Autor Subiect: Cuibul singuratic al Reginei Maria si marea la Balcik 14 - 16 iunie 201  (Citit de 5331 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
11.06.2019
A aparut un loc disponibil dintr-o renuntare.

Tarif = 150 EUR

Nu exista discount la aceasta excursie.

INFORMATII TRANSPORT:
Nume si nr de telefon sofer: Bogdan Cristica - 0753 878 454
Nr masina: B 284 NEW
 Intalnirea la ora 6:45 in Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sicai),  imbarcare ora 7.00 si plecare din Bucuresti.


Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/cuibul-singuratic-al-reginei-maria-si-marea-la-balcik-14-16-iunie-2019/

Plecare: 14.06.2019 (vineri)
Sosire: 16.06. 2019 (duminica)
Cazare: Valeo Hotel 3* Balcik. Veti sta pe malul marii!  :thumbup:

Servicii incluse
•   transport cu  miniautocar 30 locuri pe tot parcursul excursiei, cu plecare din Bucuresti;
•   2 nopti  cazare la Valeo Hotel 3* Balcik, mic dejun inclus
•   insotitor de grup pe toata perioada excursiei;

Nu sunt incluse:
•   asigurare medicala;
•   asigurare storno;
•   intrari la obiective
•   mese de pranz si cina

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu   tel. 0721.428.014

Program

Ziua 1 – Vineri 14.06.2019 - Intalnirea la ora 6:45 intalnire cu insotitorul de grup, in Bucuresti, intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sicai),  imbarcare ora 7.00 si plecare din Bucuresti. Numarul auto va fi comunicat cu o seara inainte, aici pe forum. Va recomandam sa aveti in bagajul de mana sandviciuri sau ceva alternativ, care sa va tina de foame pana mai tarziu. Va rugam nu intarziati, pentru ca avem nevoie de orele soferului, nu ne permitem sa stam dupa cei care  nu se trezesc  sau care nu-si iau masurile de siguranta pentru a ajunge la timp.
Orasul de destinatie este Balcik, aflat la o distanta de Bucuresti de cca 250 km. Este situat pe tarmul Marii Negre, in regiunea Dobrici, Dobrogea de Sud, nord-estul Bulgariei. Datorita versantilor de calcar , localitatea a fost supranumita Orasul Alb. Intreaga zona a fost cunoscuta sub denumirea de Coasta de Argint. In perioada 1913-1940 a apartinut de Regatul Romaniei, impreuna cu restul Dobrogei de sud, aceasta in urma celui de-al Doilea Razboi Balcanic (iunie-august 1913). In 1940 insa Cadrilaterul, inclusiv Balcikul a fost redobandit de Bulgaria.

In drumul nostru spre Balcik traversam batranul fluviu Dunarea peste Podul Prieteniei si trecem frontiera Giurgiu – Ruse.

In jur de ora 12.00 ajungem la Balcik si facem check in-ul la hotel (ora de admitere in camere este 16.00, poate insa cu putin noroc gasim camerele libere si pregatite. Daca nu, lasam doar bagajele, urmand sa revenim mai tarziu pentru preluarea camerelor.

De la hotel plecam in program de vizitare. Prima oprire o vom face  la Castelul din Balcik, cunoscut mai mult dupa numele de Castelul Reginei Maria. A fost construit ca resedinta pentru Regina Maria a Romaniei, in perioada in care Cadrilaterul a apartinut tarii noastre. Compexul cuprinde un parc botanic, mai multe vile rezidentiale, o sala a fumatorilor, o pivnita, o manastire, un izvor de apa si diverse alte cladiri. Castelul numit si “Cuibul singuratic” (Tenha yuva –turca), este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie, strajuite de un minaret.



Este construit de-a lungul a trei terase si combina elementele stilului  maur, mediteranean si cel al caselor bulgaresti. Este pe malul marii, fiind despartit de aceasta doar de faleza. A fost locul preferat al reginei Maria, in care aceasta a locuit, acesta fiind motivul pentru care vila a fost numita “castel”. Constructia este compusa din 6 case, cate una pentru fiecare copil al ei. Tot din dorinta ei a fost construita si capela Stella Maris, in stil bizantin, un loc in care se retragea adesea pt a se reculege. Atat de mult s-a regasit in acest loc, incat regina a lasat dorinta ca dupa moartea ei, inima sa-i fie pastrata in incinta capelei.

Ce vom vedea pe domeniul Castelului? Vom vizita Intrarea (ghereta santinelei), gradina lui Allah, Vila “Sageata albastra”, coltul “Magnolia”, Templul apei, Capela Stella Maris, Izvorul sfant, Gradina Ghetimani, Aleea valului albastru, Digul, Gradina ”curtea englezeasca”, Cascada, Puntea suspinelor, Vila “Moara”, Vila “Salon”, “Restaurantul Coroana”, Aleea vinului, Tronul reginei Maria, Vila “Cuibul linistit”, mormantul reginei (dar e gol), Vila Gutman, Casa suitei, Gradina Craing, Vila Izbanda, Vila Ciuperca.



Gradina botanica este unica in centrul si in estul Europei datorita colectiei impresionante de cactusi. Gradinile sunt foarte bine ingrijite.





Intrarea este 15 leva (10 leva castel + 5 leva gradini dar nu pot fi separate). Deschis pana la ora 18.00. Vizitam in voie, apoi timp liber pentru masa, cumparaturi suveniruri, plimbare pe faleza.

Ziua 2 – sambata 15.06.2019. Haideti la distractie, plaja si baie! O sa avem o zi intreaga la dispozitie! Optional (intra in tariful excursiei) vizitare statiunea  Albena, unde la fel se poate face plaja, plimbare, shopping





Ziua 3 – duminica 16.06.2019 Mic dejun  si free time.  Toata dimineata  o petrecem ca TIMP LIBER, la plaja, plimbari pe faleza, cumparaturi de suveniruri. La ora 13,30 plecare spre Dalboka, unde vom lua masa de pranz la o ferma de scoici. Puteti alege gustoasele fructe de mare sau alege altceva, nu meniu cu carne sau legume.





Ora 16.00-16.00 plecare spre Cap Kaliakra (intrarea 3 leva), pentru o vizita a promontoriului ce intra spectaculos in mare. Trecem pe langa statuia celor 44 de fecioare care si-au legat parul si s-au aruncat odata in mare, pentru a nu fi batjocorite de invazia otomana.





Ora 18.00  plecare spre Bucuresti (280 km), se ajunge orele 22-22,30.

Programul excursiei poate suferi modificari, functie de conditiile de trafic, meteo. Insotitorul de grup va decide si va comunica grupului daca apare o astfel de situatie.

Nota importanta : Pentru trecerea frontierei aveti nevoie de cartea de identitate valabila cel putin 6 luni. Nu o uitati acasa! Va asumati intreaga responsabilitate ce decurge din nerespectarea acestei recomandari. Insotitorul de grup si agentia nu sunt vinovate de situatia in care nu sunteti lasati sa intrati in Bulgaria, veti pierde deci integral suma achitata pentru excursie.

Recomandari
: Va sfatuim sa schimbati leva (moneda locala in Bulgaria) in localitatile d-voastra, la banca. Daca nu ati reusit, cel mai bun curs il veti obtine la punctul de frontiera, cand vom intra in Bulgaria. Si in oras sunt case de schimb valutar, dar acolo schimbul lei - leva este  nu este avantajos (1 leva = 2,5 lei la Bucuresti, iar in Bulgaria 1 leva = 4,10 lei). Daca schimbul de face din euro, 1 euro = 1,92 leva.

Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi sa determine viitoare relatii de prietenie, sau doar de comunicare. De aceea insistam pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.

De recomandat ca bagajul sa contina putine lucruri, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport sau ideal trekking, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata. Nu uitati nici de costumul de baie. La jumatatea lui iunie acolo e cald deja...

Hotelul este nominalizat, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales ca f.bun pentru bugetul pe care il avem si pentru profilul "premium". Dar exista, am intalnit in excursii, persoane foarte pretentioase (eu zic ca nejustificat... ???) care sau din dorinta de a arata ce pretioase sunt, sau pt ca nu se pricep si nu pot face o evaluare corecta, au de comentat. De aceea rog la fiecare excursie, verificati unde mergeti, asumati locatia si acolo ne ocupam doar de lucruri bune si placute... ::) :) 

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”

Alte imagini cu locuri pe care urmeaza sa le vedem:













si sa gustam:




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Cuibul singuratic al Reginei Maria si marea la Balcik 14 - 16 iunie 201
« Răspuns #2 : Marți, 04 Iunie 2019, 15:12 »
Buna grupului meu
Nu mai este mult si vom merge impreuna intr-o excursie de neuitat. Desi unii cred ca stiu multe despre Balcik, acesta are in continuare povesti si locuri frumoase de descoperit.
Mai mult ca anul acesta, vom avea si un week end la Albena cu plaja, cockteil si relaxare. Totul pe fondul principiului de baza al clubului de socializare Singles Camp- crearea de relatii, socializare si petrecerea in grup a unor zile frumoase. Vom depana posvesti despre Regina Maria facand comparatii cu alte femei celebre ale timpului. De asemenea va fi ocazia de a face o apreciere si asupra perioadei regalitatii in Romania  cu plusuri si minusuri.
Pe fondul povestilor vom continua sub clar de luna si cockteiluri in grup la Albena si distractie pe nisip. Deci nu uitati costum de baie si creme solare.... Vom afla ca Bulgaria este o destinatie de relaxare, verde, vesela , aproape si accesebila si care prinde culorile pe care dorim sa le imprimam, numai de noi tinand atmosfera si veselia, avand create toate premisele pentru o vacanta reusita.
Vom schimba bani la granita cu Bulgaria, suficient ca sa ne relaxam si sa nu alergam dupa casele de schimb valutar, care vor fi deschise sambata dar nu si duminica. Exista si bancomate de  unde se pot scoate direct leva. Saptamana aceasta 1 euro = 1,925 leva. Calculam cam 2,50 lei pentru un euro ca sa ne dam seama ce sume avem nevoie de cheltuit. In zona Marii Negre, Bulgaria are costuri putin mai sus decat zona montana dar totusi ramane o tara avantajoasa. O masa va costa cca 15 -20 leva. Intrarea la Castelul reginei Maria este de 14 leva.
Vom fi regine pentru o zi si vom privi marea din jiltul de piatra al Reginei. Ne vom inchipui cum o silueta neagra o astepta, o persoana credincioasa reginei, blanda si enigmatica Fatma.
Vom evoca si momentul in care toti din zona Coastei de Argint o asteptau pe Regina dar ea nu a mai venit. Clipa in care toti au afisat doliul - mov. Asa cum si-a dorit ea!
Mai multe povesti si zile frumoase, in curand, dragi prieteni!
Cu drag, Daniela, insotitor de grup.

Offline danieladimitrescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 176
Re: Cuibul singuratic al Reginei Maria si marea la Balcik 14 - 16 iunie 201
« Răspuns #3 : Marți, 04 Iunie 2019, 15:15 »
 1 euro = 1,925 leva.
1 leva = cca 2,50 lei

Offline LAVINIA NAE

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Cuibul singuratic al Reginei Maria si marea la Balcik 14 - 16 iunie 201
« Răspuns #4 : Duminică, 23 Iunie 2019, 12:28 »
Singles camp...un concept care trezeste sute de intrebari ale caror raspunsuri nu le gasesti decat daca iti iei inima in dinti si (asa cum am facut si eu) mergi, ca sa spargi gheata , intr o prima ”ieseala”.
La inceput esti suspicios, stangaci...pricepi greu ce se intampla de fapt ...pentru ca inca nu ne vine sa credem ca se poate...
Dar daca pornesti la drum dupa ce te-ai incarcat de optimism, de buna dispozitie deci cu alte cuvinte iei pozitia ”zen” totul iese absolut minunat.
Cat timp iti plac oamenii si esti deschis totul  pare foarte simplu.
Pentru mine plusul acestei evadari din cotidian a fost Daniela. Omul care te cucereste de la primul contact, prima vorba, primul zambet. Isi iubeste meseria si tot ceea face. Te incanta cu povestile fascinante si face tot posibilul sa te simti bine.
Multumiri intregii echipe!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cuibul singuratic al Reginei Maria si marea la Balcik 14 - 16 iunie 201
« Răspuns #5 : Duminică, 23 Iunie 2019, 19:06 »
Cu placere si bucurie, Lavinia! Exista intradevar un profil de persoana, careia i se potrivese foarte bine acest concept. Am mai spus-o, este cel apropiat de cel al meu. Mi-am mai divulgat secretul: gadesc excursiile, sa-mi placa mie, pentru ca atunci stiu ca nu pot da gres, cu cei care imi sunt asemanatori. Oamenilor comunicativi, deschisi, cu incredere, intelegatori, toleranti, carora le place sa se distreze, este aproape imposibil sa nu le placa, mai ales ca gasesc aici persoane compatibile, cu care interactioneaza usor. Nici nu trebuie sa te cunosc stiu cu siguranta cum esti... :) ::) Daca mi-ai spus ca ti-a placut...