Autor Subiect: Festivalul Trandafirilor Kazanlic. Excursie Veliko Tarnovo 30 mai - 2 iunie 2019  (Citit de 6605 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Mai sunt 2 locuri disponibile.


INFORMATII TRANSPORT:
Ora si loc de intalnire - Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului ora 06:45;
Plecarea va fi la ora 07:00
Nume si numar de telefon sofer : Doru 0744336472
Nr masina: B 580 NEW


Tarif: 210 EUR/persoana cazare in camera dubla

Nu exista discount la aceasta excursie.

Rezervari: : https://www.singlescamp.ro/eveniment/festivalul-trandafirilor-kazanlic-excursie-veliko-tarnovo-30-mai-2-iunie-2019/

Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 100 EUR/persoana.

Plecare: 30 mai 2019
Sosire: 2 iunie 2019

Cazare: Hotel Alegro Veliko Tarnovo 3* - veti sta in inima orasului, pe o strada linistita. Hotelul are review-uri foarte bune.

Servicii incluse:
•   •transport cu miniautocar 30 locuri, pe tot parcursul programului excursiei, cu plecare din Bucuresti
••   3 nopti cazare cu mic dejun inclus
•   •insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
•  asigurarea medicala si storno
•  •taxa de oras la hotel
••  intrari la obiective
•  pranzurile si cinele

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Daniela Dimitrescu   tel. 004 0721 428 014

Grup: 26 persoane

Programul excursiei

ZIUA1 – Joi 30.05.2019- Ora si loc de intalnire - Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sincai), ora 06:45; plecarea va fi la ora 07:00. Atentie nu asteptam dupa aceasta ora! Numarul auto va fi comunicat cu o seara inaintea plecarii, aici pe forum. Orasul de destinatie este Veliko Tarnovo - Orasul  Tzarilor, aflat destul de aproape de Bucuresti, sunt doar cca 180 km pana acolo. Traversam batranul fluviu Dunarea peste Podul Prieteniei si trecem frontiera Giurgiu –Ruse. Recomandam sa aveti pentru drum pregatite sandviciuri, ceva de rontait si omorat foamea, apa, pentru ca vom opri numai pentru pauze de 15 - 30 minute, strict pt necesitati si dezmortire. Deci nu vom opri pentru a lua masa pe drum.
Prima oprire pentru o vizita de cca o ora o vom face  la Manastirea Basarabov, aflata la o distanta de 80 km de Bucuresti si 20 km de Russe. Manastirea e intr-o grota, poate fi vizitata daca urcati cele 48 de trepte. Complexul monahal cuprinde manastirea, fosta sala de mese (Trapeza) si cateva chilii sapate in stanca din apropiere. Tot aici se gaseste si mormantul calugarului Hrisant, cel care a fost innoitorul Manastirii Basarabov si care si-a sapat singur in stanca mormantul. Aceasta a durat 100 zile. Manastirea este locul in care s-au gasit moastele Sf Dimitrie cel Nou, de altfel in interiorul manastirii gasindu-se icoana Sf Dimitrie, care reprezinta scene din viata lui. Moastele Sf Dimitrie cel Nou, gasite aici, sunt astazi la Bucuresti, sfantul fiind considerat “protectorul Bucurestilor”.
Timp de o jumatate de zi, vizitam satul medieval Arbanassi, care are cea mai puternica amprenta medievala din intreaga Bulgarie, este fostul tinut al Pasei Rustem, ginerele sultanului Suleyman Magnificul. Primele atestari despre sat se gasesc intr-un decret dat de sultanul Suleyman Magnificul in 1538 prin care ofera satul drept cadou ginerelui sau, vizirul Rustem Pasa, un descendent slav, croat mai precis. Un document care descrie Vechiul Tarat al Asanestilor, mentioneaza ca acest sat ar fi fost intemeiat de albanezii si grecii emigrati in urma victoriei din martie 1230 de la Klokotnita, a tarului Ivan Asan al doilea impotriva despotului Epirului, Teodor I Anghelos Duca Comnenul. Este un muzeu in aer liber inca din 1921, prin decret regal fiind declarat monument istoric de importanta nationala. Are 144 de case fortificate, 5 biserici si 2 manastiri.
Vizitam stradutele intortocheate, Muzeul casei Konstantsaliev, deschis 9.00-18.00, costa 6 leva de pers (3 euro), o veche casa de boieri bulgari, impunatoare, datand din sec. al XVIII lea, o expozitie impresionanta din care va puteti face o imagine despre viata, datinile si obiceiurile arbanasilor din sec. XIX.
Vizitam apoi Biserica Nasterii Domnului, cea mai veche, interesanta si mare din zona, nu are absolut nici o turla, seaman mai degraba cu niste magazii, deoarece stapanirea otomana nu vroia sa fie ridicate semete simboluri ale religiei bastinasilor. A fost construita in sec. XV- lea in cea mai veche forma, avand o singura camera si o absida externa. Interiorul bisericii este in intregime pictat de pictori maghiari necunoscuti. Intrarea este 6 leva.
Vizitam Manastirea Sf Fecioara pentru pitorescul ei, creata in vremea celui de-al doilea stat bulgar. Cand cetatea Tsarevets a cazut in 1393, doar cateva case au supravietuit in Arbanasi, inclusiv acesta manastire.
Vom opri la o taverna sau mehana pe bulgareste (din turca meyhane = han) pt o bere excelenta Zagorka (actualmente in portofoliul Heineken) si o gustare. Fiecare isi va achita consumatia.
La ora 17.00 plecam catre Veliko Tarnovo. Check in si cazare la hotel. Urmeza program liber in oras. Cina se poate lua la fel ca la pranz intr-o mehana sau intr-un local gen fast food . O masa foarte ieftina costa in jur de 8-10 leva (5 euro), iar una medie 20 leva de persoana (10 euro)



ZIUA 2 - Vineri  31.05.2019  Toata ziua o petrecem in Orasul Tarilor Veliko Tarnovo, oras aflat pe malul raului Yantra, care serpuieste intr-o imagine extrem de pitoreasca printre dealuri. Odata ajunsi in acest oras, ne va cuprinde sentimentul intoarcerii in timp, pasind pe stradutele inguste, privind casele suspendate pe stanci deasupra Canionului Yantra.
La 9.30  ne indreptam pietonal  spre Cetatea Tsarevets, care in secolul al XII-lea, datorita grandorii sale, se compara cu Roma si Constantinopolul. Cetatea Tsarevets, cel mai important obiectiv turistic al zonei, se intinde pe trei coline: Tarevet, Trapezita si Sfeta Gora si este inconjurata de ziduri inalte de 12 metri si groase de pana la 3 metri. Este bine intretinuta, iar obiectivele principale au fost restaurate, pastrandu-se stilul original. Totul este un imens parc cu o mare incarcatura istorica. Intrarea este 6 leva/pers.
Vizitam Monumentul Asanestilor, un monument reprezentativ al Veliko Tarnovo. Este un grup statuar care ii infatiseaza pe tarii Petru, Asan, Kaloian si Ioan Asan al II lea, in jurul unei sabii gigantice. Ceea ce romanii nu stiu si bulgarii nu vor sa spuna, este ca fratii Asan, care au fondat Al doilea Imperiu Bulgar, erau se pare de origine vlaha si se considerau conducatori ai bulgarilor si vlahilor. Ei au condus  o rebeliune impotriva Imperiului Bizantin si au stabilit capitala noului stat la Veliko Tarnovo.
Coboram apoi pe malul Yantrei, spre centrul vechi al orasului sa vedem strada Gurko, una dintre celebrele strazi incadrata de case vechi, cu o arhitectura deosebita, in stilul renasterii bulgare din sec. al XVIII lea, construite din piatra cu etajul iesit in afara, pline de flori.
Putem lua masa la restaurantul Gurko.





Dupa amiaza PROGRAM LIBER pentru cumparaturi, vizite ale atelierelor de  mestesugari pe str. Samovodska Charshia (din turca” cearsi “– centru), strada mestesugarilor, aflata in inima cartierului vechi, locul unde mestesugarii din satul Samovodene, un sat apropiat de vechea capitala a Bulgariei, veneau sa-si vanda marfurile. Astazi strazile inguste si pietruite sunt obiectiv turistic, adapostind multe pravalii, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri, cafenele si patiserii care servesc si prajituri turcesti (katayif) si cafeluta la nisip.



ZIUA 3 – Sambata 01.06.2019  Mic dejun si  plecare din Veliko Tarnovo la ora 9,30, cu tinta Kazanlak Valea Trandafirilor, spre satucul Kanchevo (100 km), pentru a vedea campurile de trandadiri de Damasc . Vom admira campurile de trandafiri si vom asculta povesti despre culesul acestora. Apoi mergem spre Complexul etnografic Damascena in Skobolevo.
Pe drum vom trece prin Pasul montan Shipka, unde ne vom opri pentru a admira Pasul Shipka, care este o trecatoare in Muntii Balcani, sau Stara Planina. Aceasta este parte a drumului European E85. Partea cea mai inalta are 1190 m si apoi coboara in Valea kazanlakului sau valea Trandafirilor cum mai este cunoscuta, sau Valea Regilor Traci. Trecătoarea a fost scena unor bătălii sângeroase pe parcursul războiului ruso-turc 1877-1878 ce s-a finalizat cu independenţa mult râvnită a bulgarilor faţă de Imperiul Otoman. Toate culmile şi văile împădurite ale Balcanilor din această zonă erau înţesate de oştile turcilor sub comanda conducătorului Suleiman Paşa pe care abia armata rusă alături de cea bulgară şi un corp de voluntari au reuşit să le înfrângă după mai multe episoade de luptă ce au durat din vara anului 1877, până în ianuarie 1878 când turcii au fost învinşi definitiv.
Vom face o vizita si la Monumentul Shipka. Monumentul în sine, văzut de-aproape este impresionant şi impozant în acelaşi timp. Asta pentru că măreaţa clădire tronconică, la care au lucrat arhitectul Atanas Donkovand şi sculptorul Aleksandar Andreev măsoară 31,5 m înălţime şi se mândreşte cu cele şapte niveluri, la ultimul aflându-se o terasă unde toţi turiştii vor să ajungă. A fost deschis publicului în 1934 printr-o ceremonie fastuoasă, însă construcţia sa a început în anul 1920.
Pe platoul pe care se află monumentul vom admira  leul imens de pe frontispiciu, orientat către est, direcţie de unde au venit eliberatorii. Forma monumentului aminteşte de un turn de luptă medieval, iar pe feţele celelalte se pot admira în literele de bronz, numele câmpurilor de luptă - Shipka, Sheovna şi Stara Zagora. Bilete de intrare: 3 leva/persoană şi  taxa de fotografiere de 2 leva.
La parter in interior vom vedea  figura unei femei ce simbolizează victoria asupra forţelor otomane, iar sub arcul central, marele sarcofag de marmură unde sunt păstrate oasele eroilor ce şi-au pierdut viaţa în luptă. De altfel, la fiecare nivel există expoziţii de arme, tablouri, uniforme militare, materiale documentare, fotografii ce pot fi admirate de vizitatori. La primul etaj, la loc de cinste se află şi steagul Samara, un drapel important în trei culori, simbol pentru armata bulgară din războiul de independenţă. Accesul de la un etaj la altul se face pe o scară foarte îngustă pe care nu încap două persoane care să treacă una pe lângă cealaltă, aşa că urcuşul poate fi destul de dificil.  Marea recompensă, după ce  urcam pe terasa de la ultimul nivel va fi panorama de 360 grade ce se deschide asupra Balcanilor, astfel încât priveliştea oferită este de-a dreptul uluitoare. Se vede frumos şi Valea Regilor Traci de lângă Kazanlâk, şi spre Monumentul Buzludja, şi colţii stâncoşi ai Starei Planina, până spre Gabrovo şi Veliko Târnovo, de unde venim noi.
Mănăstirea Shipka cu hramul "Naşterea lui Hristos" a fost ridicată tot în cinstea eroilor ruşi şi bulgari care au murit în timpul războiului de eliberare ruso-turcă din 1877-1878.
Complexul mănăstirii constă dintr-o biserică, o clădire monahală, un adăpost şi un seminar, iar biserica mănăstirii a fost edificată în stilul tradiţional al catedralelor ruse din secolul al XVII-lea. Biserica are o cupolă cruciformă, o navă rectilinie şi trei abside.
Biserica mănăstirii străluceşte prin aspectul său aurit, având o cupolă centrală şi patru mai mici cu cruci, de asemenea, aurite. Este frumos decorată cu mozaicuri viu colorate care atrag toate privirile. La vest de biserică există turnul-clopotnită înalt de 53 m cu 17 clopote, dintre care, cel mai mare are o greutate de 16 tone. Plimbarea prin curtea mănăstiri poate sa ne faca să ne întâlnim cu o mulţime de vizitatori, mănăstirea fiind foarte iubită de bulgari, prin urmare, foarte populară.
Intrarea este liberă, fotografiatul insa costă 5 leva. Manastirea a fost construită cu fonduri donate de ruşi şi bulgari la iniţiativa Olgăi Skobeleva, mama generalului rus Skobelev, căzut în luptă. Terenurile au fost puse la dispoziţie de localnicii din Shipka, iar construcţia începută în anul 1885, a fost finalizată în anul 1902, sub bagheta arhitecţilor şi meşterilor ruşi. Atunci în 1902 a fost decorată şi cu fresce, iar inaugurarea acesteia a avut loc exact după 25 de ani de la bătălia de la Shipka. Până în 1934 a fost proprietatea statului rus, după care acesta a donat-o Bulgariei.
La fel, în interior se pot vedea 24 plăci de plăci de marmură cu numele a 18.491 soldaţi ruşi şi bulgari care şi-au dat viaţa în luptă la Shipka şi Kazanlâk, iar în cripta bisericii există 17 sarcofage de piatră unde se păstrează rămăşiţe ale celor căzuţi în luptă. Iconostasul este impresionant, iar picturile au mai fost restaurate de-atunci încă de două ori.
Putem manca de pranz la meyhanaua manastirii sau ne indreptam sa vizitam in continuare Complexul Etnografic Damascena - Skobolevo (Asen) Acesta este un complex etnografic care include distilaria Damascana, unde in timpul sezonului de trandafiri parfumati se poate vedea cum se obtine uleiul esential, un rosarium cu sute de soiuri de trandafiri, care mai de care mai colorati si parfumati, un parc, un muzeu etnografic si un gift shop cu produse cosmetice pe baza de trandafiri si lavanda. Este si un restaurant pitoresc, aflat intr-o gradina minunata, unde multe dintre mese sunt asezate sub bolte de trandafiri. Pe helesteul din gradina de trandafiri plutesc pline de gratie lebede...Timp liber in complex, masa de pranz, cumparaturi de uleiuri esentiale si cosmetice din esente de trandafiri.
Ne bucuram de muzica de fanfare si de sutele de trandafiri, de lebede si micul iaz amenajat.
La ora 18.00 ne reintoarcem la Veliko Tarnovo.

ZIUA 4 – Duminica 02.06.2019
Mic dejun si plecare la ora 8.30 check–out hotel, urcam bagajele in miniautocar si pornim spre orasul Kazanlak, pe un traseu plin de lavanda si trandafiri. Vizita orasul Kazanlak si urmarim desfasurarea Festivalului trandafirilor. FESTIVALUL TRANDAFIRILOR se organizeaza in Kazanlak din 1903. El celebreaza adanca legatura a poporului bulgar cu floarea de trandafir Rosa Damascena si cu toate darurile pe care le ofera aceasta floare, pe langa aurul lichid – uleiul de trandafir.
In Kazanlak au loc in aceasta zi mai multe manifestari culturale, artistice si sociale, dans, muzica, folclor, sunt concerte, workshopuri, expozitii si parade. Festivalul apare ca o parade, ce culmineaza cu incoronarea reginei trandafirilor. Valea Trandafirilor mai este cunoscuta si ca Valea Regilor Traci, unde au fost descoperite sute de morminte ale regilor traci.
Participarea si urmarirea festivalului se face individual, fiecare isi alege unde vrea sa stea, ce sa vada, ce sa faca. Ce este important e ca la ora 17.45 sa se ajunga inapoi la autocar. La ora 18.00, fara intarziere, pornim spre Bucuresti. Estimarea, in situatia unui trafic normal: la ora 23.00 ajungem in Bucuresti.















Programul acestei excursii poate fi modificat, inversat de catre insotitorul de grup, functie de anumite situatii ce apar nepravazut. In final toate punctele vor fi atinse, dar poate necesar reasezate in alt program.

Insotitorul de grup va comunica orele de vizitare, timpul in care trebuie sa va intoarceti la autocar. Pentru ca respectam pe cei care merg cu noi, NU ASTEPTAM INTARZIATII.

Nota importanta :Pentru trecerea frontierei aveti nevoie de cartea de identitate valabila cel putin 6 luni. Nu o uitati acasa! Va asumati intreaga responsabilitate ce decurge din nerespectarea acestei recomandari. Insotitorul de grup si agentia nu sunt vinovate de situatia in care nu sunteti lasati sa intrati in Bulgaria, veti pierde deci integral suma achitata pentru excursie.

Recomandari: Va sfatuim sa schimbati leva (moenda locala in Bulgaria) in localitatile d-voastra, la banca. Daca nu ati reusit, cel mai bun curs il veti obtine la punctul de frontiera, cand vom intra in Bulgaria. Si in Veliko Tarnovo sunt case de schimb valutar, dar acolo schimbul lei - leva este  nu este avantajos (1 leva = 2,5 lei la Bucuresti, iar in Bulgaria 1 leva = 4,10 lei). Daca schimbul de face din euro, 1 euro = 1,92 leva.

Este o excursie de 3 zile, ce are ca destinatie principala Festivalul Trandafirilor de la Kazanlic. Este ceva rar si pitoresc si chiar daca in acea perioada zona este foarte aglomerata, am ales sa mergem acolo in cele mai importante zile ale anului. O sa vedeti multe alte lucruri interesante, Daniela v-a pregatit un program plin in care va puteti bucura de 3 zile pline. 

Ce tinem sa explicam la fiecare excursie este ca aici e vorba de actiunea unui club, nu de o excursie obisnuita de agentie, ca lumea vine aici nu doar sa viziteze, sa se distreze ci si sa socializeze, sa-si faca noi prieteni. Pentru comunicare insa este nevoie de un cadru armonios, in care trebuie sa existe o atmosfera placuta, ori asta se obtine in special prin respectul pentru cei din jur, pentru ghid, pentru insotitor. Tinem mult la aceasta atmosfera, la cadrul de socializare, de aceea suntem grup in care se filtreaza, in care accesul si posibilitatea de a participa o au doar acele persoane care inteleg si respecta regulile de aici.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

Hotelul este inca de la inceput, de la lansare nominalizat, va puteti informa pe internet, aveti ocazia de a studia feed-back-urile. Atrag atentia si asupra programului de dimineata. Stiu ca multora le place, mai ales ca este vacanta, sa ramana mai mult in pat. Doar ca nu intr-o excursie de grup cu program dens cum este aceasta, nu e posibil. Va rog mult, cunoasteti programul, acolo sa nu existe discutii "de ce asa de dimineata", sau "prea devreme". Pt a va arata tot ce am promis, trebuie sa pornim la orele precizate in program... :)

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Hello grupului de Bulgaria!
Ne asteapta o excursie cu un program foarte frumos la vecinii nostri.
... si cu papa bun.

Offline Sunny

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Life is too short to be boring!
 *|* *|* *|* Hello, mai e putin.
🌻

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Buna grupului meu
Se apropie excursia noastra si sunt sigura ca  ne vom bucura de un grup vesel, pus pe distractie. Tema excursiei este deosebita si ne vom bucura de campuri intregi de trandafiri.
In legatura cu banii, vom opri la granita cu Bulgaria la o casa de schimb valutar, unde vom schimba bani, din euro in leva.Este cel mai bine, cursul lei-leva nu este prea avantajos acolo. De asemenea, vom putea schimba bani si in orasul Veliko Tarnovo, vinerea si sambata este deschis. Vom avea nevoie de leva cash pentru intrarile la obiective: Biserica Nasterii Domnului din Arbanassi 6 leva, Casa Konstantisaliev 6 leva, Cetatea Tsaravets 6 leva, Complexul Etnografic Damascena 6 leva, Complexul Shipca 3-4 leva, cca 28 leva. 1 leva=2,50 lei.
Prognoza meteo indica si ceva ploi, averse, etc, ar fi bine sa aveti pelerine de ploaie sau umbrela.Pelerina de ploaie este avantajoasa, pentru maini libere.
Ne vom aventura intr-o zona foarte frumoasa si indiferent de vreme, ne vom bucura de fiecare clipa.Intotdeauna excursiile cu autocarul, ne dau un sentiment de tabara, drumul insusi fiind o plimbare.
Nu uitati cartea de identitate valabila 6 luni cel putin sau pasaport si incaltaminte comoda.Sunt nerabdatoare sa va intalnesc!
Cu drag, insotitorul vostru de grup, Daniela.

Offline Sunny

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Life is too short to be boring!
Buna dimineata Daniela :kissing:

Multumesc pentru informatii. Ai putea, te rog, sa imi spui o suma rezonabila pe care sa o am in leva si care sa imi acopere cheltuielile cu masa, taxele de intrare si ceva suveniruri. Eu vreau sa schimb pe aici prin oras. Intreb fiindca io cat am atat cheltui, de aia zic sa fie rezonabila suma :magic:  :slap:
Presupun ca putem plati cu card pe acolo in caz de ceva. Sa speram ca ploaia se va speria de un grup vesel  :dance:
🌻

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Buna
In legatura cu cheltuielile, apreciez ca o masa simpla snitel si salata costa in jur de 9 leva, o masa mai bogata maxim 20 leva. Intrarile la obiective in jur de 28 leva.O masa pe zi, cina de exemplu 4 zilex25 leva= 100 leva+ 30 obiective + 70 leva ( suveniruri, etc) = cca 200 leva adica 100 euro pentru cele 4 zile, ar fi o suma rezonabila as zice. Chiar lejera.
In Veliko Tarnovo vom gasi bancomate si case de schimb valutar. Avand in vedere insa ca in prima zi vom merge la manastiri din stanca, in natura si verdeata si in satul Arbanassi, cu stradute pietruite si biserici vechi, vom avea nevoie pentru masa de pranz de bani, pentru apa, etc. Fiind zone retrase, avem nevoie de bani cash. Oricum este mult mai bine ca grupul sa pregatesca bani euro sa schimbe la granita o parte si o parte chiar si in oras, cursul nu este mult diferit, cca 1 euro=1,92 leva.
Bulgaria este o tara modesta pe care o cautam pentru natura si traditii si ne putem bucura mult de moment, fara a o compara cu ce am mai vazut.Astfel o putem intelege si aprecia, apoi chiar iubi.Este ca o vacanta la bunici intr-o oarecare masura, are un aer de vechime, istorie si multa natura. De aceasta natura ne vom bucura in lupta impotriva stresului de la serviciu si ne vom incarca cu energia locurilor, dar mai ales a evenimentului - Festivalul trandafirilor.Si vom gasi si coronite din trandafiri.
Pe curand!

Offline Sunny

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Life is too short to be boring!
Multumesc frumos. Foarte utile informatiile. Pe curand!
🌻

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Bulgaria are, cu siguranta, '"cotloanele ei". Cine stie sa caute gaseste locuri frumoase ... aproape de Bucuresti.
Eu una astept din excursia de anul trecut, tot cu singlesii, cand doar am trecut pe langa campurile de trandafiri din Kazanlak (in iulie erau foarte putini si tot era frumos). Si mi-am spus ca trebuie sa ajung la Festivalul trandafirilor. In plus, programul zilnic este unul foarte "ofertant". Abia astept sa revad manastirea Shipka, sa beau o cafea la nisip, mesele la mehane - au mancare foarte gustoasa. Mai e o zi si o stergem ...

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Buna seara
Poate ne trimite si noua cineva link-ul despre cum se incarca pozele!!! Please ... :)


Offline Nina Petre

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Festivalul Trandafirilor Kazanlic. Excursie Veliko Tarnovo 30 mai - 2 iunie 2019
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 08 Iunie 2019, 18:14 »
Citat din Wonderland și Krondia:
''La sugestia lui Wonderland, am testat inca o metoda de adaugare a fotografiilor direct in corpul mesajului.

Siteul este:   https://postimage.io

Avantajul fata de tinypic este ca se pot incarca mai multe fotografii in acelasi timp

Eu am sarit peste redimensionarea imaginilor. Am incarcat pozele direct apasand butonul Choose images
(se pot selecta mai multe fotografii deodata)


Dupa ce s-au incarcat fotografiile se selecteaza in partea stanga Hotlinks for forums
Se copiaza apoi integral linkurile (eu am selectat mai multe linkuri deodata) si se 'lipesc' in corpul mesajului.

Asta e tot.
Inainte de postare, recomand previzualizarea mesajului dar si verificarea mesajului. Timp de cateva minute de la publicare mesajul afisat poate fi modificat/corectat apasand pe creionul care apare in partea de jos a ferestrei.''

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Multumesc Nina. :flori: