarziu incerc sa ajung mai devreme.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #12 : Luni, 17 Iunie 2019, 13:11 »
Mihaela0510, noi ca organizatori ne luam toate masurile de siguranta pentru a fi siguri ca procesul de check in si security va putea fi facut in timp util, astfel incat sa nu apara surprize neplacute. Niciodata nu se stie ce poate sa intervina in aeroport. Uneori intalnesti cozi mari, alteori se sta mult la predarea bagajelor, am avut o data situatia unei caderi de tensiune si s-a pierdut aproape o ora, sunt tot felul de lucruri ce nu depind de noi si care pot afecta plecarea.

Intotdeauna dam o intalnire cu 2 ore inainte de plecare, dar aici grupul este ceva mai mare, este nevoie de un pic de timp si pentru informarea voastra, a comunicarii modului de reintalnire pe aeroportul din Istanbul. Asa ca este 3.30, cu doua ore si douazeci de minute inainte de plecarea avionului.

Dupa aceasta ora nimeni de la agentie sau din partea Singles Camp nu va mai fi la locul de intalnire si este doar responsabilitatea celui intarziat daca se intampla ceva cu imbarcarea. Daca se intarzie si nu se mai prinde avionul, nu suntem cu nimic vinovati, tot ceea ce decurge din nerespectarea orei de intalnire se afla doar in responsabilitatea celui care nu a venit la timp. Deci recomandarea mea este sa faci cumva sa ajungi la timp.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #13 : Luni, 17 Iunie 2019, 18:48 »
Buna tuturor
Felicit pe toti prticipantii la excursie pentru inspiratia alegerii unei destinatii atat de frumoase. Ma bucur de pe acum  ca va voi cunoaste. Cand este vorba de Turcia eu, ca insotitor de grup, sper mereu ca ma voi intalni cu persoane pozitive si care stiu sa faca vacanta frumoasa. A venit momentul sa va spun unele lucruri despre organizare dar si unele ce tin de cutuma si de mentalitati.
Deci, voi incepe cu noii veniti in Singles Camp. Va urez de pe acum "bun venit" si nu va faceti nici o problema, caci in grupul nostru toti vin singuri, dar nu se simte nimeni singur. Membrii clubului sunt asemanatori si de multe ori se pot crea prietenii de lunga durata.
In legatura cu sosirea la aeroport a membrilor, ca insotitor de grup, pe langa argumentele administratorului de ordin practic si din experienta de calatorii, as vrea sa adaug unele argumente de ordin psihologic si anume, simtul apartenentei unui grup. Daca ora este 3.30 este foarte bine sa se faca tot efortul de a fi impreuna.In acele momente de dimineata se fac cunostinte, se sudeaza grupul. Am avut ocazia de regrete pentru cei intarziati ... Sunt motive obiective desigur, dar conditiile de participare sunt cunoscute de la bun inceput.
Un grup compact si vesel asigura veselia vacantei. Am perfect in vedere ca orice moment al excursiei poate fi pozitiv sau negativ functie de modul cum doresc oamenii sa-l trateze. Pe scurt, atitudinea pozitiva este benefica tuturor. Va rog sa tineti cont de asta.
In al doilea rand, vacanta noastra va parcurge din punct de vedere geografic doua mari zone: Kapadokiya unde seara poate fi rece si deci aveti in vedere pulover, ceva mai gros si zborul cu balonul care necesita o canadiana , fas ceva sa tina de rece, esarfa, mai ales ca se face la primele ore ale diminetii, ora 4 dimineata cand curentii de aer rece favorizeaza zborul balonului cu aer cald.In restul zilei este cald si necesita si incaltaminte lejera si care se preteaza la praf si teren arid. A doua zona este foarte calda, zona Efes, Pamukkale, care necesita bumbac si nu musai maieu, dupa cum stiti corpul mai acoperit cu panze este mai ferit de caldura si de arsuri solare.Apropo  soarele din Turcia este foarte fierbinte si necesita sa aveti musai creme de soare si palarii, sepci sau umbrele.Sandalele sunt si ele bune dar si ceva sport usor. Pantalonii de vara usori de material usor sau pantalonii scurti decenti sunt iarasi de folos. Sa aveti o esarfa pentru moschei sau locuri asemenatoare (Konya , Mevlana).
Seara turceasca va fi ocazia de a purta rochite, sandale si parfumul preferat!!
In legatura cu cutuma, va sugerez sa aveti in vedere ca este musai de oferit tips soferului care va cara bagajele spre autocar, care  ne va ajuta pe traseul cu autocarul, suma normala pe care o vom strange impreuna si functie de serviciu. De asemenea intra in cutuma ca macar simbolic ghidul specializat turc sa primeasca o atentie din partea grupului, o suma de bani, desigur functie de serviciu si la fata locului. Apreciez ca sumele pentru acestia pot fi de 10 euro sofer + 20 ghid local = 30 euro/pers.Acesti 30 euro : 8 zile reprezinta sub 3,75 euro pe zi/de persoana pt ghid si sofer.
Pentru ziua de vizita la Pamukkale, cine doreste o balaceala in "ligheanele" de calcar, sa aveti costumul de baie,papuci, crema de plaja factor 50 si un prosop la voi.Vom incerca sa facem o baie si in Piscina Cleopatrei, cu apa termala.
Bagajul este bine sa contina lucrui numarate pe zile, fiindca veti dori sa faceti cumparaturi si nu puteti depasi 23 kg la bagajul de cala si 10 kg la bagajul de mana.
Nu sunt acceptate lichide la bagajul de mana decat cosmetice in greutate maxima de 100ml pe bucata, maxim 1 litur total. Daca aveti acestea, puneti la cala.
Va rog verificati pasapoartele sa fie in termenul indicat de 6 luni si sa nu il uitati acasa, in Turcia nu putem intra cu buletinul.
In avioanele Turkish Airlines vom fi tratati cu ceva de mancare, totusi e bine sa aveti sandvis la voi sau de rontait pentru cei ce stiu ca nu rezista, pana la masa de seara de la hotel.Si un pulover caci este rece in avion de la aerul conditionat.
O regula de aur a grupului este ca acesta sa tina aporape de insotitorul de grup. Grupul fiind mare, voi ma veti urmari.
De asemena va propun sa aveti la voi varianta printata a programului, deoarece sunt date explicatii foarte bine conturate ale programului pe zile.
Este benefica o copie a pasaportului, pentru ca pasaportul sa-l lasam in seif in camera.
Si cu acestea, in speranta ca totul sa mearga bine si sa avem o vacanta vesela, va salut cu drag.
Pe curand, Daniela, insotitor de grup.

De asemenea cutuma din Turcia nu prea agreaza doamnele prea expuse, fiind mult apreciate daca sunt mai feminine si discrete.

Offline Mihaela0510

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Cappadocia din balon, Pamukkale si Efes 20 - 27 iunie 2019
« Răspuns #14 : Luni, 17 Iunie 2019, 18:52 »
Multumesc, voi incerca pe cat posibil sa fiu la 3:30 la aeroport.